wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 13.04.11, 22:01 Otłuszcza się w czwartki za przyczyną obiadów je pije popuszcza pasa: nie wezmą do NASA.. nic też już nie da fud-dieta: wasa gdy zupy waza a królem Zygmunt a nie żaden wasal na sali z salami przeważy szalami: "nalej kum miodu od wierzchu do spodu niech tonie w kaloriach królewska alegoria!" oraz głód grodu. Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 25.04.11, 19:41 gród głodu leje się obfita musztarda po palach kabanosów tłuste maszyny oblężnicze boczków i salcesonów kolebią się na szynkach żur żur żur ostatni kotlet już padł wróg przeszyty szaszłykiem krwawi ćwikłą z chrzanem jaja toną w fosach majonezu na blankach jeszcze dogorywa szczęk żeberek z wieży dobiega ostatni mazurek poloneza czas kończyć i most zwodzony i odsiecz nospa manti espumissan żołądkowa gorzka Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 26.04.11, 22:38 a gdy zostaną już zgliszcza spalone przepalankami śledzie spadną jak z nieba i padać będą płatami (bezpłatne to będą płaty!) moczone śledzie w śmietanie na jutrznie - na zaranie! i kawa się zleje z cytryną wyskoczy z rzygacza - rynną i kefir nad-naturalny i wstanie dzień - jak to co dzień a że cokolwiek banalny rozrywki więc trzeba znów będzie i znowu po palach przybędzie musztarda sarepsko-kozacka i machin gromadka chwacka boczkami się ściśnie - przeciśnie z moździerza huknie i świśnie szafran wraz z cynamonem kminem i kardamonem... ...bo było niedokończone. Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 03.05.11, 21:30 antycypacja opisanego piętro wyżej niedokończonego wcześniej czyli jeszcze wyżej O Poście Ów kiedy przybywasz wnet nam ubywa żywot nam płynie ascetycznie smukleje kibić romantycznie zmarszczki twarz żłobią geriatrycznie się wyrzekamy nie narzekamy choć kuszą w oknach ciast makramy my nie ach nie my pasa zaciskamy i zęby zaciskamy tymi szczękami co je mamy (wiecie, od taty i od mamy) a gdy już nas w sam raz ubędzie siędziem na grzędzie przy obrzędzie jadła nabędziem z napojem w rzędzie w sadle przybędziem już nie łabędzie jak obęckane gęsi na foie gras na stół teściowej, do brzucha szwagra no, wzięło mnie na rymy nie bez przyczyny Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 11.05.11, 22:58 są rymy boskie, są częstochowskie jest też Krakowska Kiełbasa (nieważne - Mokra, czy Sucha) : śmieją się do niej Krakusy od ucha jednego do ucha drugiego, którym to słyszą ponoć wszelkie Krakusy rymy, co z Częstochowy przez Jurę dając susy mkną niczym pociąg "Reymont" w kierunku Grodu Kraka więc - to naprawdę nieważne czy Sucha (czy jednak namaka...) Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 26.05.11, 22:31 nie dla psa Krakowska jeszcze by ją zmoczył taki pies weźmie kiełbasę w zębatą paszczę lepsza gdy z juchą lecz jeśli nie krwista zje oczywista nawet i suchą i będzie międlił tytłał tarmosił śliną obficie krakuskę zrosi co z zębów kapie i z ozora taka uroda u azora potem pretensje ma sobaka (i jedna ryba czy z grodu warsa, sawy czy kraka) że była sucha a namaka Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 28.05.11, 18:11 ja bardzo uważam boksery gdy żują faflami sery te zwłaszcza miękuchne, wilgotne mlamląc - ślapią okropnie wspomniane fafle z obu stron są tak ekspansywne zaś przy tem że żadna z bajkowych wron niech nawet tu nie próbuje w bellcanto uderzać, ni solo: bokser jak złapie - nie puści (ach doloż ma mojoż dolo). Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 28.05.11, 21:15 mam w poważaniu liczne rasy i liczne blizny po nich goję (po małych mniej, lecz tych się boję, a to dlatego, że taki mały, gdy zapasy, ponadweręża uszy moje, nie żeby zębem, a wściekłym piskiem, a preferuję ja tony niskie) nadto dla małych bywam boiskiem szczególnie bardzo, kiedy drzemię i lata po mnie pigmejskie plemię czy w futbol toto gra czy w podchody nijak nie dojdę, to jedno wiem, że mi źle służy to dla urody, bo rano twarz mam raczej pod psem więc co do psisk mam w dołku na ich widok ścisk gdy rano widzę przy twarzy pysk z okiem błagalnie we mnie wbitym z apelem niemym: weźże smycz i ze mną wraz bieganie ćwicz rozmaślam się, jak to kobity, biorę obrożę i mózg swój zryty i wleczem cielska na trotuary pies rad jak głupi i ja, do pary Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 29.05.11, 20:59 to kwestia jest już od dawna znana czy jest pogoda czy też pod psa: no - mianowicie czy to pies panią czy też psa pani na wypas pcha?... czasem popada i pogrzmi trochę albo słoneczko przypali z bliska: patrzmy: na przedzie raz jest twarzyczka a raz znów sobacze widoczne pyska! smycz tu jest sterem a dziób - okrętem gdy chwyci pęto nam w mięsnym pies: wtedy psa pani zaraz go zgani pies wtedy może przeżywać stres! wówczas w try migi stanie jak wryty z pyska kiełbasa wymsknie się też chyba, że w ciemię pies nie jest bity natenczas pętem (jak Wojski - krętem rogiem) kiełbasę w psie pędy - zje: wezdmie policzki wzrok mu zabłyśnie ogon wzniesiony jak sztandar ma! strzeżcie się tedy panie z kiełbasą prowadzać do mięsnego psa bo jakże często w baśniach i w pies-niach wszystkim się od lat nam wydawało że Wojski, albo, że jednak echo a to psu - marsza - we wnętrzach grało... Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 04.06.11, 00:06 niech lepiej pies się strzeże by nie wlec pani gdzie sklep i towar nie za tani by nie rzec wręcz że bardzo drogi niech łapy psa a pani nogi skręcają gdy wysokie ceną progi Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 04.06.11, 21:53 progi dość wysokie - zwane katarakty (kończąc temat "koki") dzielą wodne trakty przeszkoda nie lada - pardubicka wielka: nie da rady Kursk, ni Lenin nie przeciągną ich na szelkach oraz słynna Queennie Mary straci stery (i czartery) i Titanic wpadnie w humor nie wisielczy - utopijny gdy dobiegnie nagły rumor zwany słusznie: "elegijny" nawet tra (co Twa - Kon-Tiki no bo z trzciny) - też wyniki raczej podłe - od podłogi zacznie siąknąć - o Ra Drogi! Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 12.06.11, 22:18 Tytanik na Pardubickiej z Patiomkinem o trzy kicki ćwierć ogona i pół łba przegra tak tak to elegia i tra twa ma żałobny tren siąkając nosem (bo przeciąg) gra Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 23.06.11, 00:34 przeciąg się kotek na gzymsie wtem! jak nie rym-sie! ...na płotek. Odpowiedz Link
trzcina Re: Się rozmnaża 24.06.11, 23:35 pociąg aj my kotka za ogonek za wąsa że się rymem natrząsa wyciąg aj my kotka zza płotka a nuż się okaże że nie kot to a kotka zaciąg aj my kotkę na dachy gorące niech śpi w słońcu kotki w słońcu są śpiące Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Się rozmnaża 24.06.11, 23:46 dachy blaszane gorące dachy płoty i koty na wróble strachy wiśnie i morwy malwy czereśnie: pieśnie zaś o tym jak to ów kot co to na płot a płotek przecież (wie wszak już o tym w pielusze dziecię) człowiecza rzecz: więc z płotem precz! uwolnić kota wreszcie od płota! niechaj nie mruga niech pieśń mu długa albo też krótka: nigdy w sam raz! niech nie bisuje bo to krew psuje kotu oraz psu a zwłaszcza mi i to nie raz! a także - i: (tu można wpisać komu muzyka kocia - gdy znika ulgą się staje) : Odpowiedz Link