Dodaj do ulubionych

"niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjskie pr

16.07.16, 00:17
Rosyjskie przysłowie "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej". z Filmu:
www.youtube.com/watch?v=csJrHbMdkFQ
1:15

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w przetłumaczeniu na j.polski tego przysłowia.

Będę miał więcej czasu to spróbóję rosyjskiego się nauczyć, dzisiaj alfabet przerobiłem. Ale naprawdę mój czas jest ograniczony, i to nie takie hop siup, więc proszę o pomoc tutaj. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ivapiech Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjsk 16.07.16, 11:46
      ?? ??? ??? ??????, ??? ??? ??????
      • anonimowy.1992 Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" 16.07.16, 20:05
        nie rozumiem twoich pytajników, ten człowiek z filmu nie mówi po rosyjsku? nabijasz posty? zgubiłeś się na forum? szukasz pomocy? chciałeś założyc nowy temat? Może nie rozumies z mojej osoby w którejś kwestii? nie krępuj się powiedz co cię dręczy?
        • the-great-inuk Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" 05.08.16, 11:16
          forum.gazeta.pl/forum/w,1,161713820,161713820,inne_alfabety.html?p=161725681

Odpowiedź na pytajniki u góry:

============================

anonimowy.1992 napisał(a):

> nie rozumiem twoich pytajników, ten człowiek z filmu nie mówi po rosyjsku? nabi
          > jasz posty? zgubiłeś się na forum? szukasz pomocy? chciałeś założyc nowy temat?
          > Może nie rozumies z mojej osoby w którejś kwestii? nie krępuj się powiedz co
          > cię dręczy?
          ==================================
    • ivapiech Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjsk 17.07.16, 14:43
      Sorry, napisałam po rosyjsku... Teraz polskimi literami: nie miej sto rubliej, miej sto druziej. Nie bardzo rozumiem, dlaczego cyrylicy nie przyjmuje...
      • anonimowy.1992 Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" 20.07.16, 22:04
        mam nadzieję że wybaczysz mi mój ton. przepraszam, hamsko napisałem , myślałem że jakiś nob. niepowinienem
    • markn108 Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjsk 20.07.16, 20:26
      Rosyjskie przysłowie - ''Nie imiej sto rubliej, a imiej sto druziej''

''Nie miej 100 rubli, miej 100 przyjaciół'' (''Zamiast stu rubli, miej stu przyjaciół'')
      • anonimowy.1992 Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjsk 20.07.16, 22:02
        bardzo dziękuję Ci za twoją odpowiedź. chylę czoło
    • kos007 Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" rosyjsk 12.12.16, 22:31
      To odnosi się do: Przyjaciółi ważniejsze od pieniędzy. "Не имей сто рублей, а имей сто друзей"
      • ivapiech Re: "niemiej swo lubiej-miej swo druwiej" 13.12.16, 11:17
        Спасибочки :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka