Dodaj do ulubionych

Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 5

09.11.12, 00:39
Nazywam się Kasia i jestem lakieroholiczką :)

Poprzedni wątek (nr 4) dobił już pięciu stówek, więc czas na kolejną edycję naszego wirtualnego mityngu.

Poprzednie wątki: 1, 2, 3, 4.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Biały 09.11.12, 00:46
      Mam fazę na biały lakier. Ale nie zwykły biały, tylko przykurzony, jakiś off-white, nie wiem tylko, czy ma iść w ciepłe czy zimne tony (ale wciąż ma to być biały, nie szary czy nudziak). Może mieć jakieś drobinki, może być holo. Macie takie kolory?
      • izas55 Re: Biały 09.11.12, 07:16
        Nowe Colour alike LDZ Biała fabryka www.spookynails.com/2012/11/colour-alike-470.html off white warty grzechu moim zdaniem.
        Anne_stesia pokazywała klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/essie-blanc.html ale jak dla mnie jest za biały.

Ja ma zwykle problem z takimi lakierami bo wyglądam jakbym pomalowała sobie ręce korektorem albo farbą olejną. Wolę białe lekko przezroczyste, takie jak do frenczu.
        • kasica_k Re: Biały 09.11.12, 13:11
          izas55 napisała:

> Nowe Colour alike LDZ Biała fabryka www.spookynails.com/2012/11/colour-alike-470.html off white warty grzechu moim zdaniem.

Też wpadł mi w oko, ale sama nie wiem... czy nie jest za mało biały.

> Anne_stesia pokazywała klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/essie-blanc.html ale jak dla mnie jest za biały.

A ten z kolei dla mnie też za biały.
      • 100krotna Re: Biały 09.11.12, 09:21
        A coś takiego?
        Miałam, bardzo przyjemnie się tym maluje. Z tym, że jest to lakier dla dziewczyn, którym nie przeszkadzają lekko widoczne końcówki paznokci. Zresztą, z końcówkami paznokci robi cuda, rzeczywiście optycznie je wybiela, robiąc delikatny french bez konieczności frenchowania :)
        • kasica_k Re: Biały 09.11.12, 13:13
          To nie dla mnie niestety. Nie lubię widocznych końcówek, poza tym ten kolor to jest blady różyk, a nie biały. A ja zupełnie nie chce iść w stronę frencha, tylko zdecydowanego kryjącego koloru.
      • tfu.tfu Re: Biały 09.11.12, 09:40
        takie białe z czymś na wileniaku w Golden Rose chyba widziałam. Byłam przelotem, nie zakupowo, więc właściwie na nic nie zwróciłam uwagi, bo GR mam u siebie na wsi w lepszych cenach ;-)
        • kasica_k Re: Biały 10.11.12, 01:55
          No a ja całkiem zapomniałam o białym, jak się rzuciłam na te wszystkie metale i inne :)
          • tfu.tfu Re: Biały 10.11.12, 05:51
            spox, już wiesz gdzie trza się udać :-D ostatnio spacerem z okopowej się udawałam, bardzo miłe było to doświadczenie, pierwszy raz od bodajże 1995 szłam śląsko-dąbrowskim :-D nawet stadionu foteczki zrobiłam :-D w nagrodę spotkałam kuleżankę, co to jej parę lat nie widziałam :-D
          • 100krotna Jęcząca prośba do Kasicy 10.11.12, 12:53
            Poswatchujesz metale? :)
            Bo ja sobie zrobiłam odwyk od kupowania i chcę mieć dobry powód, żeby złamać postanowienie ;)
            • kasica_k Re: Jęcząca prośba do Kasicy 10.11.12, 23:09
              Metali nie poswatchuję, bo wszystkie dziś zmieniły właścicielkę :) Ale część z nich (akurat te, które mi sie najbardziej podobają i które kupiłam) są do złudzenia podobne do China Glaze New Bohemian luster chromes, które pewnie znasz, a jak nie, to jest mnóstwo cudnych słoczy w necie :) Jedne lub drugie warte kupienia zdecydowanie.
      • besame.mucho Re: Biały 13.11.12, 13:31
        > Mam fazę na biały lakier. Ale nie zwykły biały, tylko przykurzony, jakiś off-wh
        > ite, nie wiem tylko, czy ma iść w ciepłe czy zimne tony (ale wciąż ma to być bi
        > ały, nie szary czy nudziak). Może mieć jakieś drobinki, może być holo. Macie ta
        > kie kolory?

Macie :). Miałam niedawno na paluchach taki:
        https://imageshack.us/scaled/landing/690/img20120801134935.jpg

nie wiem jak się wyświetli na Twoim monitorze, u mnie kolor jest dobrze oddany. To jest biały z dosyć wyraźną szarą nutą (ale zdecydowanie biały z szarą nutą, a nie szary). OPI My boyfriend scales walls.
      • zazulla Re: Biały 30.11.12, 20:12
        Widziałam tylko w buteleczce, więc trzeba samemu przetestować - Golden Rose Paris 04. Nie wyglądał na korektor :)
        https://images.okazje.info.pl/p/uroda/6146/golden-rose-lakier-paris-nail-lacquer-04-bialy-kryjacy-11ml.jpg
    • maggianna Colour Alike, LDZ 475 i 476 09.11.12, 12:15
      Niestety nie moje zdjecia, ale powoli w sieci pojawiaja sie swatche nowej kolekcji (czekam az beda wszystkie bo chcialabym kupic pare lakierow i nie moge zdecydowac sie ktore mi sa potrzebne):
      Colour Alike 475 Szarość Dnia
      Colour Alike 476 Prząśniczka
      • izas55 Re: Colour Alike, LDZ 475 i 476 09.11.12, 15:26
        Byłam słaba, zamówiłam całość.
        • maggianna Re: Colour Alike, LDZ 475 i 476 09.11.12, 16:11
          Zastanawialam sie nad zakupem calosci ale jakos nawet w butelkach nie wszystkie sa zachwycajace i np ten zielony mi sie srednio podoba, nie wiem czy bym go uzyla. Chociaz ostatnio malowany fioletowy od Barbry wytrzymal 6 dni i nawet koncowki sie nie starly, wiec uwazam ze to najlepsze lakiery na rynku, majace rewelacyjny stosunek jakosci do ceny i moze z samej sympatii dla marki zakupie cala kolekcje :-)
    • kasica_k Byłam na Wileniaku 09.11.12, 18:42
      I wróciłam! Kto chce mnie dotknąć? :)

Oczywiście udałam się specjalnie po Golden Rose. Wyszłam z całą torbą lakierów, część dla mnie, część na prezenty. Metaliki, maty, Glamoury i Rich Coloury.

Zgadzam się, że w sklepie można zgłupieć. Niestety ma też wadę: fatalnie światło, takie sinawe jarzeniówki, lakiery stoją na podświetlanych od tyłu półkach i źle widać kolory, a próbniki są trochę niedbale pomalowane. Nie wiem, kto im ten sklep urządzał, ale chyba w życiu nie widział lakieru do paznokci.

Kupiłam też Jolly Jewels 101 (cała seria Jolly Jewels to wielkie różnokolorowe drobinki: sklep.goldenrose.pl/art296,jolly_jewels_nail_lacquer,.html ) z ciekawości, czy daje efekt podobny do NfuOh. Optycznie jest bardzo si, natomiast konsystencje ma fatalną, klejowatą, płatki są grube, twarde (przypominają rybią łuskę) i nie wiem ile topcoata trzeba by nałożyć, żeby paznokieć był w miarę gładki. Tak czy owak utwierdził mnie w przekonaniu, że nieregularne opalizujące śmietki to jest coś, co lubię :)
      • izas55 Re: Byłam na Wileniaku 09.11.12, 20:05
        Bo ten nowy golden rose to zwykły brokat chyba jest, a nie takie miękkie płatki jak Nfu Oh. Ja niestety nie miałam czasu dotrzeć i sobie kupić, ale tobie gratuluję odwagi zapuszczenia się na Wileński z rozkopaną budową metra przed wejściem ;-).
        • kasica_k Re: Byłam na Wileniaku 10.11.12, 02:02
          Ja tam podjechałam od tylca i z miejsc wymagających odwagi zwiedziłam tylko parking CH Wileńska :) (poza tym oczywiście mam wrażenie, jakbym objechała pół Pragi :)
      • tfu.tfu Re: Byłam na Wileniaku 09.11.12, 21:15
        :-D no popacz, i wilcy nie zjedli, tylko portfel wychudł ;-)
        oj, tam fajnie jest, faktycznie w szał można wpaść, zakupowy!
        • kasica_k Re: Byłam na Wileniaku 10.11.12, 01:58
          Zjeść nie zjedli, ale gdyby nie automapa to bym chyba zamieszkała na Stalowej :) Wyjechać z tej dzielnicy to hardkor :)
          • tfu.tfu Re: Byłam na Wileniaku 10.11.12, 05:45
            bo tam się tera nie pcha autem ino se wsiada w 190 (spod drzwi masz chiba ;-P) i pod drzwi dojeżdża w prawie komfortowych warunkach ;-] (od Ciebie to nawet siedzące są ;-P)
            w powrotnej gorzej, bo spod misiów jest napchane jak wściekłe ;-P
          • izas55 Re: Byłam na Wileniaku 10.11.12, 07:29
            W tej chwili to tak, nawet ja się tam nie zapuszczam tak często jak kiedyś, bo poruszanie się po Pradze wzdłuż Targowej to koszmar. Teraz to już jest i tak lepiej, bo śląsko-dąbrowskim mogą jeździć osobowe samochody. Ale miejmy nadzieję, że już niedługo będzie lepiej.
      • izas55 Re: Byłam na Wileniaku 11.11.12, 12:05
        ecosmetics.blogspot.com/2012/11/golden-rose-jolly-jewels-106.html
        Tu są słocze jednego z nich. Fajny, chyba sobie kupię.
    • tfu.tfu herezja, czyli co zrobić z lakierem 10.11.12, 00:18

poza malowaniem szpona ;-)
      • kasica_k Re: herezja, czyli co zrobić z lakierem 10.11.12, 02:03
        Cool. Może w ramach mityngu mikołajkowego powinnyśmy sobie ubrać lakierową choinkę :)
        • tfu.tfu Re: herezja, czyli co zrobić z lakierem 10.11.12, 05:49
          mam parę takich co się do malowania wszystkiego innego poza szponem nadają ;-) eveline przoduje, a ma taki ładny kolor...
    • izas55 promocje A England 11.11.12, 12:07
      Na stronie fb A England pojawiła się informacja, że należy spodziewać się promocji
      • kasica_k Re: promocje A England 11.11.12, 23:13
        Dzięki :) Będę wypatrywać.
        Zdecydowanie jest to jedna z moich ulubionych marek jeśli chodzi o jakość...
      • felisdomestica Re: promocje A England 13.11.12, 10:26
        Iza, jeśli będziesz coś u nich zamawiać, to daj znać, chętnie sie podłączę.
      • kry0 Re: promocje A England 18.11.12, 20:20
        Ja też chcę!!!
        Iza daj znać, pls.
      • kasica_k Re: promocje A England!!! 21.11.12, 16:10
        Dziś przysłali mi mailing z promocjami, niektóre kolory są po 6 funtów, można też kupować parami niektóre, wtedy para kosztuje 10 funtów.

www.a-england.co.uk/14-gothic-times/
        Promocja trwa do 30 listopada.
        • izas55 Re: promocje A England!!! 21.11.12, 16:25
          Czy w związku z tym robimy jakieś wspólne zamówienie? Kry i felisdomestica chciały się dołączyć. Choć z tego co pamiętam wysyłka jest bezpłatna.
          • maggianna Re: promocje A England!!! 21.11.12, 16:40
            Tez bym sie dołączyła tylko najpierw musiałabym zdecydować co chce ;-)
        • besame.mucho Re: promocje A England!!! 21.11.12, 17:10
          Dzięki za info! Ja chyba zamówię solo, bo skoro przesyłka jest darmowa, to sprawniej i taniej wyjdzie samodzielnie niż z rozsyłaniem po Polsce.
          • izas55 Re: promocje A England!!! 21.11.12, 19:03
            Ja też bym najchętniej zamawiała sama, zwłaszcza, że i tak nie miałabym jak rozdystrybuować lakierow przed druga połową grudnia.
            • maggianna Re: promocje A England!!! 21.11.12, 20:33
              Jak przesyłka jest darmowa to faktycznie łatwiej zamówić solo. No i teraz problem straszny co zamówić?!? Iza co polecasz?
              • besame.mucho Re: promocje A England!!! 21.11.12, 20:38
                Ja właśnie zamówiłam :)). Doriana Greya, Lancelota i Camelot. W sumie się pospieszyłam, mogłam zapytać czy któraś z Was nie chce Percevala, to bym zaoszczędziła funciaka, bo jest w zestawie z Dorianem.
                • besame.mucho Re: promocje A England!!! 21.11.12, 20:39
                  Graya Graya Graya Graya Graya. Czytałam 5 razy i i tak się chyba nigdy nie nauczę.
                • kasica_k Re: promocje A England!!! 22.11.12, 00:56
                  Ano mogłaś, bo ja bym chciała Percevala, a tak to zamówię go z Dorianem i będę mieć Doriana... w sumie mogę go mieć, ale nie tak bardzo go chcę, jak Percevala :) I Camelota chyba wezmę, bo potrzebuję dobrego czarnego. A może by i Kinga Arthura? Hmmm :)
                  • izas55 Re: promocje A England!!! 22.11.12, 08:48
                    Ja zamawiam Percevala extra jeżeli chcesz
                    • kasica_k Re: promocje A England!!! 22.11.12, 17:57
                      Jużem zamówiła :)
                  • besame.mucho Re: promocje A England!!! 22.11.12, 10:46
                    Bu, czyli i przepłaciłam funciaka i straciłam okazję na kawę z Kasicą!
                    • kasica_k Re: promocje A England!!! 22.11.12, 17:56
                      No same straty! Na przyszłość nie bądź tak pochopna ;)
            • kry0 Re: promocje A England!!! 21.11.12, 21:34
              A jak długo idzie przesyłka?
              • izas55 Re: promocje A England!!! 21.11.12, 21:38
                do mnie poprzednio doszła chyba w 3 dni
                • kry0 Re: promocje A England!!! 21.11.12, 22:36
                  Dzięki, Iza. A płatność jak?
                  • izas55 Re: promocje A England!!! 22.11.12, 08:49
                    Normalnie kartą tylko przez paypal
    • kasica_k Color Club First Looks SWATCH 11.11.12, 23:12
      Ciąg dalszy kolekcji In True Fashion Color Club :)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/3sJk9mkbNI0Y1A4BBX.jpg

Prawie czarny głęboki turkus z turkusowymi drobinkami. Zwykle nie noszę takich kolorów, ale ten mi się podoba (na listopad w sam raz :). Genialne krycie - jedna warstwa. Gęsty, trochę ciężko się nakłada, ale do przeżycia. Fotki wszystkie w cieniu (bo słońca nie było), na dzień czwarty.
      • felisdomestica Re: Color Club First Looks SWATCH 19.11.12, 15:56
        Ooo! Że też go wcześniej nie zauważyłam! Cudo!
        Kurcze, klejenie kocich budek niszczy każdy lakier...mam okres abstynencji lakierowej i ciężko go znoszę. Dawajcie choć słocze, pliz...:-).
        • kasica_k Re: Color Club First Looks SWATCH 20.11.12, 00:33
          Szacun za kocie budki. Słocze będą :)
    • besame.mucho Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 21:48
      Niech Was. Mam na nogach lakier z drobinkami. Opi Light My Sapphire. Przypomina mi trochę Doriana Greya, który mi się podobał - jest w zasadzie czarny z bardzo delikatnym szarawym połyskiem. Drobinek w zasadzie nie widać (może dlatego że na nogach, więc dalej od oczu ;) ), wygląda po prostu jakby miał mocniejszy połysk niż zwykły krem i jakby ten połysk był szary, a nie taki "szklisty".

A jeszcze się pochwalę, że mam dwa nowe lakiery - Honk if you love opi i Here today aragon tomorrow. Ten drugi wygląda na bardzo ładną butelkową zieleń. Chyba nie jestem perfekcyjną lakieroholiczką, bo po naszym sabaciku miałam 4 nowe lakiery i zdążyłam przetestować dopiero dwa, więc teraz się zastanawiam kiedy ja tymi wszystkimi nowościami się pomaluję!
      • tfu.tfu Re: Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 23:00
        aragon matowy to moje marzenie ;-) ale pfffffffffffff jak ja nie lubię wydawać za dużo, no!
        drobinki są faaaaaaaaaajne!
        • besame.mucho Re: Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 23:22
          > aragon matowy to moje marzenie ;-) ale pfffffffffffff jak ja nie lubię wydawać
          > za dużo, no!

Ja zamówiłam od kolegi, który był w stanach, "jakiś ładny ciemny lakier opi, byle nie taki normalny czarny tylko coś ciekawego". U nich są o wiele tańsze :).
          Wrócił z tymi dwoma, muszę przyznać, że jestem w pozytywnym szoku, bo kolega z tych, co to czerwonego od różowego i pomarańczowego nie odróżniają "bo one przecież wszystkie czerwone".
          • kasica_k Re: Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 23:33
            Fajnego masz kolegę :)
            I gratuluję przejścia na drobinkową stronę mocy hehe :)
      • izas55 Re: Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 23:39
        Bardzo jestem dumna z ciebie ;-)
        • besame.mucho Re: Mój pierwszy raz ;) 12.11.12, 23:48
          Dzięki ;). Na razie tak subtelnie nogi, bo pomyślałam, że jak nie zniesę, to będę 24h na dobę w skarpetkach ;). Ale kto wie - może kiedyś zaszaleję i z rękami!
    • sbarazzina Mavala Lagoon 153 SWATCH 13.11.12, 12:51
      Kolor kojarzy mi się ze szpitalem ;) I nie tylko mi.
      Pierwsze wrażenie nie było najlepsze, jakoś do niczego nie pasował mi ten kolor. Ale nie miałam czasu zmyć i później okazało się, że fajnie wygląda do szarej sukienki, a do kaloszy to w ogóle pasuje idealnie :)

Potrzebne były 2 warstwy, trwałość całkiem dobra (zmyłam zanim odprysnął czy zaczął się ścierać).

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/yfD3acFoQWilCddAhA.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/gtI0sbU19PWxuACsWA.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/aixDw6y4IfH3QdwdeA.jpg

---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
      • margotta77 Re: Mavala Lagoon 153 SWATCH 14.11.12, 10:58
        Ja zawsze wzdycham do kolorówków lakierów Colour Alike i nawet jak mam ich już po uszy i tak kupię jeszcze jeden ;p
      • izas55 Re: Mavala Lagoon 153 SWATCH 20.11.12, 18:14
        czy możesz podesłać na blog.lakieroholoczek@gmail.com trochę większe zdjęcia? bo te są za malutkie żeby je wstawic na bloga
        • sbarazzina Re: Mavala Lagoon 153 SWATCH 20.11.12, 20:29
          Jasne. Jak tylko wroce z wakacji :)

---
          tnij.org/staniki01
    • sbarazzina OPI - ON AIR PERSON-NAIL-ITY 16.11.12, 14:49
      OPI - ON AIR PERSON-NAIL-ITY SR DA9

Lakier kupiony w 3-paku. Nie miałam przy sobie podkładu więc zamiast bazy położyłam jasny OPI PLAY THE PEONIES NL S10 (perłowy biało-różowy).

Kolor to taki różowy wpadający w koral. Słabo kryje, jest dość wodnisty.
      Na zdjęciu w 3 dniu i jak widać końcówki są już pościerane. Możliwe, że to wina braku bazy i topu.
      Wypróbuję jeszcze kiedyś i pamaluję jak należy, zobaczymy jaki wtedy będzie miał kolor i trwałość. W obecnej wersji mnie nie zachwycił.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/aUR2WKbDY2hoYlpCgB.png

---
      tnij.org/staniki01
    • sbarazzina OPI - SEA YOU IN HOLLYWOOD 16.11.12, 14:53
      Kolejny z 3-paka ;) Nr SR DB1

W butelce kolor nie zrobił na mnie wrażenia. Na paznokciach prezentuje się dużo lepiej.
      Bardzo dobrze się nakłada, 2 warstwy są wystarczające, szybko schnie. Normalnie prawieże ideał ;)

Zdjęcie robione 3 dnia, trzyma sie bradzo dobrze.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/2ninQwD7dZCrYau8eB.jpg

---
      tnij.org/staniki01
    • sbarazzina Obróbka zdjęć 16.11.12, 14:55
      Dziewczyny, jak obrabiacie swoje zdjęcia przed wrzuceniem na forum?

Mnie nie wiem czemu zawsze wychodzą takie duże, nawet jeśli je wcześniej zmniejsze :(

A jak ostatniow stawiłam miniaturkę na forum, to nic nie było widać.
      Niech mnie ktoś pouczy jak wstawiać ładne zdjęcia :)

---
      tnij.org/staniki01
      • izas55 Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 15:06
        Ja przycinam swoje do 600x400 i wstawiam na fotoforum gazety. Na fotoforum można skopiować link do dużego zdjęcia do wstawienia na forum. Wychodzą mi wtedy odpowiedniej szerokości.
        Zdjęcia do wstawienia na bloga możesz przysyłać na blog.lakieroholiczek@gmail.com
        • sbarazzina Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 15:09
          izas55 napisała:

> Ja przycinam swoje do 600x400 i wstawiam na fotoforum gazety. Na fotoforum możn
          > a skopiować link do dużego zdjęcia do wstawienia na forum. Wychodzą mi wtedy od
          > powiedniej szerokości.
          > Zdjęcia do wstawienia na bloga możesz przysyłać na blog.lakieroholiczek@gmail.c
          > om

Też wstawiam na fotoforum, ale te duże wychodziły mi za duże. Teraz już wiem do jakiego rozmiaru przycinać. Dzięki!

Ok, te ładniejsze wyślę :)

---
          tnij.org/staniki01
        • 100krotna Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 15:28
          Izas, moje zdjęcia kopiowałaś na bloga z forum - ale może wolisz (wolicie) tak, czy może wysyłać opis z gotowymi zdjęciami mailem?
          • izas55 Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 15:40
            Jeżeli na forum wrzucone są dobre zdjęcia 600x400 to jest to wystarczające do skopiowania. W ten sposób jest dla mnie szybciej robić z waszych postów notki na bloga.
            Kopiowane zdjęcia nie pokazują się jednak w liście najpopularniejszych postów jako miniaturki, musze trochę przy nich wtedy "pogrzebać" ale to nie jest jakiś specjalny problem.
            Czasem, gdy coś jest nie tak, bo coś wariuje jak ostatnio kasicy, możecie przysyłać mailem. Gdy wstawiacie kompozyt kilku zdjęć (tak jak robi często kasica) to lepiej jest do mnie przysłać pojedyncze zdjęcia mailem, wtedy będę je mogła wstawić po kolei w większym formacie.

Generalnie - dla mnie wygodniej jest kopiować z forum, ale jeżeli macie lepsze zdjęcie niż na forum, albo macie więcej zdjęć, albo są w innym formacie to przysyłajcie mailem.
            • 100krotna Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 15:49
              To będę wrzucać na forum.
              Ewentualnie mogę dosyłać niezmniejszane oryginały ok 3600x2400... ważące po 6MB, ale chyba nie potrzebujesz? ;)))
              • izas55 Re: Obróbka zdjęć 16.11.12, 16:18
                no oryginały ciutkę za duże ;)
    • 100krotna Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 16.11.12, 15:24
      Wyprowadzam część lakierów do lodówki i pomyślałam, że jeszcze ich nie swatchowałam - a do wiosny pewnie nie będę ich używać.
      Tytuł swatcha po mojemu, czyli kulinarnie:
      prawie Pięć Smaków
      Lakiery, wszystkie oczywiście Golden Rose (wystawię im niedlugo rachunek za marketing), w kolejności od małego palca: (w nawiasach nazwy własne)

GR with protein 347 (przyprawy kamis)
      GR with protein 322 (pomidor)
      GR Paris 212 (smurfy)
      GR Paris 238 (mrożone krewetki)
      i...
      Selene mini 161 (dziunia)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/nnYUHM1bT48kTG4jGX.jpg

i detale, od małego paluszka:

GR with protein 347 Kolor loga przypraw kamis-u, nie trawiasty, nie żółtawy, nie niebieskawy. Konsystencja rzadka, przyjemny w malowaniu, ale słabo kryje. Na zdjęciu 3 warstwy i delikatnie przebijają końcówki. Bez drobinek, schnie dosyć szybko.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/qBqb4hzan5b7FP8zqX.jpg

GR with protein 322 Pomidor. Nie podszedł mi ten kolor - lubię czerwienie ale ten jest dla mnie zbyt ciepły. Na paznokciach ma odrobinę inny kolor niż w buteleczce, co udało mi się uchwycić na zdjęciu. Gęstawy, kiepsko mi się nim maluje. Dwie warstwy.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/UzfZoTEss3cBvtWnRX.jpg

GR Paris 212 Smurfy w takiej ciemniejszej wersji. Bardzo lubię ten lakier, fajnie wygląda i dobrze się nim maluje. Świetnie się poziomuje, Kryje po 2 warstwach, szybko schnie. Na paznokciach wychodzi ciemniejszy niż w butelceczce.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/IPqAES01P7BGZxNJ3X.jpg

GR Paris 238 Mrożone krewetki - ale takie średnio apetyczne. Nie polubiłam go, bo kolor kojarzy mi się ortopedycznie, jak kołnierz do stabilizacji albo gorset - zużywa go moja siostra. W buteleczce wygląda ładnie, widać srebrne drobinki, które niestety znikają na paznokciach. Kleisty, gęsty, ciężki w malowaniu. Sprawia, że moje skórki wydają się brudne, szarawe. Schnie powoli. Dwie grube warstwy. Bledszy niż na zdjęciu.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/HMOfpTLZsQsKaourVX.jpg

Selene mini 161 Dziunia jaka jest każdy widzi. Neonik. Solara. Miniówa i białe kozaczki. I tak mi się podoba ;) ale odważyłam się nosić tylko do stroju kąpielowego i letniej sukienki. Rzadki, kryje dopiero po trzech warstwach. Za to dobrze się poziomuje i jest przyjemny w malowaniu.
      Wiem, że nie pasuje do reszty, jest jaskrawy i nie kojarzy się kulinarnie (smerf to też potrawa, zapytajcie Gargamela)
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/Do94Y77ttnWLFi8JGX.jpg

The End
      • izas55 Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 16.11.12, 15:28
        Czy ja już mówiłam, że szalenie lubię twoje opisy ;-)
        • 100krotna Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 16.11.12, 15:38
          Bardzo mi miło :)))
          • izas55 Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 16.11.12, 15:42
            opis dziuni w kozaczkach bardzo mnie ujął ;-)
            • kasica_k Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 16.11.12, 16:34
              Och, też jestem zachwycona dziunią ;)
              A z lakierów najbardziej mi się podoba zielony, podobny chyba do mojego OPI GrennWich Village.
      • besame.mucho Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 18.11.12, 20:33
        Trzymasz dziunię w lodówce :o ?

Fajne lakiery, podoba mi się bardzo niebieski i zielony. A krewety ładnie Ci pasują co karnacji :).
        • 100krotna Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 18.11.12, 23:50
          Trzymasz dziunię w lodówce :o ?

To gorąca pannica jest ;)

Fajne lakiery, podoba mi się bardzo niebieski i zielony. A krewety ładnie Ci pasują co karnacji :)

Mnie na mnie najbardziej podoba się niebieski, a obiektywnie, na kimś, to zielony ;)
          A krewetki robią taki efekt szaro-brudnych skórek, nie lubię tego.
          • izas55 Re: Dziki [SWATCH] poniekąd kulinarny GoldenRose 19.11.12, 00:05
            > Trzymasz dziunię w lodówce :o ?
            >
            > To gorąca pannica jest ;)

;-)
    • maggianna Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 14:36
      Dzis dotarly do mnie lakiery z nowej kolekcji LDZ - niestety pomylilam sie w zamowieniu i zamiast 475 szarosc dnia kupilam 476 Prząśniczka (czyli ciemna zielen z drobinkami) wiec mam do odsprzedania.

Ogolnie kolekcja wyglada super, nie moge sie doczekac powrotu do domu i pomalowania paznokci ;-)
      • kasica_k Re: Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 16:01
        Słoczuj słoczuj :)
        (a Prząśniczki od ciebie nie kupię, za ciemna :)
        • maggianna Re: Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 16:56
          A ja na Ciebie liczyłam bo strasznie... zielony ten lakier, zupełnie nie mój kolor.

Teraz mam duzy problem bo nie wiem od którego lakieru mam zacząć?! :-)
          • kry0 Re: Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 19:08
            Ja mogę obejrzec ten zielony.
            I w ogóle chce obejrzeć wszystkie.
            • kry0 Re: Colour Alike kolekcja LDZ 26.11.12, 20:01
              Obejrzałam wszystkie i odkupiłam Prząśniczkę. Wygląda tak:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wi/qc/i2jn/0bMVaeoUQTE9PxmUAB.jpg

Przy malowaniu trzeba uważac bo jest trochę taka wodnista. Bardziej niż inne CA. Na małym palcu trochę widać, że zalałam. Zmywanie też niełatwe z powodu drobinek.
              Ale kolor mi się podoba, lubię ciemne :-)
          • kasica_k Re: Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 23:27
            maggianna napisała:

> A ja na Ciebie liczyłam

Tak myślałam ;)

> Teraz mam duzy problem bo nie wiem od którego lakieru mam zacząć?! :-)

Zacznij od Złotej Nitki 477 :)
            colorowo.pl/index.php?route=product/product&path=29_27&product_id=18
            • kasica_k Re: Colour Alike kolekcja LDZ 19.11.12, 23:28
              (o ile ją masz, chyba że całą kolekcję kupiłaś?)
              • maggianna Re: Colour Alike kolekcja LDZ 20.11.12, 11:46
                Kupilam cala kolekcje :-) poza Biala Fabryka (bo bialych lakierow nie lubie) i poza Przasniczka bo za zielonymi nie przepadam. Ale jak juz pisalam pomylilam sie, wiec brakuje mi teraz Szarosci Dnia.

Postanowilam zaczac od Zmierzchu Magdy - postaram sie zrobic fotki i wrzucic recenzje jeszcze dzis.
                • izas55 Re: Colour Alike kolekcja LDZ 20.11.12, 15:39
                  Też kupiłam całą....
                  • maggianna Colour Alike LDZ 472 Zmierzch Magdy [swatch] 20.11.12, 17:44
                    W butelce lakier wyglada na fioletowy, w rzeczywistosci kolor jest pomiedzy ciemnym fiotelem a gorzka czekolada, w sloncu jest bardziej fioletowy, wieczorem w sztucznym swietle przewaza chlodny braz. Niestety zdjecia nie oddaja dokladnie koloru. Ogolnie to bez drobinkowy jesienny nudziarz :-) ale bardzo mi sie podoba.
                    Swietnie kryje, jedna grubsza warstwa by wystarczyla, schnie bardzo dobrze, mam nadzieje ze bedzie trzymal sie rownie dobrze co moje pozostale Colour Alike. Cienki pedzelek, maluje sie latwo, nie robi smug.

Zdjecie z fleszem:
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/VQFuNiwt1PZNunTBlB.jpg
                    bez flesza:
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/kVRAlsY48ivVB6dDqB.jpg
                    • izas55 Re: Colour Alike LDZ 472 Zmierzch Magdy [swatch] 20.11.12, 18:01
                      Bardzo ładny.
                      A mi się za to udało podczas buszowania w miejscowym domu towarowym dorwać holograficzną Laylę https://www.parokeets.com/wp-content/uploads/2012/05/Layla_Hologram_Effect_Flash_Black_parokeets.jpg. Jeszcze nie testowałam.
                      • maggianna Re: Colour Alike LDZ 472 Zmierzch Magdy [swatch] 20.11.12, 18:06
                        No, drobinki i holo to jest to co najbardziej lubie - 472 bylby idealny gdyby mial.... odrobine drobinek :-0)
                      • madzioreck Izaaaa... 20.11.12, 22:47
                        Kup dla mię też, jak Ci się nawinie take cuś jeszcze, pliiiiis :)
                        • izas55 Re: Izaaaa... 21.11.12, 15:26
                          madziorku, kupiłam ostatnią buteleczkę tego koloru jak była w sklepie, były inne, na pewno jasnoszary, dwa niebieskie i chyba fioletowy. Jak będę jeszcze w tym sklepie to ci kupię. Tylko, lakier jest mały (chyba 10ml) i kosztował 9,90 euro. Bardziej opłaca się chyba kupować holograficzne Nfu Oh. Będę chyba robić zamówienie Nfu Oh w styczniu, dam ogłoszenie o zakupach na forum. Jeżeli chcesz tą Laylę za taką sumę to daj znać na prv.
                          • madzioreck Re: Izaaaa... 21.11.12, 16:07
                            Ale Nfu Oh nie ma czarnego holo, buuuu :( A mie się ten czarny tak spodobał... kup, będę płakać i płacić ;)
                            • izas55 Re: Izaaaa... 21.11.12, 16:11
                              OK, jeżeli tam jeszce raz dotrę i będzie ten czarny to ci kupię.
                            • bib24 Re: Izaaaa... 21.11.12, 16:13
                              Lalya jest lepsza od nfu, ma mocniejsze holo (szczególnie od nfu robionych w tym roku) i więcej nasyconych kolorów. Zobacz misty blush, emerald divine, ocean rush... Pigment layli daje efekt holo o mniejszej średnicy i długości, dzięki czemu widać więcej kolorów i ogólnie efekt jest schludniejszy. Z liniowych holo layle sa obecnie najlepsze na świecie. Niestety drogie. I wymagają dobrej aqua base. Są dostepne na ebay albo u ninja polish. I chyba harlow je też ma.

Z nieliniowych holo zobacz jade (tu jest super czarny, magia negra) i glitter gal. Jade jest u ninja i llarowe i nie wymaga specjalnej bazy. No i jest duzo tańsze a efekt też ma sliczny.
                              • izas55 Holo NfuOh vs Layla 22.11.12, 16:21
                                Pomalowałam sobie rano tą Layla paznokcie. Rzeczywiście efekt jest oszałamiający, bardzo mocne liniowe, tęczowe holo. Nfu Oh rzeczwiście daje nieco inny efekt, choć pewnie twierdzenie który jest lepszy a który gorszy to rzecz gustu, a moje NfuOh (kupowane jakiś czas temu) wydają mi się równie mocne. Niestety nie mam teraz jak porównać na paznokciach, ale kupię sobie niebieską Laylę to porównam ją z niebieskim NfuOh.
                                Laylą maluje się kiepsko, choć i tak o niebo lepiej niż NfuOh. Holografczne NfuOh to zdecydowanie najgorsze lakiery w obsłudze jaki kiedykolwiek miałam, jak piasek który sę natychmiast ściera i malowanie to absolutna mordęga, Layla - nawet bez bazy dało spokojnie radę.
                                Zaskoczyło mnie jak mało kryje, pierwsza warstwa jest niemalże przezroczysta, po trzech mam ciągle prześwity, a dodatkowo po niecałym dniu mam pościerane końcówki. Następnym razem spróbuję użyć go jako topu na jakiś ciemnoszary lakier.
                                I Lala i NfuOh mają swoje bardzo duże wady związane z malowaniem i trwałością.
                                • bib24 Re: Holo NfuOh vs Layla 22.11.12, 16:55
                                  Nfu ma duże problemy z kontrolą jakości. Potrafią im wyjść świtne partie i partie zupełnie do kitu. Nigdy nie wiadomo co się trafi. Nfu ma holo raczej jasne, layla ma kilka kolorów dość nasyconych jak na poziom efektu. Ja mam chuba 6 layli, leci do mnie siódma ale i tak najbardziej lubie ozotic 518. Jak dla mnie to najlepsze holo na świecie, ma bardzo intensywny kolor, bardzo intensywny efekt no i jest czerwone, a nie różowe. Można go teraz kupić w wersji od glitter gal (to duplikaty oczywiście).

Layla jest zupełnie inna od ozotic, mniej nasycona a za to linowa. Kompletnie inny lakier.
                                  • izas55 Re: Holo NfuOh vs Layla 22.11.12, 17:10
                                    Tak, masz rację z tą jakością NfuOh, widziałam na zdjęciach na blogach porównania różnych partii i wyglądają kompletnie inaczej jeżeli chodzi o efekt. Ja chyba się i tak skusze na resztę tych Layli, które widziałam w sklepie ;-).
                                    A z ozoticów to jestem wielką fanką ich (juz niestety nieprodukowanych) duochromów, mam 504 i 506. Kiedy je kupowałam to do dostania była cała seria Elytra, ale mnie wtedy jeszcze tak bardzo nie brało na holo ;-)
                                    • bib24 Re: Holo NfuOh vs Layla 22.11.12, 19:48
                                      Elytra to duochrom, tu masz duplikaty:

shop.llarowe.com/collections/hits/HITS-phenomena
                                      Świetne duochromy ma sally hansen z serii prism, czasem są jeszcze za grosze na allegro.
                                      • izas55 Re: Holo NfuOh vs Layla 22.11.12, 22:48
                                        O rzeczywiście mi się pomerdało. Wtedy były do kupienia i duochromy i holo i te brokatowe duochromy.
                    • kasica_k Re: Colour Alike LDZ 472 Zmierzch Magdy 23.11.12, 23:11
                      Bardzo elegancka ta Magda :) Lubię takie śliwki z czekoladą.
                      • anne_stesia Re: Colour Alike LDZ 472 Zmierzch Magdy 24.11.12, 11:55
                        Też ja mam :) Jest bardzo podobna do Opi I brake for manicures :) Śliczny kolor.
    • yaal Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 5 19.11.12, 18:25
      Przypadkowe znaleziska (czyli zdobyte w miejscach, gdzie nie szukałam akurat lakierów),
      niekoniecznie moje kolory (poza Pawiem, który w butelce wygląda jakby miał więcej fioletu), ale jakoś żal je było same w sklepie zostawić (:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/vi/uf/crcz/tKoKRoyq2jTbuATCzX.jpg
      Od lewej:
      W.I.P. (Urban Outfitters) Peacock
      Beauty UK Glam Nails Voodoo
      Barry M Tangerine
      Maybelline Go Go Green
    • 100krotna INGRID Estetic 57 Toffii [SWATCH] 20.11.12, 11:29
      Na dowód, że mam też inne lakiery, niż wiadomej firmy ;)

Ale zacznę od początku: miałam kiedyś, dawno dawno temu, ze dwa lata będą ;)... lakier polskiej firmy, o ślicznym kolorze: ciepłym różu, złamanym delikatnie brązem. W buteleczce wyglądał na jasnobrązowy, na paznokciach robił się piękny.
      Malowało się nim parszywie, bo był gęsty i zasychający, ale kolor to wybaczał... Wyglądał tak mniej więcej (mam jedno zdjęcie, ale kolor na nim nie jest idealnie oddany, nie widać tych brązowych tonów):
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/IhJxjTbnhiPqogdB0X.jpg
      i nie mam pojęcia, co to był za lakier :(

Później długo szukałam identycznego, kierując się kolorem w buteleczce.

trafiłam na taki: INGRID Estetic nr. 57

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/2aqhNQWUBTvI2PFXNX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/CvdVpPKHIpowhmRMiX.jpg

Ale to nie to. Mnie się kojarzy z polewą toffi, ale tak naprawdę bliżej mu do koloru terakoty. Wymarzone różowości są w tym lakierze zastąpione kolorem ceglastym. Jest ładny, chociaż nie do końca w moim guście - i niestety nie jest tym, czego szukałam :(
      Jego konsystencja jest normalna (ani rzadki, ani gęsty), chociaż maluje się nim dosyć tępo, bez poślizgu. Kryje po trzech warstwach, schnie szybko.
      Ma jedną dużą wadę: zapach. Nie wiem, czy impregnowałyście kiedyś drewno pokostem? Bo ten lakier właśnie tak śmierdzi. Czuję się, jak po remoncie ;)

Dorzucę jeszcze detal:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/OXQhw637XpqtlLV2gX.jpg

Nadal jednak szukam odpowiednika tego pierwszego lakieru - jakieś pomysły? (nierujnujące budżetu ;))
      • kasica_k Re: INGRID Estetic 57 Toffii [SWATCH] 21.11.12, 16:06
        Ten Ingrid podoba mi się bardziej od tego pierwszego :)
        Mam wrażenie, że najciekawsze odcienie tego typu, tj. klasyczne ale nie całkiem banalne, można znaleźć u Diorów i Szaneli, ale to wyjątkowo niebudżetowe firmy.

Mnie z takich złamanych róży podoba się Orly Pink Chocolate, ale on jest ciemniejszy i intensywniejszy od tego, którego szukasz.
        • 100krotna Re: INGRID Estetic 57 Toffii [SWATCH] 21.11.12, 16:35
          Ten Ingrid podoba mi się bardziej od tego pierwszego :)

Mogę oddać, nie będę go używać, nie przekonuje mnie ;) Przygarniesz?
          A Diory i Szanele nie dla mnie, nie dam tyle za lakier :)
          Orly Pink Chocolate mi się podoba (przynajmniej ze zdjęć w google-grafice), ale moja granica cenowa za lakier ma cyfrę 1 z przodu ;)
          • kasica_k Re: INGRID Estetic 57 Toffii [SWATCH] 22.11.12, 00:45
            100krotna napisała:
            > Mogę oddać, nie będę go używać, nie przekonuje mnie ;) Przygarniesz?
            Aż tak mi się nie podoba ;) Bardziej Pink Chocolate (którego jeszcze nie mam ;)

> Orly Pink Chocolate mi się podoba (przynajmniej ze zdjęć w google-grafice), ale
            > moja granica cenowa za lakier ma cyfrę 1 z przodu ;)
            Miniaturka ma 1:
            orlybeauty.pl/lakiery-kolekcja-manicure-miniatures-48416-pink-chocolate-p-820.html
            :)
    • tfu.tfu Sally Hansen - help! 22.11.12, 00:18
      DziewcKolory w sumie całe 4, ale jeden róż mnie tenteges ;-) chwilowo jestem przy forsie (trwaj chwilo! jesteś piękna) ale że zwykle nie bywam, to się we mnie brzytwa Ockhama zaraz ostrzy. i mam dylemat, bo róż fajny, ale dycha to dycha ;-P
      warto? to diamond cośtam z kryształkiem. strasznie wielka butla. będę używać do końca świata...
      o, taki on jest
      • tfu.tfu Re: Sally Hansen - help! 22.11.12, 00:20
        Dziewczęta! (miało być ale użarło, ychh...)
      • kasica_k Re: Sally Hansen - help! 22.11.12, 00:51
        Miałam kiedyś lakier z tej serii. Był dobry i przetrwał chyba z 10 lat. Ładnie krył i bardzo wygodnie się nakładał. Nie wiem, czy obecne też są takie dobre...
        Za różowymi generalnie mało przepadam, więc kiepski ze mnie motywator w tym momencie :)
        • tfu.tfu Re: Sally Hansen - help! 22.11.12, 01:28
          do różu, fioletu i czerwieni motywacji zewnętrznej nie potrzebuję, hyhy. biały jeszcze jest, gdybyś chciała ;-]
          postaram się jutro, znaczy dziś fotkę jakąś cyknąć, a ten róż w takim razie nabędę :-)
      • besame.mucho Re: Sally Hansen - help! 22.11.12, 11:09
        Kiedyś kupowałam sporo czerwonych Sally Hansen, ten czerwony był najlepszy. Ma już kilka lat i nadal nim mogę spokojnie malować.
        A różowy masz na myśli konkretnie różowy czy taki beżyk? Bo jak beżyk, to też go mam. Lubię go, tylko dla mnie to lakier z cyklu "zamiast odżywki", tzn. jest bardzo przezroczysty i żeby przykrył białe końcówki paznokci musiałabym nałożyć chyba z 10 warstw. Ale lubię używać takich lakierów, kiedy chcę, żeby na paznokciach coś było i żeby nie była to błyszcząca odżywka.
        • tfu.tfu Re: Sally Hansen - help! 22.11.12, 22:35
          a nie nie, nie beżyk, beżyków jakoś nie kocham ;-]
          się cudo nazywa "forever lilac" i faktycznie jest taki trochę bzowy.
          czerwonych nie mieli :-( ogółem tylko 4 sztuki, mam zdjęcia, ale nie miałam kiedy zgrać, bo się relaksowałam przy jewel quest (kocham lokalne lumpki, "wojnę światów" też mam na dvd, po złociszu za płytę, heh ;-))
    • ochanomizu OPI Bubble Bath SWATCH 22.11.12, 15:02
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ee/bh/nybx/dcdupWUYwLECkamnyB.jpg

Dwie warstwy na podkładzie OPI, pociągnięte RapiDry TopCoat (też OPI). Maluje się dobrze, nieźle się poziomuje i nie smuży, kryje średnio (nudziarzom wybaczam średnie krycie).

Trwałość bardzo dobra - malowałam w poniedziałek wieczorem, do dziś (czwartek po południu) nie mam pościeranych końcówek mimo basenu i prania ręcznego po drodze. Ale nie jestem pewna, czy trwałość to zaleta lakieru, czy topkołta ;)
      • besame.mucho Re: OPI Bubble Bath SWATCH 22.11.12, 15:15
        To jeden z moich ulubionych lakierów :). U mnie jest bardziej beżowy niż różowy, ale to chyba przez to, że jest właśnie taki mało kryjący i przezroczysty, a ja mam bardziej beżową karnację.
        • kasica_k Re: OPI Bubble Bath 26.11.12, 04:32
          Nudziary ;)
    • besame.mucho Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 15:14
      https://img826.imageshack.us/img826/3373/img7868ey.jpg
      https://img832.imageshack.us/img832/8583/img7867r.jpg
      https://img703.imageshack.us/img703/8448/img7863n.jpg

Pozazdrościłam, że wszędzie w internecie jest, więc też chciałam zobaczyć czy będę umiała. Wniosek jeden: NIGDY WIĘCEJ. Zabawa z kapaniem lakierem i robieniem patyczkiem wzorów całkiem fajna, ale obklejanie paluchów taśmą i skrobanie skórek po to, żeby na koniec uzyskać efekt nastolatka, który naoglądał się za dużo spidermana, to gra niewarta świeczki.
      Jednego palucha popsułam czyszcząc skórki i już mi się nie chciało bawić w to wszystko jeszcze raz, więc pomalowałam na ciemno i już. Akurat ten, że będzie do pokazywania ludziom jak kto zapyta czemu jeden taki zwyczajny ;).
      • izas55 Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 15:24
        Cudnie! Jesteś bardziej wytrwała ode mnie! Ja jeszcze się nie zebrałam do tej papraniny ;-)
        Efekt na prawdę super.
        • kasica_k Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 18:01
          No właśnie, mnie też się podoba :) Ale sama jednak nieprędko się przekonam. Jestem konserwatystką, ciężko mi idzie zaakceptowanie jakichkolwiek odstępstw od jednolitości w kolorze na pazurze.
          • izas55 Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 18:20
            Tak, tu już byłu takie co tylko na czerwony lub cielisty kolor malowały paznokcie, a teraz tylko o brokat wołają i holo.
          • besame.mucho Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 18:54
            > ciężko mi idzie zaakceptowanie jakichkolwiek odstępstw od j
            > ednolitości w kolorze na pazurze.

Mnie też, ale lepiej się nie będę odzywać, bo przecie ja tylko jednolite kremy i w ogóle, a dopiero co zamówiłam Doriana... ;)
      • tfu.tfu Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 22:38
        jak to dopsz, że ja mało paczę w internet :-D zapaskudziłabym wszystko równo :-D
        szacun, besame! :-D
      • maggianna Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 22:50
        Wow! Podziwiam talent i zacięcie - bardzo fajny efekt. Dla mnie wyzwaniem jest pomalowanie 2 warstw jednym lakierem, to co prezentujesz jest zbyt trudne - umazalabym i stół i podłogę i ręce do lokci :-)
      • felisdomestica Re: Marble Nails [SWATCH] 22.11.12, 23:47
        Pięknie wyszło. Świetny dobór kolorów.
    • izas55 Holograficzne Color Club 23.11.12, 18:38
      Wypytałam się polskiego dystrybutora Color Club o nowe holograficzne lakier z kolekcji halo hues. Będą w sklepie internetowym za około 2 tygodnie sklep.eurofashion.com.pl/3302-lakiery-color-club
      • kasica_k Re: Holograficzne Color Club 26.11.12, 04:29
        O, to fajnie. Zdążyłam polubić Color Club, jeśli holo będą mieć tak fajną jakość jak inne lakiery, to coś na pewno kupię.

Ale szkoda, że nie mają na stronie jesiennej kolekcji In True Fashion, tej z której kupiłam sobie te 4 miniaturki na targach - są świetne.
    • 100krotna Pianki: Et voila' French Manicure 1 [SWATCH] 26.11.12, 11:43
      Bo Kasica niechcący mi przypomniała o czymś fajnym :)
      Swatch lakieru stosowanego przeze mnie nie-do-końca-zgodnie z przeznaczeniem.
      Dla mnie pianki marshmallow, dla ludzi bez skojarzeń kulinarnych:
      Miss Sporty : ET VOILA' French Manicure! nr 1 biały - lakier przejrzysty nawierzchniowy do frencha.

Nie używam do końca zgodnie z przeznaczeniem, bo zamiast malować jednej albo dwóch warstw na paznokciach z zakorektorowanymi końcówkami, ja maluję trzy-cztery warstwy na paznokciach gołych, uzyskując efekt paznokci sztuczno-żelowych.
      Lakier ma o tyle fajną cechę, że optycznie wybiela widoczne końcówki paznokci. łatwo się nakłada, idealnie poziomuje, szybko schnie ale też tyle warstw potrzebuje trochę czasu do osiągnięcia pełnej twardości (mimo, że wierzchnia warstwa jest już sucha i nie klei się sama do siebie) łatwo też rysuje się jego powierzchnia.
      Efekt dyskusyjny, nie wszystkim będzie się podobać, ja go lubię :

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/mT94H3K6bEWdMkk7OX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/n6QPaKYwdt4YEddSFX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/1TxymbOagAu9Ue8KTX.jpg
    • 100krotna [SWATCH] Moja siostra jest geniuszem... 26.11.12, 12:19
      ...w łączeniu lakierówi kolorów, bo przyszło jej do głowy, żeby połączyć: ten z tym.

Mnie by nie przyszło, a efekt jest rewelacyjny :) chociaż średnio trwały, odprysnął w trzecim albo czwartym dniu a już drugiego miał pościerane końcówki. Przy okazji dodam, że ten AVON ma na pudełeczku nazwę koloru: daring (wcześniej nie zauważyłam)
      Jedna warstwa złotka i dwie warstwy color trendu na wierzchu:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/LIGVJCQ1BXK2kPahRX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/OvWoUp3bS4ZLlkvmZX.jpg

i detal:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qi/ma/3ldu/sadVnQmkhuSwUfJUoX.jpg
      • kasica_k Re: [SWATCH] Moja siostra jest geniuszem... 14.12.12, 15:06
        Śliczny zestaw. Mówi to ta, co nie lubi dużych glitterów.
    • kasica_k Problem straszny! 30.11.12, 14:17
      Drogie Lakiernice, straszne problemy nie opuszczają mnie. Przybyło mi trochę do kolekcji i tak bym zaszpanowała... a tu nie ma kiedy robić słoczy, a nawet jak jest kiedy, to światło do fotek pod psem. Co robić, co robić? I którego przedstaiwiciela OPI Skyfall wrzucić dziś?
      • felisdomestica Re: Problem straszny! 30.11.12, 14:27
        Wszystkich, wszystkich!!!
        • kasica_k Re: Problem straszny! 30.11.12, 14:37
          Wszystkich nie mam... The Mam tylko Tommorow Never Dies, On Her Majesty's Secret Service i Man With The Golden Gun (no, zaszpanowałam ;))
          • ciri1971 Re: Problem straszny! 30.11.12, 15:28
            Kasico, pokaż Tommorow Never Dies:)
            • kasica_k Tomorrow... 14.12.12, 14:49
              Przepraszam - miałam, a nie pokazałam... Ale strasznie miałam mało czasu, do tego drań dość szybko zaczął odpryskiwać, ale trafił akurat na czas sprzątania, zmywania itp. przyjemności związanych z gośćmi w dom. Ale kolor jest piękny i na pewno niedługo znowu go wrzucę :)
          • besame.mucho Re: Problem straszny! 30.11.12, 16:25
            > The Mam

:D

Poka wszystkie, które the Masz!

Ja też mam problem straszny i jeszcze gorszy - a england wysłało mi doriana, lancelota i camelot już dobrych kilka dni temu, a w mojej skrzynce jeszcze ich nie ma, bu.
            • kasica_k Re: Problem straszny! 30.11.12, 16:33
              besame.mucho napisała:
              > > The Mam
              >
              > :D
              >
              > Poka wszystkie, które the Masz!

Dziś już i tak nie Mam ich jak sfocić :)

> Ja też mam problem straszny i jeszcze gorszy - a england wysłało mi doriana, la
              > ncelota i camelot już dobrych kilka dni temu, a w mojej skrzynce jeszcze ich ni
              > e ma, bu.

Mnie też! Mam to samo z Dorianem, Percevalem i Camelotem :(
              • besame.mucho Re: Problem straszny! 30.11.12, 20:55
                > Mnie też! Mam to samo z Dorianem, Percevalem i Camelotem :(

Bu, dziś nadal nie było, czyli najwcześniej w poniedziałek.
                • besame.mucho A England 04.12.12, 14:16
                  Zaczynam się wkurzać, bo 23.11 dostałam maila, że wysłali, a nadal nie mam. Nie przekonuje mnie, że z zagranicy, to może tyle iść, bo 30.11 zrobiłam prezentowe zakupy na brytyjskim Amazonie i właśnie je odebrałam. Mam focha, lepiej żeby te lakiery się obroniły jakością :).
                  • besame.mucho Re: A England 04.12.12, 22:07
                    Nie od dziś wiadomo, że jak se człowiek ponarzeka, to dojdą ;). Listonosz dziś musiał późno chodzić, bo koło południa nie było w skrzynce, a wieczorem zajrzałam bez większej nadziei i były!
                    Fajne są, pomalowałam na próbę po paznokciu - kryją GENIALNIE, jedna warstwa wygląda idealnie, nie trzeba sobie zawracać głowy drugą. Dorian jest jaśniejszy niż myślałam, ze zdjęć sądziłam że będzie czarny z metalicznym połyskiem, a jest w sumie ciemnosrebrny. Spokojnie mógłby być już w tej starszej "króloarturowej" kolekcji, bo wygląda jak zbroja ;). Sam jest dla mnie nieco za srebrny, ale nałożony na Camelot wygląda bardzo fajnie (nie jest przejrzysty, więc nadal nie jest to metaliczny czarny, ale jest ciemniejszy niż solo).
                    • kasica_k Re: A England 05.12.12, 03:35
                      besame.mucho napisała:
                      > Fajne są, pomalowałam na próbę po paznokciu - kryją GENIALNIE, jedna warstwa wy
                      > gląda idealnie, nie trzeba sobie zawracać głowy drugą.

No właśnie. Dlatego ja mogłabym mieć same lakiery A England, gdyby mieli więcej kolorów.

A moje nie doszły. Moje problemy, ze strasznych, stały się jeszcze gorsze...
                      • besame.mucho Re: A England 05.12.12, 15:40
                        > A moje nie doszły. Moje problemy, ze strasznych, stały się jeszcze gorsze...

Bu. Szkoda że się tak grzebią z wysyłką, bo lakiery naprawdę fajne.
                        • kasica_k Re: A England 05.12.12, 16:07
                          Moje pierwsze zamówienie od nich szło chyba 3 dni, więc nie rozumiem, skąd takie opóźnienie :(
                          • izas55 Re: A England 05.12.12, 16:18
                            Moje pierwsze też szło bardzo szybko. Nie wiem czy moje już dotarło, bo nie mam jak sprawdzić niestety. Mam nadzieję, że czeka na mnie w skrzynce.
                            Choć czasem widzę na fb, że niektóre dziewczyny się skarżą, że długo czekają.
                            • izas55 Re: A England 10.12.12, 19:45
                              Poszłam dzisiaj do pracy a tam na stoliczku czekały moje A-England ;-)
                              • kasica_k Re: A England 14.12.12, 01:04
                                No więc gdybyście się martwiły, moje drogie, że kasica jeszcze nie ma swoich a-englandów, to donoszę, że ma - przyszły we wtorek :) Jeszcze nie malowałam. W ogóle mam straszne zaległości w słoczach, przez brak czasu i światła do fot. Aktualnie lecę Bondami :)
    • besame.mucho Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 5 01.12.12, 17:30