Dodaj do ulubionych

Chrzest książki

18.08.21, 10:31
Mam nadzieję, że Maria nie skasuje mi tego w pewnym sensie reklamowego wątku.
Chodzi o wydarzenie w najbliższą sobotę w Katowicach, gdzie odbędzie się chrzest polskiego wydania czeskiego bestseleru "Underground" Františka Kotlety. Ojcem chrzestnym będzie Dariusz Zalega. Więcej szczegółów tutaj:

katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35018,27466430,chrzest-przekladu-poczytnej-powiesci-i-targi-slaskiej-ksiazki.html
Zapraszam, ja tam będę na pewno. Zaś jeśli chodzi o samą książkę "Underground", to przeczytałem, też polecam i myślę, że spodobała by się Stefanowi.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Chrzest książki 18.08.21, 11:26
      jureek napisał:

> Mam nadzieję, że Maria nie skasuje mi tego w pewnym sensie reklamowego wątku.
      > Chodzi o wydarzenie w najbliższą sobotę w Katowicach

W tytule piszą, że w Chorzowie.
      Troche mi to przypomina spór o nazwę Parku..no właśnie: teren przylega do Chorzowa, ale przez wiele lat był po prostu katowicki. Bo był "na styku" mojej dzielnicy, i już:)

Mam nadzieję, że nie trolluję:)

• jureek Re: Chrzest książki 18.08.21, 13:51
        astra18 napisał:

> jureek napisał:
        >
        > > Mam nadzieję, że Maria nie skasuje mi tego w pewnym sensie reklamowego wą
        > tku.
        > > Chodzi o wydarzenie w najbliższą sobotę w Katowicach
        >
        > W tytule piszą, że w Chorzowie.
        > Troche mi to przypomina spór o nazwę Parku..no właśnie: teren przylega do Chorz
        > owa, ale przez wiele lat był po prostu katowicki. Bo był "na styku" mojej dziel
        > nicy, i już:)

No bo to będzie właśnie w Parku. Zalega właśnie w Parku koło wejścia do ZOO prowadzi swój lokal Rebel Garden Cafe. Mieszkałaś na osiedlu Tysiąclecia?
        • astra18 Re: Chrzest książki 18.08.21, 14:29
          jureek napisał:

>
          > No bo to będzie właśnie w Parku. Zalega właśnie w Parku koło wejścia do ZOO pro
          > wadzi swój lokal Rebel Garden Cafe. Mieszkałaś na osiedlu Tysiąclecia?

Nie, na Tauzenie nie:)
          • jureek Re: Chrzest książki 18.08.21, 15:44
            astra18 napisał:

> Nie, na Tauzenie nie:)

Mam nadzieję, że nie obraziłem Cię tym pytaniem. Nie jestem stamtąd, więc nie wiem, jaką sławą cieszy się to osiedle :)
            A obrazić ludzi dzisiaj łatwo. Niedawno rozmawiałem z pewną prezeską, narzekała, że musi gdzieś jechać, a tam są jakieś roboty drogowe i korki. No to powiedziałem jej, że do tego miasta jeżdżą co godzinę pociągi i jest pociągiem szybciej niż samochodem, nawet gdy nie ma robót drogowych. Trzeba było widzieć jej obrażoną minę i słyszeć ten ton głosu, gdy mówiła: "Proszę pana, ja mam samochód!" :)
            • astra18 Re: Chrzest książki 18.08.21, 16:27
              jureek napisał:

> Mam nadzieję, że nie obraziłem Cię tym pytaniem. Nie jestem stamtąd, więc nie w
              > iem, jaką sławą cieszy się to osiedle :)
              > A obrazić ludzi dzisiaj łatwo.

Ależ nie ten kierunek, Jurek!:)))
              Podałam nazwę tego osiedla w śląskim slangu po prostu:)

Niedawno rozmawiałem z pewną prezeską, narzekała
              > , że musi gdzieś jechać, a tam są jakieś roboty drogowe i korki. No to powiedzi
              > ałem jej, że do tego miasta jeżdżą co godzinę pociągi i jest pociągiem szybciej
              > niż samochodem, nawet gdy nie ma robót drogowych. Trzeba było widzieć jej obra
              > żoną minę i słyszeć ten ton głosu, gdy mówiła: "Proszę pana, ja mam samochód!"
              > :)
    • maria421 Re: Chrzest książki 18.08.21, 16:02
      Nie widze zadnego powodu do skasowania tego watku. Po przeczytaniu tytulu myslalam ze moze chodzi o Twoja ksiazke, bo przeciez kiedys juz fajny artykul po slasku opublikowales.
    • jureek Re: Chrzest książki 10.05.22, 21:04
      Druga część Undergroundu wyszła na Wielkanoc, a chrzest odbędzie się 21 maja znowu w knajpie Rebel Garden.
      Będzie autor, będzie dobre piwo u Darka Zalegi i będzie śląsko-czeski fest literacko-muzyczny.

www.facebook.com/events/542191817317904
      • jureek Re: Chrzest książki 24.05.22, 09:38
        jureek napisał:

> Druga część Undergroundu wyszła na Wielkanoc, a chrzest odbędzie się 21 maja zn
        > owu w knajpie Rebel Garden.
        > Będzie autor, będzie dobre piwo u Darka Zalegi i będzie śląsko-czeski fest lite
        > racko-muzyczny.

Chrzest był bardzo udany, knajpę Rebel Garden (obok wejściu do chorzowskiego ZOO) polecam także na co dzień.
        Mają bardzo duży wybór piw w bardzo konkurencyjnych cenach. Minusem jest utrzymująca się cały czas kolejka do zamówienia piwa czy jedzenia, ale to też świadczy o jakości knajpy, że tylu gości tam przychodzi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka