Dodaj do ulubionych

Ceny w Norwegii, Szwecji a w Danii?

27.04.05, 09:54
Norwegia ponoc jest najdrozsza ze wszystkich panstw skandynawskich.( nie bedziemy tutaj porownywac Islandii ).
Ktore panstwo plasuje sie na drugim miejscu? Norwedzy jezdza na zakupy zarowno do Szwecji jak i do Danii. MAcie jakies rozeznanie? W wakajce wybieramy sie na wycieczke med Danskebåten ( zabawa , alkohol i zakupy hihi) i myslalam o zakupie m.in wyprawki dzieciecej w Danii. Jak ksztaltuja sie ceny?
Obserwuj wątek
    • lolka11 Re: Ceny w Norwegii, Szwecji a w Danii? 27.04.05, 10:51
      Hei Bergo,

Mam nadzieje, ze nie dla ciebie "alkohol". Wiekszosc moich znajomych robila
      takie zakupy w Szwecji. My osobiscie zopatrzylismy sie w Polsce, tylko lozeczko
      tutaj, bo byla niewielka roznica w cenie.

Dorota
      • bergo1 Re: Ceny w Norwegii, Szwecji a w Danii? 27.04.05, 20:19
        wiem ze sporo ludzi robi zakupy w POlsce, ale watpie czy bedzie mi tam po drodze w wakacje. Lece tam zreszta za tydzien ale sama i tylko na 4 dni. Teraz to chyba za wczesnie na zakup wozka , w dodatku nie chce w pospiechu kupic czegos badziewnego, zwlaszcza kiedy jeszcze nie wiem jaki chce wozek :).

Do Szwecji nam tez nie po drodze, ale zawsze blizej ( mieszkamy w Bergen)i w razie koniecznosci przejedziemy sie tam na wycieczke i poodwiedzamy rodzine w Oslo.
        Z racji tego, ze i tak jedziemy do tej DAnii w sierpniu to pomyslalam ze moze tam warto sprobowac.TYlko czy ja sie dogadam z tymi Dunczykami :) bo maz zapowiedzial ze bedzie z kumplem siedzial przy piwie caly dzien :) :)

ps. alkohol to "niestety" nie dla mnie - ta wyprawa to zreszta tylko przypadek, nic planowanego, wczoraj Fjordline rozdawal 1000 darmowych biletow do Danii i ANglii, wystarczylo tylko zadzwonic i siuup okazalo sie ze w zaawansowanej ciazy bede balowac na danskebåten :):)

pozdrawiam
    • dagmara311 Re: Ceny w Norwegii, Szwecji a w Danii? 25.01.22, 20:52
      Zapraszam do obejrzenia filmiku na temat cen w Norwegii :)
      youtu.be/5U-UWHwLmbo
    • eu-transport Re: Ceny w Norwegii, Szwecji a w Danii? 30.03.22, 14:26
      W razie potrzeby większego transportu towarów standardowych lub wielkogabarytowych zapraszamy:
      www.eu-transport.pl/nasze-kierunki/transport-norwegia/
      • pia.ed Ciekawostki na temat Norwegii 01.05.22, 15:30
        [

Małżeństwa osób homoseksualnych oraz adopcja przez nich dzieci są w Norwegii legalne. W 2017 r. kościół norweski dopuścił zawierania małżeństw homoseksualnych również w kościele. Norwegia jako pierwszy kraj na świecie w 1981 r. wprowadziła specjalne prawo chroniące osoby homoseksualne m.in. przed dyskryminacją.

www.onet.pl/turystyka/kierunek-norwegia/15-ciekawostek-o-norwegii-wiecie-ile-jest-sklepow-z-alkoholem/kf1w7nv,30bc1058

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka