Dodaj do ulubionych

Pol miliona osób w Warszawie

04.06.23, 16:50
maszerowało dzisiaj przeciw PiS-owi. Była tez Agrounia, byli tez, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, ci z "trzeciej drogi" Holowni i Kosiniaka - Kamysza.
Konfederacja była?
Razem było?
Jureek byl?

Wraca nadzieja ze coś się w Polsce wreszcie ruszy.

Obserwuj wątek
    • wkkr Re: Pol miliona osób w Warszawie 15.06.23, 12:56
      Ja była. Potwierdzam był potworny tłum, nie dało się iść. Ludzie maja dość PiSu.
      • maria421 Re: Pol miliona osób w Warszawie 15.06.23, 17:02
        wkkr napisał:

> Ja była. Potwierdzam był potworny tłum, nie dało się iść. Ludzie maja dość PiSu
        > .

Fajnie ze byłeś. I oby to, ze ludzie maja naprawdę dosyć PiSu sprawdziło się przy urnach.
    • maria421 Re: Pol miliona osób w Warszawie 16.06.23, 19:45
      W Poznaniu Tusk powiedział ze Kaczyński ma "pełne gacie". Teraz cala machina propagandowa ZP się tego uczepi i będzie powtarzała ad nauseam.

Brawo Tusk! Wersal sie skończył.

• jureek Re: Pol miliona osób w Warszawie 26.06.23, 12:37
        maria421 napisała:

> Brawo Tusk! Wersal sie skończył.

Brawo Tusk! Takimi powiedzeniami świetnie przekona przekonanych i dodatkowo zmobilizuje do pójścia do urn pisowski elektorat.
        • maria421 Re: Pol miliona osób w Warszawie 27.06.23, 16:48
          jureek napisał:

>
          > Brawo Tusk! Takimi powiedzeniami świetnie przekona przekonanych i dodatkowo zmo
          > bilizuje do pójścia do urn pisowski elektorat.

PiSowski twardy elektorat nie potrzebuje żadnej mobilizacji. Ci z przebłyskami inteligencji, którzy wcześniej głosowali na PiS ,często deklarują ze wcale nie pójdą na wybory.

• jureek Re: Pol miliona osób w Warszawie 26.06.23, 12:30
      Widziałem na zdjęciach Biejat i Zandberga wśród maszerujących. Sam na marszu nie byłem. W tym samym czasie odbywały się w Opolu targi książki, gościem śląskiego wydawnictwa na tych targach był najpopularniejszy czeski autor sci-fi František Kotleta, a ja już wcześnie zobowiązałem się, że przenocuję go i w ogóle zajmę się nim.
      Mam bardzo mieszane uczucia co do skutków tego marszu. W porównaniu do wyników sondaży przed marszem opozycja jako całość straciła, zyskała tylko Platforma, PiS stoi w sondażach praktycznie bez zmian, zaś najbardziej zyskała konfederosja, czyli perspektywa odsunięcia PiS od władzy oddaliła się. No chyba że PO stawia na koalicję z konfą.
      • maria421 Re: Pol miliona osób w Warszawie 27.06.23, 16:52
        jureek napisał:

> Widziałem na zdjęciach Biejat i Zandberga wśród maszerujących. Sam na marszu ni
        > e byłem. W tym samym czasie odbywały się w Opolu targi książki, gościem śląskie
        > go wydawnictwa na tych targach był najpopularniejszy czeski autor sci-fi Franti
        > šek Kotleta, a ja już wcześnie zobowiązałem się, że przenocuję go i w ogóle zaj
        > mę się nim.

Dobrze ze byli.

> Mam bardzo mieszane uczucia co do skutków tego marszu. W porównaniu do wyników
        > sondaży przed marszem opozycja jako całość straciła, zyskała tylko Platforma, P
        > iS stoi w sondażach praktycznie bez zmian, zaś najbardziej zyskała konfederosja
        > , czyli perspektywa odsunięcia PiS od władzy oddaliła się. No chyba że PO stawi
        > a na koalicję z konfą.

Super ze zyskała Platforma i mam nadzieje ze jej się uda, nawet bez "Trzeciej Drogi" .

Konfederacja po wywiadzie Petru z Mentzenem i po zapowiedzi bonu zdrowotnego powinna starcic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka