krzysztoff27
15.01.21, 13:18
Witam,
Na ZZ wprowadziłem się mając kilka miesięcy, kiedy co dopiero się budowało. Niestety dłuższy czas temu zmuszony byłem się wyprowadzić. ZZ dostarczyło mi wiele wspaniałych chwil i chciałbym zapytać jak ZZ ma się teraz?
Są tu jeszcze oryginalni mieszkańcy z 2002? Niesamowita sprawa, ale niedługo najstarszy post na forum będzie miał 20 lat... Mieszkają tutaj osobnicy i nickach- ,,beatka" albo ,,sloggi"? Byli jednymi z pierwszych forumowiczów. A może przesiaduje tutaj jeszcze czasami ,,zzmetro" alb pan Popłoński? ZZ to już kawał historii, ale jakiej!
Pamiętam jak kiedyś się ludzie poznawali i pisali czym się zajmują. Wtedy był taki wysyp informatyków i to (chyba) dzięki nim został stworzony serwer ftp. Albo ogłoszenia o korepetycje. Jedna z osób miała w 2006 27 lat, a teraz ma już 42 lata... Wszystko przemija, ale może ludzie jeszcze pamiętają.
Jak to wygląda teraz? Tak jak 10/15 lat temu? Spokój i miłe sąsiedztwo czy powoli zamienia się to w zbiór mieszkań na wynajem? Plac zabaw jest jeszcze używany przez kogoś czy stoi pusty?
Niestety patrzę również ze smutkiem jak umiera to forum. Kiedyś stanowiło ono miejsce integracji sąsiedzkiej, każdy się znał i zamieniał parę słów, a teraz każdy jest sobie obcy i odizolowany... Były nawet takie rzeczy jak serwer ftp...
Pamiętam pikniki sąsiedzkie i parę razy był chyba nawet grill. Wiadomo, trzeba było zareklamować nową inwestycję i ściągnąć mieszkańców, ale jak to się zmieniło przez te lata?
Zapewne część mieszkańców już zapomniała o ZZ i wyprowadziła się gdzieś indziej, ale może ktoś jeszcze pamięta o forum?
Chętnie porozmawiam i wysłucham historii z ubiegłych lat, od początku istnienia ZZ i popatrzę na zdjęcia- obecne lub archiwalne.
Także zapraszam mieszkańców ZZ (obecnych lub byłych) do opowieści, zdawania relacji i zdjęć w komentarzach.
Uwielbiałem i uwielbiam ZZ i być może kiedyś na nie wrócę...
P.S. Wie ktoś może co się dzieje teraz z lokalem nr 21 w bloku 110?