Dodaj do ulubionych

Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślicie?

15.10.05, 21:45
Pisany bez skreśleń i namysłu.
Ot taki.

ja

biała z przerażenia
żółta od słońca
czerwona ze złości
pomarańczowa przez marchew
różowa z zawstydzenia
zielona z zazdrości
brązowa po czekoladzie

czarna z rozpaczy

wciąż widuję opróżnione garnce
u podnóży moich tęcz
Obserwuj wątek
    • ella555 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 16.10.05, 11:16
      Tak to jest, jak się smaruje papier bez namysłu.
    • ritakavka Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 17.10.05, 00:16
      chujowy.

(żadnej konstruktywnej krytyki nie będzie.)
      • ala75 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 17.10.05, 19:10
        ritakavka napisała:

> chujowy.

Język poety?
        • krzycho88 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 17.10.05, 19:21
          To słowo nie przechodzi mi nawet przez usta. Nie wiem może łatwiej napisać. Ale
          napisanie sprawiło by mi pewne obrzydzenie. Ale ludzie mają różne upodobania.
          Wydaje się że facet postanowił występować tu pod imieniem Rita. Chociaż
          dziewczyny młodego pokolenia mają takie dziwne słownictwo (na szczęście nie
          wszystkie).
        • ritakavka Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 23.10.05, 00:02
          nie - język polski.
    • krzycho88 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 17.10.05, 19:15
      Świetnie przedstawiłaś swoje nastroje. Wiem że marzysz o zmianie pracy. Chyba
      czas najwyższy ku temu. Życzę powodzenia
      • ritakavka Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 23.10.05, 00:02
        litości. to święte oburzenie po prostu mnie rozśmiesza, ale skoro wolą ludu
        jest mniej ordynarnie (tak też można, ale po co skoro sens wypowiedzi jest ten
        sam), to bardzo proszę - beznadziejny zbitek objechanych fraz, nic ciekawego -
        ani treść, ani forma. ostatnie dwa wersy po dawce kosmetyki i w lepszej oprawie
        mogą jakoś sensownie zadziałać (pomijając fakt, że skądś podobną metaforę
        kojarzę).

panie krzysztofie - niech pan się lepiej za swoją wierszo produkcję weźmie, a
        od mojej płci się pan odczep. oszustwo to poważny zarzut. traktuję pana
        wypowiedź, jako zniewagę osobistą.

mam nadzieję, że taki konstruktywizm wypowiedzi satysfakcjonuje szanownych
        państwa.
        • krzycho88 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 23.10.05, 11:45
          Każdemu podoba się to co mu się podoba. Wylgaryzm to zawsze wulgaryzm. Mozna
          przeklinać ale pod nosem. Inaczej to obrażanie ludzi i do tego to służy. Ogłada
          to to czego ludzie niestety często nie rozumieją.
          Pozdrawiam
        • krzycho88 Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 23.10.05, 14:12
          Przepraszam że panią znieważyłem? Może jestem starej daty, ale nie mogę sobie
          wyobrazić aby tak wrażliwa osobowość jak kobieta używała w swej pisowni takich
          słów jakimi są wulgaryzmy z taką łatwością. Nie wiem co myśli o pani osoba
          którą pani potraktowała swoją wypowiedzią. Może źle że uważam, że facetom
          przypada zezwolenie na używanie tak ciężkich słów. No ale oni pracują w
          ciężkich warunkach w przemyśle czy w wojsku. Używanie tych słów pozwala na
          ujściu złości na swój beznadziejny los. Ale delikatność kobiety...
          Nie spełnię jednak pani prośby i nie będę wstawiał wulgaryzmów w swoich myślach.
          W białe wiersze też pewnie nie wejdę bo nie potrafię. Próbuje tylko rymować.
          Przepraszam
          • ritakavka Re: Właśnie stworzyłam krótki wierszyk-co myślici 23.10.05, 18:33
            ma pan przeidealizowany obraz kobiety. gdyby miał pan trójkę dzieci, siedział
            całe dnie w domu przy garach, w szmatach, podczas gdy pański mąż szedł sobie na
            piwo z kolegami zamiast naprawić zepsuty kran (który kiedy ma taki kaprys, to
            zalewa panu całą kuchnię) i tłumaczył by ten przywilej swoją cięższą pracą, to
            też nie przebierałby pan w słowach. to jest prawdziwa kobiecość. leżeć i
            pachnieć to każdy potrafi.

ja swoją wypowiedzią nie traktowałam osoby, a wiersz, w przeciwieństwie do
            pańskiej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka