Dodaj do ulubionych

piękna piosenka - początek na bałałajce

03.03.13, 13:17
witam,
od kilkunastu lat bezskutecznie próbuję ustalić tytuł przepięknej rosyjskiej piosenki. Na jej początku przez kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund słychać bałałajkę (chyba) lub gitarę. Trochę to przypomina "Płoną góry, płoną lasy". Nie chodzi o "Pieśń gruzińską". Może ktoś wie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 8-anna Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 04.03.13, 12:17
      Pierwsze, co mi się skojarzyło - www.youtube.com/watch?v=9R7gQ4PAf-w
      Zaczynają bałałajki i początek trochę podobny do "Płoną góry..."
      Ale, niestety, jest to piosenka żydowska.
      Żadnych słów, oprócz tych bałałajek, nie zapamiętałeś?
      • ryszard51 Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 04.03.13, 17:42
        niestety nie zapamiętałem żadnych słów... to było przed 1997 r. na lekcjach rosyjskiego i ta piosenka była spokojniejsza od tej, którą podesłałaś
        dzięki za pomoc!
        • 8-anna Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 05.03.13, 09:05
          Jeżeli na lekcjach rosyjskiego, to może to? - www.youtube.com/watch?v=L-yFy3Lqezo
          Najbardziej popularna rosyjska piosenka - też się jej uczyłam w szkole:)
          • ryszard51 Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 05.03.13, 19:40
            też nie:), bliżej jej (tej "mojej" pieśni) do "Pieśni gruzińskiej"
            • 8-anna Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 05.03.13, 21:07
              To już nie wiem - moja inwencja się skończyła:)
              • baba67 Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 08.03.13, 12:50
                Ja liubliu tiebia zizn?Poszukaj Georga Otsa on to spiewal tak i Pomoskownyje wieczeraFacet powala.Jedna jak i druga piosenka byla w programie nauczania rosyjskiego w latach 70tych .Nawet lubilam.
                • 8-anna Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 08.03.13, 15:08
                  To ja podam Otsa i "Я люблю тебя, жизнь" na talerzu:))
                  www.youtube.com/watch?v=67Wfb_RoGeg Może akurat do trzech razy sztuka???
                  • ryszard51 Re: piękna piosenka - początek na bałałajce 14.03.13, 21:20
                    też nie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka