Dodaj do ulubionych

dobre strony www o psychoterapii

19.01.10, 17:02
Będę wdzięczny za linki do godnych uwagi stron www o psychoterapii.
Owszem, mam google ale osobie pierwszy raz stykającej się z tematyką mogłoby
umknąć coś w natłoku informacji (szczególnie w pierwszej fazie kwerendy).
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • elzbieta007 Re: dobre strony www o psychoterapii 19.01.10, 23:03
      Temat jak rzeka. Więc stron też będzie mnóstwo. Napisz, co Cię interesuje
      szczególnie.
      • nie_nijak Re: dobre strony www o psychoterapii 20.01.10, 18:49
        Na początku najbardziej interesuje mnie to, jak wybrać sobie najlepszy rodzaj psychoterapii?
        Czy ma sens - dla człowieka z ulicy - czytanie teoretycznych treści na ten temat i samodzielne decydowanie, która będzie mu najlepsza? Raczej nie? Lepiej nie poznać a priori założeń jakiejkolwiek szkoły terapii i zdać się na kompetencje utytułowanego KOGOŚ, kto obiektywnie rozpozna naturę problemów i bez uprzedzeń poleci najlepszą formę psychoterapii wg. jego najlepszej i prawdziwej wiedzy.
        Prywatnie uważam, że "człowiek z ulicy" powinien zdać się na ocenę specjalisty.

jako pierwszy zaproponuję link:
        www.integrative.pl/index.php?page=pacjenci&it=dlapacj
        • elzbieta007 Re: dobre strony www o psychoterapii 21.01.10, 10:23
          Nie ma najlepszej i najgorszej szkoły psychoterapii. Nie ma też dowodów na to,
          że jakiś jej rodzaj jest bardziej skuteczny niż inny.

Napisz, jaki masz problem (możesz na priva), a pomogę Ci wybrać.
          Albo zastukaj na nasze forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,94405,Nerwica_Depresja_Psychoterapia.html
          • nie_nijak Re: dobre strony www o psychoterapii 22.01.10, 18:02
            Problem nie jest mi do końca znany - tak w tym przypadku - innej osoby, niż ja
            (jak i w moim własnym zresztą).
            Ale może istnieją jakieś kompendia wiedzy kategoryzującej lub możliwości
            trafienia na bez/płatną, obiektywną konsultację.
            Druga opcja byłaby lepsza.

Można zawsze liczyć na to, że w konkretnym przypadku rozpoczęta "jaka bądź"
            terapia przyniesie oczekiwane efekty; warto jednak pochylić się nad zebranymi
            danymi wskazującymi że (parafrazując): z problemami jednej natury, lepiej radzą
            sobie jedne podejścia; a z problemami drugiej, drugiej.
            • katka.5 Re: dobre strony www o psychoterapii 27.03.10, 17:05
              Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi, ale o formach psychoterapii
              czytałam na stronie www.self.krakow.pl w zakładce psychoterapia. Poza
              tym oni mają coś takiego jak czytelnia, gdzie pojawiają się jakies
              teksty o psychoterapii. Mi się podobało i brzmiało dość obiektywnie.
              • polska-psychoterapia Re: dobre strony www o psychoterapii 07.03.11, 20:36
                Popatrz na to, co psychoterapeuci piszą o sowjej praktyce. Indeks tutaj:
                www.polska-psychoterapia.pl/
                • nienarzekam7 Re: dobre strony www o psychoterapii 09.04.11, 23:45
                  a może blog psychiatry? swolniak.blogspot.com
    • donedeliveries Re: dobre strony www o psychoterapii 08.07.17, 18:58
      strefamysli-psychoterapia.pl/blog - wg mnie dobre autorskie teksty i rady
    • wesolek997 Re: dobre strony www o psychoterapii 08.06.19, 12:34
      tomwitkow.wordpress.com/2019/05/15/psychoterapia-ma-znikomy-wplyw-na-biologie-pacjentow-wyniki-najnowszej-metaanalizy/
    • negri111 Re: dobre strony www o psychoterapii 01.04.21, 11:41
      Tutaj jest sporo przydatnych informacji i autorskie artykuły dr Heleny Kistelskiej-Sikory
      www.psycholog-lubelski.plpozdrawiam
    • agnes8030 Re: dobre strony www o psychoterapii 18.04.21, 11:28
      Poprzez pracę psychoterapeutyczną możliwy jest rozwój, poprawa funkcjonowania w istotnych obszarach naszego życia. Pomogę Ci poszukać konstruktywnych rozwiązań, rozwinąć samoświadomość. Sięgnij po profesjonalną pomoc w trudnym dla Ciebie momencie życia. Chcesz zacząć żyć w zgodzie ze sobą i rozwijać potencjał, który w Tobie tkwi? Zacznij już dziś. Zadzwoń + 48 535 435 066.

www.znanylekarz.pl/agnieszka-bloch/psychoterapeuta/warszawa
    • negri111 Re: dobre strony www o psychoterapii 07.05.21, 10:32
      Tu jest interesujący artykuł autorski :
      www.psycholog-lubelski.pl/warto-przeczytac/
      rzetelny artykuł naukowy, a nie jakiś bełkot.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka