Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Otake drabinke walczylem!

20.05.11, 18:06
    www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r1s4.html
    Murray-Nadal i Novak-Ferrer/Federer

Murray zgniecie w pf Nadala i Novak jest mistrzem!

Novak:
    1r-De Bakker
    2r-Hanescu
    3r-Del Potro
    4r-Gasquet
    cw-Berdych
    pf-Federer
    f-Murray
    Obserwuj wątek
      • Gość: r Re: Otake drabinke walczylem! IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 22:15
        Znowu żarty się Ciebie Macieju imają. Coś rozweselającego popijasz ostatnio?
        • Gość: MACIEJ Re: Otake drabinke walczylem! IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.05.11, 22:43
          Ja wiem,sporo ludzi nie wierzy w to,ze Murray jest lepszy od Nadala.Poczekamy tydzien i zobaczymy na wlasne oczy.
          • Gość: m.hingis Lepszy? IP: 95.108.99.* 21.05.11, 15:25
            Jest 10:4 dla Nadala. I nic nie wskazuje, żeby mógł pokonać Hiszpana, zwłaszcza na mączce
            • maksimum Re: Lepszy? 21.05.11, 15:47
              www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=N409&oId=D643
              Djokovic tez jest do tylu z Nadalem w meczach H2H a bije go na korcie.
              • Gość: r Re: Lepszy? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 18:37
                Tylko że Murray już przegrał w tym roku z Nadalem i to na cegle. Nie wiem skąd wyciągasz swoje głupie wnioski. PRAWIE wygrał z Djokoviciem, to zleje Nadala?

Jak dziecko...
                • Gość: MACIEJ Nie wiem skąd wyciągasz IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.05.11, 20:01
                  > Nie wiem skąd wyciągasz swoje głupie wnioski. PRAWIE wygrał z Djokoviciem, to zleje >Nadala?

Ciekawe czy mnie przeprosisz jak Murray pokona Nadala?

• Gość: r Re: Nie wiem skąd wyciągasz IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 20:53
                    Oczywiście Macieju. Jeśli Murray wygra z Nadalem to przeproszę Cię i przyznam Ci rację!

A w drugą stronę?
                    • maksimum Re: Nie wiem skąd wyciągasz 21.05.11, 21:05
                      Nie ma drugiej strony,bo niemal wszyscy sa przekonani ze Nadal wygra.
                      Wszyscy na poczatku roku tez byli przekonani,ze Nadal skonczy rok jako #1,TYLKO ja jeden bylem odmiennego zdania.
                      Murray jest nieobliczalny jak najgorsza baba i mimo ze z kazdym juz wygrywal nie wygral ani jednego szlema.
                      To co pokazal w Rzymie wystarczy na pokonanie Nadala.
                      • Gość: r Re: Nie wiem skąd wyciągasz IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 22:53
                        Nie byłeś. Dopiero po wygranej w bardzo dobrym stylu przez Novaka tak stwierdziłeś. Zatypowałbyć przed rozpoczęciem turnieju, to można by mówić, że jesteś odmiennego zdania.

Gdyby w finale AO zameldował się Nadal, to byś śpiewał, że to mistrz blabla. Twoje tymczasowe miłostki do najlepszych w danej chwili są godne politowania :)
                        • maksimum Re: Nie wiem skąd wyciągasz 22.05.11, 00:17
                          Przeciez teraz przed rozpoczeciem RG typuje ze wygra je Novak a Murray pokona Nadala.
                          Nigdy za Nadalem nie przepadalem,za ten jego defensywny styl i wyglada na to,ze juz jest po Nadalu i tenis odetchnie od jego balonikow.
                          • Gość: r Re: Nie wiem skąd wyciągasz IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 14:20
                            W 2009 roku pewnie też mówiłeś, że po Nadalu. A po finale AO 2009, że po Federerze...

Hiszpan nie ma jeszcze 25 lat, wygra jeszcze ładnych parę turniejów wielkoszlemowych, a Novak nigdy się do tej liczby nie zbliży.
                            • Gość: MACIEJ Re: Nie wiem skąd wyciągasz IP: *.nycmny.east.verizon.net 22.05.11, 19:43
                              A co nie mialem racji?
                              Federer zaczyna przegrywac z zawodnikami spoza 10-tki,a Nadal na swojej najlepszej nawierzchni bierze baty od Dzokovica.
          • coelka Re: Otake drabinke walczylem! 05.06.11, 01:09
            No Nadal jest jednak lepszy i to moj wymarzony finał a tamci ciagle sa dla mnie materiałem zastepczym za cudna dwójke F. i N.
      • maksimum Re: Otake drabinke walczylem! 26.05.11, 01:06
        Jutro Kubot-Berlocq

www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=K540&oId=B884
        i szansa na wejscie do 100-tki.
        • ex.mila Re: Otake drabinke walczylem! 26.05.11, 01:18
          maksimum napisał:

> Jutro Kubot-Berlocq
          >
          Nie mogę się doczekać.
          • Gość: manDdia Re: Otake drabinke walczylem! IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 01:38
            Radwańska walczy z Mirzą jutro o 11 jako pierwszy mecz na korcie nr 2.
            Kubot z Berlocq to mecz nr dwa na "piątce" po deblu Dekmeijere/Szavay kontra Peschke/Srebotnik, czyli pewnie przed 13.
            • Gość: manDdia Errata IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 01:42
              Jutro oczywiście dla MACIEJa, u którego jeszcze jest środowy wieczór, dla nas już dzisiaj.
            • ex.mila Re: Otake drabinke walczylem! 26.05.11, 01:50
              Gość portalu: manDdia napisał(a):

> Radwańska walczy z Mirzą jutro o 11 jako pierwszy mecz na korcie nr 2.

Ech..strasznie głupio mi to pisać, i wcale się tym nie chwalę, ale nie obchodzi mnie to, ze Radwańska wygra z Mirzą (bo wygra). Nie będę oglądać tego meczu, nie obchodzi mnie wynik. Wygra Radwańska dobrze, wygra Mirza - jeszcze lepiej.

Ale Kubot to insza inszość. To objawienie pierwszej rundy, i jutro będę dęła w trąby kibicując mu.

• ex.mila jerychońskie!! 26.05.11, 01:52
                w jerychońskie trąby będę dęła!!
                • Gość: MACIEJ Re: jerychońskie!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.05.11, 03:41
                  Lukaszowi pomoze a Mirzy nie.
                • manddia Taniec z gwiazdami 26.05.11, 07:29
                  A kankana równocześnie z Łukaszem zatańczysz?
                  • ex.mila Re: Taniec z gwiazdami 26.05.11, 08:36
                    manddia napisał:

> A kankana równocześnie z Łukaszem zatańczysz?

Tradycyjnie zrobię sobie fikołka na cześć:-)
                  • maksimum Re: Taniec z gwiazdami 26.05.11, 14:44
                    manddia napisał:

> A kankana równocześnie z Łukaszem zatańczysz?

Ja bede tanczyl.
              • Gość: MACIEJ Re: Otake drabinke walczylem! IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.05.11, 03:40
                Mecz Radwanska -Mirza nie bedzie ladny,chyba ....ze Mirza wygra bo ostatnio sie pnie.
                Mirza mimo wszystko nigdy nie byla w 20-stce i Aga jest faworytka.

Jesli chodzi o Kubota-tylko on,nie przyjmuje do wiadomosci innego rezultatu.
              • manddia Bajkowa Iśka 26.05.11, 07:26
                Straszna się z Agnieszki zrobiła "księżniczka na ziarnku grochu" - wszystko jej przeszkadza, denerwuje ją i nie może się skupić na grze, ale i tak u mnie patriotyzm bierze górę.

Do boju, Aga!!!
                • ex.mila Re: Bajkowa Iśka 26.05.11, 08:38
                  manddia napisał:

> Straszna się z Agnieszki zrobiła "księżniczka na ziarnku grochu" - wszystko jej
                  > przeszkadza, denerwuje ją i nie może się skupić na grze, ale i tak u mnie patr
                  > iotyzm bierze górę.
                  >
                  No ja niestety chciałabym ale nie mogę.. za dużo tego. Ale mecz obejrzę, jak w tym czasie nie będzie jakiegoś innego fajnego.
                • ex.mila Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 26.05.11, 10:52
                  Na szczęście dla Polki czwartkowy pojedynek nie zostanie rozegrany na najszybszych - korcie nr 1 i 3.

- Jedynka i trójka są najszybsze na całym obiekcie. Jestem tu od poniedziałku i miałam okazję potrenować na każdym korcie poza Suzane Lenglen. Znam je więc już dość dobrze i chyba wolałabym zagrać z Mirzą na jakimś wolniejszym. Byłby dla mnie lepszy - oznajmiła jeszcze w poniedziałek Polka.

Nasza królewna zadowolona! Byleby sędzia nie okazał się matołem, a paryska publiczność zachowywała się kulturalnie i nie przeszkadzała zbytnio naszej gwieździe!
                  • Gość: Pitou Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 12:34
                    czepiasz sie. Sedzia byl matolem. A Iska z Sania wagrala gladko.
                    Brawo.
                    • ex.mila Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 26.05.11, 12:41
                      Gość portalu: Pitou napisał(a):

> czepiasz sie.

Być może, ale nie jakoś szczególnie

Sedzia byl matolem.

Moim zdaniem to Radwańska powinna decydować, kto będzie sędziował jej mecze.

A Iska z Sania wagrala gladko.
                      > Brawo.

W następnej rundzie Wickmayer, a w czwartej rundzie Szarapowa. Niech już teraz Radwańska wymysla powody z powodu których Maria rozwałkuje ją na korcie.
                      • ex.mila Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 26.05.11, 12:43
                        powody z powodów - ech... To nie moja wina, to przez ten pierolony niż baryczny

:P
                      • Gość: Pitou Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 12:58
                        czepiasz sie czepiasz. do tego zupelnie bez sensu. prawie na poziomie Maximum-Macieja.
                        Sedzia byl matolem i tyle. Iska miala racje.

> Moim zdaniem to Radwańska powinna decydować, kto będzie sędziował jej mecze.

eeee, rozczarowanie.
                        Poziom Macieja. potrzebne Ci to?

> W następnej rundzie Wickmayer, a w czwartej rundzie Szarapowa. Niech już teraz
                        > Radwańska wymysla powody z powodu których Maria rozwałkuje ją na korcie.

j.w.

co Ty sie agi czepiasz? dziewczyna gra bardzo mily dla oka tenis. W tym sezonie- jest jedna z czesciej wychodzacych do siatki dziewczyn. Nawet Maciej Age docenil :)
                        ciagniesz sie w ogonku, niczym - hmmm - tenisista ;)
                      • maksimum Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 27.05.11, 15:36
                        ex.mila napisała:

> Moim zdaniem to Radwańska powinna decydować, kto będzie sędziował jej mecze.

Moim skromnym zdaniem,Robert powinien sedziowac mecze Agi,a moze jeszcze lepiej by byla to Urszulka.

> W następnej rundzie Wickmayer, a w czwartej rundzie Szarapowa. Niech już teraz
                        > Radwańska wymysla powody z powodu których Maria rozwałkuje ją na korcie.

Chyba ze ja Wickmayer rozwalkuje wczesniej.
                        • ex.mila No tak...to było do przewidzenia 27.05.11, 19:48
                          maksimum napisał:

> ex.mila napisała:
                          >
                          > > Moim zdaniem to Radwańska powinna decydować, kto będzie sędziował jej mec
                          > ze.
                          >
                          > Moim skromnym zdaniem,Robert powinien sedziowac mecze Agi,a moze jeszcze lepiej
                          > by byla to Urszulka.
                          >
                          Radwański nie chce wracać do posądzeń o doping Belgijki, która nie zgłosiła się na obowiązkowe badania. Sprawę jednak zamknięto. - Nie mnie to osądzać - mówi. Ale wciąż denerwują go okoliczności w jakich jego córka przegrała spotkanie w Bydgoszczy.

- Pewnie by je wygrała, ale ponieważ graliśmy u nas to przegrała. Mamy takich sędziów, jakich mamy. Lubią sędziować przeciw Polakom. Na pocieszenie było to, że u chłopców było jeszcze gorzej. Odsyłam do materiałów archiwalnych. Jak było podczas meczbola, jak było podczas drugiego seta. Gdybym mógł to wrzuciłbym to do internetu - powiedział Radwański.

www.sport.pl/celebrities/1,83535,9680193,Roland_Garros__Radwanski__Dobrze__ze_nie_bedzie_polskich.html

Ale nie jest tak źle. Radwańska powiedziała wczoraj na konferencji prasowej i zaskoczy swoich kibiców zupełnie nowym kolorem do paznokci.

"Z plecami nie jest źle. Zmienię kolor paznokci"

Będę musiała zagrać naprawdę dobry mecz, żeby ją pokonać" - powiedziała Radwańska, która w Paryżu ma paznokcie pomalowane na niebiesko.

- Dzisiaj zmieniam kolor paznokci. Jeszcze nie wiem na jaki, ale na pewno będzie inny. Zawsze sobie zmieniam w trakcie turnieju, bo nie jestem przesądna - dodała.

www.eurosport.pl/tenis/roland-garros/2011/isia-nie-narzeka-na-plecy_sto2809059/story.shtml
                    • maksimum Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 26.05.11, 14:47

> czepiasz sie. Sedzia byl matolem.

Sedzia mial racje i jest on jednym z najlepszych sedziow w tenisie damskim.
                      • Gość: Pitou Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 15:36
                        > Sedzia mial racje i jest on jednym z najlepszych sedziow w tenisie damskim.

drogi Macieju, sedzia byl matolem. Wytlumaczano Ci to juz - jak jakiemus matolkowi (podkreslam JAK). nie wyskakuj znowu. po co sie kompromitowac.

ps.
                        jesli byl to "najlepszy sedzia" to oznacza to. 1. nawet najlepszemu zdazaja sie chwile slabosci vel
                        2. poziom intelektualny sedziow tenisa jest jaki jest.

ps. zeby nie rozpoczynac dyskujsi od nowa, przy ewidentnym zapotrzebowaniu na Autorytet ze strony Macieja- przypominam- WTA przyznalo racje Radwanskiej.
                        Uznajmy wiec: Roma locuta- sedzia to matol.
                        • maksimum Re: Bajkowa Iśka w końcu zadowolona! Z kortu! 27.05.11, 15:40

> 2. poziom intelektualny sedziow tenisa jest jaki jest.

Twoj poziom intelektualny jest jaki jest i pewnych rzeczy nie dane ci zrozumiec.

• ex.mila malisse - verdasco 26.05.11, 11:06
        to może być dobry mecz
      • ex.mila my tu gadu, gadu 26.05.11, 12:22
        a jeszcze nam Clijsters odpadnie....
        • Gość: Pitou Re: my tu gadu, gadu IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 13:03
          Clijsters przegrywa w decydujacym secie 1:4....
          • ex.mila Re: my tu gadu, gadu 26.05.11, 13:08

> Clijsters przegrywa w decydujacym secie 1:4....

1:5 0:30

oj biada, biada...niedobrze, bardzo mi smutno z tego powodu

Ps. jesli chodzi o Radwańską proponuję zawieszenie broni. Ja będę się czepiać, ty bedziesz ją chwalić, jak to w tenisowym mateczniku bywa. OK?
            • ex.mila Re: my tu gadu, gadu 26.05.11, 13:12

>
              > Ps. jesli chodzi o Radwańską proponuję zawieszenie broni. Ja będę się czepiać,
              > ty bedziesz ją chwalić, jak to w tenisowym mateczniku bywa. OK?

-Tylko prośba - ja sama pracuję na swoją opinię, porównując mnie do tego czy owego to im robisz krzywdę, nie mi. Tak więc bądź uprzejmy i zaprzestań tych praktyk.

A jeśli chodzo o Clijsters - 60 niewymuszonych błędów. Podejrzewam, ze to był jej osttani turniej.
              • maksimum Re: my tu gadu, gadu-Clijsters 26.05.11, 14:51
                ex.mila napisała:

> A jeśli chodzo o Clijsters - 60 niewymuszonych błędów. Podejrzewam, ze to był j
                > ej osttani turniej.

Ona wraca po kontuzji i na Wimbledon bedzie w pelni sil.
            • maksimum Re: my tu gadu, gadu 26.05.11, 14:49
              ex.mila napisała:

> Gość portalu: Pitou napisał(a):
              >
              > > Clijsters przegrywa w decydujacym secie 1:4....
              >
              > 1:5 0:30
              >
              > oj biada, biada...niedobrze, bardzo mi smutno z tego powodu

Ja widzialem kawalek jej pierwszego meczu i grala TRA-GI-CZNIE.

> Ps. jesli chodzi o Radwańską proponuję zawieszenie broni. Ja będę się czepiać,
              > ty bedziesz ją chwalić, jak to w tenisowym mateczniku bywa. OK?

Wickmayer rozstrzygnie kto umie grac w tenisa.
              • maksimum 3 runda: #122 Kubot-#120 Falla 26.05.11, 15:25
                www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=K540&oId=F444
                Ciekawy turniej ma Kubot przed soba i kolejna szanse na sukces.
                • Gość: MACIEJ Re: 3 runda: #122 Kubot-#120 Falla IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.05.11, 23:00
                  Ciekawie sie porobilo w cwiartce Kubota,bo przegrali swoje mecze jego potencjalni przeciwnicy #32 Anderson oraz #8 Melzer.

www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r2s1.html
                  Cwiercfinal w rekach Lukasza.
                  • ex.mila Brawo Dulko!! 27.05.11, 13:16
                    Georges będzie miała łatwiejszą drogę do finału:-)

A co to Kubota - Faja na śniadanie, Rosół na obiad i mamy ćwierćfinał:-)

Wczoraj jak było w czwartym secie 4:1 dla Melzera postanowiłam się zdrzemnąć. Byłam na 100% przekonana, ze już pozamiatane. Jakie było moje zdziwienie...
                    • manddia Re: Brawo Dulko!! 27.05.11, 14:43
                      ex.mila napisała:

> Georges będzie miała łatwiejszą drogę do finału:-)

Najpierw niech Julia wygra swój dzisiejszy mecz, bo dostała zadyszki po bardzo udanym początku pojedynku. Po 1 w setach mamy.
                      • ex.mila Re: Brawo Dulko!! 27.05.11, 14:55
                        manddia napisał:
                        >
                        > Najpierw niech Julia wygra swój dzisiejszy mecz, bo dostała zadyszki po bardzo
                        > udanym początku pojedynku. Po 1 w setach mamy.

Biorę winę na siebie, zawsze jak komuś za bardzo kibicuję to przegrywa...Dlatego zazwyczaj staram się zachować dystans i za bardzo nie wybiegać w przyszłość bo boję się zapeszyć. Jeszcze jak widzę, ze mój faworyt pzregrywa to nie patrzę - wychodzę z pokoju albo przełączam program. Wydaje mi się, że jak nie będę oglądać to lepiej mu pójdzie.

Tak więc trzeciego seta postanowiłam oglądać jednym okiem. To jedyne co mogę zrobić dla Julii:-)

a na poważnie- to źle to wygląda..bieda
                        • ex.mila Julia 1:4 w trzecim 27.05.11, 15:02
                          już raz się z takich kłopotów wygrzebała..ale Bartoli nie odpuści...
                        • manddia Re: Brawo Dulko!! 27.05.11, 15:03
                          ex.mila napisała:

> Tak więc trzeciego seta postanowiłam oglądać jednym okiem.

A drugim co oglądasz, o ile jest otwarte?
                          • ex.mila Re: Brawo Dulko!! 27.05.11, 15:08
                            manddia napisał:

> ex.mila napisała:
                            >
                            > > Tak więc trzeciego seta postanowiłam oglądać jednym okiem.
                            >
                            >
                            > A drugim co oglądasz, o ile jest otwarte?

Giro:-)

• manddia Różowy maj 27.05.11, 15:11
                              A ja Danielę z Caroline. Słowaczka właśnie przełamała podanie Dunki i prowadzi 3-1!
                              • ex.mila Re: Różowy maj 27.05.11, 15:14
                                manddia napisał:

> A ja Danielę z Caroline. Słowaczka właśnie przełamała podanie Dunki i prowadzi
                                > 3-1!

Mój komputer ostatnio jakiś leniwy i jak włączone dwa okienka to obydwa się przze większość czasu buforują. Wolałabym, zeby wygrała Julia, niż żeby przegrała Woźniacka - jeśli wiesz, co mam na myśli:-)

niech ona w końcu wygra tego drugiego gema!
                                • manddia Hantuchova uczy Caro gry na mączce 27.05.11, 15:21
                                  Już 5-1, jeśli wiesz co mam na myśli. Daniela wygląda na skoncentrowaną dziś, natomiast Karolina jakoś niepewny ma wyraz twarzy. Publiczność bije brawa, jakby to nasz jeden kolega forumowy napisał...
                                  • ex.mila Re: Hantuchova uczy Caro gry na mączce 27.05.11, 15:23
                                    manddia napisał:

> Już 5-1, jeśli wiesz co mam na myśli. Daniela wygląda na skoncentrowaną dziś, n
                                    > atomiast Karolina jakoś niepewny ma wyraz twarzy. Publiczność bije brawa, jakby
                                    > to nasz jeden kolega forumowy napisał...

Włąśnie włączyłam. Pierwszy set do jednego. Wielkie brawa, oby tak dalej!! Żałuję, ze nie oglądałam od początku..
                                • Gość: MACIEJ Re: Różowy maj IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.05.11, 15:32
                                  To musze was zalamac,ja mam 6 kanalow w TV z roznymi meczami z RG i jednoczenie graly Bartoli-Goerges oraz Hantuchova-Wozniacki.
                                  Bartoli zameczyla i tak zmeczona Goerges a Hantuchova ladnie zamiata kort Wozniacka.
                                  • ex.mila Re: Różowy maj 27.05.11, 15:36
                                    Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Bartoli zameczyla i tak zmeczona Goerges a Hantuchova ladnie zamiata kort Wozni
                                    > acka.

Tylko wygrana Hantuchovej będzie w stanie poprawić mi humor..nawet nie chcę myśleć o tym, ze Woźniacka odrobi straty.
                                    • manddia Re: Różowy maj 27.05.11, 15:39
                                      Pst! Nie kracz o odrobieniu strat, tylko szykuj miejsce na fikołka...
                                      • ex.mila Re: Różowy maj 27.05.11, 15:42
                                        manddia napisał:

> Pst! Nie kracz o odrobieniu strat, tylko szykuj miejsce na fikołka...

Dzisiaj nie piję:-)
                                        • manddia Re: Różowy maj 27.05.11, 15:48
                                          ex.mila napisała:

> manddia napisał:
                                          >
                                          > > Pst! Nie kracz o odrobieniu strat, tylko szykuj miejsce na fikołka...
                                          >
                                          > Dzisiaj nie piję:-)

Co racja, to racja. Szampana zostawiamy na jutro dla Kubota i Radwańskiej - oby.
                                      • ex.mila jUż dwa gemy odrobiła 27.05.11, 15:55

i serwuje..
                                        • manddia Re: jUż dwa gemy odrobiła 27.05.11, 16:02
                                          ex.mila napisała:

>
                                          > i serwuje..

To jest syndrom strachu przed przegraniem wygranego meczu.
                                  • manddia Re: Różowy maj 27.05.11, 15:40
                                    Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> To musze was zalamac,ja mam 6 kanalow w TV z roznymi meczami z RG i jednoczenie
                                    > graly Bartoli-Goerges oraz Hantuchova-Wozniacki.
                                    > Bartoli zameczyla i tak zmeczona Goerges a Hantuchova ladnie zamiata kort Wozni
                                    > acka.

Ile gemów wyrwie Caroline w całym meczu?
                                    • ex.mila Re: Różowy maj 27.05.11, 15:44

> Ile gemów wyrwie Caroline w całym meczu?

Na razie Hantuchova robi z nią co chce.

Taka ciekawostka - Woźniacka 10.000 w 22 turniejach, druga w rankingu Clijsters 8.000 w 14.
                              • ex.mila :(( 27.05.11, 15:20

głupia Bartoli:P
                                • manddia 27 minut 27.05.11, 15:24
                                  Tyle czasu potrzeba by pokonać w pierwszym secie liderkę rankingu na Roland Garros.
                                  • ex.mila Hantuchowa 15: 0 Woźniacki 27.05.11, 15:29
                                    stosunek wygranych piłek w pierwszym secie
                                • ex.mila Julia - 28:4 - Bartoli 27.05.11, 15:25
                                  stosunek winnerów z forhendu
                        • maksimum Re: Brawo Dulko!! Ja tez tak robie. 27.05.11, 15:43
                          ex.mila napisała:

> Wydaje mi się, że jak nie będę oglądać to lepiej mu pójdzie.

Ja tez tak robie.
                          • ex.mila Re: Brawo Dulko!! Ja tez tak robie. 27.05.11, 15:44
                            maksimum napisał:

> ex.mila napisała:
                            >
                            > > Wydaje mi się, że jak nie będę oglądać to lepiej mu pójdzie.
                            >
                            > Ja tez tak robie.

:-))
                            • ex.mila Podobno Daniela wygrała:-) 27.05.11, 16:10
                              a ja mam w dalszym ciągu 5:3 w okienku
                              • ex.mila Re: Podobno Daniela wygrała:-) 27.05.11, 16:11
                                tzn 4:3 40:0
                                • maksimum Re: Podobno Daniela wygrała:-) 27.05.11, 16:14
                                  Wygrala i to na spokojnie. Przy 4:0 w trzecim secie zaczela sie denerwowac i przegrala 3 gemy z rzedu,ale pozniej opanowala sytuacje i wygrala 2 nastepne gemy przy prostych bledach Wozniacki.Zazwyczaj Wozniacki takich bledow nie robi,ale cos musialo jej tez dokuczac,czy moze nerwy ja poniosly.
                                  • maksimum Re: Podobno Daniela wygrała:-) 27.05.11, 16:16
                                    Wlacz sobie <rolandgarros.com> tam jest na biezaco.
                                    • ex.mila no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuchovą 27.05.11, 16:18
                                      i Szarapową...byle nie Azarenka!

Kogo Hantuchova ma teraz w drabince?
                                      • ex.mila Nie jest źle 27.05.11, 16:20
                                        Jeszcze jest Petkovic i Kvitowa, w ostateczności Szarapowa do kibicowania.
                                        • ex.mila Re: Nie jest źle 27.05.11, 16:22
                                          Dulko, Schavione..spokojnie, jest z czego wybierać:-)

ale Julii żal...
                                      • manddia Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 16:27
                                        ex.mila napisała:

> i Szarapową...byle nie Azarenka!
                                        >
                                        > Kogo Hantuchova ma teraz w drabince?

Swietłanę. Potem na zwyciężczynię czekać będzie pojedynek z lepszą z pary Dulko - Bartoli.
                                        www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ws/index.html
                                        • ex.mila Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 16:33
                                          manddia napisał:

>
                                          > Swietłanę. Potem na zwyciężczynię czekać będzie pojedynek z lepszą z pary Dulko
                                          > - Bartoli.

Napisałabym - ten mecz ze Swietą zapowiada się fantastycznie, gdybym nie miała pewności, ze Daniela spali się psychicznie w połowie meczu. Ona się już taka urodziła po prostu. Pamiętam jej pierwszy wygrany turniej w Indian Wells. Karol Stopa piał z zachwytu, ze to przyszły nr 1.
                                          • manddia Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 16:44
                                            Dzisiaj Daniela wytrzymała presję to z Kuzniecową powinno być łatwiej pod tym względem, choć niekoniecznie na korcie.

Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale deblowe partnerki Agnieszki w czasie wspólnych występów z Polką robią spore postępy w grze pojedynczej. Wcześniej Kirilienko ze środka pierwszej setki weszła do dwudziestki, teraz Hantuchova gra jak natchniona!
                                            Krajicek skończyła debla z Agnieszką - regres; Marija skończyła - regres. Dziwne...
                                            • maksimum Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 17:37
                                              manddia napisał:

> Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale deblowe partnerki Agnieszki w czasie
                                              > wspólnych występów z Polką robią spore postępy w grze pojedynczej.

Bo Radwanska jest spokojna na korcie.Moze nerwy ja roznosza ale tego nie pokazuje,a takie gwiazdy jak Kirilenko czy Hantuchova to istne klebki nerwow.Obejrzyj choc jeden wywiad z Kirilenko,dziewczyna piekna jest,ale w dalszym ciagu panienka,bo nerwy ja tak rozsadzaja,ze nie potrafi jednego zdania spokojnie powiedziec.
                                              Tenis nie jest skomplikowana gra,ale by miec rezultaty,to trzeba to robic na spokojnie.

> Wcześniej Kirilienko ze środka pierwszej setki weszła do dwudziestki, teraz Hantuchova gra
                                              > jak natchniona!
                                              > Krajicek skończyła debla z Agnieszką - regres; Marija skończyła - regres. Dziwne...

Kirilenko teraz gra najlepszy tenis w swojej karierze.
                                              • manddia Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 17:59
                                                maksimum napisał:

> Kirilenko teraz gra najlepszy tenis w swojej karierze.

No chyba żartujesz sobie:

"Year In Detail
                                                JANUARY - Fell 1r at Sydney (l. to Cibulkova); reached 2r at Australian Open (as No.18 seed, l. to Benesova); made doubles Top 10 debut afterwards on January 31 (rose from No.14 to No.9).

FEBRUARY - Reached 2r at Pattaya City (as No.3 seed, l. to qualifier Voskoboeva 16 75 64; led 61 52 w/3mp at 61 54); fell 1r at Dubai (l. to qualifier Scheepers); withdrew from Doha w/left hip injury.

MARCH - Reached 3r at Indian Wells (as No.24 seed, l. to No.9 seed A.Radwanska); reached 3r at Miami (as No.24 seed, l. to No.9 seed A.Radwanska).

APRIL - Reached 2r at Charleston (as No.9 seed, l. to qualifier Tatishvili); fell 1r at Madrid (l. to Gajdosova 75 36 76(4); held 2mp at 6-5 third set); won ninth WTA doubles title at Madrid (w/Azarenka).

MAY - Fell 1r at Rome (l. to No.12 seed Petkovic); reached QF at Strasbourg (as No.5 seed, l. to No.2 seed Petkovic)."
                                                www.wtatennis.com/player/maria-kirilenko_2257889_9891
                                                Była 18 w rankingu, jest 27 a losowania ma albo genialne, albo szczęśliwe. Teraz III runda i zawodniczka spoza pierwszej setki, nic tylko nabijać punkty do rankingu...
                                                • maksimum Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 20:39
                                                  manddia napisał:

> maksimum napisał:
                                                  >
                                                  > > Kirilenko teraz gra najlepszy tenis w swojej karierze.
                                                  >
                                                  > No chyba żartujesz sobie:

Ja mowie,ze w tym turnieju jej dobrze idzie,ale zobaczymy jutro jak sobie z Rus bedzie radzila.
                                                  • Gość: manDdia Z kim miała Marija przegrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 20:55
                                                    W pierwszej rundzie Coco, Chanelle w drugiej - co na to wszystko Pierre Cardin?

Pierwsza wyżej od niej rozstawiona zawodniczka dopiero ewentualnie w IV rundzie (Petkovic lub Gajdosova), jeśli pokona jutro Holenderkę. Drabinka - marzenie, na jej podstawie zdecydowanie za wcześnie mówić o jakiejś formie Kirilienko...
                                                    • maksimum Re: Z kim miała Marija przegrać? 28.05.11, 00:14
                                                      Wiesz chyba,ze na szlemy wszyscy sa extra przygotowani i pokonanie takiej Coco juz jest sukcesem.
                                                      Zobacz co sie stalo z Clijsters,Wozniacki,Stosur a do cwiercfinalow jeszcze daleko.
                                                    • manddia Re: Z kim miała Marija przegrać? 28.05.11, 04:14
                                                      maksimum napisał:

> Wiesz chyba,ze na szlemy wszyscy sa extra przygotowani i pokonanie takiej Coco
                                                      > juz jest sukcesem.
                                                      > Zobacz co sie stalo z Clijsters,Wozniacki,Stosur a do cwiercfinalow jeszcze dal
                                                      > eko.

Jeśli Coco wg ciebie to ta sama skala trudności co te 3 później wymienione, no to gloria dla Rosjanki. Wielki sukces!

PS. Kim "faktycznie" była super przygotowana...
                                          • maksimum Re: no to w takim razie trzymam kciuki za Hantuch 27.05.11, 16:45
                                            ex.mila napisała:

> Napisałabym - ten mecz ze Swietą zapowiada się fantastycznie, gdybym nie miała
                                            > pewności, ze Daniela spali się psychicznie w połowie meczu. Ona się już taka ur
                                            > odziła po prostu.

One obie maja tendencje do spalanie sie psychicznie.

> Pamiętam jej pierwszy wygrany turniej w Indian Wells. Karol S
                                            > topa piał z zachwytu, ze to przyszły nr 1.

Hantuchova jest za slaba fizycznie na #1 i ona jest troche za slaba w obronie,co bylo widac w meczu z Wozniacki.
                                            • maksimum Djokovic-Del Potro 63 13 27.05.11, 20:45
                                              W pierwszym secie normalny mecz Novaka i Del Potro nie istnial,ale w drugim secie Novak zaczyna robic duzo bledow i przegrywa 1:3.
                                              Wez sie Novak,bo ja jedyny na ciebie licze.
                                              • ex.mila Re: Djokovic-Del Potro 63 13 27.05.11, 20:52
                                                maksimum napisał:

> W pierwszym secie normalny mecz Novaka i Del Potro nie istnial,ale w drugim s
                                                > ecie Novak zaczyna robic duzo bledow i przegrywa 1:3.
                                                > Wez sie Novak,bo ja jedyny na ciebie licze.

Do boju del Potro! :) (co to by było za forum, gdybyśmy wszyscy kibicowali tym samym)

ale to tylko jedno przełamanie, więc się nie będę sie podniecać, zeby nie zapeszyć

ale mecz, palce lizać.
                                                • maksimum Re: Djokovic-Del Potro 63 36. 28.05.11, 00:11
                                                  ex.mila napisała:

> ale mecz, palce lizać.

Nie bede ukrywal,ze Del Potro jest lepszy niz myslalem.
                                                  Z Novaka w drugim secie powietrze zeszlo i popelnil mase niewymuszonych bledow,z double faults wlacznie.Beda grali w sobote w samo poludnie.Pogoda sprzyja Del Potro bo bedzie tylko 16 stC i pochmurnie,a on nie lubi upalow.
                                                  Mam nadzieje ze przez noc Djokovic dojdzie do siebie i zacznie jutro ostro i nie bedzie spuszczal z tonu.
                                                  • Gość: r Re: Djokovic-Del Potro 63 36. IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 00:22
                                                    > Z Novaka w drugim secie powietrze zeszlo i popelnil mase niewymuszonych bledow,
                                                    > z double faults wlacznie.

Wcale nie popełnił masy niewymuszonych błędów - o jeden więcej niż w pierwszej partii, którą dość wyraźnie wygrał. Tak Ci się wydaje, że masę, bo przestrzelił minimalnie 2-3 piłki w bardzo dynamicznych akcjach, które okazały się być kluczowe. W meczach z Nadalem to on wygrywał te 2-3 najważniejsze punkty, tutaj zrobił to Delpo. Djoković w drugiej partii stracił koncept i niespecjalnie wiedział co zrobić, przy plombach, jakie ładował mu Portek bo psuć nie chciał. Jak to się mówi: he was getting inside his head i bardzo źle, że ten mecz przerwano, bo była szansa na sensację.

Macieju, bardzo nie chcesz zauważyć tego, że w drugim secie Argentyńczyk zagrał znacznie lepiej niż w pierwszym. Poprawił skuteczność podania i głębię odbić, po prostu znalazł rytm, w którym łoił 1,5 roku temu towarzystwo w Nowym Jorku. Ten facet ma mentalność zawodników z lat 90. - jak przegra seta to nie biadoli, tylko się wkurza i poprawia swoją grę. Zobacz na reakcję JMDP po wygranym secie: fist-pump i ręce w górze. On zamierza jutro walczyć o każdą piłkę i takie spotkanie w 3R jest niestety przedwczesnym półfinałem.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: Djokovic-Del Potro 63 36. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 01:04
                                                      Oczywiscie,ze Del Potro zagral w drugimsecie o klase lepiej niz w pierwszym i gdyby bylo swiatlo w tym zapyzialym RG to Djokovic przegralby pierwszy mecz w tym roku.
                                                      Jak na moj gust to Novak nie mial juz sil w drugim secie i stad brak dobrej koncepcji na skuteczna gre.Moze to presja tych 39 wygranych meczow.Mysle ze sie pozbiera do jutra i pokaze klase.
                                                      To definitywnie jest tenis na final RG,bo Nadal nic specjalnego nie okazal.
                                              • maksimum Cwiercfinaly. 27.05.11, 20:56
                                                1-Nadal-Soderling
                                                2-Murray-Chella
                                                3-Federer-Ferrer
                                                4-Djokovic-Montanes
      • ex.mila Vinci! Bierz się do roboty! 28.05.11, 11:27

Najwyższa pora wyeliminować stękajłę.

Biedna Vania King. Mam nadzieję, że Kvitova się zlituje i podaruje jej ze cztery gemy.
        • manddia Re: Vinci! Bierz się do roboty! 28.05.11, 12:08
          ex.mila napisała:

>
          > Najwyższa pora wyeliminować stękajłę.

Nie ma szans - Wiktoria jest za dobra jeśli jej nic nie dolega.

> Biedna Vania King. Mam nadzieję, że Kvitova się zlituje i podaruje jej ze czter
          > y gemy.

Vania traktuje singla jako dodatek do gry podwójnej ze Szwiedową, gdzie idzie im razem dobrze. Grają debla w Paryżu rozstawione z trójką.
          • ex.mila Re: Vinci! Bierz się do roboty! 28.05.11, 12:12
            manddia napisał:

> ex.mila napisała:
            >
            > >
            > > Najwyższa pora wyeliminować stękajłę.
            >
            > Nie ma szans - Wiktoria jest za dobra jeśli jej nic nie dolega.

Trzeba jej to oddać...

• Gość: MACIEJ Radwanska-Sharapova. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 18:02
              Bedzie ciekawy pojedynek,bo mimo ze Aga nic specjalnego nie pokazala w meczu z Wickmayer,szczegolnie jak Yanina zaczela robic szpagaty pod siatka,dotykajac noga siatki,to wiedzialem,ze to drewno ma mecz przechlapany.
              Sharapova jest duzo bardziej wymagajaca,choc pokazala sie bardzo slabo w meczu z Caroline Garcia i gdyby 17 latka nie opadla z sil,to by wyeliminowala Marie.
              Stawiam na Sharapova.
              • Gość: MACIEJ Kubot ma forehand jak Del Potro. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 18:14
                Backhand ma lepszy niz Del Potro wiec dlaczego przegrywa z jakims Faja,jak podczas meczow Del Potro po jego forehandach przesuwa sie po widowni fala.
                Kubot ma typowe problemy mentalne.
                1-Po co on chodzi do siatki jak ma tak dobry forehand i backhand?
                Szczegolnie ze przy siatce wcale nie jest taki dobry jak przy wymianie silnych ciosow zza linii koncowej.
                2-Zdecydowanie powinien poprawic serw.Mocny serw w srodek jest dobry,ale ma malo serwow na linie,a drugi serw jest pozal sie boze.
                3-Za wczesnie bierze pilke przy drugim serwie wroga.
                On gra tak jak Li Na w pierwszym secie w AO z Wozniacki.Nie ma sensu brac pilki na wznoszeniu jak robi sie wiecej bledow niz grajac ja w najwyzszym punkcie.
                Li Na zrozumiela to w trzecim secie i wygrala mecz.Kubot natomiast jest za nerwowy na wygrywanie wyrownanych meczow.
              • Gość: MACIEJ Re: Radwanska-Sharapova. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 18:30
                A ze nie lubie tenisa ani jednej ani drugiej,to ich meczu nie bede ogladal.
                • Gość: MACIEJ Ljubicic-Verdasco. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 18:52
                  Ljubicic wlasnie pokonal Verdasco w trzech setach i w nastepnym meczu zmierzy sie z Nadalem.Verdasco nie zachwycil,a Ljubicic jak zwykle serwowal wspaniale.
                  • Gość: jazda trolejbusem Re: Ljubicic-Verdasco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 19:37
                    Od wielu miesięcy z Verdasco uchodziło powietrze, a obecnie bliski jest całkowitego sflaczenia. A proces jego upadku zaczął się, jak tylko tylko zaczął gorliwie asystować i nadskakiwać pewnej dość pulchnej Dunce mieszkającej obecnie w Monako, której nazwiska wymieniać nie będę, a dla ułatwienia dodam, że na całe szczęście i ku prawdziwej uldze większości publiczności już odpadła z turnieju i to w stylu, choć trudno w to uwierzyć, o wiele gorszym niż wyżej wzmiankowany Verdasco.
                    • Gość: MACIEJ Dunka-Verdasco. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.05.11, 20:29
                      Oni do siebie doskonale pasuja.Problem w tym,ze i jedno i drugie juz ma po karierze i moga sie spokojnie romansami na calosc zajac.
                      • Gość: MACIEJ Djokovic #1. IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.05.11, 17:40
                        Djokovic-Gasquet 64 64 i mistrz meczu nie wypusci z rak,zostajac #1.
                        Nadal ma troche szczescia bo bedzie gral z kontuzjowanym Murrayem a nie Andym w pelni sil.
                        W cwiercfinale Novak zagra z Fogninim a w polfinale Ferrer/Federer.
                        • maksimum Novak juz w polfinale. 31.05.11, 02:45
                          www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r5s1.html
                          ten to sie umie znalezc!

A Murray nawet w cwiercfinale nie jest.
                          Nie chce krakac,ale Federer moze do polfinalu nie dojsc.
                          • Gość: MACIEJ Czy Murray pokona Nadala? IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.06.11, 04:41
                            Najpierw Nadal ma cwiercfinal z Soderlingiem i Robin kilka lat temu sprawil niespodzianke pokonuja Nadala.W tym turnieju nie ogladalem Soderlinga ale ostatnio nie byl on w wysmienitej formie,wiec mysle ze niespodzianki nie sprawi.
                            Troche szczesliwie ulozylo sie Nadalowi z Murrayem,ktory kilka dni temu podczas meczu skrecil bolesnie prawa kostke,choc dokonczyl mecz zwyciestwem oraz wygral nastepny mecz z Troickim. Wygladalo to troche tak,jakby specjalnie chcial sprawe zdramatyzowac i najpierw przegral pierwsze dwa sety a gdy wygral dwa nastepne trzeba bylo mecz przelozyc,bo w RG nie ma sztucznego oswietlenia kortow,na dodatek do braku Hawk-eye.
                            W dokonczonym dzisiaj meczu tez odpuscil na 2:5 by pozniej set bohatersko wygrac.
                            Widac,ze stac go na wiele bo Troicki jest #15 w rankingu i grac umie,a na dodatek jest bardzo sprawny fizycznie.
                            Mamusia z narzeczona kontroluja poczynania Andego na kortach,to przegrac przed finalem nie wypada.Czy zauwazyl ktos,ze narzeczona jest kropka w kropke jak mamusia,bo inaczej mamcia by jej obok siebie na trubunach nie trzymala.
                            • maksimum Amerykanin w polfinale. 02.06.11, 19:18
                              www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/bs/index.html
                              17 letni Bjorn Fratangelo z Pensylwanii jest w polfinale juniorow RG.

www.tennisrecruiting.net/player.asp?id=203609
                              Od kilku lat jest w krajowej czolowce,wiec jest nadzieja na przyszlosc.
                              • Gość: MACIEJ Amerykanin w finale juniorow. IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.06.11, 19:15
                                www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/bs/index.html
                                • Gość: MACIEJ Federer-Djokovic 7:6. IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.06.11, 19:20
                                  Mysle,ze po bardzo dobrym poczatku Federer nie wytrzyma kondycyjnie.
                                  Djokovic nie gra swojego najlepszego tenisa a Federer jest wyjatkowo szybki dzisiaj.
                                  • Gość: MACIEJ Nie moge uwierzyc w to co ten starszy pan wyprawia IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.06.11, 19:57
                                    Mial sie zmeczyc po pierwszym secie,a to ten mlodszy wysiada.
                                    • maksimum W takiej formie wygra 17-ego szlema. 04.06.11, 00:32
                                      Bardzo dobrze Roger zagral.Nawet nie zauwazylem brakow kondycyjnych.Novak zagral troche gorzej niz w poprzednich meczach,ale tak bywa i jak Roger wygra w Paryzu to Novak zostanie #1.
                                      • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 00:44
                                        Może byś się choć raz nie odzywał? Jak mówisz, że do czegoś na pewno dojdzie, to jest dokładnie na odwrót. Nie zapominaj, ze Nadal to nemezis Federera. Szwajcar ma jego kompleks, łatwo mu na pewno nie będzie. Nie będę się powtarzać, co Roger musi zrobić, by wygrać, ale jeśli Federe nie wyrzuci z głowy tych kilku bolesnych porażek z Hiszpanem, to masz jak w banku, że puchar nie pojedzie do ojczyzny Helweta.
                                        • ex.mila oglądam powtórkę:-) 04.06.11, 00:52
                                          a co!
                                          • maksimum Re: oglądam powtórkę:-) 04.06.11, 15:24
                                            Ja nie przepadam za ogladaniem tenisa,ale wczorajszy mecz Novak-Roger byl przyjemna niespodzianka.Ale juz ogladanie Woz-Rad to meka.
                                        • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 11:00
                                          Gość portalu: ps napisał(a):

> ale jeśli Federe nie wyrzuci z głowy tych kilku bo
                                          > lesnych porażek z Hiszpanem, to masz jak w banku, że puchar nie pojedzie do oj
                                          > czyzny Helweta.

Kilkunastu ;)
                                          • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 14:17
                                            Wiem:). Mnie jednak bardziej chodziło o te bolesne przegrane Rogera z Rafą na turniejach wielkoszlemowych-szczególnie te na Wimbledonie i AO. No i nie można zapominać o pogromie, jaki został zafundowany Szwajcarowi we Francji trzy lata temu. Myślę, że porażka Novaka jest Nadalowi bardzo na rękę. Gdyby Serb wygrał wczorajszy pojedynek, mógłby się nakręcić i zyskać dużo pewności siebie-nic tak nie uskrzydla zawodnika, jak wygranie trudnego pojedynku. A biorać pod uwagę fakt, że Djoković ma ogromną przewagę mentalną nad Rafą, a do tego Hiszpan nie ma pomysłu na grę z nim, to wtedy mogłoby nie być tak różowo. Dlatego uważam, że-mimo tego, iż Roger gra ostatnio wspaniale-Nada ma większe szanse na wygraną ze Szwajcarem. Rafa po prostu zna styl gry swojego przyjaciela, umie z nim grać i trudno go będzie czymś zaskoczyć. A Helwetowi z nikim nie gra się tak trudno jak z Nadalem. Nie ma chyba rywala, który by mu aż tak nie odpowiadał.
                                            • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 14:19
                                              Miało być Nadal i biorąc.
                                            • maksimum Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 04.06.11, 15:22

> Dlatego uważam, że-mimo tego, iż Roger gra ostatnio wspaniale-Nada ma większe szanse >na wygraną ze Szwajcarem.

A ja uwazam wrecz odwrotnie.
                                            • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 15:54
                                              Nic nowego nie powiedziałeś :)
                                              Wiadomo od początku, że Nadal jest "zaprogramowany" na Federera i na ostrzał jednoręcznego backhandu. Finał z Djokiem byłby zupełnie jednostronny - Serb miałby 3-4 setowy trening gaszenia balonów z dwuręcznego backhandu i po imprezie.

Niezależnie od tego, jak wspaniale by Szwajcar wczoraj nie grał, jest znacznie wygodniejszym przeciwnikiem dla Rafy. Poza tym Fed lubi wykorzystywać siłę uderzenia przeciwnika, atakować ze wznoszącej, a przy balonach Nadala i tej kosmicznej rotacji jest to znacznie utrudnione.
                                          • maksimum Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 04.06.11, 15:19
                                            Gość portalu: r napisał(a):

> Gość portalu: ps napisał(a):
                                            >
                                            > > ale jeśli Federe nie wyrzuci z głowy tych kilku bo
                                            > > lesnych porażek z Hiszpanem, to masz jak w banku, że puchar nie pojedzie
                                            > do ojczyzny Helweta.
                                            >
                                            > Kilkunastu ;)

16:8 dla Nadala,.... ale nic to,bo Roger gra jak marzenie.
                                            • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 15:51
                                              > 16:8 dla Nadala,.... ale nic to,bo Roger gra jak marzenie.

Roger już grał znacznie lepiej, a Rafa znacznie gorzej, kiedy Hiszpan był w finale zaporą nie do przejścia. Jutro musi zagrać co najmniej tak samo dobrze jak z Djoko, a i to może nie wystarczyć, bo mecz będzie zupełnie inny pod względem intensywności i tempa.

Faworytem jest Nadal.
                                              • maksimum Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 05.06.11, 01:33

> Faworytem jest Nadal.

Brzuch mnie boli ze smiechu.
                                                • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 13:25
                                                  To idź stawiaj pieniądze na Federera. W przeciwnym razie zamilcz.
                                                • Gość: r Żałosna kompromitacja maksimum!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 19:21
                                                  MACIEJ dalej snuł swoje bajki, jednak Król Paryża jest jeden i jest nim Rafael Nadal.

Przyznam, że po pierwszej rundzie moja wiara w tytuł spadła prawie do zera.
                                                  Brawo Mistrzu!
                                                  • Gość: MACIEJ Jak Federer przegral pierwszego seta? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.11, 20:07
                                                    Prowadzil 5:2 mial pilke setowa i przegral seta?
                                                    Czy zdarzylo mu sie w zyciu przegrac seta prowadzac 5:2?
                                                    Tie break w drugim secie to juz kompletna klapa.
                                                    Przez caly mecz biegal slabo,duzo gorzej gral katowo i to jest cala tajemnica porazki.
                                                    Zastanawiam sie czy oni(Federer,Sharapova) biora cos by zagrac jeden mecz genialnie a pozniej juz bez emocji.
                                                    Federer z Nadalem wiekszosc meczu gral przez srodek podczas gdy z Djokovicem wszystko szlo w rogi.
                                                    Sharapova w pierwszym secie z Petkovic serowala na 83% i miala 7 niewymuszonych bledow.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: Jak Federer przegral pierwszego seta? IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.11, 20:08
                                                      Zapoomnialem dodac.Nadal wcale nie gral genialnie.Widzialem duzo lepsze mecze w jego wykonaniu.Mowiac krotko nie bylo na co patrzec.
                                                    • Gość: r Re: Jak Federer przegral pierwszego seta? IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 20:26
                                                      Nie grał genialnie, a mimo to wygrał. Wiesz czemu? Bo jest prawdziwym mistrzem.
                                                    • maksimum Re: Jak Federer przegral pierwszego seta? 05.06.11, 21:46

> Nie grał genialnie, a mimo to wygrał.

Zycze im obu wszystkiego najlepszego,ale nie otakim finale marzylem.
                                                      Zadam zwrotu pieniedzy!

• maksimum Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 04.06.11, 15:17

> Szwajcar ma jego kompleks, łatwo mu na pewno nie będzie.

Na kogo wreszcie stawiasz,bo rozgadales sie strasznie?

> Nie będę się powtarzać, co Roger musi zrobić, by wygrać,

Widze,z ciebie drugi Radwanski!
                                          • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 16:10
                                            Na Nadala, ale przy dobrej dyspozycji Federera szanse są wyrównane. Jednak, jeśli Szwajcar zagra choć trochę gorzej niż wczoraj, to nie da rady. Jak pisał r, były już turnieje, gdzie Roger grał wspaniale, a Rafa dużo gorzej, a mimo to Helwet z nim przegrywał. Tak było choćby na AO w 2009 roku. A o taktyce Szwajcara na finałowy mecz już pisałem w innym wątku-nie łaska poszukać?
                                            • Gość: kik Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: 92.20.141.* 04.06.11, 20:29
                                              wczorajszy mecz z Djoko był identyko jak pojedynek finałowy w grudniu w O2 Arena gdzie Ferdek od samego początku do końca wyszedł na takiej kó...e że Nadal wytrzeszczał oczy co jest grane podobnie jak Serb próbował wszystkiego zdominowac go siłowo itd. ale nic nie pomogło i niespodziewanie Ferdek wygrał ale takie mecze to raz na pół sezonu więc jutro raczej Nadal wygra łatwo nic dwa razy się nie zdarza...
                                              • jan_stereo Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 04.06.11, 20:48
                                                Nadal niczego tu latwo nie wygra, o ile wygra. Federer gra teraz bardzo spokojnie, bez presji, na duzym luzie, nie jest w tym sezonie ani statystycznym numerem jeden, ani tez nie kreuje sie na takiego medialnie, odpuscil, pogodzil sie, ale umiejetnosci mu nie ubylo. Za to Nadal sie dopiero zbiera do kupy, i to jemu moze dla odmiany poleciec psychika w starciu z Federerem. Dla mnie bedzie to zupelnie inny mecz niz kiedys, mozna wrecz zapomniec o starych pojedynkach to sa obecnie dwie inne mentalnosci, zwlaszcza ze Nadal sie jakos zestarzal (kryzys?)sportowo, mam na mysli mentalne aspekty, no niby chce ale nie jest az tak niezachwianie przekonany o koniecznosci swego wygrywania jak to mialo miejsce przez cale lata wstecz.

Bede mimo wszystko kibicowal Nadalowi, ale juz mnie tak Federer nie drazni swym zachowaniem jak kiedys, wiec jak wygra tez to jakos przelkne, o dziwo, ze to napisalem ;'))
                                                • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 00:37
                                                  To prawda, że Federer gra bez presji, ale ile razy już tak było? W ostatnich latach po gorszym okresie gry Szwajcar grał wspaniale, ośmieszał konkurensję, ale wygrywał duży turniej, pojawiały się oczekiwania i znowu była szarpana gra, głupie błędy, nerwy... Od listopada ubiegłego roku Roger dosłownie rozwalał konkurencję, aż do półfinału AO, a potem grał mizernie, jak na swoje możliwości. Nadal na pewno jest słabszy mentalnie, ale to wcale nie znaczy, że będzie łatwiej go ograć. Bzdura. Jeśli Roger wygra z Nadalem, to założę się, że znowu pojawią się głosy, że jest faworytem w Londynie, Nowym Jorku, itd. A ostatnio Federerowi to przeszkadzało, paraliżowało go. Tego, że Hiszpan łatwo miał nie będzie, nie musisz pisać. Myślę, że on o tym wie. Jest jednak jeden mały szkopuł. W niedzielę w Paryżu zapowiadany jest deszcz, a wilgotne korty to wolne korty. To zdecydowanie bardziej sprzyja Rafie. Ale zobaczymy.
                                                  • maksimum Roger wygra w trzech setach. 05.06.11, 01:40
                                                    W takiej formie bardzo dawno go nie widzialem i niezwykle spokojny jest w czasie meczu.
                                                    Rafa niestety nie umie zaznac takiego spokoju i dlatego przegra.
                                                    • Gość: r again? IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 10:48
                                                      Znowu planujesz się skompromitować? Djoković miał mieć spacer w finale, a Nadal miał się w nim nie pojawić. Trzy ciężkie kompromitacje w jednym turnieju to już dużo, nawet jak na Ciebie.
                                                  • maksimum Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. 05.06.11, 03:56

> Jest jednak jeden mały szkopuł. W niedzielę w Paryżu zapowiadany jest deszcz, a wilgotne >korty to wolne korty. To zdecydowanie bardziej sprzyja Rafie. Ale zobaczymy.

Wilgotne korty to szybsze korty.Wilgotne powietrze to wolniejsza pilka.
                                                    • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 20:21
                                                      Pan maksimum totalnie się ośmieszył-skąd mu przyszło do głowy, że Roger rozwali Rafę w trzech setach??? Akurat na mącze w Paryżu nigdy nikomu się to nie udało. Sprawdziło się wszystko, o czym pisałem. Federer był niekonsekwentny, nie funkcjonował mu serwis, nie działał bekhend. Do tego proste piłki wywalane na aut albo lądujące w siatce. Ten zepsuty slajs przy setbolu kompletnie Szwajcara załamał. Nie potrafił on wykorzystać problemów Hiszpana z sewisem, tradycyjnie zmarnował kupę okazji na przełamanie. Jakby tego było mało, Roger biegał za linią końcową, zamiast chodzić do siatki i atakować-a przynajmniej robił to za rzadko. A przecież Nadal był do ogrania-dwa pierwsze sety równie dobrze mogły należeć do Helweta. Rafa był solidny, ale w porównaniu z poprzednimi latami wcale nie grał tak dobrze na cegle. Jeśli Federer nie umie wygrać z Nadalem teraz, to kiedy to ma zrobić? Ciekawe, co Rafael pokaże nam na trawie-z taką formą to trudno będzie nawet o dojście do końcowej fazy podczas Wimbledonu, o obronie tytułu nie mówiąc. Możliwe, że zmiana lidera nastąpi już niedługo. Faworytem w Londynie jest bez wątpienia Roger, potem mimo wszystko Nadal. Novak nawet turnieju jednego na trawie nie wygrał, poza tym będzie musiał sobie poradzić z pierwszą porażką... A inni zawodnicy mogą się przeradzić szansą na sprawienie sensacji, choć może znowu ktoś wyskoczy, jak Tomas rok temu. Rogera dziś po raz kolejny zawiodła głowa, niestety. A Nadal pokazał, że jest mistrzem-nie wszystko mu na mączce wychodziło, ale umiał wyjść z opresji i zdobył tytuł, mimo, że Novak i Roger sprawiali w turnieju o niebo lepsze wrażenie. Brawo.
                                                    • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 20:26
                                                      > A Nadal pokazał, że jest mistrzem-nie wszystko mu na mącz
                                                      > ce wychodziło, ale umiał wyjść z opresji i zdobył tytuł, mimo, że Novak i Roger
                                                      > sprawiali w turnieju o niebo lepsze wrażenie. Brawo.
                                                      To jest cecha największych mistrzów - potrafią wygrywać wtedy, kiedy nie grają swojego najlepszego tenisa.

> Ciekawe, co Rafael pokaże nam na trawie-z taką formą to trudno
                                                      > będzie nawet o dojście do końcowej fazy podczas Wimbledonu, o obronie tytułu n
                                                      > ie mówiąc. Możliwe, że zmiana lidera nastąpi już niedługo. Faworytem w Londyni
                                                      > e jest bez wątpienia Roger, potem mimo wszystko Nadal.
                                                      O dalszą fazę na Wimbledonie bym był spokojny. Teraz sobie zatankuje, zaliczył przepotężny zastrzyk pewności siebie. Jedyne, czego się boję to tego, że Fed i Rafa trafią do jednej połówki. Byłaby to wielka strata dla imprezy, bo obaj są na trawie lata świetlne przed Djokoviciemi takie spotkanie w półfinale byłoby dużą stratą.
                                                    • Gość: MACIEJ Federer zagral z Nadalem jak Radwanska z Sharapova IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.11, 21:43
                                                      Zaczal ladnie i na 5:2 stanal w miejscu jak jakis junior nie mogac wygrac seta,a pozniej juz tylko dalszy ciag zenady,szczegolnie z tie-breakiem w drugim secie.
                                                      Czy on jakies zaklady porobil ze przegra mecz?
                                                    • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 23:33
                                                      Jak znam życie, to Roger trafi do połówki Rafy w Londynie:). Gdybym miał postawić na zwycięzcę spotkania Rafa- Roger na trawie londyńskiej, wybrałbym chyba Hiszpana. Wprawdzie trawa bardziej pasuje Szwajcarowi, ale nawierzchnia wcale nie jest już decydującym czynnikiem w ich rywalizacji. Może tylko w hali Szwajcar ma jeszcze jakąś przewagę, ale jest ona znacznie mniejsza niż kiedyś, co pokazała listopadowa konfrontacja w Londynie. Poza tym Nadal ma nad Szwajcarem przewagę psychologoczną-tak dużą, że potrafi ograć go na niemal każdej nawierzchni. Jeśli Roger chce wygrać turniej wielkoszlemowy, to może to zrobić w Londynie, bo z czołowki na trawie dobrze grają w zasadzie tylko właśnie on, Nadal i może Murray. Reszta albo kompletnie tej nawierzchni nie czuje, albo jest za słaba, by cały czas prezentować poziom pozwalający ograć graczy z elity. W Nowym Jorku szanse Szwajcara na triumf są już mniejsze, bo grupa zawodników groźnych na twardej nawierzchni jest w tej chwili naprawdę niemała.
                                                    • Gość: r Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 00:30
                                                      Liczę na siły wyższe, że Fed będzie w połówce z Nowaczkiem i sprawi mu w półfinale tęgie lanie :D
                                                    • Gość: ps Re: W takiej formie wygra 17-ego szlema. IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 00:53
                                                      Najpierw panowie muszą dojść do tej czwórki . Do Wimbledonu jeszcze trochę czasu i nie wiadomo, jak ci najlepsi się przygotują. Federer na pewno będzie miał w głowie przegraną z Hiszpanem na RG, bo jego takie niewykorzystane szanse bolą bardzo. Novak musi sę odnaleźć po przerwaniu swej serii, jedynie Nadal ma dobrą wyjściową sytuację-wygrana w Paryżu na pewno mu pomoże, doda skrzydeł. A jak to się przełoży na trawę-zobaczymy. I nie należy się sugerować wynikiem w Queens, bo tam Nadal często nie grał na 100% umiejętności, poza 2008 rokiem. Wimbledon powie więcej. A co do Serba, to moim zdaniem wcale nie musi on wejść do 1/2 w Londynie-nawet w dobrej formie ten zawodnik miał ogromne problemy z tenisistami niby słabszymi, , którzy na trawie grać umieją. Na przykład z takim Rochusem rok temu.