koelscher 12.06.12, 23:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11920503,Swiatowe_media__Starcia_kibicow_w_Warszawie__To_Polacy.html To bydlo, ktore nalezaloby zapudlowac przynajmniej do konca mistrzostw. k-r Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 07:56 To, że napisał to brytyjski portal BBC to mnie nie dziwi,w świetle ostatniej kampanii, poczekajmy na ostateczne "wyniki" starć. Dziwi natomiast w jaki sposób rosyjscy kibice wnieśli na stadion taki "kieszonkowy" transparencik, o wybitnie pokojowym przesłaniu: www.sport.pl/euro2012/1,123531,11920872,Euro_2012__Prowokacyjna_flaga_rosyjskich_kibicow.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 08:04 Na SWR1 co pół godziny o tym trąbią. Na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 08:15 zbyfauch napisał: > Na SWR1 co pół godziny o tym trąbią. Na pierwszym miejscu. Czy są jakieś komentarze do tego wydarzenia, bo ja SWR1 nie odbieram:) Astra Odpowiedz Link
zbyfauch Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 09:11 astra18 napisała: > Czy są jakieś komentarze do tego wydarzenia, bo ja SWR1 nie odbieram:) Nie, w niemieckich mediach publicznych na ogół powstrzymują się dziennikarze od nadinterpretacji. Niektórzy nazywają to poprawnością polityczną a ja kulturą. :) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 09:46 astra18 napisała: > zbyfauch napisał: > > > Na SWR1 co pół godziny o tym trąbią. Na pierwszym miejscu. > > Czy są jakieś komentarze do tego wydarzenia, bo ja SWR1 nie odbieram:) Na HR Info też jest to pierwsza wiadomość dnia. I też bez komentarzy, po prostu informacja. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 13.06.12, 08:27 wpolityce.pl/artykuly/30349-chuliganstwo-nie-ma-narodowosci-i-trzeba-je-bezwzglednie-tepic-ale-rownie-madrze-jemu-zapobiegac-tego-zabraklo Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 13.06.12, 08:42 Zgadzam sie z Koelscherem ze "to bydlo" nalezy zamknac pod kluczem. Polskich kiboli zamknac do konca igrzysk w celach bez zadnego kontaktu ze swiatem zewnetrznym, zeby nawet nie znali wynikow. Rosyjskich kiboli nalezy zamknac pod kluczem do czasu odlotu pierwszej kibitki na Sybir. Co do artykulu zalinkowanego przez Astre, to oczywiscie autor ma racje ze trzeba zapobiegac, szkoda tylko ze nie powie w jaki sposob nalezy zapobiegac. Kiedy Tusk wydal "wojne kibolom" to zdaje sie ze opozycja zarzucala mu ze chce przez to odwiesc uwage od waznych spraw krajowych.... Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 13.06.12, 09:16 maria421 napisała: > Zgadzam sie z Koelscherem ze "to bydlo" nalezy zamknac pod kluczem. Polskich ki > boli zamknac do konca igrzysk w celach bez zadnego kontaktu ze swiatem zewnetrz > nym, zeby nawet nie znali wynikow. > Rosyjskich kiboli nalezy zamknac pod kluczem do czasu odlotu pierwszej kibitki > na Sybir. > > Co do artykulu zalinkowanego przez Astre, to oczywiscie autor ma racje ze trzeb > a zapobiegac, szkoda tylko ze nie powie w jaki sposob nalezy zapobiegac. > Kiedy Tusk wydal "wojne kibolom" to zdaje sie ze opozycja zarzucala mu ze chce > przez to odwiesc uwage od waznych spraw krajowych.... Mario, jedno zdanie bo autobus z przystanku mi odjeżdża:)) Pierwsza sprawa - Pani Ministra ( niech jej bedzie szacuneczek:)) Mucha - po co były te prośby do Rosjan o zmianę hotelu???? Mam nadzieję powrócić dziś do tego wątku. Astra Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 13.06.12, 09:27 astra18 napisała: > Mario, jedno zdanie bo autobus z przystanku mi odjeżdża:)) > Pierwsza sprawa - Pani Ministra ( niech jej bedzie szacuneczek:)) Mucha - po co > były te prośby do Rosjan o zmianę hotelu???? > > Mam nadzieję powrócić dziś do tego wątku. > > Astra Przypuszczam ze z powodu obchodow "miesiecznicy" pod Palacem. Jednakze zwiazku miedzy tym, a wojnami kiboli nie widze. Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 07:10 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Mario, jedno zdanie bo autobus z przystanku mi odjeżdża:)) > > Pierwsza sprawa - Pani Ministra ( niech jej bedzie szacuneczek:)) Mucha - > po co > > były te prośby do Rosjan o zmianę hotelu???? > > > > Mam nadzieję powrócić dziś do tego wątku. > > > > Astra > > Przypuszczam ze z powodu obchodow "miesiecznicy" pod Palacem. > > Jednakze zwiazku miedzy tym, a wojnami kiboli nie widze. Nooo dobrze przypuszczasz:) To był jasny sygnał dla kiboli - tu może być gorąco!!Niepotrzebna, nieprzemyślana - no! chciałabym w to wierzyć - taktyka pani ministry. Cholera, tylko znowu się nie udało - pochód przed pałacem JAK ZWYKLE przebiegał w pokojowej atmosferze, bo bez szczególnego zainteresowania mediów "ubogacających" zwykle o obrazy i słowa których nie było, no bo już chyba nie wypadało w takim wąznym dla Polski czasie (????) jakim jest współorganizacja Euro. Odpowiedz Link
ja.nusz Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 07:25 astra18 napisała: > Cholera, tylko znowu się nie udało - pochód przed pałacem JAK ZWYKLE przebiegał > w pokojowej atmosferze, bo bez szczególnego zainteresowania mediów "ubogacając > ych" zwykle o obrazy i słowa których nie było, no bo już chyba nie wypadało w t > akim wąznym dla Polski czasie (????) jakim jest współorganizacja Euro. Każdy normalny człowiek pyta się - po kiego grzyba te idiotyczne spędy pod pałacem? Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 08:07 ja.nusz napisał: > astra18 napisała: > > > Cholera, tylko znowu się nie udało - pochód przed pałacem JAK ZWYKLE prze > biegał > > w pokojowej atmosferze, bo bez szczególnego zainteresowania mediów "uboga > cając > > ych" zwykle o obrazy i słowa których nie było, no bo już chyba nie wypada > ło w t > > akim wąznym dla Polski czasie (????) jakim jest współorganizacja Euro. > > Każdy normalny człowiek pyta się - po kiego grzyba te idiotyczne spędy pod pała > cem? Ku pamięci. Nie twojej, bo z daleka to co właściwie cię to może obchodzić. Odpowiedz Link
ja.nusz Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 08:23 astra18 napisała: > Ku pamięci. Nie twojej, bo z daleka to co właściwie cię to może obchodzić. Ku pamięci, to normalny człowiek modli ię w kościele a nie organizuje propagandowe spędy baranów na ulicy Przez debilnych Polaków powstaje debilny wizerunek Polski - to mnie obchodzi. Jeżeli popierasz takie transparenty, to właśnie do takich cię zaliczam Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 08:36 ja.nusz napisał: > astra18 napisała: > > > Ku pamięci. Nie twojej, bo z daleka to co właściwie cię to może obchodzić > . > > Ku pamięci, to normalny człowiek modli ię w kościele a nie organizuje propagand > owe spędy baranów na ulicy > Przez debilnych Polaków powstaje debilny wizerunek Polski - to mnie obchodzi. > Jeżeli popierasz takie transparenty, to właśnie do takich cię zaliczam > > > Możesz mnie nawet zaliczyć do wiewiórek długowłosych, mało mnie to obchodzi bo dyskusja połączona z epitetami mnie nie interesuje. Już ci to raz napisałam, ale powtórzę, w razie gdyby ci w apteczce Bilobilu zabrakło - NIE DLA CHAMSTWA!!! Odpowiedz Link
maria421 Re:Dzień dobry Mario:)i wiadomo o co chodzi/ ntx 14.06.12, 09:16 Mam nadzieje ze i sprawca zrozumie wreszcie o co chodzi. Odpowiedz Link
astra18 Re:Dzień dobry Mario:)i wiadomo o co chodzi/ ntx 14.06.12, 09:53 maria421 napisała: > Mam nadzieje ze i sprawca zrozumie wreszcie o co chodzi. Widzę, że optymizm rozpiera cię od rana. Ja pozostanę realistką, i nawet się nie mylę:) Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 09:30 astra18 napisała: > Ku pamięci. Nie twojej, bo z daleka to co właściwie cię to może obchodzić. Ku pamieci czyjej odbywaja sie comiesieczne spedy pod Palecem? Przeciez to nie jest ani miejsce katastrofy ani zbiorowa mogila wszystkich ktorzy zgineli w katastrofie, to nie jest i nigdy nie byla wlasnosc Lecha Kaczynskeigo, to jest tylko siedziba prezydenta aktualnie sprawujacego urzad. Juz raz tu pisalem, ze po zamordowaniu Kennedy´ego nikomu nie przychodzilo do glowy zeby urzadzac comiesieczne komemoracje pod Bialym Domem gdzie urzedowal Johnson. Astro, w tym miesiacu minie 6 rocznica smierci mojego Meza. Bedzie msza sw. za Jego dusze, beda dodatkowe kwiaty i znicze na Jego grobie. Tak sie normalnie czci pamiec bliskiego. Niech mi wiec nikt nie wmawia, ze comiesieczne zloty pod Palacem maja cokolwiek wspolnego z czczeniem pamieci. Odpowiedz Link
ja.nusz Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 09:35 Proszę o wybaczenie Mario - ja po prostu nie umiem w tak ładny sposób jak ty wyrazić, że ktoś jest trochę nie tego.;) Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 09:39 Mario, przyjmuję do wiadomości twoją opinię na temat tych wydarzeń. I z całym szacunkiem dla pamięci twojego zmarłego męża - on nie był prezydentem, który zginął w niewyjaśnionych okolicznościach, o czym jest przekonana duża część polskiego społeczeństwa, a zachowanie polskiego rządu wobec władz rosyjskich tylko utwierdza w tym przekonaniu. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 11:13 astra18 napisała: > > Mario, przyjmuję do wiadomości twoją opinię na temat tych wydarzeń. > I z całym szacunkiem dla pamięci twojego zmarłego męża - on nie był prezydentem > , który zginął w niewyjaśnionych okolicznościach, o czym jest przekonana duża c > zęść polskiego społeczeństwa, a zachowanie polskiego rządu wobec władz rosyjski > ch tylko utwierdza w tym przekonaniu. Ja sie wcale nie spodziewam zeby pamiec mojego Meza czcil ktokolwiek inny niz Jego najblizsi tylko twierdze ze te comiesieczne komemoracje pod Palacem z czcia pamieci Kaczynskiego nie maja nic wspolnego. Okolicznosci smierci Lecha Kaczynskiego i wszystkich innych pasazerow tego lotu sa wyjasnione- byla to katastrofa lotnicza. Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:00 maria421 napisała: > > > Okolicznosci smierci Lecha Kaczynskiego i wszystkich innych pasazerow tego lotu > sa wyjasnione- byla to katastrofa lotnicza. Gdyby wszystkie dowody na to wskazywały powiedziałabym, że w tym aspekcie jesteśmy zgodne. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:18 astra18 napisała: > Gdyby wszystkie dowody na to wskazywały powiedziałabym, że w tym aspekcie jeste > śmy zgodne. Wiec to nie byla katastrofa lotnicza??? Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:25 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Gdyby wszystkie dowody na to wskazywały powiedziałabym, że w tym aspekcie > jeste > > śmy zgodne. > > > Wiec to nie byla katastrofa lotnicza??? O pardon, niuansik - niewyjaśniona.A tak poza tym się zgadza. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:28 astra18 napisała: > O pardon, niuansik - niewyjaśniona.A tak poza tym się zgadza. Wyjasniona bedzie dopiero wtedy jak Macierewicz udowodni ze to byl zamach za ktorym stoi Putin z Tuskiem? Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:46 maria421 napisała: > Okolicznosci smierci Lecha Kaczynskiego i wszystkich innych pasazerow tego lotu > sa wyjasnione- byla to katastrofa lotnicza. zgadza się, zginał w skutek katastrofy.... i nikt tego nie podważa... chodzi wyłącznie o wyjaśnienie okoliczności i przyczyn. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:42 maria421 napisała: > Ku pamieci czyjej odbywaja sie comiesieczne spedy pod Palecem? jestem przekonana, że gdyby nie ten cyrk z Krzyżem - spędów by już dawno nie było. Tu trzeba podziękować panu Palikotowi i rozlicznym antyklerykałom, którzy zrobili cyrk z poważnej sprawy... no a zawsze akcja jest równa reakcji.... > Astro, w tym miesiacu minie 6 rocznica smierci mojego Meza. ależ ten czas leci..... to było jakby wczoraj.... > Niech mi wiec nikt nie wmawia, ze comiesieczne zloty pod Palacem maja cokolwiek > wspolnego z czczeniem pamieci. Również z czczeniem - wcześniej się odbywa msza św w intencji, są kwiaty i znicze.... w wielu miejscach pamięci. Ale oczywiście, są to akty polityczne. Z tym, że obecnie pałac namiestnikowski jest pusty - prezydent Komorowski mieszka w Belwederze. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:49 a000000 napisała: > jestem przekonana, że gdyby nie ten cyrk z Krzyżem - spędów by już dawno nie b > yło. Tu trzeba podziękować panu Palikotowi i rozlicznym antyklerykałom, którzy > zrobili cyrk z poważnej sprawy... no a zawsze akcja jest równa reakcji.... Ja bym raczej "podziekowala" tym, ktorzy "bronili krzyza" przed przeniesieniem go do kosciola > ależ ten czas leci..... to było jakby wczoraj.... No wlasnie.... a to juz 6 lat.... > Również z czczeniem - wcześniej się odbywa msza św w intencji, są kwiaty i znic > ze.... w wielu miejscach pamięci. Nie mam nic przeciw mszom swietym, czy skladaniu kwiatow na grobach czy pominkach. Uwazam ze comiesieczne wiece pod Palacem nie maja nic wspolnego z czczeniem pamieci. > Ale oczywiście, są to akty polityczne. Z tym, że obecnie pałac namiestnikowski > jest pusty - prezydent Komorowski mieszka w Belwederze. Bardzo rozsadnie z jego strony. Odpowiedz Link
koelscher Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 18:06 Przy calym szacunko dla waznej dla Ciebie rocznicy: w tym poscie znowu przejawia sie - charakterystyczna dla Ciebie - apodyktycznos. W tym przypadku wyraza sie ona partykula "sie". Otoz nie "sie", Marysiu. To Ty w taki wlasnie sposob upamietniasz Twoje rocznice. Inni ludzie robia to tak, jak IM pasuje. Nie ma to oczywiscie nic wspolnego ze spedami pod palacem. k-r maria421 napisała: > Astro, w tym miesiacu minie 6 rocznica smierci mojego Meza. Bedzie msza sw. za > Jego dusze, beda dodatkowe kwiaty i znicze na Jego grobie. > Tak sie normalnie czci pamiec bliskiego. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 19:58 koelscher napisał: > Przy calym szacunko dla waznej dla Ciebie rocznicy: w tym poscie znowu przejawi > a sie - charakterystyczna dla Ciebie - apodyktycznos. W tym przypadku wyraza si > e ona partykula "sie". Otoz nie "sie", Marysiu. To Ty w taki wlasnie sposob upa > mietniasz Twoje rocznice. Inni ludzie robia to tak, jak IM pasuje. > Nie ma to oczywiscie nic wspolnego ze spedami pod palacem. > k-r Jasne, jedni tak- inni inaczej. Prawoslawni czcza pozywiajac sie przy grobie, my , Polacy-katolicy skaldajac kwiaty i zapalajac znicze. Ja czcze tak , jak miliony innych Polakow. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 09:21 astra18 napisała: > Nooo dobrze przypuszczasz:) > To był jasny sygnał dla kiboli - tu może być gorąco!!Niepotrzebna, nieprzemyśl > ana - no! chciałabym w to wierzyć - taktyka pani ministry. > Cholera, tylko znowu się nie udało - pochód przed pałacem JAK ZWYKLE przebiegał > w pokojowej atmosferze, bo bez szczególnego zainteresowania mediów "ubogacając > ych" zwykle o obrazy i słowa których nie było, no bo już chyba nie wypadało w t > akim wąznym dla Polski czasie (????) jakim jest współorganizacja Euro. Pamietasz jak po zabojstwie Rosiaka w Lodzi Kaczynski mowil ze do tego doprowadzila "mowa nienawisci" kierowana pod adresem PiSu? To, co sie dzialo przedwczoraj w Warszawie bylo rowniez efektem "mowy nienawisci" , nakrecanej od lat rusofobii, nakrecanej przez PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 09:49 maria421 napisala: "Pamietasz jak po zabojstwie Rosiaka w Lodzi Kaczynski mowil ze do tego doprowadzila "mowa nienawisci" kierowana pod adresem PiSu?" Pamiętam i nie mylił się. "To, co sie dzialo przedwczoraj w Warszawie bylo rowniez efektem "mowy nienawisci" , nakrecanej od lat rusofobii, nakrecanej przez PiS." Nie rusofobii tylko sprzeciwu wobec polityki rosyjskiego rządu nie uznającego demokratycznych zmian w Polsce, która powoli "wstawała z kolan" przed dawnym imperatorem i uzurpatorem. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 11:16 astra18 napisała: > Pamiętam i nie mylił się. Mylil sie uznajac ze "mowa nienawisci" to jest to, co inni mowia pod adresem PiS, nigdy to to PiS mowi pod adresem inynch. > Nie rusofobii tylko sprzeciwu wobec polityki rosyjskiego rządu nie uznającego d > emokratycznych zmian w Polsce, która powoli "wstawała z kolan" przed dawnym imp > eratorem i uzurpatorem. Czyli uwazasz ze przecietny Rosjanin -kibic jest odpowiedzialny za polityke rosyjskiego rzadu i przecietny polski kibic moze to zademonstrowac spuszczajac mu lomot? Odpowiedz Link
astra18 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 11:48 maria421 napisała: > > > > > Czyli uwazasz ze przecietny Rosjanin -kibic jest odpowiedzialny za polityke ros > yjskiego rzadu i przecietny polski kibic moze to zademonstrowac spuszczajac mu > lomot? Nic takiego nie napisałam w odniesieniu do przeciętnego obywatela Rosji lub Polski. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:35 maria421 napisała: > To, co sie dzialo przedwczoraj w Warszawie bylo rowniez efektem "mowy nienawisc > i" , nakrecanej od lat rusofobii, nakrecanej przez PiS. myślę, że wątpię... tą rusofobię nakręcili sami Rosjanie... i to w czasach, gdy PiSiaków jeszcze nie świecie nie było... cały ocean krzywd których nasz naród doznał ze wschodu tak prędko w pamięci się nie zatrze... Rosjanie wprowadzili na stadion olbrzymi baner z wizerunkiem Pożarskiego - watażki , który przyczynił się do zakończenia wielkiej smuty - okresu panowania Dymitra Samozwańca z nadania Zygmunta III Wazy i polskiego otoczenia , na kremlu. Czy to miało jakiś wydźwięk piłkarski??? Czy to był w 100% historyczna prowokacja???? zakazana zresztą przez UEFA. Dlaczego media od wielu dni przygotowywały wszystkich do przemarszu Rosjan przez Warszawę pod sztandarami rosyjskimi - a nawet szczuły niesprawdzonymi wiadomościami, że będą niesione symbole sowieckie... Czyż polscy kibole nie poczuli się zaproszeni do obrony honoru? Dla mnie jest oczywiste - Walcowa mogła zakazać przemarszu - ze względu na bezpieczeństwo... takie uprawnienia posiadała.... związkowcom z Solidarności kilka dni wcześniej zakazała powołując się na bezpieczeństwo właśnie... Brak zakazu jest wyrazem niesłychanej nieodpowiedzialności... przecież wiadomo, że kibole nie podarują nikomu aż takiej hańby!!! - wraży kibic z wrażymi hasłami idący dumnie ulicami Warszawy - tej samej Warszawy która z woli Rosji została zrównana z ziemią a ludność wybita - to plama na honorze kibola.... Osobiście jestem zaskoczona, że tych "incydentów" było tak mało.... Nie jestem warszawianką, ale pamiętam opowieści rodzinne o realiach wyzwalania kraju przez Armię Czerwoną... i przyznam ... widok rosyjskich flag na warszawskich ulicach nie był mi miły.... na to patrzyli ci, którzy pamiętają.... Ciekawi mnie jedno. Jak długo utrzymałby się przemarsz polskich kibiców z flagami polskimi idących na stadion w Moskwie... > Pamietasz jak po zabojstwie Rosiaka w Lodzi Kaczynski mowil ze do tego doprowad > zila "mowa nienawisci" kierowana pod adresem PiSu? a co? może to nieprawda? Odpowiedz Link
jureek Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:41 a000000 napisała: > Nie jestem warszawianką, ale pamiętam opowieści rodzinne o realiach wyzwalania > kraju przez Armię Czerwoną... i przyznam ... widok rosyjskich flag na warszawsk > ich ulicach nie był mi miły.... na to patrzyli ci, którzy pamiętają.... No to nie trzeba było organizować żadnych mistrzostw, jak się nie chce mieć obcych flag na ulicach. > Ciekawi mnie jedno. Jak długo utrzymałby się przemarsz polskich kibiców z flaga > mi polskimi idących na stadion w Moskwie... Jeżeli zachowywali by się jak kibice Legii w Wilnie, to myślę, że niedługo. Ale kibice rosyjscy idący na stadion tak się nie zachowywali. Jura P.S. Kibole obrońcami honoru - o mało nie spadłem z krzesła, jak to przeczytałem. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:50 jureek napisał: P.S. Kibole obrońcami honoru - o mało nie spadłem z krzesła, jak to przeczytałe > m. jakbyś nie wiedział - kibole też mają swój honor. Który niekoniecznie się pokrywa z Twoim. Odpowiedz Link
jureek Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:04 a000000 napisała: > jakbyś nie wiedział - kibole też mają swój honor. Który niekoniecznie się pokry > wa z Twoim. Ba, nawet mafia ma swój honor. I też nie pokrywa się on z moim. Jura Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:35 jureek napisał: > Ba, nawet mafia ma swój honor. I też nie pokrywa się on z moim. skoro wiesz, to skąd to "spadanie z krzesła"? Odpowiedz Link
jureek Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:42 a000000 napisała: > skoro wiesz, to skąd to "spadanie z krzesła"? Bo o tym honorze napisałaś z takim uczuciem, jakby ten kibolski honor był tożsamy z Twoim. Jura Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:49 jureek napisał: > Bo o tym honorze napisałaś z takim uczuciem, jakby ten kibolski honor był tożsa > my z Twoim. nie przylepiaj łatek, skoro mnie nie znasz.... Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:00 a000000 napisała: > myślę, że wątpię... tą rusofobię nakręcili sami Rosjanie... i to w czasach, gdy > PiSiaków jeszcze nie świecie nie było... cały ocean krzywd których nasz naród > doznał ze wschodu tak prędko w pamięci się nie zatrze... Myslisz ze kibole, czyli mlodziency ktorzy mogliby byc moimi czy Twoimi dziecmi wiedza jak bylo w PRL? Ze pamietaja tamte krzywdy? > Rosjanie wprowadzili na stadion olbrzymi baner z wizerunkiem Pożarskiego - wata > żki , który przyczynił się do zakończenia wielkiej smuty - okresu panowania Dym > itra Samozwańca z nadania Zygmunta III Wazy i polskiego otoczenia , na kremlu. > Czy to miało jakiś wydźwięk piłkarski??? Czy to był w 100% historyczna prowoka > cja???? zakazana zresztą przez UEFA. Masz racje, ale takie gesty kompromituja rosyjskich pilkarzy. Napady na nich kompromituja nas. > Dlaczego media od wielu dni przygotowywały wszystkich do przemarszu Rosjan prze > z Warszawę pod sztandarami rosyjskimi - a nawet szczuły niesprawdzonymi wiadomo > ściami, że będą niesione symbole sowieckie... Czyż polscy kibole nie poczuli s > ię zaproszeni do obrony honoru? Tu tez masz racje. Media nadmuchaly ten temat poza granice wytrzymalosci. > Dla mnie jest oczywiste - Walcowa mogła zakazać przemarszu - ze względu na bezp > ieczeństwo... takie uprawnienia posiadała.... związkowcom z Solidarności kilka > dni wcześniej zakazała powołując się na bezpieczeństwo właśnie... Brak zakazu j > est wyrazem niesłychanej nieodpowiedzialności... przecież wiadomo, że kibole ni > e podarują nikomu aż takiej hańby!!! - wraży kibic z wrażymi hasłami idący dumn > ie ulicami Warszawy - tej samej Warszawy która z woli Rosji została zrównana z > ziemią a ludność wybita - to plama na honorze kibola.... Osobiście jestem zasko > czona, że tych "incydentów" było tak mało.... Podobno rosyjskich kibicow bylo 5 tysiecy. Jakos sie na stadion musieli dostac, wiec czemu nie na pieszo? > Nie jestem warszawianką, ale pamiętam opowieści rodzinne o realiach wyzwalania > kraju przez Armię Czerwoną... i przyznam ... widok rosyjskich flag na warszawsk > ich ulicach nie był mi miły.... na to patrzyli ci, którzy pamiętają.... Armia Czerwona miala czerwone flagi z sierpem i mlotem, ja w TV widzialam flagi obecnej Rosji- trojkolorowe. > Ciekawi mnie jedno. Jak długo utrzymałby się przemarsz polskich kibiców z flaga > mi polskimi idących na stadion w Moskwie... Moze tak samo dlugo jak przemarsz druzyny kazdej innej reprezentacji z flagami narodowymi. A gdyby to Niemcy maszerowali z wlasnymi , trojkolorowymi flagami? > > Pamietasz jak po zabojstwie Rosiaka w Lodzi Kaczynski mowil ze do tego do > prowad > > zila "mowa nienawisci" kierowana pod adresem PiSu? > > a co? może to nieprawda? Taka sama jak to ze tarez "mowa nienawisci" adresowana pod adresem "winnych zbrodni smolenskiej" doprowadzila do atakow na rosyjskich kibicow, do ktorych nasi kibole od dawna sie przygotowywali. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:27 maria421 napisała: > Myslisz ze kibole, czyli mlodziency ktorzy mogliby byc moimi czy Twoimi dziecmi > wiedza jak bylo w PRL? Ze pamietaja tamte krzywdy? pamiętać nie mogą... ale wiedzą z przekazów ustnych swoich dziadków, że bolszewika trzeba gonić... zwłaszcza takiego, który dumnie maszeruje ulicą Warszawy. Mario, ja tego nie popieram! uważam, że obie strony zawiniły..... Rosjanie - bo zachowali się prowokacyjnie, a polscy kibole.... bo dali się sprowokować. > Podobno rosyjskich kibicow bylo 5 tysiecy. Jakos sie na stadion musieli dostac, > wiec czemu nie na pieszo? autobusami.... a na pewno bez sztandarów... zauważ, że miał to być pochód ŚWIĘTUJĄCY święto rosyjskie... > Armia Czerwona miala czerwone flagi z sierpem i mlotem, ja w TV widzialam flagi > obecnej Rosji- trojkolorowe. jest to flaga Rosji carskiej sprzed rewolucji. Czyli flaga zaborcy. Bodajże flaga państwowa (nie carska) z czasów pierwszych i ostatnich Romanowów. > A gdyby to Niemcy maszerowali z wlasnymi , trojkolorowymi flagami? niemożliwe. Niemcy nie prowokują. Zdają sobie sprawę z tego, co uczynili Polakom. Dlatego są przyjmowani przyjaźnie, bo wyznali winy, okazali skruchę. A Rosjanie nadal butni. > Taka sama jak to ze tarez "mowa nienawisci" adresowana pod adresem "winnych zbr > odni smolenskiej" doprowadzila do atakow na rosyjskich kibicow, do ktorych nasi > kibole od dawna sie przygotowywali. wnioski nieuprawnione. O "winie rosyjskiej" nikt nie mówi... mówią o WSPÓŁWINIE bałaganu organizacyjnego. To, że jakiś tam powie: zamach moskali!!!! jeszcze nie oznacza, że jest to wersja któregoś z dużych ugrupowań. PiS może i głupi, ale potrafi rozróżnić zwykłych obywateli od polityków.... także dobrze wie, co to kibol.... i odróżnia od kibica. Nie wiem czy kibole od dawna się przygotowywali.... ale sądzę, że na pewno od czasu nagłośnienia przez media, że ulicami przejdzie rosyjska manifestacja z sierpem i młotem... Gdyby napisali, że kibice niemieccy zrobią manifestację i poniosą w niej swastykę... też byłby łomot. Odpowiedz Link
maria421 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 13:45 a000000 napisała: > > pamiętać nie mogą... ale wiedzą z przekazów ustnych swoich dziadków, że bolszew > ika trzeba gonić... zwłaszcza takiego, który dumnie maszeruje ulicą Warszawy. > Mario, ja tego nie popieram! uważam, że obie strony zawiniły..... Rosjanie - bo > zachowali się prowokacyjnie, a polscy kibole.... bo dali się sprowokować. Ale mnie nie jest wstyd za rosyjskich kiboli, tylko za poslkich kiboli . > autobusami.... a na pewno bez sztandarów... zauważ, że miał to być pochód ŚWIĘT > UJĄCY święto rosyjskie... Potrzebne byloby jakies 100 autobusow... A do swietowania upadku ZSRR mozna sie bylo nawet przylaczyc. > jest to flaga Rosji carskiej sprzed rewolucji. Czyli flaga zaborcy. Bodajże fla > ga państwowa (nie carska) z czasów pierwszych i ostatnich Romanowów. Ale to jest tez aktualna flaga Federacji Rosyjskiej. oni innej nie maja. > > niemożliwe. Niemcy nie prowokują. Zdają sobie sprawę z tego, co uczynili Polako > m. Dlatego są przyjmowani przyjaźnie, bo wyznali winy, okazali skruchę. A Rosja > nie nadal butni. Azerko, od czasow mistrzostw swiata w Niemczech w 2006 pamietam niemieckich kibicow okrytych niemieckimi flagami. Tak chodza w Niemczech i tak chodza prawdopodobnie kiedy kibicuja wlasnej druzynie za granica. Oni tym nikogo nie prowokuja, to jest zwykle akcesorium kibica. Wiec moglo by sie zdarzyc ze tez by przemaszerowali z flagami przez Warszawe. I maja do tego takie samo prawo jak Rosjanie, Holendrzy, Francuzi, Wlosi, Hiszpanie, Czesi , Grecy i kto tam jeszcze gra. To my, Polacy, musimy sobie uswiadomic, ze to nie jest zadna prowokacja, ze zaden kibic nie niesie niemieckiej flagi tylko dlatego ze chce ponownie na Warszawe napasc czy Gdansk albo Wroclaw odebrac. > wnioski nieuprawnione. O "winie rosyjskiej" nikt nie mówi... mówią o WSPÓŁWINIE > bałaganu organizacyjnego. To, że jakiś tam powie: zamach moskali!!!! jeszcze > nie oznacza, że jest to wersja któregoś z dużych ugrupowań. PiS może i głupi, a > le potrafi rozróżnić zwykłych obywateli od polityków.... także dobrze wie, co t > o kibol.... i odróżnia od kibica. Tak jak Rosiak padl ofiare bo jego zabojca nie mogl dopasc Kaczynskiego, tak nasi kibole dopadaja rosyjskich kiboli, bo nie moga dopasc Putina i Miedwiejewa. > Nie wiem czy kibole od dawna się przygotowywali.... ale sądzę, że na pewno od c > zasu nagłośnienia przez media, że ulicami przejdzie rosyjska manifestacja z sie > rpem i młotem... Ale tego sierpa i mlota jednak nie bylo, prawda? > Gdyby napisali, że kibice niemieccy zrobią manifestację i poniosą w niej swasty > kę... też byłby łomot. > Na tyle to juz kibice niemieccy naprawde nie sa glupi. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 14:05 maria421 napisała: > Ale mnie nie jest wstyd za rosyjskich kiboli, tylko za poslkich kiboli . mnie też. Ale również mi wstyd za władze Warszawy, że takie durne....i nie przewidziały skutków nagłaśniania pewnych niemiłych spraw. Dla wyjaśnienia: rosyjskich kiboli nie było. To są KIBICE. Ale jednocześnie dumni rosyjscy nacjonaliści (co widać po przywiezionych akcesoriach) prowokujący Polaków. Kibole są po pierwsze za biedni na takie wyjazdy, a i wizy nie dostali. Kibole są wszędzie notowani i znani. Tak mówił w radiu jeden przedstawiciel Rosji . > A do swietowania upadku ZSRR mozna sie bylo nawet przylaczyc. OCZYWIŚCIE!!!! ale to nie jest poziom mentalny kibola. Tak chodza w Niemczech i tak chodza prawdopo > dobnie kiedy kibicuja wlasnej druzynie za granica. Drużyna niemiecka jest w Gdańsku. Może i który owija się flagą - ja nie widziałam. > I maja do tego takie samo prawo jak Rosjanie, i tu się nie zgodzę.... wszyscy tylko nie Rosjanie. To oni czekali przez całe powstanie na prawej stronie Wisły, aż Hitler zniszczy miasto. A do tych, którzy wpław się rzucali na odsiecz (Armia Ludowa) zabijali strzałem z kałacha. Należy poczekać, aż parę pokoleń zbrodnie przetrawi, zrozumie, wyrazi ubolewanie, zechce zadośćuczynić.... bo jak dotąd, to Rosjanie uważają , że mają jakieś u nas szczególne prawa, bo to oni wyzwolili..... ale nie pamiętają, ile Polska poniosła strat z powodu ich zupełnie niepotrzebnych działań.... >tak na > si kibole dopadaja rosyjskich kiboli, bo nie moga dopasc Putina i Miedwiejewa. ech!!! Putin, Miedwiediew.... za wysokie progi jak na polskiego kibola... oni tak daleko nie sięgają.... wystarczy im wraży kibic... Zdaje się, że przeceniasz inteligencję polskiego kibola... to są prymitywy... ze zad > en kibic nie niesie niemieckiej flagi niemiecki - nie. Ale Rosyjski??? Kurica nie ptica.... Polsza nie zagranica... >Ale tego sierpa i mlota jednak nie bylo, prawda? nie było.... ci ludzie świętowali likwidację sierpa i młota.... dlatego nie rozumiem mediów... skąd u nich to przeświadczenie, że te symbole będą? I naszczuli.... Odpowiedz Link
jureek Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 15:11 a000000 napisała: > autobusami.... a na pewno bez sztandarów... zauważ, że miał to być pochód ŚWIĘT > UJĄCY święto rosyjskie... Miał być, ale nie był. Miały być sierpy i młoty, ale nie było. Nie przeszkodziło to jednak w niczym kibolom, którzy zaatakowali Rosjan. Może dla kogoś to powód do dumy, ale ja się raczej wstydzę tego, że normalni rosyjscy kibice boją się u nas odezwać po rosyjsku. Jura Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 15:32 jureek napisał: że normalni ro > syjscy kibice boją się u nas odezwać po rosyjsku. tylko wówczas, gdy zachowują się prowokacyjnie. Jakoś wcześniej, gdy nie szli w pochodzie na stadion - nikt ich nie zaczepiał. Winne są władze miasta. Wiadomo było, że kibole się zaczaili przy zejściu z mostu.... dlaczego policja ich stamtąd wcześniej nie wyłuskała? Dlaczego policja po meczu się rozeszła? Przecież w ten sposób wystawiła rosyjskich kibiców kibolom...!!!! A co do strachu na polskich ulicach. Nie mówię po rosyjsku, nie mam czarnej skóry czy skośnych oczu.... a też się często boję, gdy widzę młodzianów w kapturkach, lub takich o byczych karkach... Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 15:46 a to są ci pokojowo usposobieni goście. Odpowiedz Link
a000000 Re:Wyważona ocena sytuacji 14.06.12, 12:06 maria421 napisała: > Kiedy Tusk wydal "wojne kibolom" i tu Tusk popełnił błąd. Taki sam dokładnie, jak i Jarosław Kaczyński gdy został premierem. Obydwaj mielili ozorami, szabelkami potrząsali.... jeden przeciwko kibicom, a drugi przeciwko korupcji i esbekom. Zamiast cicho siedzieć i DZIAŁAĆ!!!! Po cichu rozpracowywać i z ssaka wyjmować.... i neutralizować. Takie zapowiedzi, że będziemy się rozprawiać powodują, że zagrożeni się jednoczą i organizują. I dają odpór. Co obserwujemy, w obu przypadkach. Psim prawem opozycji (każdej) jest wisieć u łydki rządzących.... PO wisiało i gryzło, często bez racji, dla samego gryzienia... Teraz wisi PiS .... w ten sam sposób... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 13.06.12, 10:08 Normalni ludzie znają słowo "przepraszam" - i na szczęście padło ono ze strony Polaków. Wiadomo, że po obu stronach nie brakuje idiotów z agresją - ważne jest żeby nie uogólniać. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 06:51 benevolus.salon24.pl/426202,rosyjski-cyrk-w-warszawie W obronie swoich kiboli PREZYDENT obcego (czyżby????:))państwa może rozmawiać z PREMIEREM Tuskiem, natomiast na uroczystościach - no, już nie wspomnę jakich - do spotkania w takiej konfuguracjii nie mogło dojść bo PROTOKÓŁ TEGO NIE PRZEWIDYWAŁ. Totalne kuriozum. Astra Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 09:15 astra18 napisała: > benevolus.salon24.pl/426202,rosyjski-cyrk-w-warszawie > W obronie swoich kiboli PREZYDENT obcego (czyżby????:))państwa może rozmawiać z > PREMIEREM Tuskiem, natomiast na uroczystościach - no, już nie wspomnę jakich > - do spotkania w takiej konfuguracjii nie mogło dojść bo PROTOKÓŁ TEGO NIE PRZE > WIDYWAŁ. > Totalne kuriozum. > > Astra Astro, nie myl protokolu dyplomatycznego ktory obowiazuje najwyzszych reprezentatntow panstwa polskiego w podrozach zagranicznych z zachowaniem prezydentow innych panstw, czyli z czyms, co jest od Polski niezalezne. Prezydent Putin dzwonil do premiera Tuska. A co, Twoim zdaniem mial zrobic Tusk? Nie odebrac telefonu? Rzucic sluchawka? A jezeli tego nie zrobil , to co? Zdrajca i wasal Putina? Wybacz, ale to mi sie kojarzy z bezsensownym oburzeniem ze 10 kwietnia 2010 w Smolensku Putin objal Tuska i ze takie zdjecie poszlo w swiat. A co mial wtedy Tusk zrobic? Wyrwac sie i dac Putinowi w pysk? Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 09:31 >Dlaczego PREZYDENT Putin nie rozmawiał z PREZYDENTEM Komorowskim, przecież były PREMIER Putin nie mógł uczestniczyć w uroczystościach w Katyniu z PREZYDENTEM Kaczyńskim. Bo PODOBNO tak stanowił protokół dyplomatyczny. Ja tylko zadaję pytanie a ty Mario znasz na tyle dobrze protokół dyplomatyczny, że wiesz, że ta zależność nie dotyczy rozmów telefonicznych?? Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 09:40 astra18 napisała: > > >Dlaczego PREZYDENT Putin nie rozmawiał z PREZYDENTEM Komorowskim, przecież > były PREMIER Putin nie mógł uczestniczyć w uroczystościach w Katyniu z PREZYDE > NTEM Kaczyńskim. Bo PODOBNO tak stanowił protokół dyplomatyczny. > Ja tylko zadaję pytanie a ty Mario znasz na tyle dobrze protokół dyplomatyczny, > że wiesz, że ta zależność nie dotyczy rozmów telefonicznych?? Nawet jezeli dotyczy, to co Tusk moze na to, ze Putin omija protokol? Astro, Putin jaki jest, wszyscy wiemy (moze oprocz bylego kanclerza Schrödera ktory go nazwal "krysztalowym demokrata"), ale to, jaki jest Putin nie okresla wcale tego jaki jest Tusk. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 09:58 maria421 napisala: "Astro, Putin jaki jest, wszyscy wiemy (moze oprocz bylego kanclerza Schrödera ktory go nazwal "krysztalowym demokrata"), ale to, jaki jest Putin nie okresla wcale tego jaki jest Tusk. " Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzył - przepraszam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest historia:) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 10:04 astra18 napisała: > Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzył - przepras > zam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest historia:) Czyli miał jednak wtedy w Smoleńsku dać w pysk, zamiast się obejmować, a teraz rzucić słuchawką zamiast odbierać telefon? Wtedy by nie spieprzył? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 10:09 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzył - pr > zepras > > zam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest histor > ia:) > > Czyli miał jednak wtedy w Smoleńsku dać w pysk, zamiast się obejmować, a teraz > rzucić słuchawką zamiast odbierać telefon? Wtedy by nie spieprzył? > Jura Są inne, bardziej cywilizowane środki, stosowane w świecie przez inne głowy państw. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 10:42 astra18 napisała: > Są inne, bardziej cywilizowane środki, stosowane w świecie przez inne głowy państw A taki środek byłby wystarczająco cawilizowany? Извини, Володя, у меня нет времени, я ебу мою жену. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:04 ja.nusz napisał: > astra18 napisała: > > > Są inne, bardziej cywilizowane środki, stosowane w świecie przez inne gło > wy państw > > A taki środek byłby wystarczająco cawilizowany? > > Извини, Волод > я, у меня нет в > 88;емени, я ебу м > 1086;ю жену. Zatem rozwiązałeś zagadkę weekendowych pobytów w Trójmieście, odbywanych na koszt polskiego podatnika. Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:09 astra18 napisała: > Zatem rozwiązałeś zagadkę weekendowych pobytów w Trójmieście, odbywanych na kos > zt polskiego podatnika. Na czyj koszt odbywały się loty do Juraty poprzedniego prezydenta? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:22 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Zatem rozwiązałeś zagadkę weekendowych pobytów w Trójmieście, odbywanych > na kos > > zt polskiego podatnika. > > Na czyj koszt odbywały się loty do Juraty poprzedniego prezydenta? > Jura Do REZYDENCJI RZĄDOWEJ łaskawie przypominam, z której to korzystają również inne osoby upoważnione do jej odwiedzania, nie wspomnę o zagranicznych gościach, a nie do prywatnego mieszkania w Sopocie przy ulicy.....itd... Pani Premierowa, z racji piastowania urzędu przez swojego męża, mogłaby na czas jego kadencji mieszkać w Warszawie, a budżet na tym by niewątpliwie zyskał. Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:35 astra18 napisała: > Do REZYDENCJI RZĄDOWEJ łaskawie przypominam, z której to korzystają również inn > e osoby upoważnione do jej odwiedzania, nie wspomnę o zagranicznych gościach, a > nie do prywatnego mieszkania w Sopocie przy ulicy.....itd... Nie o to pytałem. Pytałem, na czyj koszt tam latał. Nie potrafisz odpowiedzieć wprost na pytanie? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 14:39 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Do REZYDENCJI RZĄDOWEJ łaskawie przypominam, z której to korzystają równi > eż inn > > e osoby upoważnione do jej odwiedzania, nie wspomnę o zagranicznych gości > ach, a > > nie do prywatnego mieszkania w Sopocie przy ulicy.....itd... > > Nie o to pytałem. Pytałem, na czyj koszt tam latał. Nie potrafisz odpowiedzieć > wprost na pytanie? > Jura Już ci odpowiedziałam, więc zdecyduj się o co mnie pytasz. Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:16 astra18 napisała: > Już ci odpowiedziałam, więc zdecyduj się o co mnie pytasz. W którym miejscu odpowiedziałaś, na czyj koszt latał Kaczyński do Juraty? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:26 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Już ci odpowiedziałam, więc zdecyduj się o co mnie pytasz. > > W którym miejscu odpowiedziałaś, na czyj koszt latał Kaczyński do Juraty? > Jura W tym, w którym pisałam do jakiego rodzaju obiektu, a chyba to oznacza,że na koszt podatników - uzasadniony. Nie sądzisz chyba, że na spotkanie z kanclerz Merkel wybulił z własnej kieszeni. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:41 astra18 napisała: Nie sądzisz chyba, że na spotkanie z kanclerz Mer > kel wybulił z własnej kieszeni. albo na wizytę prezydenta Busha... gdy ten przyleciał boskim Air Force One.... ależ to potęga!! Widziałam, na ścieżce podejścia do lądowania.... Również amerykańskie wojskowe śmigłowce lecące kupą do Juraty. Też wielgachne. Dziwię się, że prezydent Komorowski tak rzadko się w Juracie pokazuje... to jest ośrodek wybudowany przez Kwaśniewskiego, wyposażony tak doskonale, że prezydent może tu pracować tak samo, jak i w Pałacu. Są tajne łączności, kancelarie i takie tam imponderabilia władzy. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:52 astra18 napisała: > Pani Premierowa, z racji piastowania urzędu przez swojego męża, mogłaby na czas > jego kadencji mieszkać w Warszawie, coś mi się obiło o uszy, że się niedawno przeniosła... Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 14:41 a000000 napisała: > astra18 napisała: > > > Pani Premierowa, z racji piastowania urzędu przez swojego męża, mogłaby n > a czas > > jego kadencji mieszkać w Warszawie, > > coś mi się obiło o uszy, że się niedawno przeniosła... Nie może być:)))To dobrze robi dla trwałości i jakości związku małżeńskiego a już najlepiej dla portfeli podatników:) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 11:23 astra18 napisała: > Są inne, bardziej cywilizowane środki, stosowane w świecie przez inne głowy pań > stw. Biegunka? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 11:53 jureek napisał: > > Biegunka? > Jura To nic złego uczyć się od mądrzejszych, jeśli ten ton dyskusji ci odpowiada:) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:08 astra18 napisała: > To nic złego uczyć się od mądrzejszych, jeśli ten ton dyskusji ci odpowiada:) Szyfrujesz jak Enigma. Boisz się pisać wprost, czy jak? Kto mądrzejszy, kto głupszy? Czy ten mądrzejszy, który ośmiesza Polskę wymigując się biegunką od spotkania Trójkąta Weimarskiego, podczas gdy każdy wie, że chodzi o prywatną urażoną dumę? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:16 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > To nic złego uczyć się od mądrzejszych, jeśli ten ton dyskusji ci odpowia > da:) > > Szyfrujesz jak Enigma. Boisz się pisać wprost, czy jak? Kto mądrzejszy, kto głu > pszy? Czy ten mądrzejszy, który ośmiesza Polskę wymigując się biegunką od spotk > ania Trójkąta Weimarskiego, podczas gdy każdy wie, że chodzi o prywatną urażoną > dumę? > Jura Gdzie mi tam do Enigmy, po prostu hasło "biegunka" ma w ostatnim czasie inny target:))) A kto ośmieszył Polskę ? Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:28 astra18 napisała: > A kto ośmieszył Polskę ? Kaczyński ośmieszył Polskę odwołując udział w spotkaniu na szczycie w ramach trójkąta weimarskiego rzekomo z powodu biegunki, podczas gdy każdy wiedział, że prawdziwym powodem było to, że obraził się na pewną mało znaczącą niemiecką gazetę. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:41 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > A kto ośmieszył Polskę ? > > Kaczyński ośmieszył Polskę odwołując udział w spotkaniu na szczycie w ramach tr > ójkąta weimarskiego rzekomo z powodu biegunki, podczas gdy każdy wiedział, że p > rawdziwym powodem było to, że obraził się na pewną mało znaczącą niemiecką gaze > tę. > Jura Odświeżyłam sobie historię o której piszesz, bo przyznam,że coś "dzwoniło" mi na ten temat ale nie znałam tego dokładnie więc od razu wolałam się nie wypowiadać. www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/308686,Szczyt-Trojkata-Weimarskiego-Wypracowac-lepsze-rozwiazania-dla-UE Najbardziej mi utkwiło w tej relacji słowo "spekulowano":) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:45 astra18 napisała: > Najbardziej mi utkwiło w tej relacji słowo "spekulowano":) A Kaczyński tych spekulacji nie przeciął, ani nie zaproponował innego terminu. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 14:34 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Najbardziej mi utkwiło w tej relacji słowo "spekulowano":) > > A Kaczyński tych spekulacji nie przeciął, ani nie zaproponował innego terminu. > Jura Gdyby miał przecinać wszystko co o nim napisano nie robiłby nic innego. Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:20 astra18 napisała: > Gdyby miał przecinać wszystko co o nim napisano nie robiłby nic innego. Do istotnych kwalifikacji polityka należy również umiejętność odróżniania spraw ważnych od mniej ważnych. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:30 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Gdyby miał przecinać wszystko co o nim napisano nie robiłby nic innego. > > Do istotnych kwalifikacji polityka należy również umiejętność odróżniania spraw > ważnych od mniej ważnych. > Jura Zdrowie polityka jest sprawą ważną i to świadczy o jego odpowiedzialności jaką posiadał. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 11:18 astra18 napisała: > maria421 napisala: > > "Astro, Putin jaki jest, wszyscy wiemy (moze oprocz bylego kanclerza Schrödera > ktory go nazwal "krysztalowym demokrata"), ale to, jaki jest Putin nie okresla > wcale tego jaki jest Tusk. " > > Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzył - przepras > zam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest historia:) Mowisz o Tusku? Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 11:55 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > maria421 napisala: > > > > "Astro, Putin jaki jest, wszyscy wiemy (moze oprocz bylego kanclerza Schr > ödera > > ktory go nazwal "krysztalowym demokrata"), ale to, jaki jest Putin nie ok > resla > > wcale tego jaki jest Tusk. " > > > > Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzył - pr > zepras > > zam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest histor > ia:) > > Mowisz o Tusku? Tak. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:22 astra18 napisała: > > > Nie określam go jako osoby tylko jego działań, i niestety, spieprzy > ł - pr > > zepras > > > zam - to, o co tyle lat Polska walczyła. Szkoda. Ale od czego jest > histor > > ia:) > > > > Mowisz o Tusku? > > Tak. Mozesz powiedziec konkretnie co Tusk "spieprzyl" o co Polska tyle lat walczyla? Wyszedl z UE i z NATO i zlozyl hold lenny Rosji? Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:32 maria421 napisała: > > > > > Mozesz powiedziec konkretnie co Tusk "spieprzyl" o co Polska tyle lat walczyla? > > Wyszedl z UE i z NATO i zlozyl hold lenny Rosji? Argument 1 i 2 to kpina wysłana w moim kierunku, ok,jeszcze nawet w miarę dobrym guście, ale rozpędzając się do pkt 3 chyba nie zorientowałaś się, że na miarę historycznego określenia jakiejś zależności nie odbiegasz od prawdy:) Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:42 astra18 napisała: > ale rozpędzając się do pkt 3 chyba nie zorientowałaś się, że na miar > ę historycznego określenia jakiejś zależności nie odbiegasz od prawdy:) No to konkretnie poproszę. Na czym ten hołd lenny w wykonaniu Tuska polega? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 13:04 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > ale rozpędzając się do pkt 3 chyba nie zorientowałaś się, że na miar > > ę historycznego określenia jakiejś zależności nie odbiegasz od prawdy:) > > No to konkretnie poproszę. Na czym ten hołd lenny w wykonaniu Tuska polega? > Jura O to samo chcialam zapytac. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 14:42 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > ale rozpędzając się do pkt 3 chyba nie zorientowałaś się, że na miar > > ę historycznego określenia jakiejś zależności nie odbiegasz od prawdy:) > > No to konkretnie poproszę. Na czym ten hołd lenny w wykonaniu Tuska polega? > Jura Maglujemy od początku???? Odpowiedz Link
jureek Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:20 astra18 napisała: > Maglujemy od początku???? A gdzie były na początku jakieś konkrety? Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 15:32 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Maglujemy od początku???? > > A gdzie były na początku jakieś konkrety? > Jura Były ale nie dotarły, ale to już nie mój problem. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 16:09 astra18 napisała: > Były ale nie dotarły, ale to już nie mój problem. Astro, byla tylko Twoja opinia ze Tusk zniweczyl to, o co Polska od wielu lat walczyla. Konkretow nie bylo. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 16:16 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Były ale nie dotarły, ale to już nie mój problem. > > Astro, byla tylko Twoja opinia ze Tusk zniweczyl to, o co Polska od wielu lat w > alczyla. > > Konkretow nie bylo. Były ale w poprzednich postach dotyczących tragedii smoleńskiej. W/w to kwintesencja. Myślę, że nie warto powielać wątków. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 16:37 astra18 napisała: > Były ale w poprzednich postach dotyczących tragedii smoleńskiej. W/w to kwintes > encja. > Myślę, że nie warto powielać wątków. To, ze Tusk nie zdolal do tej pory sprowadzic wraku TU 154 do Polski, czy to, ze zgodnie z konwencjami miedzynarodowymi sledztwo odbywalo sie w kraju na ktorego terytorium spadl samolot i bylo prowadzone przez organy tego panstwa, to ze wyniki naszego sledztwa nie sa po mysli Macierewicza, nie znaczy wcale ze Tusk zniweczyl to, o co Polacy od wielu lat walczyli. Polacy walczyli o demokracje i ja maja. Walczyli o suwerennosc i ja maja. Walczyli o wydostanie sie spod buta ZSRR i maja to, ze dzis naleza do NATO i UE , a nie do sfery wplywow ZSRR. Taka jest rzeczywistosc i chocby Tusk byl jeszcze bardziej nieudolny w sprawie wraka TU154 i sledztwa, to na te rzeczywistosc nie ma to zadnego wplywu. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 18:54 maria421 napisała: > To, ze Tusk nie zdolal do tej pory sprowadzic wraku TU 154 to jest konsekwencja podjętej decyzji o śledztwie wedle konwencji Chicagowskiej. Moim zdaniem - niesłusznej w tym przypadku, gdyż ta konwencja mówi o lotach cywilnych. Natomiast TEN lot był lotem wojskowym. I należało skorzystać z dwustronnej umowy z Rosją z roku 1993 na mocy której śledztwo jest prowadzone WSPÓLNIE. Ale zdaje się, że Tusk o takiej umowie nie wiedział. Poza tym. Rosjanie byli nastawieni zadziwiająco przychylnie do współpracy do czasu, gdy wbrew ich prośbom Tusk podjął decyzję o opublikowaniu stenogramów rozmów odczytanych przez MAK. Wówczas to Rosjanie wyhamowali współpracę. Ja się nie dziwię. Takie opublikowanie mogło mieć wpływ na dalsze czynności. Jeśli by potwierdzono zamach - sprawcy mogli się odpowiednio ustawić... Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 22:09 a000000 napisała: > > To, ze Tusk nie zdolal do tej pory sprowadzic wraku TU 154 > > to jest konsekwencja podjętej decyzji o śledztwie wedle konwencji Chicagowskiej > . Moim zdaniem - niesłusznej w tym przypadku, gdyż ta konwencja mówi o lotach c > ywilnych. To sie ustala wspolnie. Polska nie miala zadnych szans na jednostronne ustalenie wedlug jakich konwencji bedzie sie odbywalo sledztwo. Natomiast TEN lot był lotem wojskowym. Kto tak stwierdzil i dlaczego? I należało skorzystać z dwustr > onnej umowy z Rosją z roku 1993 na mocy której śledztwo jest prowadzone WSPÓLN > IE. Ale zdaje się, że Tusk o takiej umowie nie wiedział. To tez zalezaloby od zgody Rosji. Polska sama, jednostronnie nie mogla o niczym decydowac. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 22:26 maria421 napisała: > To sie ustala wspolnie. Polska nie miala zadnych szans na jednostronne ustaleni > e wedlug jakich konwencji bedzie sie odbywalo sledztwo. Putin ZAPROPONOWAŁ konwencję chicagowską. Tusk się zgodził, zamiast powiedzieć, że w TEJ sytuacji jest tak skonfundowany katastrofą, że nie jest w stanie tu i teraz decyzji podjąć. I wystarczyło sięgnąć po ekspertów. Bo na pewno był w szoku i jasno nie myślał. > Kto tak stwierdzil i dlaczego? samolot był WOJSKOWY - z szachownicą na skrzydłach za sterami siedział pilot wojskowy wystartował z lotniska wojskowego na pokładzie był dowódca sił zbrojnych i generalicja > To tez zalezaloby od zgody Rosji. Polska sama, jednostronnie nie mogla o niczym > decydowac. a nie. Wystarczyło stwierdzić - lot wojskowy. I już z automatu - śledztwo wedle umowy z '93r. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 22:34 a000000 napisała: > Putin ZAPROPONOWAŁ konwencję chicagowską. Tusk się zgodził, zamiast powiedzieć > , że w TEJ sytuacji jest tak skonfundowany katastrofą, że nie jest w stanie tu > i teraz decyzji podjąć. I wystarczyło sięgnąć po ekspertów. Bo na pewno był w s > zoku i jasno nie myślał. Nawet gdyby tak bylo, to Rosja musialaby sie zgodzic na zastosowanie innej konwencji, a to iznaczaloby strate czasu i ponowne zarzuty wobec Tuska... > samolot był WOJSKOWY - z szachownicą na skrzydłach > za sterami siedział pilot wojskowy > wystartował z lotniska wojskowego > na pokładzie był dowódca sił zbrojnych i generalicja Gdzie mozna sprawdzic jak sie kwalifikuje lot wojskowy? > a nie. Wystarczyło stwierdzić - lot wojskowy. I już z automatu - śledztwo wedle > umowy z '93r. To moze jednak nie byl to lot wojskowy, albo nie bylo to takie jednoznaczne? Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 22:50 maria421 napisała: >a to iznaczaloby strate czasu i ponowne zarzuty wobec Tuska... stratę czasu? przecież tu chodzi o śledztwo, nie o dokumentowanie katastrofy i likwidację skutków. Śledztwo i tak rozpoczęło się w kilka dni PO. > Gdzie mozna sprawdzic jak sie kwalifikuje lot wojskowy? to określa dysponent lotu - w tym wypadku rząd polski. W Rosji występuje pojęcie "lot specjalny". Więc wystarczyło, gdyby Tusk powiedział: wojskowy. Mario, ja wcale nie twierdzę, że to Tusk z brzozy czy innego krzaka strzelił z dwururki do samolotu... ja tylko twierdzę, że porobił masę błędów.... które strona Rosyjska wykorzystała w 100%.... I nawet bym nie miała do Tuska o to pretensji, gdyby stać go było na przyznanie się do gorszej dyspozycji umysłowej z powodu stresu..... Bo stres był wyjątkowy!!!! oto zlekceważony przez organizatorów lotu samolot leży roztrzaskany... A na pokładzie również Tuskowi koledzy.... Ale Tusk idzie w zaparte i winę zwala na poszkodowanych. Tego samego dnia wieczorem, tuskowy piesek Palikot szczekał o krwi na rękach brata Jarosława, który NA PEWNO kazał lądować!!! Co Tusk zrobił, aby ten pyskacz się zamknął? NIC!!! Nie, nie mogę powiedzieć, że postawa Tuska wobec katastrofy nie uwłacza stanowisku jaki piastuje, niestety. > To moze jednak nie byl to lot wojskowy, albo nie bylo to takie jednoznaczne? Jednoznacznie status lotu określa dysponent, czyli strona polska. Rosjanie musieliby przyjąć do wiadomości i zastosować umowę dotyczącą samolotów wojskowych. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 15.06.12, 08:12 a000000 napisała: > stratę czasu? przecież tu chodzi o śledztwo, nie o dokumentowanie katastrofy i > likwidację skutków. Śledztwo i tak rozpoczęło się w kilka dni PO. Gdyby obie strony, polska i rosyjska ze soba pertraktowaly na temat jaka konwencje zastosowac, to mogloby to trwac miesiacami. > to określa dysponent lotu - w tym wypadku rząd polski. W Rosji występuje pojęc > ie "lot specjalny". Więc wystarczyło, gdyby Tusk powiedział: wojskowy. Ale to sie robi przed startem, prawda? > Mario, ja wcale nie twierdzę, że to Tusk z brzozy czy innego krzaka strzelił z > dwururki do samolotu... ja tylko twierdzę, że porobił masę błędów.... które str > ona Rosyjska wykorzystała w 100%.... Mozliwe ze Tusk popelnil bledy, ale przypuszczam ze w takiej sytuacji nie byloby nikogo kto by od razu podjal doskonale decyzje. > I nawet bym nie miała do Tuska o to pretensji, gdyby stać go było na przyznanie > się do gorszej dyspozycji umysłowej z powodu stresu..... Bo stres był wyjątkow > y!!!! oto zlekceważony przez organizatorów lotu samolot leży roztrzaskany... A > na pokładzie również Tuskowi koledzy.... > Ale Tusk idzie w zaparte i winę zwala na poszkodowanych. ??? Tego samego dnia wiecz > orem, tuskowy piesek Palikot szczekał o krwi na rękach brata Jarosława, który N > A PEWNO kazał lądować!!! Co Tusk zrobił, aby ten pyskacz się zamknął? NIC!!! > Nie, nie mogę powiedzieć, że postawa Tuska wobec katastrofy nie uwłacza stanowi > sku jaki piastuje, niestety. To, ze Palikot jest idiota i najwiekszym chamem w Sejmie, to powtarzam przy kazdej okolicznosci. I tez sie zgadzam ze Tusk powinien Palikota pogonic za te skandaliczne wypowiedzi. > Jednoznacznie status lotu określa dysponent, czyli strona polska. Rosjanie musi > eliby przyjąć do wiadomości i zastosować umowę dotyczącą samolotów wojskowych. Ale to sie okresla przed startem chyba? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 09:41 astra18 napisała: > > >Dlaczego PREZYDENT Putin nie rozmawiał z PREZYDENTEM Komorowskim, przecież > były PREMIER Putin nie mógł uczestniczyć w uroczystościach w Katyniu z PREZYDE > NTEM Kaczyńskim. A może po prostu nie chciał pochylać się nad mogiłami pomordowanych Polaków w towarzystwie polskiego pseudopatrioty, który wpajał narodowi, że Rosja to największy wróg - wielu kretynom nawet skutecznie - jak widać co miesiąc na Krakowskim. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:13 maria421 napisała: > Astro, nie myl protokolu dyplomatycznego ktory obowiazuje najwyzszych reprezent > atntow panstwa polskiego w podrozach zagranicznych w podróżach i KONTAKTACH z zagranicą. Zadzwonić powinien premier Miedwiediew do premiera Tuska. ORAZ. Prezydent Putin do prezydenta Komorowskiego. Chyba, że telefon był prywatny - ale na to nie wygląda. > A co mial wtedy Tusk zrobic? Wyrwac sie i dac Putinowi w pysk? w żadnym wypadku! to dopiero byłoby chamstwo!!!! Trzeba umieć się zachować. Putin reprezentował CAŁY naród rosyjski - również tych, którzy szczerze opłakiwali.... Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:25 a000000 napisała: > w podróżach i KONTAKTACH z zagranicą. Zadzwonić powinien premier Miedwiediew do > premiera Tuska. ORAZ. Prezydent Putin do prezydenta Komorowskiego. > Chyba, że telefon był prywatny - ale na to nie wygląda. Napisalam juz Astrze ze nie mozna obwiniac Tuska za to, ze Putin protokolu nie przestrzega. > w żadnym wypadku! to dopiero byłoby chamstwo!!!! Trzeba umieć się zachować. Pu > tin reprezentował CAŁY naród rosyjski - również tych, którzy szczerze opłakiwal > i.... No wlasnie. Dlatego nie rozumiem podtekstu w tekscie zalinkowanym przez Astre. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 12:54 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Astro, nie myl protokolu dyplomatycznego ktory obowiazuje najwyzszych rep > rezent > > atntow panstwa polskiego w podrozach zagranicznych > > w podróżach i KONTAKTACH z zagranicą. Zadzwonić powinien premier Miedwiediew do > premiera Tuska. ORAZ. Prezydent Putin do prezydenta Komorowskiego. > Chyba, że telefon był prywatny - ale na to nie wygląda. Kompletna bzdura - rozmowa toczyła się między dwoma politykami o największych kompetencjach w swoim kraju. Jelzyn niejednokrotnie telefonował z Kohlem - jeżeli się nie mylę, Kapusta nigdy nie był głową państwa. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media" maja - niestety -racje... 14.06.12, 14:50 ja.nusz napisał: > > > Kompletna bzdura - rozmowa toczyła się między dwoma politykami o największych k > ompetencjach w swoim kraju. > Jelzyn niejednokrotnie telefonował z Kohlem - jeżeli się nie mylę, Kapusta nigd > y nie był głową państwa. Głową państwa polskiego jest PREZYDENT - to tak w temacie kompetencji. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 15:48 ..czasami różnią się w ocenach sytuacji lub nawet wysyłają sprzeczne komunikaty: euro.interia.pl/news-holenderskie-media-rasistowski-skandal-w-polsce-wyssany-z,nId,612584 Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 16:13 astra18 napisała: > ..czasami różnią się w ocenach sytuacji lub nawet wysyłają sprzeczne komunikaty > : > > euro.interia.pl/news-holenderskie-media-rasistowski-skandal-w-polsce-wyssany-z,nId,612584 Niemiecki komentator w czasie meczu zwrocil uwage na ten wielki , bojowy sztandar wniesiony przez Rosjan , opisal go i powiedzial ze jest ciekawy jak UEFA zareaguje. Wczoraj w wiadomosciach TV RTL sympatia byla po stronie polskiej, pomimo doniesien o tym ilu polskich kiboli policja aresztowala. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 16:21 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > ..czasami różnią się w ocenach sytuacji lub nawet wysyłają sprzeczne komu > nikaty > > : > > > > euro.interia.pl/news-holenderskie-media-rasistowski-skandal-w-polsce-wyssany-z,nId,612584 > > Niemiecki komentator w czasie meczu zwrocil uwage na ten wielki , bojowy sztand > ar wniesiony przez Rosjan , opisal go i powiedzial ze jest ciekawy jak UEFA zar > eaguje. > Wczoraj w wiadomosciach TV RTL sympatia byla po stronie polskiej, pomimo donies > ien o tym ilu polskich kiboli policja aresztowala. No właśnie, ale nikt nie zadał pytania: jakim cudem się tam znalazł.Przecież nie w pudełku w formie puzzli. Odpowiedz Link
astra18 Re: Transparent 14.06.12, 16:27 Nie odnoszę się do komentarza Isakowicza - Zaleskiego, ale i tak uważam to za skandal: wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-ks-isakowicza-zaleskiego/30438-prowokacja-z-rosyjskim-transparentem-cd-uefa-powinna-wszczac-postepowanie-dyscyplinarne Odpowiedz Link
maria421 Re: Transparent 14.06.12, 16:41 stra18 napisała: > Nie odnoszę się do komentarza Isakowicza - Zaleskiego, ale i tak uważam to za s > kandal: > > wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-ks-isakowicza-zaleskiego/30438-prowokacja-z-rosyjskim-transparentem-cd-uefa-powinna-wszczac-postepowanie-dyscyplinarne Teraz znowu Tusk winny, ze Rosjanie taki transparent na stadion wniesli... Odpowiedz Link
astra18 Re: Transparent 14.06.12, 17:39 maria421 napisała: > stra18 napisała: > > > Nie odnoszę się do komentarza Isakowicza - Zaleskiego, ale i tak uważam t > o za s > > kandal: > > > > wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-ks-isakowicza-zaleskiego/30438-prowokacja-z-rosyjskim-transparentem-cd-uefa-powinna-wszczac-postepowanie-dyscyplinarne > > > Teraz znowu Tusk winny, ze Rosjanie taki transparent na stadion wniesli... No niech ci już będzie, to ty powiedziałaś:))) Ale jak odbierasz obecność takiego symbolu? Polacy, nic się nie stało, nic się nie staaaaalooo???? Astra Odpowiedz Link
maria421 Re: Transparent 14.06.12, 20:03 astra18 napisała: > No niech ci już będzie, to ty powiedziałaś:))) > Ale jak odbierasz obecność takiego symbolu? Polacy, nic się nie stało, nic się > nie staaaaalooo???? > > Astra A stalo sie cos??? Oprocz tego, ze Ruscy pokazali (nie tylko Polakom, ale i Europie) jak oni widza Rosje? Co sie takiego stalo? Odpowiedz Link
astra18 Re: Transparent 14.06.12, 20:16 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > No niech ci już będzie, to ty powiedziałaś:))) > > Ale jak odbierasz obecność takiego symbolu? Polacy, nic się nie stało, ni > c się > > nie staaaaalooo???? > > > > Astra > > A stalo sie cos??? Oprocz tego, ze Ruscy pokazali (nie tylko Polakom, ale i Eur > opie) jak oni widza Rosje? > > Co sie takiego stalo? Kciuk między 2 i 3 palcem w kierunku Polski. Odpowiedz Link
maria421 Re: Transparent 14.06.12, 20:22 astra18 napisała: > Kciuk między 2 i 3 palcem w kierunku Polski. Obrazali Polske angielskim napisem "This is Russia" pod symbolem, co prawda bojowym, ale wlasciwie im tylko znanym.... Troche mniej kompleksow, Astro. Odpowiedz Link
astra18 Re: Transparent 14.06.12, 20:38 maria421 napisala: "Obrazali Polske angielskim napisem "This is Russia" pod symbolem, co prawda bojowym, ale wlasciwie im tylko znanym.... Troche mniej kompleksow, Astro. " Jeśli przychodzi do ciebie gość i cię obraża, to czujesz się zakompleksiona? Chyba odczucia ci się pomyliły Mario. Odpowiedz Link
maria421 Re: Transparent 14.06.12, 22:03 astra18 napisała: > Jeśli przychodzi do ciebie gość i cię obraża, to czujesz się zakompleksiona? > Chyba odczucia ci się pomyliły Mario. Zdaje sie ze mamy inne pojecie o tym, co jest obrazliwe. Odpowiedz Link
jureek Re: Transparent 14.06.12, 20:34 astra18 napisała: > Kciuk między 2 i 3 palcem w kierunku Polski. Ten, kto takie gesty pokazuje, sobie tylko wystawia świadectwo. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: Transparent 14.06.12, 20:41 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Kciuk między 2 i 3 palcem w kierunku Polski. > > Ten, kto takie gesty pokazuje, sobie tylko wystawia świadectwo. > Jura No i dodałabym, że - mówiąc ogólnie - nadużył gościnności gospodarza. Odpowiedz Link
a000000 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 18:35 astra18 napisała: > No właśnie, ale nikt nie zadał pytania: jakim cudem się tam znalazł.Przecież ni > e w pudełku w formie puzzli. w stanie złożonym to będzie spore, ciężkie pudło. Tego jedna osoba nie wniesie.... musiało być ludzi kilku... a i kibice zorganizowani, że tak szybko rozłożyli i trzymali... Co robiła ochrona i bramkarze? Czyż nie powinni się spodziewać prowokacji, po występie we Wrocławiu, gdzie petarda była rzucona? Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 20:06 a000000 napisała: > w stanie złożonym to będzie spore, ciężkie pudło. Tego jedna osoba nie wniesie. > ... musiało być ludzi kilku... a i kibice zorganizowani, że tak szybko rozłożyl > i i trzymali... Zalezy z jakiego materialu. > Co robiła ochrona i bramkarze? Czyż nie powinni się spodziewać prowokacji, po w > ystępie we Wrocławiu, gdzie petarda była rzucona? > Dzis w Poznaniu w meczu Chorwacja- Wlochy tez jakis chorwacki kibic rzucil petarde. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 20:18 maria421 napisala: "Dzis w Poznaniu w meczu Chorwacja- Wlochy tez jakis chorwacki kibic rzucil petarde. " Trywializujesz Mario. Zresztą "zagadka" transparentu rozwiązana i jeszcze bardziej mnie to oburza. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 20:27 astra18 napisała: > maria421 napisala: > > "Dzis w Poznaniu w meczu Chorwacja- Wlochy tez jakis chorwacki kibic rzucil pet > arde. " > > Trywializujesz Mario. > Zresztą "zagadka" transparentu rozwiązana i jeszcze bardziej mnie to oburza. Astro, Ciebie to oburza, bo Ty sie chcesz na Ruskich oburzac i kazdy powod bedzie ku temu dobry. Owszem to sa nacjonalisci. Ale to jest wlasnie druga strona medalu naszych rodzimych nacjonalistow, ktorzy tez moze chetnie wniesliby transparent z Pilsudskim na stadion w Moskwie albo skrzydla husarskie na stadion w Islambule. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 20:51 maria421 napisala: "Astro, Ciebie to oburza, bo Ty sie chcesz na Ruskich oburzac i kazdy powod bedzie ku temu dobry. Owszem to sa nacjonalisci. Ale to jest wlasnie druga strona medalu naszych rodzimych nacjonalistow, ktorzy tez moze chetnie wniesliby transparent z Pilsudskim na stadion w Moskwie albo skrzydla husarskie na stadion w Islambule." Nie oburzam się na obywateli rosyjskich tylko na wysłanników putinowskich. Cechuje cię daleko idący optymizm w sprawie MOŻLIWOŚCI wniesienia podobnych historycznie symboli na obiekty sportowe i inne w Moskwie:))) Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media".. 14.06.12, 22:05 astra18 napisała: > Nie oburzam się na obywateli rosyjskich tylko na wysłanników putinowskich. To Putin tych kibicow sam rekrutowal ? > Cechuje cię daleko idący optymizm w sprawie MOŻLIWOŚCI wniesienia podobnych his > torycznie symboli na obiekty sportowe i inne w Moskwie:))) Przeceniasz innych nie docaniajac swoich. Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 15.06.12, 07:45 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Nie oburzam się na obywateli rosyjskich tylko na wysłanników putinowskich > . > > To Putin tych kibicow sam rekrutowal ? > > > Cechuje cię daleko idący optymizm w sprawie MOŻLIWOŚCI wniesienia podobny > ch his > > torycznie symboli na obiekty sportowe i inne w Moskwie:))) > > Przeceniasz innych nie docaniajac swoich. W Gdańsku i w innych miastach stadionowych trwa nieustanna fiesta na ulicach, jest kolorowo i przede wszystkim głośno. Wczoraj widziałam kibiców hiszpańskich idących pod rękę z irlandzkimi i po drodze "zbierających" przygodnych przechodniów. W autobusie słyszałam rozmowę Hiszpanów z Irlandczykami - ci pierwsi pocieszali tych drugich z góry zakładając wygraną swojej drużyny, na co Irlandczycy odpowiadali "Yes, yes,it will be miracle":)))))Jakoś sobie nie wyobrażam, że poza przeżyciem stadionowych uniesień mieli ci zwykli kibice ambicje patriotyczne z chęcia wniesienia swoich symboli patriotycznych, przy okazji szkalujących pamięć historyczną gospodarzy. Więc mi nie próbuj Mario mówić o kompleksach moich i naszych rodaków. Odpowiedz Link
maria421 Re: "Swiatowe media".. 15.06.12, 08:23 astra18 napisała: > W Gdańsku i w innych miastach stadionowych trwa nieustanna fiesta na ulicach, j > est kolorowo i przede wszystkim głośno. Wczoraj widziałam kibiców hiszpańskich > idących pod rękę z irlandzkimi i po drodze "zbierających" przygodnych przechodn > iów. > W autobusie słyszałam rozmowę Hiszpanów z Irlandczykami - ci pierwsi pocieszali > tych drugich z góry zakładając wygraną swojej drużyny, na co Irlandczycy odpow > iadali "Yes, yes,it will be miracle":)))))Jakoś sobie nie wyobrażam, że poza pr > zeżyciem stadionowych uniesień mieli ci zwykli kibice ambicje patriotyczne z ch > ęcia wniesienia swoich symboli patriotycznych, przy okazji szkalujących pamięć > historyczną gospodarzy. > Więc mi nie próbuj Mario mówić o kompleksach moich i naszych rodaków. Astro, Ruscy to Ruscy. To nie sa otwarci na swiat Irlandczycy czy Hiszpanie, prawdziwi Europejczycy. To sa ludzie zakompleksieni tym, ze zawsze byli potega i teraz taka Polska jest czescia poteznej UE, a oni maja nadal cara Putina ktory sie , co prawda , strasznie nadyma, ale na arenie miedzynarodowej coraz mniej sie liczy. Wiec sobie ci Ruscy zakosztowali polskiej, europejskiej wolnosci i jak balsam na wlasne kompleksy wyciagneli ten transparent, niech Polska i niech Europa zobaczy - "this is Russia". Mamy im na to odpowiedziec kierowani naszymi wlasnymi kompleksami? Ja im moge na to tylko gest Kozakiewicza .... Odpowiedz Link
astra18 Re: "Swiatowe media".. 15.06.12, 15:02 maria421 napisala: "Ja im moge na to tylko gest Kozakiewicza .... " I wystarczy:) Czyta się znacznie lepiej:) Odpowiedz Link
astra18 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 15:27 ...i nakręcone, nawet szczwane Lisy puszczają farbę, ale oczywiście nie mam tu złudzeń - dla obrony swojej d...: wpolityce.pl/artykuly/30503-tomasz-lis-poltora-tygodnia-temu-od-czlowieka-oficjela-ze-sfer-okolorzadowych-uslyszalem-ze-beda-zamieszki-gdzie-beda-kibole Biedny ten nasz rząd, co on mógł począć:((((( Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 16:26 astra18 napisała: > ...i nakręcone, nawet szczwane Lisy puszczają farbę, ale oczywiście nie mam tu > złudzeń - dla obrony swojej d...: > > wpolityce.pl/artykuly/30503-tomasz-lis-poltora-tygodnia-temu-od-czlowieka-oficjela-ze-sfer-okolorzadowych-uslyszalem-ze-beda-zamieszki-gdzie-beda-kibole > Biedny ten nasz rząd, co on mógł począć:((((( To, ze media nakrecily atmosfere przed meczem to nie ulega watpliwosci. Ale jeszcze tak nie bylo, zeby sie media do wlasnego bledu przyznaly. Co do rzadu, to chcialabym raz wreszcie uslyszec co rzad mogl poczac, jak mogl niedopuscic do bitwy kiboli. Ukrocic niezalezne media? Grzecznie poprosic kiboli ze jak beda grzeczni to im da za to lizaka albo na lody? Moze w Polnocnej Korei jest to mozliwe zeby tak trzymac w ryzach ludzi, ze im takie uliczne bitwy nie sa w glowie. W wolnych panstwach takie rzeczy sie, niestety, zdarzaja. Nie tylko w Polsce, ale wszedzie. Wystraczy sobie przypomniec co sie dzialo w Rzymie 15 pazdziernika ubieglego roku. Albo co sie dzieje w Berlinie czy Hamburgu kazdego 1 maja. Albo co sie dzialo w Strasburgu z okazji rocznicy NATO. Nasi kibole to przy Black Blocku harcerzyki. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 17:31 maria421 napisała: > Co do rzadu, to chcialabym raz wreszcie uslyszec co rzad mogl poczac, mógł porzucić politpoprawne ble ble ble i ogłosić, że nie ma mowy o przemarszu Rosjan pod flagami ( z sierpem czy bez sierpa!!!) przez Warszawę, zapakować kibiców rosyjskich do autobusów i w eskorcie zawieźć ich na stadion. A rodzimych kiboli wcześniej prewencyjnie zamknąć.... i niech mi nikt nie mówi, że policja nie zna nazwisk i adresów tych zadymiarzy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 17:51 A w domu poza tym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link
astra18 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 18:16 ja.nusz napisał: > A w domu poza tym wszyscy zdrowi? A jaki to układ planet sprawił, żeś wiedziony taką troską? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 19:02 a000000 napisała: > mógł porzucić politpoprawne ble ble ble i ogłosić, że nie ma mowy o przemarszu > Rosjan pod flagami ( z sierpem czy bez sierpa!!!) przez Warszawę, zapakować kib > iców rosyjskich do autobusów i w eskorcie zawieźć ich na stadion. > A rodzimych kiboli wcześniej prewencyjnie zamknąć.... i niech mi nikt nie mówi, > że policja nie zna nazwisk i adresów tych zadymiarzy. Azerko, na podstawie jakiego prawa mogl zabronic Rosjanom przejsc razem , w grupie na stadion? Na podstawie jakiego prawa rzad mogl zakazac Rosjanom niesc flagi wlasnego panstwa, jezeli takie prawo maja kibice innych panstw? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 22:21 maria421 napisała: > Azerko, na podstawie jakiego prawa mogl zabronic prawa o zgromadzeniach. Jeśli miasto nie jest w stanie zagwarantować bezpieczeństwa zgromadzonych - ma prawo nie wyrazić zgody. Tak argumentował ratusz odmawiając parę dni wcześniej Solidarności. > Na podstawie jakiego prawa rzad mogl zakazac Rosjanom niesc flagi wlasnego pans > twa, ja jednak widzę różnicę między kibicem zmierzającym na stadion ze sztandarem w ręce, a zorganizowanym demonstracyjnym pochodem. A zorganizowanie pokazania flagi z Pożarskim świadczy o złych intencjach organizatorów. Tu winię służby specjalne za niedostateczne rozpracowanie przybyłych ze wschodu gości i przepuszczenie przez bramki ogromnej i ciężkiej paki niesionej przez co najmniej 4 luda. Strona polska powinna być przygotowana na prowokacje i na reakcję naszych kiboli. A nie beztrosko nie zakazali manifestacji w nadziei, że kibole to naród miłujący i multi-kulti i pełnego pychy i poczucia wyższości "gościa". Od razu wyjaśniam: na pychę i poczucie wyższości wskazuje nacjonalistyczny przemarsz środkiem Warszawy i ta nieszczęsna flaga z Pożarskim... Zresztą wkleiłam zdjęcie z manifestacji na którym widać zaciśnięte pięści i wykrzywione twarze.... to nie była manifestacja pokojowa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 22:38 a000000 napisała: > prawa o zgromadzeniach. Jeśli miasto nie jest w stanie zagwarantować bezpieczeń > stwa zgromadzonych - ma prawo nie wyrazić zgody. Tak argumentował ratusz odmawi > ając parę dni wcześniej Solidarności. Nie bylo zadnego wniosku o zorganizowanie zgromadzenia ze strony Rosjan, Gronkiewicz-Waltz to wyjasnila , Rzepa te informacje opublikowala, Nie bylo wniosku, wiec nie moglo byc zgody czy odmowy. Przejscie cala grupa na station nie jest zadnym zgromadzeniem wymagajacym zgody zreszta > ja jednak widzę różnicę między kibicem zmierzającym na stadion ze sztandarem w > ręce, a zorganizowanym demonstracyjnym pochodem. Widzialas ten "pochod"? Ten "przermarsz" jak to media nazwaly? Bo ja tylko widzialam migawki w telewizji, wiec naprawde tridno mi ocenic czy to bylo przejscie takie samo jakby zwykla wycieczka turystow przechodzila przez most, tyle ze kilkaset razy wieksza i z typowymi dla kibicow akcesoriami, do ktorych nalezy flaga wlasnego panstwa. A zorganizowanie pokazania fla > gi z Pożarskim świadczy o złych intencjach organizatorów. Podobno to nie byl zaden Pozarski, tylko jakis kniaz z X wieku. Tu winię służby specj > alne za niedostateczne rozpracowanie przybyłych ze wschodu gości i przepuszczen > ie przez bramki ogromnej i ciężkiej paki niesionej przez co najmniej 4 luda. Prawdopodobnie meli zgode UEFA na to i ja pokazali przy wejsciu. UEFA moze ma jakas liste symboli zakazanych, ale pewno tego akurat tam nie bylo, stad zgoda. > Strona polska powinna być przygotowana na prowokacje i na reakcję naszych kibol > i. A nie beztrosko nie zakazali manifestacji w nadziei, że kibole to naród miłu > jący i multi-kulti i pełnego pychy i poczucia wyższości "gościa". Od razu wyjaś > niam: na pychę i poczucie wyższości wskazuje nacjonalistyczny przemarsz środkie > m Warszawy i ta nieszczęsna flaga z Pożarskim... > Zresztą wkleiłam zdjęcie z manifestacji na którym widać zaciśnięte pięści i wy > krzywione twarze.... to nie była manifestacja pokojowa. Azerko, jeszcze raz- nie bylo zadnego wniosku Rosjan o zgode na zadna manifestacje, wiec nie moglo byc ani zgody, ani odmowy. Nie bylo zadnego "pochodu", "przemarszu", "manifestacji", bylo przejscie . Greccy kibice w piatek 8 maja tez pewnie mieli swoj "pochod" na stadion, choc moze nie tak liczny, ale pies z kulawa noga sie nimi nie interesowal, ani tym czy niosa wlasne flagi czy nie. Media nakrecily klimat napiecia na tysiace Volt jeszcze przed meczem i przed "przemarszem" i jaki jest tego efekt- widzimy. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 15.06.12, 23:03 maria421 napisała: > Widzialas ten "pochod"? Ten "przermarsz" jak to media nazwaly? telewizja transmitowała na żywo. > Media nakrecily klimat napiecia na tysiace Volt jeszcze przed meczem i przed "p > rzemarszem" i jaki jest tego efekt- widzimy. a owszem! najpierw poinformowały, że Rosjanie organizują pochód z okazji swojego święta z symbolami radzieckimi.... potem, że na wysokim szczeblu są rozmowy... potem, że będą flagi tylko rosyjskie, potem przez kilka dni wałkowano temat zezwolenia na przemarsz - nawet ratusz oświadczał, że czeka na takowe, a organizator marszu mówił przed kamerami, że na pewno wniosek złożą.... aż nagle ogłoszono, że wniosek złożono, ale nie o zezwolenie a o zabezpieczenie przemarszu. Dla mnie to był nacjonalistyczny pochód. I winię PO że wyraźnie i głośno nie zakazali zorganizowanego przemarszu ze sztandarami.... Ale masz rację... media w ogóle nie pokazują "przemarszów" innych kibiców, a przecież jakoś oni się dostać muszą... a ten był transmitowany na żywo, z komentarzami.... nawet sobie pomyślałam - no fajnie - policja otoczyła Rosjan kordonem, odprowadzą na stadion i będzie spokój... Dlaczego ten kordon się rozerwał, nie mam pojęcia. Wówczas kibole "wroga" dopadli. Mario, gdyby to ode mnie zależało - to razem z Rosjanami świętowałabym upadek Związku Radzieckiego... ale kibole mają inne zdanie. Dla nich to była oblega. A jak wiesz: każda zniewaga krwi wymaga... > Podobno to nie byl zaden Pozarski, tylko jakis kniaz z X wieku. tym bardziej nie rozumiem przesłania... W X w nie było żadnego kniazia, nie było państwa "księstwo moskiewskie"... powstało ponad 200 lat później. Nawet Moskwy nie było... Może tam były jakieś niezorganizowane plemiona... ale co to ma do meczu z Polską???? Jaki wydźwięk miałby ten średniowieczny rycerz w zbroi z napisem: To jest Rosja. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 06:44 a000000 napisała: "Mario, gdyby to ode mnie zależało - to razem z Rosjanami świętowałabym upadek Związku Radzieckiego... ale kibole mają inne zdanie. Dla nich to była oblega. A jak wiesz: każda zniewaga krwi wymaga..." Ciekawy pomysł,jego temat muszę "wrzucić" do kalendarza spotkań w kręgu zawodowym, do którego należą również bardzo dobrzy znajomi Rosjanie, którzy nie obawiają się przebywać w moim towarzystwie:))))A nic tak nie łagodzi obyczajów jak MUZYKA, szczególnie ta wspólnie interpretowana:) Odpowiedz Link
a000000 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 11:33 astra18 napisała: >którzy nie obawiają się przebywać w moim towarzystwie najwyraźniej - kibolem nie jesteś. Ja też się nie boję zwyczajnych Rosjan.... nawet paru Rosjan wielbię.... na ten przykład niejakiego Czajkowskiego, za jego muzykę właśnie..... a kiboli owszem, boję się i to bardzo. Rosyjskich, polskich, angielskich.... bo to bezmózgie bydło. Upadek Związku Radzieckiego to zdecydowanie lepszy dla nas powód do świętowania niż ...np. pierwszy maja... A nic tak nie łagodzi obyczajów jak M > UZYKA, szczególnie ta wspólnie interpretowana o tak!!! ale jest warunek. Nie może to być muzyka współczesna. Która szarpie nerwy i uszy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 12:01 Czy ktoś mógłby mi zdradzić, czy uwielbianie pedała jawnogrzesznika da się pogodzić ze skrajnym światopogłądem patriotyczno-katolickim? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 13:14 ja.nusz napisał: > Czy ktoś mógłby mi zdradzić, czy uwielbianie pedała jawnogrzesznika da się pogo > dzić ze skrajnym światopogłądem patriotyczno-katolickim? Ja bardzo lubie Eltona Johna, choc uwazam za skandaliczne plodzenie dzieci metoda sperma w mikserze, dziecko w probowce, macica do wynajecia. I jezeli taki poglad zaliczysz jako skrajnie patriotyczno-katolicki, to niech zyje skrajny patriotyczny-katolicyzm, jedyna oaza zdrowego rozsadku na lewackiej umyslowej pustyni. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 09:41 a000000 napisała: > telewizja transmitowała na żywo. I pokazywala to co chciala. > ator marszu mówił przed kamerami, że na pewno wniosek złożą.... aż nagle ogłos > zono, że wniosek złożono, ale nie o zezwolenie a o zabezpieczenie przemarszu. Nawer sie Rosjanom nie dziwie, jezeli sledzili jaka atmosfere nakrecano przed wydarzeniem. > Dla mnie to był nacjonalistyczny pochód. I winię PO że wyraźnie i głośno nie za > kazali zorganizowanego przemarszu ze sztandarami.... Jak mogli zakazac jezeli nie bylo zadnego wniosku o zezwolenie na manifestacje, bo to nie byla manifestacja tylko dojscie w grupie do celu jakim byl stadion? > Ale masz rację... media w ogóle nie pokazują "przemarszów" innych kibiców, a pr > zecież jakoś oni się dostać muszą... a ten był transmitowany na żywo, z komenta > rzami.... nawet sobie pomyślałam - no fajnie - policja otoczyła Rosjan kordonem > , odprowadzą na stadion i będzie spokój... Dlaczego ten kordon się rozerwał, ni > e mam pojęcia. Wówczas kibole "wroga" dopadli. Czyli- media dostarczyly ludowi igrzysk... > Mario, gdyby to ode mnie zależało - to razem z Rosjanami świętowałabym upadek Z > wiązku Radzieckiego... ale kibole mają inne zdanie. Dla nich to była oblega. A > jak wiesz: każda zniewaga krwi wymaga... Tylko, po co to tak w mediach rozdmuchiwac? > tym bardziej nie rozumiem przesłania... W X w nie było żadnego kniazia, nie był > o państwa "księstwo moskiewskie"... powstało ponad 200 lat później. Nawet Moskw > y nie było... > > Może tam były jakieś niezorganizowane plemiona... ale co to ma do meczu z Polsk > ą???? > Jaki wydźwięk miałby ten średniowieczny rycerz w zbroi z napisem: To jest Rosja > . Ja interpretuje to w ten spososb- Rosjanie byli przez wieki potega, teraz im sie Rosja okroila i nikt juz sie z nia tak nie liczy jak dawniej. Polska, ktora dawniej byla ich kolonia teraz jest czescia poteznej UE i poteznego NATO. U nas jest demokracja, u nich car Putin. Dlatego oni chcieli pokazac, nie tylko Polsce, ale i Europie "to jest Rosja"- silna, waleczna , odradzajaca sie w potege i nalezy sie z nia liczyc. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wszystko było wcześniej wiadome.. 16.06.12, 12:00 maria421 napisała: > I pokazywala to co chciala. jak zwykle. Jednych wyłącznie w świetle niekorzystnym, innych wyłącznie w korzystnym. Jak Kaczyński czy Rydzyk, to koniecznie w sytuacji ośmieszającej.... a jak Tusk - to jako mądry mąż stanu... A przecież również i Tusk czasem w nosie dłubie... > > Jak mogli zakazac jezeli nie bylo zadnego wniosku brak wniosku to był wybieg Rosjan.... Walcowa wpadła w pułapkę... Ja na jej miejscu temu właśnie przewodniczącemu rosyjskich kibiców bym oświadczyła: żadnych przemarszów z flagami... podstawiamy wam autobusy. Warszawa jest ORGANIZATOREM tych spotkania, nie może tak być, że gość się szarogęsi na cudzym terenie. > Ja interpretuje to w ten spososb- Rosjanie byli przez wieki potęga, to nie jest prawda. Byli skłóconym zlepkiem różnych plemion i rodzin...którzy mieli doskonałe położenie geograficzno-klimatyczne. Potęgą się stali dopiero za carycy - Niemki.... i to potęgą militarną wyłącznie. Bo gospodarczo to tam się nawet dziś dzieją rzeczy nieładne. Wielkie połacie niezwykłej biedy - i niezwykle bogate jednostki. Dlatego oni chcieli pokazac, nie tylko Polsc > e, ale i Europie "to jest Rosja"- silna, waleczna , odradzajaca sie w potege i > nalezy sie z nia liczyc. no to sobie miejsce znaleźli !!!! pokazali swój nacjonalizm i szowinizm. Prawie faszyzm. A swoją drogą - rycerz w zbroi.... czyli co? na kolana raby, bo was Rosja zmiażdży? W którą stronę tego kota nie obrócisz, zawsze ogon z tyłu.... polityka na stadionie. Odpowiedz Link