Dodaj do ulubionych

Zabrali nam TVN

01.07.04, 10:29
Hei,

Od dzis TVN nadaje tylko na terenie Polski. Bardzo mi sie to nie podoba.
Pani w dziele technicznym powiedziala, ze takie jest zarzadzenie i jest jej
bardzo przykro. Odbiorniki analogiczne jeszcze odbieraja sygnal przez kilka
tygodni i koniec.
Co wy na to? Moze gdzies napisac w tej sprawie?

Dorota
Obserwuj wątek
    • legal.alien Re: Zabrali nam TVN 01.07.04, 10:51
      Kup dekoder cyfrowy.
      Polsat jak nadawal analogowo to czesc materialu kodowal. Po prostu maja
      licencje na nadawanie tylko na terenie kraju, takie sa wymogi miedzynarodowe.
      uwazam, ze sa anachroniczne, w czasach globalnej wioski, ale to juz inna sprawa.
    • pia.ed Re: Zabrali nam TVN 01.07.04, 17:51
      A gdzie mieszkasz?
      Nic sie nie da reklamowac, mnie zabrali BBC, a dali kanal sportowy.
      Mialam juz kilka takich zmian.
      • stoc Re: Zabrali nam TVN 02.07.04, 00:37
        jak mieszkasz w szwecji to hyra cyfrowy dekoder ale takico ma 2 kieszenie na
        karty
        1-wsza karte kupisz od nich na okreslony przez ciebie okres np.1år a druga
        karte (najtaniej na 1 rok) kup w polsce z Cyfra plus ca.1100-1300 Skr na rok
        albo z internetu w Berlinie jak nie masz nikogo w polsce
        i tak majac cyfrowy dekoder odbierasz skandynawskie -oplacone kanalu i polskie
        oplacone z Cyfra+, albo wejdz na google wpisz satelita ,tv i napewno
        znajdziesz´wiecej fachowych porad hej då
        • golfiarz63 Re: Zabrali nam TVN 02.07.04, 08:01
          kiedy, bo wczoraj jeszcze ogladalem przez satelite
          kup parabole i dygitalny dekoder, nie kosztuje wiecej jak okolo 100 euro
          np. angielskiej firmy STRONG
          • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 08:43
            Hei,

Mieszkam w Oslo i mam parabole i cyfrowy dekoder.
            Wczoraj zrobilam automatyczne skanowanie i wyobrazcie sobie, ze znalazl TVN i
            TVN7, tylko na innych czestotliwosciach. Hmmmm.
            Nie wiem co sie dzieje, ale grunt, ze jest.

Jeszcze dodam, ze pani w dziale technicznym TVN poweidziala, ze zadne karty nie
            pomoga, aczkolwiek jak pani dodala, ze jest mozliwosc odboiru przez "Cyfra+",
            ale jesli wywioze dekoder z Polski to jest to nielegalne, ale niektorzy tak
            robia - slowa tej pani.

Narazie jest TVN i jest OK, a tak w ogole to jakie macie polskie kanaly na
            paraboli?
            Ja mam (oprocz tVN-ow) TVPolonia, Polsat, Polsat2, Tele5, TVPuls, Polonia1 i
            kilka bezsensownych jak Mango24, ITV, 4Fun, Podroze. Wiem, ze jest duzo wiecej
            programow, ale trzeba miec CAM. Moze ktos wlasnie ma taki CAM?
            Jesli tak, to czy faktycznie odbieracie Ale kino, Hallmark, Polskie Kino (czy
            jakos tak), Minimax, i mnostwo innych polsko jezycznych.

Pozdrawiam
            Dorota
            • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 08:53
              Ja mam dekoder Polsatu Cyfrowego. Wiekszosc znajomych Polakow ma jakis legalny
              polski dekoder. Zabawa z CAMami to juz piractwo. Zrezta TVN pod wzgledem
              poziomu ofert programowej schodzi ostatnio na straszne psy, juz nawet Polsat
              chyba jest lepszy i ambitniejszy. Jedyne co w TVN-ie regularnie ogladam to
              Fakty, chociaz bez Lisa to juz nie to samo.
              • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 09:11
                Dlaczego mowisz, ze CAM to piractwo? Np. Nagravision czy MediaG jest jak
                najbardziej legalne. Poto sa kieszenie w dekoderze.
                Natomiast podobno dekodery "cyfy+" czy "polsatu" wywiezione z Polski sa
                nielegalne.
                No coz, ja np. na TVN lubie Uwage, Na Wspolnej i programy rozrywkowe, poza tym
                czasem sa tez dobre filmy.

Dorota
                • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 11:27
                  Zabawa z Cam-mi jest legalna jesli masz legalne karty, ale np. Cyfrowy Polsat
                  mozna odbierac tylko i wylacznie na ich dekoderach - karta jest przypisana do
                  dekodera.
                  Unia Europejska chce podobno pojsc dalej i chce wprowadzic systemy satelitarne
                  z waska wiazka pokrywajac np. tylko teren Polski (oczywsicie w przyblizeniu),
                  wtedy nie bedzie mozna odbierac poslkich programow poza Polska.
                  Z tym wywozem dekoderow to jest tak, ze w sumie nie wolno, ale wszycy to robia
                  i to nie tylko w Polsce.
                  • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 11:37
                    No wiec, Legal, to ile masz tych kanalow?

Dorota
                    • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 13:52
                      Mam Polsat, TV4, Polsat 2, Pakiet Discovery, TVN-y, TVN24, Puls, Cartoon,
                      FoxKids, Polsat Sport, TV Polonia i jeszcze troche roznego badziwia. Kiedys
                      mialem TVP, ale od pewneg oczasu nie ma tych kanalow ze wzgledu na problemy na
                      linni Polsat - TvP, ale podobno jest nadzieja, ze wroca, jak sie dogadaja w
                      sprawach finansowych.
                      • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 14:00
                        No wlasnie, podobno z CAM-em mozna odbierac TVP1 i TVP2. Ciekawa jestem jak to
                        jest. Moze jeszcze sie ktos odezwie kto ma CAM.

D.
                        • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 14:06
                          TVP mozna odbierac legalnie z satelity tylko i wylacznie z dekoderem Cyfry, a
                          reszta to piractwo.
                          • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 14:10
                            No co ty???? Przeciez Cyfra + zagranica jest nie legalna i u mnie jak wlacze na
                            kanal TVP1 to pokazuje sie wiadomosc, ze kanal zakodowany i obok nazwa CAM-u
                            jaki musze miec. Juz nie pamietam czy jest to Nagra czy MediaG.
                            I tutaj facet mi w sklepie powiedzial, ze to wlasnie tak dziala, ale nie mam
                            ochoty wywalac NOK 3000,- jesli nie mam sprawdzonej tej informacji.

D.
                            • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 14:39
                              lolka11 napisała:

> No co ty???? Przeciez Cyfra + zagranica jest nie legalna i u mnie jak wlacze
                              na
                              >
                              > kanal TVP1 to pokazuje sie wiadomosc, ze kanal zakodowany i obok nazwa CAM-u
                              > jaki musze miec.
                              Teoretycznie jest nielegalna, ale wielu Polakow ja ma, a oplaca przez kogos w
                              Polsce.
                              Tak samo SKY jest nielegalany poza Wielka Brytania, a w wielu pubach norweskich
                              maja zainstalowane dekodery SKY-a, ktore ktos im przywiozl z Wielkiej Brytanii,
                              zeby mzna bylo w pubie ogladac angielskie mecze.

TVP cyfrowo jest w tej chwili nadawana tylko i wylacznie w pakiecie cyfry i bez
                              legalnej karty Cyfry legalnie jej nie obejzysz.
                              Bez karty mozesz obejzec tylko i wylacznie programy, ktore sa FTA. To jest TV
                              Polonia, Eurosport po polsku i cos tam jeszcze.
                              CAM z tego co sie orientuje to jest modul, ktory czyta karty w roznych
                              systemach. Polsat jest kodowany w Nagravision, a Cyfra w Seca 2.

Juz nie pamietam czy jest to Nagra czy MediaG.
                              > I tutaj facet mi w sklepie powiedzial, ze to wlasnie tak dziala, ale nie mam
                              > ochoty wywalac NOK 3000,- jesli nie mam sprawdzonej tej informacji.
                              Ja widzialem CAM-y SECA 2 za maksymalnie 1500 NOK, za 3000 NOK to kupujesz
                              dekoder z CAM-em, ale i tak musisz miec do niego karte.
                              Oprocz tego, z tego co pisza na stronie Cyfry to ich karta dziala tylko z
                              kilkoma dekoderami - przynajmniej daja gwarancje, ze na pewno bedzie dzialala.
                              >
                              > D.
                              • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 17:31
                                No wiec, na 100% Nagra kosztuje 2800,-, w systemie Seca chyba nie ma zadnych
                                polskich kanalow (nie mowie tu o dekoderze cygry tylko zwyklej paraboli).

Narazie jest TVN, wiec nie ma problemu.
                                A tak wogole to ile placisz za Cyfre?

D.
                                • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 02.07.04, 22:35
                                  Na 100% w systemie Seca 2 jest Cyfra.
                                  Ocamy niedawno sie pytalem bo myslalem o kupnie przyzwoitego dekodera, a nie
                                  tego ktore daje Cyfra, bo w Cyfrze, w przeciwienstwie do Polsatu mozna kupic
                                  sama karte bez dekodera. W Stavanger kosztowal modul Seca 2 ok 1500-1600 NOK.
                                  Karta Nagravision Polsatu legalnie dzila tylko z dekoderem dostarczonym przez
                                  Polsat,
                                  Jestem starym uzytkownikiem i place zdaje sie cos kolo 30 zl miesiecznie, ale
                                  tam sa rozne abonamenty w zaleznosci kiedy sie dolaczylo.
                                  • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 03.07.04, 11:29
                                    Tu masz link do sklepu internetowego:
                                    www.gamerz.no/scripts/prodView.asp?idproduct=5491
                                    Koszt modulu CAm (uniwesalnego) 1290 NOK
                                    A twoj dekder cyfrowy musi miec mozliwosc podlaczenia dodatkowego modulu CAM. Z
                                    tymi 3000 koron ktos chcial cie chyba zdrowo naciac.
                                    • lolka11 Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 03.07.04, 23:11
                                      Dzieki za odpowiedz. Zadzonie w poniedzialek i sie jeszcze raz zapytam o cene
                                      Nagry.

Milego weekendu.

Dorota
                                      • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 04.07.04, 10:38
                                        Ale to ci nic nie da, bo karta Polsatu pracuje tylko z dekderem dostarczonym
                                        przez Polsat.
                                • legal.alien Re: Zabrali nam TVN - jednak jest 03.07.04, 12:11
                                  Tu masz liste programow Cyfry (Mediaguard to inna nazwa Seca 2)
                                  www.lyngsat.com/packages/cyfra.html
                                  A tu lista Polsatu cyfrowego:
                                  www.lyngsat.com/packages/polsat.html
    • arius5 Wlasnie wrocilem z Polski 05.07.04, 12:22
      Sporo pisalo sie w Polsce na temat TVN, z tego co wiem, to zniknal z cyfrowych
      kanalow FTA, ale jest jeszcze na analogowym.
      Chwilowo zniknal tez z pakietu Polsat, ponoc sa to tylko problemy techniczne i
      ma powrocic.
      Mozna w tej chwili kupic sobie na wlasnosc dekoder Polsatu za 600 zl, wliczone
      w to jest 6 miesiecy abonamentu na pakiet Polsat plus pakiet filmowy.
      Nikt sie nie pyta o nazwisko, ani o to, kto gdzie mieszka. Po 6 miesiacach
      trzeba telefonicznie przedluzyc abonament i uzgodnic warunki platnosci.

Gwoli informacji, na poczatku tego roku zlamano skandynawski Canal Digital i
      mozna sobie robic samemu pirackie karty. Koszt jednej czystej karty do
      wielokrotnego nagrywania i nagrywarki do PC to ok. 800-900 DKR.
      • legal.alien Re: Wlasnie wrocilem z Polski 05.07.04, 13:48
        Nie zniknal na Polsacie, jest caly czas. Tylko mozna bylo odbierac FTA lepszej
        jakosci. Teraz odbierany jest tylko z transpondera Polsatu.
        • arius5 Re: Wlasnie wrocilem z Polski 06.07.04, 00:54
          tak, wlasnie uruchomilem moj dekoder Polsatu i jest TVN, wprawdzie nie pod
          nazwa "TVN" ale "Test 2".
          Ciekawe, co dalej z tym bedzie.
          • fri_ex Re: Wlasnie wrocilem z Polski 07.07.04, 09:14
            odbieram tylko telewizje niekodowana bo nie mam zamiaru placic za ogladanie
            reklam - ogladalych kanalow jest okolo 100, wystarczy
            z polskich pozycji interesuje mnie tylko dziennik a to mam na Polonii bez
            kodowania
            niekodowane digitalne (jesli chetnie mowimy np. CiDi, DiViDi etc., mowny takze
            digital) programy to:
            Polonia
            Polonia 1
            TVN
            TVN Siedem
            VIVA Polska
            i kilka innych, beznadziejnych

wystarczy
            • arius5 Re: Wlasnie wrocilem z Polski 07.07.04, 09:51
              przeciez wlasnie o tym rozmawiamy - nie ma juz TVN ani TVNsiedem niekodowanego
              na digitalu - od 1 lipca. Zniknal tez Polsat i Polsat1.
              Ale znalazlem kilka innych:
              Polonia
              Polonia1
              Tele5
              Puls
              VIVA PL
              FUN TV
              Podroze
              • lolka11 Co ty mowisz!!! 07.07.04, 10:54
                Rozpoczelam ten watek, ale potem dodalam, ze jednak znalazlam TVN i TVN7.
                Zrobilam automatyczne skanowanie i sie znalazl na inncyh czestotliwosciach.
                Fakt, nie ma TextTV, ale to przezyje. Odbieram tez Polsat i Polsat2 na digitalu
                i bez dodatkowych kart czy dekoderow.

Dorota
                • arius5 Re: Co ty mowisz!!! 07.07.04, 12:51
                  a ja nie, mimo ze tez przeskanowalem satelity
                  i znam tez wielu, ktorzy nie maja tych programow

wlasnie o tym mowie
                  • lolka11 Czestotliwosc 07.07.04, 12:56
                    Sprobuj manualnie:
                    Hotbird 1-5, 12322 MHz, 27.500 MS/S, 3/4 Horisontal

Tam znalazlo automatyczne skanowanie, tylko nie wiem na jak dlugo.
                    Jesli chcesz to wieczorkiem sprawdze namiary na Polsat, bo teraz jestem w pracy.

Dorota
                    • legal.alien Polsat FTA 07.07.04, 13:37
                      HB 11,413H SR 6200
                      • arius5 dzieki wam obojgu za namiary 07.07.04, 13:50
                        przyszlo mi teraz do glowy, ze moge miec troche przesunieta antene, zauwazylem
                        juz wczesniej, ze gdy nie jest ustawiona dokladnie, nie lapie paru kanalow.
                        Moze to jest powodem ?
    • lolka11 To juz jest koniec i nie ma juz nic... 22.07.04, 12:05
      No wlasnie, tym razem to juz naprawde koniec.....

Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka