Dodaj do ulubionych

Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja.

06.09.16, 16:07
Po 5 miesiącach niezbyt intensywnego używania butów biegowych Nike, przetarła się cholewka, sklep nie uznał reklamacji i nie wymienił butów. W mailu od razu zostałam poinformowana, że odwołanie mi nie przysługuje a jedynie sąd. Zastanawiam się czy nie jest to celowa, perfidna polityka firmy, ktora świetnie zdaje sobie sprawę z tego, że większość klientów nie uda się do sądu. Czy ktoś spotkał się z podobnym potraktowaniem przez ta firmę? Czy możliwe jest jakieś zbiorowe postepowanie przecie nieuczciwym praktykom handlowym?
Obserwuj wątek
    • tomihaj Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 18.09.16, 17:40
      Witam ja kupiłem buty adidas w martes sport w europie centralnej w przyszowicach obok Gliwic w maju 2016 ,we wrzesniu sie rozkleiły przy normalnym uzytkowaniu.Reklamując obuwie otrzymałem taką informacje:
      W przedmiotowym towarze na podstawie szczegółowych oględzin nie stwierdzam niezgodności towaru czy też ukrytych wad fabrycznych.Buty zostały wykonane zgodnie z normami produkcyjnymi ,jakość użytych materiałow nie budzi zastrzeżeń. Ponad to obuwie zostało wyprane o czym świadczy ich zapach i wygląd.W tym wypadku klient całkowicie traci prawo do reklamowania obuwia.Z tych też względów oddalenie tej reklamacji jest w pełni uzasadnione....
      Problem w tym że tych butów nie prałem...Uważam że jest to banda oszustów.Zdjęcia i opis wysyłam do firmy adidas i na wszystkie możliwe fora internetowe.
      Ku przestrodze!NIE KUPUJCIE W MARTES SPORT.
      • maryland123 Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 26.04.20, 11:55
        W takich sytuacjach polecam własnego rzeczoznawcę. Ze swojej strony mogę polecić rzeczoznawców Maj, korzystałam już z ich opinii i naprawdę potrafi zdziałać cuda czasem
    • aga9426 Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 07.11.16, 11:46
      Jestem w tej samej sytuacji co Ty, kupiłam NIKE i pękł mi materiał na zgięciu stopy, nie uznali mi reklamacji pierwszej, ani odwołania do reklamacji, w butach chodziłam niecałe dwa miesiące. właśnie dziś dostałam odpowiedz negatywną.LUDZIE NIE KUPUJCIE BUTÓW W MARTES SPORT, sprzedają stare buty i z ukrytymi wadami a potem nie uznają reklamacji. Bardzo duży wstyd jak na taką firmę.
    • konrad.1996 Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 10.12.16, 15:05
      Kupiłem u nich już dużo rzeczy (mam kartę stałego klienta), wśród tych rzeczy były buty znanej marki (pow 200 zł), które rozkleiły się po pierwszym deszczu, oddałem je do reklamacji, reklamacja nie uznana, już się boję bo zaczyna się psuć już kurtka kupiona też w tym sklepie.
      • medunio Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 12.12.16, 10:11
        Skontaktuj się z Państwową Inspekcją Handlową odpowiednią dla twojego obszaru zamieszkania i poproś o wniosek o mediacje. Opisz sytuację i napisz że żądasz zwrotu gotówki lub wymianę na dowolny inny towar w tej samej cenie. Na 100 % sprawa będzie załatwiona po Twojej myśli. Wiem bo już z niejednym sklepem musiałam walczyć. Pozdrawiam i życzę pozytywnego załatwienia sprawy.
    • bobrowia Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 23.01.17, 12:01
      Potwierdzam wszystkie słowa co są na tym forum ja kupiłem buty Hi-Tek halowe które po trzecim meczu na hali pękły na boku jeden to tam nic odrazy dwa i dostałem decyzję odmowna reklamacji stwierdzili że musiałem użytkować je wbrew przeznaczeniu bo znaleźli kamyczek w podeszwie i stwierdzili że to jest obuwie nie przeznaczone do wystawiania na warunki atmosferyczne, stała regułka o materiałach ze w porządku i takie tam pierdoły co wrzucił pan tomihaj jednymi słowy banda naciągaczy i złodziei
    • odrzuconareklamacja.pl Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 24.01.17, 15:50
      Tutaj fajny schemat co robić krok po kroku poniżej:

[url=http://]konsumentwsieci.pl/kolejna-reklamacja-wadliwego-towaru-na-podstawie-rekojmi-procedura/[/url]

Jak wyczerpiesz wszystkie możliwości możesz sprzedać prawo do reklamacji za 50% ceny zakupu. Odzyskasz połowę ceny.

Tutaj informacja:
      [url=http://]www.facebook.com/odrzuconareklamacja/[/url]
      [url=http://]odrzuconareklamacja.pl/[/url]

Pozdrawiam
      Łukasz
      • iclavdivs Re: Martes Sport Riviera- nie uznana reklamacja. 12.02.17, 16:28
        OBUWIE MARTES, HI-TEC, ELBRUS wytrzymuje od 1 do 3 miesięcy bo jest wykonane z katastrofalnej jakości surowców( zdaniem rzeczoznawcy to może być celowe działanie nastawione na "postarzenie produktu"), reklamacje są z założenia uznawane za bezzasadne i odrzucane bo nawet jak 10 % poszkodowanych przez sklep będzie dochodzić swego przed sądem to i tak sklep się "wyżywi" - to jest klasyczna strategia "łowców frajerów"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka