Dodaj do ulubionych

Ręka, noga, musk na ścianie...

19.01.12, 19:37
Matko moja kochana, jak ja się denerwuje podczas tych meczów, to przechodzi wszelkie pojęcie1 Jak oni się na siebie rzucają, ci szczypiorniści, jak się obijają, luuuudzie. Na razie Duńczykom nie dają radysad Jestem bliska zawału11111
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 19.01.12, 19:44
      JEDNAK WYGRALI111Uffff
      • kapitan_marchewa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 08:52
        A ja wyłączyłem na 2 minuty przed końcem. Z nerwów..
        Święcie przekonany, że nasi przegrają jedną bramką sad
        • dzidzia_bojowa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 11:53
          Jesteś człowiekiem małej wiarywink
          • kapitan_marchewa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 17:54
            Nie, zbyt wielki stres był..
            Ciśnienie mi skoczyło i wyłączyłem. A szkoda sad
            • kapitan_marchewa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 19:09
              Błeee, nikt nas nie rozumie sad
              • dzidzia_bojowa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 19:38
                Nikt nie rozumie, nikt nie ogląda a jutro ze Szwedami mamy sposobność. Tyle, że z doskoku i w necie będę oglądać w wolnych chwilach ponieważ muszę do fabryki na dzienną zmianę się stawić.
                Może i dobrze bo nerwy straszne są.
                • stefcia41 Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 20.01.12, 19:41
                  Ależ rozumie ale nie mógł oglądać sad
                  w necie śledziłam tylko sad
              • tojabogdan Bogdan Wenta dostarcza nam takie dreszczowce 20.01.12, 19:39
                zwane przez anglosasów thrillerami, regularnie. Mam tego kolekcję z youtuba i w chwilach melancholii włączam to sobie. Wczoraj zataiłem fakt transmisji przed żoną, która przyżywa te sportowe wydarzenia z udziałem naszych sto razy silniej. Ona znalazła termin retransmisji w tvpsport gdzieś późno, ja podglądałem ten mecz w necie, ale nie wytrzymalem, po pierwszej połowie wyszedłem z domu, Wróciłem i ... znów zaskoczenie, zachwyt, radość, ulga.
                A główka Wenty działała jak balsam.
                Przed nimi jeszcze daleka droga, nie ma słabych drużyn, ale i tak dostarczyli już nam/mi osobiście wiele radości.
                Całe szczęście ktoś zaraz dodał w youtube ostatnie minuty i można było sobie to do woli oglądać.
                • kapitan_marchewa Re: Bogdan Wenta dostarcza nam takie dreszczowce 20.01.12, 20:02
                  Bogdan, a możesz linka do tych ostatnich minut???
                  • tojabogdan tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 20.01.12, 20:17
                    sport.tvp.pl/pilka-reczna/me-serbia-2012/druzyny/polska/wideo/gr-a-polska-dania-mecz/6231331
                    a tu te ostatnie minuty
                    www.youtube.com/watch?v=2Xm-pFBnz_I
                    • dzidzia_bojowa Re: tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 20.01.12, 20:20
                      Bogdan, a ten mój filmik to niewidzialny, czy co? Czuję się zignorowanacrying
                      • kapitan_marchewa Re: tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 20.01.12, 20:42
                        Ale super, jej...
                        I ten ksiądz zamiast Szmala, Wikary? wink Niesamowity..
                        Kto wymyślił w ogóle nazwę "szczypiorniak"? To jakieś takie dziecinne.
                        Miałem przyjemność poznać jednego "szczypiorniaka". Chłopisko ze 2 metry z hakiem, a łapa jak dwie moje..
                        No kurna gladiatorzy..
                      • tojabogdan Re: tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 20.01.12, 20:57
                        nie śmiałbym Cię ignorować, zresztą Ty się ignorować nie dałabyś, Ciebie nie można ignorować!
                        Przyznam, że zaimponowałaś mi tym wklejeniem gotowego filmu,
                        ja nie potrafię wkleić tu na forum nawet fotek (jak to się robi), ani skróconych linków z własnym tekstem.
                        Po prostu odpowiadałem kapitanowi, ale Ty byłaś szybsza, nasze (Twój i mój) linki ukazały się niemal jednocześnie,

dzidzia_bojowa napisała:

> Bogdan, a ten mój filmik to niewidzialny, czy co? Czuję się zignorowanacrying
                        • dzidzia_bojowa Re: tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 20.01.12, 21:05
                          No dobrasmile Wszystko oksmile
                          • dzidzia_bojowa Krótka historia szczypiorniaka 20.01.12, 21:12
                            Leżące w granicach Kalisza Szczypiorno jeszcze chyba nigdy nie było tak sławne, jak po zdobyciu przez reprezentację Polski, prowadzoną przez Bogdana Wentę, tytułu wicemistrzów świata w piłce ręcznej. I kibice, i ci, którzy na co dzień ze sportem niewiele mają wspólnego, znów przypomnieli sobie, że tutaj znajduje się polska kolebka tej, jakże obecnie popularnej, dyscypliny sportowej.
                            W 1917 roku około 4000 polskich żołnierzy zostało internowanych w Szczypiornie po tym, jak odmówili złożenia przysięgi cesarzowi Niemiec. Ich dowódcę, Józefa Piłsudskiego, osadzono w twierdzy magdeburskiej. Obozowa rzeczywistość nie przeszkodziła internowanym w działaniach, mających służyć poczuciu wspólnoty i przeciwstawianiu się zwątpieniu oraz marazmowi życia obozowego. Jednym z takich działań było organizowanie zajęć sportowych, w tym szczególnie gier zespołowych.
                            Ciekawe są powody, dlaczego legioniści upodobali sobie właśnie piłkę ręczną. Jako wątpliwe wydaje się, że pobierali nauki od niemieckich strażników obozu, bardziej realne natomiast wcześniejsze poznanie zasad tej gry przez któregoś z legionistów i przeniesienie ich na teren obozu, który znajdował się w okolicach dzisiejszego Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej. Historycy sportu wymieniają nazwiska majora Stanisława Grzmota-Skotnickiego i kaprala Antoniego Jarząbka, inicjatorów szczypiorniaka na obozowym boisku. Jego narodziny mogły mieć także bardziej prozaiczne powody, jak choćby oszczędzanie żołnierskich butów, mogących szybko niszczyć się podczas gry w piłkę nożną. Nie kopano jej, ale rzucano ręką, biegając na bosaka. Nie było specjalnych boisk, a do rywalizacji wykorzystywano wolne przestrzenie między barakami, najprawdopodobniej o wymiarach 30 na 12 metrów. Do gry w szczypiorniaka używano piłki zrobionej ze szmat, czyli szmacianki, zdecydowanie większej od współczesnej piłki. Drużyna liczyła 11 zawodników, a bramki tworzyły tyczki, powbijane w ziemię.
                            W czasie pobytu legionistów w Szczypiornie piłka ręczna rozpowszechniła się na tyle, że z ochotą grywali w nią również żołnierze Batalionu Pogranicznego, którzy w 1918 roku zdobyli koszary w Szczypiornie. Przepisy gry stały się więc na tyle czytelne, że mogły być szybko przyswojone przez początkujących zawodników i z czasem zostały skodyfikowane i utrwalone. Jeśli zatem mówimy o dyscyplinie sportowej, to mamy na myśli nie tylko jej symboliczne początki, lecz utrwaloną tradycję, która legła u jej podstaw. Dalszy rozwój piłki ręcznej w kraju świadczy o tym, jak ważne były te obozowe mecze, skoro do dzisiaj mówimy o szczypiorniaku i szczypiornistach.
                            Innym problemem jest uzasadnienie tych nazw. Żołnierze w Szczypiornie grali w piłkę ręczną 11-osobową, niemiecką odmianę tej dyscypliny. Duńczycy zaś uważani są za pomysłodawców piłki ręcznej 7-osobowej, w którą gra się do dzisiaj. Szczypiorniak w swoim oryginalnym wydaniu praktycznie zaniknął. Ostatni mecz, który go przypominał, odbył się w Polsce w 1993 roku w Szczypiornie, na terenie Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej. Okazją były obchody 75-lecia narodzin piłki ręcznej w naszym kraju.

Źródło: www.kalisz.pl/_portal/120488995747d12965d61d0/Historia_szczypiorniaka.html
                        • kapitan_marchewa Re: tu jest cały z krótką reklamą na wstępie 21.01.12, 05:53
                          tojabogdan napisał:

> nie śmiałbym Cię ignorować, zresztą Ty się ignorować nie dałabyś, Ciebie nie mo
                          > żna ignorować!
                          > Przyznam, że zaimponowałaś mi tym wklejeniem gotowego filmu,
                          > ja nie potrafię wkleić tu na forum nawet fotek (jak to się robi), ani skróconyc
                          > h linków z własnym tekstem.

Oooo, swój człowiek.
                          Witaj w klubie1111 smile
                          Ja też nie potrafię... sad
                          Może na górze wkleić wątek "Łopatologicznie dla marudnych = proste instrukcje",
                          a tam Dzidzia i Teti podadzą przepis na to wklejanie.
                          A z czasem o inne instrukcje będzie można tam poprosić, wszelakie wink
                          A kobiety będą instruktorkami.... Coraz bardziej Misie to podoba wink
                          • tojabogdan byłoby miło 21.01.12, 14:09
                            bo takie praktyczne rady są bezcenne,
                            dobry jest też Igor w tych rzeczach, po dobrych szkołach
                            • stefcia41 Re: byłoby miło 21.01.12, 15:16
                              linki umiem wklejać tongue_out
                              videło też tongue_out

a tak w ogóle to Kowalczyk wygrała, teraz skoki a potem szczypiorniści111
                              ale sobota 111
                              • stefcia41 Re: byłoby miło 21.01.12, 16:15
                                Zaczęli 111
                                jakby kto chciał wiedzieć
                                • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 16:57
                                  NAWET NIC MI NIE MÓW 111111111 sad
                                  • stefcia41 Re: byłoby miło 21.01.12, 16:59
                                    no nie mówię
                                    że potop szwedzki mamy znów
                                    • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 17:32
                                      Z jedenastu bramek się zrobiły cztery....
                                      Dzidzia, patrzysz????
                                      • stefcia41 Re: byłoby miło 21.01.12, 17:35
                                        Dzidzia i Dzidzia...
                                        o mnie nikt nie pamieta...sad
                                        • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 17:41
                                          REMIS, ostatnia minuta 11111111111111
                                          Ja tu umrę...
                                          • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 17:45
                                            Przecież Stefcia podobno śpi...
                                            • dzidzia_bojowa Re: byłoby miło 21.01.12, 17:51
                                              Weszłam do domu na sam koniec więc nerwy mnie ominęły. Jadąc tylko myślałam: ciekawe jak nasi. Radio oczywiście wyłączone było, żeby mnie szlag nie trafił po drodze.
                                            • stefcia41 Re: byłoby miło 21.01.12, 18:05
                                              jak mozna spać w takiej chwili????
                                              • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 18:41
                                                Jakby skubany jeden rzucił i byśmy wygrali to by było jak w mojej siatce z Rosją wiele lat temu... sad
                                                • dzidzia_bojowa Re: byłoby miło 21.01.12, 18:58
                                                  No, powinien któryś wykonać taki rzut rozpaczy. Można było.
                                                  • kapitan_marchewa Re: byłoby miło 21.01.12, 19:15
                                                    Może Bielecki, ale ja uważam, że Szwedzi tam rozpylili hel i Bieleckiemu okulary zaparowały.
                                                    Powinien się za to wziąć Macierewicz i jakaś sejmowa komisja śledcza..
                                                  • tojabogdan Wenta Bogdan lepszy od Hitchcocka 21.01.12, 20:58
                                                    albo jak z tym masochistą, który się wali młotkiem po jądrach, a orgazm ma, gdy nie trafi.
                                                    Kolejny kosmiczny wyczyn, jakby nie można byłoby tak od razu.
                                                    Może oni w czasie przerwy coś biorą?
                                                  • kapitan_marchewa Re: Wenta Bogdan lepszy od Hitchcocka 22.01.12, 06:18
                                                    A bo my już taka nacja niestety sad
                                                    Heroizm i wyczyny nieprawdopodobne dopiero jak już jest zupełnie źle i tragicznie.
                                                  • tojabogdan a teraz Justyna do boju! 22.01.12, 14:32
                                                    podobno Justyna ma wielko kasine, ale to przecie duza dzioucha, to i kasina wiellko
                                                  • kapitan_marchewa Re: a teraz Justyna do boju! 22.01.12, 15:25
                                                    Właśnie se wygrała znowu, ot tak smile
                                                    Ta z Kasiny Wielkiej...
                                                  • kapitan_marchewa Re: a teraz Justyna do boju! 23.01.12, 16:18
                                                    Zaraz gramy z Macedonią o półfinał...
                                                  • kapitan_marchewa Znaczy w szczypiorka.. 23.01.12, 16:19
                                                    ...... smile
                                                  • kapitan_marchewa Re: Znaczy w szczypiorka.. 23.01.12, 18:01
                                                    Błeeee, no i po medalu sad
                                                  • tojabogdan Les Mariés de l'an Deux 23.01.12, 20:39
                                                    czyli kochankowie roku drugiego, a naszych chłopaków Wenty nazywało się do dziś szczypiornistami drugiej połowy.
                                                    Ale w końcu nie zawsze byk przegrywa, jak w tym hiszpańskim dowcipie.
                                                    Szanse mają, ale tylko teoretyczne. Serbowie wygrywają dziś ze Szwecją, w środę my wygrywamy z Niemcami, Szwecja wygrywa z Danią, a Serbia z Macedonią.
                                                    Jeden z elementów nawala, i jesteśmy poza
                                                  • kapitan_marchewa Re: Les Mariés de l'an Deux 24.01.12, 08:57
                                                    Dania wygrała, Serbia wygrała..
                                                    Póki co nieźle.
                                                  • tojabogdan Re: Les Mariés de l'an Deux 24.01.12, 19:18
                                                    kapitan_marchewa napisał:

> Dania wygrała, Serbia wygrała..
                                                    > Póki co nieźle.
                                                    To prawda, ale teraz może stać się coś niesportowego, nawet po naszej ewentualnej wygranej z Niemcami (najsilniej przeżywam porażki naszych z tą nacją właśnie, widać wpływ czeterch pancernych i klosa janka),
                                                    a więc po naszej, dajboże, wygranej z niemcami, szwedzi mogą się podłożyć duńczykom, bo są im bliżsi, i po ptokach. Przejdą duńczycy. Albo serbia macedończykom, bo to co prawda inny język, ale tyle wspólnych lat... Tylko zdaje się, mecodończykom, którzy swoje nieszczęśliwie przegrane mecze, z reguły w ostatniej minucie, to by nie pomogło, bo mają przegraną z niemcami.
                                                    Racjonalizuję to sobie, że to tylko sport...
                                                    Ale serce boli
                                                  • kapitan_marchewa Re: Les Mariés de l'an Deux 24.01.12, 20:36
                                                    Po wczorajszych jajach wszystko możliwe.
                                                    Wczorajsze jaja w naszym meczu polegały na:

1. Gwizdaniu naszego przewinienia NATYCHMIAST jak tylko nasz zbliżył się do przeciwnika, nawet jak go nawet nie dotknął.
                                                    To było od nas mało zależne.

2. Nasi się umówili, nawet przy kontrach, że będą rzucać idealnie w ich bramkarza.
                                                    Nie do bramki, nie obok niego, ale idealnie prosto w bramkarza.
                                                    I wychodziło to naszym rewelacyjnie, jakby latami taki wariant ćwiczyli sad
                                                  • kapitan_marchewa Re: Les Mariés de l'an Deux 25.01.12, 18:27
                                                    No Niemcy pokonani, ale to mało.
                                                    W uczciwość i sportową rywalizację Skandynawów wierzę, ale w tych z Bałkanów nie wierzę ABSOLUTNIE.. sad
                                                  • tojabogdan ważne, że wygraliśmy z niemcami 25.01.12, 19:26
                                                    oni już od wczoraj ogłaszali wszem i wobec, że ten mecz z nami jest już praktycznie wygrany, bo oni są już silniejsi. Ich buta jest porażająca i przerażająca.
                                                    I teraz ogon pod siebie, ale oni i tak znajdą winnego poza sobą. Nie umieją przegrywać, w przeciwieństwie do nas, my przy porażkach wykazujemy wręcz masochistyczne samobiczowanie. Może to wpływ historii...
                                                    Duńczycy leją szwedów, a więc to oni wystąpią w półfinałach, ale mecz jeszcze trwa
                                                  • kapitan_marchewa Re: ważne, że wygraliśmy z niemcami 25.01.12, 19:52
                                                    Już nigdy Volvo od tych cieniasów.. sad
                                                    Jakie auta robią Duńczycy???
                                                  • tojabogdan duńskie auta? 25.01.12, 20:31
                                                    chyba żadne, a do tego trzymają w niewoli naszą czołową tenisistkę, Karolinę.
                                                  • dzidzia_bojowa Znalazłam! 27.01.12, 09:48
                                                    https://www.motofilm.pl/wp-content/uploads/2009/04/zenvo-st1-1-glowne.jpg
                                                    Nie maja własnego producenta ale mają zdolnych konstruktorów. Stuprocentowo duńska auto
                                                    Zenovo ST1.
                                                  • dzidzia_bojowa AO- czyli wielki tenis:) 27.01.12, 09:51
                                                    Wczoraj Nadal pokonał Federera. Wszystkie moje koleżanki uwielbiają Szwajcara a ja kocham Rafaela, normalnie kocham go!
                                                  • kapitan_marchewa Re: AO- czyli wielki tenis:) 27.01.12, 13:55
                                                    dzidzia_bojowa napisała:

> Wczoraj Nadal pokonał Federera. Wszystkie moje koleżanki uwielbiają Szwajcara a
                                                    > ja kocham Rafaela, normalnie kocham go!

Nie dość, że blondynka to jeszcze mentalność NASTOLATKI...
                                                    A plakat ukochanego na ścianie w pokoju masz??? wink
                                                  • dzidzia_bojowa Się obraziłam:( /ntxt 27.01.12, 14:00
                                                    https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/1489_500.jpg
    • kategemi Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 27.01.12, 09:55
      A siatkarze ? big_grin Mnie sie tam ostatnio bardzo podobająwink Najładniejsi są w druzynie Jastrzębia wink
      • stefcia41 Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 27.01.12, 11:42
        Siatkarze to od dawien dawnasmile

Nadal to nie moja bajka. Za cukierkowy jest.
        • kategemi Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 27.01.12, 11:52
          A ja uwieeeeeeeelbiam Łasko. Taki śliczny...mniam big_grin
          • stefcia41 Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 27.01.12, 11:53
            Michałka? smile noooo1 mniam jest smile
        • dzidzia_bojowa Re: Ręka, noga, musk na ścianie... 27.01.12, 13:01

Cytat Nadal to nie moja bajka. Za cukierkowy jest.

No co Ty! Nadal cukierkowy??? Z tym spojrzeniem spode łba??? To Roger jest słodziutki. Rafael jest męssssssski, mmmm...
          • tojabogdan a justyna kowalczyk 27.01.12, 13:13
            ma wielką kasinę
            • tojabogdan Re: a justyna kowalczyk 27.01.12, 13:14
              https://i5.sportfan.pl/spof459/f10e47cb000588664c78e0ff
              • ladyhawke12 e tam 27.01.12, 13:38
                Taki w butelce nijaki jest.

Mnie sie podoba tez jak dziewczynom Rafael N i to taki z shakira, moge słuchac i ogladac w sumie na okragło.
                • kapitan_marchewa Re: e tam 27.01.12, 13:57
                  Kasinę Wielką to mam ja wink
                  Aaaa, skoro już nastoletnie zachwyty: Real czy Barca?
                  • ladyhawke12 Re: e tam 27.01.12, 13:58
                    Barca
                    • stefcia41 Re: e tam 27.01.12, 14:00
                      Od zawsze Barca
                      • kapitan_marchewa Re: e tam 27.01.12, 14:14
                        stefcia41 napisała:

> Od zawsze Barca

UFFFF, zupełnie jak moja 13-letnia córka.
                        Tylko Barca smile
                  • kapitan_marchewa Re: e tam 27.01.12, 14:00
                    Nie będę mógł spać, Nadala se obejrzałem smile
                    Ciekawe czy nosi różową bieliznę i maluje paluszki i stóp...
                    No cipcia jakich mało...
                    Wybaczcie zakochane sad
                    • stefcia41 Re: e tam 27.01.12, 14:05
                      Marat Safin

https://purplepineapples.com/wp-content/uploads/2011/12/Marat-Safin.jpg
                      • kapitan_marchewa Re: e tam 27.01.12, 14:16
                        Nooo, facet chociaż, a nie cipcia smile
                        • dzidzia_bojowa Re: e tam 27.01.12, 14:31
                          To się odgryzę: a w Realu gra niejaka Krystyna Ronaldo. Jak jest coś nie po jej myśli to bidna płaaacze.
                          • stefcia41 Re: e tam 27.01.12, 14:35
                            OO111
                            Krystynka jest niezła

a tak w ogóle to...

https://www.sielok.hu/fotok/eberharter/Stephan_Eberharter.jpg
                            • stefcia41 Re: e tam 27.01.12, 14:36
                              https://static1.nachrichten.at/storage/scl/artikelbilder/sport/140031_m0t1w640h480q80v16664_009801_Small.jpg
                              • kapitan_marchewa Re: e tam 27.01.12, 18:31
                                Racja, Krystyna Ronaldo jest boska smile
                                Tak jak nasza niejaka Patrycja Małecka(ale kto ją tam zna).
                                Natomiast nasze dwie chudziutkie i malutkie dziewczynki pt Małysz i Kubica są uwielbiane..
                                I jak tu trafić za kobietą??? smile
                                aaa, nasi ręczni są byki i męscy...
                                • stefcia41 Re: e tam 27.01.12, 18:56
                                  I ich trener też.

ale jacy są ci alpejczycy....

https://www.ntn.pl/wp-content/uploads/2011/06/Bode_Miller_face.jpg
                                  • tojabogdan ale czy taki umie gotować 27.01.12, 19:08
                                    i zechce wynieść śmieci?
                                    • stefcia41 Re: ale czy taki umie gotować 27.01.12, 19:24
                                      Śmieci?
                                      wywiezie
                                      a zupę kijkiem bedzie mieszał
                                      • kapitan_marchewa Re: ale czy taki umie gotować 27.01.12, 19:38
                                        Jeden ząbek mu za bardzo wyrósł...
                                        Wg Stefci jak nieogolony to już maczo?
                                        Czy trza kolorowy kombinezon i czapkę posiadać?
                                        • stefcia41 Re: ale czy taki umie gotować 27.01.12, 19:41
                                          Według Stefci to genialny narciarz.
                                          I tyle.
                                          Bode Miller się nazywa.
                                          A ten wcześniejszy to Eberharter Stephan.
                                          Tez genialny.
                                          Nie ma na to wpływu zarost i kolor kombinezonu.
                                          • stefcia41 Re: ale czy taki umie gotować 29.01.12, 10:20
                                            Dzidzia111
                                            ogladasz???
                                            www.sport.pl/tenis/1,103960,11050364,Australian_Open__Djokovic_kontra_Nadal__czyli_wielki.html
                                            • dzidzia_bojowa Re: ale czy taki umie gotować 29.01.12, 10:33
                                              No oczywiście! I znowu się denerwuję! Skubany Novak dobry jest! A Rafael niewymuszone błędy popełnia. Nadal, bierz się w garść111
                                              • stefcia41 Re: ale czy taki umie gotować 29.01.12, 10:36
                                                A mnie na wspomnienia naszło smile
                                                www.ciacha.net/ciacha/56,111474,10937020,Wladimir_Grbic_tworzy_historie,,2.html
                                                • dzidzia_bojowa Kiedy 29.01.12, 11:44
                                                  wreszcie ten mecz się skończy?! Wykończę się nerwowo...
                                                  • stefcia41 Re: Kiedy 29.01.12, 12:34
                                                    I jak Twoje nerwy?
                                                    Mnie opóźnią transmisję alpejczyków przez ten mecz wink
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Kiedy 29.01.12, 13:32
                                                    Nie siedzę kamieniem przed telewizorem bo za długo to trwa. Od czasu do czasu zerkam. Mam dość!
                                                  • kapitan_marchewa Re: Kiedy 29.01.12, 17:17
                                                    Tera Duńczyki grają z Jugolami.
                                                    Podobno..
                                                  • stefcia41 Re: Kiedy 29.01.12, 18:58
                                                    I wygrali.
                                                    a nasi mają szansę na IO .
                                                  • tojabogdan i tak serbia miała dosyć sukcesów 29.01.12, 19:07
                                                    w dniu dzisiejszym,
                                                    prócz djokovica jeszcze mistrzostwo europy w piłce wodnej, no i te smutne srebro w szczypiorniaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka