Dodaj do ulubionych

Kolejni podsluchiwani Pegasuem

26.01.22, 08:27
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28039553,doniesienia-o-kolejnych-osobach-inwigilowanych-pegasusem-to.html#s=BoxOpImg5
Lider Agrounii Kolodziejczak i dziennikarz Szwejgiert

Astra, Azerka, w jaki sposob oni zagrazali niebezpieczenstwu panstwa?

Obserwuj wątek
    • stephen_s Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 08:48
      > Astra, Azerka, w jaki sposob oni zagrazali niebezpieczenstwu panstwa?

Dodajmy, że żaden z nich nie ma (wedle wszelkiej dostępnej wiedzy) żadnego postępowania, które uzasadniałoby użycie *jakiejkolwiek* inwigilacji. Nie tylko Pegasusem.
      • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 09:14
        stephen_s napisał:

> > Astra, Azerka, w jaki sposob oni zagrazali niebezpieczenstwu panstwa?
        >
        > Dodajmy, że żaden z nich nie ma (wedle wszelkiej dostępnej wiedzy) żadnego post
        > ępowania, które uzasadniałoby użycie *jakiejkolwiek* inwigilacji. Nie tylko Peg
        > asusem.

Owszem, przynajmniej jeden z nich.
        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 09:26
          astra18 napisał:

> Owszem, przynajmniej jeden z nich.

Jakie to postepowanie usprawiedliwialo uzycie Pagasusa wobec Szwejgierta? Byl podejrzany o terroryzm, zamach , przygotowanie do mordu?
          • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 10:28
            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
            >
            > > Owszem, przynajmniej jeden z nich.
            >
            > Jakie to postepowanie usprawiedliwialo uzycie Pagasusa wobec Szwejgierta? Byl p
            > odejrzany o terroryzm, zamach , przygotowanie do mordu?

Poszukaj a znajdziesz. Wiedza ogólnodostępna.
            • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 10:31
              astra18 napisał:

> maria421 napisała:
              >
              > > astra18 napisał:
              > >
              > > > Owszem, przynajmniej jeden z nich.
              > >
              > > Jakie to postepowanie usprawiedliwialo uzycie Pagasusa wobec Szwejgierta?
              > Byl p
              > > odejrzany o terroryzm, zamach , przygotowanie do mordu?
              >
              > Poszukaj a znajdziesz. Wiedza ogólnodostępna.

Oczywiście na temat przestępstwa a nie Pegasusa.

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 10:56
                Astra, poszukalam i wiem, ze Szwejgiert narazil sie mocno ulaskawionemu przestepcy Kaminskiemu.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:01
                  maria421 napisała:

> Astra, poszukalam i wiem, ze Szwejgiert narazil sie mocno ulaskawionemu przeste
                  > pcy Kaminskiemu.
                  >

I dlatego sąd skazał go za liczne oszustwa. Czy sam Kamiński włożył togę i go skazał?:)
                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:04
                    astra18 napisał:

> I dlatego sąd skazał go za liczne oszustwa. Czy sam Kamiński włożył togę i go s
                    > kazał?:)

Mozesz cos dokladniej na temat skazania go przez sad za liczne oszustwa?

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:18
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > I dlatego sąd skazał go za liczne oszustwa. Czy sam Kamiński włożył togę
                      > i go s
                      > > kazał?:)
                      >
                      > Mozesz cos dokladniej na temat skazania go przez sad za liczne oszustwa?
                      >
                      Nie, od tego jest google. Tylko trzeba wiedzieć jaki target słowny ustawić.
                      A sprawy znane sprzed kilku lat.
                      • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:27
                        astra18 napisał:

> Nie, od tego jest google. Tylko trzeba wiedzieć jaki target słowny ustawić.
                        > A sprawy znane sprzed kilku lat.

Czyli nie mozesz mi podac zadnych wiadomosci na temat prawomocnego skazania Szwejgierta.
                        Ciekawe dlaczego? :-)
                        • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:34
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Nie, od tego jest google. Tylko trzeba wiedzieć jaki target słowny ustawi
                          > ć.
                          > > A sprawy znane sprzed kilku lat.
                          >
                          > Czyli nie mozesz mi podac zadnych wiadomosci na temat prawomocnego skazania Szw
                          > ejgierta.
                          > Ciekawe dlaczego? :-)

Dlatego nie znajdziesz bo nie umiesz szukać, tak jak napisałam powyżej.
                          • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:37
                            astra18 napisał:

> Dlatego nie znajdziesz bo nie umiesz szukać, tak jak napisałam powyżej.

Ty nie umiesz przyznac sie do bledu i dalej, po swojemu, krecisz.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:42
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              >
                              > > Dlatego nie znajdziesz bo nie umiesz szukać, tak jak napisałam powyżej.
                              >
                              > Ty nie umiesz przyznac sie do bledu i dalej, po swojemu, krecisz.

Nie będę udawać że nie jestem wielbłądem:)
                              Ale co tam, miej przekonanie o znajomości tematu...z okienka GW:) Nie będę burzyć tego sielankowego nastroju:)
                              >
                              • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:45
                                astra18 napisał:

> Nie będę udawać że nie jestem wielbłądem:)
                                > Ale co tam, miej przekonanie o znajomości tematu...z okienka GW:) Nie będę burz
                                > yć tego sielankowego nastroju:)

Nie jestes wielbladem, jestes kretaczka.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:41
                                  maria421 napisała:

> Nie jestes wielbladem, jestes kretaczka.

Nie posuwaj się za daleko, dobrze?
                                  Nie napiszę o Tobie tego, co w moim kierunku napisał Abstrakt, bez konsekwencji. Pani Obiektywna i Sprawiedliwa.
                                  >
                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:07
                                    astra18 napisał:

> Nie posuwaj się za daleko, dobrze?
                                    > Nie napiszę o Tobie tego, co w moim kierunku napisał Abstrakt, bez konsekwencji
                                    > . Pani Obiektywna i Sprawiedliwa.

Sama sobie zapracowalas na takie okreslenie.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:21
                                      maria421 napisała:

>
                                      > Sama sobie zapracowalas na takie okreslenie.

Ulżyło Ci z braku argumentów? Kobieto, rzucaniem obelg tylko się kompromitujesz.
                                      Nie wstyd Ci?
                                      FUJ!!!
                                      >
                                      • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:22
                                        astra18 napisał:
                                        e.
                                        >
                                        > Ulżyło Ci z braku argumentów? Kobieto, rzucaniem obelg tylko się kompromitujesz
                                        > .
                                        > Nie wstyd Ci?
                                        > FUJ!!!

Mowi forumowiczka ktora innych nazywa "glupkami"...

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:34
                                          maria421 napisała:

> Mowi forumowiczka ktora innych nazywa "glupkami"...

Nie, to ja zostałąm nazwana głupią kobietą, a Ty jako ta "sprawiedliwa" zostawiasz to bez konsekwencji. Mnie to "rybka", ale wychodzi jak słoma z butów dwulicowość Twojego postępowania.
                                          Ja nikogo nie nazwałam w ten sposób.
                                          Więc teraz po prostu kłamiesz.

>
                                          >
                                          • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:49
                                            Nazwalas Wkkr glupcem, nie chcialas przeprosic.
                                            Wszystko jest w archiwum forum.
                                            • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:04
                                              maria421 napisała:

> Nazwalas Wkkr glupcem, nie chcialas przeprosic.

Nie napisałam że Wkrr jest głupcem.
                                              To że nie rozumiesz konteksu to już mi wiadomo.

> Wszystko jest w archiwum forum.

No, więc "zawiesiłaś" mnie za coś co nie napisałam.
                                              Abstrakt nazwał mnie niedawno tak, jak już pisałam, i nic.
                                              Więc wiadomo że Twoja sprawiedliwość i "wrażliwość społeczna" jest ....no.

To tylko taka lekcja poglądowa. Dla przykładu.
                          • jureek Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 29.01.22, 12:57
                            astra18 napisał:

> Dlatego nie znajdziesz bo nie umiesz szukać, tak jak napisałam powyżej.

Zaraz, zaraz, to Ty stwierdziłaś, że jedna z wymienionych przez Marię osób została prawomocnie skazana za oszustwo i to do Ciebie należy uzasadnienie i doprecyzowanie tego stwierdzenia, a nie żeby Twój rozmówca miał sobie szukać, a Ty będziesz jeszcze jak nauczycielka oceniać czyjeś umiejętności wyszukiwania.
                            Mi też możesz wystawić dwóję, pani nauczycielko, bo wpisałem w google frazę "szwejgiert wyrok oszustwo" i niczego nie znalazłem. Jeśli więc Ty tak dobrze potrafisz znajdywać rzeczy, których inni nie potrafią znaleźć, to pokaż to Twoje znalezisko.
          • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:00
            maria421 napisała:

> Jakie to postepowanie usprawiedliwialo uzycie Pagasusa wobec Szwejgierta? Byl p
            > odejrzany o terroryzm, zamach , przygotowanie do mordu?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28039256,tomasz-szwejgiert-kim-jest-dziennikarz-mial-byc-podsluchiwany.html
            nie wiem co mają na niego, pierwszy raz o nim usłyszałam. Z artykułu wynika, że mogą mieć. Świat służb specjalnych jest niebezpieczny. A facet tam bryluje od lat..

Ale jest coś, co zmieniło moją perspektywę oceny Citizen Lab. Otóż jest to zespół FINANSOWANY również przez Sorosa. W tym momencie ich wiarygodność spadła w moich oczach. Zwłaszcza, że nie są w stanie stwierdzić że włam nastąpił ze strony polskich służb. Mogą stwierdzić, że nastąpił. Ale kto za tym stoi? A sugerują że to pisiory. Może tak, ale i może nie. Jeszcze nikt nie pokazał listy osób na które sąd się zgodził.... bo tych na których się sąd nie zgodził nie poznamy nigdy. Nikt nie będzie ryzykował zdrady tajemnic.

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:02
              Astra, to sobie poczytaj :

wiesci24.pl/2022/01/26/szwejgiert-odpowiada-kaminskiemu-i-wasikowi-tak-chciano-zniszczyc-autora-biografii-kaminskiego/
              • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:15
                maria421 napisała:

> Astra, to sobie poczytaj :
                >
                > wiesci24.pl/2022/01/26/szwejgiert-odpowiada-kaminskiemu-i-wasikowi-tak-chciano-zniszczyc-autora-biografii-kaminskiego/

Taaaa, nr z kwerendy w IPN nie poda, bo wiadomo, że musiałby zmyślać, a lemingom wystarczy to co napisał.
                Kumpel Piński - wstawiony przez Hajdarowicza do rozwalenia Uwarzam Że, po tym jak wylano z roboty dziennikarzy, szef portalu na którym łzy wylewa Szwejgiert....
                No widzisz Mario, najpierw się dowiedz co to kwerenda w IPN, jakie sygnatury - jeśli są do sprawy - są przydzielone ( gdyby to była prawda dawno by została podana )..
                Ech, pisać by można dużo....
                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:30
                  Astra, nie zaciekawilo Cie to przekazanie 500 mln Euro nieznanego pochodzenia do PeKaO w 2017?

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:36
                    maria421 napisała:

> Astra, nie zaciekawilo Cie to przekazanie 500 mln Euro nieznanego pochodzenia d
                    > o PeKaO w 2017?
                    >
                    >
                    W ogóle mnie nie zaciekawiło.
                    Za to bardzo, ależ to bardzo, ze nie podał nr sygnatur z dokumentów z kwerendy.:)
                    Przecież to byłaby - modne słowo - opcja atomowa:)
                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:40
                      astra18 napisał:

> W ogóle mnie nie zaciekawiło.

Bo to PiSiory tym operuja, a im wszystko wolno?

> Za to bardzo, ależ to bardzo, ze nie podał nr sygnatur z dokumentów z kwerendy
                      > .:)
                      > Przecież to byłaby - modne słowo - opcja atomowa:)

Wszystko w swoim czasie, cierpliwosci.
                      • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:49
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        >
                        > > W ogóle mnie nie zaciekawiło.
                        >
                        > Bo to PiSiory tym operuja, a im wszystko wolno?

Bo to opowiesć słowo vs słowo. Może prawda, może nie.
                        Więc taka konstelacja mnie nie interesuje.
                        A znając przypadki Pińskiego, Hajdarowicza ( i tak nie wiesz o kim i o czym piszę, ale niech Ci będzie:), akcji z wyrzuceniem dziennikarzy z Rzepy, potem z Uwarzam że....no to własnie jest powód do tego aby stwierdzić że to są historie, opisane powyżej, wyssane z palca.
                        >
                        >
                        >
                        > Wszystko w swoim czasie, cierpliwosci.

Ależ tam nie ma żołnierzy na tej kwerendzie:))) To nie wymaga ściśle tajnej akcji:)

No widzisz Mario...no ale staraj się dalej:)
                        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:53
                          astra18 napisał:

> Bo to opowiesć słowo vs słowo. Może prawda, może nie.
                          > Więc taka konstelacja mnie nie interesuje.
                          > A znając przypadki Pińskiego, Hajdarowicza ( i tak nie wiesz o kim i o czym pis
                          > zę, ale niech Ci będzie:), akcji z wyrzuceniem dziennikarzy z Rzepy, potem z Uw
                          > arzam że....no to własnie jest powód do tego aby stwierdzić że to są historie,
                          > opisane powyżej, wyssane z palca.

Znajac ulaskawionego przestepce Kaminskiego i biortac pod uwage ze chodzi o 500 mln Euro, uwazam ze sprawe nalezy absolutnie wyjasnic.

> Ależ tam nie ma żołnierzy na tej kwerendzie:))) To nie wymaga ściśle tajnej akc
                          > ji:)
                          >
                          > No widzisz Mario...no ale staraj się dalej:)

Widze Twoja ogromna poblazliwosc dla kazdego swinstwa ktore idzie na konto Twojej ukochanej wladzy.
                          • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 12:08
                            maria421 napisała:

>
                            > Znajac ulaskawionego przestepce Kaminskiego

Nie jest przestępcą, tak własnie działa dezinformacja, widzę, że takie metody z GW szybko przyswajasz.

i biortac pod uwage ze chodzi o 500
                            > mln Euro, uwazam ze sprawe nalezy absolutnie wyjasnic.

Wystarczy znać powiązania o których napisałąm powyżej, a o których nie masz bladego pojęcia.
                            >
                            > >
                            > Widze Twoja ogromna poblazliwosc dla kazdego swinstwa ktore idzie na konto Twoj
                            > ej ukochanej wladzy.

Widzę że nic nie wiesz a stawiasz wyroki.
                            I tylko tyle.
                            • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:20
                              astra18 napisał:

> Nie jest przestępcą, tak własnie działa dezinformacja, widzę, że takie metody z
                              > GW szybko przyswajasz.

Tylko przestepcy potrzebuje ulaskawienia. Kaminski i Wasik zostali ulaskawieni, wiec sa przestepcami.

> Wystarczy znać powiązania o których napisałąm powyżej, a o których nie masz bla
                              > dego pojęcia.

Nie udawaj ze Ty znasz powiazania w sluzbach.

> Widzę że nic nie wiesz a stawiasz wyroki.
                              > I tylko tyle.

Dzisiaj to Ty wydalas wyrok , choc sad zadnego nie wydal :-)
                              • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:46
                                maria421 napisała:

> Tylko przestepcy potrzebuje ulaskawienia

Nigdzie to nie jest napisane w konstytucji. Vis maior.

. Kaminski i Wasik zostali ulaskawieni,
                                > wiec sa przestepcami.

Ułaskiawienie nie czyni wyroku prawomocnym.
                                Jeszcze coś?

>
                                > Nie udawaj ze Ty znasz powiazania w sluzbach.

Nie w służbach - czytaj dokładnie - tylko w temacie środowiska dziennikarskiego, a co za tym idzie powiązań z tematami jakie były przedmiotem ich zaintereswoań i poniesionych konsekwencji, dzięki byłym rządom itp itd
                                >
                                >
                                > Dzisiaj to Ty wydalas wyrok , choc sad zadnego nie wydal :-)

Jak to nie? Piński z kolegą na Sz. je mają.
                                Coś jeszcze?
                                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:58
                                  astra18 napisał:

> Nigdzie to nie jest napisane w konstytucji. Vis maior.

Konstytucja to nie jest slownik. Tylko tepaki nie wiedza co to ulaskawienie.

> Ułaskiawienie nie czyni wyroku prawomocnym.
                                  > Jeszcze coś?

Jescze to, ze Twoj ukochany prezydent, zlamal konstytucje ulaskawiajac Kaminskiego i Wasika skazanych w pierwszej instancji za przestepstwa, nie czekajac na wyrok apelacji.

> Nie w służbach - czytaj dokładnie - tylko w temacie środowiska dziennikarskiego
                                  > , a co za tym idzie powiązań z tematami jakie były przedmiotem ich zaintereswoa

Idiotyczne!

> ń i poniesionych konsekwencji, dzięki byłym rządom itp itd

zisiaj to Ty wydalas wyrok , choc sad zadnego nie wydal :-)
                                  >
                                  > Jak to nie? Piński z kolegą na Sz. je mają.
                                  > Coś jeszcze?

Gdzie ten wyrok na Sz???? Gdzie???
                                  • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:25
                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                    >
                                    > > Nigdzie to nie jest napisane w konstytucji. Vis maior.
                                    >
                                    > Konstytucja to nie jest slownik. Tylko tepaki nie wiedza co to ulaskawienie.

No właśnie, co widać po Twoim wpisie.
                                    Rzepliński też tępak, zastosował wprost konstytucje.
                                    >
                                    > > Ułaskiawienie nie czyni wyroku prawomocnym.
                                    > > Jeszcze coś?
                                    >
                                    > Jescze to, ze Twoj ukochany prezydent,

Na szczęście Twój ukochany Tusk nigdy nim nie został, a i ten ukochany który pretendował, też nie. Brawo.

zlamal konstytucje ulaskawiajac Kaminski
                                    > ego i Wasika skazanych w pierwszej instancji za przestepstwa, nie czekajac na w
                                    > yrok apelacji.

Nie złamał konstytucji.

>
                                    >
                                    > Idiotyczne!

A co niby masz napisać jak nie znasz tematu, biedactwo:)
                                    >
                                    >
                                    >
                                    > Gdzie ten wyrok na Sz???? Gdzie???

A co, gugla Ci odcięli?
                                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:04
                                      astra18 napisał:

> No właśnie, co widać po Twoim wpisie.
                                      > Rzepliński też tępak, zastosował wprost konstytucje.

W tym przypadku zadne "bezposrednie stosowanie konstytucji" nie zmienia istoty aktu ulaskawienia, ale skad ty mozesz o tym wiedziec, jezeli PiSia propaganda o tym nie pisala.

> Na szczęście Twój ukochany Tusk nigdy nim nie został, a i ten ukochany który pr
                                      > etendował, też nie. Brawo.

Tusk zostal kims, na co Twoj Duda nigdy nie bedzie mial szans.

> Nie złamał konstytucji.

Zlamal !

> A co niby masz napisać jak nie znasz tematu, biedactwo:)

Ty znasz tylko przekaz z Centrali.

> A co, gugla Ci odcięli?

Nie, dlatego wiem, ze klamalas.
                                      • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:19
                                        maria421 napisała:

> W tym przypadku zadne "bezposrednie stosowanie konstytucji" nie zmienia istoty
                                        > aktu ulaskawienia, ale

ale konstytucja tego nie precyzuje tylko daje prezydentowi w tej kwestii przywilej bez ograniczeń.
                                        Mario, daj spokój.
                                        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:25
                                          a000000 napisała:

> ale konstytucja tego nie precyzuje tylko daje prezydentowi w tej kwestii przywi
                                          > lej bez ograniczeń.
                                          > Mario, daj spokój.

Azerka, to Ty daj spokoj z usprawiedliwianiem lamania konstytucji przez Dude!

Duda powinien byl czekac z ulaskawieniem do wyroku sadu apelacyjnego. Jest prawnikiem, sam kiedys mowil ze akt laski stosuje sie wobec osob skazanych prawomocnym wyrokiem, wiec konstytucje zlamal z pelna swiadomoscia.
                                      • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 17:01
                                        maria421 napisała:

>
                                        >
                                        > W tym przypadku zadne "bezposrednie stosowanie konstytucji" nie zmienia istoty
                                        > aktu ulaskawienia,

Powiem więcej, nawet nie odsyła do ustawy.

>
                                        >
                                        >
                                        > Tusk zostal kims,

Szatniarz to też ktoś. Zgadza się.

na co Twoj Duda nigdy nie bedzie mial szans.

Bo nie jest i nie był premierem :)))
                                        >
                                        > > Nie złamał konstytucji.
                                        >
                                        > Zlamal !
                                        >
                                        No pewnie że nie.

> > A co niby masz napisać jak nie znasz tematu, biedactwo:)
                                        >
                                        >
                                        > > A co, gugla Ci odcięli?
                                        >
                                        > Nie, dlatego wiem, ze klamalas.

Nic nie wiesz, na dodatek nie wiesz jak szukać.

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:23
                                          astra18 napisał:

> Powiem więcej, nawet nie odsyła do ustawy.

Do slownika jezyka polskiego tez nie odsyla. Samemu nalezy szukac:

ułaskawienie «darowanie skazanemu kary orzeczonej przez sąd lub zamiana takiej kary na łagodniejszą; też: dokument zawierający tekst orzekający darowanie kary»

> Szatniarz to też ktoś. Zgadza się.

Duda nawet takim "szatniarzem" nie zostanie. Nie ma szans.

> Bo nie jest i nie był premierem :)))

Na podobne wysokie stanowiska tez nie ma szans.

> No pewnie że nie.

No pewnie ze tak!

> Nic nie wiesz, na dodatek nie wiesz jak szukać.

Nie krec.

>
                                          • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:28
                                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                            >
                                            > > Powiem więcej, nawet nie odsyła do ustawy.
                                            >
                                            >
                                            > Do slownika jezyka polskiego tez nie odsyla. Samemu nalezy szukac:

Zapis w konstytucji dot.ulaskawienia nie odsyła do słownika.
                                            >

>
                                            > > Szatniarz to też ktoś. Zgadza się.
                                            >
                                            > Duda nawet takim "szatniarzem" nie zostanie. Nie ma szans.

Może nie ma predyspozycji do nakładania marynarek pijakom, nawet za parę ojro.
                                            >

>
                                            > Na podobne wysokie stanowiska tez nie ma szans.

Jak to dobrze że Ty już wiesz, a najlepsze że wierzysz w to:)
                                            >
                                            >
                                            > Nie krec.

Nie nudz.
                                            Przestępstwo skarbowe i gospodarcze podlega karze.
                                            >
                                            > >
                                            • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:38
                                              astra18 napisał:

> Zapis w konstytucji dot.ulaskawienia nie odsyła do słownika.

Tez to pisalam ze nie odsyla i samemu trzeba szukac, jezeli sie jest takim tepym ze sie tego pojecia nie rozumie.

> Może nie ma predyspozycji do nakładania marynarek pijakom, nawet za parę ojro.

Za to ma predyspozycje do bicia uklonow przed Prezesem.

> Jak to dobrze że Ty już wiesz, a najlepsze że wierzysz w to:)

Zobaczysz.

> Nie nudz.

Nie krec to nie bede nudzic.

> Przestępstwo skarbowe i gospodarcze podlega karze.

Ale nie mozna zaczynac sledztwa od inwigilacji. Zajrzyj do ustawy.
                                              • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:52
                                                maria421 napisała:

>
                                                > Tez to pisalam ze nie odsyla i samemu trzeba szukac, jezeli sie jest takim tepy
                                                > m ze sie tego pojecia nie rozumie.

Niczego nie trzeba szukać tam gdzie jest napisane jak krowie na rowie.
                                                >
                                                >
                                                >
                                                > Za to ma predyspozycje do bicia uklonow przed Prezesem.

Przynajmniej trzezwym Prezesem:) a nie zapijaczona morda, nawet za przyzwoite ojro.
                                                >
                                                > > Jak to dobrze że Ty już wiesz, a najlepsze że wierzysz w to:)
                                                >
                                                > Zobaczysz.
                                                >
                                                Nie korzystam ze szklanej kuli.

> > Nie nudz.
                                                >
                                                > Nie krec to nie bede nudzic.

Ano nudzi Ci się to kręcenie.
                                                >

> Ale nie mozna zaczynac sledztwa od inwigilacji. Zajrzyj do ustawy.

To sąd działa wbrew ustawie?
                                                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:10
                                                  astra18 napisał:

> Niczego nie trzeba szukać tam gdzie jest napisane jak krowie na rowie.

Jak sie rozumie, to nie trzeba szukac. Problem ze Ty nie rozumiesz i upierasz sie przy bledzie.

> Przynajmniej trzezwym Prezesem:) a nie zapijaczona morda, nawet za przyzwoite o
                                                  > jro.

Znasz dowcip o pijaku i brzyduli?

>Nie korzystam ze szklanej kuli.

Z rozsadku tez nie :-)

> Ano nudzi Ci się to kręcenie.

Przyznalas ze krecisz :-)

> To sąd działa wbrew ustawie?

Zajrzyj do ustawy
                                                  • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:14
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Niczego nie trzeba szukać tam gdzie jest napisane jak krowie na rowie.
                                                    >
                                                    > Jak sie rozumie, to nie trzeba szukac.

No właśnie. To po co jeszcze szperasz po słownikach.

>
                                                    > Znasz dowcip o pijaku i brzyduli?

Dawaj.
                                                    >
                                                    > >Nie korzystam ze szklanej kuli.
                                                    >
                                                    > Z rozsadku tez nie :-)

Po co używasz słów których znaczenia nie rozumiesz:)
                                                    >
                                                    > > Ano nudzi Ci się to kręcenie.
                                                    >
                                                    > Przyznalas ze krecisz :-)
                                                    >
                                                    Znowu włączyłaś opcje: fantazja?:)

> > To sąd działa wbrew ustawie?
                                                    >
                                                    > Zajrzyj do ustawy

Odpowiedz na pytanie.
                                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:39
                                                    astra18 napisał:

> No właśnie. To po co jeszcze szperasz po słownikach.

Dla Ciebie, zebys nauczyla sie znaczenia prostego polskiego slowa.

> Dawaj.

Pijak jutro bedzie trzezwy...

> Po co używasz słów których znaczenia nie rozumiesz:)

Poniewaz zo Ty nie rozumiesz polskiego slowa "ulaskawienie", to wstrzymaj sie z zarzutami pod moim adresem.

> Znowu włączyłaś opcje: fantazja?:)

Nie uzywam.

> Odpowiedz na pytanie.

Odpowiadam w Twoim stylu- naucz sie szukac w google
                                                  • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:49
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > No właśnie. To po co jeszcze szperasz po słownikach.
                                                    >
                                                    > Dla Ciebie,

Ja nie potrzebuje.

zebys nauczyla sie znaczenia prostego polskiego slowa.
                                                    >

Te parę słów w art.konstytucji nie stanowi przyczynku do używania słownika.

> > Dawaj.
                                                    >
                                                    > Pijak jutro bedzie trzezwy...

Pijak nigdy nie trzeźwieje.:)
                                                    Co było widać na załączonych obrazkach:)
                                                    >

> Poniewaz zo Ty nie rozumiesz polskiego slowa "ulaskawienie"

Wiele osób rozumie. Potrzebujesz legendy do tego jednego słowa?

> > Odpowiedz na pytanie.
                                                    >
                                                    > Odpowiadam w Twoim stylu- naucz sie szukac w google

Nie ma nic o braku ważności wyroku sądowego ws.zgosy na inwigilację , w korelacji z ustawą o policji, która to ustawa nie ma nic wspólnego z działaniem służb specjalnych.
                                                    Mogę Ci jeszcze czymś służyć?
                                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 08:48
                                                    astra18 napisał:

> Te parę słów w art.konstytucji nie stanowi przyczynku do używania słownika.

Dla osob znajacych znaczenie slowa ulaskawienie nie, ale ci ktorzy nie znaja, moga siegnac do slownika. Gorzej z tymi ktorzy nie znaja, nie chca znac i upieraja sie ze wiedza lepiej.

> Pijak nigdy nie trzeźwieje.:)
                                                    > Co było widać na załączonych obrazkach:)

Ty na obrazkach widzialas co chcialas.

> Wiele osób rozumie. Potrzebujesz legendy do tego jednego słowa?

Przeciez to ja Ci posylalam definicje, ktorej, niestety, nie zrozumialas.

> Nie ma nic o braku ważności wyroku sądowego ws.zgosy na inwigilację , w korelac
                                                    > ji z ustawą o policji, która to ustawa nie ma nic wspólnego z działaniem służb
                                                    > specjalnych.
                                                    > Mogę Ci jeszcze czymś służyć?

Pytalam o wyrok sadowy na Szwejgierta, odeslalas mnie do google bo nie potrafilas przyznac ze zadnego wyroku nie bylo.

Teraz zadaje ponownie pytanie- co maja sluzby specjalne do Kolodziejczaka???

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 08:52
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Te parę słów w art.konstytucji nie stanowi przyczynku do używania słownik
                                                    > a.
                                                    >
                                                    > Dla osob znajacych znaczenie slowa ulaskawienie nie,

No właśnie, to po co sama się wkopujesz.

>
                                                    > > Pijak nigdy nie trzeźwieje.:)
                                                    > > Co było widać na załączonych obrazkach:)
                                                    >
                                                    > Ty na obrazkach widzialas co chcialas.

Świat widział, Maria nie, pewnie zarobiona była.
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > Pytalam o wyrok sadowy na Szwejgierta, odeslalas mnie do google bo nie potrafil
                                                    > as przyznac ze zadnego wyroku nie bylo.

Za oszustwa skarbowe.
                                                    >
                                                    > Teraz zadaje ponownie pytanie- co maja sluzby specjalne do Kolodziejczaka???

Tego nie wiemy, przecież służby z zasady działają tajnie.
                                                    A co do Kołodziejczaka, to mit o włamaniu na jego telefon już został wczoraj z kretesem obalony.
                                                    Włamanie na telefon - konkretny model, którego jeszcze nie miał.

>
                                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 09:41
                                                    Astra, Ty jak zmieniasz komorke, to nie przenosisz danych ze starej na nowa???

support.apple.com/pl-pl/HT203977

To jest cala tajemnica dlaczego Kolodziejczak na nowym modelu mial wszystkie informacje ze starego.

Miala byc sensacja a wyszla kompromitacja :-)

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 10:02
                                                    maria421 napisała:

> Astra, Ty jak zmieniasz komorke, to nie przenosisz danych ze starej na nowa???

Nie doczytałaś? NA TEN MODEL TELEFONU, nie danych, przenoszonych z chmury.
                                                    >
                                                    Taki screen dała ta firma kanadyjska.
                                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 10:09
                                                    Astra, gdzie mialam doczytac? W PiSiej propagandzie ktorej sie wydaje ze zmiazdzyla ekspertow z CitizenLab?
                                                  • ja.nusz Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 14:53
            • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:04
              a000000 napisała:

> nie wiem co mają na niego, pierwszy raz o nim usłyszałam. Z artykułu wynika, że
              > mogą mieć. Świat służb specjalnych jest niebezpieczny. A facet tam bryluje od
              > lat..
              >
              > Ale jest coś, co zmieniło moją perspektywę oceny Citizen Lab. Otóż jest to zes
              > pół FINANSOWANY również przez Sorosa. W tym momencie ich wiarygodność spadła w
              > moich oczach. Zwłaszcza, że nie są w stanie stwierdzić że włam nastąpił ze str
              > ony polskich służb. Mogą stwierdzić, że nastąpił. Ale kto za tym stoi? A suger
              > ują że to pisiory. Może tak, ale i może nie. Jeszcze nikt nie pokazał listy o
              > sób na które sąd się zgodził.... bo tych na których się sąd nie zgodził nie po
              > znamy nigdy. Nikt nie będzie ryzykował zdrady tajemnic.

Że też musiałaś zburzyć wizję "autorytarnego państwa":)
              Nieładnie Azerko, nieładnie..:)
              Zamiast dać im "śnić" dalej, taki poranny zryw...oj, nieładnie:)
              >
              • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:13
                astra18 napisał:

> Że też musiałaś zburzyć wizję "autorytarnego państwa":)
                > Nieładnie Azerko, nieładnie..:)
                > Zamiast dać im "śnić" dalej, taki poranny zryw...oj, nieładnie:)
                > >

ojej, chyba dobrowolnie udam się do Canossy czy cuś. Jak mogłam zburzyć dobrostan liberałów....

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:11
              a000000 napisała:

> nie wiem co mają na niego, pierwszy raz o nim usłyszałam. Z artykułu wynika, że
              > mogą mieć. Świat służb specjalnych jest niebezpieczny. A facet tam bryluje od
              > lat..
              >
              > Ale jest coś, co zmieniło moją perspektywę oceny Citizen Lab. Otóż jest to zes
              > pół FINANSOWANY również przez Sorosa. W tym momencie ich wiarygodność spadła w
              > moich oczach. Zwłaszcza, że nie są w stanie stwierdzić że włam nastąpił ze str
              > ony polskich służb. Mogą stwierdzić, że nastąpił. Ale kto za tym stoi? A suger
              > ują że to pisiory. Może tak, ale i może nie. Jeszcze nikt nie pokazał listy o
              > sób na które sąd się zgodził.... bo tych na których się sąd nie zgodził nie po
              > znamy nigdy. Nikt nie będzie ryzykował zdrady tajemnic.

Ty pytasz KTO za tym stoi??? No KTO??? Eskimosi i cylkisci, czy tez ci, ktorzy to narzedzie zakupili???

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:19
                maria421 napisała:

> Ty pytasz KTO za tym stoi??? No KTO??? Eskimosi i cylkisci, czy tez ci, ktorzy
                > to narzedzie zakupili???
                >
                tych narzędzi służby mają co najmniej CZTERY (jak mówiło w TV). Również kupione przez PO.

Mario, nie bądź dzieckiem. Dziś każde państwo MUSI sięgnąć po takie narzędzia. Choćby ze względu na sytuację międzynarodową, a i na mafie lokalne.
                A na cyklistów zgodzić się ewentualnie mogę, ale od Eskimosów się odtenteguj . Bo Cię oskarżę o rasizm, nazizm, homofobię, antysemityzm .... i całe zło świata.
                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:24
                  a000000 napisała:

> tych narzędzi służby mają co najmniej CZTERY (jak mówiło w TV). Również kupion
                  > e przez PO.

To nie za czasow rzadow PO-PSL zakupiono "dostep" do Pegasusa, wiec nie sugeruj ze to moze byc "wina Tuska"!
                  Mowily o PEGASUSIE!

> Mario, nie bądź dzieckiem. Dziś każde państwo MUSI sięgnąć po takie narzędzia.
                  > Choćby ze względu na sytuację międzynarodową, a i na mafie lokalne.
                  > A na cyklistów zgodzić się ewentualnie mogę, ale od Eskimosów się odtenteguj .
                  > Bo Cię oskarżę o rasizm, nazizm, homofobię, antysemityzm .... i całe zło świata

Zadne panstwo NIE MOZE uzywac takich narzedzi bezprawnie!!!

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:31
                    maria421 napisała:

> Zadne panstwo NIE MOZE uzywac takich narzedzi bezprawnie!!!
                    >

Znam państwa które nie zważają na to co kto prawem nazywa i robią co IM pasuje. Czytałam, że atak na telefony z podmianą numerów przyszedł spoza granic polskich. Również atak na meile Dworczyka.
                    Już wytaczam tarczę obronną, i oświadczam, że ja tego sprawdzić nie potrafię.
                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:43
                      a000000 napisała:

> Znam państwa które nie zważają na to co kto prawem nazywa i robią co IM pasuje.
                      > Czytałam, że atak na telefony z podmianą numerów przyszedł spoza granic polsk
                      > ich. Również atak na meile Dworczyka.
                      > Już wytaczam tarczę obronną, i oświadczam, że ja tego sprawdzić nie potrafię.

Jasne. Na przyklad Rosja, Bialorus, Turcja, Egipt, Korea Polnocna.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:37
                    maria421 napisała:

>
                    >
                    > Zadne panstwo NIE MOZE uzywac takich narzedzi bezprawnie!!!

A masz podstawy do tego że BEZPRAWNIE?
                    Jakie?
                    Brak zgody sądu? Jeszcze coś?

Nooo, chyba Maria dostaje zadyszki:)
                    >
                    >
                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:39
                      astra18 napisał:

> maria421 napisała:
                      >
                      > >
                      > >
                      > > Zadne panstwo NIE MOZE uzywac takich narzedzi bezprawnie!!!
                      >
                      > A masz podstawy do tego że BEZPRAWNIE?
                      > Jakie?
                      > Brak zgody sądu? Jeszcze coś?
                      >
                      > Nooo, chyba Maria dostaje zadyszki:)
                      > >

Brak zgody sadu. Tyle i tylko tyle.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 12:03
                        maria421 napisała:

>
                        > Brak zgody sadu. Tyle i tylko tyle.

A więc idźmy dalej: wiesz, że jej nie było?
                        Krótko.
                        >
                        >
                        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:18
                          astra18 napisał:

> A więc idźmy dalej: wiesz, że jej nie było?
                          > Krótko.

Dopoki nie zostala przedstawiona to tak, jakby jej nie bylo.
                          Jezeli zostanie przedstawiona, to odwolam to, co napisalam.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:48
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > A więc idźmy dalej: wiesz, że jej nie było?
                            > > Krótko.
                            >
                            > Dopoki nie zostala przedstawiona to tak, jakby jej nie bylo.

nie nie, to tak nie działa.
                            Dopóki nie ma DOWODU, że jej NIE BYŁO.
                            Skoro sprawa dotyczy tajnych operacji to chyba nie sądzisz, że na pierwszej stronie GW ją przeczytasz
                            >
                            Jezeli zostanie przedstawiona, to odwolam to, co napisalam.
                            >

A kto by się tym przejmował że odwołasz.
                            I tak nie masz racji.
                            >
                            • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:06
                              astra18 napisał:

> nie nie, to tak nie działa.
                              > Dopóki nie ma DOWODU, że jej NIE BYŁO.
                              > Skoro sprawa dotyczy tajnych operacji to chyba nie sądzisz, że na pierwszej st
                              > ronie GW ją przeczytasz

Astra, dowod moze byc na cos JEST. Jezeli czegos nie ma, to nie ma dowodu ze tego czegos nie ma.
                              Zbyt skomplikowane dla Ciebie?

> A kto by się tym przejmował że odwołasz.
                              > I tak nie masz racji.

W przeciwienstwie do Ciebie mam honor i potrafie odwolac to co napisalam i przyznac sie do bledu. Ty potrafisz tylko krecic.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:27
                                maria421 napisała:

>
                                > Astra, dowod moze byc na cos JEST.

A skąd wiesz że go nie ma?
                                Pokręć główką.

Jezeli czegos nie ma,

Ale Ty nie wiesz że tego nie ma.
                                Jeszcze coś?

>
                                >
                                > W przeciwienstwie do Ciebie mam honor i potrafie odwolac to co napisalam i przy
                                > znac sie do bledu. Ty potrafisz tylko krecic.

Nie rzucaj klawiaturką na oślep z braku laku:) Po prostu, bezradność wychodzi z Twoich wpisów, a raczej braku w nich argumentów.
                                Już się dziś popisałaś. Obelgą.
                                >
                                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:56
                                  Astra, przestan sie kompromitowac, kobieto!

Przeciwko Kolodziejczakowi nie bylo zadnego postepowania prokuratorskiego, wiec jak mogla byc zgoda sadu na inwigilacje go?

Zacznij wreszcie myslec!

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:05
                                    maria421 napisała:

> Astra, przestan sie kompromitowac, kobieto!
                                    >
                                    > Przeciwko Kolodziejczakowi nie bylo zadnego postepowania prokuratorskiego, wiec
                                    > jak mogla byc zgoda sadu na inwigilacje go?

Przecież pisałaś, że przeciwko NIM:) Czytaj dokładnie.
                                    >
                                    > Zacznij wreszcie myslec!
                                    >

A Ty zacznij czytać ze zrozumieniem PO POLSKU.
                                    >
                                    • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:16
                                      Kobiety!!!

PAX VOBISCUM !!!!

polityka nie jest warta aż takich kłótni. A politycy nawet kopa w rzyć... szkoda nogi.
                                      • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:27
                                        a000000 napisała:

> Kobiety!!!
                                        >
                                        > PAX VOBISCUM !!!!
                                        >
                                        > polityka nie jest warta aż takich kłótni. A politycy nawet kopa w rzyć... szko
                                        > da nogi.

Polityka nie jest warta tego, zeby tracic dla niej wlasna twarz i honor.
                                        • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:03
                                          maria421 napisała:

> Polityka nie jest warta tego, zeby tracic dla niej wlasna twarz i honor.

cieszę się, że o tym wiesz. I mam nadzieję, że nie będziesz fanatycznie walczyła o cudzą twarz. Kosztem własnej.
                                          Przypominam, że my tylko obserwujemy. I się dziwujemy.
                                          • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:15
                                            a000000 napisała:

> cieszę się, że o tym wiesz. I mam nadzieję, że nie będziesz fanatycznie walczył
                                            > a o cudzą twarz. Kosztem własnej.
                                            > Przypominam, że my tylko obserwujemy. I się dziwujemy.

Kazdy dorosly jest odpowiedzialny za siebie, za swoj honor i swoja twarz.

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:31
                                              maria421 napisała:

> Kazdy dorosly jest odpowiedzialny za siebie, za swoj honor i swoja twarz.

Wyobraź sobie, że wiem. I dotyczy to każdego, nie tylko mnie.
                                              • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:36
                                                a000000 napisała:

> Wyobraź sobie, że wiem. I dotyczy to każdego, nie tylko mnie.

Wiem ze wiesz :-)

Czesto mysle, ze Ty sie ze mna po prostu przekomarzasz dla samego przekomarzania sie, ale w gruncie rzeczy pozostalas przy zasadach ze zlo jest zlem, obojetnie kto je popelnia.

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:55
                                                  maria421 napisała:

> Czesto mysle, ze Ty sie ze mna po prostu przekomarzasz dla samego przekomarzani
                                                  > a sie, ale w gruncie rzeczy pozostalas przy zasadach ze zlo jest zlem, obojetni
                                                  > e kto je popelnia.
                                                  >

w pierwszej części zdania wypada mi powiedzieć jak ten harcownik przed bitwą: przebóg, poznała mnie!!!
                                                  Ale w drugiej części rzecz należy uściślić. Czy zawsze zło z naszego świata jest złem w innym świecie? Bo dla mnie w MOIM świecie to co ja uznaję za zło, zawsze jest godne potępienia. Ale co, jeśli ktoś z innego świata wcale tego czegoś za zło nie uznaje?
                                                  Przykład jaskrawy. Palenie na stosie czarownic. W średniowieczu był to czyn ze wszech miar słuszny, uwalniający okolicę od wpływu Złego. A dla mnie to zwykłe i podłe zbiorowe morderstwo. Zbiorowe, bo nikt z wioski się nie sprzeciwił, oglądali jak my dziś serial. Wszyscy uznawali taką "karę" za słuszną.

Mario, to co my, obywatele cywilizacji zachodniej uważamy za ZŁO, dla kogoś z innych kręgów kulturowych wcale złem nie jest. Czy mamy prawo go karać? Dlatego też mam wielkie pretensje do rządzących, że przyjmując imigrantów nie odbierają od nich przysięgi, że ci przyjmują prawo lokalne a złamanie oznacza deportację.
                                                  >
                                                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:28
                                                    a000000 napisała:

> w pierwszej części zdania wypada mi powiedzieć jak ten harcownik przed bitwą: p
                                                    > rzebóg, poznała mnie!!!
                                                    > Ale w drugiej części rzecz należy uściślić. Czy zawsze zło z naszego świata jes
                                                    > t złem w innym świecie? Bo dla mnie w MOIM świecie to co ja uznaję za zło, zaw
                                                    > sze jest godne potępienia. Ale co, jeśli ktoś z innego świata wcale tego czegoś
                                                    > za zło nie uznaje?
                                                    > Przykład jaskrawy. Palenie na stosie czarownic. W średniowieczu był to czyn ze
                                                    > wszech miar słuszny, uwalniający okolicę od wpływu Złego. A dla mnie to zwykłe
                                                    > i podłe zbiorowe morderstwo. Zbiorowe, bo nikt z wioski się nie sprzeciwił, ogl
                                                    > ądali jak my dziś serial. Wszyscy uznawali taką "karę" za słuszną.
                                                    >
                                                    > Mario, to co my, obywatele cywilizacji zachodniej uważamy za ZŁO, dla kogoś z i
                                                    > nnych kręgów kulturowych wcale złem nie jest. Czy mamy prawo go karać? Dlatego
                                                    > też mam wielkie pretensje do rządzących, że przyjmując imigrantów nie odbiera
                                                    > ją od nich przysięgi, że ci przyjmują prawo lokalne a złamanie oznacza deporta
                                                    > cję.
                                                    > >

Azerka, to co piszesz to jest relatywizacja zla!

Przeciez Ty chyba nie uwazasz ze jak Polak bije zone, to jest to zlo za ktore powinien byc ukarany, ale jak to robi muzulmanin to powinno sie odstapic od kary bo Koran mu na to pozwala?

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:20
      Ulaskawiony przestepca Mariusz Kaminski pisze :

państwo albo jest w stanie skutecznie ścigać skomplikowane struktury przestępcze, albo musi patrzeć bezradnie na toczące je niczym rak patologie

www.gov.pl/web/sluzby-specjalne/nie-dla-doktryny-neumanna-minister-koordynator-odpowiada-senackiej-komisji

Te "skomplikowane struktury przestepcze" to Giertych, Brejza, Wrzosek, Szwejgiert i Kolodziejczak....

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:27
        maria421 napisała:

> Te "skomplikowane struktury przestepcze" to Giertych, Brejza, Wrzosek, Szwejgie
        > rt i Kolodziejczak....

a co Ty możesz wiedzieć o przestępcach ? co możesz wiedzieć o metodach operacyjnych wszelkich służb, nie tylko polskich? W końcu, co możesz wiedzieć o grzeszkach czy powiązaniach wymienionych osób?
        Skoro tak ochoczo ich bronisz.

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:35
          a000000 napisała:

> a co Ty możesz wiedzieć o przestępcach ? co możesz wiedzieć o metodach operacyj
          > nych wszelkich służb, nie tylko polskich? W końcu, co możesz wiedzieć o grzeszk
          > ach czy powiązaniach wymienionych osób?
          > Skoro tak ochoczo ich bronisz.

Azerka, wez przestan, bo kazdy z nich- Giertych, Wrzosek, Brejza, Kolodziejczak, Szwejgiert moglby Cie za takie wpisy pociagnac do odpowiedzialnosci.

Gdyby to Ciebie inwigilowano, to tak samo bym Ciebie bronila. Obywaiam sie jednak, ze gdyby mnie inwigilowano, to Ty zaczelabys mnie podejrzewac o kontakty z samym diablem , bo przeciez dla Ciebie wszyscy sa winni lub podejrzani tylko nie Twoja ukochana wladza.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:38
          a000000 napisała:

> maria421 napisała:
          >
          > > Te "skomplikowane struktury przestepcze" to Giertych, Brejza, Wrzosek, Sz
          > wejgie
          > > rt i Kolodziejczak....
          >
          > a co Ty możesz wiedzieć o przestępcach ? co możesz wiedzieć o metodach operacyj
          > nych wszelkich służb, nie tylko polskich?

Jak to co? Tyle co napiszą w GW:)

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 11:41
            astra18 napisał:

> > a co Ty możesz wiedzieć o przestępcach ? co możesz wiedzieć o metodach op
            > eracyj
            > > nych wszelkich służb, nie tylko polskich?
            >
            > Jak to co? Tyle co napiszą w GW:)

A Ty masz jakies blizsze powiazania ze swiatem przestepczym?
            • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 12:05
              maria421 napisała:

>
              > A Ty masz jakies blizsze powiazania ze swiatem przestepczym?

Wystarczy znać tematykę personalną dziennikarzy w Polsce :)
              Długa droga przed Tobą:)
              • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:22
                astra18 napisał:

> Wystarczy znać tematykę personalną dziennikarzy w Polsce :)
                > Długa droga przed Tobą:)

Alez wiadomo kim jest Jacek Kurski, bracia Karnowscy, Sakiewicz, Gmyz, Janecki itd.
                • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:48
                  maria421 napisała:

>
                  > Alez wiadomo kim jest Jacek Kurski, bracia Karnowscy, Sakiewicz, Gmyz, Janecki
                  > itd.

No to malutko, malutko...:)
                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:04
                    astra18 napisał:

> No to malutko, malutko...:)

Uzupelnilam Twoja wiedze.
                    • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:28
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > No to malutko, malutko...:)
                      >
                      > Uzupelnilam Twoja wiedze.

No dobra, lizak Ci się należy że chociaż tyle wiesz:)
    • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 13:54
      Ło matko, temu od Agrounii pegaz włamał się do samochodu nawet.
      Nie powiedział tylko czy nim odjechał.

Zaczyna być ciekawie:)
      Niech mówią:)
      • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:00
        astra18 napisał:

> Ło matko, temu od Agrounii pegaz włamał się do samochodu nawet.
        > Nie powiedział tylko czy nim odjechał.

nie odjechał, ale zostawił otwarte tylne drzwi.

>
        > Zaczyna być ciekawie:)
        > Niech mówią:)

ale z jednym się zgadzam. Winnych śmierci Leppera należy dopaść.
        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:03
          a000000 napisała:

> ale z jednym się zgadzam. Winnych śmierci Leppera należy dopaść.

Po latach musze przyznac, ze moze to Ty mialas racje podejrzewajac ze smierc Leppera nie byla samobojstwem.
      • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:02
        astra18 napisał:

> Ło matko, temu od Agrounii pegaz włamał się do samochodu nawet.
        > Nie powiedział tylko czy nim odjechał.
        >
        > Zaczyna być ciekawie:)
        > Niech mówią:)

Niech Astra pisze jak bardzo popiera bandyckie metody swej ukochanej wladzy. Niech pisze. To tylko o niej swiadczy.
        • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:30
          maria421 napisała:

> Niech Astra pisze jak bardzo popiera bandyckie metody swej ukochanej wladzy.

Takie jak te otwierane pegazem drzwi?
          A lodówki też otwiera?:)
          Poproszę, popieram:)

>
    • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 14:37
      To jest dobre:)
      Z Kaczyńskim w łózku:)))

www.tysol.pl/a78019-WIDEO-Kaczynski-byl-ze-mna-w-lozku-Kolodziejczak-na-konferencji-prasowej-pod-siedziba-PiS#.YfFLMZTgttY.twitter
      • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:14
        astra18 napisał:

> To jest dobre:)
        > Z Kaczyńskim w łózku:)))

i w konfesjonale.
        Zaczynam wierzyć w omnipotencję Kaczora.
        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:28
          a000000 napisała:

> i w konfesjonale.
          > Zaczynam wierzyć w omnipotencję Kaczora.

Wszedzie tam, gdzie osoba inwigilowana miala ze soba komorke.

Azerka, tu naprawde nie ma niczego z czego mozna kpic z pogarda.
        • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:26
          a000000 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          > > To jest dobre:)
          > > Z Kaczyńskim w łózku:)))
          >
          > i w konfesjonale.
          > Zaczynam wierzyć w omnipotencję Kaczora.

A taki chłop niezaradny, bez konta, tylko głaszcze kota:)
          • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:38
            astra18 napisał:

> A taki chłop niezaradny, bez konta, tylko głaszcze kota:)

eee... to tylko maskirowka.... wizerunek dla wroga... a gdy pojawi się potrzeba, tajemniczy don Pedro z Żoliborza robi co trzeba.... a to podrzuci troszku wirusa, a to namówi do złego, a to napisze na murze Tusk jest gupi....

Powiadam Ci Astra... facet, który rodeo ogląda to groźny facet.... strach się bać.
            • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:40
              a000000 napisała:

> eee... to tylko maskirowka.... wizerunek dla wroga... a gdy pojawi się potrzeb
              > a, tajemniczy don Pedro z Żoliborza robi co trzeba.... a to podrzuci troszku wi
              > rusa, a to namówi do złego, a to napisze na murze Tusk jest gupi....
              >
              > Powiadam Ci Astra... facet, który rodeo ogląda to groźny facet.... strach się b
              > ać.

Ten facet powinien pojsc na emeryture i niech sobie dalej glaszcze kota i oglada rodeo.
              • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:54
                Zadalam Astrze i Azerce pytanie w jaki sposob inwigilowani Pegasusem zagrazali niebezpieczenstwu panstwa, czy tez byli podejrzani o przestepstwa w ktorych , zgodnie z ustawa o policji i za zgoda sadu mozliwe jest zalozenie podsluchu.

Odpowiedzi nie dostalam.

To znaczy ze Astra i Azerka tez uznaja, ze nie bylo zadnych podstaw do inwigilacji tych osob, ale tego nie potrafia przyznac.

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 17:06
                  maria421 napisała:

> Zadalam Astrze i Azerce pytanie w jaki sposob inwigilowani Pegasusem zagrazali
                  > niebezpieczenstwu panstwa, czy tez byli podejrzani o przestepstwa w ktorych , z
                  > godnie z ustawa o policji i za zgoda sadu mozliwe jest zalozenie podsluchu.
                  >
                  > Odpowiedzi nie dostalam.
                  >
                  > To znaczy ze Astra i Azerka tez uznaja, ze nie bylo zadnych podstaw do inwigila
                  > cji tych osob, ale tego nie potrafia przyznac.

nie potrafisz wyciągnąć prawidłowych wniosków przyczynowo skutkowych. To że nie odpowiadam na pytanie wcale nie oznacza że popieram lub się sprzeciwiam.

Przedstaw mi akt oskarżenia, dowody, wówczas Ci powiem szczegółowo, co ja uważam.
                  A na razie się sprzeczam, gdyż nie godzę się aby bez znajomości rzeczy kogokolwiek potępiać. Ty Mario nie masz pojęcia, czy podstawy do inwigilacji były czy też nie, ale twierdzisz, że wstrętne pisiory nękają niewinną opozycję.
                  Ale NIE WIESZ co i czy mają/nie mają te osoby za uszami. Nie chodzi o ploty tylko o fakty.

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:13
                    a000000 napisała:

> nie potrafisz wyciągnąć prawidłowych wniosków przyczynowo skutkowych. To że n
                    > ie odpowiadam na pytanie wcale nie oznacza że popieram lub się sprzeciwiam.

Wyciagam logiczne wnioski z braku Twojej odpowiedzi na moje pytanie.

>
                    > Przedstaw mi akt oskarżenia, dowody, wówczas Ci powiem szczegółowo, co ja uważa
                    > m.

Ale to ja Ciebie i Astre pytam o akt oskarzenia wobec tych osob, o cokolwiek co by usprawiedliwialo ich prawna inwigilacje.

> A na razie się sprzeczam, gdyż nie godzę się aby bez znajomości rzeczy kogokolw
                    > iek potępiać. Ty Mario nie masz pojęcia, czy podstawy do inwigilacji były czy t
                    > eż nie, ale twierdzisz, że wstrętne pisiory nękają niewinną opozycję.
                    > Ale NIE WIESZ co i czy mają/nie mają te osoby za uszami. Nie chodzi o ploty tyl
                    > ko o fakty.

Ty fantazjowalas, ja Ci przytoczylam FAKTY , czyli ustawe o policji i prawne podstawy do zalozenia podejrzanemu podsluchu pytajac czy ktokolwiek z tych osob sie kwalifikowala. Wiemy za co Wrzosek miala dyscyplinarke, wiemy za co prokuratura chciala dorwac Giertycha, wiemy dlaczego sie czepiali Brejzy, wiemy ze Szwejgert byl w areszcie, wiemy ze Kolodziejczak nie mial zadnych problemow. To wszystko WIEMY.

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 17:07
                  maria421 napisała:

> Zadalam Astrze i Azerce pytanie w jaki sposob inwigilowani Pegasusem

No właśnie tu tkwi problem.
                  Z góry założonej tezy.

zagrazali
                  > niebezpieczenstwu panstwa, czy tez byli podejrzani o przestepstwa w ktorych , z
                  > godnie z ustawa o policji i za zgoda sadu mozliwe jest zalozenie podsluchu.

Masz dostęp do akt niejawnych i zgody sądu?
                  >
                  > Odpowiedzi nie dostalam.

Cały dzień o tym piszę a Ty nie rozumiesz co jest napisane, więc
                  >
                  > To znaczy ze Astra i Azerka tez uznaja, ze nie bylo zadnych podstaw do inwigila
                  > cji tych osob, ale tego nie potrafia przyznac.

I znowu fantazje u Ciebie biora górę a nie rzeczowe argumenty.
                  >
                  >
                  • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:19
                    astra18 napisał:

> No właśnie tu tkwi problem.
                    > Z góry założonej tezy.

Problem to masz Ty w z gory zalozonej tezie ze ZP nie uzywala Pegasusa do inwigilacji.

> Masz dostęp do akt niejawnych i zgody sądu?

Bylo jakies postepowanie wobec Kolodziejczaka????

> Cały dzień o tym piszę a Ty nie rozumiesz co jest napisane, więc

Ty caly dzien, nie tylko dzisiejszy, piszesz bzdury.

> I znowu fantazje u Ciebie biora górę a nie rzeczowe argumenty.

Rzeczowym argumentem jest ustawa o policji. Z Twojej strony ZERO.
                    • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:32
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > No właśnie tu tkwi problem.
                      > > Z góry założonej tezy.
                      >
                      > Problem to masz Ty w z gory zalozonej tezie ze ZP nie uzywala Pegasusa do inwig
                      > ilacji.

Z założonej przez Ciebie tezy, że nie było podstaw.
                      >
                      >
                      > Bylo jakies postepowanie wobec Kolodziejczaka????

Nie było zgody sądu?
                      >

>
                      > > I znowu fantazje u Ciebie biora górę a nie rzeczowe argumenty.
                      >
                      > Rzeczowym argumentem jest ustawa o policji. Z Twojej strony ZERO.

O policji:) A jak się to ma to działań służb specjalnych?:)
                      • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:47
                        astra18 napisał:

> Z założonej przez Ciebie tezy, że nie było podstaw.

Byly? To je podaj.

> Nie było zgody sądu?

Jak miala byc zgoda sadu na inwigilacje Kolodziejczaka, jak nie bylo postepowania?

> > Rzeczowym argumentem jest ustawa o policji. Z Twojej strony ZERO.
                        >
                        > O policji:) A jak się to ma to działań służb specjalnych?:)

W Polsce ABW jest od zajmowania sie Kolodziejczakiem????
                        • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:58
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Z założonej przez Ciebie tezy, że nie było podstaw.
                          >
                          > Byly? To je podaj.

Ja nie wiem czy były bo śledztwo jest utajnione.
                          A Ty wiesz że nie było, nie wiedząc ')
                          >

> Jak miala byc zgoda sadu na inwigilacje Kolodziejczaka, jak nie bylo postepowan
                          > ia?
                          >
                          A były podsłuchy?
                          Bo coś wyszło przy okazji , wkleilam taka mała ciekawostkę , opis ze skreena . Nie zajrzałas.

> > > Rzeczowym argumentem jest ustawa o policji. Z Twojej strony ZERO.
                          > >

>
                          > W Polsce ABW jest od zajmowania sie Kolodziejczakiem????

Ja nie wiem czy ktokolwiek się nim zajmował:)
                          Oprócz Kaczora w łóżku, rzecz jasna:)
              • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:56
                maria421 napisała:

> Ten facet powinien pojsc na emeryture i niech sobie dalej glaszcze kota i oglad
                > a rodeo.

ależ on jest na emeryturze. Tylko sobie dorabia na boku.
                • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:24
                  a000000 napisała:

> ależ on jest na emeryturze. Tylko sobie dorabia na boku.

To powinien byc tylko na emeryturze i nie dorabiac na boku.
                  • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:33
                    maria421 napisała:

> a000000 napisała:
                    >
                    > > ależ on jest na emeryturze. Tylko sobie dorabia na boku.
                    >
                    > To powinien byc tylko na emeryturze i nie dorabiac na boku.

Zawsze ludziom mówisz jak sobie mają życie ułożyć? W stosunku do Ciebie też to działa?:)
                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 18:39
                      astra18 napisał:

> Zawsze ludziom mówisz jak sobie mają życie ułożyć? W stosunku do Ciebie też to
                      > działa?:)

Kurcze, nie wiedzialam ze Kaczynski tu mnie czyta :-))))
                      • astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:00
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > Zawsze ludziom mówisz jak sobie mają życie ułożyć? W stosunku do Ciebie t
                        > eż to
                        > > działa?:)
                        >
                        > Kurcze, nie wiedzialam ze Kaczynski tu mnie czyta :-))))

Przecież on jest wszędzie , nie wiedzialas?:)
                        Zajrzyj do lodówki:)
                  • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:13
                    maria421 napisała:

> a000000 napisała:
                    >
                    > > ależ on jest na emeryturze. Tylko sobie dorabia na boku.
                    >
                    > To powinien byc tylko na emeryturze i nie dorabiac na boku.

ach, jakie to miłe, gdy wszystkich rozstawiasz po kątach i decydujesz co powinien, a czego nie powinien.
                    Mario, nie idź tą drogą.
                    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:42
                      a000000 napisała:

> ach, jakie to miłe, gdy wszystkich rozstawiasz po kątach i decydujesz co powini
                      > en, a czego nie powinien.

Ty nie masz sie czego doczepic? Czy Kaczynski tutaj mnie czyta??? Nie mam prawa powiedziec czego sobie zycze???

> Mario, nie idź tą drogą.

Przynajmniej nie ide droga uwielbienia dla wladzy.
                      • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 19:58
                        maria421 napisała:

> Ty nie masz sie czego doczepic?

a co mam zrobić, gdy podajesz mi powód na tacy?

>Czy Kaczynski tutaj mnie czyta???

kto wie? ej, to chyba nobilitacja, nie uważasz?

>Nie mam prawa
                        > powiedziec czego sobie zycze???

ależ mów!!! tyle, że to bardzo miłe.

> > Mario, nie idź tą drogą.
                        >
                        > Przynajmniej nie ide droga uwielbienia dla wladzy.

ale do opozycji to już owszem.

No dobrze, koniec uprzejmości. Pytanie: co słyszałaś o Laacher See ?
                        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 08:41
                          Azerko, o Lacher See nie slyszalam wiele. Jaki aspekt Cie interesuje? Turystyczny?
                          • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 10:40
                            maria421 napisała:

> Azerko, o Lacher See nie slyszalam wiele. Jaki aspekt Cie interesuje? Turystycz
                            > ny?

otóż. Czytałam artykuł, w którym straszą, że jest to krater wulkanu który się budzi. Przewidywana siła rażenia okropna, sięga do połowy Polski. My może nie doczekamy, ale nasze wnuki? choć przy niepomyślnych wiatrach i nas może skubnąć....

popatrz, co narobił przy poprzedniej aktywności:

pl.wikipedia.org/wiki/Laacher_See

• maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 27.01.22, 11:03
                              a000000 napisała:

> otóż. Czytałam artykuł, w którym straszą, że jest to krater wulkanu który się b
                              > udzi. Przewidywana siła rażenia okropna, sięga do połowy Polski. My może nie
                              > doczekamy, ale nasze wnuki? choć przy niepomyślnych wiatrach i nas może skubnąć
                              > ....
                              >
                              > popatrz, co narobił przy poprzedniej aktywności:
                              >
                              > pl.wikipedia.org/wiki/Laacher_See
                              >
                              W Eifel jest okolo 100 podziemnych wulkanow, ktore razem moga stworzyc superwulkan. Za pare tysiecy lat :-)

W Yellowstone jest gorzej, tam juz sie woda gotuje i dymi.

>
    • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 15:20
      Dla Astry i Azerki :

Warunki i przesłanki do stosowania podsłuchu telefonicznego jeszcze przed wszczęciem postępowania karnego reguluje ustawa o policji. Określono w niej, że uzyskiwanie i utrwalanie rozmów z pomocą sieci telekomunikacyjnej jest możliwe tylko:

– w przestępstwach przeciwko życiu opisanych w art. 148-150 k.k.,

– w przestępstwach przeciwko obrotowi gospodarczemu opisanych w art. 296-306 k.k.,

– w przestępstwach przeciwko wolności seksualnej i obyczajności, jeśli pokrzywdzony jest małoletni lub gdy treści pornograficzne obejmują udział małoletniego (art. 202 k.k.),

– w przestępstwach skarbowych, gdy wartość przedmiotu czynu przekracza pięćdziesięciokrotną wysokość najniższego wynagrodzenia za pracę,

– w przestępstwach skarbowych, które dotyczą gier na automatach,

– w przypadku nielegalnej produkcji, posiadania czy obrotu bronią, amunicją, środkami odurzającymi, materiałami wybuchowymi czy substancjami psychotropowymi,

– w przestępstwach, które są ścigane na mocy umów międzynarodowyc
      h.

A teraz, moje drogie, powiedzcie mi wobec ktorych nastepujacych osob :

-Krzysztof Brejza
      -Roman Giertych
      -Mikolaj Kolodziejczak
      -Michal Szwejgiert
      -Ewa Wrzosek

istnialy kiedykolwiek przeslanki do sadowej zgody na inwigilacje.

• a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:01
        maria421 napisała:

.......

Ale my rozmawiamy o podsłuchach przy pomocy specjalnych i tajnych programów szpiegujących używanych w służbach specjalnych.
        Ty podałaś ustawę o sieci telekomunikacyjnej. O sieci - czyli podsłuch przy pomocy uzyskania dostępu do zasobów operatora.
        Gdyby obowiązywała tylko ta ustawa - cały pegasus i te trzy jemu podobne byłyby nielegalne w naszym kraju.

ALE. Nie znamy zarzutów które wiszą nad tymi postaciami. Tyle, że pamiętaj o zasadzie: pokaż człowieka, a paragraf znajdę...... czyli NIKT nie jest święty,a zwłaszcza ci ze świeczników. Zawsze można wyciągnąć jakieś podatki, jakieś podejrzane kontakty ze szpiegami czy terrorystami... jakieś międzynarodowe powiązania.... Bądź spokojna - ustawodawca postarał się nie wiązać sobie rąk.

Aby uprzedzić - oczywiście, że Kaczor jest poza podejrzeniami, a co!!! hehehe
        • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:21
          a000000 napisała:

> Ale my rozmawiamy o podsłuchach przy pomocy specjalnych i tajnych programów sz
          > piegujących używanych w służbach specjalnych.
          > Ty podałaś ustawę o sieci telekomunikacyjnej. O sieci - czyli podsłuch przy pom
          > ocy uzyskania dostępu do zasobów operatora.
          > Gdyby obowiązywała tylko ta ustawa - cały pegasus i te trzy jemu podobne byłyby
          > nielegalne w naszym kraju.

Azerko, dlaczego nie sprawdzisz tylko piszesz co Ci sie wydaje?

To jest ustawa o policji:

sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/policja-16793593/art-19
          > ALE. Nie znamy zarzutów które wiszą nad tymi postaciami. Tyle, że pamiętaj o za
          > sadzie: pokaż człowieka, a paragraf znajdę...... czyli NIKT nie jest święty,a
          > zwłaszcza ci ze świeczników. Zawsze można wyciągnąć jakieś podatki, jakieś pode
          > jrzane kontakty ze szpiegami czy terrorystami... jakieś międzynarodowe powiązan
          > ia.... Bądź spokojna - ustawodawca postarał się nie wiązać sobie rąk.

Jak nie bylo zarzutow to jasne ze ich nie znamy :-)

> Aby uprzedzić - oczywiście, że Kaczor jest poza podejrzeniami, a co!!! hehehe

Do tego jest "nieprzesluchiwalny".
          • a000000 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:34
            maria421 napisała:

> Jak nie bylo zarzutow to jasne ze ich nie znamy :-)

no cóż... oczywista oczywistość. Jak czegoś nie ma to nie ma. Ale czasem coś JEST, ale dla nas nie ma.

> > Aby uprzedzić - oczywiście, że Kaczor jest poza podejrzeniami, a co!!! h
            > ehehe
            >
            > Do tego jest "nieprzesluchiwalny".

No, nareszcie ten niezaprzeczalny i oczywisty fakt do Ciebie dotarł!!!!
            • maria421 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:38
              a000000 napisała:

> no cóż... oczywista oczywistość. Jak czegoś nie ma to nie ma. Ale czasem coś JE
              > ST, ale dla nas nie ma.

Na szczescie nie ma sadow kapturowych :-)

• astra18 Re: Kolejni podsluchiwani Pegasuem 26.01.22, 16:48
      Ciekawe:)

Pan @EKOlodziejczak_ prezentuje "raport" @citizenlab. Wynika z niego, że urządzenie zainfekowano "około 16 maja 2019". Jest też numer seryjny. Sprawdzamy i wychodzi, że to iPhone 11 Pro. Który został zaprezentowany na Apple Special Event w dniu 10 września 2019 roku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka