Dodaj do ulubionych

A to Łódź właśnie

14.11.11, 17:56
lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10642210,Swiecenie_wlazow__czyli_z_Lodzi_smieje_sie_caly_swiat.html
Obserwuj wątek
    • vidmo76 Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 18:14
      Wnioskuję więc, że kościoły katolickie nie były poświęcone, bo czasami padały ofiarą grabieży złośliwych przestępców.
      No cóż, może chociaż poświęcenie włazów kanalizacyjnych, skutecznie je uchroni od wyparowania.
    • old.bear Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 19:31
      K...a 111111 (ciąg dalszy - autocenzura)
      • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 19:39
        hehehe...
        • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 19:52
          U Kapitana święcą a u mnie zamach na misie 111
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10636332,Wybieg_miskow_zniknie_z_Pragi__W_zamian_ogrod_zimowy.html
          • old.bear Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 19:58
            Zamach na misie ?! Kto się odważył ? HGW ?
            Będzie mi ich brakować, buuuuuu ... sad
            • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 20:16
              No mnie też, ale jednak trochę mnie ich szkoda.Miejsce przy ruchliwej ulicy,hałas, spaliny.
              • old.bear Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 20:21
                Ale ile razy stojąc w korku zerkałem na pobratymców wink big_grin
                • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 14.11.11, 20:26
                  a ile wspomnień wink
                  nie tylko Janek Serce tam się spotykał smile
                  • 07zglos.sie Re: A to Łódź właśnie 16.11.11, 14:21
                    A tu coś na plus :
                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10652214,Radni__lodzianie_nie_beda_placic_za_posiadanie_psow.html
    • niezmiennick Nieodmiennie mnie zdumiewa 16.11.11, 14:31
      że problem kradzieży włazów znany mi jest od dzieciństwa, czyli ogólnie jest jeszcze starszy, a włazooperatorzy do tej pory nie słyszeli o takim pojęciu jak rygiel na klucz. Jak ktoś nie słyszał to dodam, że są obecnie systemy kluczy których dorobienie nie jest możliwe bez okazania specjalnej karty identyfikacyjnej posiadacza klucza. Oczywiście wszystko można obejść, ale na złomiarzy to powinno wystarczyć.
      • kapitan_marchewa Re: Nieodmiennie mnie zdumiewa 16.11.11, 16:26
        Zbyt proste. Armię urzędników by trzeba zatrudnić..
        • niezmiennick Re: Nieodmiennie mnie zdumiewa 16.11.11, 20:15
          No, przetarg na koncepcję, przetarg na ofertą, trzy komisje ds nieprawidłowości.
          A tu cisza.
      • tygrysgreen Re: Nieodmiennie mnie zdumiewa 16.11.11, 18:06
        a czy te włazy to nie muszą być łatwootwieralne?
        w razie awarii jakiejś albo powstania
        • niezmiennick Re: Nieodmiennie mnie zdumiewa 16.11.11, 20:16
          Można dodać czujnik ciśnienia pod klapą i automatycznie odblokować rygiel.
          • kapitan_marchewa A to Łódź właśnie 25.11.11, 07:19
            lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10704691,Smieci_wylewaja_sie_z_koszy_kaskada__Gdzie__Na_dworcu.html
            Marcin Masłowski i jego logika..
            • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 25.11.11, 17:53
              Śmieci śmieciami, ale za to jak się potrafią w takiej Łodzi bawić(tzn konsumować):
              lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10704698,Nowa_swiecka_tradycja__Sushi_z_ciala_nagiej_kobiety.html
              • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 01.12.11, 15:35
                NOWE.
                Akcja:
                dzielnica Widzew, miasto Łódź.
                W odległości z 500-600 metrów od siebie dwa sklepy spożywcze.
                Jeden Społem, drugi prywatny. Ten Społem tuż za rogiem, ten wstrętny prywatny z pół kilometra dalej.
                Społem: poproszę ser "x" - nie ma, poproszę chusteczki higieniczne w pudełku - nie ma, nie dowieźli, poproszę mleko 0,5% - nie ma, są inne, podać?, poproszę papierosy "x" - nie ma, to poproszę papierosy "y" - też nie ma, a papierosy "z"?- też nie ma, tylko to co widać111, a marchewka mrożona? - nie ma, nie dowieźli..
                Aż się ciśnie na usta stare: "a co jest"???? JA JESTEM...

Sklep prywatny: poproszę (coś tam), odpowiedź: "proszę bardzo"...
                Czyli k..wa jednemu dowieźli zawsze i wszystko a drugiemu NIE????????
                • niezmiennick Re: A to Łódź właśnie 01.12.11, 15:49
                  A Społem to teraz nie jest prywatne?
                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 01.12.11, 16:27
                    Podobno jest. Od remontu w tamtym roku sklep Społem nazywa się "Znajomy"...
                    Ekipa ta sama, wszyscy się znają, czyli "Znajomy" sklep.
                    Możesz spytać: panie Andrzeju, dlaczego nie ma moich fajek? I żadnych podobnych?
                    On szczerze odpowie: " bo musimy sprzedać to co mamy a jest niechodliwe"..
                    Wot socjalizm w najlepszym wydaniu smile
                    • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 03.12.11, 15:00
                      Bezeceństwa w Łodzi. I to ze Strażą Miejską.
                      Tytuł powala:
                      lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10751547,Jak_pobudzic_kanal_straznika__zeby_przyjal_interwencje_.html
                      • old.bear Re: A to Łódź właśnie 03.12.11, 17:10
                        Kapitanie, tą formację już dawno powinni rozformować a pieniądze na utrzymanie SM przekazać Policji. Byłby większy pożytek.
                        • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 03.12.11, 18:29
                          pobudzać kanał strażnika?????
                          A fuj......
                          • old.bear Re: A to Łódź właśnie 03.12.11, 18:31
                            big_grin
                          • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 03.12.11, 18:59
                            ekhem ekhem
                            Kapitanie tak dobrze ci robią że aż się chwalisz/

teks czadowy hehe
                            Łódź rządzi1
                            • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 06.12.11, 16:24
                              Nowe logo Łodzi pokażą o 19:
                              lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10768608,Dzis_nowe_logo_moga_zobaczyc_wszyscy_lodzianie_.html
                              Już się boję.
                              Spod tej płachty wystaje maks odrapany tynk... sad
                              • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 06.12.11, 17:30
                                I dziś koncert Rihanny:
                                cjg.gazeta.pl/CJG_Lodz/1,104404,10770578,_Nikt_nie_pieprzy_sie_jak_ja____o_czym_spiewa_Rihanna_.html?bo=1
                                Nie, nie jestem świętoszkiem żadnym..
                                Ale to idolka małolat...
                                • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 06.12.11, 17:31
                                  Kapitan już w gotowości? Na koncert leci?
                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 06.12.11, 18:41
                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,10764837,Wypadek_na_Alei_Wlokniarzy__Dwie_osoby_nie_zyja.html
                                    Nagroda Darwina.
                                    Czytałem o tym już o świcie, ale właśnie w TV są Łódzkie Wiadomości Dnia i więcej danych.
                                    Okazuje się, że panna W OGÓLE nie hamowała, a prawdopodobnie w panice dodawała gazu, bo pomyliła pedały..
                                    Od tygodnia miała prawo jazdy.
                                    • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 06.12.11, 21:16
                                      słyszałam w radio
                                      ale to raczej nie Łódzka specjalność jako taka
                                      • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 08.12.11, 07:00
                                        Nowe logo Łodzi:
                                        img687.imageshack.us/img687/429/lodzk.png
                                        • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 08.12.11, 08:32
                                          he he he
                                          • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 08.12.11, 18:59
                                            Miś nie widział, błeeee sad
                                            • old.bear Re: A to Łódź właśnie 08.12.11, 20:49
                                              Miś widział - miś widzi wszystko wink
                                              • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 09.12.11, 20:21
                                                Logo do d...
                                                Miss też...
                                                lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10790183,Wybory_Miss_Polonia__Zaglosuj_na_piekna_lodzianke.html
                                                Jak żyć?
                                                • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 07:41
                                                  masz coś przeciwko brunetkom//
                                                  wybieraj broń22
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 07:47
                                                    A jakiej jesteś maści?
                                                    Nie znając odpowiedzi odpowiadam: brunetki uwielbiam, rude tyż, blondynek raczej nie..
                                                    I nie ma to nic wspólnego z dowcipami o entelygencji tychże
                                                  • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 07:50
                                                    <Nie znając odpowiedzi odpowiadam: brunetki uwielbiam, rude tyż, blondynek raczej nie.. >
                                                    i tak się skończyła nasza miłość Kapitaniesuspicious
                                                  • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 07:55
                                                    widzisz Stefica jaka ta miłość ulotna
                                                  • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 07:55
                                                    > A jakiej jesteś maści?

jakbym była koniem to niemal niczym Karino
                                                    ale tak to nie wiem
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:09
                                                    Przeca specjalnie wrednie to było napisane smile
                                                    Skomentowałem ostatnio tekst o tym, że jakaś modelka "nie poszła na wybiegu".
                                                    Że mi się to kojarzy z aukcją arabów w Janowie Podlaskim....
                                                  • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:21
                                                    uff, jaka ulga że mi nigdy modelkowanie nie groziło
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:24
                                                    Mówi się "modeling"111
                                                    Nie wiem czemu, ale od zawsze mi się to kojarzy z lepieniem z plasteliny wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:27
                                                    Odnośnie kontrpropozycji do nowego logo miasta Łódź:
                                                    www.youtube.com/watch?v=IJ2kvZpJ_BU
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:30
                                                    Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać:
                                                    www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=H8N-EexJK8U
                                                    Trampkarze Widzewa smile
                                                  • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:39
                                                    big_grin
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:47
                                                    Przepraszam, to młodzi kopacze z Bełchatowa byli.
                                                    Żaden Widzew. Oni są kulturalni...
                                                    I oni i ich hmmm.. kibice.. smile
                                                  • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 10.12.11, 08:34
                                                    z modeliny, z gliny
                                                    albo modelowanie odzieży
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 15.12.11, 19:28
                                                    Taki fajny początek i tak zjechany artykuł:
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10825783,Czy_Chinczycy_zamienia_ryz_na_schabowego_z_ziemniakami_.html
                                                    Naprawdę bym o tym poczytał.
                                                    Co ich skłoniło do otwarcia tej knajpy, czego się dowiedzieli, co na to Chińczycy, czy jakaś inna polska firma zakładała tam knajpy..
                                                    A tu redachtor hmm.. pierdnął i se poszedł sad
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 17.12.11, 15:49
                                                    OFF Piotrkowska to nazwa projektu, który realizuje tam firma OPG Orange Property Group

Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10834073,Dzisiaj_zegnamy_China_Town__Teraz_jest_OFF_Piotrkowska.html#ixzz1gnrTfZ17
                                                    Dlaczego po Group zabrakło Incorporated?
                                                    OFF Piotrkowska?
                                                    Czyli jak ten OFF na komary? Wynocha znaczy?
                                                    Cóż za wonderful idea of OPG Orange Group..
                                                  • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 18.12.11, 11:51
                                                    Kapitanu prą wyłaczyli111
                                                    jak bez netu wytrzyma???
                                                    www.tvn24.pl/-1,1728437,0,1,centrum-lodzi-bez-pradu-auto-uderzylo-w-slup-energetyczny,wiadomosc.html
                                                  • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 18.12.11, 11:51
                                                    prąd*
                                                  • dzidzia_bojowa Re: A to Łódź właśnie 18.12.11, 15:26
                                                    Najbardziej absurdalna rozmowa jaką czytaliście
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 18.12.11, 15:55
                                                    Hmm, nie w słup wjechał tylko w podstację. Taki mały budynek.
                                                    A mój ukochany Dana przeprowadził chyba rozmowę życia (to co Dzidzia cytuje), skomentowałem zresztą...
                                                    I to PIERWSZY11111 wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 20.12.11, 18:52
                                                    Podobno mają zmienić nazwę miasta z Łódź na Logo.
                                                    Jesteśmy stolicą "logów". Co chwilę nowe. I kasa na to jest.
                                                    A Piotrkowska jak była tak jest brudna....
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10848747,Lodzkie_lotnisko_ma_od_dzis_nowe_logo__Ladne___SONDAZ_.html
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 21.12.11, 20:37
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10857310,Koniec_jarmarku_na_Piotrkowskiej_Wroci_przed_Wielkanoca.html
                                                    Wszędzie się opłaca, w Łodzi nie..
                                                    Zlikwidowali jarmark 3 dni przed Wigilią. Kiedy właśnie największe kokosy można byłoby zbijać..
                                                    Dziwna ta Łódź sad
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 23.12.11, 06:50
                                                    Ulica Havla w Łodzi:
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10862024,Zdanowska__Vaclav_Havel_bedzie_mial_w_Lodzi_ulice.html
                                                  • stefcia41 Re: A to Łódź właśnie 05.01.12, 18:13
                                                    nawet nie wiedziałam, że w Łodzi gra się w rugby...
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 05.01.12, 18:26
                                                    Wszyscy metroseksualni?
                                                    Żadnych włosów na klacie?
                                                    Ech, Sean Connery....
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.01.12, 16:53
                                                    Pieszy czy piesza... Wszystko jedno?
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,10940261,Na_Wolczanskiej_samochod_osobowy_potracil_pieszego.html
                                                    www.dzienniklodzki.pl/artykul/492284,kobieta-potracona-na-wolczanskiej,id,t.html
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 10.01.12, 17:42
                                                    SZARŻA...
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/51,35136,10941219.html?i=0
                                                    W Wikipedii są takie słynne szarże kawalerii polskiej:
                                                    Szarże polskiej jazdy (kawalerii)

15 maja 1807 na pruską kawalerię w czasie Bitwy pod Strugą na Dolnym Śląsku - polscy ułani z Legii Polsko-Włoskiej
                                                    30 listopada 1808 pod Somosierrą - 3 szwadron Szwoleżerów Gwardii
                                                    13 czerwca 1915 pod Rokitną - 2 szwadron ułanów II Brygady Legionów
                                                    29 maja 1920 pod Wołodarką
                                                    31 sierpnia 1920 pod Komarowem - największa bitwa konnicy po 1813

NO TO TRZEBA KONIECZNIE DODAĆ:
                                                    08 stycznia 2012 w Łodzi - Szarża straży miejskiej podczas kwesty na rzecz WOŚP, Łódź
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 24.01.12, 18:25
                                                    Drastyczna podwyżka cen biletów w Łodzi.
                                                    I to OD ZARAZ 1111
                                                    Najwięcej kasy za krótką jazdę. Ja mam 3 przystanki do fabryki, jakieś 5-6 minut, ale będę MUSIAŁ kupić bilet półgodzinny minimum 1111
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,11024608,Banaszek_chce_pilnej_podwyzki_cen_biletow_MPK__Jutro_.html
                                                    A ten słynny Banaszek to koleś co to zasłynął z pomysłu włączania latarni pół godziny później i wyłączania pół godziny wcześniej.
                                                    Zresztą miał i parę innych super pomysłów...
                                                    Ktoś chce Banaszka? Za darmo oddamy, nawet dopłacimy..
                                                    Warszawa, Wrocław, Szczecin, Białystok, Poznań?
                                                    Proszę się nie bić, utworzymy kolejkę i społeczny komitet kolejkowy..
                                                  • old.bear Re: A to Łódź właśnie 24.01.12, 18:51
                                                    Może już najwyższy czas pomyśleć o referendum ? Precedens już był ... . Tylko kto na miejsce Barbie ?
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 24.01.12, 19:21
                                                    Ken?? wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 25.01.12, 17:07
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,11031415,Ile_kosztuje_wozenie_wiceprezydenta_sluzbowym_autem_.html
                                                    Ten grubas jest trochę bezczelny...
                                                  • old.bear Re: A to Łódź właśnie 25.01.12, 17:56
                                                    Ale wprowadza w czyn hasło : By żyło się lepiej.
                                                    I żyje się. Niektórym aż za bardzo.
                                                  • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 29.02.12, 15:51
                                                    Ulubieńca Łodzi właśnie wywalili:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,755,133810213,,Banaszek_odejdzie_z_urzedu_Stepien_wiceprezyde_.html?v=2
                                                    Pozostaje pytanie: na jaką ciepłą posadkę odejdzie Banaszek..
    • kategemi Re: A to Łódź właśnie 27.01.12, 09:46
      A mnie sie tam w Łodzi podobałobig_grin. Piotrkowska super, tylko wyobrażałam sobie, że więcej knajp bedzie tongue_out
      • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 07.02.12, 15:33
        Łódź. Ogłoszenie. Praca.

Data dodania 07/02/2012
        Adres Łódź, Polska
        Pokaż mapę
        Ogłaszane przez Firma / Agencja
        Rodzaj pracy Pełny etat
        Rodzaj umowy Umowa o pracę

Firma xxxxxxxxzatrudni osoby do telefonicznego umawiania spotkań dla przedstawicieli handlowych.

OCZEKUJEMY:
        · BARDZO DOBREJ ORGANIZACJI PRACY,
        · KOMUNIKATYWNOŚCI
        · UMIEJĘTNOŚCI PRACY W ZESPOLE
        · MILE WIDZIANE DOŚWIADCZENIE NA PODOBNYM STANOWISKU

OFERUJEMY:
        · BEZPŁATNE SZKOLENIA
        · ATRAKCYJNE WYNAGRODZENIE (1200 zł)
        · MOŻLIWOŚCI AWANSU I ROZWOJU
        · SZANSĘ NA REALIZACJĘ CELÓW ZAWODOWYCH
        ==============================================
        Data dodania 05/02/2012
        Adres Łódzkie / Łódź
        Pokaż mapę
        Ogłaszane przez Firma / Agencja
        Rodzaj pracy Pełny etat
        Rodzaj umowy Umowa zlecenie

Poszukujemy osób na stanowisko administratora w biurze handlowym;
        Do zadań administratora należało będzie weryfikowanie danych, tworzenie arkuszy informacyjnych oraz obsługa wewnętrznych programów komputerowych.
        Wymagamy biegłej obsługi komputera oraz znajomości pakietu
        Office (głównie Excell).
        Pełen etat (8 godzin)
        Wynagrodzenie : 1200
        • old.bear Re: A to Łódź właśnie 07.02.12, 15:38
          Bez komentarza.
        • tygrysgreen Re: A to Łódź właśnie 08.02.12, 09:19
          kryzys panie
          • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 08.02.12, 13:13
            Dla wytrwałych.
            Nieprawdopodobne - Laskomex:
            forum.gazeta.pl/forum/w,63,101656695,,laskomex_rekrutacja_.html?v=2
            • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 08.02.12, 13:15
              Dla wytrwałych 2 - M Group Power:
              forum.gazeta.pl/forum/w,63,70642480,99965459,Lista_nierzetelnych_dziadowskich_firm_i_sklepow.html?s=1&v=2
              • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 08.02.12, 13:57
                Dla wytrwałych 3:
                forum.gazeta.pl/forum/w,63,92440008,,tramwajowa_11_Cyfra_plus.html?v=2
      • ladyhawke12 Re: A to Łódź właśnie 08.02.12, 13:26
        kategemi napisała:

> A mnie sie tam w Łodzi podobałobig_grin. Piotrkowska super, tylko wyobrażałam sobie,
        > że więcej knajp bedzie tongue_out

Mnie też się podobała, śniadanie na Piotrkowskiej wspaniałe, knajpek mysle ze dość, i cudowna księgarnia, gdyby nie to ze mało czasu było to bym w niej wsiąkła na dłużej, i wyszła pewnie bez zasobów finansowych, natomiast z masą książek.
        • old.bear Re: A to Łódź właśnie 09.02.12, 07:00
          Lady, zwykle jest tak że tubylcy nie dostrzegają tego co co widzą przyjezdni. To chyba normalne.
          A Kapitan, zgodnie z formułą forum - marudzi smile
          • kapitan_marchewa Re: A to Łódź właśnie 18.02.12, 14:13
            lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,11172568,ZDiT_usuwa_pacholki__Oszczednosc___nie_trzeba_naprawiac.html
            Nastawiali w całym mieście, a teraz wyrywają.
            Bo łatwiej wyrwać niż konserwować sad
            Gdzieś jeszcze jest taka paranoja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka