Dodaj do ulubionych

Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI

04.11.16, 15:15
Witam,
Co myślicie o inwestycji Osiedle Strumykowa 19, 19A. na Tarchominie. Czy ktoś z Was zastanawia się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji? a może już zdecydował się na zakup mieszkania u tego dewelopera? Wiecie coś więcej informacji o deweloperze BMI? W internecie ciężko znaleźć jakąkolwiek informację. Przyznam szczerze, że sam zastanawiam się nad zakupem w tej inwestycji mieszkania więc każda informacja jest na wagę złota. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • nowi84 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 16.11.16, 13:36
      Czy nikt nie ma informacji o tym deweloperze? lub nie planuje zakupu mieszkania w tej inwestycji?
      • qwertas123 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 17.11.16, 21:31
        Niby wszystko okej, niby budują z własnych środków, niby znają Tarchomin (inwestują tylko tam i w Legionowie) ale nie mają żadnych planów na następną inwestycję co budzi zaniepokojenie. Skoro jest tak dobrze, to czemu nie inwestują dalej tylko stoją po tej inwestycji w miejscu? Czyżby jakieś problemy?
    • nowi84 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 18.11.16, 13:08
      Tego nie wiem. Nie jest to duży deweloper więc może nie realizuje kilku inwestycji w tym samym czasie. Fakt, że na ich stronie jest informacja o kolejnej inwestycji - domy w zabudowie szeregowej. Sprawdziłem KW inwestycji na Strumykowej budynek 19A na tą chwile mają podpisane umowy deweloperskie na 90% mieszkań. Więc zainteresowanie jest.
      • qwertas123 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 20.11.16, 23:33
        To jest tylko informacja na stronie. Nic z tymi domami nie dzieje się i nikt nie wie kiedy się coś zacznie dziać. Dla mnie jako potencjalnego inwestora jest to sygnał, że coś jest nie tak. Z tego co wiem zawsze działali dwutorowo, była jakaś ciągłość w inwestowaniu. Teraz jak im się tak dobrze sprzedaje ta Strumykowa tym bardziej powinni dalej budować. Bo kto się nie rozwija, ten się cofa albo ... :)
        • nowi84 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 21.11.16, 13:58
          Jest na pewno ziarenko prawdy w tym co piszesz ale raczej nie przekreślałbym samej inwestycji tylko dla tego, że na tą chwilę przez dewelopera realizowana jest ta jedna inwestycja. Ogólnie ciężko znaleźć jakieś świeże informacje dotyczące samego dewelopera czy inwestycji na Strumykowej. Opinie/ komentarze, które udało mi się znaleźć w internecie pochodzą sprzed kilku - kilkunastu lat więc ciężko cokolwiek wnioskować. Może są tutaj na forum osoby, które nabyły już planują zakup mieszkania w inwestycji Strumykowa 19?
          • ew01 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 13:26
            zakupiłem mieszkanie w budynku 19a. W kontaktach z deweloperem nic niepokojącego nie stwierdziłem. Budowa idzie zgodnie z harmonogramem zawartym w akcie notarialnym, zero opóźnień. Tuż obok powstaje już budynek o numerze 19, a po drugiej stronie ulicy, na skwerze obok siedziby BMI też zaczyna się jakaś budowa.
            • prbeataw Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 14:19
              a jak wygląda sprawa czynszu ? ile z m2 ? mnie się wydawało, że na tym skwerze to tylko materiały do budowy 19 i 19a sobie ułożyli :)
            • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 15:39
              A można wiedzieć po ile wynegocjowales m2? Teraz sprzedają blok 19 po 6300 do 6900 (z tarasem na parterze) i nie wiem czy to nie przesada na taką lokalizację w stanie deweloperskim.
              Ciekawe co powstanie na tym skwerku.
              • prbeataw Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 15:55
                6400 sprzedają bez tarasu:) racja, sporo sobie liczą za m2, ale może to wynika z rozwijającej się infrastruktury itp.Blok 19a sprzedawali podobno po 5500 zł. a co kupiłeś mieszkanie ?
                • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 16:11
                  Zastanawiam się ale mam jeszcze wiele pytan na ktore nie dostalem odpowiedzi, bo nie wiedza w biurze, np. poruszony przez Ciebie czynsz
                  • ew01 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 08.12.16, 16:18
                    w 19a płaciłem 5800 za m2
                    • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 08.12.16, 18:50
                      No to skąd taka różnica w stosunku do 5800. Dziś kosztuje 6300 do nawet 6900 w 19. A dopiero zaczynają budowę.
                    • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 08.12.16, 18:51
                      A o czynszu już coś wiesz? Bo różne głupoty czytam i już sam nie wiem jak to będzie.
                      • ew01 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 09.12.16, 10:38
                        mieszkanie kupiłem w ramach MDM, więc cena pierwotna była nieco wyższa, ale na pewno nie wynosiła 6300. Z czynszem mówiono mi, że będzie wynosił około 400 pln, wszystko zależne od tego, co mieszkańcy będą chcieli mieć w "pakiecie"
                        • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 09.12.16, 16:40
                          No to jestem zły sam na siebie (a na BMI również:)), że nie kupiłem wczesniej, 500 zł* np 60m2= 30 000 zł, czyli wykonczenie kuchni na tip top i na łazienke pewnie by starczyło..., biednemu zawsze wiatr w oczy:)
                          • qwertas123 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 09.12.16, 19:49
                            Ucaj - spokojnie. 5500 było na 2 mieszkania z kiepskim rozstawem, aneksem kuchennym bez okna i bardzo wąskim i długim salonem. Jak komuś to nie przeszkadza to może sobie pluć, że nie kupił. Ale standardowe mieszkania też były po ~6k. Zobacz sobie jakie ceny chce Ama bud przy inwestycji 'park światowida' na Światowida/Mehoffera to docenisz ceny BMI :-)

Martwi mała ilość nowych inwestycji na Tarcho. Im większa konkurencja tym mniejsze ceny...
                            • ew01 Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 09.12.16, 21:01
                              zapłaciłem 5800 za m2, za mieszkanie 48m 2 pokoje i oddzielna, widna kuchnia (BMI zgodziło się za darmodostawić mi ściankę dzielącą kuchnię od pokoju dziennego).
    • prbeataw Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 07.12.16, 15:09
      proponuję od razu zrezygnować z ochroniarzy, najlepszy jest wjazd na kartę ze szlabanem, portier to tylko niepotrzebny dodatkowy koszt dla mieszkańców, wiem coś o tym bo mieszkam na takim osiedlu i oni nic nie robią. Tym bardziej, że ich stawka od nowego roku będzie większa....
    • ucaj Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 28.12.16, 17:41
      www.urbanity.pl/mazowieckie/warszawa/osiedle-strumykowa-19,b10905
    • tanitazaitceva Re: Osiedle Strumykowa 19 Deweloper BMI 12.02.19, 09:39
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka