Dodaj do ulubionych

Aloes VS Ocet jabłkowy

08.06.13, 19:30
Zapraszam do dyskusji w temacie co wybrać do odkwaszenia oragnizmu, odnowienie flory bakteryjnej, regeneracji jelit etc.
Nie można zapomnieć o tym, że ocet jest naszym rodzimym produktem a aloes trzeba sprowadzić, chodzi więc także o cenę.

Ja stosuję oba,ale ocet częściej z uwagi na cenę. i możliwość dużego rozcieńczenia - czyli 0:1 dla octu.
Aloes lepiej smakuje i ma lepszy zapach 1:0
A co Wy sądzicie?
Obserwuj wątek
    • tegowartosprobowac Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 23.09.13, 02:43
      Ocet jabłkowy zdecydowanie. Do tego soda oczyszczona lub boraks w roztworach wodnych. Plus woda w butelce 1,5 l z cytryną i kilkoma kroplami wody utlenionej (najlepiej 2wie butelki takiej mikstury dziennie) do popijania w ciągu dnia. Ocet jabłkowy w ilości łyżka-dwie pomieszany z łyżeczką miodu i 1/3 objętości szklanki ciepłej (do 40 stopni C) przegotowanej wody, codziennie na czczo rano, raz w ciągu dnia i przed snem. Żadnego cukru poza tym. Żadnego białego pieczywa. Ryż, kasze, warzywa, cebula, czosnek. Olej kokosowy. I będzie dobrze.
    • sylwia.ss Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 09.10.13, 20:22
      Rano, na czczo szklanka ciepłej wody z łyżeczką octu jabłkowego lub kawałkiem cytryny. Ocet jabłkowy najlepiej jest zrobić samemu (już czas, sezon trwa:-), a jeśli kupować to najlepszej jakości. Na oczyszczenie jelit wedłuh Tombaka pije się różne soki lub przez 4 tyg. robi lewatywy - wszystko jest opisane w jego książkach, które gorąco polecam. Po takiej jelitowej kuracji:-) trzeba jeść wieczorami czosnek (goi ranki na jelitach), a potem, na odbudowanie flory bakteryjnej, trzeba jeść dużo kasz. Polecam książki Tombaka, dowiecie się z nich o różnych rodzajach oczyszczania organizmu - sama większość z tego już robiłam, dlatego polecam:-)
    • pandkadka Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 28.03.19, 11:20
      Polecam wymieszać letnią wodę z octem jabłkowym, miodem, imbirem i kurkumą. Super działa na cały organizm i podkręca metabolizm.
    • kociaczek456 Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 03.04.19, 10:38
      Nie wiem czy picie octu, nawet tego naturalnego, jest zdrowe.
      • kocimietkka Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 25.04.19, 14:41
        Jest zdrowy, chociażby w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru pomaga.
      • pandkadka Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 17.10.19, 14:25
        nie jest. czytałam kiedyś o babeczce która codziennie piła łyżkę normalnego octu i kipła.
        • kocimietkka Re: Aloes VS Ocet jabłkowy 19.12.19, 10:53
          Normalnego octu się pić w ogóle nie powinno.. Źle chyba przeczytałam i walnełam się z myśla. CHODZIŁO MI O JABŁKOWY!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka