Dodaj do ulubionych

Mieszkanie deweloperskie Warszawa?

IP: *.formlessnetworking.net 18.09.10, 12:08
Witam,

Proszę o pomoc w znalezieniu najlepszej oferty. Poszukuję mieszkania dwu-pokojowego lokalizacja nie jest bardzo istotna (byleby nie ścisłe centrum).
Przepatrzyłem pobieżnie kilkanaście ofert, jednak gubię się już w tych poszukiwaniach, każdy zachwala w podobny sposób swoje mieszkania, a ja mam mętlik.
Wszystkie mieszkania w ofertach są przestronne, na zielonych osiedlach z placami zabaw, w cichej i spokojnej okolicy. Niczym wszystkie auta z allegro są bezwypadkowe ;)

Poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • kocica_ewela Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? 18.09.10, 15:14
      pojdz do agencji i im zaplac, kts ma ci mieszkania szukac bo ty jestes za leniwy?
      nie ma tak moze dorwales sie do kasy ale grube dupsko i tak trzeba bedzie ruszyc :D
      • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.formlessnetworking.net 19.09.10, 13:32
        Ave kocica_ewela!

Do agencji może i się wybiorę, jednak preferuję poszukiwania na własną rękę, bez zbędnych pośredników.
        Nikt mi nie ma szukać mieszkania, aż takiego tupetu nie mam, jednak chciałem podeprzeć się Waszymi opiniami/kontaktem z danymi firmami deweloperskimi, których pełno na naszym rynku niczym chińczyków. Jednak jedni są ci lepsi, a drudzy ci gorsi, między nimi dziesiątki przeciętniaków.
        A mi właśnie chodzi o dobry wybór, bo to nie kupno skarpetek, lecz mieszkania.
        Nie ma nic cenniejszego jak porada człowieka który miał kontakt z tematem/firmą i mi ją poleca, lub odradza z uzasadnieniem oczywiście.
        Nie jestem leniwy i nie posiadam "grubego dupska", lecz chętnie je ruszę by oglądnąć mieszkania, które znajdę za pomocą Internetu.
        Zresztą od tego chyba są fora :)

Miłej niedzieli kocico_ewelo,oraz inni Forumowicze
    • Gość: hipokryt Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:19
      W Warszawie gościu masz deweloperów tylu, że przepatrzenie ich stron domowych zajęło by Ci dobre pare tygodni.
      Platinum Towers, Hochtief Development, Dom Development, Agrobex, TK Development, Capital Art Apartments, Metropol, Long Bridge Development, Dozbud Development i tak dalej i tak dalej można by wymieniać. Jak sam widzisz i się orientujesz, tego jest mnóstwo i sam musisz znaleźć tego który Ci odpowiada. Nikt tego nie zrobi za Ciebie
      • Gość: smetana Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.privacyfoundation.de 27.01.11, 15:01
        czy slyszał ktoś o tym aby na osiedlu jednego z warszawskich deweloperów doszło wczoraj do wypadku ?
    • Gość: gość Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 20.09.10, 00:07
      Przede wszystkim sprawdź na co Cię stać czyli widełki finansowe - wyszukiwarki ofert w popularnych portalach nieruchomościowych też powinny pomóc .Powinno pozostać kilka kilkanaście firm. Jeśli oczekujesz , że znajdziesz dewelopera czystego jak łza to zapomnij o sprawie . Takich chyba nie ma - każdemu przytrafia się zła inwestycja . Sam rok temu kupiłem mieszkanie i szczerze powiem - nie lepiej poczekać aż ceny trochę spadną ?
      Co do mojego dewelopera - teoretycznie jestem zadowolony - ALE NIKOMU BYM GO NIE POLECIŁ . Więc nie ma sensu , żebym podawał jego nazwę .
      • Gość: xxx Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 05:37
        Susa - olej developerow, mowie szczerze, nawet ci najuczciwsi zawsze maja jakies 'ale' Kup uzywke, mieszknaie to nie samochod, dziesiecioletnie to sam miod, moze nie ma super windy czy zajebongo plytek na klatce schodowej, ale za to juz osiadlo, wyszly wszystkie problemy wieku dzieciecego, ogarnela sie wspolnota, zazwyczaj papiery sa juz w porzadku i nie ma problemu z aktami itp itd. Oczywiscie reguly nie ma, kazde trzeba sprawdzic na wszystkie strony, ale ja kupilem uzywke swiadomie, olewajac devow.
      • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.formlessnetworking.net 20.09.10, 22:57
        Ok, powiedzmy że widełki finansowe mam już za sobą. Pozostało w zasadzie góra 10 deweloperów którzy mają cenowo to czego szukam oraz względem lokalizacji.
        Pytanie - jak wybrać the best of the best ?
        • Gość: pseudo-doradca Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 20.09.10, 23:51
          Zrób wywiad środowiskowy - pojeździj po inwestycjach - tych w trakcie , jak również tych ukończonych .Poszukaj jakichś rzetelnych informacji na necie od osób którzy już mieszkają w budynkach tych deweloperów- jakieś fora wspólnot mieszkaniowych itp. Szukaj raczej negatywów - jak będzie znikoma ilość to OK . Jak będzie dużo pochwał to o niczym nie świadczy lub wręcz jest podejrzane (!) :| - taka już nasza natura , że jak jest OK to siedzimy cicho , a jak ktoś nam na odcisk wejdzie to krzyczymy o tym gdzie się da , a deweloperzy lubią od czasu do czasu napisać sobie anonimową laurkę na publicznym forum :(
          Wydaje Ci się , że stracisz na to masę czasu - ale pamiętaj, że jeśli kupisz (bo jest jeszcze szansa , że się 'nawrócisz' ) w przyszłości zaoszczędzi Ci to mnóstwo czasu i nerwów .
          Co do samych deweloperów zwróć uwagę na to jakie umowy podsuwają Ci do podpisu , jakie warunki zapłaty oferują - zapewniam Cię o jednym - wszyscy będą dla Ciebie mili do czasu aż Ty będziesz coś od nich chciał - wtedy wychodzi szydło z worki - z reguły jest już za późno:/
          • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.privacyfoundation.de 22.09.10, 00:31
            Dzięki za rzetelną odpowiedź.
            Myślę że niebawem zrobię takowy wywiad środowiskowy,
            a fora/wspólnoty właśnie wertuję od przedwczoraj na necie ;)
            • Gość: balfun Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 16:09
              susa sprawdź www.longbridge.pl, www.atmdev.pl oraz www.buddevelopment.pl. jak dla mnie to te trzy firmy mają coś wartego uwagi o tej porze roku.
        • Gość: zuza Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 23:52
          Rzucaj monetą.
          A później jeszcze tylko kredycik i wio :)
    • Gość: bahato Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 194.190.16.* 26.09.10, 02:06
      Ja polecam Triton development, są na dobrym poziomie i pułapie cenowym. Gdybym szukał mieskania sam bym od nich kupił;')
      • Gość: ... Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 12:54
        ...ale juz masz, co? a moze po prostu nie masz zdolnosci kredytowej?
        Triton jak widac slabo placi swoim nieudolnym handlowcom - i trudno sie dziwic, bo mnie nie przekonales:)
      • Gość: e-darling Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 00:21
        Przecież każdy wie że w W-wie liczą się takie firmy jak dom development, budimex long bridge development czy marvipol i to wśród nich szukałbym swojego przyszłego jeśli już.
        Są to deweloperzy zajmujący pierwsze miejsca w rankingach oraz na listach zaufanych deweloperów wśród banków. Inne firmy może i są tanie, coś budują, jednak nie polecałbym korzystania z ich ofert
        • Gość: as Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 87.118.126.* 27.09.10, 00:52
          uciekaj stąd, handlowcu
          • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 66.230.230.* 27.09.10, 22:29
            as'ie - czy mógłbyś powiedzieć mi jak mam poznać handlowca a jak zwykłego użytkownika na forach. Bo z powyższych postów jakoś ciężko ocenić mi kto jest kim, i czy naprawdę przestawia się za tego kim jest. Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny bo to przydatna umiejętność dzisiaj.
            • Gość: pseudo-doradca Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 27.09.10, 22:51
              Sęk w tym , że Ty potrzebujesz rady handlowca - tyle , że dobrego, z prawdziwego zdarzenia . Pełno znajdziesz tu naganiaczy , jak pewnie zauważyłeś - ja nie polecałem konkretnego dewelopera tylko sposób na znalezienie - niektórzy forumowicze nazwali by mnie naganiaczem na kupno. Cóż podałem sposób jakim ja się posługiwałem i uważam go za w miarę OK. Osoba która podała konkretne nazwy deweloperów też słyszała je zapewne z obiegowych opinii a nie z własnego doświadczenia - jest to jakiś punkt wyjścia , lepszy taki jak żaden :)
              Prostaka naganiacza natomiast łatwo poznać po postach typu "... kupiłem w XXX i jest super i jeszcze mi lody robią co rano (śmietankowe z polewą ) .' on zachwala swój produkt . Dlatego właśnie wspomniałem o tym , żeby anonimowe pochwały sobie odpuścić a sugerować się ilością negatywów lub opiniami rzeczywistych użytkowników z forów lokalnych , a nie takich co to słyszeli , bo Goździkowa mówiła , że jej wnuczek ma kolegę co jego kuzyn itp itd ....
              • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.privacyfoundation.de 29.09.10, 12:42
                I właśnie cały problem tkwi w tym, że ja szukam jakiegoś punktu wyjścia. Sprawdzenie cen mieszkań u danego dewelopera jest dobrym pomysłem, tylko pytanie - który z deweloperów pozostałych jest godny zaufania. I tutaj kolejny problem - trzeba kolejnego punktu zaczepienia. I dlatego rekomendacje, nawet poprzez forum, zapewne w jakiejś części zdarzą się samoreklamy, jednak jestem w jakimś stanie zweryfikować że zdanie na temat dewelopera "x", o którym ktoś tutaj pisał jest błędne i mijające się z prawdą, ponieważ w sieci jest wiele stron/dyskusji na poszczególnych forach, gdzie są jakieś opinie mieszkańców/wspólnoty mieszkaniowe.
                Wiem doskonale że odpowiedzi w stylu "deweloper "z" jest super bo mam od niego mieszkanie" to prymitywny sposób autopromocji i niezbyt skuteczna reklama. Od odpowiedzi w tym wątku oczekiwałbym czegoś więcej, jakiegoś opisu, recenzji. I jak wiadomo nikt nie jest bez błędów, tak i deweloperzy, dlatego ujawnianie ich także jest jak najbardziej na miejscu.
          • Gość: e-darling Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 22:35
            Uciekaj to Ty stąd asie, forumowy trollu.
            Czy jest coś złego w tym że wyrażam swoją opinię na forum zgodnie z tematem tej dyskusji ?
            A może as jest konkurencją którejś z podanych firm, lecz oferta owej firmy przedstawia się dość marnie więc nie ma po co się ujawniać, a jedynie zmieszać kogoś z błotem i zarzucić pseudoreklamę na łamach forum w dość prymitywny sposób.
            Pewnie jak przeglądasz stronę z przepisami kulinarnymi to wszędzie widzisz reklamę, bo jak w przepisie jest napisane że dobre jest mleko tej firmy to NA PEWNO REKLAMA więc lepiej nie otwieraj żadnego forum, ten świat jest pełen reklam, wszędzie, na pewno!
            Kolejna teoria spiskowa mądrego asa ;) nie ma co takimi dziećmi neo się przejmować
        • Gość: ec Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.abcdata.pl 29.09.10, 14:25
          marvipol hehe

poczytajcie sobie fora osiedlowe inwestycji ktore zbudowali
        • Gość: gosc Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.chello.pl 29.09.10, 23:14
          jakis czas temu widzialem 'apartament' na kabatach wybudowany przez dom development, w ktorym wysokosc mieszkania to bylo niceale 250cm! tak wiec rzeczywiscie super developer. :-)
    • Gość: miu Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.fbx.proxad.net 28.09.10, 11:45
      Fakt, wybor mieszkania wymaga przetworzenia ogromnej ilosci danych. Po to na swiecie sa agenci, zeby to zrobix za nas i za swoja UCZCIWA robote wziac pieniadze.

Niestety, slowa "uczciwosc" i "rzetelnosc" w Polsce nie maja zadnej wartosci, agenci sa naganiaczami a chore prawo chroni bardziej interesy deweloperow niz klientow.

W efekcie jestes Susa skazana na siebie.
      • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 66.230.230.* 28.09.10, 14:44
        I to jest najbardziej przytłaczające, że wybór dewelopera to długa i męcząca droga, ilość danych które trzeba mieć na uwadze jest momentami zbyt duża. Nie wątpię że są dobre firmy na rynku, że będę zadowolony z zakupu, i nie chcę korzystać z żadnych pośredników którzy nie zrobią nic lepszego, niż ja jestem w stanie. Mam czas, nigdzie się nie śpieszy, póki co wynajmuję mieszkanie tak więc mam gdzie mieszkać i nie ma sytuacji stresowej że za kilka miesięcy muszę już gdzieś mieszkać.
        Dlatego myślałem że co niektórzy bardziej obeznani w temacie lub w internecie, pomogą co nieco, a temat zostanie dla potomnych. Jednak jak widzę gdy ktoś próbuje odpowiedzieć na mój post, zaraz inni podnoszą okrzyk bojowy nazywając taką osobę handlowcem.
        Pytanie - po co są fora internetowe skoro nikt na nich nie potrafi doradzić, podyskutować ze smakiem, a w dodatku nie ma możliwości wyrażania swoich opinii ?
        • maeve_binchy Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? 29.09.10, 14:05
          na salon.pl sa fora poswiecone roznym inwestycjom -> czyli de facto rowniez deweloperom. Popytaj, jak sie ludziom mieszka, jaki mieli kontakt z deweloperem itp. Ja tak (m.in.) czytalam o swoim (ktory az tak mi nie dopiekl, ale polecic z czystym sumieniem jednak nie moge)
        • Gość: go?ć 2000 Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:06
          Co do ostatniego zdania. Może kiedy? tak było ale teraz jest rumun - naganiator i reszta cwaniaków. A jednym ze sposobów naganiania sš posty tego typu co twój. My z mężem chcemy kupić ... a potem pojawia sie dziwnym zbiegiem okoliczno?ci odpowiedż: Polecam ... fachowa obsługa itp. itp. A jesli jednak jeste? naganiatorem to zobacz! Coraz mniej osób łapie się na ten numer. Czy ten fakt pozwoli ci dzisiaj dobrze spać bo je?li masz troche rozumu i potrafisz wycišgać wnioski to zacznij się bać o swojš pracę.
          • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 173.193.219.* 30.09.10, 23:49
            Witaj gosc2000, nie wiem czy Twój post skierowany jest do mnie czy też do użytkownika o nicku "maeve_binchy" jednak postaram się coś sprostować jeśli nadal nie zrozumiałeś.
            Szukam punktu wyjścia poprzez internet, zdecydowałem się świadomie na to źródło poszukiwań, wiem jakie niesie to ze sobą zagrożenia (pseudo-reklama) więc nie czepiaj się innych którzy zabierają głos w dyskusji.
            Widzisz, sprawa wygląda następująco: pojawi się kilka zdań autopromocji (proszę, a niech sobie piszą "naganiacze" jak ich nazywacie), mam google, wstukam nazwę podanego dewelopera i trach ciach jak na tacy - negatywne opinie/pozytywne, inwestycje/opisy/notowania, jeśli zdarzy się tak że podany tutaj deweloper ma negatywne opinie, to wiadomość dla mnie i czerwona lampa - ten to coś kombinuje chyba poprzez forum, bo jak tutaj zachwalanie pod niebiosa, a w realu kicha ? Wtedy wykreślam go z listy, i przechodzę do kolejnego. W ten sposób DOWIADUJĘ się który sam się promuje, który faktycznie jest polecany przez zadowolonego klienta (nawet jeśli nie w 100% zadowolonego, to i tak dobrze że prawdziwego, nigdy nie ma idealnych zakupów więc nie zdziwi mnie fakt że osiedle nie wygląda jak park (chodzi mi o zieleń), nie ma "super, hiper" czystego (skąd?!) powietrza). JA NAPRAWDĘ NIE WYMAGAM CUDÓW, JEDNAK POZIOMU I JAKOŚCI ADEKWATNEJ DO CENY JAKĄ PŁACĘ.
            • Gość: hipokryt Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 23:47
              Panie, żyjemy w Polsce, co kraj to obyczaj.
              Niestety tutaj 90% kombinuje, oszukuje i ma klienta w d..ie
      • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.formlessnetworking.net 03.10.10, 23:01
        Otóż okazuje się że nie jestem skazaNY sam na siebie w tych poszukiwaniach, ale że istnieją ludzie którzy potrafią pomóc bezinteresownie.

W związku z otrzymaną pomocą (podpowiedzią) - mam pytanie - czy deweloper udostępni mi nr ksiąg wieczystych wybranej lokalizacji inwestycji którą jestem zainteresowany ?
        • Gość: menciarz Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 14:48
          Z tego co wiem to tak, ponieważ możesz go o to poprosić.
          Jak się domyślam chcesz sprawdzić czy hipoteka nie jest obiążona.
          Występujesz do kilku deweloperów o nr. ks. wiecz. czy masz już upatrzone coś ?
          • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 173.193.219.* 06.10.10, 22:40
            póki co do dwóch, tak na wszelki wypadek wole sprawdzić. jestem co nieco ukierunkowany, jednak jeszcze nie wszystko jest jasne. ;)
            • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.10, 21:00
              mam pytaie - czy brak umowy wstępnej to wada czy zaleta ? jest coś w stylu rezerwacyjnej umowy. Jak na to patrzeć ? Kant czy normalka ?
              • Gość: pseudo-doradca Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 193.201.36.* 11.10.10, 12:01
                umowa rezerwacyjna - bez wpłaty - może byc nawet ustnie , najlepiej przy śwaidkach - jest jak najbardziej ważna.
                Jeśli jednak wpłacasz JAKIEKOLWIEK pieniądzę to lepiej miec umowę pisemną i potwierdzenie wpłaty . Umowa przedwstępna z deweloperem tylko i wyłącznie w formie aktu notarialnego , umowę dobrze przed podpisaniem sprawdzić z prawnikiem - koszt kilkuset złotych wobec utraty kilkudziesięciu i własnych interesów jest niczym .
                • Gość: erek Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:10
                  tak jak pisze pseudo-doradca, żadnej kasy im nie dawaj zanim nie sprawdzisz dokładnie umowy (nie samemu, chyba że jesteś prawnikiem).
                • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.ellerot.se 14.10.10, 00:40
                  serdeczne dzięki za cenną podpowiedź, od razu lepiej jak człowiek wie na czym stoi :)
                  • Gość: JEREMY Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 21:20
                    I na czym teraz stoisz ? Chodzi mi o etap na jakim jesteś ;)
                    • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 207.239.100.* 26.10.10, 16:18
                      stoję mocno na ziemi, jednak jeśli pytasz o konkretny poziom mojej batalii o mieszkanie, to stanąłem na etapie wyboru kredyu na mieszkanie.
                      • Gość: kodzica Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.chello.pl 27.10.10, 20:22
                        I jak tam dalej.. tzn. ja kredyt pomijam, ale może powiesz gdzie dokładnie szukasz.. jaka cześć Warszawy?
                        • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 137.56.163.* 27.10.10, 22:23
                          Otóż podczas przeglądania ofert zweryfikowałem swoje niektóre poglądy na temat lokalizacji mieszkania/inwestycji, i zasięg został rozszerzony. Obecnie najbardziej zainteresowany jestem Pruszkowem
                          • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.fr 03.11.10, 00:34
                            witam ponownie.

zaczynając post takimi oto słowy "życie to nie bajka, i nie głaszcze cię po jajkach" proszę panie i panowie o pomoc ale teraz w innej kwestii.

Otóż mieszkanie wypatrzone jest, w zasadzie jedyne co pozostało to załatwienie brakującej części gotówki.
                            Planowałem kredyt na mieszkanie i takowego poszukuję, jednak co bank to inne zasady, oprocentowania. Który z nich jest najlepszy pod kątem spłacania kredytu, ja wiem, w 360 ratach (30 lat). Mam stałą pracę na czas nieokreślony, jeśli to coś zmienia (pewnie tak).
                            Są jakieś kalkulatory kredytów, jakie polecacie ?

Dzięki serdeczne za kolejne podpowiedzi/naprowadzenia
                            • gryzikiszka Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? 03.11.10, 09:38
                              Niestety z kredytem nie pomogę, ale chętnie bym zapytała, na co się decydujesz w Pruszkowie. Jeśli możesz zdradzić.
                              • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.towiski.de 03.11.10, 15:14
                                gryzikiszka - nie chciałem nic zdradzać co do firmy ani inwestycji która jednoznacznie w zasadzie określa dewelopera, bo na forum panuje uczulenie na pseudoreklamę polegającą na zachwalaniu jakiejś firmy pod postacią klienta. Wiem co piszę bo przerabiałem kilka wątków i w każdym taki zarzut się pojawił tak więc jestem ostrożny.
                                Co do tego, na co się tam decyduję...
                                Osiedle nosi nazwę Przy Pałacu.
                                Pasuje mi ze względu na dobre położenie (każdy patrzy na to inaczej, dla mnie akurat to dobre położenie).
                                No cóż, tyle na temat inwestycji.
                                Może jeszcze ktoś podpowie co do kredytu.

Pozdrawiam
                                • gryzikiszka Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? 03.11.10, 17:39
                                  Gość portalu: susa napisał(a):

> gryzikiszka - nie chciałem nic zdradzać co do firmy ani inwestycji która jednoz
                                  > nacznie w zasadzie określa dewelopera, bo na forum panuje uczulenie na pseudore
                                  > klamę polegającą na zachwalaniu jakiejś firmy pod postacią klienta. Wiem co pis
                                  > zę bo przerabiałem kilka wątków i w każdym taki zarzut się pojawił tak więc jes
                                  > tem ostrożny.
                                  Tak, znam ten motyw:)
                                  > Co do tego, na co się tam decyduję...
                                  > Osiedle nosi nazwę Przy Pałacu.
                                  > Pasuje mi ze względu na dobre położenie (każdy patrzy na to inaczej, dla mnie a
                                  > kurat to dobre położenie).
                                  > No cóż, tyle na temat inwestycji.
                                  Dzięki. Pytam z czystej ciekawości, bo też się rozglądam w Pruszkowie. Przy Pałacu też oglądałam. Podobało mi się też na ul. Przeskok, tylko brak komórek lokatorskich mnie trochę dobija.
                                  > Może jeszcze ktoś podpowie co do kredytu.
                                  >
                                  > Pozdrawiam
                                  • Gość: susa Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 81.218.219.* 05.11.10, 13:28
                                    Brak kom. lokatorskich faktycznie może być problemem jeśli komuś bardzo na tym zależy. Najlepiej przed podpisaniem umowy sprawdzić jak dokładnie ujęta w niej jest komórka lokatorska, ponieważ znane są praktyki że wydzielona jest z części garażowej siatką a nie pełnymi ścianami, co przekłada się na mniejszą funkcjonalność takiego pomieszczenia, a kasują tyle samo co za normalną ze ścianami. Stąd polecam zawsze pytać o takie rzeczy, diabeł tkwi w szczegółach
                    • Gość: kabacki Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: 109.169.29.* 11.11.10, 13:36
                      coś temat chyba przycichł.... więc podbijam bo sam jestem zainteresowany dalszym rozwojem
                      • Gość: alfred Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 00:01
                        słuchaj, sprawdź stronę www.rankingdeweloper.pl - tam masz wszystko na ten temat, poza tym poszukaj rad przy zakupie albo kogoś wynajmij co Ci pomoże kupić raz a dobrze
                        • Gość: opuski Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.omegamicro.net 06.12.10, 00:22
                          rankingdewelopow.pl to od dawna znana strona wszystkim zainteresowanym tematem. Niestety strona ta oferuje platna reklame jesli im zaplacisz, jestes na wysokim miejscu w rankingu. stad nie polecam takiej formy poszukiwan dewelopera.
                          • Gość: aniol_biznesu Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 23:30
                            czemu tak twierdzisz ? nigdy nie slyszalem ani nie czytalem aby strona byla platna tablica ogloszen, wszystko opiera sie na opinii klienta.

czyżby niezadowolony z miejsca w rankingu deweloper udzielal sie na forum i trul ze strona jest do bani ?
    • Gość: jacek polecam Property development na Bratniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 20:44
      piekna inwestycja w ogrodzie, wsrod domkow, piekny widok na tereny zielone, dogodny dojazd wsrod niezatlocoznych uliczek osiedlowych

mieszkam w poblizu wiec wiem jak to wyglada z pierwszej reki

serdecznie polecam
      • Gość: kolega_jacka Re: polecam Property development na Bratniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 23:41
        A ja mieszkam koło Jacka i nie potwierdzam - ten gość roznosi ulotki reklamowe, i tak bardzo wczuł się w swoją życiową prace że przesiaduje po robocie przed komputerem wlepiony w monitor, i opisuje oferty handlowe które wyczytał na ulotkach które wciska.
        Szkoda tylko że wciska kit na forum, i to w tak ułomny sposób.
        Szkoda Panie Jacku, więc a sio - rozdawanie ulotek lepiej idzie - nie trzeba udawać klineta :)
        • Gość: jacek w Pozytywnym Adwajzory sa chlopaki ktore mowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 09:59
          ze to najlepsza miejscowka na starych wlochach

za pare lat po wyburzeniu tych starych slamsow dookola to bedzie nowe Bewerly Hills

przymierzamy sie do wejscia w ten segment cenowy rynku bo jest teraz zpotrzebowanie na klase srednio-wyzsza wsrod apartamentowcow

mnie niestety nie stac jeszcze na tak piekne apartamenty - cale zycie szarakowi wiatr w oczy ale ciezko sie staram dorobic na mieszkania pod wynajem
      • Gość: property man wsrod domkow krzempus stawia sie domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 10:27
        a nie landare na 30 rodzin na malenkiej dzialce

bloki stawia sie tam gdzie jest infarstruktura miejska

nie ma chetnych na takie szkaradztwo - jedno co ci zostalo to sie podszywac pod jacka na forum
        • Gość: kolega_jacka Re: wsrod domkow krzempus stawia sie domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 01:19
          Panie Jacku, do jasnej ciasnej, reklama to nie tutaj!
      • Gość: propaganda Re: polecam Property development na Bratniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 00:17
        polecam poczytac o tym deweloperze, pelno negatywnych opinii, UWAGA na tego marnie reklamujacego sie deweloperka-cwaniaczka
      • Gość: jiggle Re: polecam Property development na Bratniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 23:41
        to jest straszne badziewie,człowieku weź z takim czymś tutaj nie wyskakuj nawet
    • millalovesyoga123 Re: Mieszkanie deweloperskie Warszawa? 28.07.23, 10:30
      Inwestycje w nieruchomości dewelopera Home Invest cieszą się dobrą reputacją na rynku. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka