Dodaj do ulubionych

Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie?

14.07.11, 09:02
Zapraszam do dyskusji o suplementach. Ja sama używam. Ostatnio spirulinę.
Czytałam skrajne opinie na temat supli. Niektórzy uważają, że się w ogóle nie wchłaniają, a nawet są uznawane przez organizm jako obce i toksyczne, więc powowduje ubytek wapnia żeby to wydalić. Co innego produkt typu vitaral za 10zł a co innego kapsułki z olejem rybim.
Jakie jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • zielona-oliwka Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 14.07.11, 13:13
      Ja nałogowo dodaję do jedzenia nasiona z konopi, jagody goji i surowe kakao. Używałam też siemienia lnianego, ale dowiedziałam się, że bardzo zakwasza, dlatego zrezygnowałam.
      • mmsgallery Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 15.07.11, 08:57
        Właśnie to siemię lniane, ja myśle że niepotrzebnie zrezygnowałaś, bo to świetny produkt.
        Nie wiem skąd masz te info,że zakwasza, ale w otoczeniu innych produktów, albo po zalaniu wodą, nie wierzę że jest produktem silnie zakwaszającym.
        • zielona-oliwka Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 15.07.11, 14:53
          Nie musisz wierzyć;) Ma odczyn kwasowy i już.
          • mmsgallery Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 16.07.11, 10:54
            W książce Gillian piszą same superlatywy na temat siemienia i ja je stosuje.
            • zielona-oliwka Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 16.07.11, 18:22
              A kwestia odczynu też jest poruszona?
    • nellan Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 10.01.13, 17:32
      Jeśli wchłaniamy za dużo toksyn - a w dzisiejszych czasach to standard - to wątroba nie jest w stanie wyprodukować wystarczającej ilości glutationu, który ma za zadanie odtruwać organizm z toksyn metabolicznych i zewnętrznych. Dlatego przydaje się zażycie 2 razy w roku Glutationu liposomowego - suplementu, który niemal całkowicie wchłania się bezpośrednio do komórek dzięki zamknięciu w nano pęcherzykach liposomowych. Nie ulega strawieniu tak jak inne formy. Taki glutation sprząta wolne rodniki i metale ciężkie, nawet z systemu nerwowego. Bardzo dobre rezultaty przy autyzmie, schizofreni, chorobie Parkinsona, Aizhelmera, nowotworach, niepłodności i wielu innych opartych o zatrucie organizmu toksynami. Polecam www.glutation.info.pl
    • marta4464 Re: Suplementy - kiedy potrzebne a kiedy nie? 22.01.13, 00:45
      Chciałabym dodać, że jesteś tym co jesz i tym co pijesz. Bowiem napoje, które dostarczamy organizmowi są równie ważne. Ja piję www.yerba-mate.pl Herbatę paragwajską, dzięki której czuję się znakomicie każdego dnia. Herbata ta, to balsam zarówno dla ciała jak i duszy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka