Dodaj do ulubionych

gdzie dyskusja?gdzie poezja?

11.04.06, 23:16
Błądząc w wielości forów w tym portalu natknęłam się wreszcie na "poezję" i
moim umysłem tchnęło głębokie zdziwienie:). Bardzo zastanawia mnie dlaczego
zamieszczacie tutaj swoje wiersze (dla mnie pisaninę) , co więcej: nie tylko
mnie to zastanawia ale niewyobrażalnie drażni. Jest tak wiele stron, które
zajmują się prezentowaniem szeroko pojętej amatorskiej twórczości, że nie
musicie chyba bombradować wszystkich wersami opatrzonymi kokieteryjnym
sformułowaniem "moja nędzna twórczość" itp. Panie i panowie, chcemy dyskusji
o pięknie! [... dlaczego nie ma w nas, Arthurze, poezji ?]
Obserwuj wątek
    • ritakavka Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 11.04.06, 23:25
      fakt - na tym forum dyskusje o poezji (nieforumowej) giną w zalążku. jest
      osobne forum "dla amatorskich pisarzy i poetów", ale przyznam szczerze, że
      różnicę jaka powinna między tymi dwoma forami zaistnieć uświadomił mi dopiero
      pani wątek. czuję się zastrzelona tym w zasadzie oczywistym faktem. zmieńmy to!
      zaprósz pani płomień dyskusji!

pozdrawiam
    • martka87 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 11.04.06, 23:27
      Dyskusji chyba mamy już dosyć. Wystarczą transmisje z sejmu. Wiemy ze to droga
      do niką.
      • martka87 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 11.04.06, 23:30
        Chciałam powiedzieć nikąd. Przepraszam za delikatne rąbanie w klawiaturę
    • storima Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 12:55
      Rimbaud_ona, jesli przeczytasz opis tego forum: "Publikujcie swoje wiersze".
      Nie rozumiem wiec dlaczego Ciebie to dziwi, ze takie historie sie tutaj rowniez
      wyprawiaja;)
      • rimbaud_ona Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 13:11
        Bądźmy dokładni- przeczytaj pierwsze zdanie. To, które Ty cytujesz ma dla mnie
        znaczenie tylko kurtuazyjne, czy też zachęcające do jakiejkolwiek aktywności.
        Oprócz Waszych wierszy, z blagalnymi dopiskami typu "oceńcie" lub "co myślicie"
        nie pojawia się tu nic innego- to właśnie mnie dziwi i temu się otwarcie
        sprzeciwiam.

[światło szeleści, zmawiają się liście]
        • martka87 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 13:43
          Dlaczego uważasz że nie należy tu umieszczać wierszy. Czyżbyś tępił czy tępiła
          tą gazetę. Może nie można jeszcze czytać nie komentując. Komentować wiersze? po
          co jeśli np nam się podobają. Zajmować się budową linijka po linijce. To w
          szkole. A może szukasz tekstów do pracy domowej? to chyba nie tutaj tu nikt nie
          zamieszcza tekstów znanych literatów. Tu raczej wszystko raczkuje. Jakoś nie
          uległeś (uległaś) sugesti p. Rity. A szkoda. Z reszta aby komentować czyjąś
          twórczość to pewno trzeba być lepszym od tego co pisze. Krytycy niestety robią
          to za pieniądze. Tutaj są raczej amatorzy, którzy szukają odpoczynku od trudów
          życia. Zmiń raczej login śmieszny jakiś, jak go wymówić. Polskie słownictwo
          jest piękniejsze i ciekawsze. No ale każdy ma inne poczucie piękna.
          • rimbaud_ona Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 14:02
            O pracach domowych to wiesz prawdopodobnie mniej ode mnie, biorąc pod uwagę
            poziom wypowiedzi. Co do loginu, hmm zbulwersowałam się tym, że osoba,
            uważająca się prawdopodobnie za poetkę (darujmy), śmie nie znać wybitnego poety
            Arthura Rimbaud! dziewczyno co Ty wiesz o poezji?! (nie wychodzisz chyba poza
            krąg twórczości własnej!).
            Jak wpadłaś w ogóle na pomysł tępienia przeze mnie w jakikolwiek sposób
            gazety?! To, że wkurza mnie publikowanie na forum takich poetyckich banałów nie
            oznacza niechęci do tej strony. Rozbawiłaś mnie, naprawdę.
            Dziewczyno! Nikt tu nie chce zajmować się budową wierszy "linijka po linijce",
            o poezji się mówi, poezję się czuje, poezją się zachwyca.
            Przeraziła mnie Twoja infantylność.
            Żegnam ozięble.
            • storima Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 14:10
              Rimbaud_ona, "kurtuazyjnosc" programu tego forum zinterpretowalas poetycko;)
              Chyba, ze to Ty jestes zalozycielka FPoezja? i umyslnie zaprosilas
              "kurtuazyjnie", ale tak naprawde to nie mialas tego na mysli;) W tym tez cos
              jest z poezji;)
              Nie mniej dlatego i tez forumowicze wpisuja sobie tutaj swoje wiersze:
              "kurtuazyjnie".
              Zawsze mozna sobie odpuscic ich czytanie, przechodzac do innego watku, badz
              prowadzic swoj;)
              • rimbaud_ona Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 14:24
                Bardzo spodobała mi się myśl o publikowaniu tu wierszy- "kurtuazyjnie";),
                super! Hehe, uwaga! ginę od własnej broni;)

PS. Gdybym ja była twórcą f"poezja" nie znalazłoby się tu takie
                kurtuazyjne "publikujcie swoje wiersze";).

Pozdrawiam.
    • ritakavka Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 14:34
      drodzy państwo - na cholerę te sprzeczki i utarczki się pytam!? czy to forum
      nie może pogodzić autorskich publikacji i dyskusji (szerokopojętej - analizy
      linijka po linijce jak i czucia poezji) oraz wielu, wielu, wielu innych form
      lubowania się w pozeji? porzućmy waśnie i spory! (zostawmy to politykom)
      dyskutujmy, publikujmy, radujmy się! faktycznie brakuje tu rozmów o poezji,
      powiedzmy - światowej. zamiast zamieniać - pogódźmy i rozszerzmy zakres
      tematyczny forum. ot co!

pozdrawiam
      • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 23:08
        Co jakiś czas pojawia się na tym forum jakaś kometa i potem znika. Zdziwił bym
        się jak teraraz będzie inaczej. Można tu pisać co się chce. Jeśli ktoś chce
        przepisywać wiersze poetów znanych i lubianych to nie wiem czy może. Ustawa o
        prawie autorskim obowiązuje. A to jest forma publikacji. Pisać o wierszach
        których nie mozna przeczytać? To chyba nie o to chodzi. Są strony gdzie cytuje
        się wiersze. Zawsze tam mozna zajrzeć.
        • rimbaud_ona Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 13.04.06, 10:28
          To kometa to o mnie;)? Hehe, ja jestem twarda, nie do zdarcia i tak szybko stąd
          nie zniknę;).
          ... po raz kolejny nie zostałam dobrze zrozumiana. O własną refleksję, co do
          poezji i jej autorów już się pokusiłam (patrz "zaprojektujmy dyskusję"),
          niestety bezskutecznie:(, ale ja będę czekać, będę czekać.

Ściskam dłoń.

[Gdziekolwiek będziesz, cokolwiek się stanie będą miejsca w książkach i miejsca
          przy stole.]
      • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 12.04.06, 23:14
        Prktycznie jesteśmy amatorami poezji, każdy tu przedstawia swoje myśli. Może
        dla przyjemności, może z nudów. Jeśli komuś zależy na prawdziwej poezji to może
        kupić jeden z tomików zalegających księgarnie i wesprzeć któregoś z autorów dla
        którego twórczość jest formą zarobkowania aby przeżyć do następnego wydania.
        • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 04.07.06, 14:39
          Ależ Krzycho, jesteś chwastem! Rozlegasz się tu jak peż...
          • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 04.07.06, 19:50
            Co to jest peż?
            • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 04.07.06, 21:14
              To samo co perz, tylko przez ż z kropką.
              Dobrze wiesz o co chodzi.
              • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 13:50
                No tak. Pewno powinienem sie obrazić. Ale z mojej strony podziwiam siłę i
                piękno roślin dziko rosnących.
                • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 14:28
                  Nie masz się obrazić. Masz to wziąść do siebie. To forum dzięki Tobie wygląda
                  groteskowo. Serio.
                  • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 16:29
                    Jak informacje są ułożone na tym forum to tylko kwestia ich sortowania. Raz
                    umieszczonych postów niestety nie można tu zmieniać. Warto uważnie przeczytać
                    treść uwagi na początku tej strony zamieszczonej przez gooblina.
                    • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 16:38
                      Proponuję wątek "Wiersze Krzycha", coś w tym rodzaju. Zawsze gdy dodasz nowy
                      wiersz, wątek powędruje na szczyt.
                      A co było to było, nie ma się czym przejmować.
                      Powodzenia i weny życzę :)
        • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 04.07.06, 22:43
          Ależ Krzycho, jesteś chwastem! Rozlegasz się tu jak perz...
          • krzycho88 Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 13:52
            No teraz lepiej bez błędu.
            • bljadzia Re: gdzie dyskusja?gdzie poezja? 05.07.06, 14:33
              To dobrze. Ja skorygowałam mój błąd, może łatwiej Tobie bądzie skorygować
              Twój. :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka