brakloginu44 02.09.06, 18:18 co sadzicie o jego tworczosci - poezji i jego ksiazce "dwanascie"? co sadzicie o jego "stylu zycia" ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritakavka Re: >>>>>Marcin Świetlicki 02.09.06, 19:59 co ja sądzę? od sądzenia są sądy. "dwanaście", jak to książki pana marcina, jest po prostu świetlicka. co do jego osoby i cyt. "stylu życia" to jest on bardziej przeciętny niż się większości wydaje. ekscentryczność polega na tym, że potrafi o tej przeciętności mówić/pisać zgrabniej niż reszta przeciętniaków. w świetlickim nie ma nic, poza jego poezją. a wódka i pety? wywrotowcem w tym kraju są niepalący abstynenci. Odpowiedz Link
brakloginu44 Re: >>>>>Marcin Świetlicki 03.09.06, 01:48 ja oczywiście lubię Pana Świetlickiego... Odpowiedz Link
she8 Re: >>>>>Marcin Świetlicki 09.11.06, 18:20 Kocham poezję, lubię też Świetlickiego.Może zamieśćmy tu wiersze, które nam się najbardziej podobają? Ja lubię ten: Marcin Świetlicki - Magnetyzm Iskrzy się noc i iskrzy. Motyle są jak mosty skonstruowane. Mnóstwo cekinów nocą. Mówi się "kocham", bo chce się odezwu. i "śmierć" się odpowiada, choć trzeba inaczej. Dotyka się łagodnie. Każdy dotyk ma echo. I oczy się odwraca z delikatnością zwierząt. Odpowiedz Link
pako19 Wolę Dorotę Kiersztejn 19.11.06, 16:54 oto link z jej wierszem (ten pierwszy): -------------------------- allegro.pl/item143505876_poezja_z_samotnosc_w_sieci_tomik_d_kiersztejn.html filatelista.blox.pl/html Odpowiedz Link