Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie!

IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.04.11, 23:05
    www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/717/MDS.pdf
    Caro w:
    1- 2r na Wickmayer czyli spacerek
    3r-Petkovic-spoko-nie da sie juz tak zaskoczyc jak ostatnim razem
    pf-Radwanska-buziaczek i po meczu kuracja lodami czekoladowymi.
    final-Przegra z Azarenka,no ale to nie bedzie big deal.

Radwa:

1r-qualifier-spac erek
    2r(1/8)-Schiavone-spacerek
    cw-f-Safarova/Bartoli-moga byc nerwy.
    pf-Wozniacki/Petkovic-lezy i kwiczy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: r Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 23:09
        Schiavone na clayu to spacerek? W jak kiepskiej formie by nie była to jest absolutnie najwyższa marka.
        • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.04.11, 23:26
          Jesli Schiavone nie zmieni taktyki,to przegra w pierwszym meczu.Tej jej kreciolki sa latwe do rozszyfrowania i nawet Radwanska daje sobie z nimi rade.
          Nie przypominasz sobie jak grala we FO rok temu?
          Tam wszystkich niszczyla szybkoscia,a teraz to ona zakreci i stoi w miejscu myslac ze kazdy jej kreciolek to winner bedzie.
          • Gość: Abdul Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 00:19
            Podobają mi się te "kręciołki". Lubię to określenie mocnych topspinów.
      • Gość: aRad Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.phlapa.east.verizon.net 18.04.11, 06:35
        Musze strasznie cie zmartwic, Wicki i Schiavone wlasnie sie wycofaly. No coz, Franny na mysl o ponownym spotkaniu Radwanskiej, a Wicky Wozniackiej najwyrazniej sie rozchorowaly...
        • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.11, 06:53
          www.tennis.com/articles/templates/ticker.aspx?articleid=11523&zoneid=6
          Jestem wrecz zalamany,ze Radwanska nie pokona Schiavone po raz drugi.

Ostatni ich mecz juz opisalem:Franca puscila kreciolka i stala w miejscu nie majac sily sie ruszyc a Radwa latala jak fryga.

Caro tez sie upieklo,bo Wicki juz ja rozgryzla.

A nie ma w tytule,ze im sie genialnie uklada??
          • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.11, 07:02
            Safarova jest rowniez kontuzjowana,wiec Radwanska co najwyzej trafi na Bartoli.
            To tak jakby jej ktos czapke sliwek zafundowal.
            • Gość: maciejuśśśśśśśśśśś Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.11, 08:53
              Maciej to drewno................................................................1111111111111111111111111111111111111111111111111112
            • Gość: dzień konia Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.polsl.pl 18.04.11, 09:01
              nie należy zapominać o DNIU KONIA rywalek Agi. Inne z kimś tam przygrywają, bo np zagrały słabiej, rywalka zagrała b. dobrze, ale wg taty trenera Aga przegrywa wyłącznie prawie przez dnie konia, taka Zwonariowa nagle z Agą grała "nie na swoim normalnym poziomie", Kim grała z Agą jak z jakąś kwalifikantką, jakby lekceważąc Agnieszkę (a i tak wygrała) itd... Gdyby nie dnie konia ........byłaby top 1 - 5
        • Gość: jerry Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: 89.191.147.* 18.04.11, 08:26
          > Musze strasznie cie zmartwic, Wicki i Schiavone wlasnie sie wycofaly.

Co w takiej sytuacji mówi Pan Regulamin?
          • Gość: jerry Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: 89.191.147.* 18.04.11, 13:16
            Nakłamali o Franciszce. WTA ćwierka inaczej.

twitter.com/wta
            • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.11, 15:11
              No i naklamali o Safarovey,ktora tez gra.Widocznie kontuzja byla niegrozna.
              • Gość: ps Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 15:21
                Rzeczywiście, ktoś coś musiał pokręcić. Myślę jednak, że Agnieszka już zobaczyła, że jej największa zmora jest do ogrania i nie trzeba się jej aż tak obawiać. Na mączce to Włoszka jest faworytką, ale nie wydaje mi się, żeby ot tak nagle zaczęła grać jak w zeszłym roku. Aga jak najbardziej może z nią powalczyć. Ale zobaczymy.
                • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.11, 16:33
                  Safarova chyba jednak jest kontuzjowana bo przegrala z Barrois 61 64.
                  • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.04.11, 16:36
                    Polski debel Lisicki/Stosur pokonal Niemki Schruff/Werner 61 64.
      • Gość: WACEK Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.11, 18:42
        To zdrobienie od Wacław kretyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.04.11, 21:00
          WC -S.Lisicki pokonala #27 Cibulkova serwujac 14 asow przy 4 podwojnych bledach serwisowych.
          Niestety ma fatalne losowanie,bo w drugiej rundzie gra z Li Na a w trzeciej z Azarenka.
          Nie to co Radwanska ,ktora w drugiej rundzie ma slaba Schiavone.
          • Gość: Abdul Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 23:45
            Cytując ciebie z komentarza dotyczącego Uli.

Jakaś tam Lisicki , która nie jest w peirwszej setce pokonała swoją przeciwniczkę o wiele wyżej notowaną , która chyba pojawiła się w Niemczech nie mając kompletnie formy.

Przypomnę , że Dannilidou była w top40 do czasu poważnej kontuzji , teraz od 1,5 roku stara się wrócić do poważnej gry. Właściwie ta dobra zawodniczka ma pecha , ostatni turniej wygrała w 2008 roku w Australii , potem co wracała do gry to kontuzja. I tak biedaczka próbuje wrócić , może wreszcie kontuzje ją ominą.
            • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 00:19
              Abdul,Lisicki powoli wraca do formy,choc powinna grac lepiej niz to co do tej chwili pokazala.

A jesli chodzi o Daniilidou,to byla w tych samych eliminacjach co Ulka Radwanska i w trzecim meczu przegrala gladko z Soler-Espinosa 60 64.
              Wczesniej Daniilidou pokonala gladko Katarzyne Piter.

www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1005/QS.pdf
              Jako lucky -loser #171 Daniilidou wystapila w turnieju glownym i w trzech setach pokonala Ulke Radwanska.

Wyglada to na to,ze eliminacje potrafia byc meczace fizycznie i psychicznie,a jak sie juz odprezyla,to pokonala wyzej notowana #142 U.Radwanska.

Na tej podstawie twierdze,ze Ulka do 100-tki nie wejdzie,choc tatus ja tam widzi.

Daniilidou dobrze grala 9 lat temu a teraz ma 29 lat i liczy raczej na szczescie a nie na wspinaczke w drabince.

www.wtatennis.com/page/Player/Stats/0,,12781~2042,00.html
              W 2003 byla nawet #14.
              • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 00:34
                www.wtatennis.com/headtohead/eleni-daniilidou_2255881_2042/0,,12781~2042~10789,00.html
                #167 Soler-Espinosa ktora pokonala w finalowym meczu eliminacji Daniilidou w dwoch setach,przegrala w pierwszym meczu turnieju glownego z Flipkens w dwoch setach,czyli Daniilidou jest w rankingu #168 i tam wlasnie powinna byc,a Radwanska jest #142 i jest za wysoko.
                • Gość: Abdul Re: Genialne losowanie Woz-Rad w Stuttgarcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 01:00
                  Sam kiedyś pisałeś , że na numerki nie ma co patrzeć.
                  Kontynuując twój wywód.
                  Garcia Vidagany rok temu , dokładnie rok temu w 2 rundzie pokonała Clijsters.
                  Według twojego toku myślenia. Vidagany powinna jednak być w pierwszej setce a Clijsters poza pierwszą setką , nie zasługuje na nr 2 , ba nawet na nr 50.
      • Gość: Jędrzej Trudna i ważna próba Agnieszki w Stuttgarcie IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 02:48
        Po raz drugi w ciągu niespełna miesiąca przyjdzie Adze zmierzyć się z tenisistką, która przez lata była jej zmorą i permanentna pogromczynią, Franceską Schiavone. W Miami Aga odczarowała fatum, wygrywając nieoczekiwanie łatwo. Pytanie, czy jest to trwałe przełamanie kompleksu, czy jednorazowy sukces. Pytanie jest zasadne, bo przecież z taką Szarapową Aga też raz zdołała wygrać, a potem znów były same porażki. Gdyby Isia wygrala raz jeszcze, można będzie mówić o trwałym przełamaniu. Ale nie będzie to łatwe, bo przecież gra toczy się na kortach ziemnych, a Francesca jest mistrzynią Rolanda Garrosa, więc nieoficjalną mistrzynią świata na tej nawierzchni. Jej forma była ostatnio nieco słabsza, ale przecież nie tak słaba, jak np Na Li czy Stosur; w Indian Wells i Miami Włoszka dochodziła do trzecich rund. Na "swojej" nawierzchni będzie znów groźna.
        • Gość: MACIEJ Re: Trudna i ważna próba Agnieszki w Stuttgarcie IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 05:29
          Ja nie mysle,ze Francesca dobra forme odzyska tak szybko po fatalnej porazce nie tak dawno z Radwanska.To mi cos przypomina porazki Henin tuz przed zakonczeniem kariery.
          W meczu z Radwanska Francesca zawiodla nie tylko forma fizyczna ale i myslenie.
          Nie mozna stanac po kreciolku,oczekujac,ze to bedzie winner.
          Przeciez rok temu we French Open Francesca zadziwila wszystkich dochodzeniem do wszystkich pilek,czyli genialna wrecz forma fizyczna a teraz tego nie ma,a bez tego jest tylko przecietna zawodniczka,bo kopa z forehandu to ona nigdy nie miala i miec nie bedzie.
          • Gość: aRad Re: Trudna i ważna próba Agnieszki w Stuttgarcie IP: *.phlapa.east.verizon.net 20.04.11, 05:47
            Ja mam czasami wrazenie, ze za Macieja to ktos inny czasami pisze. Czasami pisze bez kasliwosci, normalnie, obiektywnie, ale zdaza sie to bardzo rzadko.
            Forma Frani jest pod duzym znakiem zapytania. Zarowno fizyczna jak i psychiczna. Jesli nie zrobi duzego wyniku w ciagu najblizszych tygodni, to skonczy sie jej przygoda ze scisla czolowka. Swiadomosc tego chyba spedza Frani sen z powiek. Zdaje sie, ze przebalowala okres po RG, radujac sie z niesamowitego wyniku ktory osiagnela, i nawet nie zauwazyla, jak przyszedl nastepny sezon i punkty do obrony, teraz juz w otoczce "Mistrzyni" na ktora kazda ostrzy sobie zeby. Zobaczymy, jak sobie poradzi z ta presja.
            • Gość: r Re: Trudna i ważna próba Agnieszki w Stuttgarcie IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 14:59
              Tym razem Macieju udał Ci się mądry komentarz i o dziwo zgodny z rzeczywistością.
        • Gość: J. Kompleks odwrócony! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 15:03
          Aktualna posiadaczka tytułu Internationaux de France przegrywa swój pierwszy w sezonie mecz na cegle 1-6 3-6. Dziwne, rzadkie, nieoczekiwane, ktokolwiek stałby po przeciwnej stronie siatki. Ale to jest zmartwieie Franczeski, nie nasze. Dla polskich kibiców tenisa ważne jest, że Aga na dobre przełamała kompleks Schiavone; więcej - wygląda na to , że to Włoszka nagle nabawiła sie kompleksu Agnieszki. Niechaj to doswiadczenie stanie sie dla Agi wzorcem przełamywania kolejnych barier!
          • Gość: ps Re: Kompleks odwrócony! IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 15:27
            Mimo zwycięstwa nad Włoszką w Miami nie byłem wcale taki pewien wygranej Polki. Przecież mączka to najlepsza nawierzchnia Francesci, a Agnieszka, mimo, że też umie na niej grać, to w zeszłym roku odstawiała niezłe cyrki na cegle. Meczu nie widziałem, bo jestem akurat czasowo poza domem i nie mam Eurosportu 2. Ale z tego co czytałem, Polka grała dobrze, nawet bardzo. Włoszka nie była chyba do końca sobą, ale walczyła, jednak dziś była gorsza. Teraz realna szansa na półfinał, bo nie ma Safarovej, największego ostatnio koszmaru Agnieszki. Barrois nie należy lekceważyć, bo gra nietyowo i będzie miała wsparcie publiki. Jeśli jednak Aga zagra swoje powinna złamać opór Niemki, która może i umie walczyć z najlepszymi, ale nie umie wygrywać ważnych piłek i traci często głowę. Gratulacje za wygraną.
            • Gość: MACIEJ Re: Kompleks odwrócony! IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 17:10
              Ludzie,jaki kompleks?
              Schiavone slaniala sie po korcie i szczescie ze do konca dotrwala a wam sie marzy zdobycie Czestochowy.
              • Gość: MACIEJ Schiavone,Na Li,Bartoli IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 17:15
                przyjechaly tutaj odebrac nowy samochod a nie wysilac sie na korcie.
                Przyjdzie Roland Garros i te same zawodniczki wygraja na luziku z Radwanska.
                Wedlug mnie regulamin Porsche powinien przewidywac samochody dla wszystkich rozstawionych zawodniczek,jesli nie przegraja swoich pierwszych meczow lub nie odpadna w pierwszych dwoch rundach.
                • Gość: Abdul Re: Schiavone,Na Li,Bartoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 17:35
                  Proszę cię. Li oraz Bartoli od zawsze były dość mizerne na korcie , Bartoli zaprezentowała to tak w Charlestone jak i Stuttgarcie na 3 mecze wygrywając 1.
                  • Gość: MACIEJ Do Paryza bez zalu. IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 17:45
                    www.youtube.com/watch?v=BoiEGfd-328&feature=related
                  • Gość: MACIEJ Re: Schiavone,Na Li,Bartoli IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 17:47
                    Na Li i Bartoli graja tenis typowy dla kortow twardych,ale daj im troche czasu na odpoczynek,to moze cos zagraja na maczce,przecie Bartoli dopiero co weszla do 10-tki.
                • Gość: J. Re: Schiavone,Na Li,Bartoli IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 17:59
                  Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Schiavone,Na Li,Bartoli przyjechaly tutaj odebrac nowy samochod a nie wysilac sie na korcie.

Czyżby Porsche rzeczywiście rozdawał samochody na lewo i prawo, obdarowując każdą rozstawioną, jak to opisał red qbi w niniejszym portalu? Możesz mi podać jakieś wiarygodne potwierdzenie tej informacji? Podkreślam - wiarygodne, czyli pochodzące od organizatorów turnieju lub sponsora; wspomniany artkuł redaktora "qbi" mi nie wystarczy. Ja szukałem na stronie oficjalnej turnieju, ale nie znalazłem niczego, coby wskazyowało na to, że Porsche daje wiecej niż jeden wóz, ten dla zwyciężczyni turnieju. Może jednak źle szukałem? Oświeć mnie proszę i pokaż, gdzie główny sponsor turnieju chwali się, że daje uczestniczkom łącznie dziewięć samochodów. Z góry dziękuję.
                  • Gość: t Re: Schiavone,Na Li,Bartoli IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 19:38
                    Neil Harman zapytany o to powiedział, że to niemożliwe. Pewnie mają na tydzień do używania, ale tylko zwyciężczyni zabiera samochód ze sobą.

Tak więc kolejna kompromitacja redaktorów sport.pl, żadna nowość w sumie.
                  • Gość: MACIEJ Petkovic-Jankovic. IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 19:48
                    Jankovic probuje sie stawiac w drugim secie,ale Petkovic jest za dobra na nia jak i na Wozniacki w nastepnej rundzie.
                    • Gość: r Re: Petkovic-Jankovic. IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 20:50
                      Jutro się okaże, czy za dobrą dla Woźniackiej.
                      • Gość: j. Re: Petkovic-Jankovic. IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 20:56
                        Gość portalu: r napisał(a):

> Jutro się okaże, czy za dobrą dla Woźniackiej.

Maciej sam dopiero co stwierdził, że Petkovic to jest dla Caro "szczęśliwy los", bo drugi raz Caro nie da się tak zaskoczyć, jak w Miami. No, ale Maciej jest ostatnim człowiekiem, który brałby swe własne słowa serio.
                      • Gość: maciej Re: Petkovic-Jankovic. IP: *.rev.stofanet.dk 20.04.11, 20:57
                        Nie wiem co bedzie jutro ale wiem, ze ten turnieik jest bez znaczenia dla Caroline tak finansowo jak prestizowo. Gra bo musi tu byc, wymaga tego glowny sposor, Adidas. Dla Caroline wazniejsze sa nastepne turnieje w Rzymie i Madrycie no i oczywiscie w Paryzu.
                        • Gość: MACIEJ Re: Petkovic-Jankovic. IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 22:37
                          W tych wazniejszych turniejach Wozniacki jak zwykle da pupy.
              • Gość: aRad Re: Kompleks odwrócony! IP: *.tmodns.net 20.04.11, 19:07
                Juz jest start Maciej wybuchajacy zloscia no jego ulubiona zawodniczka znowu NIE PRZEGRALA!
                • Gość: MACIEJ Czyzbt Lisicki-Wozniacki? IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.04.11, 22:39
                  Najpierw bedzie Lisicki-Goerges,pozniej Zvonareva

www.wtatennis.com/headtohead/julia-goerges_2255881_12610/0,,12781~12610~11771,00.html
                  i final Zvonareva-Petkovic.
                  • Gość: r Re: Czyzbt Lisicki-Wozniacki? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 23:05
                    I po co wklejasz H2H z kwalifikacji sprzed 4 lat, kiedy jedna była w trzeciej setce a druga w czwartej?
                    • maksimum Re: Czyzbt Lisicki-Wozniacki? 21.04.11, 07:37
                      Gość portalu: r napisał(a):

> I po co wklejasz H2H z kwalifikacji sprzed 4 lat, kiedy jedna była w trzeciej s
                      > etce a druga w czwartej?

Bo Goerges byla wyzej w rankingu wtedy jak i teraz jest,a jednak wygrala Lisicki.
                  • Gość: supermaksimum Re: Czyzbt Lisicki-Wozniacki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 00:55
                    Na osłodę pokażę różnicę jaka dzieli Radwańską i Petkovic.

www.youtube.com/watch?v=i6QMP8C9I6o&feature=related
                    • maksimum Re: Czyzbt Lisicki-Wozniacki? 21.04.11, 07:35
                      Tylko ze wtedy Radwanska byla w rankingu niz teraz a Petkovic duzo nizej niz teraz.
                      Mozliwe ze zagraja za 2 dni w Stuttgarcie,wtedy zobaczymy jak beda wychodzily Radwanskiej skroty.
                      • Gość: jerry Re: Czyzbt Lisicki-Wozniacki? IP: 89.191.147.* 21.04.11, 11:45
                        > Mozliwe ze zagraja za 2 dni w Stuttgarcie,wtedy zobaczymy jak beda wychodzily R
                        > adwanskiej skroty.

Obyś miał rację. Wykończona meczami w Fed Cup i trzema dwugodzinnymi spotkaniami
                        w Porsche Cup Petko to najlepszy możliwy scenariusz dla Agi. Myślę, że spokojnie by ją ograła.
                        Niestety, najprawdopodobniej będzie to Karolinka. Jeśli oczywiście Barrois nie bedzie miała nic przeciwko temu.
                        • maksimum Goerges-Stosur w polfinale. 21.04.11, 18:59
                          Lisicki padla w dwoch setach z Goerges,tak jak Zvonareva ze Stosur i bedzie ciekawy polfinal wracajacej do formy Stosur z piekna Goerges(gorgeous).
                          • maksimum Petkovic-Wozniacki 2:0. 21.04.11, 19:09
                            Cos Wozniacki nie wyglada zbyt optymistycznie.
                            • Gość: maciej Re: Petkovic-Wozniacki 2:0. IP: *.rev.stofanet.dk 21.04.11, 21:01
                              no i co ty na to, osle Macieju ?
                              • Gość: optymist Re: Petkovic-Wozniacki 4:6,1:6 IP: *.24.118.128.generic-hostname.arrownet.dk 21.04.11, 22:23
                                Maciej na pewno sie nie przyzna,ze Caroline zdeklasowala Petkovic w tym 2 setowym meczu(6:4 ,6:1) Zwlaszcza w 2 secie pokazala wysoka klase. W koncu Petkovic nie jest wstyd przegrac z nr.1 swiatowego tenisa. Robila sobie duze nadzieje w tym turnieju bo ostatnio pokonala Caroline ale jak sie okazalo byl to tylko "wypadek przy pracy"dla Dunki !
                                • Gość: MACIEJ Re: Petkovic-Wozniacki 4:6,1:6 IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.04.11, 22:33
                                  Petkovic od poczatku tego turnieju wygladala na zmeczona i wreszcie w drugim secie spuchla.
                                  Niech spokojnie przygotuje sie do French Open i tam da pokaz gry.
                                  • Gość: MACIEJ #14 Radwanska-# 79 Barrois 75 23 IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.04.11, 22:36
                                    Czy Isia spuchnie w trzecim secie?
                                    Kryska wyglada na zaczepna i taka ktora nie puchnie.
                                    • Gość: r Re: #14 Radwanska-# 79 Barrois 75 23 IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 23:09
                                      > Czy Isia spuchnie w trzecim secie?

Jakim trzecim secie?
                                      • Gość: jerry Re: #14 Radwanska-# 79 Barrois 75 23 IP: 89.191.147.* 21.04.11, 23:29
                                        No i ,cholera jasna, sie nie udało .
                                        Petko spuchła za wcześnie. Plan był, żeby dopiero w półfinale :)
                                        Agi "k...a ,no" po pierwszym meczbolu - bezcenne :)
                                        • Gość: MACIEJ Re: #14 Radwanska-# 79 Barrois 75 23 IP: *.nycmny.east.verizon.net 22.04.11, 01:32
                                          A czemu ona sie ubrala jak na pogrzeb?
                                          • Gość: Abdul Re: #14 Radwanska-# 79 Barrois 75 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 01:54
                                            O ile zauważyłem ma taki styl. Na wieczorne sesje tenisowe prawie zawsze ubiera się na czarno.
                                            Przypomnij sobie półfinał IW z Wozniacki w zeszłym roku. Grała w wieczornej sesji w tym samym stroju co dziś. Zresztą nie od dziś wiadomo , że stroje wieczorowe powinny być w ciemniejszych kolorach a czarny jest najbardziej uniwersalny.
                                            Co do samego meczu , Aga zagrała zbyt nerwowo przez co psuła sporo prostych piłek przy siatce. Barrois jak Barrois. Gra efektownie ale jest nisko właśnie przez to , że popełnia błędy.
                                            Aż dziwne , że Kristina tak późno zaczęła grać w tenisa. Co ona wcześniej robiła... Szkoda mo będąc młodszą mogła zamieszać. Wiele bowiem błędów w tym meczu wynikało właśnie z powodu słabszego poruszania się i co za tym idzie odbijało się to na timingu.
                                            Szkoda , że tak późno rozpoczęła karierę. Ciekawa zawodniczka.
                                            Aga zrobiła swoje tylko nerwy czasem powodowały psucie prostych piłek , stąd tylko 27 winnerów i 18 niewymuszonych , oraz 6 asów.
                                            • Gość: MACIEJ #32 Goerges-#7 Stosur 64 36 75 IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 18:36
                                              Nawet nie przypuszczalem ze Gorgeous tak swietnie zagra.
                                              • Gość: MACIEJ Wozniacki-Radwanska IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 19:18
                                                Obie graja podobnie,bardzo malo bledow,dobra gra defensywna,ale Radwanska gra bardziej ryzykownie by dac sobie rade z silniejsza Wozniacki.
                                                Tenis jest gra silowa i finezja Radwanskiej na nic sie zda,bo Wozniacki posyla mocniejsze pilki.
                                                Nie bez powodu Henin zrezygnowala z tenisa,bo za przeciwniczki miala caly czas dziewczyny wieksze i silniejsze.
                                                • Gość: MACIEJ Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 21:44
                                                  Bardzo dobry mecz miedzy Wozniacki a Radwanska.Najbardziej zadowolony bylem z tego,ze Radwanska juz w pierwszym secie byla niezle spocona,bo ona zazwyczaj nawet na koncu meczu wyglada jakby wlasnie na przyjedzie urodzinowe szla.
                                                  Bylo kilka bardzo dlugich bardzo dobrych wymian,ale nie wiem czy byl buziaczek na koncu meczu ,bo pojechalem ze swieconka do kosciola.
                                                  • Gość: j. ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.11, 22:07

> Bardzo dobry mecz miedzy Wozniacki a Radwanska.

Czytam i oczom nie wierzę. Maciey to czy nie Maciey, że pojedynek Radwy z Kluchą chwali? Chyba rzeczywiście musiał dobry być ten mecz.

> Bylo kilka bardzo dlugich bardzo dobrych wymian,ale nie wiem czy byl buziaczek na koncu meczu ,bo pojechalem ze swieconka do kosciola.

Tradycja święcenia pożywienia sięga 8 wieku; w Polsce pojawiła się w 14 stuleciu - właśnie usłyszałem w polskiej telewizji. Ja ani meczu nie oglądałem ani nawet nie święciłem; miałem tyle przedświątecznej roboty w domu mej wiekowej już Mateczki, że z wywieszonym jęzorem skończyłem dopiero przed godziną.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: ??? IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 23:52
                                                      Mecz byl rzeczywiscie dobry i Radwanska ganiala z rogu do rogu jak kozica az ja sily opuscily.Tego wczesniej nie widzialem,bo ona wylacznie polegala na dobrym przewidywaniu gdzie pilka bedzie zagrana.
                                                      Pierwszy set Radwanska zaczela bardzo dobrze i miala szanse go wygrac,ale sila i kondycja Wozniacki wziely gore w koncowce.Drugiego seta nie widzialem,bo pojechalem po znajomych,ktorzy tez chcieli ze swieconka pojechac a nie maja samochodu,bo on Mark przeprowadza sie na Floryde-Jacksonville a ona Amanda(jest na zdjeciu ze mna) jeszcze pracuje w NYC i czeka az Mark sie ustawi na Florydzie i wtedy do niego pojedzie.
                                                      A ze ja w moja bryke moge zapakowac niemal pol wsi,nie odmawiam znajomym,szczegolnie ze niedawno bawilismy sie na moich urodzinach.
                                                      Z wyniku widac,ze Radwanska nie wytrzymala meczu kondycyjnie,bo kombinacje zagran miala ciekawsze niz Wozniacki.
                                                      Niestety dla niej jak i innych np Kirilenko do tenisa trzeba miec lape jak niedzwiedz by przeciwniczka nie doszla do zagrywki i wtedy nazywa sie to winner.
                                                      15 lat temu Radwanska bylaby sensacja w tenisie,a teraz te wieksze i silniejsze nie dadza jej wygrac wiekszych turniejow.
                                                  • Gość: Abdul Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 00:31
                                                    Macieju.
                                                    Szkoda , że nie oglądałeś 2 seta. Według mnie był pod pewnymi względami lepszy od pierwszego pod pewnymi gorszy inny w każdym razie.
                                                    Aga go przegrała nie dlatego , że już nie miała siły biegać. Ba zaczęła w drugim biegać jeszcze szybciej.
                                                    Wprowadziła też element nękania zagraniami po prostej z czym Wozniacki już nie tak dobrze sobie radziła.
                                                    Właściwie jak na tenis kobiecy Aga miała bardzo dużo zagrań po prostej w 2 secie , ale stąd też wynikały czasem błędy.
                                                    Faktycznie siły siadły , ale nie odbiło się to jeszcze na bieganiu , latała lepiej.
                                                    Odbiło się to na serwie , który straciła w drugim secie. Tzn precyzję pierwszego podania straciła i już nie było tak kąśliwe jak w pierwszym secie.
                                                    Generalnie jak chciała w linie serwować z reguły już w 2 secie zaliczała aut i drugie podanie , które Wozniacki karciła.
                                                    Aga właśnie przegrała drugim podaniem.
                                                    Ba nawet przy stanie 5-3 Aga mogła przy zimnej krwi przełamać. Kilka razy obroniła meczbola cudownymi winnerami , ale jak przyszło do zdobycia przewagi w gemie 3 razy pod rząd prostego woleja wyrzuciła minimalnie w aut i to były zagrania na winnera bo Wozniacki wywalona poza kort nie miała by szans , nawet się nie ruszała do tych zagrań.
                                                    Moźna to tłumaczyć na trzy sposoby.
                                                    Zaciętość walki takie proste błędy mogła spowodować , lub zmęczenie , lub też ku czemu się przychylam presja. Wolej zagrany nie w linię z reguły padał łupem szybkiej Wozniacki , co przy Adze przy siatce prowadzić mogło do prostej kontry.
                                                    Generalnie 7 razy Wozniacki miała meczbola z tego aż pięć obronionych winnerami lub wygrywającymi zagraniami , z tego potem 4 razy Aga miała proste piłki by wyjśc na przewagę w tym te 3 woleje i każdą ohydnie wywaliła w aut.
                                                    • Gość: Abdul Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 00:37
                                                      Powiem więcej , bo coś zaobserwowałem.
                                                      Gdyby Aga jednak raz drugi się nie pomyliła w końcówce gema i przełamała Wozniacki mecz mógł potoczyć się różnie , ponieważ pod koniec Aga przestała się mylić w długich wymianach i to Wozniacki zaczynała pękać co mnie zaskoczyło.
                                                    • Gość: Abdul Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 00:39
                                                      Wtedy sobie przypomniałem słowa Radwańskiej o meczach do 3 setów na szlemach , że wtedy mogłaby powalczyć z Williamsami. Może jednak coś w tym jest. Aga z reguły nie to , że nie wytrzymuje kondycyjnie , ale generalnie słabiej się porusza lub czasem nawet nie biega do niektórych piłek , co wszyscy uważają za zmęczenie.
                                                    • Gość: Abdul Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 01:18
                                                      To co napisałem ma sens.
                                                      Ponieważ główną siłą Wozniacki jest kondycja i właśnie siła , sprawność.
                                                      Jeśli to traci w trakcie ponad dwugodzinnego meczu to traci swój największy atut.
                                                      Na Radwańskiej natomiast zmęczenie też się odbija stąd słabszy serwis , ale , że te cechy nie są jej głównym atutem , z biegiem meczu uzyskiwała by przewagę.
                                                    • maksimum Re: Wozniacki-Radwanska 24.04.11, 03:30
                                                      Gość portalu: Abdul napisał(a):

> Wtedy sobie przypomniałem słowa Radwańskiej o meczach do 3 setów na szlemach ,
                                                      > że wtedy mogłaby powalczyć z Williamsami. Może jednak coś w tym jest. Aga z reg
                                                      > uły nie to , że nie wytrzymuje kondycyjnie , ale generalnie słabiej się porusza
                                                      > lub czasem nawet nie biega do niektórych piłek , co wszyscy uważają za zmęczenie.
                                                      ---------
                                                      Przyjrzyj sie genom.
                                                      Ojciec Wozniacki biegal przy grze w pilke i matka biegala przy pilce recznej,czyli Karolina na to bieganie w genach,tak jak moja corka po mamusi ktora troche biegala w Skrze.
                                                      Mamusia Radwanskiej ledwo chodzi a tatus tez specjalista od biegania nie jest.
                                                      Radwanska jest po prostu slaba kondycyjnie.
                                                      Ona bardzo dobrze przewiduje rozwoj wypadkow na korcie i na tym bazowala,a jak juz trzeba pobiegac trzy sety,to jej nie ma.
                                                    • Gość: j. Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.11, 05:05
                                                      maksimum napisał:

> !Przyjrzyj sie genom. Ojciec Wozniacki biegal przy grze w pilke i matka biegala przy pilce recznej,czyli Karolina na to bieganie w genach

Mama Caro grała w siatkę - tam się skacze, nie biega. Z takim wyposażeniem genetycznym Woźniacka powinna podskakiwać na korcie, ne wiem, czemu tego nie robi:)

A Radwa miała dziadka hokeistę, powinna się dobrze ślizgać!
                                                    • Gość: MACIEJ Re: Wozniacki-Radwanska IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 05:32
                                                      Taka mala w siatke grala? Ja myslalem ze w reczna.
                                                    • maksimum Re: Wozniacki-Radwanska 24.04.11, 03:11

> Powiem więcej , bo coś zaobserwowałem.
                                                      > Gdyby Aga jednak raz drugi się nie pomyliła w końcówce gema i przełamała Woznia
                                                      > cki mecz mógł potoczyć się różnie , ponieważ pod koniec Aga przestała się mylić
                                                      > w długich wymianach i to Wozniacki zaczynała pękać co mnie zaskoczyło.
                                                      ------
                                                      Wozniacki pekala tez w pierwszym secie jak radwanska miala bardziej ryzykowne zagrywki i dlatego byla tak spocona,ale zeby wygrac mecz,to trzeba wszystkie inne mecze grac w ten sposob a nie tylko jeden w roku.To jest powolny system uczenia sie i Radwanska idzie dobra droga,bo Wozniacki nic ciekawego nie zagrywa,poza tym ze jest mocniejsza i lepiej biega.
                                                    • maksimum Re: Wozniacki-Radwanska 24.04.11, 03:25

> Wprowadziła też element nękania zagraniami po prostej z czym Wozniacki już nie
                                                      > tak dobrze sobie radziła.

Dlatego mowilem ze Radwanska grala ciekawiej,bo gra po przekatnej jest latwiejsza bo kort jest dluzszy i trudniej o pomylke.

> Właściwie jak na tenis kobiecy Aga miała bardzo dużo zagrań po prostej w 2 seci
                                                      > e , ale stąd też wynikały czasem błędy.
                                                      > Faktycznie siły siadły , ale nie odbiło się to jeszcze na bieganiu , latała lepiej.
                                                      > Odbiło się to na serwie , który straciła w drugim secie.

Wiekszosc zawodnikow wlasnie tak reaguje na zmeczenie,ze traca precyzje serwowania.
                                                      Nadal i Federer maja to samo.Biegac jeszcze potrafia ale juz zaserwowac nie.
                                                      Serw jest najtrudniejszy bo wymaga duzej precyzji,a zmeczenie wplywa na pogorszenie koncentracji.

> Tzn precyzję pierwszeg
                                                      > o podania straciła i już nie było tak kąśliwe jak w pierwszym secie.
                                                      > Generalnie jak chciała w linie serwować z reguły już w 2 secie zaliczała aut i
                                                      > drugie podanie , które Wozniacki karciła.
                                                      > Aga właśnie przegrała drugim podaniem.

Radwanska drugi serw miala bardzo slaby i w pierwszym secie.
                                                      Trzeba takie rzeczy ustalic przed meczem lub nawet w trakcie,ze jesli za duzo przegrywa przy drugim serwisie to drugi serw powinien byc taki sam jak pierwszy.
                                                      Moj syn tak czesto robi i to mu wychodzi.
                                                      Radwanska potrafi miec drugi serw 60-70 mph to kazdy ja wysle do domu po takim serwie.

> Ba nawet przy stanie 5-3 Aga mogła przy zimnej krwi przełamać. Kilka razy obron
                                                      > iła meczbola cudownymi winnerami , ale jak przyszło do zdobycia przewagi w gemi
                                                      > e 3 razy pod rząd prostego woleja wyrzuciła minimalnie w aut i to były zagrania
                                                      > na winnera bo Wozniacki wywalona poza kort nie miała by szans , nawet się nie
                                                      > ruszała do tych zagrań.
                                                      > Moźna to tłumaczyć na trzy sposoby.
                                                      > Zaciętość walki takie proste błędy mogła spowodować , lub zmęczenie , lub też k
                                                      > u czemu się przychylam presja.

Presja w zadnym wypadku,bo znaja sie od lat i pewno grywaja ze soba towarzysko.To musialo byc zmeczenie.Poza tym obie znane sa z tego,ze to ich przeciwniczki padaja pod ich presja a nie odwrotnie.Ja mysle,ze wieksza presja byla na Wozniacki,bo powinna wygrac w cuglach a meczyla sie jak dziecko.Radwanska ja niezle zaskoczyla.

• Gość: j. Re: #32 Goerges-#7 Stosur 64 36 75 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.11, 21:37

> Nawet nie przypuszczalem ze Gorgeous tak swietnie zagra.

Ona była faktycznie gorgeous, jak miała 18-20 lat. Jedna z najurodziwszych dziewczyn w Tourze, bez dwu zdań. Teraz dzieje się z nią plus minus to samo, co nieco wcześniej stało się z Marią Jurjewną - muskulatura, rozratająca się obręcz barkowa itd. I już tak bardzo się nią nie zachwycam.

Piękna Julka była w Wawie na turnieju w 2009 r, grała debla w parze z inną krasawicą, Joasią Olaru z Rumunii. Oglądałem jeden z ich meczów, czysta frajda była na nie patrzeć po prostu, niezależnie od poziomu gry. Strzeliłem im wtedy parę fotek, ale niestety nie jestem z nich zadowolony. Znam się trochę na skanowaniu i obróbce grafiki cyfrowej, ale robienie zdjęć to inna para kaloszy.
                                                • Gość: MACIEJ Re: #32 Goerges-#7 Stosur 64 36 75 IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 21:49
                                                  To powinienes docenic moje zdjecia,poniewaz zadne z nich nie bylo obrabiane.
                                                  Poza tym ja nie lubie obrabiania,bo ucieka to cos co jest szczegolne tylko dla danej chwili.
                                                  Zdjecie oddaje osobowosc fotografa.
                                                  • Gość: MACIEJ #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.11, 23:59
                                                    www.wtatennis.com/headtohead/caroline-wozniacki_2255881_12631/0,,12781~12631~12610,00.html
                                                    Julia nabiera doswiadczenia i moze byc ciekawy mecz.Fizycznie Wozniacki jest lepsza,ale Julia gra dobrze katowo i jesli sie nie speszy to bedzie co ogladac.
                                                    • Gość: r Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 00:05
                                                      Julia przede wszystkim ma swój zabójczy forhend, którym potrafi odsyłać do kąta najlepsze zawodniczki. Nie jest to napompowana gwiazdeczka, tylko mądra zawodniczka, która jest świadoma swoich słabości i atutów. Dziwi mnie trochę, że tak słabo wystąpiła w wiosennych turniejach na cegle (przegrywała tam z naprawdę słabymi zawodniczkami), bo ranking mogła sobie solidnie podciągnąć. Największym jej problemem jest głowa: nie raz i nie dwa przegrała już wygrane mecze, czasami rzuca rakietą i wścieka się, zdarza jej się też po przegranej popłakać ;)
                                                      Jednak jeśli jutro utrzyma dzisiejszy poziom, to może być sensacja. Dunka dzisiaj była wyraźnie w drugim secie zmęczona (pot z niej ciekł jak z wodospadu) i pewnie jutro nie będzie ganiać od rogu do rogu jak rącza łania. Może też wpadnie jakaś kontrola antydopingowa, jak u Julii dzisiaj z rana? No i wygląda świetnie :)
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 00:22
                                                      Wlasnie dlatego chwalilem mecz Wozniacki-Radwanska ze sie z obu niezle lalo i to juz w polowie pierwszego seta.Zazwyczaj Radwanska po takim meczu potrzebuje dzien odpoczynku ale Wozniacki jest troche lepiej skonstruowana i szybciej odzyskuje sily.
                                                      Dziwilem sie dlaczego Julia przegrywala proste mecze na poczatku sezonu przy jej warunkach,ale widocznie napiecia nie wytrzymywala.
                                                      Wszystkie Niemki sie ostatnio bardzo ladnie zaprezentowaly,choc Petkovic byla juz zmeczona na poczatku turnieju.
                                                    • Gość: pomagier kucharza Po wtrąbieniu 2 kapłonów Woz jest gotowa na finał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 14:11
                                                      A na kolację ma przewidzianego dzika w śmietanie.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: Po wtrąbieniu 2 kapłonów Woz jest gotowa na f IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 17:24
                                                      No i jakies lody bedzie z Radwanska zajadala,bo Gorgeous ukradnie jej Porsche.
                                                    • Gość: MACIEJ #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 17:26
                                                      Porsche zostanie w Niemczech,tam gdzie powinno byc,a Wozniacki bedzie sie lodami z Radwanska objadac.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 17:36
                                                      W pierwszym secie walka byla dosc wyrownana,ale tie break byl zdecydowanie na korzysc Julii.
                                                      W drugim secie Julia gra lepiej niz w pierwszym,a Wozniacki coraz czesciej nie nadaza.
                                                      Ciekawe jakby sobie Radwanska radzila z Julia Goerges,bo przeciez ma awansowac do 5-tki i wygrac szlema?
                                                    • Gość: ps Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 17:52
                                                      Goerges gra w Niemczech świetnie, wsparcie publiczności na pewno jej bardzo pomaga. Jednak to nie znaczy, że ona będzie tak grała cały czas. Dziewczynie dopisało też szczęście, bo w drugiej rundzie Azarenka zrezygnowała z gry po wygraniu pierwszego seta. Szanse trzeba jednak wykorzystać, a Julia zrobiła to. Prawdopodobnie jednak jest to gwiazda jednego turnieju, jak Rezai w Madrycie, Martinez Sanchez w Rzymie, czy Lisicki w Charleston.
                                                      P.S. Gratulacje dla Julii za wygraną.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 18:19
                                                      Julia gra podobnie jak Azarenka i trudno powiedziec ktora by wygrala,bo Goerges gra lepiej drugiego seta niz pierwszego.
                                                      Nie ma sensu porownywac jej z Martinez-Sanchez,ktora wprawdzie umie grac,ale ma juz sporo na liczniku i lepiej juz grala nie bedzie.
                                                      Rezai dla odmiany zupelnie nie ma warunkow fizycznych do gry w tenisa i w jej przypadku to byl rzeczywiscie jednorazowy wyskok w Madrycie.
                                                      Lisicki za wolno porusza sie po korcie i nadwaga nie pozwoli jej grac dluzszych meczow czy utrzymac kondycji przez dluzszy czas.
                                                      Julia Goerge ma wszystko co mistrzyni miec powinna.
                                                      Jest slusznego wzrostu,szczupla,ma sile uderzenia i dobra kondycje.
                                                      Uwazam ,ze ona ma wieksze szanse niz Petkovic czy Azarenka na #1.
                                                    • Gość: ps Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 18:32
                                                      Julia ma potencjał, ale jej wielkim problemem jest głowa, która nie pozwala wygrywać jej zaciętych pojedynków. Brak jej również regularności, dlatego dziewczyna często notuje serię wygranych albo serię porażek. Nie zdziwię się jeśli w najbliższym czasie zdarzy jej się porażka z kimś, kogo powinna ograć z palcem w nosie. W tym tygodniu główka i celownik funkcjonowały dobrze, ale co potem. I wpychanie do czołowki Goerges na siłę jest bez sensu-już wczoraj pan Stopa widział ją w 10. Najierw niech dziewczyna wskoczy do 20 i tam okrzepnie.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 18:43
                                                      Julia dosc systematycznie idzie w gore w rankingu i najwazniejsze ze wygrala dwa bardzo trudne mecze z rzedu,co np Radwanskiej sie nie zdarza.Stosur jest w formie i Wozniacki jest w formie a teraz Goerges bedzie krzepla i wchodzila do finalow coraz czesciej.
                                                      Petkovic grala dobrze w USA a w Niemczech juz spuchla,ale Goerges jest lepsza od niej fizycznie i bedzie w stanie utrzymac dluzej forme.
                                                    • Gość: r Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 19:34
                                                      Ja już rok temu widziałem ją w top20, jak pętała się po siódmej dziesiątce...

Na pewno zagrała turniej życia, bo tylu winnerów co wczoraj i dzisiaj to przez cały sezon nie zapakowała. Musi poprawić backhand (źle to wygląda) i serwis, bo sekwencję ma krzywą.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 20:25
                                                      > Musi poprawić backhand (źle to wygląda) i serwis, bo sekwencję ma krzywą.

Wozniacki to wyczula i czesto grala jej wlasnie na backhand.
                                                      Serwuje dosc dobrze i duzo lepiej niz Wozniacki.
                                                      Co z tego ze Wozniacki jest regularna,jak swoimi regularnymi serwami nie moze nikomu krzywdy zrobic.
                                                    • Gość: r Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 19:46
                                                      Gość portalu: ps napisał(a):

> Prawdop
                                                      > odobnie jednak jest to gwiazda jednego turnieju, jak Rezai w Madrycie, Martine
                                                      > z Sanchez w Rzymie, czy Lisicki w Charleston.
                                                      ------------------------------------------------------------
                                                      Julia od roku pnie się w rankingu, wygrała w zeszłym sezonie turniej, a w innym była w finale. Od czasu do czasu ogrywa zawodniczki z top20 (ostatnio więcej), była w stanie urwać seta Woźniackiej w Kopenhadze czy Szarapowej na Australian Open. Ona jest bardzo mądrze prowadzona i nie można mówić, że to "gwiazda jednego turnieju", bo ona już dużo pokazała wcześniej. Tylko czekać, aż się dziewczyna ustabilizuje.
                                                    • Gość: ps Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 20:12
                                                      Ja to wszystko wiem. Znałem tę dziewczynę wcześniej, ale mnie o co innego chodziło. Zauważyłem taką prawidłowość, że jeśli młoda, zdolna tenisistka błyśnie na jednym turnieju, wygra go, to potem miesiącami nic nie okazuje, bo nie radzi sobie z oczekiwaniami,ma problemy osobiste, mentalne.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 20:29
                                                      >Zauważyłem taką prawidłowość, że jeśli młoda, zdolna tenisistka błyśnie na
                                                      > jednym turnieju, wygra go, to potem miesiącami nic nie okazuje, bo nie radzi s
                                                      > obie z oczekiwaniami,ma problemy osobiste, mentalne.
                                                      ----------
                                                      Bo w tenisie to tak jest,ze taka Julia ma juz dzieki Bogu 22 lata i dopiero teraz zacznie na siebie zarabiac,bo przez poprzednich 5 lat zawodowego sportu dokladala do tenisa.
                                                      To jest przelom w jej karierze i mam nadzieje ze pojdzie jej lepiej niz Safinie.
                                                    • Gość: r Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 22:54
                                                      A co źle poszło Safinie? Była liderką, wygrywała duże imprezy, zaliczała finały i półfinały turniejów wielkoszlemowych - rzeczy zupełnie nieosiągalne dla absolutnej większości zawodowych tenisistek. Do tego bardzo sympatyczna dziewczyna.

A że gra drewno to już zupełnie inna historia... W każdym razie nie można deprecjonować jej wyników!
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.11, 22:59
                                                      Ja nawet przewidzialem,ze Safina zostanie #1 i krotko po tym jak zostala dopadly ja problemy
                                                      zdrowotne.
                                                    • Gość: kik Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.as43234.net 24.04.11, 23:55
                                                      Spokojnie podnieta po jednej porażce Niemka zagrała turniej życia u siebie gdzie podporządkowała wszystko pod ten turniej. Caro przeforsowała z treningami i to bardziej przegrała ze sobą niż Niemką grała jakby miała obciążniki na kostkach (już w półfinale sie męczyła z Radwanską m.in. 7 meczboli) dlatego wiele z jej "standardowych" piłek lądowało w aucie bądż na siatce wszystko przez zmęczenie zabrakło jej przez to jej największej broni. Ona ma poprostu inne cele niż Niemka ciężko trenuje by być w optymalnej formie na Szlema, a ten turniej miał byc "po drodze' kit nie udało sie nie koniec świata tej rangi tytułow ma już pokaźną ilość teraz poluje na szlema i jak trafi z formą to jest główną faworytką jak dla mnie.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.04.11, 03:11
                                                      Wozniacki troche wygladala na zmeczona w tym turnieju,ale ona nigdy nie jest explosive na korcie,no i te jej serwy o litosc prosza,bo Radwanska serwuje lepiej.
                                                      Szlema to ona predzej w brydza zagra niz na korcie.
                                                    • Gość: Abdul Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 05:35
                                                      Wozniacki przygotowuje się niby do RG , w przerwie między turniejami w USA a turniejem w Stuttgarcie miała zaaplikowany ostry trening siłowo-sprawnościowy , stąd może wynikać przemęczenie i to , że już we wcześniejszym meczu z Radwą wydawało mi się , że w końcówce też już ma dość. Przemęczenie nie samymi zawodami tylko ostrym przeciążeniowym treningiem w przerwie tuż przed zawodami.
                                                    • Gość: optymist Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.24.118.128.generic-hostname.arrownet.dk 25.04.11, 09:04
                                                      To prawda ,sam ojciec i trener Caroline powiedzial przed turniejem w Stuttgardzie,ze jego corka miala bardzo ostry i wyczerpujacy trening z mysla o Grand Slam.Turniej w Stuttgardzie potraktowano treningowo i ze nie bedzie mial "pretensji" do Caroline jesli wypadnie wczesniej .O tyle sie pomylil,ze Caroline doszla do finalu rozgrywek choc z Agnieszka czy Goerges nie grala na 100% Widac bylo przemeczenie,nawet przed finalem z samego rana miala bardzo forsowny trening.
                                                    • Gość: j. Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 00:30
                                                      Gość portalu: optymist napisał(a):

> Caroline doszla do finalu rozgrywek choc z Agnieszka czy Goerges nie grala na 100% Widac bylo przemeczenie,nawet przed finalem z samego rana miala bardzo forsowny trening.

Ale mimo tego przemęczenia jej kalendarz startów przewiduje na przyszły miesiąc niezły kierat: 30 kwietnia-8 maja Madryt, 9-15 maja Rzym, 16-21 maja Bruksela no i od 22 maja Paryż. Z czegoś coś tu nie wyjdzie. Pewnie odpuści sobie Brukselę.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: #1 Wozniacki-#32 Gorgeous. IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.11, 01:30
                                                      W Madrycie i Rzymie jest kasa,to znajac pazernosc Wozniackich bedzie tam na 1.000%.Brukselke odpusci i w Paryzu dojdzie do cwiercfinalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka