GoĹÄ: Agatt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 08:01 Szukamy sąsiadów z inwestycji Górczewska 228 - rozpoczęliśmy wątek wcześniej ale mało osób się zgłasza. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 22:20 Ciągle szukamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 21:17 Czy my mieszkamy w tym bloku sami???? Odpowiedz Link Zgłoś
trebor112 Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 23.01.04, 22:02 Ale macie fajnie, nikt Wam nie hałasuje za ścianą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awi2 Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 62.233.197.* 24.01.04, 19:36 Cześć, widziałam ogłoszenia w "Gazecie" pod tym adresem buduje BUD PROF. Czy to prawda?Może to tylko zbieg okoliczności?Podajcie jakieś szczegóły tej inwestycji awi2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: munk Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.chello.pl 30.01.04, 21:35 Ja też się zastanawiam nad zakupem. Jak wygląda z nimi współpraca? Co możecie doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.k.mcnet.pl 06.02.04, 12:14 B. Szybko budują - od lipca- jest już siódme piętro - firma nie jest znana ale jest zabezpieczenie w formie rachunku powierniczego - wg. mnie to dobra rzecz - Developer dostaje pieniądze dopiero jak wybuduje mieszkanie - a nie wcześniej - więc jak się zwinie to go będzie ścigał bank a wpłacający poprostu wypłaca pieniądze ze swojego rachunku powierniczego - trochę to kosztuje - ale lepiej zapłacić prowizję w banku niż stracić całe pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: at Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 193.110.121.* 11.02.04, 09:18 Zastanawiamy się mocno nad kupnem mieszkania na Górczewskiej 228, czy mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego rachunku powierniczego. Ile to kosztuje w banku, bo i prestige podnosi cenę mieszkania w przypadku skorzystania z tego rachunku. Dzięki za wszelkie informacje - jeśli możesz to mailem: alewand1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.02.04, 19:27 Będę podpisywał umowe niebawem. Czy udało się stargowac cenę za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Jaka jest płacona cena za metr. IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.02.04, 20:32 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.k.mcnet.pl 06.02.04, 12:16 BUD PROF owszem - numer 228 ma także stojący pio sąsiedzku budynek PRK 7 - po prostu numeracja jest taka 228a, 228b, 228c, 228......, ale geodezyjnie to to są inne działki - i inni właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:24 ja jestem waszym sąsiadem abc@ac.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HiHiHiHi Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 22:16 To szukajcie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 212.76.37.* 22.03.04, 18:10 Cześć, może jak fiskus pozwoli to będę posiadaczem mieszkania na Górczewskiej 228, planuje się tam wprowadzić około lutego 2005, mój e-mailz:szewlo@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fgh Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.spray.net.pl 28.08.06, 20:39 fgh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MrOlymp Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 08:18 Własnie kupujemy mieszkanie od "Górczewska 228"-Prestige. już mamy rezerwacje. Mam nadzieję że robimy dobrze sąsidzie? maciekr@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.k.mcnet.pl 09.02.04, 14:55 Czy wszyscy zrobiliśmy dobrze to się pewnie dowiemy za jakiś czas - ale na razie nic nie wskazuje na jakieś nieprzyjemności - przejechałem koło budynku wczoraj - jest już 7-me piętro. Miło, że w końcu ktoś się pojawił, bo już myśleliśmy, że zamieszkamy tam sami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MrOlymp Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.04, 19:35 My już byliśmy 2 razy w środku. robi wrażenie. Nam sie wydawało ze wylewają stropy nad 7 i jeszcze poddasze. A które mieszkanie jeśli można wiedzieć kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: at Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 193.110.121.* 10.02.04, 09:54 Czy negocjowaliście warunki umowy - przyglądałem się jej i jest kilka rzeczy, które warto byłoby zmienić - np. zamiast "przyczyny niezależne od inwestora" jest dosyć ogólnym stwierdzeniem. Nie wiecie na ile są w stanie opuścić cenę przy np. większej pierwszej wpłacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MrOlymp Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 06:51 Mogę Ci przesłąć mailem kilka poprawek, które nanieśli moi znajomi prawnicy. Ale nie ma ich dużo. to raczej kosmatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART poprawki do umowy IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.02.04, 20:36 Jak ktoś dokonał poprawek do umowy to bym poprosił bo niebawem podpisuję umowę, Sam trochę zmienilem ale może coś jeszcze baaart@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markos Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 15:23 Cześć, czy mógłbym również prosić o przysłanie tyhc poprawek do umowy na adres markos@plusnet.pl Będe wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jhfg Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.spray.net.pl 28.08.06, 20:33 fghj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:35 Witam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony a autostrada?... 11.02.04, 09:54 Witam! Też rozważam tę inwestycję, ale powiedzcie mi, co z autostradą przez Bemowo? Przyznam się szczerze, że trochę mnie to odstrasza...ale może nie mam racji. Wiecie coś na ten temat? Poza tym może ktoś z Was korzystał z rachunku powierniczego przy zakupie mieszkania. czy jego cena w takim wypadku dużo wzrasta? Dziękuje za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: a autostrada?... IP: *.k.mcnet.pl 11.02.04, 10:09 Droga szybkiego ruchu będzie ale nie bezpośrednio obok ale 500 m dalej czyli juz za innymi budynkami - przy Pełczyńskiego ale jak ktoś chce to mu mogę dokładniej to opisać lub wysłać mapkę tylko podajcie mi e-maila. Odnośnie rachunku - to wg mnie opłaca się - bo jak splajtują to przynajmniej odzyskasz swoje pieniądze (może nie wszystkie ale tak 90% - ale lepiej stracić np. 10 000 niż 100 000 - prawda?) - (wpłacasz do banku na rachunek a nie developerowi) a developer dostanie całość pieniędzy dopiero jak wybuduje dom. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony Re: a autostrada?... 11.02.04, 10:24 Dzięki! Z chęcią zobaczę mapkę, jeśli mogę. tygrys_zielony@gazeta.pl dziś wybieram się do biura i zobaczę czy zostały jakieś interesujące mnie mieszkania, więc może będziemy sąsiadami. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MrOlymp Re: a autostrada?... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 06:57 Prześlij mi proszę maila z mapką. Maciekr@o2.pl Słyszałem, że droga A2 ma iść przez ul. Dywizjonu 303 czyli sporo dalej. Tak mówią w biurze głównego architekta Warszawy.n do okoła ma być tylko zabdowa osiedlowych bloczków mieszkalnych i uliczek. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony autostrada +umowy 12.02.04, 08:54 Gość portalu: MrOlymp napisał(a): > Prześlij mi proszę maila z mapką. Maciekr@o2.pl > Słyszałem, że droga A2 ma iść przez ul. Dywizjonu 303 czyli sporo dalej. Tak > mówią w biurze głównego architekta Warszawy.n do okoła ma być tylko zabdowa > osiedlowych bloczków mieszkalnych i uliczek. Byłam wczoraj w Prestige i dostałam mapkę z planowanym przebiegiem trasy i... jestem w kropce! Nie ma na niej coprawda skali, ale porównując odległość sposobem skautowskim (linijką, he he) z odległościami które na tej mapie kojarzę (mieszkam obecnie w jej zasięgu)wychodzi mi że to jest całkiem blisko. Najbliżej osiedla jest kawałek, który przebiega ulicą równoległą do Dyw.303 bliżej Górczewskiej(nie wiem jak się ta ulica nazywa)i dopiero potem "leci" Dyw.303. Chyba się tam po prostu przejdęi zobaczę na własne oczy. No a skoro w biurze Gł. Architekta udzielają informacji bardzo pozytywnych, nawet bardziej niż w Prestige, to chyba warto się tam wybrać. Pytanie do założycielli wątku: jakie umowy podpisywaliście z Prestige? Chodzi mi o to, czy była to umowa przedwstępna, czy też developerska (o budowę). Mam wrażenie, że pan w biurze nie bardzo wiedział. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: guzik Re: autostrada +umowy IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 12.02.04, 09:51 Hej, ja też mocno interesuje sie tą inwestycją. Jeśli chodzi o samą "autostrade" to myśle ze nie ma problemu. Blok bedzie osłonięty od niej kilkoma innymi budynkami. Gorzej przedstawia się sprawa z samą Górczewska. Budynek g2 jest tuż przed nią. Dziś, zgodnie z badaniami ruchu przedstawionymi na stonie urzedu gminy Bemowa, jeździ tamtędy 18 tyś samochodów dziennie. Co będzie jak poszerzą Górczewską (bo teraz jest tam ledwo połowa planowanej drogi) i wybudują wezeł z autostrada?? Co do umowy, ja uważam, że nie jest najlepsza (i mój prawnik też), przede wszystkim pod kontem napisania. Czyta sie przyjemnie ale przeanalizujcie każdy zapis i policzcie ile jest róznych niezdefiniowanych nazw, ceny, samego lokalu, odbioru itp. Niby znaczą to samo, ale jednak brzmią inaczej, a po co?? No a zapis o karach umownych to majstersztyk :). Zobaczymy na ile Prestige będzie elastyczny przy zmianach w umowie. Jeszcze jedna uwaga. Ja sie nie dopytałem, ale na karteczce z oferta Prestige, jest drobnym drukiem dopisek o prowizji wysokości 2,95%. Bardzo dziwna praktyka jak na rynek pierwotny, no i kiedy jest ona płatna, ktoś wie? Przy której umowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: at Re: autostrada +umowy IP: 193.110.121.* 12.02.04, 10:08 prowizja jest płatna przy podpisywaniu umowy przedwstępnej (realizacyjnej) jak zwał tak zwał, chodzi o tą która budzi też moje wątpliwości. Także mam zamiara zaproponować trochę modyfikacji w tej umowie. Wg moich informacji prowizja wynosi 2,45. A występuje dlatego, że teoretycznie agencja nie ma nic wspólnego z inwestorem i pośredniczy pomiędzy nim a nami w kupnie mieszkania. W rzeczywistości ma wiele wspólnego i zamierzam także dowiedzieć się za co te pieniądze i jaką odpowiedzialność bierze na siebie agencja. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek Górczewska - wiarygodność IP: 212.76.37.* 22.03.04, 18:41 Cześć Wam, miło pocztać, że nie tylko ja mam wątpliwości. Mieszkanie w Prestige kupiłem tylko dla tego, że kupił je tam także facet, który mi je sprzedawał i bedzie moim sasaidem. Znam Gościa okazjonalnie, od 12- 13 lat i mam ( przez jego znajomych bardzo dobrą opinię o Tym gościu). Ponoć mieszkanie w naszym bloku kupiła dziewczyna od kredytów z banku, w którym biorę krdyt. Mam nadzieję, że będzie Tam czysto i bezpiecznie. Czy myślicie o założeniu wspólnoty od zaraz i przejęciu władzy od Prestige ?. Mój e-mail: szewlo@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
czumil Re: autostrada +umowy 17.05.05, 15:28 czy moge poprosić o przesłanie mi mapki z planowana autostradą? dziękuję. czumil@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZBŁĄKANY Re: autostrada +umowy IP: *.spray.net.pl 17.05.05, 19:03 Zbliża się koniec maja 2005 roku, a co za tym idzie nadchodzą milowymi krokami nasze upragnione akty notarialne, a znimi prawo do ukonstytułowania naszej wspólnoty i ewentualnego przejęcia zarządzania albo pozostawienia sprawy jak dotąd. Stawiam więc na tym FORUM pytanie czy podejmujemu jakiekolwiek działania w tym kierunku?? może zrobimy zebranie i zbierzemy na piśmie decyzje poszczególnych mieszkańców Zbliża się okres wakacji a z mini ....hm!!!! Wiec może zróbmy to w czerwcu a za zaoszczędzą kasę wypijmy sobie zimne piwko na jachcie Pozdrawiam PAULINA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: autostrada +umowy IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:30 Czyżby korupcja Pani Paulino i wydawanie nieswoich pieniedzy. Za moje pieniądze (z czynszu) chce Pani pić zimne piwo na jachcie w gronie zarządu wspólnoty. To dlatego chce Pani przejąc zarzad nad kasą i kontami wspólnoty. Nie mogę w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paulina Re: autostrada +umowy IP: *.spray.net.pl 18.05.05, 20:57 Hej GOŚCIU to ty nie masz jachtu - nie wiesz co tracisz..) Piwko pije za swoje, ale jak ci brakuje to mogę rzucic ci ze 2 zylaczki to i ty się napijesz..) Obawiam się że gdy przejmiemy zarządzanie i postanowimy wydawać zaoszczędzoną kasę na piwo to bardzo szybko wpadniemy w alkoholizm.... pozdrawiam PAULINA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basten9 Re: a autostrada?... IP: 62.29.137.* 12.02.04, 12:53 Będę wdzięczny za mapkę... hawryluk@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LUNCH Re: a autostrada?... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 13:07 To ja poproszę. 2mirow3@polbox.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markos Re: a autostrada?... IP: *.polkomtel.com.pl 12.02.04, 16:19 poprosiłbym mapkę na markos@plusnet.pl Bardzo dziękuję Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys_zielony Re: a autostrada?... 13.02.04, 09:07 Witam, tak się składa, że na wywołany przeze mnie temat autostrady odpowiedzi udziela GW w dzisiejszej Stołecznej: na str. 4 jest mapka (pewnie na gazeta.pl też, ale nie sprawdzałam). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Guzik Re: a autostrada?... IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 13.02.04, 12:07 Artykuł jest tutaj miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1912208.html (przez jakiś czas link powinien działać). no i czytamy że "Generalna Dyrekcja Dróg zrezygnowała z budowy węzła z ul. Powstańców Śląskich". Super, to teraz wszyscy którzy z tej autostrady beda chcieli wjechać do miasta, będą musieli jechać Górczewska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Umowa IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.02.04, 19:31 Ja oczywiście uściślałem zapisy tej umowy mi.edzy innymi. kwestii; - opłata za grunt w pierwszych ratach żeby w miarę możliwości nie płacić watu za grunt - o przejmowaniu mieszkania" przejęcie odbędzie się w momencie usunięcia ewentualnych usterek generalnie nie miałem problemów z wprowadzeniem zmian. Ale cena niestety została. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markos Re: Umowa IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 15:21 Cześć. Czy mógłbym Cię prosić o przesłanie tych poprawek do umowy (ich dokładne brzmienie) na markos@plusnet.pl Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Re: Umowa IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 26.02.04, 09:29 Witam, bardzo poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Dzięki za ciekawe informacje. Czy ktoś wie może dokładniej o powiązaniach między agencją a spółką deweloperską? Trochę dziwi mnie kupowanie mieszkania na rynku pierwotnym przez pośrednika. Czy agencja odpowiada w jakimś stopniu za inwestycję, a dokładniej za jej powodzenie, czy też ich rola kończy się po podpisaniu umowy przedstępnej. Praktytka agencji przy kupnie mieszkania na rynku wtórnym jest taka że przy umowie przedwstępnej płaci się 50% wartości prowizji, pozostałą część po podpisaniu aktu. Będę wdzięczny za kolejne inforamcje, oraz za wskazówki dotyczące negocjowalnych punktów umowy. mój priv to: tmieti@o2.pl (jestem również na tlenie po takim adresem) Pozdrawiam Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
dichter111 Re: Umowa 24.02.04, 12:45 Ja tez zamierzam kupic od nich mieszkanie Ale czy nie wydaje sie Wam, ze cena jakiej zadaja za grunt jest bardzo wysoka. Chca 1600zl za metr udzialu w gruncie, czyli w przyapdku mieszkania 45m wychodzi ok. 72 000. Dla mnie jest dziwne.W innych czesciach Warszawy cena udzialu w gruncie wynosi ok. 20-30 tys. Czy ktos zna dokladna cene netto za metr powierzchni lokalu? Na ile bezpieczne jest podpisanie aktu notarialnego przed 1.05.2004. Czy ktos konsultowal sie w tej sprawie z prawnikiem? Pozdrawiam. waw26@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maru Re: Umowa IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 28.02.04, 13:10 Czy ja takze moglbym dostac poprawki do umowy z Prestigem, moj mail maru21@wp.pl . Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
edi967 Re: Umowa 01.02.07, 19:59 zamierzam kupic mieszkanie na osiedlu róż w piasecznie, czy ktoś mógłby mi podac na co nalezy zwrócic uwagę. wielkie dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Umowa IP: *.spray.net.pl 02.02.07, 07:32 proponuje ten watek na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=30243457&wv.x=1&a=30243457 jest jeszcze www.osiedleroz.info/ ale nie chcialo sie otworzyc wiec nie wiem co tam jest... przede wszystkim umowa, w formie aktu notarialnego a nie umowa cywilnoprawna, to jest podstawa w/g mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edi Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:49 dzięki za informację. to prawda, żę umowa powinna być w formie aktu notarialnego, ale niestety często developerzy nie zgadzają się.:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andw77 Re: Umowa IP: 195.85.249.* 05.04.04, 09:05 Hej, Ja również przymierzam sie do zakupu - bede wdzieczny za udostepnienie tresci umowy z poprawkami :-) andw77@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: a autostrada?... IP: 212.160.146.* 22.03.04, 10:38 Ja też poprosiłbym o mapkę na rpusz@pzu.pl. Z góry dziękuję. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiktor Re: a autostrada?... IP: *.w3cache.pl / *.pl 07.04.04, 11:29 ja rowniez poprosze mapkę. wiktowoj@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek Re: a autostrada?... IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 19:37 Cześć, zastanawiamy się nad zakupem segmentu w PRK7, ale martwi nas autostrada. Czy możesz przesłać nam plan o którym pisałaś/eś. Z góry dziękuję, Piotrek piotrek_k6@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.02.04, 19:24 jESTEM NOWYM SASIADEM ALE TA INWESTYCJA NA DWA BLOKI JA BEDĘ MIESZKAŁ BLIŻEJ GÓRCZEWSKIEJ. JAKBY CO TO MÓJ EMAIL: baaart@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:02 Witamy na naszej liscie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Własność Gruntu "Górczewska 228" IP: *.polkomtel.com.pl 19.02.04, 14:14 Czy ktoś sprawdzał w Wydziale Ksiąg Wieczystych: "Dla nieruchomości tej Sąd Rejonowy dla Warszawy Mokotowa, VI Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgę wieczystą Kw nr 377148 (trzysta siedemdziesiąt siedem tysięcy sto czterdzieści osiem)"? Odpowiedz Link Zgłoś
arti.c Re: Własność Gruntu "Górczewska 228" 01.03.04, 16:13 Księgę wieczystą sprawdziłem, grunt rzeczywiście do nich należy i nie ma żadnych obciążeń Odpowiedz Link Zgłoś
arti.c Re: Własność Gruntu "Górczewska 228" 01.03.04, 16:16 No i oczywiście witam wszystkich sąsiadów! W tym tygodniu podpisuję umowę, idę w kierunku oddzielnego zakupu udziału w gruncie przed 1 maja, jutro będę wiedział co na to zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: młody Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 80.51.241.* 27.02.04, 00:17 Czesc wszystkim. Tez bede mieszkańcem bloku przy górczewskiej 228. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dominr Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 27.02.04, 11:15 Witam ja też jestem nowym mieszkańcem tej inwestycji, poszukuje sąsiadów którzy bedą mieszkać w prawym skrzydle od tesco Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzelika Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 217.153.130.* 08.04.04, 14:46 Cześć Wam wszystkim bylabym niezmiernie wdzięczna jeżeli powiecie mi cos o tej inwestycji czy warto czy nie. Jestem zainteresowana wlaśnie Górczewską i witam wszystkich moich nowych sąsiadów.pozdrawiam angielika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blady(z przerazeni Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.dsl.btitelecom.net 09.04.04, 16:08 hey!! pozdrawiam wszystkich !! ja tez tam bede mieszkal - jak sie nic nie rypnie przed konacem bodowy (firma nie upadnie lub cos w tym stylu). pozdrawiam - skyteam@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.cst.tpsa.pl 17.02.04, 08:52 Czy ma ktoś ma do sprzedania kawalerkę lub mieszkanie 2-pokojowe z pierwszego etapu ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adnok Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.k.mcnet.pl 23.02.04, 10:05 Co prawda nie mam nic do napisania - ale lepiej żeby nasze posty były w czołówce;) Odpowiedz Link Zgłoś
mpielat Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 26.02.04, 12:18 cze Wam wszystkim bylbym niezmiernie wdzięczna jeżeli zechcielibyście przeslać mi poprawki do tej umowy z prestigem. Jestem zainteresowany wlaśnie Górczewską i witam wszystkich moich nowych sąsiadów.pozdrawiam piotr_pielat@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 26.02.04, 13:38 Witam, bardzo poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Dzięki za ciekawe informacje. Czy ktoś wie może dokładniej o powiązaniach między agencją a spółką deweloperską? Trochę dziwi mnie kupowanie mieszkania na rynku pierwotnym przez pośrednika. Czy agencja odpowiada w jakimś stopniu za inwestycję, a dokładniej za jej powodzenie, czy też ich rola kończy się po podpisaniu umowy przedstępnej. Praktytka agencji przy kupnie mieszkania na rynku wtórnym jest taka że przy umowie przedwstępnej płaci się 50% wartości prowizji, pozostałą część po podpisaniu aktu. Będę wdzięczny za kolejne inforamcje, oraz za wskazówki dotyczące negocjowalnych punktów umowy. mój priv to: tmieti@o2.pl (jestem również na tlenie po takim adresem) Pozdrawiam Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madzia Re: "Górczewska 228"-Prestige-umowa IP: *.direcpceu.com 24.03.04, 10:59 witam serdecznie, Jestem zainteresowana tą inwestycją, więc byłabym wdzięczna za przesłanie poprawek do umowy na adres: magda@plastmo.pl Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fionka5 Re: "Górczewska 228"-Prestige-umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 19:51 Witam, Mamy zamiar kupić mieszkanie od Prestige.Prosze o przesłanie poprawek do umowy na adres fiona1@poczta.onet.pl. Czy umowe przedwstępną podpisywaliście w formie aktu notarialnego? Czy podpisujecie odrębną umowę na grunt przez 1 maja? Fionka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia AKT NA SAM GRUNT IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 02.04.04, 16:58 Czy już ktoś zakupił sam grunt i podpisał akt notarialny na sam grunt aby nie płacić VAT-u. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia1 grubość tynku IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 02.04.04, 17:01 Czy ktoś wie jak będzie mierzony metraż mieszkania bo jeżeli po otynkowaniu to ile będą dolczali na grubość tynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: AKT NA SAM GRUNT IP: *.plusgsm.pl 05.04.04, 20:58 Dostalismy pismoz informacja o wzroscie podatku od sprzedazy gruntu, czy ktos wie ile bedzie wynosil ten podatek? 7 czy 22%? marcin Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 05.04.04, 18:45 Hej! Ja też jestem nową przyszłą lokatorką z budynku bliżej Górczewskiej. Pozdrawiam wszystkich Nowych Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
dominr Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 06.04.04, 15:47 Witam nowa sąsiadkę . Mam pytanie do wszystkich czy ktoś sprawdzał ten akt notarialny który zamiescili na stronie Pozdrowienia Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Brak GAZU IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 07.04.04, 15:58 Dowiedziałem się że nie będziemy mieli gazu w mieszkaniach. Podobo nie będzie go w całym bloku. Czy ktoś sie orientuje ile drożej wynosi gotowanie na kuchmi elektrycznej, z kąd będziemy mieli ciepłą wodę, centralne ogrzewanie i wszystko cosię wiąże z tą sprawą. A co najciekawsze czy jeżeli wszyscy naraz zaczną gotować sobie zupę na blacie elektrycznym czy nie okaże się że będą wysiadały korki (bezpieczniki). A przede wszystkim z czego wynika fakt że nie będziemy mieli gazu. Ja osobiscie planuję wybrać dowiedzieć się czy reszta wykończenia mieszkania i budynku zawartego w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: Brak GAZU 08.04.04, 10:58 Niestety to jest obecnie standard w nowym budownictwie, ze względów bezpieczeństwa nie zakłada się instalavcji gazowej. Z tego co wiem w praktyce nie ma porażających różnic w opłatach (w końcowym rozrachunku), ale to oczywiście trudno porównywać, bo znam taki przykład, dwóch osób, które w sumie mało gotują i używają kuchenki, a inaczej jest jak są np. dzieci itp. Nie ma natomiast obaw co do tego, że jak wszyscy gotować to nagle wysiądą bezpieczniki. Taka sytuacja jest absolutnie niemożliwa (przy prawidłowo zaprojektowanej i wykonanej instalacji ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzelika Re: Brak GAZU IP: 217.153.130.* 08.04.04, 14:47 Cześć Wam wszystkim bylabym niezmiernie wdzięczna jeżeli powiecie mi cos o tej inwestycji czy warto czy nie. Jestem zainteresowana wlaśnie Górczewską i witam wszystkich moich nowych sąsiadów.pozdrawiam angielika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Diana Re: Brak GAZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 10:46 Pozdrawiam wszystkich moich przyszlych sąsiadów z Górczewskiej. Ja również jestem zaniepokojona brakiem gazu,czy ktos sie orientuje o ile droższe miesięcznie bylyby opłaty za korzystanie z kuchenki elektrycznej i czy będzie możliwośc podłaczenia takiej kuchenki.Słyszałam ze wymaga to jakiejs trójfazowej instalacji elektrycznej która nie zawsze jest zakladana w nowych blokach.A w związku z tym ze nie będzie gazu to czy nie należy nam wszystkim się jakaś zniżka za obniżenie standardu? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na forum lub bezpośrednio na mój adres emailowy: remedios777@yahoo.com.Dzieki. Aha, czy ktos juz miał okazję przeczytać akt notarialny na grunt? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Diana Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.wan.pol.pl 14.04.04, 11:44 Pozdrawiam przyszlych sasiadow, bede mieszkac w budynku G1/1 na IV pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Czynsz IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 14.04.04, 15:32 W akcie notarialnym zawarty jest zapis że czynsz za 1m2 będzie wynosił 6 zł + VAT (22%) czyli ponad 7 zł. Rozmawiałem ze znajomymi którzy mieszkają w nowych mieszkaniach w nowych osiedlach i nikt tyle nie płaci. Zadałem pytanie z czego wynika taka suma i czekam na odpowiedź od dewelopera. Przy moim mieszkaniu 50 m jest to ponad 350 zł a wiemy że dopuki mieszkanie jest na gwarancji czyli przez trzy lata nie płaci się składki na rzecz remontu. Możek toś z sąsiadów majakieś informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Czynsz IP: *.polkomtel.com.pl 15.04.04, 09:28 Mnie tez zastanawia ta cena - czy w niej bedzie zawarta TYLKO składka za zarząd i administrowanie (1,20 zł netto /m2, licząc w stosunku do powierzchni Lokalu) czy również składka na ochronę? Czy wie ktoś co dokładnie się zawiera w tych szesciu złotych netto? Może przyszli mieszkańcy powinni wspólnie zadać takie pytanie deweloperowi przed podpisaniem Aktu Notarialnego? Gazu nie ma - wzrosną opłaty za energię elektryczną. ZA CO MAMY TYLE PŁACIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blady- zprzerazeni Re: Czynsz IP: *.dsl.btitelecom.net 15.04.04, 17:34 hey! czy ktos zaowazyl ze strna internetowa www.prestige.pl od kilku dni nie dziala? i moze by sie zebrac wspolnie i cos zrobic ztym czynszem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JB Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.okocim.com.pl 16.04.04, 16:24 Czy ktoś już podpisał akt notarialny? Jak to wyglądało? Z tym czynszem to rzeczywiście przesada. Musimy coś zrobić. Pozdrawiam Sąsiad z G1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek czynsz IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 16.04.04, 21:04 Pytałem się developera z kąd taka suma i chciałem wyliczenia ale dowiedziałem się że niema takich ale dostałem telefon do Pana Marcina do prezesa całej firmy który ustalił taki czynsz Pana Piotra ( to są bracia a na pewno rodzina) i dowiedziałem się że taki czynsz będzie obowiązywał do powstania wspólnoty która uchwali wszystkie stawki. Wspólnota może powstać podobno już 30 listopada 2004 a mieszkania można będzie odbierać dopiero sierpień wrzesień więc taka opłata będzie nas obowiązywać przez 2 lub 3 miesiące jeżeli w listopadzie zawiążemy wspólnotę. Zastanawiałem się czy opłaca sie nam tak szybko zakładać wspólnotę ponieważ jeżeli mieszkńców naszego osiedla będzie niewielu to zarządzanie i koszty mogą być dużo większe niż te 6 zł + vat. Natomiast zastanawiam się co będzie się składało na poczet tych 6 zł + vat. Czy ktoś wie co jest w każdym czynszu? teraz mieszkam za miastem więc nie mam pojęcia co kazdy czynsz obejmuje. AKT NOTARIALNY Miałem podpisać dzisiaj to jest 16.04 ale okazało się że ponieważ nie zostałem poinformowany kto ma być podczas podpisywania to nie doszło to do skutku. Natomiast uważam że w tym akcie są jakieś dziwne zapisy np. obszar działki 70a53m2 i słownie jest napisane "siedemdziesąt arów pięćdziesiąt trzy setne metrów kwadratowych" a wydaje mi się że 53m2 to pięćdziesiąt trzy metry kwadratowe a nie setne (ciekawy jestem jakby słownie zapisali 0.53m2) ale mimo zwracania uwagi na ten błąd (według mnie) nadal jest bez zmian. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: czynsz IP: *.polkomtel.com.pl 19.04.04, 13:31 Dowiedziałem sie od Pana Marcina co zawiera się w czynszu: "[...]CENA ZAWIERA KOSZTY UTRZYMANIA POWIERZCHNI WSPÓLNYCH (W TYM URZĄDZENIA I UTRZYMANIA ZIELENI), KOSZTY ADMINISTRACJI, OCHRONY, OPŁATY Z TYTUŁU UŻYTKOWANIA WIECZYSTEGO." Pozdrawiam szanowne FORUM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek co to za człowiek IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 20.04.04, 22:18 Co to za człowiek sprzedaje te mieszkania. Kto go do tego wybrał. On się nie nadaje do sprzedawania na targu a co dopiero mieszkania. Matko boska jak w tym kraju ma być dobrze jeżeli klijent chce kupić duże miszkanie a facet nie jest w stanie go do tego zachęcić żeby kupił własnie u niego. Jak w polityce niekompetencja i kumplostwo to i w takiej firmie. Nic nikomu na niczym nie zależy. Nie kupiłem i szkoda że nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szewlo Re: co to za człowiek IP: 213.241.2.* 24.04.04, 16:18 W związku z tak dużymi kosztami 6zł + VAT w czasie gwarancji, stwórzmy wspólnotę. Co wy na to ?. Odpowiedz Link Zgłoś
szewlo Re: co to za człowiek 24.04.04, 16:22 Kto jest zainteresowany wspólnotą. Wynajmniemy firmę lub sami będziemy zarządzali podczas okresu gwarancji. Pilnujmy swojej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KK Zrezygnowałem IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 17.04.04, 10:18 Co to za facet tam siedzi jest tak powolny i niekompetentny że mino iż oferta wydaje sie ciekawa to kontakt z tym facetem jest naprawdę bardzo trudny. Non stop sie myli, nie potrafi zdobyć informacji o które proszę. Jak wy się z nim dogadaliście. Kto go tam zatrudnia. Chyba im nie zalerzy na sprzedarzy tych mieszkań. Nie lubie pracować z ludźmi którzy swoją pracę mają gdzieś więc zrezygnowałem z kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: :) 17.04.04, 12:09 Większość mieszkań i tak już jest sprzedana, więc Twój problem rozwiązał się sam :] Ja już akt podpisałam (tzn nie ja bo nie ja kupuję, ja tylko będę mieszkać :) Z tego co wiem to są jakieś błedy w akcie, trzeba dokładnie czytać i na wszystko zwracać uwagę. A i jeszcze jedno. Musicie uzbroić się w cierpliwość, bo to podpisywanie trwa i trwa. U nas 2 godziny :/ POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: :) IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 17.04.04, 12:48 No ale jeżeli w jednym akcie są błedy to znaczy że we wszstkich. Czy oni nie mogą tego porawić we wszystkich czy to jest jakis przeręt. Czy możesz napisać jakie sąto błedy. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: :) 17.04.04, 22:50 Ok popytam, coś tam się dowiem, a w każdym razie gdzie szukać, ale nie obiecuję że szybko tu wrzucę, bo mnocno zajęta jestem. Ale spróbuję w pn to zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: :) 18.04.04, 08:38 OK już się dowiedziałam. Błedy w akcie są głównie natury "kosmetycznej" tzn głównie przy wartościach liczbowych. W każdym razie one zasadniczo nie wpływają na treść aktu. Musiscie po prostu uważać na to, bo akt był skonstruowany jeden na całe osiedle, a są różnice co do np. liczby pięter, powierzchni itp. Ale generalnie nie ma raczej żadnych kruczków ani mętnych sformułowań. Natomiast jest jedna bardzo ważna uwaga. Notariusz ma zupełnie jakiś inny harmonogram wpłat niż developer i o ile kwotę za grunt musicie wpłacić już w całości w dniu podpisaniu aktu. Natomiast kwotę za część mieszkaniową możecie wpłacić do 30 kwietnia. Niestety my dowiedzieliśmy się tego już przy podpisaniu :/ Przy czym zaznaczam, że to na pewno dotyczy budynku 6-piętrowego. Nie wiem czy tak samo jest w budynku 8-pietrowym, bo tam są bardziej zaawansowane prace i na pewno jest inny harmonogram płac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bartek wspólnota IP: 195.245.213.* 24.04.04, 16:33 Z tego co mi wiado mo możemy założyć współnote już w listopadzie jak tylko zostanie ustalona czy też zrobiona oddzielność lokalowa. Wcale nie jesteśmy związani zadną gwarancja. Gwarancja będzie tak czy inaczej. A ja oczywiście jestem jak najbardzie za tym aby powstała współnota jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dominr Re: wspólnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 16:03 Popieram sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: wspólnota 28.04.04, 13:44 Ja też jak najbardziej jestem za założeniem wspólnoty. Mój brat, u którego w ostatniej chwili zdążyła wspólnota przejąć budynki od upadającej spółdzielni baaaardzo sobie chwali to rozwiązanie. Co tu dużo mówić, po prostu każdy się tym interesuje wtedy jeśli wie, że wszystkie zebrania i postanowienia dotyczą jego mieszkania/bloku/osiedla. Nieporównywalne z tym jak spółdzielnia zarządza kilkudziesięcioma blokami i tak naprawdę nie wiadomo nawet kto tym wszystkim rządzi. A słuchajcie jak sądzicie czy jest Waszym zdaniem szansa żeby w sierpniu były już klucze, żeby można było zacząć coś urządzać. Bo developer tak optymistycznie planuje, ale ostatnio w ogóle tam nie byłam i nie bardzo wiem. (hmmm chyba się dzisiaj przejdę...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: poola Re: wspólnota IP: 212.160.173.* 28.04.04, 15:22 Czy ktoś podpisał juz akt notarialny? Ja mam sporo uwag do niego i nie wiem czy coś można wynegocjować? Byłam wczoraj na budowie, wyższy budynek jest już jednej strony ocieplony, roobtnicy schodzili z budowy koło 8mej, wiec chyba sa postępy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 21:36 Fajnie by było gdybyśmy się wszyscy spotkali w maju na budowie - powyszukiwali usterek, pogadali.Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bjow Re: SPOTKANIE IP: *.k1.isko.net.pl 28.04.04, 23:20 Zgoda, świetny pomysł!!! Proponuję sobotę 8 maja godz. 12.00 przed wejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: SPOTKANIE 29.04.04, 00:08 Jestem jak najbardziej za. Tyle że na mój gust to w maju z awcześnie na szukanie usterek. Tak naprawde usterki widać, jak to już jest "w miarę gotowe" :/ A poza tym to ja jestem "z budynku" bliżej Górczewskiej a Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dominr Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 13:04 Popieram jeszcze za wcześnie żaby sprawdzić usterki, lepiej poczekać do czerwca.Dopiero wstawiają okna, jak tylko zaczną wykończenia wtedy najlepiej. Teraz jeszcze zakryją te usterki. Ja też jestem w budynku g2 bliżej górczewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: SPOTKANIE IP: 195.245.213.* 29.04.04, 18:15 jestem jak najbardziej za spotkaniem lecz jak na razie nie ma co szukać usterek bo jeszcze tak naprawdę to co będziemy odbierali to tego jeszcze niema(tynki, instalacje, równe powierzchnie, wymiary itp) Sądzę że najrozsądniej jest indywidualnie podczas oglądania mieszkania wyłapywać jakieś niedociągnięcia a następnie informować o nich wszystkich. Zanim się spotkamy chciałbym jednak poznać cel czy też temat spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART budowa IP: 195.245.213.* 29.04.04, 18:24 ponieważ codziennie przejeżdzm przez górczewską to widzę jaki jest postęp robót. Ja będę mieszkał w tym bliżej górczewskiej więc mam go codziennie jak na dłoni. Obecnie są okna do 3 piętra, ścianki działowe chyba we wszystkich mieszkaniach. Podobno prestige ma organizować dni otwarte na budowie dla wszystkich mieszkańców. Ja osobiście już oglądałem mieszkanko jest piękne. Jak ktos chce obejżeć swoje to śmiało na plac budowy i do pani delegowanej przez prestige ( w godz 12-15 czy jakoś tak) i ona oprowadza. A propo spotkania. Jak będą ogłoszone dni otwarte to możemy się wtedy spotkać przedewszystkim dlatego że na naszym forum chyba niema zbyt wielu naszych sąsiadów a trudno o czymś rozmawiać jeżeli mało osób o tym wie. Acha podobno już 90% jest sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 29.04.04, 18:29 O rany, ale fajnie. Szkoda, że jeszcze nie mam okien (5 piętro :) ale cieszy mnie taki sprawny postęp prac. Nic tylko zdjęcia robić :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 29.04.04, 19:07 Proponuję po tym wekendzie przyjechać i obejrzeć mieszkanko o dśrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 29.04.04, 19:13 Ja już raz byłam. Jakieś chyba 2 tyg temu, ale oglądałam mieszkanie takie jak moje tylko na 2 pietrze i baaaaardzo byłam zachwycona. Muszę skontrolować czy ścianki mi działowe dobrze ustawili, bo trochę zmieniałam. Na pewno wpadnę w przyszłym tygodniu. A czy zwrtóciliście uwagę, jak nietypowo są tu wysoko osadzone niektóre okna. Ja np. ma tak okno od kuchni. Super sprawa. Bardzo mi sie podoba i dodatkowo ma duży wymiar praktyczny. Ehh rozmarzyłam się jak bedzie pięknie za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 29.04.04, 21:27 Dlaczego za rok. Klucze mają być juz pod koniec sierpnia. Klucze, wykończenie i już mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 29.04.04, 22:05 Wiesz mi ja to może i chętnie bym tak od razu zamieszkała, ale w sumie nie spieszy mi się. Młoda jestem, będę sobie wszystko urządzać zgodnie z moją wizją ;) ale rodzice tak mnie planują "wypisać" gdzieś za rok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 30.04.04, 22:26 Sąsiedzi! Byłam dziś i widziałam. Co prawda ciemno było, ale z tego co dopatrzyłam się to w drugim budynku (tym dalszym) jest już komplet okien, a w pierwszym do tzreciego piętra włącznie. Pięknie to wszystko idzie. No to tylko tyle chciałam dodać jakby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BAAART budowa IP: 195.245.213.* 05.05.04, 12:06 Dzisiajmoze jutro będą już najprawdopodobniej okna na 4 piętrze(nie będę miał przeciągów- hi,hi) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:36 jestesm nowy szukam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myk myk Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 09.05.04, 20:51 bądźmy na wieżchu Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 09.05.04, 23:40 Poprawka-okna na czwartym już są :))) Teraz moja kolej-Vp :]]] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umana Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.pekao-fs.com.pl 11.05.04, 08:53 Witam! Przymierzam się kupna mieszkanka w Prestige'u (jeszcze kilka interesujących mnie metraży zostało). Czy ktoś z przyszłych sąsiadów mógłby mi przesłać poprawki do umowy, które wprowadził. Byłabym ogromnie wdzięczna. I jeszcze jedno pytanko: czy były jakieś większe problemy przy negocjowaniu niekorzystnych dla kupującego zapisów, czy raczej można się łatwo dogadać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umana Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.pekao-fs.com.pl 11.05.04, 09:27 Zapomniałam podać adres: wawrzonkiewiczw@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
moniq111 Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 24.05.04, 10:12 witam, również przymierzam się do kupna mieszkania w Prestige'u, właśnie studiuję umowę i byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby któryś z przyszłych sąsiadów przesłał mi wprowadzone poprawki do umowy; mój adres: mongre@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 18:53 Hi, Rozważam kupno mieszkania przy Górczewskiej 228 (Prestige), czy mógłbym prosić o przesłanie poprawek do umowy, nie wiem jak bardzo moge sie posunąć w negocjacjach - będę zobowiązany za wszelkie podpowiedzi. Dzisiaj byłem na terenie budowy i w kilku lokalach i przyznaję, że stopień zaawansowania prac jest duży, a jakość wykonania - o ile na tym etapie prac można o tym mówić - jest ok. Bardzo proszę o przesłanie informacji na adres taba11@wp.pl Z góry dziekuję i służę informacjami ... w miarę możliwości. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bartek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 15.05.04, 15:39 Są okna na piętrze piątym. Więc niedługo będzie kolejna rata do zabecelowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 19:40 Cześć ! Jestem poważnie zainteresowany zakupem mieszkania. Dziękuję potencjalnym sąsiadom za informację, które już zdobyłem i które może zdobędę. Jestem na etapie studiowania umowy. Moje największe zastrzeżenia wzbudza załącznik dotyczący wykończenia. Jest on dość ogólny. Nie ma informacji o licznikach ciepła. Budowanie w dzisiejszych czasach mieszkania bez możliwości indywidualnego rozliczania to jakieś nieporozumienie. Poza tym nie jest napisane, czy schody i klatki będą pokryte gresem, a tylko, że będą pomalowane na biało. Za to największą część umowy zajmuje opis kar za nieterminowe wpłaty. Z tym,że dla "nas" kary są naliczane od pierwszego dnia, a dla developera po pół roku od niedotrzymania terminu. (niech żyje sprawiedliwość). Będę wdzięczny za jakiekolwiek komantarze oraz za Wasze uwagi do umowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umana Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.pekao-fs.com.pl 17.05.04, 10:04 Ja również zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Górczewskiej (budynek bliżej ulicy). Niestety muszę się z Tobą zgodzić, że załącznik do umowy dotyczący standardu wykończenia jest bardzo ogólnikowy (widziałam kilka wersji standardów wykończenia w innych umów developerskich ale ta ma wyjątkowo ogólnikowy charakter). Nie ma też informacji o tym czy osiedle będzie ogrodzone (mam jedynie słowne zapewnienia pani z Prestige i jej rysunki jak to będzie wyglądać - nic konkretnego na ten temat nie widziałam ani na jakimś planie ani w umowie). Brak takich zapisów może spowodować w przyszłości, że developer będzie żądał dodatkowych opłat za np. wykończenie klatek, założenie liczników czy ogrodzenie terenu (moi znajomni mieli taką sytuację). Z tego co wiem umowę można negocjować - może warto spróbować też uszczegółowić załącznik. Nie wiem czy interesuje Cię mieszkanie dalej czy bliżej Górczewskiej ale jeśli bliżej to nie obawiasz się hałasu? Pozdrawiam Umana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dig Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.116.121.* 17.05.04, 13:06 Bardzo prosze o informacje o wysokosci czynszu jaki przyjdzie placic. I czy moglibyscie mi przeslac Wasze poprawki do umowy z developerem, moj adres domdud@wp.pl . Bede bardzo wdzieczny. Szykuje sie do zakupu mieszkania w g1 i interesuja mnie wszelkie informacje, ktore Was ostatnio zaniepokoily w zwiazku z realizacja umowy. Na co uwazac przy umowie i akcie notarialnym? Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:57 Niestety dzisiaj nie jest dostępny Pan Marcin, który jest upowazniony do negocjowania umów. Firma Prestige zapewnia, iż moje wątpliwości są bezpodstawne. Dopiero jutro spróbuję skontaktowąć się z Panem Marcinem i sprawdzę jaka będzie reakcja na moją propozycje dopisania do standardu wykończenia w umowie liczników c.o., wykończenia klatek, windy, ogrodzenia terenu itp. Co do hałasu od ulicy Górczewskiej to radzę nie planować sypialni od tej strony, chyba,że ktoś lubi spać przy zamkniętych oknach. Za to od tej strony są najlepsze warunki nasłonecznienia. Pozdrawiam i czekam na dalsze uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bartek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 18.05.04, 12:32 Podpisałem umowe już dawno bo w styczniu i nie miałem żadnych problemów z dopisaniem liczników o klatce schodowej wtedy nie pomyślałem, bo wydawało mi sie to oczywiste. Generalnie zgadzają się na wszystkie dopiski jeżeli i tak je mają robić. Sądzę takrze ze deweloper nie moze od nas żądac pieniędzy na jakieś dodatkowe wykończenia bo mozemy sie poprostu nie zgodzić (oczywiście wtedy nie będziemy tego mieli). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dj Cartoon Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.e-plan.pl 20.05.04, 22:50 Siema Agatt,mam 21 lat,bede tu mieszkal od pazdziernika,zapraszam na parapetowe w pazdzierniku:)trzeba sie zintegrowac z sasiadami,pozdro dla wszystkich porzadnych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 21.05.04, 08:06 Witamy sąsiada. Właśnie ciekawa jestem jak bedzie wyglądał profil wiekowy sąsiadów ;)Mała ankietka?? 21,5 :) Budowa posuwa się w tempie fantastycznym. Teraz dopiero będzie super jak już budynek zacznie przybierać wygląd zbliżony do ostatecznego. POzdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jolka Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.217.253.* 21.05.04, 10:58 Witam wszystkich, jestem taka niedoszla Wasza sasiadka. Inwestycja zainteresowalam sie dawno bardzo temu, ale chyba podczas wizyty w "ewidencji gruntow" w Urzedzie Bemowo dowiedzialam sie, ze uzytkownikami wieczystymi dzialki, na ktorej powstaje inwestycja sa osoby fizyczne a nie spolka. W Prestigu powiedzieli, ze wszystko jest ok i uregulowane. Gdy kilka miesiecy temu chcialam przejrzec KW w sadzie - nie byla dostepna. Czy ktos w Was to sprawdzal? Czy temat gruntu jest wyjasniony? Bede wdzieczna za odpowiedzi. J. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 21.05.04, 18:18 Ja sprawdzałam. Wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 22.05.04, 10:14 Z tą księga wieczystą wygląda to tak, że wszystkie osoby, które podpisały akt notarialny stają się współwłaścicielami gruntu, dlatego w księdze były wpisane osoby fizyczne, a księgi mogło nie być, bo w tym momencie mogli dopisywać kolejną osobę, kóra podpisała akt. Mi zdarzyło się dokładnie to samo. Ale wszystko pod tym kątem sparwdzaliśmy i co do tego nie ma obaw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DJ Cartoon Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.e-plan.pl 27.05.04, 22:13 Mam 21 lat i studiuje...pozdrawiam wszystkich sasiadow:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 08:44 Nas jest troje: 24, 24, 1,5roku - więc średnia się obniża. Pozdrawiamy wszystkich PS Rodziców z dziećmi prosimy o kontakt - trzeba będzie coś zrobić z placem zabaw na podwórku - bo okazało się, że nie ma go w planach więc będziemy musieli sami go sobie zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 23.05.04, 17:26 Witam sąsiedzi ponownie. Byłam dziś na budowie. Wszystko idzie pięknie. Tych, którzy nie byli już jakiś czas informuję, że budynek nr 2 (ten dalej od Górczewskiej) ma już robione tynki, a w środku ma już windy, parapety. Natomiast w budynku nr 1 są już wszystkie okna i większość mieszkań (chyba z wyjątkiem niektórych na 6-tym piętrze ma już ścianki działowe) co oznacza kolejną wpłatę, a potem będą robić już tynki. W mieszkaniach kładą już tynki co oznacza że jest już instalacja elektryczna (pewnie jest już też w większości, bo ja mam na V-tym piętrze więc jak u mnie są to niżej na pewno też). Agatt zapytałam dzisiaj pana Marcina o plac zabaw (nie żebym jakoś sama była w najbliższym czasie tym zainteresowana ;) ale jak już miałam okazję. Tak w zasadzie to jedyne miejsce na terenie osiedla to będzie ten plac między budynkami, bo tam będą trawniki i alejki do klatek schodowych. Tyle, że problem polega na tym, że tam praktycznie nie ma słońca, a sens robienia placu w cieniu jest mocno wątpliwy. No ale to tak tylko orientacyjnie, bo w sumie ciężko to zobaczyć póki nie powstanie ten trawnik, ale oczywiście to wszystko już będzie w gestii wspólnoty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 21:09 zastanawialem sie nad kupnem mieszkania od Prestigu. sledze to forum od kilku tygodni i entuzjazm fibuli mnie zastanawia. Wyglada jak podstawiana, jak pracownik Prestigu robiacy dobra robote dla nich. To takie dziwne, ze dzis wlasnie zastala na placu budowy pana Marcina, itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
fibula Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! 23.05.04, 22:14 Drogi Karolu! Też tak sobie pomyślałam, że bardzo entuzjastycznie podchodzę do sprawy, ale co ja na to poradzę cieszę się jak dziecko z tego mieszkania, bo co tu dużo mówić, od 15 roku życia chciałam mieszkać sama (nie że mi źle z Rodzicami), ale po prostu czułam taką potrzebe, więc w sumie chyba nie powinien dziwić Cię fakt, że mam z tego straszną radochę, zwłaszcza, że już się nie mogę doczekać tych wszystkich prac wykończeniowych :) nareszcie zrealizuję swoje wizje :))) No cóż a co do tego że spotkałam dziś pana Marcina na budowie, to myślę że jak byś też dziś był to równie dobrze mógłbyś się też z nim spotkać. Po prostu miał dziś pewnie dyżur, zresztą jak byłam w kwietniu to też był więc chyba nic w tym dziwnego. Ale oczywiście masz prawo myśleć co chcesz. Chociaż każdy kto ma oczy widzi, że prace idą naprawdę sprawnie i termin oddania budynku w sierpniu jest jak najbardziej realny. I tyle. W sumie myślę sobie że czemu mam nie pisać o pozytywach skoro takie są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Domino Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 14:56 Witam sąsiadów Nas jest także troje 27,28, 0,5 roku. Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bartek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 24.05.04, 15:20 Nas jest dwoje 29 i 24 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.asm.bellsouth.net 25.05.04, 06:01 ja narazie jestem sam - 27 lat Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatt Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: *.k.mcnet.pl 25.05.04, 15:51 Będzie trzeba zebrać pozostałych rodziców - żeby w tej "studni" zrobić jednak piaskownicę i ze dwie ławeczki - może tam i ciemno ale zawsze lepiej za naszym płotem i pod ochroną niż chyłkiem wkradać się na inne podwórka Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bartek Re: "Górczewska 228"-Prestige-szukamy sąsiadów! IP: 195.245.213.* 25.05.04, 15:59 Ja jeszcze nie posiadam potomka ale planuję mieć dlatego uważam że należy taką piaskownicę zrobic za pieniążki nas wszystkich czyli z czynszu. Sądzę takrze że najleprzy termin na tę piaskownicę to wiosna. A może developer by to dla nas zrobił sądzę ze dla niego to są grosze. A skoro już będzie piaskownica to trzeba pomyśleć o zwierzakach które mogłyby tam budzić.