Dodaj do ulubionych

Mieszko - część druga

24.01.16, 15:16
zgodnie z życzeniem - otwieram nowy wątek, bo stary wyciągnął się niemożebnie (dziękuję za wszelkie wpisy z radami, gratulacjami i ciepłymi słowami smile )

dla porządku zostawię linka do pierwszej części
forum.gazeta.pl/forum/w,10264,160039672,160039672,no_Chlopcze_przywitaj_sie_z_Ciotkami_.html
pewnie nie tylko ja jestem zakręcona ale czy komuś z Was zdarzyło się użyć kocimiętkowego sprayu jako perfum ? wink zostałam bardzo dokładnie obwąchana, zaczepiana, nawet otarł się o nogę !!

podłogowanie zakończyło się jak futra polazły na inne pokoje. Musiały odpocząć bo dobre 2 godziny galopowania po chałupie, harce z myszką trochę nadwyrężyły siły. Na początek - każde w innym pokoju, na parapecie. Później zmiany konfiguracji.

Mieszko zajarzył, że ma kolejny koszyczek kaloryferowy, tylko - głuptak - nie zauważył, że jego wyłożony jest żółtym ręcznikiem wink
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/YaRa5nw15AR9Inss3B.jpg

zwinął się w kłębuszek i podsypia. Czekam żeby BiŚka wróciła do sypialni (pogonił ją z koszyka zamiast uwalić się obok, do swojego). Może uda mi się pstryknąć wymarzone zdjęcie...

zgodnie z radami karmienie odbywa się w pozycji pełnego poszanowania majestatu - na kolanach. Często daję też z ręki
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 15:29
      zgodnie z radami - kontenerek wylądował na salonach. Dziś wrzuciłam do niego wacik nasączony walerianą. Niezłe używanie miałam obserwując co robią kociaste smile Najpierw Mieszko spenetrował wnętrze (wchodził powolutku, pazur za pazurem), potem zajrzała BiŚka. Zasiedziała się w nim dłużej. Mieszko krążył wokół, niuszył przez szpary, właził na wieko. Jak tylko się zwolnił wpakował się, zakręcił, wyszedł i siadł w samym otworze jakby bronił wstępu smile

za jakiś czas znowu BiŚka zasiedliła konterenek. Mieszko usiłował wepchnąć się na drugiego big_grin
      dostał kilka razy z miękkiej łapy, usłyszał niezłe prychnięcie i musiał obejść się smakiem

teraz zasiadł "w progu" i pilnuje wejścia
      • zaba_300 Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 15:33
        Bardzo dobre wiadomości. Teraz do weta będziesz dźwigać oba, bo żaden nie odpuści wink
    • aankaa Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 15:37
      jedna z ulubionych miejscówek
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/Zo6bfwG5lMMWczkP6B.jpg

• aankaa ta sama poducha, inny kotecek ;) 24.01.16, 15:39
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/qyuaom31EYpj6J6W2B.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/bFJRa3CHRGNxjyd34B.jpg
      • wiesia.and.company Re: ta sama poducha, inny kotecek ;) 24.01.16, 16:12
        A pewnie, że każde będzie sprawdzało, dlaczego temu drugiemu coś odpowiada, czy przypadkiem nie ma nierówności społecznej smile I będą używać jednej kuwety, bo skoro jedno, to drugie nie jest gorsze. Zabawy zespołowe w liczbie 3 uczestników są baaaardzo rozwijające. Ale uwaga: okulary czy też smartfony lepiej trzymać w pokrowcach, bo przy berku i dużym zaangażowaniu goniących to chyba nawet żadna agencja ubezpieczeniowa nie chciałaby objąć polisą smile
        • pi.asia Re: ta sama poducha, inny kotecek ;) 24.01.16, 16:59
          Jaka śliczna kocia broszka nad wejściem do budki!
          • aankaa Re: ta sama poducha, inny kotecek ;) 24.01.16, 17:07
            kocia broszka jest z jakiejś aukcji (kupiona zresztą przez zakątek - zabij, nie pamiętam od kogo sad )
    • aankaa Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 20:42
      trochę widać...
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/mGUYgMwpnbwYhv0TLB.jpg
    • aankaa Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 21:53
      są sytuacje, w których zdjęć wręcz nie wypada robić

wracając z kuchni byłam świadkiem... synchronicznego mycia tyłków smile - Mieszko na zielonej podusi, BiŚka na swoim fukcjowym stoliku. Identyczne pozy !
      • jottka Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 23:04
        co nie wypada?? kot jest stworzeniem szalenie estetycznym, mycie zadka to po prostu liryka stosowana! to futerko! te nóżki (zapewne synchronicznie uniesionesmile!

zdjęęęęęćsmile
    • silje78 Re: Mieszko - część druga 24.01.16, 22:46
      Czytam to jak komiks big_grin . Pierwsza strona jaka otwieram w necie smile
      • jan.kran Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 08:16
        silje78 napisała:

> Czytam to jak komiks big_grin . Pierwsza strona jaka otwieram w necie smile

--------> Ja tezsmile ZDjecia oglądam kilkakrotnie. Opowiedziałam córce która mieszka w Monachium o MIeszku i teraz codziennie sie dopytuje jak kotecek.
        Książę ma międzynarodowy fanklub smile
        • silje78 Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 08:56
          Mieszko Mieszkiem smile , ale u nas w domu funclub ma BiSka smile .
          • pi.asia Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 10:00
            mycie zadka to po prostu liryka stosowana!

Dokładnie! Koty mają tyle wdzięku i taką grację ruchów, że nawet mycie zadka w ich wykonaniu nie wywołuje odruchu "bueeeeeuuueee", lecz niemy podziw połączony z bezradną zazdrością.

A już synchroniczne mycie zadków to po prostu poezja.

Aankaa, Ty się przyznaj, że po prostu dech ci zaparło na widok tego cudu natury, i zamiast lecieć po aparat to stanęłaś z opadniętą szczęką i podziwiałaś. A po wszystkim, jak już spektakl się skończył, zrozumiałaś, że zaprzepaściłaś życiową szansę na uwiecznienie tego zjawiska, że druga taka okazja może się nie zdarzyć, i naprędce dorobiłaś teorię, że "nie wypada"....

• aankaa Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 10:58
              szczerze ? bałam się ruszyć po aparat żeby nie stracić tego widoku big_grin
              • pi.asia Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 12:06
                O, i to jest właściwa reakcja smile
                • jottka Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 12:24
                  anka, wiesz co, weź ty może ustaw kamerę w tym pokoju, na stałe włączoną do sieci, co?smile prościej dla ciebiesmile
                  • aankaa Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 13:18
                    muszę poczekać na (nową) ustawę o mediach tongue_out
          • aankaa Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 18:04
            z podziękowaniami od BiŚki !
        • aankaa Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 18:04
          ukłony dla fanklubu !!
    • aankaa a to mały odkurzacz... 25.01.16, 18:02
      nie dość, że na kolana padam miski podając to jeszcze muszę w tej mało wygodnej pozycji pilnować BiŚkiniewicza żeby swoje zjadł. Mieszko wciąga z prędkością światła (jeszcze się nie nauczył, że micha będzie już do końca czekała, nigdy w niej nie zabraknie ?) a później sznuruje do drugiej. Jak kwoka skrzydłami otaczam BiŚkę, odganiam małego (co wcale mi jego miłości ani przyjaźni nie dodaje...)

nie mam możliwości karmić ich osobno - BiŚ nauczyła się, że sobie podskubie ze 2-3 gryzy, zostawi, wróci za jakiś czas i znowu zahaczy kłem. Obiadową porcję (wielkości łyżki od zupy - tak, tak dieta) potrafiła zjeść w ciągu całego wieczoru. Teraz nie dość, że wydzielam po kęsku, pilnuję, to muszę co jakiś czas nawoływać do kuchni żeby podjadła ociupinę. No a jak ja i BiŚ do kuchni to co robi Mieszko ? Ano pędzi za nami big_grin

z sympatycznych rzeczy, które podejrzał u BiŚki i zaczął robić: jak wracam do domu, lekko uchylam drzwi i już widzę dwa posągi na progu smile . Jak wywali brzuch do pogłaskania na dzień dobry poczuję, że się do mnie przekonał; jeszcze nie głaskałam drania sad żeby go nie wystraszyć
      • wladziac Re: a to mały odkurzacz... 25.01.16, 19:30
        dwie ręce i dwa koty,można się witać równolegle,niech się Mieszko poczuje równoprawnym domownikiem,widać że jest coraz bliżej tego hmmmm co ma nastąpić
    • olinka20 Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 18:36
      Coraz tam u was fajniej smile
      • zaba_300 Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 18:44
        Trzymam kciuki za wywalenie brzuchola! smile
        • wiesia.and.company Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 18:59
          Ach, co do witania w progu - ZAWSZE witaj się najpierw z Biśką, dopiero potem z królem Mieszkiem, choćby to on pchał się radośnie do przodu. Biśka była pierwsza, ma dowodzić (jak na razie), uczyć smarkacza, ma być jego mentorem, guru i w ogóle od socjalizowania (czytaj: "odchamiania" wink bo to ona zna Twoje zwyczaje, temperament i życzenia smile Znaczy Królowa Matka najpierw smile
          • aankaa Re: Mieszko - część druga 25.01.16, 19:45
            no, akurat tego to mi nie musisz przypominać smile
            każde witanie/przemowy/nawoływania zaczynam od niej
            tak samo jak zaczepianie żeby wytarmosić - niech paczy i zazdrości tongue_out
    • aankaa kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 25.01.16, 21:44
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/Lrbq13tqaIaa6WfChB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/sHcTdmtBqSxlMQr9OB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/GjjZRxa6Bw6u1RCmaB.jpg
      • jottka Re: kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 25.01.16, 23:01
        wiesz co, mieszko, owszem, kot wyjątkowy - ale biśce jednak mocno musiała ta samotność doskwieraćsmile ślicznie razem wyglądają, nie śpią jeszcze razem? na jakiejś twojej poduszce?smile
        • aankaa Re: kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 25.01.16, 23:13
          też mi się tak, chwilami, wydaje
          nawet jako kociak, który do mnie trafiła (była w wieku Mieszka, ciut starsza) nie była tak "aktywna", powoli coraz głębiej zapadała w poduchy, kanapy, fotele i zachowywała się jak dostojna starsza pani (a ma niewiele ponad 2 lata). Może dlatego, że wyrwana (od Eli) z domu pełnego kotów o różnym stopniu werwy smile , trafiła do cichej (do siebie raczej nie gadam, tv czy radia prawie nie włączam) pustej pieczary...

jeszcze nie doszły do etapu żeby się razem uwalić
          • jottka Re: kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 25.01.16, 23:44
            no to jak biśka z mieszkiem zaczną kultywować przyjaźń, to może będziesz musiała się przestawić na życie na środku ruchliwego skrzyżowaniasmile ja tak miałam, kiedy do kocura, którego tylko czasem ponosiło, trafiła paromiesięczna, złakniona rozrywek koteczka... powiedzmy szczerze, dużo lepsze niż telewizorsmile
          • barba50 Re: kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 25.01.16, 23:49
            Ja gadam z kotami. Zawsze mam im coś do powiedzenia, one też mi odpowiadają, każde na swój sposób wink Gałcia gada pół nocy chodząc mi po głowie http://emots.yetihehe.com/1/bezradny.gif
            • mysiulek08 Re: kolację trzeba sobie samemu upolować ;) 26.01.16, 04:01
              my tez gadamy, czesto sa to pelnoprawne rozmowy, szczegolnie z Grubsonem czy Kicia.Yoda smile
    • mysiulek08 Re: Mieszko - część druga 26.01.16, 03:59
      smile idzie dobrze do przodu smile

do zabaw w stanach niskich polecam taka mate-zabawke:

www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_tunele_kota/interaktywne/zabawki_na_inteligencje/463521

my dodatkowo spryskujemy zabawki kocimietka, jedna taka wariatka, co to kotow nie moze widziec ani slyszec ani czuc ( i mowimy tu o Jej najwyzszej Wysokosci Kici.Yodzie) jest zachwycona.
    • aankaa pogłaskałam kotecka !!!! 26.01.16, 18:44
      zapodałam na talerzykach jogurt - tak był zajęty chłeptaniem, że nie zauważył dotknięcia. Najpierw delikatnie, jednym palcem, później całą dłonią

pierwsze - zgodnie z obietnicą - od Żaby i Ropucha big_grin
      ale kolejne to już moje, moje, moje
      • zaba_300 Re: pogłaskałam kotecka !!!! 26.01.16, 19:09
        Och brawo brawo!!! Ależ się cieszymy! Oby tak dalej.

Tak mi się wydawało właśnie, że Mieszko najprędzej da się wygłaskać przy żarełku - no bo tak się na tych działkach przyzwyczaił, żarełko i głaski. To teraz trzeba go przekonać do głasków o każdej porze smile
    • aankaa gwarantowany sen :D 26.01.16, 20:45
      często czytam o kociskach, które w środku nocy/bladym świtem nabierają energii i domagają się żarcia czy zabaw

głowę dam, że ich służba ... nie pali

każdorazowe odpalenie zapałki wyrywa ze snu, głębokiego zakamarka mojego księciunia
      biedaczysko, tak się wieczorem nalata, że w nocy pada jak neptek i śpi dopóki nie zwlokę się rano z łóżka big_grin
      • wiesia.and.company Re: gwarantowany sen :D 27.01.16, 19:17
        Nauczą się nie palić razem z Tobą, rzut oka na Uzależnioną... i będą spać dalej, to żadne takie zajęcie towarzyskie, zespołowe smile Moje bieganie nocą na siusiu nie powoduje już współbiegania, jedynie Gacuś się wzbudza... ale to dlatego, że gdy ja usiądę na tronie, to on natychmiast chce na rączki, na kolanka... i tak sobie siedzimy, no może leżymy i jesteśmy miziani (wiadomo, kto jest wink
        A co do głaskania przy jedzeniu - to są to dwie przyjemności kocie, może nie zawsze wymagają synchronizacji. A Mieszko tego jeszcze nie wie (no bo skąd? Państwo Żabstwo to dopiero drzwi były do raju). Nie wie, że ma nieuświadomione potrzeby. Ale się uświadomi smile
        • aankaa Re: gwarantowany sen :D 27.01.16, 20:00
          Państwo Żabstwo
          ===
          Wiesiu, padłam big_grin big_grin big_grin
          • jottka Re: gwarantowany sen :D 27.01.16, 23:43
            no i właściwa kolejność - żaba przed ropuchemsmile
    • aankaa za nami pierwsze 3 tygodnie 27.01.16, 23:48
      od kompletnego dzikusa ukrywającego się pod kanapą do kotka, który je z ręki, można koło niego przejść nie powodując panicznej ucieczki, podchodzącego z zaciekawieniem do wyciągniętej łapy, baraszkującego z BiŚką

wypróbował i zasiedział wszystkie ciekawe kocio-domowe miejscówki
      jak wracam do domu widzę dwa posągi smile w progu, dają czas na zdjęcie kurtki/butów i siadają przed miskami czekając na obiad
      rano dzwoni budzik, w półśnie duszę gada i spoglądam na spięte, gotowe do śniadania futra... cierpliwie czekają aż się wydłubię spod kołdry i dopiero prowadzą do kuchni

nie wiem co robią w ciągu dnia ale popołudniami/wieczorami mam pokaz "co potrafią 2 koty" big_grin

• zaba_300 Re: za nami pierwsze 3 tygodnie 28.01.16, 05:53
        Bardzo się cieszę, że tak się oswaja. Państwo Żabstwo trzymają kciuki !big_grin
        • esimona Re: za nami pierwsze 3 tygodnie 28.01.16, 11:10
          Historia działkowego kotka jest piękna. Od malucha błąkającego się w chłodzie na krakowskich działkach - do domowego księcia Mieszka, królującego w warszawskim apartamencie.
          Cała logistyka podrzucenia sąsiadom, zorganizowania przewiezienia, transportu, przygotowania miejscówek w mieszkaniu, nauki korzystania z kuwety zamiast z kanapy, powiadomienia Biśki o nowym mieszkańcu, niedzielnego podłogowego życia, czatowania na możliwość dotknięcia koteczka - wszystko to opisywane i ilustrowane czyta się jak najlepszą powieść w odcinkach.
          I pomyśleć, że Pan Kotek spowodował tę akcję jedną decyzją: wskoczył do samochodu.
          Potem była akcja wspaniałych ludzi - Państwa Żabstwa, Pani Aanki no i opiekuńczej przewodniczki Biśki.

Czytając tę opowieść chce się żyć.
          • olinka20 Re: za nami pierwsze 3 tygodnie 28.01.16, 16:52
            "Czytając tę opowieść chce się żyć."
            Ano własnie. Az sie usmiech na twarzy pojawia.
    • aankaa kot na haju :D 28.01.16, 23:12
      po raz drugi został potraktowany kroplami walerianowymi smile
      z początku - zero zainteresowania obu kotów

po dobrej godzinie futra niemal ustawiały się w kolejce które kiedy może wejść i posiedzieć big_grin
      Mieszko potraktował go niemal jak budę w drapaku = chętnie przesiaduje

ma to być sposób na zwabienie/zamknięcie/wywiezienie do weta

no, i mam problem...
      dać mu posiedzieć, rozsmakować się w tym azylu i zero reakcji z mojej strony i kiedy próbować zamykać ?
      • aankaa Re: kot na haju :D 28.01.16, 23:14
        urwało początek - kontenerek
      • silje78 Re: kot na haju :D 29.01.16, 09:41
        Może spróbuj przymknąć drzwiczki jak Mieszko będzie siedział w środku. Zobaczysz jak zareaguje. Z jednej strony chłopak przeżył na dziką jedną podróż, teraz jest bardziej udomowiony. Pytanie jak go u weta wsadzić do kontenera na podróż powrotną wink . Ja bym zaczęła właśnie od przymknięcia, jak zareaguje ze spokojem to bym zamknęła i spróbowała go ponosić w kontenerku po domu. Później bym otworzyła i zobaczyła co zrobi.
    • aankaa sobota... 30.01.16, 22:05
      minęła pracowicie - rozebranie choinki, demontaż wszelkich ozdóbek choinkowych. Pudła, zamieszanie, syf z opadniętych igiełek...

na lunch kuchnia zapodała jogurt z żółtkiem - Mieszko, oczywiście, wciągnął (+ głaski), BiŚka pochłeptała i odwróciła się ogonem do talerzyka

po uprzątnięciu chałupy zalegliśmy na zasłużony odpoczynek
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/ctbKI7TBbkUGsoGzcB.jpg

Mieszko podsypia rano (nie wiem jak w nocy) w sypialnianym koszyku smile
      • wladziac Re: sobota... 30.01.16, 22:17
        piękny komplecik i z każdym dniem coraz lepiej,ja też dzisiaj rozebrałam choineczkę ale malutką miałam,powodzenia!
      • aankaa Re: sobota... 30.01.16, 22:23
        miotałam się z pudłami, korzystając z pięknej pogody balkon był dość długo otwarty. BiŚkiniewicz wietrzyła futro za wszystkie czasy - do tej pory była wypuszczana kilka razy na 1-2 minutowe "spacerki"

Mieszko w końcu się przekonał (dotychczas podziwiał ją tylko przez szybę) i wyszedł. Chyba go nadmiar świeżego powietrza smile przestraszył bo czmychnął pod kanapę
    • aankaa <jebudu>... kamień spadł mi z serca :) 31.01.16, 00:41
      po pochoinkowych porządkach nieco zmieniło się otoczenie Mieszkowego urynału wink
      nie dość, że nie osłania go rozłożysta choinka, sposób oświetlenia, to i samo "naczynie" dostał zupełnie inne - kawał prawdziwej kuwety, z wysokimi brzegami (dotychczas miał miskę z dość niskimi, z każdej strony tej samej wysokości), z wyraźnym wejściem...

pół dnia i cały wieczór zaglądałam, podsłuchiwałam i ... nic ...

właśnie przekopał - jak prawdziwy górnik przodkowy - pewnie się usadził (?) (nie śmiałam podglądać), później znów odgłosy przewalania jak łopatą smile

no dobra, zajrzałam już "po" - zaakceptował !!

ps. kuweta jest oliwkowo-zielona (pasuje do wystroju salonu big_grin )
      następny krok - chyba po kastracji, jak wcześniej radzono - przesuwanie w kierunku łazienki coby do jednej waliły (choć nie dam głowy, że nie używają wspólnie - ilość wybieranych brył sików świadczy nie tylko o BiŚkowym wkładzie)
    • aankaa Mieszko - zaczyna gadać... 31.01.16, 01:04
      pierwszy raz spotkałam kotka, który nie miauczy

odgłosy, które wydaje przypominają scenę z Parku Jurajskiego (informatyk Nedry atakowany przez jakieś takie małe i dziwnie ćwierkające)
      • zaba_300 Re: Mieszko - zaczyna gadać... 31.01.16, 07:13
        Byłam bez netu ponad dobę. Fajne wieści. I gratuluję kuwety!
        • pi.asia Re: Mieszko - zaczyna gadać... 31.01.16, 09:11
          pierwszy raz spotkałam kotka, który nie miauczy

odgłosy, które wydaje przypominają scenę z Parku Jurajskiego (informatyk Nedry atakowany przez jakieś takie małe i dziwnie ćwierkające)

No to masz kota gruchająco-ćwierkającego. Mówię Ci, jak się takiego kota głaszcze i on zaczyna równocześnie ćwierkać i mruczeć, to jest to niepowtarzalne zjawisko! Wiem coś o tum, bo moja Amurka też ćwierka. Miauczącej jej chyba nigdy nie słyszałam.
      • olinka20 Re: Mieszko - zaczyna gadać... 31.01.16, 15:30
        Moja Mia nie miauczy, ona skrzeczy i chyba mysli, ze to miau wink
        Bo skrzeczy nader często wink
        • wiesia.and.company Re: Mieszko - zaczyna gadać... 31.01.16, 18:14
          Skrzeczenie wydaje Leosia. Ale słyszę je nawet z daleka w lesie smile Fryga też nie miauczy. Ona wydaje z siebie takie dziecinne jęki, takim bobaskowatym głosikiem - wtedy, gdy chce żeby ktoś zwrócił na nią uwagę - ciągnie za sobą patyczek z piórkami i tak się doprasza, jak dziecko. A poza tym to warczy i prycha (na mnie, gdy mi się ręka do niej wyciąga). Gacuś cieniutkim głosikiem domaga się jedzenia. Natalka popiskuje do jedzenia. Miauczy Miluś. I marudzi miaucząc z częstotliwością co 2 sekundy. Albo ze złością prycha i krzyczy na zaczepki Gacusia. Wolę te różne dźwięki od miauczenia Milusia co 2 sekundy przez 5 minut. smile
          A kuwetkowanie nieźle wychodzi Mieszkowi, no i Biśce przecież. Przesuwaj kuwetę Mieszkową w pożądanym kierunku smile Moje koty i tak na ogół korzystają z jednej (Fryga sporadycznie do zakrytej, gdzie CBE+). One są zazdrosne o doznania: co też jest w tej uczęszczanej, dlaczego tamten wybrał tę kuwetę, czy to jakaś niesprawiedliwość....ooo nie, nie pozwolę się wyrugować z tego lepszego miejsca... no i tak właściwie tłumy odwiedzają tę jedną w łazience. Jak tłumy widzów, co się pchają do kina na jakąś filmową nowość. smile
      • miau.weglowy Re: Mieszko - zaczyna gadać... 09.02.16, 17:12
        hej, masz tak samo jak ja z moim kotem! smile wita sie ze mna takim smiesznym gruchaniem jakby, nawet nie wiem, jak to okreslic, ma reperturar dzwiekow - skrzeko-cwierkoto-gruchan - na rozne oakzje, umie tez nimi zadawac pytania wink miauczec tak normalnie nauczyl sie chyba dopiero , jak skonczyl 1,5 roku, ale nie jeczy za czesto na szczescie, tylko jak by mu sie cos w nocy dzialo (nie ma wstepu do mojej sypialni), jak przypadkiem zostanie gdzies zamkniety (ale najpierw raczej drapie, zbey go wypuscic) i jak chce trawe mloda, co to rosnie w miejsu niedostepnym na szafie, bo inaczej poletko nie mialoby szans urosnac wink
        fajne sa takie ciche koty smile
    • aankaa Re: Mieszko - część druga 01.02.16, 18:59
      tradycja ! to podstawa
      wracam z pracy, czule witam się z moimi poddrzwiowymi posągami, zrzuciwszy (jedynie) wierzchnią kapotę idę nakładać obiadek
      oczywiście na kolanach smile

no i odchodzi głaskanie Mieszka
      już nawet nie reaguje na dotyk

dziś odważyłam się (jak domywał miskę) posmyrać pod bródką
      chyba mu się to spodobało, bo walną się na bok i już, już wywaliłby brzucho ale coś go jeszcze powstrzymało sad

mam nadzieję, że któregoś dnia obróci się kołami do góry i zaćwierka zachęcająco

kolacja - chrupaki na zęby i kłaki - tylko z ręki
      • jan.kran Re: Mieszko - część druga 01.02.16, 19:09
        Posmyrac pod brodka ...gratuluje !!!
      • mysiulek08 Re: Mieszko - część druga 01.02.16, 20:26
        Anak, bo to tak dziala smile koty uwielbiaja rytualy, ciagle ten sam porzadek dnia jest dla nich poczuciem bezpieczenstwa, a kot czujacy sie bezpiecznie to rok zrelaksowany, rozluzniony smile

wywali sie jeszcze na brzuchem do gorym wywali, gwarantuje, nie takie cuda-przemiany widzialam u naszej ferajny, Aramis nie pozwal sie dotknac, dzisiaj jest pierwszy do czesania i spokojnie mozna pychol wziac w dwie rece

cierpliwosc, spokoj i powtarzalnosc, tylko tylko i az tyle smile

do kolan pewnie bedziesz musiala troche poczekac, ale kiedys kto wie..
        • aankaa Re: Mieszko - część druga 01.02.16, 20:48
          Mysiulku, lejesz miód na moje serce kiss
    • aankaa BiŚka zaczęła ćwierkać... 02.02.16, 00:20
      a miałam nadzieję, że to mały będzie się uczył smile
      • zaba_300 Re: BiŚka zaczęła ćwierkać... 02.02.16, 09:16
        Hi hi! Super!
        A Mieszko postępy czyni, że hoho!
        • wiesia.and.company Re: BiŚka zaczęła ćwierkać... 02.02.16, 15:57
          Oooo... postępy ewidentnie są, bródka i pacnięcie na bok, żeby podać więcej ciała do smyrgania.... smile
          Mysiulek ma rację: rytuały są dla kotów doskonałe (no i człowiek potem musi też dopełniać rytuałów, niechby spróbował się migać).
          Hehehehe - Biśka ćwierka? wink Raczej nie to, że uczy się od króla Mieszka, a idzie WIOSNA! Koty to czują w powietrzu i ulegają zewowi (zew, ciężkie słowo do odmiany) krwi, bo hormonów to już nie. Najwyraźniej Biśka czuje FACECIKA w pobliżu i ulega jego samczemu urokowi (on sam jeszcze nie wie, że jest samcem wink Ale przyjdzie i czas na orzeszki Króla Mieszka. Na razie nie próbuj go chyba nosić w transporterze, jak już przyjdzie moment, decyzja, umówienie... to go wtedy załaduj nieświadomego. Tak zrobię Gacusiowi. Bez uprzedzenia, bez prób. smile Raz, z zaskoczenia smile Jeszcze nie w tej chwili. Trochę poczekam. smile On jest na pewno z tego samego miesiąca, co i Mieszko smile
          • aankaa Re: BiŚka zaczęła ćwierkać... 02.02.16, 18:04
            no, raczej nie uprzedzę, że pozbawię go klejnotów koronnych big_grin

dopytam kiedy mój wet przyjmuje w dzień (najchętniej widziałabym piątek, żeby mieć weekend na dopieszczanie nieboraka), i uprzedzając o zabiegu (nie wyobrażam sobie akcji, że uda mi się przywieźć pacjenta na określoną godzinę...) zawiozłabym rano i odebrała po pracy

dziś po raz pierwszy wyszedł na balkon. Akurat BiŚka miała swój pierwszy popołudniowy spacer. Zostawiłam uchylony balkon (normalnie zamykam jak tylko wyjdzie i czekam aż zamelduje się chętna na powrót), odeszłam żeby nie stresować. BiŚkiniewicz siadła w samych drzwiach, Mieszko przytknął nos do nosa i jakoś tak go wyprowadziła "na ogród" smile Na krótkich łapkach obszedł włości a później przycupnął koło niej na zewnętrznym parapecie żeby zobaczyć świat z zupełnie nowej dla niego perspektywy

mam nadzieję, że mu się spodobało. Wieczór zapowiada się na (w miarę) ciepły więc jeszcze ze dwa wietrzenia futer przed nami
    • aankaa już drugi dzień 04.02.16, 21:21
      Mieszko poleguje w transporterku smile

nie przeszkadzam, nie usiłuję przymknąć drzwiczek
      udaję, że to zupełnie normalne

dziś podsiadł mnie na kanapie - poszłam w czasie reklam do kuchni a ten, zamiast sprawdzić czy czegoś nie dostanie do jedzenia wskoczył i zwinął się w precelek na moim miejscu
      • zaba_300 Re: już drugi dzień 05.02.16, 07:09
        Wygrzane... smile
        • pi.asia Re: już drugi dzień 05.02.16, 17:31
          He he, a spróbuj go podnieść i położyć obok! Zanim usiądziesz, on już będzie w tym samym miejscu...
          • aankaa Re: już drugi dzień 05.02.16, 17:51
            póki co pozwala się głaskać ale tylko jak zajęty jest miską
            po wciągnięciu posiłku i wylizaniu zastawy daje dyla

czasem podchodzi blisko jak zaleguję na podłodze, czasem mogę przycupnąć niedaleko jak siedzi na kraciastej podusi

kiedy i czy go wezmę na ręce ?? tak sobie cicho marzę o wiośnie/lecie...
            • wiesia.and.company Re: już drugi dzień 05.02.16, 18:48
              Jak już tak sobie siedzicie na podłodze to nieźle. Jeszcze tylko wspólna zabawa - czyli turlanie piłeczki, nakręcana myszka lub taki robaczek, co to sam pędzi, ostatecznie piórka na kijeczku. Wiosna, lato... wink a masz dodatkowy leżak na balkon? Bo nie licz na to, że Twój leżak będzie tylko Twój... tongue_out
              • olinka20 Re: już drugi dzień 05.02.16, 19:20
                Haha Wiesiu i Piasiu, dokładnie big_grin
                • jottka Re: już drugi dzień 05.02.16, 19:54
                  o jakich wy leżakach mówicie? dwa koty równa się trzy leżaki, jeśli chcemy mieć własnysmile ja na przykład siadywam na progu balkonu i tak sobie razem się opalamy...
                  • aankaa Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:06
                    w zeszłym roku jakoś się dzieliłyśmy; proszę zauważyć, że BiŚka preferowała inne miejscówki smile
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/OpY2qh1PiqK09NHp5B.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/NpVlTu4S9RIas6n5QB.jpg
                    zastanawiam się gdzie Mieszko zlegnie...
                  • mysiulek08 Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:15
                    smile

na solidnym stole tarasowym jest wszystko oprocz miejsca do siedzenia, dwa krzesla naleza do Miszcza, ogolnie taras na chwile obecna jest skladowiskiem wszystkiego lacznie z paleta zwirku tongue_out

ale mamy zacieniony kawalek pod oknem mojej sypialni zeby Kici.Yodzie slonce w czasie popoludniowej drzemki nie przeszkadzalo i pod takim zadaszeniem stoi stolik i 6, tak szesc krzesel. Nas jest trojka, ale nigdy nie wiadomo na ktorym akurat chetniej zalegnie Kicia.Yoda i Miszczu (krzesla ogrodowe rozne)
                    • jottka Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:23
                      mieszko najpewniej położy się tam, gdzie uzna, że jest najważniejsze miejscesmile bardzo możliwe, że to będzie tam, gdzie będziesz siedziała chwilę przed...

miałam wygodny leżaczek, wyniosłam na słońce, poszłam po kawę, wróciłam, leżaczek zajęty kocurem.

poszłam po drugi wygodny leżaczek, wyniosłam na słońce i jak ta głupia zamiast usiąść zawróciłam po coś do czytania, wróciłam, leżaczek zajęty kocicą.

w sumie miałam kawę, miałam książkę, na parkiecie usiąść i o ścianę balkonu oprzeć się można... koci byli bardzo zadowoleni z nowych miejscóweksmile
                      • jottka ulica mieszka pierwszego 05.02.16, 20:25
                        tak w ogóle to powinnaś wiedzieć, że w rodzinnym mieście mieszka ulica jego imienia jest na olszy, ładna willowa uliczka wśród zielenismile przypadkiem na nią ostatnio trafiłam, zobaczyłam tabliczkę i w pierwszym odruchu pomyślałam sobie - aaa, to on tutaj mieszkał! myśląc, rzecz jasna, o nowym koledze biśkismile

do rozumu wróciłam chwilę później
                      • olinka20 Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:36
                        Skleroza cie zgubiła big_grin
                        u mnie tez jest ulica Mieszka I smile
                        • zaba_300 Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:44
                          A ja ostatnio w sklepie zapatrzyłam się na czekoladki Mieszko...wink
                        • esimona Re: już drugi dzień 05.02.16, 20:53
                          Marzenia piękna rzecz, ale nie zawsze się spełniaką.
                          Przez 10 lat służby u mojej Milki nie doznałam zaszczytu wzięcia kotki na ręce. Pieszczoty owszem, są mile widziane, lecz kiedy biorę ją na ręce rozlega się wrzask kota obdzieranego ze skóry. Wyjątek stanowi przenoszenie jej do innego pomieszczenia w czasie używania odkurzacza. Wtedy poddaje się tej torturze ze strachu przed ryczącą maszyną.
                          Ale każdy kot jest inny.
                          • olinka20 Re: już drugi dzień 05.02.16, 21:10
                            U mnie wszystki 3 dają sie nosic, rudy to nawet na plecach jak zwłoki wink
                            Ale Pin kotka tylko panciowi, ja zostaje ofukana i podrapana przy próbie.
                            Mia jak to Mia, pozwala sobie robic wszystko, bo to słodki kotek jest.
                          • roscoa Re: już drugi dzień 05.02.16, 21:16
                            Jottka o tym myślałaś?
                            koters.pl/gif/kawa-ksiazka-i-kot-idealny-weekend
                            • jottka Re: już drugi dzień 05.02.16, 23:31
                              wizja piękna, popieramsmile ale w moim wypadku wygląda to nieco inaczej - w poprzek tapczanu rozwalone dwa kociska, kawa na podłodze, ja jestem zwinięta w lewym górnym rogu. no chyba że kocica dojdzie do wniosku, że moja poduszka jej się lepiej nadasmile
                        • esimona Re: już drugi dzień 05.02.16, 21:02
                          W Warszawie ulica Mieszka I jest na Targówku
                        • jottka Re: już drugi dzień 05.02.16, 23:32
                          jaka niby skleroza? przejaw właściwej hierarchii - najpierw mieszko, władca aanki, potem mieszko, władca polansmile
                          • aankaa Re: już drugi dzień 06.02.16, 00:04
                            a za chwilę "Mieszko wladca BiŚki"

tfu !! na psa urok

od dobrej pół godziny po chałupie niesie się tupot kocich stópek - dzieciaki szaleją jak pijane zające !
                            chyba będę musiała tłumaczyć się z nocnych hałasów sąsiadom piętro niżej big_grin
                            • aankaa Re: już drugi dzień 06.02.16, 00:06
                              ps. jak kupowali mieszkanie to widzieli, że nad głową będą mieć samotną starszą panią wink
                              • jottka Re: już drugi dzień 06.02.16, 00:07
                                no to chyba mogli się spodziewać, że starszej pani znudzi się samotność, no nie?smile

ps. a śpiewają?smile
                                • wiesia.and.company Re: już drugi dzień 06.02.16, 01:39
                                  Tupot stópek kocich, szaleństwo pijanych zajęcy nad głowami sąsiadów big_grin i to pytanie: czy śpiewają? big_grin Nie padłam ze śmiechu tylko dlatego, że leżę (w łóżku z piąteczką - proszę, też starsza pani bezecna - tłoczno w jej łóżku) wink
    • aankaa leniwa sobota... 06.02.16, 14:54
      po przedpołudniowych porządkach, kolejnej reorganizacji wokół Mieszkowej kuwety (daleko nie odjechała, mam nadzieję, że trafi...) trzeba było odpocząć
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/Nhk62B6pw6P2cWOCjB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/AURqfZ3AwVeq0r34WB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/vuBWvR8MxCBOq1b8EB.jpg

jak widzicie - coraz bliżej do mojej wymarzonej scenki kiedy oba kotecki zalegną w koszykach smile
      • aankaa Re: leniwa sobota... 06.02.16, 19:04
        do kuwety trafił (żwirek wokół) ale dla pewności poszedł sprawdzić czy BiŚkowa została na swoim miejscu i tam poprawił big_grin
        zauważyłam, że BiŚce też nie zawsze chce się iść do łazienki i korzysta z "tej pod nosem"
        • jottka Re: leniwa sobota... 06.02.16, 19:26
          a tych koszyczków nie należałoby zesunąć? bo jak zechcieliby przysnąć razem, to będą mieli trudności w upchaniu się w jednymsmile
          • aankaa Re: leniwa sobota... 06.02.16, 20:20
            w jednym i tak się nie zmieszczą tongue_out

raczej obetnę uszy i będą bliżej siebie
            a może jakimś drucikiem połączę żeby się nie rozjeżdżały...

jak dojdą do etapu wspólnego leżenia i "splątanych rąk i nóg" to poszukam kosza dłuugaśniego
            a może zamówię u jakiegoś wikliniarza ? ... ?
            jeszcze każę pomalować (jak fotel). A co ?!?!?!
            • jottka Re: leniwa sobota... 06.02.16, 20:26
              aankaa napisała:

> w jednym i tak się nie zmieszczą tongue_out

nie ma takiej opcji, żeby koty się nie zmieściły tam, gdzie chcą się zmieścićsmile obejrzyj zdjęcia kociejstwa barby, jak nie wierzyszsmile

bo właśnie mam wizję, jak to w brzuszek krawędzie koszyczków uciskać będą, jak tak się rozłożymy po całości... no ale nie martwmy się na zapas, koty są szalenie pomysłowe, może te koszyczki zostawią dla ciebie, a same zmieszczą się spokojnie na twojej poduszcesmile
              • aankaa Re: leniwa sobota... 06.02.16, 20:46
                o matuś ! koszyczek pod kaloryferem !!! w plecki by grzało !!
                albo w brzuś (jak BiŚka na stoliku się posunie)
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/vB8s7zMfkWBx9qK2PB.jpg
      • mysiulek08 Re: leniwa sobota... 06.02.16, 19:45
        Anka, a te cus do firan to jak jest mocowane?
        • aankaa Re: leniwa sobota... 06.02.16, 20:15
          to taki cusik
          www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/tkaniny-i-firany/akcesoria-do-zaslon/upinacz-do-zaslon-rossete-inspire,p269068,l948.html

dwa koła (w środku magnes) połączone sznurem
          łapiesz z obu stron firanki i regulujesz udrapowanie ich położeniem
    • aankaa gwarancja... 06.02.16, 20:38
      tak się dziś zastanawiałam

na samochód dostałam rok (no dobra, używka, poprzednia nówka-sztuka miała dwa), na sprzęty AGD - 2 z możliwością dokupu kolejnych 3

a kotek ?

BiŚkę przechwyciłam od Eli miesiąc od złapania (czyli tyle, ile Mieszko mieszka z nami). Jadła wszystko (no, prawie...), nie grymasiła. Ale dość szybko pokazała "dziś kotlecika nie lubię". Co ja się nawydziwiałam żeby znaleźć coś, co panience podpasuje... Nawet podroby (serca, wątróbki itp) kupowałam. A jestem z tych "obrzydliwych"

Mieszko wciąga wszystko, z prędkością odkurzacza (ostatnio zaczęłam kroić mięso/rybę na maleńkie kawałki bo gałgan nieomal połyka w całości - co okazało się zbawienne przy podaniu tabletki na robaki) czy to mielony indyk, polędwica, pierś kurczaka, ryba, twarożek, jogurt z żółtkiem, dziś króliczy gerber z warzywami.
      W zasadzie kupuję to, co BiŚkiniewicz by zjadła. Ale... ona poliże, skubnie i odchodzi (zawsze zostawiała sobie na później, potrafiła jeść porcję nawet 2-3 godziny).
      Muszę pilnować resztek w jej misce żeby nie zostały wchłonięte przez Mieszka. W trakcie jedzenia osłaniam jak kwoka, co zostanie - ląduje w szafce lub przykryte garnkiem i zwabiam ją za jakiś czas żeby znowu skubnęła

jednym słowem - kiedy mi się kotek popsuje i zacznie wydziwiać nad miską ? big_grin
      • jottka Re: gwarancja... 06.02.16, 20:47
        on jest z działek i do tego od małego chyba na własnym wikcie - bym się raczej bała, że mu to zostanie i będziesz się męczyć, żeby kota nie zapaść. ale on ci chyba nie jęczy o jedzenie i nie próbuje wyżerać z talerza? znaczy nie ma syndromu obozowego? jak tylko normalnie wsuwa, co dają i patrzy, żeby dużo było, to bym się nie martwiła, to jeszcze młody kociak, on musi jeść, żeby rosnąć. a jeszcze do tego po raz pierwszy (?) w życiu żarcie regularnie się pojawia, to normalna norma to jest.

poza tym przecież on u ciebie króciutko jest, biśka chyba miała dom i tylko znalazła się w przejściowych, na szczęście, tarapatach, a to dziki dzikus (mimo że z ogromnym potencjałemsmile, ja bym spokojnie ładnych parę miesięcy liczyła, zanim się uspokoi przy jedzeniu. ale tym bardziej trzeba pilnować, żeby nie przekarmić. i ruchu dużo, ale to biśka, jak rozumiem, zapewnia?smile
        • aankaa Re: gwarancja... 06.02.16, 21:35
          ruch zapewnia raczej Mieszko, BiŚka z rzadka go zaczepia (ale jak już to ... smile )

nie jęczy, nie wyżera z talerza, raczej cupnie przy krześle i robiąc maślane oczy liczy, że coś mu skapnie (jestem twarda, nie karmię jedząc)
          owszem, jak zajarzy, że idę do kuchni to melduje się przy misce ale nie robi awantur. Na spokojne "Mieszko, teraz kotów nie karmimy" obróci się ze dwa razy i odchodzi

ale - w odróżnieniu od BiŚki - nie mogę zostawić NIC na blacie/w zasięgu kociego pazura
          przy niej mogłam zostawić kotlety do rozmrożenia, pieczeń na stoliku-pomocniku
          przy Mieszku raczej nie zaryzykuję big_grin
          • jottka Re: gwarancja... 06.02.16, 21:51
            no to wszystko w normiesmile kulturalny kiciuś, pilnuje okazji, ale nie narzuca się. a kot jest drapieżcą polującym w systemie ciągłym (dużo małych myszek, a nie jedna wielka gazela), co właśnie inteligentnie na tobie uprawiasmile

a jeszcze jak go odrobaczyłaś, to mu na pewno apetyt wzrósł. nie ma się co martwić, natomiast należy zapewnić zróżnicowane pożywienie duchowe i fizyczne, odpowiednie dla rosnącego kocurasmile
          • esimona Re: gwarancja... 06.02.16, 22:02
            Czym jest malowany Twój piękny fotel?
            Pytanie czysto teoretyczne - mojego i tak nie pomaluję, bo dla Milki jest drapakiem, ale podoba mi się ten pomysł.
            • aankaa Re: gwarancja... 06.02.16, 22:56
              fotel w oryginale był "wiklinowy" (kupiony za psi grosz w OBI), obcięłam mu nogi żeby wygodnie było siedzieć. Pomalowany (ciśnieniowo, przez zawodowego stolarza) farbą do drewna i lakieru
              • aankaa Re: gwarancja... 06.02.16, 23:01
                ps. mam chyba zajoba jeśli chodzi o dogadzanie sobie/innym tongue_out
                fotel pojechał (przypięty pasami, a jakże) z W-wy w Bieszczady na malowanie big_grin

no dobra, przy okazji
                ale nie mogłam odpuścić
              • barba50 Re: gwarancja... 07.02.16, 12:16
                Moja donica wisząca na ganku od lata też została fachowo pomalowana. Z zeschłych wiechci wyszło cuś interesującego. Akurat nateporeroku. I nie musiałam wozić w Bieszczady wink

https://wstaw.org/m/2016/02/07/SG1S8466.JPG
              • esimona Re: gwarancja... 07.02.16, 14:31
                Dziękuję za dane fotelowe. Nadchodząca wiosna ( dopiero I połowa lutego), już mnie zaczyna kręcić: co by tu własnoręcznie wykonać - pomalować parapet, zmodernizować fotel, itd. itd. Dużo pomysłów, zwłaszcza po remoncie i ogołoceniu z pnącej zieleni balkonu.Pusto, goło i łyso - trzeba to zmienić. Wykonawców 1 sztuka: ja.
      • mysiulek08 Re: gwarancja... 06.02.16, 22:03
        Anka, Jottka slusznie prawi smile Mieszko na dzialkach jadl to co mial/dostal/upolowal, a wiec nie wiedzial (po kociemu rzecz jasna) czy jutro tez bedzie zarlo, wiec trzeba jesc dzisiaj, tu i teraz. To sie w kocim slangu zwie 'syndrom obozowy"

Tak bylo Miszczem, jadl duzo i wszystko co mu pod pysk weszlo. Jeszcze nie tak dawno dwa male kroliczki wciagal oprocz normalnych porcji w misce. Teraz widze, ze odchodzi od miski zostawiajac w niej chrupki/mokre. Juz wie, ze jutro tez bedzie pelna micha i na kroliki nie musi juz polowac. I cale szczescie, bo takie prezenty wcale sie nam nie podobaly wink

Przedwczoraj na przeprosiny przyniosl Kici.Yodzie jaszczurke tongue_out
        • zaba_300 Re: gwarancja... 06.02.16, 22:25
          A u nas najdziksza koteczka jest najbardziej wybredna. Tylko chrupki! Nie do wiary, że mieszkała w osiedlowych krzakach i jadła co upolowała. Żeby zjadła trochę wołowiny Ropuch potrząsał jej przed nosem trzymanym kawałkiem i umykał... wink W końcu zrezygnowaliśmy i Mini tylko chrupki je.
          Za oswajanie Mieszka trzymamy nieustająco kciuki - i przesyłamy głaski (do przekazania jak się da).
          • aankaa Re: gwarancja... 06.02.16, 23:08
            Żabo, każde karmienie to głaski smile zaczynam od "Mieszko, Mieszko" - takim uspakajającym głosem, później próby (nie zawsze udane) posmyrania między uszkami, pod bródką. Pierwsze od Was !! w podzięce za tak piękny dar kiss
            • zaba_300 Re: gwarancja... 07.02.16, 08:40
              AAnka, to Tobie należą się, dzielna kobieto, dzięki i głaski!
              • pi.asia Re: gwarancja... 07.02.16, 09:19
                No, nie wiem jak by Aankaa zareagowała na głaski między uszkami i pod bródką wink Ale należy się jej pełen szacun za BiŚkę i Mieszka.
                • esimona Re: gwarancja... 07.02.16, 14:21
                  Podziękowania należą się Żabie - za opiekę na działkach, za determinację, za wszystkie poczynione starania w trosce o dobro koteczka.
                  Ance - za decyzję popartą szybką i zorganizowaną akcję przejęcia kota Mieszka daleko w Polsce i szybkie skuteczne udomawianie.
                  Panu Żabie - za przywiezienie do Krakowa koteczka, który zdobył się na wskoczenie za ludziem do samochodu. Pan Żab jest wspaniałym człowiekiem, na czym poznał się Mieszko obdarzając Go zaufaniem.
                  Wielki szacunek dla wszystkich osób. Jesteście wspaniali.
    • aankaa wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 17:51
      na podłogę rzuciłam sztuczną trawę żeby tyłki nie pomarzły
      jakość zdjęć nie powala ale robiłam przez okno - jak wyszłam na balkon to Mieszko od razu dał dyla do pokoju. Trzeba było zadowolić się tym co dostępne smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/wyOD634bP0cPq1rQ1B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/I3bzb6bAbB8lRkB23B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/j0mjuyZqM8joAY8viB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/rVFpBQraHORQJ0tBpB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/M5htbkBHbV1kD9xvQB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/ofZrZEm1CrmcGmmBnB.jpg

• aankaa Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 17:54
        są też pierwsze fotki bijatyki big_grin
        na szczęście futro zostało (w całości) na zawodnikach

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/J4OBw5GK6vxSaYOIvB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/bkWDYLibjxPMmvjjIB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/gN2gA5P82sVrvb7RzB.jpg
        • wiesia.and.company Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 18:19
          Oj, to jest fajny wątek! Dzieje się całkiem sporo chociaż spokojnie smile I lubię, lubię te przekomarzanki (Aankaa i Jottka) i te zdjęcia, i te donosy o zadzierzgiwaniu smile podsiadaniu, moszczeniu. Przy okazji można się dowiedzieć o pomysłach na mieszkanie, na balkon... ja na balkonie widzę nawet miejsce na rynienkę (basenik podłużny) z pływającą po wierzchu rybką plastikową dla dzieci... ale może być nawet pływający listek. U mnie to może być nawet pływająca w wodzie myjka do naczyń. Gacuś lubi polować na łyżeczkę wrzuconą do wody, Fryga ciapka łapami w misce postawionej w zlewie (specjalnie do ciapkania i łowienia). Mokre ślady łapek na blatach czy na podłodze to nic, muszę tylko pilnować łyżeczek smile A Mieszko nie wynosi ze zlewu łyżeczek? Gacutki lubi smile
          • aankaa Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 18:55
            w kącie stoi fontanna. Wiosną wyciągnę sztuczny bluszcz (wsadziłam żeby nie było łyso przez zimę) i posadzę jakąś roślinkę (w zeszłym roku przeżyły całe lato). Będzie i wodopój, i miejsce na łowienie big_grin
            • jottka Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 20:36
              może posiej smagliczkę, torebka ze złotówkę kosztuje, rośnie to jak głupie, a młode siewki są nad wyraz smaczne z punktu widzenia niektórych kotówsmile zresztą jak podrośnie, też jest doceniana, ona tworzy takie puchate kępy, miło się uwalić na miętkim i pachnącym.

a mieszko drań! zastawił biśce drogę do domu i po pysku! mam nadzieję, ze został przywołany do porządku Karzącą Łapą Sprawiedliwości?
              • aankaa Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 20:47
                no, dłużna mu nie pozostała...
                • zaba_300 Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 20:58
                  Och, och, dobrze Aanko być kotem u Ciebie ... wink
                • olinka20 Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 07.02.16, 20:59
                  Łapoczyny uwam za rozpoczęte big_grin
      • adrzewoj Re: wiosna zimą - wietrzymy futra 09.02.16, 13:23
        Świetnie razem wyglądają. Nawet łapoczyny tego nie zmienią.
    • aankaa solidarność jajników ;) 08.02.16, 21:33
      w Mieszka wstąpił zły duch...

wczorajsze balkonowanie/wietrzenie chyba mu w łepetynie nieźle namieszało - a w zasadzie spotęgowało - poczuł się chłopem i nie daje BiŚce żyć, zaczepia, podgryza, pakuje się wszędzie tam gdzie akurat zległa. Ta ucieka albo oddaje równo ale pora coś z tym zrobić...

fakt, BiŚkiniewiczowi dobrze robi trochę ruchu, nie trwa do 24/dobę - w sumie może 1-2 godziny, z kuwety nie wydobywa się nic odrażającego

obetniemy mu jajka, pazury i ucho tongue_out
      żeby go "pogrążyć" dostanie czipa, a co !!
      • wladziac Re: solidarność jajników ;) 08.02.16, 21:57
        to dopiero gra wstępna,w końcu zbliża się marzec,amory czas zacząć
        • aankaa Re: solidarność jajników ;) 08.02.16, 22:09
          chyba wyczuł co napisałam big_grin

futra zległy na wieczorną drzemkę (pod/na stolikowe leżenie). Jak zwykle podeszłam żeby wytarmosić BiŚkę. Nie ruszył się z koszyka. Zbliżyłam rękę, nie uciekł. Posmyrałam po łepku, nie uciekł.
          I tak równolegle (w pionie) jednocześnie jedno i drugie raz między uszkami, raz pod brodą, tarmoszenie uszków. Zapuścił motorek !!! Fajnie burczy smile

oj, czuję że będzie mój big_grin
          • zaba_300 Re: solidarność jajników ;) 09.02.16, 06:29
            ooo, jak fajnie! Gratulacje Aanko!!!
            • wiesia.and.company Re: solidarność jajników ;) 09.02.16, 07:07
              Hahaha, to zaczepianie i podgryzanie to normalka u młodego kota, czy też kotki. Tak się uczy życia stadnego, jak dalece może się posunąć, co jest akceptowalne w gromadzie. Pamiętasz zdjęcia Lei i Grubsona, przy czym rozrabiaką była dziewczyna wink U mnie zaczepki Gacusia odbiera tylko Miluś. Gacuś nieustannie Milusia atakuje, jeździ mu na plecach, Miluś krzyczy, ucieka, gorąco jest! A przecież Gacuś ma dziewczynki do wyboru. Ale obrał sobie Milusia na nauczyciela zachowań i życia. U Ciebie nauczycielem może być tylko Biśka. Gryzienie, kopanie, skakanie na kark Milusia - a u Ciebie na Biśkę. To nic seksualnego. To nauka big_grin
              A Wasze postępy w zacieśnianiu więzów bardzo mnie cieszą. Macie już fajny kontakt smile takie mruczando to unosi człowieka parę metrów w górę big_grin . Ja sobie nagrałam pierwsze mruczenie Leosi i potem następne jako "mruczenie Leosi perfekcyjne", bo ona sama oszołomiona sukcesem, jak zapuściła motorek po trzech latach milczenia to dała po garach! smile
              • mitta Re: solidarność jajników ;) 09.02.16, 11:48
                Anka, ty masz świętą cierpliwość, ja bym już go dawno zgwałciła ;

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka