vondas 06.04.04, 11:53 Witam serdecznie, Szukam osób, które podpisały umowę z Budinvest - PBM Południe.. Pozdrawiam, vondas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Itka Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.biol.uw.edu.pl 08.04.04, 12:49 Czesc:) Ja w tej samej sprawie: czy ktos juz cos kupil na ZII i dlaczego mieszkancy z ZI maja takie (bez obrazy) "dretwe" forum? pozdrawiam Itka Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 08.04.04, 16:05 Witaj. Ja podpisałam umowę przedwstępną, jeszcze nie wpłaciłam pieniędzy, więc sprawa jest otwarta. Miałabym mieć mieszkanie na II piętrze w środkowej klatce od strony południowej. Nie wiem dlaczego mieszkańcy ZM I mają "drętwe" forum.. Może integrują się w realu, a nie w necie ;-) Pozdrawiam.. Gość portalu: Itka napisał(a): > Czesc:) > Ja w tej samej sprawie: czy ktos juz cos kupil na ZII i dlaczego mieszkancy z > ZI maja takie (bez obrazy) "dretwe" forum? > pozdrawiam Itka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itka Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 07:45 Gratuluje !!!!!! Czy sprawdzalas umowe przez prawnika? MOze moglabys jakiegos polecic? My, z arpertem, chyba taz sie zdecydujemy, wczoraj truchtalismy sobie po forcie Bema i .... podoba nam sie wszystko co zielone. Boimy sie tylko trasy, i sasiadow zagladajacych w okna i....... Ale miejsce jest super. Zycze Wesolych Swiat Itka PS nas interesuje tez od poludniowej ale na rogu od Tobruku (tam zaczeli niestety duzo jezdzic)na III Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 11.04.04, 10:17 Gość portalu: Itka napisał(a): > Gratuluje !!!!!! > Czy sprawdzalas umowe przez prawnika? MOze moglabys jakiegos polecic? Umowe sprawdzał zaprzyjaźniony prawnik, przynosiłam mu cyklicznie co 2 tygodnie ostatnio jakieś umowy. Powiedział, że ta jest najlepsza jaką mu do tej pory przyniosłam i że nawet jeśli podpiszę ją bez negocjacji, to nic mi się nie stanie. Warto powalczyć o kwestię kar w razie odstąpienia od umowy (mnie się nie udało). Udało mi się za to usunąć kilka zapisów, które nic nie znaczyły, czyli tak jak wszędzie - tylko kosmetyczne poprawki.. Obawiam się, że nie za bardzo mogę polecić prawnika od nieruchomości, poza oczywiści moim zaprzyjaźnionym, ale on na codzień się tym nie zajmuje. My, z > arpertem, chyba taz sie zdecydujemy, wczoraj truchtalismy sobie po forcie Bema > i .... podoba nam sie wszystko co zielone. Boimy sie tylko trasy, i sasiadow > zagladajacych w okna i....... Trasy się nie boję, będzie dostatecznie daleko. Sąsiedzi zaglądający w okna.. No cóż. Warszawa się rozbudowuje i te przepisowe 18 metrów odległości to już niedługo będzie wszędzie.. NIESTETY.. Ale okolica jest fajna, dojazd też, zielono. > Ale miejsce jest super. No właśnie, miejsce jest fajowe, właściwie to nie znam chyba lepszego.. > Zycze Wesolych Swiat > Itka > Wam również życzę Wesołych Świąt.. > PS nas interesuje tez od poludniowej ale na rogu od Tobruku (tam zaczeli > niestety duzo jezdzic)na III > To fakt, dużo więcej niż kiedyś. Na Waszym miejscu przejrzałabym aktualne rozkłady mieszkań, może spodoba Wam się jakieś inne niekoniecznie od ulicy. Pozdrawiam, vondas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itka Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 21:32 Dzisiaj trochę pobuszowalam w internecie i niestety tam rzeczywiscie nie ma co sie bac trasy AK, ale z oficjalnego stanowiska Gminy Bemowo wynika ze tam ma isc trasa S7 (Gdansk -Poznan) i to mniej wiecej przez Ksiecia Boleslawa za Hala sportową do lotniska. Tam jest wolny pas. Dziwne że panienka w biurze stwierdzila ze "nie mogli dostac" planow zagospodarowania terenu.... zmarnuja Bemowo tymi trasami :( Gmina moze i nie chce tej trasy... ale my nie bedziemy ryzykowac. To bardzo blisko fortu Bema a ja juz mieszkalam przy Toruńskiej. pozdrawiam Itka (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rozczarowana) Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 13.04.04, 09:51 hmm. to dziwne, ja rozmawiałam w biurze z dość kompetentną kobietą, która bez problemu powiedziała mi sama (kiedy zapytałam naturalnie) o tych trasach i pokazała orientacyjny ich przebieg. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach zatem.. Odpowiedz Link Zgłoś
dano73 Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 19.04.04, 09:13 Wcale nie uwazam aby nasze forum bylo "dretwe". Ciekawe na jakiej podstawie doszlas do takiego wniosku skoro nie masz do niego dostepu (jest zamkniete tylko dla mieszkancow), a publicznie dostepne sa tylko dwa dzialy? Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 20.04.04, 10:41 i nie jest - po zalogowaniu jest znacznie więcej ciekawych rzeczy do przeczytania. Pozdrawiam przyszłego sąsiada z ZMI. dano73 napisał: > Wcale nie uwazam aby nasze forum bylo "dretwe". Ciekawe na jakiej podstawie > doszlas do takiego wniosku skoro nie masz do niego dostepu (jest zamkniete > tylko dla mieszkancow), a publicznie dostepne sa tylko dwa dzialy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 21:57 Czesc, ja zastanawiam sie nad ta inwestycja. Dopiero co o malo nie podpisalam umowy z JWC na zakup mieszkania w na sąsiednim osiedlu - Ogrody Bema. Wstrzymałam się jednak i teraz chcę sprawdzić jeszcze Zielone Mieszkanko II oraz Osiedle Leśne II. Z Zielonym Mieszkankiem mam problem taki, że na stronie PBM nie ma planów mieszkań i pełnej informacji o osiedlu. Wszystkiego co wiem o tej inwestycji dowiedziałam się ze strony tabelaofert.mieszkania.pl ale wiem, że tamtejsze informacje nie są do końca aktualne. Czy jest jeszcze jakieś miejsce w sieci z wiarygodnym info? Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 22.04.04, 09:32 ... a po zalogowaniu chyba i tak trzeba należeć do określonej grupy, żeby zobaczyć więcej jeszcze.. to zrozumiałe.. Mam nadzieję tylko, że przyszli mieszkańcy ZM II wkrótce się odezwą :) A ha. Stropy na poziome parkingu już zalane. Teraz stawiają parter. Rośnie wreszcie :) dano73 napisał: > Wcale nie uwazam aby nasze forum bylo "dretwe". Ciekawe na jakiej podstawie > doszlas do takiego wniosku skoro nie masz do niego dostepu (jest zamkniete > tylko dla mieszkancow), a publicznie dostepne sa tylko dwa dzialy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 04.05.04, 12:27 Czy mogłabym dostać adres tego forum? Jerstem zainteresowana Zielonym Mieszkankiem II i chciałabym podpytać mieszkańców ZM I o kilka rzeczy związanych z developerem itp. Mój adres: beata@adres.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itka Nie dretwe-tylko dla wybrancow IP: *.biol.uw.edu.pl 06.05.04, 18:59 Bardzo przepraszam, jezeli kogos urazilam, ale szukajac jakiegos lokum widzialam wiele innych forum troszeczke mniej "zamknietych", ja nie zawsze mam czas na wypelnianie jakichs ankiet i logowanie sie pozatym nigdy nie wiem jaki mam login Itka , Ita czy tez Itunia? o passwordzie nie wspomne. No ale to moj problem. Na waszym forum malo jest porad dla potencjalnych sasiadow z drugiego etapu. Nie widzialam dyskusji o trasach szybkiego ruchu, ani porad jak negocjowac waunki (i czy sie da) a uwazac (wtedy) mialam tylko na strumyczek......... Nie wiem jak wam sie mieszka itp. Moze ja poprostu wscibska jestem, ale na przyklad na stronie sasiednich olszyn jest mul;tum ciekawych informacji. Zapewne jest w tym jakis cel ale wydaje mi sie ze sie troche zabardzo zamkneliscie;) Nie chcialam nikogo urazic :) Pozdrawiam i zycze Wam zeby NIGDY nie przeprowadzili tam trasy bo miejsce jest piekne. Bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 22:09 proponuje zajrzec jeszcze na strone pekao dev. budują obok JWConstruction i idzie im bardzo szybko. Sam mialem tam kupic ale znalazlem cos w innej dzielnicy bardziej mi odpowiadajacego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 04.05.04, 10:07 Niestety Pekao juz sprzedalo wszystkie mieszkania o malych (do 50m2) metrazach a taki niestety mnie wlasnie interesuje:| To samo Mostostal Siedlce, ktory buduje miedzy Pekao i JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 05.05.04, 15:53 ot szczęściarz :)) dla mnie coś bardziej odpowiadającego to byłoby na wcześniej :)) Pozdrawiam.. Gość portalu: aldo napisał(a): > proponuje zajrzec jeszcze na strone pekao dev. budują obok JWConstruction i > idzie im bardzo szybko. Sam mialem tam kupic ale znalazlem cos w innej > dzielnicy bardziej mi odpowiadajacego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 62.148.92.* 30.09.04, 11:16 W przyszłym tygodniu planuję podpisanie wstępnej umowy i wpłatę zaliczki na ZM II. Aby zebrać wszelkie informacje, "pochodziłam" po forum. Niepokoi mnie formum sąsiadującego osiedla "Osiedle Leśne". Jego mieszkańcy otrzymali od Mostostal Invest udziały w parku osiedlowym którego współwłaścicielami są Mostostal Invest i nasz Developer[przy czym informacji tej nie zweryfikowałam] (park będzie między naszymi osiedlami od strony wschodniej. My jednak udziałów nie otrzymaliśmy. Mieszkańcy Leśnego burzą się i chcą abyśmy nie mieli prawa dostępu do "ich" parku. Trochę kiepawo, bo tam będzie chyba plac zabaw i takie tam... Myślę że trzeba to wyjaśnić. No i jest jeszcze jedna sprawa, pomiędzy blokiem nr1 a Fortem Bema (strona wschodnio-południowa)PBM planuje jeszcze jeden blok - czy ktoś wie jaka ma być odległośc między blokami. Ja nie mogłam doprosić się planu całego osiedla - podobno PBM nie ma jeszcze żadnej sensownej koncepcji, nawet nie wie jak ma wyglądać Blok nr 2 - biorąc pod uwagę ich wyjątkowo nieudaną, pod względem wizualnym oczywiście, inwestycję Zielone Mieszkanko I, mam pewne obawy - Czy ktoś dysponuje informacjami na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:05 Też planuje podpisanie umowy. Czy udało Ci się wyjaśnić tą kwestię parku?? Bo jak pytałem na Baśniowej to ma być wspólne, ale nie wiedziałem o aktach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darik Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.10.04, 16:02 Ja pytałam bezpośrednio w Mostostalu Invest - potwierdzili, że ten park to nie tylko dla ich osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:12 OK. A co z planowanymi trasami w regionie N-S i łącznikiem pomiędzy AK i ... Wie ktoś konkretnie którędy mają przebiegać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:17 Park według zapisów w umowie, a także jak zaznaczono na stronie mostostal- invest www.mostostal-invest.com.pl jest ogrodzonym parkiem WEWNĄTRZOSIEDLOWYM Osiedla Leśnego. Lokatorzy nieodpłatnie otrzymają udziały w gruncie, a więc dla innych osiedli nie będzie dostępny. Co innego to Park Fort Bema bardzo ładnie zagospodarowywany przez gminę. Ten park będzie dla wszystkich i zapewne o nim mówiono Ci w MI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.chello.pl 15.11.04, 21:07 Apropos wewnątrz osiedlowego parku leśnego - przedstawicielka PSM Idealne Mieszkanie, która własnie rozpoczyna nową inwestycje Zielone Bemowo, obok Mostostalu, zapewniła mnie, że park będzie ogólnodostępny ponieważ podobno wszyscy inwestorzy z tego terenu partycypują w działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:21 Park nie będzie zlokalizowany między Osiedlem Leśnym a Zielonym Mieszkankiem II. Park znajdować się będzie między etapem I (już kończonym) i II a etapami III i IV Osiedla Leśnego !!! Zielone Mieszkanko II sąsiadować będzie z etapem IV i V Osiedla Leśnego, a nie z parkiem. MI nieodpłatnie przekazał udziały w gruncie zapewnił mieszkańcom OL park wewnątrzosiedlowy. Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 22.10.04, 10:05 Podnoszę temat. Aktualnie czuję się jakbym była jedyną osobą, która kupiła tam mieszkanie.. W ostatni weekend widziałam parę osób "obserwatorów" a być może nawet przyszłych sąsiadów.. Czy ktoś już się zdecydował? Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 10.11.04, 08:55 Witam Nie jesteś jedyną osobą!. Ja też szukam sąsiadów z "Zielonego Mieszkanka II", bo kupiłem, wraz ze swoją drugą połową, lokalik malutki :-) Może spoieszemy się na prywatnym, bo tutaj raczej nikt z przyszłych mieszkańców budunku nie zagląda. A ponoć 65% mieszkań jest wykupiona (dane sprzed 3 tygodni). Czekamy z niecierpliwością na odzew:))) Pozdr KM Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 10.11.04, 12:09 Dzięki. Dostałem i odpisałem. KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 212.244.180.* 14.12.04, 14:49 cześć, też szukam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 21:53 Dobrze, że jest nas coraz więcej. Wkrótce trzeba będzie się organizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:23 witam kupiem w v klatce i szukam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:08 Ja kupiłem w V klatce. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.eranet.pl 20.01.05, 15:17 Witamy Zerknij również tutaj : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=18543696 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek36 Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:52 witam nowego sasiada majq ja tez mam chatke w V klatce na III p a ty gdzie? pozdrawiam w imieniu caego ZM II:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:33 Ja na V pięterku. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxn Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 23:23 Ja tez kupilem w V klatce, piętro I i szukam sąsiadów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 14.03.05, 08:06 Cześć! Zapraszam Cię serdecznie na www.zielonemieszkanko.pl. To jest forum Zielonego Mieszkanka I, ale jest wydzielona "Strefa Prywatna" dla przyszłych mieszkańców ZM II i tam dzielimy sie wszystkimi naszymi uwagami :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpiu Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.gts.pl 15.11.04, 18:05 A propos ew. decyzji. Czy wiesz cos w temacie informacji ktore chodzily o tym ze budynek jest na podmoklym terenie i moze zaczac niedlugo osiadac ? Czy to zostalo jakos zweryfikowane ? I druga sprawa. Czy wiadomo moze juz cos o losach dzialki od strony poludniowej budynku bo jak ja sie dowiadywalem to nie PBM nabral wody w usta = mozliwe ze wlasciciel tej dzialki ma w planach postawienie 6-pietrowego budynku w odleglosci 20 m i wtedy ta lokalizacja przestanie byc dla mnie atrakcyjna (autostrade mam wliczona w ryzyko ale muru przed soba nie zniose) ? Moze masz jakies aktualne informacje, jesli sie tam pojawiasz czasami Dzieki za info Niezdecydowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 22:00 Jeżeli chodzi o południową stronę to wiadomo już bardzo dawno. Będzie tam osiedle "zielone bemowo" budowane przez Pracowniczą Spółdzielnię Mieszkaniową "Idealne Mieszkanie". Rozpoczeli już sprzedaż I Etapu. Żeby całości dodać pikanterii w tej okolicy będzie budowało również DD. To zagęszczenie!!! było właśnie powodem mojej decyzji odnośnie zakupu mieszkania w tej okolicy (ja wybrałem inne miejsce). Ale jak wiadomo każdy ma własne kryteria doboru lokalizacji swojego M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpiu Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.gts.pl 16.11.04, 11:44 Ale "Zielone Bemowo" budowane bedzie od Ksiecia Boleslawa po drugiej stronie Obroncow Tobruku a mi chodzi o dzialke ktora graniczy od poludnia ze stojacym juz "Zielonym Mieszkankiem II" (tam gdzie sa te jakies pozostalosci bunkrow czy czegos tam murowanego wystajacego z ziemi :-) ) PBM nabiera wody w usta i caly czas twierdzi ze niewiadomo co tam bedzie, ktos to wykupil, jakas osoba prywatna, ale nie wiedza kto. A ich dzialka konczy sie jakis 20 m od sciany poludniowej wiec jest to dosyc wazne Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.11.04, 14:25 W planie zagospodarowania przestrzennego jest wyraźnie napisane, że teren jest przeznaczony pod budowę mieszkań i nie mogą być one wyższe niż nasze ZMII. Nie będzie tam więc żadnej fabryki ani centrum handlowego. A może warto zajrzeć po prostu do ksiąg wieczystych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.chello.pl 16.11.04, 14:27 Po pierwsze Zielone Bemowo budowane będzie przy Obronców Tobruku po tej samej stronie co Zielone Mieszkanko i Osiedle Leśne. A jeśli chodzi o działkę z pozostałościami bunkrów to podobno wykupił ją Dom Development więc pewnie niedługo usłyszymy o nowej inwestycji :) Nie mam pojęcia czy wyburzą owe bunkry czy postawią blok za nimi, a bunkry jakos wykorzystają mądrze. Możesz zadzwonić do DD i zapytać jakie mają plany co do tej działki. Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.11.04, 14:29 jeszcze, żeby uściślić. Idealne mieszkanie buduje właśnie od strony południowej ZMII i po tej samej stronie Obrońców Tobruku co ZMII (zdecydowanie nie po drugiej), tylko, że między tymi inwestycjami powstanie jeszcze jedna. Co do podmokłego gruntu, to na forum ZMI wyraziłam już pogląd specjalisty na temat podmokłego gruntu i stosowanych aktualnie technologii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.chello.pl 16.11.04, 14:32 Właśnie ta jeszcze jedna inwestycja to Dom Development(jeszcze cisza o ich ofercie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpiu Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.gts.pl 16.11.04, 14:43 To sie widocznie szybko rozne rzeczy zmieniaja bo jeszcze mam w reku plan zagospodarowania terenu otrzymany w "Osiedlu Lesnym" gdzie ten caly teren narozny Ksiecia Boleslalwa/Obroncow Tobruku az pod te dzialke z "bunkrami" jest zaznaczony kolejnymi etapami (az do V etapu) "Osiedla Lesnego". Ale dzieki za info. Pojde tropem Dom Development bo jezeli zastosuja rozwiazania np. z Kasztanowej Aleji gdzie jego mieszkancy beda mogli sobie rece prawie podawac przez okno mieszkancowm innych inwestyji to niezle Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.11.04, 15:31 jeśli uważnie popatrzysz sobie na mapkę z rozrysowanymi etapami osiedla leśnego i na mapy lotnicze np. to zauważysz, że troszkę wjechali za bardzo ze swoimi etapami na inne działki.. Nie ma co panikować na razie, bo od ściany południowej bloku ZMII do granicy działki jest trochę więcej metrów niż między budynkami osiedla olszyny chociażby.. A właściciel sąsiedniej działki (tej od strony pd ZMII) nie może też budować od razu przy granicy swojej działki. Moim zdaniem ta odległość (oczywiście pozostawia wiele do życzenia), ale i tak nie jest najgorsza.. Na pewno jednak nie kupiłabym mieszkania na parterze, bo słońce może tam docierać tylko w południe jeśli stanie tak samo długi blok jak ZMII.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 195.94.207.* 16.11.04, 16:56 Proponuje spojrzeć na odległość budynku "Zielone Mieszkanko I" i budynku stawianego przez JW Construction.... (po przeciwnej stronie obrońców Tobruku)są to dwie oddzielne działki a odległość:))) co tu dużo mówić... można rękę podać sąsiadowi z przeciwka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpiu Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.gts.pl 16.11.04, 17:09 Spogladalem, niestety I ta odleglosc do czegos co stanie w oknach ZM II to jedyna wlasciwie rzecz ktora mnie powstrzymuje przed kupnem (kazdy ma swoje potrzeby - dla mnie ew. trasa NS obok to przy tym pikus) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 23:26 z drugiej strony ciężko dzisiaj znaleźć mieszkania budowane w dużych odległościach, z parkiem pod oknami i w samym centrum:) fakt natomiast jest taki że do trasy można się przekonać (ekrany, bliskośc trasy to również dobry dojazd) natomiast mieć okna w okna z innym blokiem to już nie wesoło... niestety kupno mieszkania w centrum warszawy to ogromna liczba wyrzeczeń. ale również jaka przyjemność, jeżeli musimy codziennie dostawać się do jego centrum i nie musimy stać w gigantycznych korkach czykająć najpierw na dojechanie do pracy a potem na powrót z niej - strata w niektórych przypadkach 2-3godzin codzienne. Dojazd z bemowa do centrum to istna przyjemność porównując dojazd samochodem z dalekiego ursynowa czy też tarchomina lub ursusa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.citibank.com 27.11.04, 00:51 masz w 100% racje. kupno mieszkania oznacza pojscie na wiele kompromisow. ja mieszkam na parterze w zm 1. na przeciwko jw destruction i jestem zadowolony. wciaz jeszcze jak budze sie rano to widze za oknem drzewa :-) nie ukrywam, ze w domu jest teraz duzo ciemniej, ale szczerze mowiac widzialem plany budowy i spodziewalem sie ze na przeciwko wyrosnie mi budynek. mysle, ze jezeli wybierzesz mieszkanie od strony poludniowej, powyzej 2-3 pietra to nie bedzie zadnego problemu. jak zapewne zauwazylas/es w okolicy bydynki nie maja wiecej niz 5-6 kondygnacji. jezeli chodzi o trase to mam nadzieje, ze to kwestia 5-10 lat, a moze w ogole wybrany zostanie inny wariant? glowne zalety tej okolicy to moim zdaniem: 1) bliskosc centrum (zwlaszcza taksowka lub samochodem) 2) duzo srodkow komunikacji (autobysy (nocny), tramwaje) 3) duzo terenow zielonych (forty bema, lasek na kole -5 min na rowerze, park lesny bemowo - 15 min na rowerze - mozna zrobic ognisko, opalac sie na polanach, spotkac pasace sie konie itp) 4) duza odleglosc od glownej drogi = czystsze powietrze, mniejszy halas 5) duzo sklepow, kino, kregle, basen, hala sportowa, silownie, solaria itp itd minusy: 1) duzo budow = halas, bloto, smrod itp 2) postepujaca degradacja srodowiska = coraz mniej drzew i terenow zielonych 3) dlugi dojazd do centrum zwlaszcza w weekend 40-50 min (kom miejska) 4) 8-10 min do najblizszego przystanku tramwajowego/autobusowego 5) w niedalekiej przyszlosci w okolicy bedzie mieszkac ok 8 tys osob coz, wybor nalezy do ciebie :-) pozdr, piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.chello.pl 02.12.04, 22:37 podciągam wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.citibank.com 04.12.04, 03:03 chcialem jeszcze dodac, ze nasze forum w cale nie jest dretwe. jest po prostu zamkniete, dlatego, ze PBM zrobil nam awanture, ze publicznie roztrzasamy problemy zamiast najpierw z nimi je wyjasnic. po drugie niewiele mieszkancow moze pochwalic sie posiadaniem wlasnego forum, ktore sami stworzyli. jestesmy z niego dumni. jakbyscie mieli jakies pytania, to postaramy sie pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gemi Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 212.244.157.* 07.12.04, 16:00 Kupilem mieszkanie na ZMII, prosze o informacje jak wejsc na wasze i teraz tez mam nadzieje moje forum. Pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek00 Salon "PRZYTULNY DOM"* 09.11.04, 13:52 Szanowni Państwo! W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim: · Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz · Rolety, Verticale, Żaluzje · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax · Meble sosnowe Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty ! Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 193.178.143.* 08.12.04, 14:56 Czesc tez o zielonym mieszkanku 2 ale z innej beczki - ogladalam plany zagospodarowania przestrzennego i drog i niestety - w przyszlym roku beda budowac rondo na wysokosci uliczki osiedlowej, ktora wjezdza sie od Obr Tobruku - a w przyszlosci 10-20 lat, wiec.. maja poszerzyc OBr tobruku, i bedzie to 2 pasmowa jezdnia pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.crowley.pl 10.12.04, 10:32 Czy to sprawdzona informacja z tą modernizacja (poszerzenie) ul. Obrońców Tobruku? Gdzie mozna zapoznac sie z tymi planami zagospodarowania ? Pozdrawiam mk Odpowiedz Link Zgłoś
jahozna Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 10.12.04, 18:44 ta informacja o poszerzeniu Obr Tobruku jest potwierdzona - dzwonilam i bylam w urz. dzielnicy bemowo i ogladalam plany i rozmiawialam (wydz. architektury i wydz. infrastruktury) - w perspektywie 10, 20 lat tak mowia, maja poszerzac, a kiedy rzeczywiscie bedzie nie wiadomo. Druga rzecza jest to rondo na wysokosci tej ul. osiedlowej, od str. poludniowej - rondo beda budowac w przyszlym roku - podobno to deweloperzy zglosili taki postulat do gminy w spr. ronda - zreszta, obr. tobruku jezdzi sporo samochodow, bo na razie nie ma za bardzo innej drogi, pewnie bedzie jeszce gorzej. Maja tez przedluzyc ul. piastwo slaskich ktora biegnie min obok carefoura, bedzie przecinac obr. tobruku, a potem w strone powazkowkskiej natomiast jesli cos wiecie na temat czy PBM zabezpieczyl budynek w zw. z podmoklymy terenami bede wdzieczna za info - o podmowklych terenacj tez sie mozna dowiedziec w urz. gminy Odpowiedz Link Zgłoś
jahozna Re: Zielone MieszkankoII-plany zagospodar. drog 08.12.04, 14:57 Czesc tez o zielonym mieszkanku 2 ale z innej beczki - ogladalam plany zagospodarowania przestrzennego i drog i niestety - w przyszlym roku beda budowac rondo na wysokosci uliczki osiedlowej, ktora wjezdza sie od Obr Tobruku - a w przyszlosci 10-20 lat, wiec.. maja poszerzyc OBr tobruku, i bedzie to 2 pasmowa jezdnia pozd Odpowiedz Link Zgłoś
klamath Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 10.12.04, 10:23 Witam również rozważam kupno mieszkania w ZMII i w zwiazku z tym mam parę pytań? 1. Czy ostatecznie wiadomo co będzie z parkiem "wewnątrzosiedlowym" - czy np w którejś z umów kupna jest zapis o dostępie do niego. w ZMII mówią że aby OL miało wyłaczny dostęp musieliby odkupić od PBM udziały. Pytanie czy w przyszłości tak się nie stanie? A ponadto czy ktoś widział jakieś plany jego zagospodarowania +horyzont czasowy. Moze się okazać że plac zabaw na który liczę powstanie np. za 5 lat... 2. czy wiadomo coś na temat opłat ekspolatacyjnych? 3. gdzie konkretnie moze przebiegać owa tajemnicza trasa (mówiło się na formu o AK, i S7). O poszerzaniu Obrońców Tobruku na razie nie mówię bo chyba naprawdę odległa perspektywa. 4. Czy komuś z kupujących udało się wynegocjować lepsze warunki (cena/harmonogram spłat/upust przy 2 miejscach parkingowych) 5. CZy wiadamo coś na temat standardu wykończenia - np od mieszkańców ZM I. PBM nie miał dotychczas zbyt wielu inwestycji mieszkaniowych - oby nie było to dla niuch pole zbierania cennych doświadczeń 6 Co będzie na działce narożnej (pld-wsch jeśli dobrze pamiętam - obok ZM III a DD Będę bardzo wdzieczny za uporządkowanie mojej wiedzy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciechd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 15:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Salon " PRZYTULNY DOM" Juz OTWARTE ! IP: 62.233.197.* 14.12.04, 14:37 Szanowni Państwo! SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY ! w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce na tylach CENTRUM HANDLOWEGO BEMOWO przy ul. Powstańców Śląskich) Bogata oferta : · Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR · Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz · Rolet, Verticali, Żaluzji · Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia · Mebli sosnowych Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty od cen katalogowych! Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 09:59 Witam. Ja podpisałem taką umowę. Kupiłem mieszkanie 48m2. Ogólenie mam pozytywne wrażenia :). Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.12.04, 10:21 witam Zapraszym również do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=18543696 AiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:44 Dzięki za zaproszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 212.244.180.* 16.12.04, 11:12 majq, a ktora klatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:43 dokłądnie nie wiem jak są numerowane klatki, ale to środkowa od południowej strony:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 19.12.04, 01:50 Byłem dość bliski kupienia, przynajmniej zanim tam się nie udałem osobiście... przede wszystkim zachęcała mnie lokalizacja - forty bema - czyli zieleń i chyba coraz bardziej spokojnie (parę lat temu bywało tam w nocy różnie). To niewątpliwe plusy. Kiedy jednak przyjechałem - nie poznałem okolicy sprzed paru lat. Ilość budowanych domów zdecydowanie odrzuca (jeszcze ZM II wygląda tu nieźle, ale druga strona... koszmar - totalne blokowisko). Jezeli Was nie zabuduja po bokach to będzie spoko. Niewątpliwie Obrońców Tobruku zrobi się bardzo ruchliwa, więc mieszkania od ulicy to lekkie nierporozumienie. Chociaż generalnie bryła budynku nie najgorzej pomyślana (ciekawsza niż construction i pko bp). Przerażająca odległość do komunikacji - ktoś tu pisał o 8 min. - to chyba biegiem :) w każdym razie do miejsca z sensownymi połączeniami daleko. A jeżeli dadzą na Tobruku jeden autobus to niekoniecznie rozwiąże to sprawę. Trochę niepojacy tez brak przemyślanej infrastruktury. Owszem widzę solarium, kosmetyczkę, kiosk i spożywczy, ale co z np. pocztą, bankiem, przedszkolem, szkołą, ośrodkiem zdrowia, dentystą, kościołem (wiecie jak daleko do kościoła na Bemowie...), restauracją, kawiarnią, pubem że o teatrze to niewspomnę bo takowego to na całym bemowie nie uświadczysz (na blisko 100.000 mieszkańców). Nie wiem, może to wszystko bedzie, ale jak - gdzie - kiedy? Druga sprawa, to jakość wykonywanych prac. Mała dbałość o szczegóły i nie tylko szczegóły (z przerażeniem zobaczyłem, że elektryka ma być montowana podtynkowo - przecież to niemal zbrodnia, to był standard 20 lat temu :), montaż okien - wypaść nie wypadną, ale ja bym się pod takim montażem nie podpisał. Naprawdę, średnio to wygląda. Chociaż - co ważniejsze - konstrukcyjnie nie powinno być problemów :) Ocieplenie budynków styropianem - no na blokach, jako najtańsza metoda to owszem jest stosowane ale... Wreszcie trzecia sprawa - fatalna obsługa - zraziła mnie kompletnie - stwierdzenie, że to pan sobie pójdzie i znajdzie to mieszkanie - nie brzmi zbyt profesjonalnie, podobnie jak znajomość panienki na architekturze i budownictwie... Nie twierdzę, że to zła lokalizacja i złe osiedle, ale ma jednak liczne minuy. Ja się nie zdecydowałem, ale to nie znaczy, że mam rację. Może i tego Wam życzę - będzie się tam dobrze mieszkało - zresztą każdy dom przede wszystkim tworzą ludzie. Po prostu to drobne sprawy, które też warto wziąć pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 62.29.141.* 20.12.04, 14:38 Plany można znaleźć na www.marekrytych.pl/FORTBEMA_1.jpg Ja ide dziś negocjowac umowę. To co mnie martwi: -Budinvest istnieje od 2 lat i jest to jego 2-ga inwestycja. PBM POłudnie SA to zupełnie inna firma -działka nie posiada księgi wieczystej. NIe wiemy więc co tam jest w hipotece. -Kiedy już założą księge okaże się że "na hipotece" siedzi BRE Bank który pożyczył kasę na ich wykup -Dostanę wprawdzie promesę z banku jednak jeśli coś pójdzie źle dokument ten do niczego banku nie zobowiązuje. Będzie po prostu windykował należności a ze jest pierwszy na liście to dla lokatorów pewnie już nic nie zostanie -Umowa zwiera klauzule które nie są wiążące w rozumieniu prawa. NP nie możemy zlecić zarządzania nieruchomością bo nie jesteśmy jej właścicielami-będziemy gdzieś 30. 06. 2006. Pytanie-jak sobie poradziliście z ryzykiem które powyżej opisałem. Ja mam straszne wątpliwości. Jak zabezpieczyć swoje prawa? Help help help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:45 My też zastanawiamy się nad kupnem mieszkania, mam jedno pytanie odnośnie twoich wątpliwości- skąd pochodzą informacje, że działka nie posiada księgi wieczystej skoro w umowie przedwstępnej zawarte są dane, że Budinvest 22.06.2004 nabył prawo użytkowania wieczystego działki, dla której Sąd Rejonowy prowadzi księgę wiczystą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjan Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 194.181.28.* 28.12.04, 12:53 To proste.Działka nie posiada swojej odrenej ksiegi wieczystej (KW) ponieważ okres jaki upłynął od podpisania przez Budinvest aktu notarialnego > 22.06.2004-po tym czasie nabył prawo użytkowania wieczystego działki- jest zbyt krótki. Sprawa założenia KW trwa kilka nawet kilkanaście miesiecy, natomiast informacja ze Sąd Rejonowy prowadzi księgę wiczystą nie znaczy ze taka ksiega została juz ustanowiona.Odpowiednie zapisy o tym znajdziesz w VI wydziale KW ktory prowadzi ksiegi dla dzielnicy Bemowo.Warto sie tam udac i poczytac -wstep bezplatny za okazaniem dowodu osobistego Aby sie przekonac czy PBM ma juz odpis z KW poros u developera aby ci go pokazał. Natomiast warto sprawdzic czy na dotychczasowej ksiedze dla tej działki nie ma jakis niekozystnych zapisow, innych obciazen finnasowych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo "treść umowy" IP: 194.181.28.* 28.12.04, 13:11 Zanim podpiszesz umowę z developerem, uważnie ją przeczytaj. Możesz tam znaleźć naprawdę niebezpieczne zapisy. Przedmiot umowy Musi być dokładnie napisane, czego umowa dotyczy: lokal mieszkalny nr X w budynku przy ulicy Y, na piętrze Z, o powierzchni P, składający się z N pokoi, kuchni, łazienki, garderoby, balkonu (lub tarasu). Z umowy musi jasno wynikać, jak lokal ma być wykończony: np. drewniane okna, drzwi antywłamaniowe, otynkowane i pomalowane ściany i ścianki działowe, wylewka podłogowa, instalacje (np. centralnego ogrzewania, ciepłej wody wraz z opomiarowaniem, wodno-kanalizacyjna, elektryczna, gazowa, telefoniczna). Nie ustalaj nic "na gębę", bo w razie sporu przegrasz. Zadbaj, by w umowie pojawił się zapis, jak będzie liczona powierzchnia mieszkania - przed otynkowaniem czy po nim. To istotna różnica. Wszystko po to, byś nie płacił za metry, których w rzeczywistości nie masz. Dobrze też zabezpieczyć się, na wypadek gdyby developer chciał ci sprzedać więcej, niż się z nim umawiałeś. Dodatkowe 3-4 m kw. to nie tylko wyższa cena mieszkania, ale też większy czynsz w przyszłości. UWAGA! Większość developerów (spółdzielni) uzależnia kupno mieszkania od równoczesnego nabycia pomieszczeń gospodarczych (schowek, piwnica), a także miejsca postojowego w garażu podziemnym lub na parkingu naziemnym. Dotyczy to nawet tych klientów, którzy nie mają samochodu! Garaż to wydatek rzędu 20-30 tys. zł, na który wielu zwyczajnie nie stać. Takie zapisy są niedozwolone i stanowią naruszenie interesów klienta. Jeśli jednak zdecydujesz się kupić lokal z "przyległościami", zadbaj przynajmniej, by piwnica lub garaż znajdowały się w tym samym budynku co mieszkanie. Inaczej możesz dostać piwnicę w bloku na drugim końcu osiedla. Cena mieszkania To newralgiczny punkt umowy. Od tego, jak się umówisz, zależy, ile ostatecznie zapłacisz za mieszkanie. Jeżeli cena lokalu ma być indeksowana, to musi być jasne, według jakich wskaźników (Sekocenbud, GUS, inflacja) i kiedy będziesz musiał zapłacić kwotę wynikającą z indeksacji. Nie może być tak, że developer lub spółdzielnia będą indeksować nie tylko przyszłe, ale i przeszłe raty, czyli te, które już dawno wpłaciłeś. Odbiór mieszkania Szczególnie niebezpieczny jest zapis, który pozwala developerowi (spółdzielni) dokonać samodzielnego odbioru mieszkania, jeśli nie stawisz się w wyznaczonym przez niego terminie. Co gorsza, sprytni przedsiębiorcy posuwają się dalej i ustalają, że taki jednostronny protokół odbiór lokalu jest "równoznaczny z wykonaniem umowy" i zastępuje "normalny protokół odbioru". PAMIĘTAJ! Masz nie tylko prawo, ale i obowiązek dokonać odbioru mieszkania przy świetle dziennym, nie spiesząc się i korzystając z pomocy zaprzyjaźnionego inspektora nadzoru. Tylko jego fachowe oko wychwyci usterki, które powinny zostać wpisane do protokołu i w wyznaczonym terminie usunięte przez developera. Firma nie ma prawa uzależniać likwidacji niedoróbek od tego, w jakim terminie je zgłosisz. Zapisy typu: "Spółka jest zwolniona od odpowiedzialności za wady fizyczne nieruchomości, jeżeli nabywca nie powiadomił jej o wadach w terminie siedmiu dni" są sprzeczne z prawem. Pamiętaj! Na nowo wybudowane mieszkanie przysługuje ci trzyletnia rękojmia i gwarancja, której udziela wykonawca. Są wady, które wyjdą na jaw w trakcie użytkowania budynku. Choć nie ma ich w protokole odbioru, developer ma obowiązek je usunąć. Nawet ujawnione i wpisane do protokołu wady i niedoróbki nie przeszkadzają wielu developerom domagać się regularnych wpłat. Oznacza to tyle, że klient ma obowiązek wywiązać się z umowy, a firma - jak zechce. Opóźnienia w budowie Wielu developerów (spółdzielni) stosuje "orientacyjny termin oddania mieszkania" lub ustala, że "termin wykonania umowy może ulec przesunięciu o miesiąc (ale bywa, że nawet pół roku) bez roszczeń odszkodowawczych". Taki zapis wiąże ci ręce: developer przeciąga budowę, ty zaś nie możesz go w żaden sposób zdyscyplinować. Pod sąd polubowny Developerzy nie lubią sądów powszechnych. Dlatego wielu z nich zapisuje w umowach, że ewentualne spory z klientami będą rozstrzygać sądy polubowne lub arbitrażowe. Niektórzy idą dalej i moc ostatecznych rozstrzygnięć przyznają rzeczoznawcom majątkowym. To przykład rażącego naruszenia interesów klienta, który zamiast wyrokowi sądu będzie musiał poddać się wynikom ekspertyzy biegłego. Otoczenie budowy Nie mniej ważne od samego mieszkania jest jego otoczenie. Powinieneś domagać się, by firma opisała w umowie, jak będzie ono wyglądać (chodniki, drogi dojazdowe i osiedlowe, ogrodzenie osiedla, tereny zielone, place zabaw dla dzieci, parkingi). Jeśli tego nie dopilnujesz, będziesz przedzierał się przez plac budowy, grzęznąc po kostki w błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tołdi Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo "co mowi plan" IP: 194.181.28.* 28.12.04, 13:19 Sprawdź, co mówi plan Niezależnie od tego, co naopowiadają ci w firmie, sam sprawdź w gminie ogólne plany przestrzennego zagospodarowania terenu, bo może się okazać, że blisko twojego osiedla ma powstać droga szybkiego ruchu czy spalarnia śmieci. Plany może obejrzeć każdy w gminnych wydziałach architektury. Gorzej, gdy planowana inwestycja ma charakter ponadlokalny, jak w przypadku budowy autostrad w Warszawie. To nie burmistrz dzielnicy, lecz prezydent stolicy zdecyduje o ich ostatecznym przebiegu. Developerzy, którzy budują w pobliżu planowanych tras, lekceważą problem. "Widziała pani, żeby ktoś w Polsce autostrady budował?" - pytają z przekąsem. Gdyby jednak arterie powstały - mieszkanie w ich pobliżu stanie się uciążliwe. Nie mówiąc już o tym, że nieruchomość straciłaby na wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo "treść umowy" 04.01.05, 10:52 "Zadbaj, by w umowie pojawił się zapis, jak będzie liczona powierzchnia mieszkania - przed otynkowaniem czy po nim. To istotna różnica. Wszystko po to, byś nie płacił za metry, których w rzeczywistości nie masz." - według standardów unijnych (aktualnie i w Polsce) powierzchnia mierzona jest po otynkowaniu, Ci którzy dopiero będą podpisywali umowy nie muszą martwić się o ten zapis, nawet jeśli będzie napisane, że przed otynkowaniem, to tylko czekać, aż stanie się to klauzulą abuzywną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:07 Witam. Bardzo rozsądnie opisujesz swoje obawy. Niektóre wydają mi się przesadzone. Instalacje elektryczne podtynkowo to jedna k "standard" w mieszkaniach. Tak developerzy budują, bo to taniej. W rurkach bardzo nieliczne przy[adki. Jesli chodzi o steropian to jest to akurat bardzo dobry sposób ocieplania i gdybym budował dom też bym tak zrobił. Oczywiście nie namawiam, na kupno akurat w tej inwestycji, ale wydaje mi się że te akurat elementy Twojej wypowiedzi są mają nietrafne stwierdzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vondas GRZEJNIKI w naszych mieszkaniach.. 07.01.05, 16:31 Rozmawiałam dziś z panią inspektor nadzoru. Mieszkańcy I i II klatki muszą się spieszyć z określeniem ustawienia/wielkości itd. grzejników. Reszta ma jeszcze trochę czasu, ale też nie za dużo, bo wkrótce będą one zamawiane. Okazuje się, że na budowie nie ma aktualnych planów, bo są one w trakcie zmian. I tak na przykład - w poniedziałek widziałam, że mam mieć grzejnik w salonie na ścianie, chciałam go zmienić na niski podokienny. Okazazało się, że sami to zrobili. Jak dla mnie super. Zamierzam też zmienić kilka innych rzeczy, bo elektrykę finalnie mam już z głowy :) (oczywiście plany, bo potem będę sobie wybierać abażurki i lampeczki) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapraszamy Salon " PRZYTULNY DOM " JUZ OTWARTE *"* IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 14:59 Szanowni Państwo! SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY ! w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce) Bogata oferta : Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz Rolet, Verticali, Żaluzji Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia Mebli sosnowych Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie produkty ! zapraszamy na naszą stronę www.przytulnydom.com Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: *.lego.com 15.03.05, 16:07 Hi, witam sąsiadów. Kupiłam mieszkanie w IV klatce na II pietrze. Proszę podajcie mi namiary na formum. Z przyjemnoscią z Wami się przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 15.03.05, 17:00 -------------------------------------------------------------------------------- Cześć! Zapraszam Cię serdecznie na www.zielonemieszkanko.pl. To jest forum Zielonego Mieszkanka I, ale jest wydzielona "Strefa Prywatna" dla przyszłych mieszkańców ZM II i tam dzielimy sie wszystkimi naszymi uwagami :-) Jeśli chcesz przyłączyć się do forum mieszkańców ZMII to przeczytaj informacje zawarte w niniejszym linku: www.zielonemieszkanko.pl/viewtopic.php?t=229 pozdr KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 11:24 Witam, ZM II, II klatka, III piętro m. 67 :) Umowa już podpisana - odezwijcie się sąsiedzi! Bea Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 11:58 Część sąsiadko z piętra niżej :-) Więcej mieszkańców naszego bloku jest na www.zielonemieszkanko.pl i tam wymieniamy się naszymi opiniami. KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 12:13 Tak, tak... tam już jestem zarejestrowana ale tu też wpadam od czasu do czasu :) Serdeczności, Bea Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 12:20 OK. Postaramy się nie tupać zbyt głośno i nie rzucać garami o podłogę :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 12:57 Trzymam za słowo. Ale muszę otrzec... lubię głośno słuchać muzy :) Na IV też kawalerka? Mam nadzieję, że masz takie same super okna jak ja. Bea Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 13:09 Też kawalerka i też z zajefajnymi oknami :-))) Hmmm... jak muza będzie za głośno to i gary mi z rąk będą wypadać :-)))) A ostrzegam! Lubię gotować i robię to dość często :-)))))) KM Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 13:11 A ja lubię tańczyć, więc jak muza będzie głośno... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 15:09 Jakoś to wytrzymam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:18 Oj nie byłabym taka pewna... :-) Flamenco w moim wykonaniu (pomiędzy hałasujacymi garnkami rzucanymi przez kmxc) może być trudne do zniesienia ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 15:21 Chyba rozmawiałyśmy już na forum ZM ... Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:24 Jak najbardziej :-) Będę mieszkała (że tak się wyrażę) nad Tobą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 15:27 Jednym słowem to ty jesteś drugą połową tego speca od rzucania garnkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:29 Hę? Coś o mnie? :-) Tak! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:30 Gość portalu: Bee napisał(a): > Jednym słowem to ty jesteś drugą połową tego speca od rzucania garnkami :) ...i od gotowania (przy okazji) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 15:31 No ładnie, ładnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:40 Gość portalu: Bee napisał(a): > No ładnie, ładnie... :) Owszem :-)i ładnie i smacznie :-) Zapraszam na forum ZM. Tam jest ciekawiej :-) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 15:43 Jak tylko ktoś tam mnie zautoryzuje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
acerania Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 15:48 Jesteśmy w trakcie. Do miłego przeczytania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo IP: 81.210.22.* 16.03.05, 13:23 A jak tam sprawy kredytowe? Bo ja biorę na 30 lat... to oznacza, że na te 30 będę wyłączona z życia towarzyskiego :) A Ty jak płacisz? Bea Odpowiedz Link Zgłoś
kmxc Re: Zielone Mieszkanko II - Bemowo 16.03.05, 13:27 Takimi informacjami dzielmy się na priv.... Uwierz mi, że .... na ogólnodostępnym jest niewskazane zbytnie uzewnętrznianie się. Mój prywatny adres znajdziesz na Zielonym. KM Odpowiedz Link Zgłoś