GoĹÄ: Grabur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 20:47 Cześć, słyszłem, że nowo zakładane IT w Credit Suisse we Wrocławiu oferuje 15 - 20 tysięcy miesięcznie. Czy ktoś może to potwierdzić? pzdr, Grabur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goscl1234 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 25.01.12, 16:36 Pewnie zależy na jakie stanowisko, a stanowisk mają sporo. Raczej ciężko stwierdzić i lepiej nie nakręcać się tylko na wynagrodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 26.01.12, 20:17 praca.trovit.pl/index.php/cod.frame/url.http%253A%252F%252Fwww.mycv.pl%252F%252Foferta_pracy%252C80674%252CBusiness%252BIntelligence%252BDeveloper%252Band%252BAnalyst%252B%252528OBIEE%252529/id_ad.fA111t1N91vI/type./what.credit%20suisse/pos.4/org.1/pop.1/publisher_id./referer_id.1/t.1 ktos sie orientuje ile moze byc na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krol Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.internetia.net.pl 26.01.12, 20:23 15-20k we Wro ? :) Daj Ci Panie Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szkszk Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: 62.121.72.* 26.01.12, 23:56 Niby po co by to mieli robić, skoro konkurencja płaci 3x mniej :) Otwierają to centrum z powodu konkretnych oszczędności. W PL 15-20k to pensja dla eksperta lub manago, na pewno nie standard w jakimś centrum operacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 27.01.12, 21:58 ta pozycja co thelma333 przedstawil/a powinna zaczynac sie od okolo 18K miesiecznie (minimum). jest bardzo duzo firm ktore na sam poczatek daja 15K na miesiac. tylko trzeba sie sprzedac podczas rozmowy a nie jakac i zgadywac czego oczekuje przyszly pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 27.01.12, 22:18 jesli piszesz powaznie to ide sie upic, ze tak nisko sie cenilam/cenie.... blagam powiedz ze zartowales, uratujesz moj humor na ten weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 27.01.12, 22:35 nie zartuje. same pierwsze trzy bullets sa po 5K od lebka pracowalem niedawno u klienta w lodzi (instytucja finansowa). za takie wymagania jak w tym ogloszeniu klient placi okolo 25K miesiecznie / na kontrakt 3 lub 6 miesieczny. czyli na rozmowie powiedziales/as 3K aby sie nie wybic za wysoko? Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 27.01.12, 22:47 nie, nie skladalam jeszcze, bo ciagle rozmyslam; ale mialam pomysly, ze jak zloze i zapytaja mi sie o stawke to powiem 10k... d... wolowa ze mnie, i tyle; szkoda gadac :-( od razu przychodzi mi do glowy ze tu gdzie obecnie pracuje tez mnie pewnie ozynaja z kasy nie, no ide otworze to piwo, bo inaczej dzis nie zasne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 27.01.12, 23:06 po piwku to tylko smaki przyjda :) jest jedna zlota regula. jezeli przyszlemu pracodawcy zalezy na tobie (po rozmowie i po sprawdzeniu doswiadczenia/umiejetnosci), to nawet gdy powiesz ze chcesz za duzo, oni beda sie targowac. na rozmowie przed jednym kontraktem zostalem zapytany o kase. tz. ile bym chcial za wykonanie tego od a do z. powiedzialem ze za 5 miesiecy chce 75K. na drugi dzien zadzwonili i powiedzieli ze w budzecie na ten projekt maja 72K i czy sie zgadzam :) jezeli im nie pasujesz to nawet za 2K cie nie zatrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szkszk Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: 62.121.72.* 03.02.12, 23:08 > e za 5 miesiecy chce 75K. na drugi dzien zadzwonili i powiedzieli ze w budzecie > na ten projekt maja 72K i czy sie zgadzam :) Przestrzeliłeś budżet tylko o 4% więc się nie dziw, że negocjowali. Gdyby mieli w budżecie 50K to by nie zadzwonili, nawet gdybyś ty za te 50k chciał ten projekt realizować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szkszk Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: 62.121.72.* 03.02.12, 23:13 > a jak w tym ogloszeniu klient placi okolo 25K miesiecznie / na kontrakt 3 lub 6 > miesieczny. I tu jest clue. I podstawowa różnica w stosunku do etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endeavour Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.14-1.cable.virginmedia.com 28.01.12, 12:02 Witam, Zanim rozczarowanie sprowadzi na ziemie chcialbym dodac cos od siebie choc wiem ze swoim wpisem wzbudze jeszcze tylko wieksze watpliwosci (z gory sorry). Sam jestem analitykiem, choc z zupelnie innej dzialki IT to tym niemniej jest to niszowe i jedno z najlepiej platnych "odgalezien" w branzy. Kilka lat temu pracowalem w jednej z zagranicznych instytucji w Warszawie w zespole analitykow. Widelki placowe byly w przedziale 8-14tys brutto. Pracodawca kierowal sie posiadanymi umiejetnosciami i doswiadczeniem ustalajac place. Generalne bylo tak ze ci bardziej doswiadczeni byli wyzej w widelkach, aczkolwiek najwyzsza stawke miala chyba tylko jedna osoba (fakt ze jej dotychczasowe osiagniecia mozna bylo nazwac juz naprawde konkretnymi wiec chyba sie nalezalo). Warto nadmienic ze byl to wowczas chyba najlepiej placacy pracodawca w PL. Od moich kolegow ktorzy wciaz tam pracuja (ja juz nie) wiem ze w kwestii plac nie zmienilo sie wiele. Mamy kryzys i tym pracodawca tlumaczy brak lub bardzo symboliczne podwyzki. Jaki to ma zwiazek z Credit Suisse? Wlasnie do tego zmierzam. 2-3 lata temu Credit Suisse zdecydowal sie zbudowac podobny zespol analitykow. Bylem na spotkaniu z czlowiekiem ktory przyjechal zza granicy by to rozkrecac. Rzucilismy wowczas haslo ze moze warto porzucic stolice i udac sie do Wrocka. Odpowiedzial ze i owszem bardzo chetnie bedzie nas widzial w swoim zespole, ale strategia banku jest taka ze wysokoscia zarobkow ze stolica konkurowac NIE BEDZIE (tak - znal nasze place, to jest bardzo maly swiatek). Podsumowujac moj wywod, bede bardzo pozytywnie zaskoczony jesli dobijecie targu w okolicach 10tys PLN brutto. Co do kolegi ktory sugerowal 15-20tys, to absolutnie nie zarzucam klamstwa. Tego typu stawka na kontrakcie w Polsce jest jak najbardziej mozliwa. On sam zreszta napisal ze chodzilo o kontrakty przy projektach, a te maja swoje wlasne budzety i to jest zupelnie inna bajka niz etat. Jak projekt ma wysoki priorytet i ostry rezim czasowy, to czasem tylko sky is the limit w kwestii placy dla kontraktora. Znajac realia uwazam ze 15-20 na etacie analityka jest nie do zrobienia we Wroclawiu. W tym miescie to jest nawet na stanowisku managerskim bardzo trudne. Jakakolwiek bys nie przyjal strategie na rozmowe, daj nam prosze znac jak poszlo. Sam jestem ciekaw jak to teraz wyglada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krool Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: 89.204.155.* 12.04.12, 21:52 Muszę cię zdziwić ale 15k brutto na etacie miało/ma we Wro dwóch moich znajomych analityków. Sektor Telco. Jest to info pewne. Menago ich projektu podobno mial 30 tys na etacie ale tego nie udało mi się potwierdzić :) Programisci ok 9 brutto/etat. Dane pochodzą z 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
uhcu Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 12.04.12, 23:17 a jaka firma? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endeavour Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.ip.telfort.nl 14.04.12, 10:36 Ja sie odwolywalem do sektora finansowego w Warszawie w 2008. Z tego co slyszalem to od tamtego czasu dostawali (jesli w ogole) tylko podwyzki inflacyjne. Po drugie dwie jaskulki jeszcze wiosny nie czynia ... Popatrzylem na kalkulator i 15kilo brutto daje circa 10kilo netto. Gdybym mial opcje na 12,5-15tys na reke, to mozna by rozwazyc powrot do Wrocka, ale na to jeszcze raczej przyjdzie chyba poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 01.02.12, 15:30 ludzie, którzy się tym zajmują teraz (obszary bazodanowe/około BI), ale nie są pracownikami nowego hiper-działu zarabiają po 5-7 tysięcy, podwyżki są zamrożone albo pokrywają inflację ciekawe jak oni się poczują, gdy dowiedzą się, że nowi ludzie dostaną po 15-20k :) Takie rzeczy to tylko w bajkach i na kontraktach, a z tego co wiem to CS raczej nie zatrudnia kontraktorów... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 100% Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.unitymediagroup.de 01.02.12, 22:33 powyzsza odpowiedz powinno sie otagowac "verified insider information";-) i koniec watku. Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz_1q Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 04.02.12, 15:56 Czego? skąd mieliby taki kapitał na wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 15.02.12, 16:04 jak to skad? jak myslisz, ile taka firma ma obrotu i dochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ted Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.casus.com.pl 02.04.12, 13:06 Witam, mam pytanie do osób orientujących się w temacie.. Ile może zarobić programista javy z 5 letnim doświadczeniem w CS ?? Czy kwota 9-10 tyś brutto jest możliwa ?? Czy raczej zbyt wysoka jak na możliwości wrocławskiego CS ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Goscie Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.bestgo.pl 11.04.12, 18:59 Moze i nie chca konkurowac ze stolica Placa ok 13k Sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
uhcu Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 11.04.12, 22:00 no to moze sie pochwal na jakie stanowisko i ile doswiadczenia, bo chyba nie placa wszystkim tyle samo:) bez tego to mozesz tez napisac, ze "placa okolo 30k" - tam przeciez setki ludzi pracuja, wiec i tacy sie znajda Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk31 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 11.04.12, 21:47 Może to i prawda ale tak jak wypowiadają się wcześniej to zależy na jakim stanowisku ktoś kto potrafi wiele zdziałać i wykonać będzie bardziej cennym nabytkiem ale takich miejsc pracy na pewno jest mniej niż takich zwykłych do prac biurowych czy dla programistów. wiadomo takiemu programiście zaraz po szkole nikt nie zaproponuje od razu 4 tysięcy złotych bo niby na jakiej podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 17:10 brutto czy netto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Albert Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dclient.hispeed.ch 28.04.12, 10:07 Ja pracuje w Credit Suisse w Zurichu. Wlasnie teraz 50 osob z 300 w moim otoczeniu bedzie outsourced to Poland. 15-20 tys miesiecznie to sa zarobki w Zurichu. Oni robia ten outsourcing tylko po to zeby uciac koszty. Jestem pewien ze dla nonmanagement pracownikow tyle nie zaplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.internetia.net.pl 28.04.12, 12:50 hej, 15-20k ale rozumiem ze mówisz o walucie CHF ? Bo aż nie wierze. Obecnie we Wrocławiu w kilku firmach nie jest problemem dostać kwote powyzej 10k dla programisty (co prawda głównie na kontrakt). Wiec sie pytam, z czym oni do ludzi jak chca dac sporo mniej? Inne pytanie; czy mozna pracowac w Credit Suisse rowniez na kontrakt ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość111 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dynamic.mm.pl 28.04.12, 14:19 można na kontrakt, ale tylko przez firmę zewnętrzną... na dzień dziesiejszy współpracują z Luxoft i SMT Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: potwierdzam Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: 65-110-6-40cipherkey 28.04.12, 14:34 potwierdzam, niestety rozmawialem z jedna z tych firm i o widelkach jak w temacie to nawet na kontrakcie mozna pomarzyc - niestety posrednik to pasozyt a sam klient tez nie po to jest w Polsce zeby szastac pieniedzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.12, 19:12 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t informatyk31 11.04.12, 21:47 Odpowiedz Może to i prawda ale tak jak wypowiadają się wcześniej to zależy na jakim stanowisku ktoś kto potrafi wiele zdziałać i wykonać będzie bardziej cennym nabytkiem ale takich miejsc pracy na pewno jest mniej niż takich zwykłych do prac biurowych czy dla programistów. wiadomo takiemu programiście zaraz po szkole nikt nie zaproponuje od razu 4 tysięcy złotych bo niby na jakiej podstawie A niby ile ma zarobić ? Zarobki 4-6K bez żadnego doświadczenia, zaraz po szkole to reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gti Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.12, 23:20 4-6K czyli dla uściślenia 2,8 - 4,2K netto :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goscxxx Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 14.10.12, 22:33 wspominane w temacie wątku kwoty to stawka co prawda osiagalna w CS ale tylko na stanowisku managera w IT lub senior IT speca posiadajacego jakies szczegolne (rzadko spotykane) kwalifikacje. Posiadajac 5 letnie doswiadczenie np. w javie, c++, .net mozna liczyc na okolo polowe tej kwoty. oczywiscie mowie o kwotach brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lis Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.14, 09:46 Na rerekruterka@blogspot.com możecie znaleźć dokładniejsze info. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.internetia.net.pl 17.11.12, 16:26 z tego co mi sie obiło o uszy to znajomy dostał tam coś ok 7-8 jako koder c++, to o czym ty piszesz to trochę kwoty z nieba :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grabur Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 19:04 Na rękę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.143.243.8.ultranet.net.pl 27.11.12, 11:11 sorry ze nie dopisałem ale słyszałem ze jak się nie dopisuje brutto czy netto to by default jest brutto :). Oczywiście dostał 7,5 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grabur Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 19:56 Też zakładałem brutto, ale wolałem się upewnić. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alojzy Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 17:55 Mi pani w zewnętrznej firmie rekrutacyjnej powiedziała, że na stanowisku programisty JEE z > 5-letnim doświadczeniem można liczyć na 11-13k brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.internetia.net.pl 30.11.12, 18:09 W zewnętrznych firmach różne rzeczy mówią, ja napisałem to co usłyszałem do znajomego więc na 99% jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 23:56 zewnętrzna firma rekrutacyjna chce zarobić na znalezieniu pracownika więc czasem bajki opowiadają Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WizardFromOz Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.13, 00:20 Wspomniana firma bajek nie opowiadała. W moim wypadku na stanowisko Java developera (5 - cio letnie doświadczenie) po przejściu procesu rekrutacji w CS (HR'owe gadki i test techniczny) zaproponowano mi 15k brutto (10k netto) tak więc wynegocjowanie takiej stawki w CS jest jak najbardziej możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek_z_pola Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 18:24 Nice try, recruitment agency. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.my-it-solutions.net 25.02.13, 14:32 Jasne. 95% firm we Wro nie płaci 10k brutto dla osoby z takimi kompetencjami. Jaki niby CS ma interes przebijać stawki blisko dwukrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mike2014 Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t 05.08.14, 17:45 > Wspomniana firma bajek nie opowiadała. W moim wypadku na stanowisko Java develo > pera (5 - cio letnie doświadczenie) po przejściu procesu rekrutacji w CS (HR'ow > e gadki i test techniczny) zaproponowano mi 15k brutto (10k netto) tak więc wyn > egocjowanie takiej stawki w CS jest jak najbardziej możliwe. A ten to skąd się urwał? Chyba mu się czarodziej z Oz przyśnił razem z tymi zarobkami. Wklej nam tu swoje RMUA (wrażliwe dane możesz wyciąć) to Ci uwierzymy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Zarobki w IT w Credit Suisse Wrocław, 15-20 t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.14, 12:20 15-20 tys. to chyba brutto, netto raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś