Dodaj do ulubionych

Polskie Eldorado

03.02.23, 08:09
next.gazeta.pl/next/7,151003,29427376,30-latek-zalozyl-firme-a-po-10-dniach-dostal-55-mln-zlotych.html#do_w=52&do_v=478&do_st=RS&do_sid=603&do_a=603&s=BoxBizMT
Tylko PiS! ;-)

Tylko w PiSie willa dla kazdego (PiSowca)

wiadomosci.wp.pl/nie-dajemy-pieniedzy-lewakom-czarnek-o-pieniadzach-na-wille-6861540962773600a

Tylko PiS potrafi tak bezczelnie, na chama, bez ograniczen krasc panstwowe pieniadze :-(

Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Polskie Eldorado 04.02.23, 00:12
      Musisz pogodzić się z Astrą - inaczej dyskusja nie rozwinie się.
      • maria421 Re: Polskie Eldorado 04.02.23, 08:41
        ja.nusz napisał:

> Musisz pogodzić się z Astrą - inaczej dyskusja nie rozwinie się.

O czym tu dyskutowac?

Astra prawdopodobnie zaczelaby pomstowac na Tuska ca jej "OFE ukradl", jeszcze by cos o "mafii VATowskiej" wstawila, ale o tej starej, nie o tej brata aktualnego szefa policji, albo by mi powiedziala ze przeciez z moich nie kradna, bo ja w Polsce podatkow nie place.

Innych argumentow PiSowcy nie maja.

• jureek Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 10:21
      A jakich fajnych książąt mamy:
      www.plotek.pl/plotek/7,154063,29371169,jedendziendluzej-wylicytuj-afternoon-tea-z-ksieciem-lubomirskim-lanckoronskim.html

Najbardziej spodobały mi się te duchy przodków na zamku wybudowanym przez Niemców i kupionym za kasę Kulczyków :)
      • maria421 Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 12:37
        Ten ksiaze to jest akurat fajny gosc, a w ofercie licytacji jest oprocz afternoon tea oprowadzanie po zamku i opowiadanie o nim.

www.youtube.com/watch?v=4e9QW12Mpy4
        • jureek Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 16:12
          maria421 napisała:

> Ten ksiaze to jest akurat fajny gosc, a w ofercie licytacji jest oprocz afterno
          > on tea oprowadzanie po zamku i opowiadanie o nim.

Będzie opowiadał takie pierdoły, jak w tym artykule, o duchach przodków na poniemieckim zamku?
          No chyba, że to niemiecki książę.
          • maria421 Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 16:54
            jureek napisał:

> Będzie opowiadał takie pierdoły, jak w tym artykule, o duchach przodków na poni
            > emieckim zamku?
            > No chyba, że to niemiecki książę.

Alez on do tego z zartem podchodzi i wcale sobie nie przypisuje innego pochodzenia niz ma.

Czyzbys byl uprzedzony do bogatych arystokratow? ;-)

• jureek Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 17:46
              maria421 napisała:

> Czyzbys byl uprzedzony do bogatych arystokratow? ;-)

zgadza się - nie lubię celebrytów
              • maria421 Re: Polskie Eldorado 08.02.23, 18:24
                jureek napisał:

> zgadza się - nie lubię celebrytów

Ja tam takich "celebrytow" szanuje :

Jan Lubomirski-Lanckoroński jest prezesem Fundacji Książąt Lubomirskich poprzez którą prowadzi działalność społeczną i dobroczynną. Zajmuje się on wspieraniem rozwoju polskiej sztuki i nauki, rozwijaniem projektów medycznych i edukacyjnych oraz zachowywaniem dziedzictwa narodowego[30]. Wsparcie otrzymują przedszkola, szkoły, uczelnie wyższe i inne jednostki edukacyjne. Należą do nich m.in. placówki w Harcie[31], Wiśniczu[32] czy Lesku[33], a także uczelnie wyższe takie jak Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu[34], Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie czy Katolicki Uniwersytet Lubelski. Pomoc polega na dostarczaniu nowego sprzętu komputerowego, fundowaniu stypendiów i grantów[35] oraz wspieraniu inicjatyw studenckich, np. Juwenaliów[36].

Pomoc m.in. humanitarna udzielana jest także poza granicami Polski m.in. w 2020 r. dla dzieci z Kazachstanu przekazane zostały laptopy, które uzupełniły braki sprzętowe i umożliwiły udział w nauczaniu zdalnym[37]. Dodatkowo przekazano maseczki ochronne.

Fundacja działa także na polu medycznym. Podjęła się m.in. sfinansowania remontu sal w Szpitalu w Głownie, ufundowała karetkę pogotowia szpitalowi powiatowemu w Bochni[38], zakupiła sprzęt do znieczuleń dla Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Ustrzykach Dolnych[39], a także defibrylator dla Ochotniczej Straży Pożarnej w Łące[40]. Fundacja objęła patronatem honorowym i współfinansowała studencki projekt promowania krwiodawstwa – „Wampiriadę”[41]. .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka