Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepsza praca w IT

IP: 199.58.84.* 19.01.13, 13:55
Ostatnio dużo się słyszy o boomie IT w Bydgoszczy:

www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/it-firmy-informatyczne-w-bydgoszczy-maja-sie-dobrze-i-stale-zatrudniaja
Zastanawiam się czy się tam nie przenieść,bo miasto jest relatywnie tanie (w porównaniu z największymi miastami), możliwości rozwoju dla informatyków ponoć bardzo duże a i płace konkurencyjne

Myślę że to dobre miejsce do studiowania i pracy w IT
Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: jp Bydgoszcz??? IP: *.146.29.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.13, 01:53
      Sądzę, że to propaganda pracodawców. Takie artykuły mają im nagonić pracowników.

Ale jeśli chcesz, to próbuj. Tylko wpierw znajdź odpowiadającą Ci pracę z odpowiadającym Ci wynagrodzeniem, a dopiero potem się przenoś. Podczas poszukiwania pracy przekonasz się na własnej skórze, czy to, co jakiś dziennikarz napisał w tym artykule, jest prawdą.
      • jamesonwhiskey Re: Bydgoszcz??? 21.01.13, 13:22
        no ladnie, po tytule watku myslalem ze piszesz zo bermudach, a tu bydgosz hehe
    • Gość: rstdfjo Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.158.217.19.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 11:33
      Kujawsko-pomorskie należy do województw, które oferują specjalistom najniższe wynagrodzenie. Oto dlaczego firmy It zaczęły tam rekrutować.
    • Gość: edi Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.dynamic.lte.plus.pl 11.06.13, 10:09
      Jak jestes ze slaska to sie zainteresuj LGBS, moge smialo polecic
    • Gość: Niklosz Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.kielce.vectranet.pl 09.02.14, 20:58
      Nie wiem, gdzie jest najlepsza praca w IT według jakiś niezależnych badań, ale dla mnie najlepsza jest na pewno we Wrocławiu. Tam już od kilku lat pracuję w SMT Software i jestem bardzo zadowolony, polecam przejrzeć stronę SMT i poszukać tam ofert, ciągle coś dodają.
      • Gość: dev Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.14, 22:03
        Jasne... ostatnio próbowaliście wysłać mnie do DE za polskie stawki. Wybieram się tam ale na tamtejszych warunkach.

Dlaczego spamujecie na wielu forach?
    • Gość: mikey Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.lightspeed.mmphtn.sbcglobal.net 10.02.14, 07:29
      Bydgoszcz? to ta dziura w północnej Polsce gdzie diabeł mówi dobranoc? nie wiem ile musieliby płacić, żeby mnie tam przyciągnąć...ale chyba stawki z San Francisco :)
      • Gość: ipman Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.14, 12:14
        Kilku cwaniaczków z układami z byłego Lucenta założyło firemkę, której zadaniem jest dymać leszczy ile wlezie, a że ATR niedaleko, to zawsze jakiś tańszy student się znajdzie.
        Tak wygląda Dolina Krzemowa w Bydzi.
        Do tego jedno z najbardziej szarych i dołujących miast, jakie znam.
        Zanim gdziekolwiek się wybierzesz upewnij się przez telefon i jaką kasę chodzi (netto, czy brutto, bo to też istotne!) i o jakiej umowie mowa.

Typowy artykuł podrzędnego dziennikarzyny pisany pod dyktando cwaniaczków.
        Kompletnie nie mający odzwierciedlenia w rzeczywistości.
        • Gość: mati Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.14, 11:35
          Również polecam Wrocław i SMT. Dobre warunki finansowe, dla zmotywwanych i kreatywnych mozliwość rozwoju, fajna atmosfera w pracy.
    • Gość: Srokaa Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.grtech.pl 25.02.14, 13:21
      Na tym serwisie oferty-pracy-it.pl/ znajdziecie dużo ofert z branży IT
      • miastowy-mateusz Re: Gdzie najlepsza praca w IT 17.11.14, 10:11
        najlepsze oferty znajdziesz w ATOS - firma przodująca w branży IT, a do tego jest głównym partnerem SAP
        • edik.921 Re: Gdzie najlepsza praca w IT 02.02.15, 10:21
          ostatnio szukali java developerow, net develeoperow, network operator i wielu wielu innych specjalistów, także śmiało bo z tego co wiem potrzebują dużo nowych specjalistów, do dzieła :)
    • Gość: Waksim Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.14, 23:52
      Jeżeli już, to na Twoim miejscu przeprowadziłbym się do Wrocławia, bo raz że dostęp do wiedzy dużo szerszy, dwa że więcej poważnych graczy na rynku IT. Mój kuzyn skończył PW i już od paru lat pracuje w SMT Software, z tego co wiem to ma tam bardzo dobrze a podobnych firm jest tam dość sporo, do tego miasto o wiele ładniejsze od Bydgoszczy, niczego jej nie ujmując.
      • Gość: Paweł Masłowski Re: Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.09.14, 12:12
        Z chęcią pomogę znaleźć odpowiadającą pracę, prowadzę kilkanaście rekrutacji na stanowiska IT w Polsce, kontakt: pawel.maslowski@antal.pl
        • Gość: rybka Gdzie najlepsza praca w IT IP: *.play-internet.pl 12.11.14, 11:51
          hey hey, szczerze polecam firmę ATOS, atmosfera super i wynagrodzenie też wysokie, a do tego perspektywa rozwoju naprawdę szeroka, powodzenia !
    • smega Re: Gdzie najlepsza praca w IT 30.11.14, 23:58
      boom it nie stać na dobrych specjalistów, płacą poniżej 5k PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka