dars3 21.09.08, 12:19 Znam date ;-) i miejsce swojego urodzenia. Czy mozna postawic prawidlowy horoskop dla mnie i dla relacji z partnerem, jezeli nie znam daty urodzenia ani swojej ani mojej partnerki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 23.09.08, 17:42 Witam, niestety, bez godziny nie da się dokonać porządnej interpretacji horoskopu. Radzę przepytać rodzinę (choćby pora urodzenia to już informacja), poszukać dokumentów takich jak Książeczkę Zdrowia Dziecka czy Akt Urodzenia, może zachowały się tasiemki ze szpitala - można też sprawdzić w Urzędzie Stanu Cywilnego właściwym dla miejsca urodzenia - w niektórych województwach zapisywano godzinę lub odwiedzić swój szpital - może coś mają w starej dokumentacji. Wiem, że to pracochłonne, ale bez godziny astrolog nie może zastosować wielu technik prognozowania czy interpretacji horoskopu. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link
dars3 Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 28.09.08, 19:01 Dzieki za informacje. Postaram sie poszukac w uredzie stanucywilnego lub w szpitalu. Moja mama niestety nie zyje a tata nie pamieta. Pozdrawiam serdecznie! :-) Odpowiedz Link
allija Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 29.09.08, 09:20 nie wszystko jest stracone, można dokonać rektyfikacji horoskopu tzn znając wydarzenia z przeszłości ustalic godzine urodzenia. Odpowiedz Link
dars3 Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 21.10.08, 20:37 Dziekuje :-) A czy chodzi tu o wydarzenia znaczace w zyciu,czy moze dotyczace kstaltowania osobowosci? Pytam o to, bo jestem bykiem, jednak zupelnie sie nim nie czuje. Czy ascendent moze zdominowac zupelnie znak zodiaku przypisany data urodzenia? Bede wdzieczny za odpowiedz :-) Przez cale zycie mam problem, by odnalezc siebie w tym bezkresnym wszechswiecie... W swojej duszy sie odnalazlem, ale nie mam pojecia jaka droga podazac. Mam wrazenie, ze przez wszystkie ostatnie lata stoje w miejscu... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
allija Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 22.10.08, 00:46 wydarzenia znaczące bo wpływu tych nie sposób przeoczyć. Przy ustalaniu ASC nalezy też mieć na wzgledzie specyfike samego ASC np. to, ze mowi nam o naszym wygladzie, jak zachowujemy sie na zewnątrz no ale oczywiście nie tylko on o tym mówi, to moze być też planeta na ASC, tak więc przy jego ustalaniu powinno brać sie pod uwage wiele elementów, które złożone razem pasują niczym puzzle. Ja też jestem bykiem ale zdecydowanie bardziej identyfikuje sie ze swoim bliźniaczym ascendentem a to dlatego, ze dodatkowo jest to silny znak, mocno obsadzony a byk nie dość, że w XII domu to słońce w nim w ostatnich stopniach, u ciebie moze być podobnie aczkolwiek na pewno ten byk gdzieś w czyms tam wychodzi. Są astrolodzy, którzy zajmują się ustalaniem ASC za jakąś tam opłatą, jeśli ci bardzo zależy a sama nie czujesz sie pewnie to poszukaj w necie. Odpowiedz Link
leyaxxi Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 25.10.08, 13:49 Czy planeta w I domu ale nie na asc będzie też miała tu znaczenie? Odpowiedz Link
allija Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 27.10.08, 02:05 logicznie rzecz biorąc - na pewno tak. Zresztą jesli chodzi o ASC to nawet planeta oddalona o kilkanaście stopni jest uznawana za planetę na ASC Odpowiedz Link
gibonskc Re: Czy horoskop bedzie dokladny bez godz. urodze 28.10.08, 10:51 bedzie dokladny, ale dokladniejszy horoskop bedzie z dokladna godzina urodzenia. Odpowiedz Link