Dodaj do ulubionych

Pomoc dla pisarki

06.08.11, 15:40
Całkiem świeże. Kto skomentuje, bo ja nie mam odwagi? Przypadkowo znalezione, a pomóc trzeba, bo geniusz czeka na recenzje:
zapytaj.com.pl/Category/002,001/2,13461861,Jak_wam_sie_podoba_ostatni_fragment_mojej_ksiazki.html
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:12
      Matko moja kochana! A dlaczegóż ona pożarła tych wszystkich ludzi, który ją teraz rozrywają? Czy ona jest rusałką? Czy rusałki pożerają ludzi? Dlaczego zapomniała o narzeczonym i dlaczego musiała? Skąd widły w jaskini? Mnóstwo pytań się mi ciśnie i pewnie nie uzyskam odpowiedzi nie przeczytawszy całej książki. A nie wiem czy znajdę w sobie odwagę, jakem bojowa, na jej przeczytanie. Różne sytuacje widziałam w życiu, ba nawet i nieboszczyka niejednego widziałam, ale po przeczytaniu tego fragmentu moja wyobraźnia się zbuntowała i nie chce zwizualizować wyobrażeń autorki. Oto moja recenzja.
      • niezmiennick Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:21
        Mnie to przypomina jakąś książkę o zmutowanych krabach. też nie doczytałem nawet do połowy.
        • kapitan_marchewa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:27
          Ale jako nastolatka bez błędów właściwie? Jakaś zmutowana musi jest...
          • niezmiennick Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:30
            Jak bez błędów? Worda ma do ortów, ale gramatyka leży już w 3 zdaniu bodajże:

Przyspieszonym krokiem kierowałam się ku jaskini, niewielkim otwarciu w marmurowej skale.
            • kapitan_marchewa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:35
              Gramatyka leży prawie w każdym zdaniu, ale ohydnych ortografów nie ma
              • niezmiennick Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:42
                Koślawa gramatyka w czytaniu jest bardziej męcząca niż sporadyczne błędy ort.
              • dzidzia_bojowa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:45
                Ortografów nie ma. Zdań podrzędnie złożonych także. Autorka zdradziła puentę, to był błąd. Teraz wiemy, że umrze rażona piorunem. Nie ma niespodzianki. Nie ma suspensu. Nie ma niczego. Tylko szalejąca burza na gładkiej tafli morza.
                • kapitan_marchewa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:46
                  I niewielkie otwarcie w marmurowej skale... smile
                • niezmiennick Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:47
                  Się nie zgodzę. Siedem dusz. W pierwszej scenie facet nam mówi, że się zabił. A jednak ciekawe.
                  • dzidzia_bojowa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:57
                    Więcej jest takich powieści, np. "Układ" Kazana. Eddy Anderson na początku zdradza, że rozwali się autem na szosie w zderzeniu czołowym a jednak fabuła wciąga jak diabli.
                    • niezmiennick Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:58
                      To akurat o filmie mówiłem.
                      • dzidzia_bojowa Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 19:30
                        A to tego akurat filmu nie znam. Znam natomiast inny, który zaczyna się zakończeniem: Kevin Costner leży w trawie postrzelony przez policję a następnie jest retrospekcja. To "Doskonały świat"- też dobry film.
    • panda_zielona Re: Pomoc dla pisarki 06.08.11, 16:47
      Cudne big_grin podejrzewam, że dziewczę ma jakieś 12-14 lat, naoglądała się Władcy pierscieni i Harrego Pottera, i fantazja ją roznosi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka