aard 04.12.07, 10:44 Sprawą Niewykłej Wagi jest to, że ~~~~~~~~ sPraWa niEzwYkŁeJ wAGi ~~~~~~~~ się zarchiwizowała :/ Oraz to. Dzierż!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
huann Re: ~~~~~~~~ sPraWa niEzwYkŁeJ wAGi ~~~~~~~~ 06.12.07, 14:17 jest naprawdę nieźle!! :D odnalazłem po 10 latach koleżankę z Bieszczadów (twórcy naszej_klasy: wiszę Wam kubeczek jagódek z Łopiennika!); mam tu kawkę mrożoną; pospałem do 13.00; z głośników plumka Manu Chao! aż chce się Żryć! Odpowiedz Link
huann ooo, wyszła mi w euforii ładna kurwica-macica! 06.12.07, 14:32 huann napisał: > koleżankę > kubeczek jagódek z Łopiennika! > kawkę > plumka Odpowiedz Link
szprota I poza tym 06.12.07, 21:35 właśnie napisała do mnie koleżanka, co z nią wakacje w Bułgarii na durch przez Rumunię, gdy nie powiedziano jeszcze Ciao, Cześku, ale biusta już miałyśmy, a ona z kolei mnie wypatrzyła wśród znajomych niejakiego Mariana, z którym chadzała do klasy. Ojej ojej. Odpowiedz Link
szprota Re: I poza tym 06.12.07, 21:38 A ja, dodam tonem koniecznego uzupełnienia, z Marianem na studiach, a Aard zna Mariana z gór czy ze ścianki to już nie wiem. Odpowiedz Link
huann dobra, koniec z tą euforią. 06.12.07, 21:55 kolancja ponowniencja napierdalencja. :/ Odpowiedz Link
mag.giaard Zlewa ze zwykłej powagi!! (powaznie ważna zlewa!) 30.12.07, 18:24 Znaczy to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=11955792&a=73810923 Odpowiedz Link
vauban Re: Albowiem prywata rulez 05.01.08, 02:10 Szprotko, masz jakieś ciekawe namiary na e-booki ? Bo mnie stare źródełko wyschło :( Odpowiedz Link
szprota Re: Mom dwo 07.01.08, 18:32 A nie wsadzą mnie za to? W każdej razie: odpierz pan sowę. Odpowiedz Link
dziad_borowy Re: Mom dwo 09.01.08, 16:02 Mam stop czytam stop czytam stop czytam stop czytam stop czytam stop czytam stop dziekuje stop. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link
latajacy_rosomak A po co ta konspiracja? 09.01.08, 17:57 homepages.ihug.co.nz/~antora/NETOGRAF/BIBLIOTEKI/BIBLIOT.HTM Bierzcie i czytajcie. To jest bowie. Odpowiedz Link
szprota A bo 09.01.08, 19:45 czy to legalne? A poza tym ja lubię konspirę, jest taka kameralna. Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Chyba 09.01.08, 22:31 nielegalna działalność - tak mi się wydaje - nie kryłaby się pod domenami związanymi z edukacją czy szkolnictwem wyższym, np.: monika.univ.gda.pl/~literat/ www.pbi.edu.pl/ No i ja ten spis linków dostałem od wykładowcy... A zatem - hulaj dupa, piękna nie ma. Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Następne: 25.01.08, 14:12 *Cyfrowa Biblioteka Narodowa Polona* - www.polona.pl/dlibra Zbiory są skatalogowane tematycznie i formalnie. Można tu znaleźć pierwodruki, wydawnictwa konspiracyjne, rękopisy, grafiki i obrazy, czasopisma. Jest to strona tworzona przez Bibliotekę Narodową. *Skarby Dziedzictwa Narodowego* - dziedzictwo.polska.pl/katalog/ Bardzo ciekawy zbiór rękopisów (nawet z XI w), starodruków (od XVI w), bulli (od XI w), druków ulotnych i innych dokumentów. Jest tu wiele naprawdę interesujących pozycji jak np. list królowej Elżbiety I do księcia szczecińskiego Jana Fryderyka, listy carycy Katarzyny II do Stanisława Augusta czy listy samego Stanisława Augusta. Inny dział tej strony - literatura.polska.pl/ - zamieszcza książki w formacie PDF. Można tu znaleźć różne teksty od Średniowiecza od XX-lecia. *Federacja Bibliotek Cyfrowych* - fbc.pionier.net.pl/owoc Jest to chyba największy tego typu projekt w polskim internecie. W chwili obecnej w zbiorach jest prawie 110tys. publikacji w 17 bibliotekach skupionych w tym projekcie. Na podanej stronie znajduje się wyszukiwarka. Po wpisaniu w niej zapytania ukaże się lista publikacji z odnośnikami do konkretnych bibliotek. Niestety do przeglądania większości z nich potrzebny jest specjalny program, na stronach bibliotek są odnośniki do strony, z której można go ściągnąć. *Polska Biblioteka Internetowa* - www.pbi.edu.pl W tej bibliotece mają już prawie 30 tys. pozycji w swoich zbiorach, więc może się jeszcze przydać. Zważywszy impet z jakim się rozwijają, chyba może być to instytucja pożyteczna. *Google Books* - books.google.pl/ Jest to chyba największy, a na pewno jeden z największych projektów cyfrowych w internecie. Książki, których prawa autorskie wygasły, są wyświetlane w całości, lecz można także przeszukiwać książki współczesne, choć tych nie można przeczytać w całości. Książki, które są dostępne w całości można czytać w przeglądarce internetowej, bądź ściągnąć do komputera w postaci plików PDF. Google Books jest to projekt międzynarodowy, więc można tu znaleźć książki w wielu językach, oczywiście po polsku także. Odpowiedz Link
szprota Re: Albowiem prywata rulez 08.02.08, 20:27 Albowiem chomik i 4shared przyjaciółmi bibliofila są: www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=cesarefumare&sid=182&fid=1532169 www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=dorotad&sid=8 www.4shared.com/account/home.jsp (szukałam Adriana Mole'a) Odpowiedz Link
vauban Bigos ajlawju 08.02.08, 21:48 kpbc.umk.pl/dlibra W zasadzie pomorzoznawstwo (ale piękne słowo), lecz i sporo innych ciekawych rzeczy. Potrzebna wtyczka do pobrania tamże. Odpowiedz Link
dziad_prosiebny ~~~~~~~~ sPraWa niEzwYkŁeJ wAGi ~~~~~~~~ 27.02.08, 14:11 Wielka_a_ Ak_a_cja_ S_a_p_a_mersk_a_ _a_ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10489 .....ale kogo to obchodzi? [oldpiernix] Odpowiedz Link
aard === Pięciolecie RU!!! === 24.10.08, 09:11 Zajawiłem już co prawda na wątku bluzgającym, ale Sprawa jest Niezwykłej Wagi i tak sobie pomyślałem, że jeśli już nie damy rady ustawić żadnej Czarnej Mszy, to może chociaż byśmy machnęli jakiś szprotokół z dn. 13.11.2008 na Pabianickiej? :) Można by jakiś spęd urządzić (że szumnie szprotkaniem go nie nazwę :p) choćby i w aarddomie. Ale trza by jakieś megaatrakcje ustanowić, a ja pomysłów nie mam. Eny ajdijaz? :) Podpowiedź: tylko nie kurwa znowu orgia :p Odpowiedz Link
huann proponuję 24.10.08, 12:13 na sześciolecie się NIE szprotkać. jeśli ma być nieorgia. bo tak znowu będzie niepowtarzalnie :/ oczywiscie miejsce nieszprotkania jak najbaardziej wychodzi z gry! kuchennym okapi. Odpowiedz Link
szprota Sześcio 24.10.08, 12:59 tu mamy jeden z pierwszych wątów wszak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=3614491&a=3614491 Oczywiście, najlepiej by było sobie jak zwykle odpuścić, powikłać się w codzienność i pracę i pod byle pretekstem, a pod sześcioletnim zwłaszcza się nie szprotkać. Ja jednak jestem zwolenniczką tradycji w tej tomacie. Odpowiedz Link
aard Znaczy 24.10.08, 13:13 trzynasty jest w czwartek. Można by występnie się szprotkać w piątek czternastego. Wtedy Huańński wilk nieszprotykania byłby city, a szprocia traardycja cała. To proponuję poknuć u jutrzejszych KotRedów nad sposobem obchodzenia jubile-uszu szerokim ukiem. Uuk! Odpowiedz Link
huann Re: Znaczy 24.10.08, 13:30 dobra-skoro starość ma być naszą aardością, to zrobimy jutro burze mózgów w szklance zębów (to a propos babci wilka w czerw kapturku) Odpowiedz Link
szprota Re: Znaczy 24.10.08, 17:20 Kapitalnie! Z murzy bózgów i tak nic nie wyjdzie, ale od kiedy to nam przeszkadzało w snuciu planów. Odpowiedz Link
latajacy_rosomak ajdijaz 24.10.08, 19:12 - referat "So się nada czyli dada i surrealizm jako zgaga i wandalizm", - czytanie ulubionych postów z RU, - projekcja filmu o Fluxusie, - referat "Sztuka radosna czyli happening w sztuce dwudziestowiecznej oraz przyczynek do historii Pomarańczowej Alternatywy", - wspólne wykonanie utworu Johna Cage'a "4 minuty 33 sekundy", - pizza, - pizza, - pizza, - solowe wykonanie utworu Johna Cage'a "4 minuty 33 sekundy" przez losowo wybraną osobę, - gość niespodzianka (np. Wila3, Aric albo Szprota1), - referat "RU nie żyje, tylko dlaczego tak głośno stęka?", - spalenie szprotokołu, - telekonferencja z B0giem, - występ Moostanka z repertuarem Piany Złudzeń, - deklamacje najlepszych dzierżborów przez Dziada Borowego, - orgia. A Huann z Aardem jeżdżą cały czas dookoła stołu na rowerach. Odpowiedz Link
huann Re: ajdijaz 24.10.08, 19:30 latajacy_rosomak napisał: > A Huann z Aardem jeżdżą cały czas dookoła stołu na rowerach. oczywiście, że pizza. Odpowiedz Link
szprota Re: ajdijaz 24.10.08, 19:54 Osobiście mogę wykonać Kejdża, gdyż lubię ów utwór. Kiedyś go słyszałam na kaszlnięcia widowni w Częstochowie :D Odpowiedz Link
aard taaak... 26.10.08, 11:23 Aric, Dziad Borowy i B00gaj - ich obecność by naprawdę uświetniła obchody... Odpowiedz Link
szprota Re: taaak... 26.10.08, 13:30 Na b00g13go z przyczyn poborowych nie ma co liczyć w tym roku, ale Aric i Dziad Borowy są moim zdaniem do osiągnięcia. Zawszeć można również Ajmaczysko przebrzydłe. I Holly'ego. Odpowiedz Link
szprota Re: taaak... 26.10.08, 13:33 A, i telekonferencja z B00g13m byłaby osiągalną! Na skajpie bądź videocall - jeśli zmienił telefon, to na pewno nie na taki, który nie miałby 3G. Odpowiedz Link
aard Zara, ZARA!! 27.10.08, 14:37 A co z Cruachem??!!! CRUACHU, wybacz, żeśmy Cię nie w pierwszym rzędzie, to tak ot - z płochości jeno! Przybądźże, najlepiej z Dziadem wsiądźcie na jego dziadowski wózek i dziadowskim bitchem cylindry do cwału rozpuściwszy popędźcie bimber, a inne słodkości, ku macierzy, ku Polski środkowi. Zion na Was tam czeka i rzeka pełna mleka. W razie potrzeby służę noclegiem - biegiem! :D PS. Temu authoru stuknąwszy już pode mną 3.100 km :) Odpowiedz Link
szprota w Zarze nie bywam, drogo tam 27.10.08, 14:48 Ale o kurwa, jaka wtopa! Cruachu, musisz przyjechać, osobiście dać pyska z bliska! Odpowiedz Link
aard ~~~~ Zmiana terminu ~~~~ 03.11.08, 10:36 Nniestet6y, 14.11 mi powoli wypada. Co prawda jak tio zwykle w takich sytuacjach nie do końca wiadomo, na czym się leży, ale wolałbym zarezerwować ten dzień. Więc wygląda na to, że jednak w samą_rocznicę, tj. 13.11 w aard domie. Czy kura? Odpowiedz Link
szprota Mnie zajedno 03.11.08, 10:57 Mam na rano, więc i tak mogę. A w następnym tygodniu Festiwal Gór i można załoić ściankę w Manu w ramach konkursu :) Odpowiedz Link
aard Taaa, w następnym tygodniu Festiwal... 04.11.08, 09:19 ciekawe, czy kurwawiedźmun da aardę przyjechać. Wczoraj let's zaczął... Odpowiedz Link
huann ~~~~ Zmiata termitu ~~~~ 05.11.08, 00:44 aard napisał: > [fa fa fa] 13.11 w [mrówkoj]aard domie. Czy kura? kura pierze. bo to kura domowa jest. jak Fara on ka. odnosząc się merytorycznie zaś: Łeeee. Odpowiedz Link
aard NO! ~~~~~~~~ sPraWa niEzwYkŁeJ wAGi ~~~~~~~~ NO! 09.11.08, 17:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=11955792&a=87008102 Odpowiedz Link
huann kgkgkgkgkgkgkgsPraWa niEzwYkŁeJ wAGikgkgkgkgkgkgkg 10.11.08, 21:45 ach nieszczęścielęcinki!: www.tvn24.pl/26086,1560889,,,najciezszy-czlowiek-swiata-na-diecie,wiadomosc.html Odpowiedz Link