Dodaj do ulubionych

Dorwac Tuska

25.04.23, 08:21
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29695437,prokuratura-wszczyna-sledztwo-ws-tuska-po-doniesieniu-od-falenty.html#do_w=46&do_v=723&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg3&do_upid=723_ti&do_utid=29695437&do_uvid=1682357562839
To moze sie wydawac idiotyczne, zalosne, bezsensowne, ale to jest kolejny PiSowski krok w strone putynizacji Polski. Tam tez opozycjonistow sie stawia ( w najlepszym przypadku) przed sadem.

Obserwuj wątek
    • jureek Re: Dorwac Tuska 25.04.23, 09:56
      Ciekaw jestem, jakich łamańców użyje TVP, żeby przekazać, o co Tusk jest oskarżony. Oskarżenie Tuska o to, że nadużył władzy, żeby przeszkodzić w imporcie węgla z Rosji, kłóci się bowiem z dotychczasową pisowską narracją, jakoby Tusk wspierał import od Putina.
      • maria421 Re: Dorwac Tuska 25.04.23, 15:06
        "Ciemny lud to kupi". Kupi ze Tusk ma zarzuty prokuratorskie, a o co, to niewazne.

Ma tez powstac jakas "komisja" do grillowania Tuska. PiSiorom musi sie naprawde mocno pod tylkiem palic.
    • maria421 Re: Dorwac Tuska 27.05.23, 08:29
      W Sejmie przegłosowano wczoraj "Lex Tusk".
      Do obecnego w Semie Tuska (p)osły ZP wolały "Do Berlina".
      TVPiS ma kolejny temat do nagonki a Tuska.

Podobno co za dużo, to i krowa nie zeżre, więc mam nadzieje ze u części wyborców PiSu pojawia się objawy niestrawności i braku apetytu na 3 kadencje tych ryczących "do Berlina" baranów.

Do tej pory nie wiem czy będę mogła brać udział korespondencyjnie w wyborach? Jeżeli tak, to czy mój głos zdąży zostać policzony, czy zostanie uznany za "niebyły"?
      Jure, masz jakieś wieści na ten temat?
      • jureek Re: Dorwac Tuska 27.05.23, 11:09
        maria421 napisała:

> Do tej pory nie wiem czy będę mogła brać udział korespondencyjnie w wyborach? J
        > eżeli tak, to czy mój głos zdąży zostać policzony, czy zostanie uznany za "nieb
        > yły"?
        > Jure, masz jakieś wieści na ten temat?

Nie interesowałem się, bo będę głosował w mojej gminie. Z tego, co słyszałem w różnych serwisach informacyjnych, wynika jednak, że wprowadzone przez pisowski rząd zmiany w przepisach ogólnie utrudniają emigracji udział w wyborach.
    • maria421 Re: Dorwac Tuska 29.05.23, 12:11
      Duda podpisał "Lex Tusk". Niech będzie przeklęty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka