Dodaj do ulubionych

Białko w diecie - z fasoli grochu czy mięsa?

15.07.11, 09:20
Moje źródła białka w diecie to sporo roślin strączkowych oraz orzechy, tych drugich potrafie niestety zjeść 250 gram na jedno posiedzenie, pewnie dlatego nie jestem chudzielcem.
Rozkłada się to mnie mniej więcej, moje źródła białka:
1. Fasola, orzechy
2. Jajka
3. Mięso drobiowe
3. Nabiał- sery żółte
4. inne

Dla osób o umiarkowanej aktywności fizycznej wystarczy 1g białka na każdy kilogram masy ciała. Mnie to wychodzi około 65 gram, chyba czasem przekraczam te ilość. Za duża ilośc białka wiąże się z zakwaszaniem niestety, muszę zwrócić na to uwagę.
A Wy?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka