gdyzgdyz 30.04.10, 22:45 Świeże małżeństwo, po 30 lat, razem 9 tys na czysto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: gonzo Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? IP: *.spray.net.pl 30.04.10, 22:51 wzór jest prosty maksymalna wartość hipoteki to 3 letnie dochody netto kupujących + 20% wkładu własnego, jeśli nie macie wkładu to lidz tylko 3 letnie dochody (wzór za Patric.net), większy kredyt jest nieodpowiedzialnością i nie dostalibyście takiego na zachodzie wychodzi 324 tys. (za całość) + to co macie odłożone, z odłożonej kwoty wypada odłożyć na opłaty i wykończenie Odpowiedz Link Zgłoś
gdyzgdyz Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? 30.04.10, 23:07 ooo, przyznam ze liczyłem na atak troli, a tu nawet się czegoś dowiedziałem :) dzięki za wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gonzo Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? IP: *.spray.net.pl 01.05.10, 07:38 patrząc na Wasze dochody w warunkach Warszawskich jesteście dobrze powyżej średniej, kwota która mi wyszła w poprzednim poście pomimo, że dość znaczna w obecnych warunkach wystarcza tylko na niewielkie mieszkania jestem zdania, że ceny nadmuchane i trzeba poczekać ludzi na Waszym poziomie dochodów powinno być stać na mieszkanie 70 metrowe, a nie 2 pokoje z aneksem kuchenym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosć Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? IP: 212.160.99.* 04.05.10, 11:53 Spokojnie stac cię na mieszkanie 60-75 m po lewj stronie Wawy, jeśli jesteście tylko we dwoje i nie prowadzicie 'hulaszcego trybu zycia' to perspektywy wyglądaja świetliście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chf Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? IP: *.chello.pl 04.05.10, 12:23 Perspektywy 'wyglądają świetliście' tak, jak perspektywy naszej gospodarki, więc warto się zastanowić dłużej nad niektórymi wypowiedziami. 'Spokojnie stać Cię na mieszkanie' dokładnie takie, na jakie Was stać :). Nie wiem tylko, którą miejscowość 'po lewej stronie Wawy' polecał 'Gosć'. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Na jakie mieszkanie mnie stać? IP: *.mgsp.pl 01.05.10, 22:17 12tys netto zrobiliśmy inwestycje za 385tys ze wszystkim zakup, wykończenie, opłaty Odpowiedz Link Zgłoś