Dodaj do ulubionych

Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ?

13.07.04, 11:51
hej

slyszalam , ze mozna kupic jakies karty telefoniczne z ktorych mozna dzwonic
tylko na telefon stacjonarny w Polsce , sa one tanie i maja bardzo duzo minut
dowykorzystania .
Wiecie cos na ten temat ?
Pozdarwiam :)
Obserwuj wątek
    • legal.alien Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 13.07.04, 12:12
      W Norwegii jest cos takiego. Kiedys nawet tego probowalem. Kosztowalo nie wiele
      taniej od normalnego operatora, a jakosc byla tragiczna. U mojego operatora
      minuta rozmowy do Polski kosztuje normalnie 1.99 NOK, ale w pakiecie ulubiony
      kraj place ok 1.5 NOK za minute przez caly dzien.
    • legal.alien Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 13.07.04, 12:38
      Jesli chcesz tanio dzwonic to w Norwegii ostatnio najtaniej jest przez ADSL.
      Jest firma Telio ktora oferuje 100 minut do Polski za darmo, a potem 40øre/min.
      Placi sie im abonament za telefon szerokopasmowy, a mozna uzywac analogowego
      telefonu. Warunkiem jest posiadanie lacza ADSL, modemu i routera.
      Mysle, ze po wakacjach ich wyprobuje.
      • legal.alien Telio 20.10.04, 09:44
        Od ponad miesiac mam telefon przez szerokie pasmo.
        Dziala bardzo dobrze, jakosc troche gorsza niz przez normalny telefon, ale za
        to sporo taniej.
    • kronoberg Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 14.07.04, 15:51
      Kart tego typu jest znacznie wiekszy wybor niz w polsce a rozmowy
      z nich niesamowicie tanie /ok 25 gr za minute rozmowy z polska,zakladajac
      oczywiscie ze dzwonimy na telefon stacjonarny a nie na komorke /cana karty od
      100 do 150 koron.
      Karty takie kupuje sie w kioskach ale znacznie lepiej przez internet /trzeba
      miec jednak w tym wypadku karte platnicza np. visa i kupuje sie tylko sam
      Pinkod/Jest spacjalna strona
      www.ringbilligt.nu/ gdzie mozna wybrac karte ktora w danej chwili ma
      najlepsza cena na rozmowy do polski. Strona niestety po szwedzku. W tej chwili
      najlepsza cene ma karta AlphaCall.
      Chetni odpowiem na pytania dotyczase kart i wogole o szwecji
      kronoberg@gazeta.pl
    • kdb.se Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 14.07.04, 18:42
      hej
      a mozesz podac mi nazwe tych kart , pytalam sie o ta co napisales ale nikt
      tutaj nie ma ich .

Pozdrawiam
      • pia.ed Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 14.07.04, 21:17
        Ja kiedys zrobilam tak: Przeszlam sie po sklepikach Arabow i pytalam sie,
        ktora karta jest najtansza do Polski. Ale roznica miedzy kartami byla niemal
        groszowa i rozmowy byly niewiele tansze niz Telia.
        Wszystkie w kazdym razie powyzej korony, chyba 1 45 kr najtansza rozmowa.
        Ale to bylo pare lat temu, teraz rozmowy stanialy.
      • kronoberg Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 15.07.04, 08:24
        Hej !
        Juz dawno nie bylem w kiosku bo przeszedlem na kupowanie tych kart przez
        internet ale moge przejsc sie dzisiaj do najblizszego i zobaczyc co obecnie
        maja. Na pewno jest Viking Gold/wiem bo koledzy czesto kupuja /
        Z tych na internecie obecnie najkorzystniejsza jest More Minutes ktora kosztuje
        100 koron i rozmawiasz za 0,48 kr. za minute. Koledzy ktorzy sie znaja mowia ze
        te polaczenia sa takie tanie /bo przyznacie ze 0,25 gr za minute to niezbyt
        duzo /bo leca przez internet, ale ja nigdy nie zauwazylem slabej jakosci
        polaczenia.
      • kronoberg Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 15.07.04, 08:25
        Hej !
        Juz dawno nie bylem w kiosku bo przeszedlem na kupowanie tych kart przez
        internet ale moge przejsc sie dzisiaj do najblizszego i zobaczyc co obecnie
        maja. Na pewno jest Viking Gold/wiem bo koledzy czesto kupuja /
        Z tych na internecie obecnie najkorzystniejsza jest More Minutes ktora kosztuje
        100 koron i rozmawiasz za 0,48 kr. za minute. Koledzy ktorzy sie znaja mowia ze
        te polaczenia sa takie tanie /bo przyznacie ze 0,25 gr za minute to niezbyt
        duzo /bo leca przez internet, ale ja nigdy nie zauwazylem slabej jakosci
        polaczenia.

• kdb.se :) 15.07.04, 08:55
      w takim razie czekam na odpowiedz i dziekuje :)))
      • pia.ed Re: :) 15.07.04, 11:38
        Nie dzwonie do Polski, ale jesli kupie taka tania karte to bede dzwonila...
      • kronoberg Re: :) 15.07.04, 13:08
        Hej
        Wlasnie bylem w miejscowym kiosku.
        Obecnie najlepsza karta na dzwonienie do polski
        to Euro Call. Cena 100 koron.
        Wczesniej mieli Viking Gold i Estern Europe Call, ale w tej
        chwili ich nie ma. W tych kartach jest duzy ruch i ciagle
        pojawiaja sie nowe. Kioskarka zazwyczaj ma tabele
        i powie Ci ktora jest najlepsza do jakiego kraju.
        Tym kartom spokojnie mozna zaufac, uzywam ich juz
        od prawie roku i nigdy nie bylo problemow.
        pozdrawiam
        • pia.ed Euro Call 15.07.04, 17:37
          Nie napisales, ile minut mozna rozmawiac za te 100 kr.
          • kronoberg Re: Euro Call 16.07.04, 08:11
            Ile masz za to minut zalezy od tego czy zadzwonisz na numer bezplatny czy na
            numer lokalny. Roznica jest duza ,dzoniac na bezplatny bedzie to jakies 200 min
            a dzoniac na lokalny nawet do 500 min. Zreszta za kazdym razem kiedy wykrecisz
            numer do polski, glos automatycznej sekretarki powie Ci dokladnie ile masz
            minut rozmowy. I potem za kazdym razem kiedy zadzonisz ponownie tez uslyszysz
            taka informacje to znaczy ile minut zostalo Ci jeszcze do wydzwonienia
            • pia.ed Re: Euro Call 16.07.04, 13:53
              Aha, to minuty licza sie tak samo bez wzgledu na to czy sa do Sztokholmu (gdzie
              najpierw trzeba zadzwonic), czy tez do Polski.
              A jesli dzwoni sie BEZPLATNIE do SZTOKHOLMU wieczorami, to bedzie tylko koszt
              rozmowy do Polski.
              • kronoberg Re: Euro Call 16.07.04, 14:29
                Mysle ze tak, bo jesli dzwonisz na numer lokalny karty ktory zaczyna sie na 08
                to za ta czesc uslugi placisz swojemu operatorowi. jesli masz bezplatne rozmowy
                zamiejscowe wieczorem w obrebie szwecji to ta czesc uslugi powinna byc
                bezplatna /w kazdym razie jesli zdecydujesz sie na to to bedzie to ujete w
                najblizszym rachunku od twojego operatora / i wtedy z karty oplacana jest tylko
                czesc rozomowy do polski, wtedy masz tez duzo wiecej minut jak juz pisalem.
                Mysle ze musisz po prostu sprobowac, to w koncu nie sa jakies gigantyczne sumy
                a zawsze bedzie to nieporownywalnie mniej niz dzwoniac bez karty.
                Powodzenia !!!!!
    • kdb.se nigdzie ich nie ma :( 18.07.04, 13:46
      hej bylam chyba w 6 kioskach w Stockholmie i niestety nigdzie nie maja takich
      kart .?
      • pia.ed Re: nigdzie ich nie ma :( 18.07.04, 20:05
        Napisz na adres:
        stoc@gazeta.pl
        Tam zasiegniesz wszystkich potrzebnych Ci informacji.
      • lolka11 Re: nigdzie ich nie ma :( 19.07.04, 13:20
        Kama, zobacz w malych kioskach prowadzonych przez obcokrajowcow, tam powinny
        byc...

Pozdrawiam
        Dorota
    • julkaisyn Re: Karty telefoniczne - polaczenia stacjonarne ? 18.07.04, 21:18
      Witam

a ja kupilam juz taka karte i wyprobowalam , dziala ok

kupilam ja w Skanstull przy w Ringen :)
    • julkaisyn 100 sek - 300 minut EuroCity !!!!! 21.07.04, 11:04
    • julkaisyn 100 sek - czyli 100 kr - przepraszam 21.07.04, 11:12
      • dziekanss Re: 100 sek - czyli 100 kr - przepraszam 06.10.04, 18:36
        najtaniej jest przez komputer, bo za darmo,
        www.skype.com , darmowy komunikator , głosowy , absolutnie za darmo,
        rozmawiam od roku,
        co prawda to nie telefon ,ale jakość połązczenia lepsza niż w telefonie,
        no i opłata tylko za dostęp do internetu,
        dzwonisz na cały świat i to z bajerami typu kamera, telekonferencja i.t.p.
        • ponponka1 Re: 100 sek - czyli 100 kr - przepraszam 06.10.04, 18:58
          Jakosc Skype jest fatalna jesli jest sie w lokalnej sieci za FireWall :-(. Moj
          glos dociera do odbiorcy poszatkowany i z opoznieniem. Ja natomiast slysze
          idealnie....
          Pozdrawiam z Polski
    • mruwa9 Kings of King 06.10.04, 21:29
      Tak sie nazywa karta, za 100 kr ma sie 600 min rozmowy z zagranica. Nie wiem,
      jaki jest koszt polaczenia z numerem dostepowym (dzwoni sie bodajze do Malmö
      lub do Sztokholmu)
      • mufka karty 18.10.04, 01:17
        Ostatnio kupilam "Platina Card" za 150kr, do Polski jest na niej 900 minut.
        Poza kartami najtanszy jest Eurobell ( ie pamietam ich strony, chyba
        eurobell.com)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka