Dodaj do ulubionych

Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM

05.05.17, 22:18
Szukam mieszkania. Ogladalam kilka mieszkan w ineestycji Projekt Park w Legionowie. Pan z biura sprzedaży był bardzo mily, bardzo polecal mieszkania. Bloki wyglądają fajnie. Czy ktoś może coś powiedzieć więcej o tej inwestycji. Sporo mieszkań jest już sprzedanych, może ktoś już tam mieszka. Powiedzcie coś na temat tego dewelopera, bo to jest dopiero druga ich inwestycja mieszkaniowa.
Obserwuj wątek
    • edit_mama Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 07.05.17, 13:28
      Kupiłam mieszkanie w tamtej inwestycji i na początku wszystko wydawało się super. Niestety po 2 miesiącach nastąpiła pierwsza podwyżka, a po niej kolejna i jeszcze nastepna. Łącznie w ciągu kilku miesięcy 3 podwyzki i wzrost czynszu o okolo 150 procent. Deweloper i wybrany przez niego zarzadca robią co chcą. Totalna samowolka. Po odbiorze budynku Budrem sprzedam parking naziemny który należał do nas lidlowi i w ten oto sposób zostaliśmy bez parkingu naziemnego który według planów zagospodarowania miał być i należeć do nas czyli mieszkańców projekt park. Jest wiele innych uchybień np. z podpisywaiem aktów notarialnych przez mieszkańców. Budrem wysyła do nas wezwania na akt i nakazuje ich podpisywanie w narzuconej przez siebie formie. Znaleźliśmy z prawnikiem wiele l niedozwolonych które w akcie nie powinny się znaleźć
      • misiulek2002 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 08.05.17, 20:22
        Dziękuję bardzo za odpowiedź. Teraz to będę się bardzo mocno zastanawiać czy to dobry pomysł kupić tam mieszkanie. Pooglądam inne inwestycje.
        • edit_mama Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 08.05.17, 21:29
          ja bym się mocno i bardzo poważnie zastanowiła na Pani miejscu. jest wiele ciekawych inwestycji w legionowie w tej chwili i bardzo konkurencyjna wydaje się teraz inwestycja na strużańskiej. gdybym miała wybierać po raz drugi to z pewnoscia nie kupiła bym mieszkania w Projekt Park. każdy kupujący który przejdzie sie po inwestycji i wejdzie do jakiejkolwiek klatki zobaczy zniszczenia i wiele niedoróbek na ścianach - dziwi mnie to że deweloper który ma do sprzedania jeszcze około 30 mieszkań nie jest w stanie tego poprawić. chyba im poprostu nie zależy...
      • warszawiak1975 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 09.07.17, 15:48
        ale jeśli parking miał być częścią wspólna wspólnoty to powinien być wpisany w akt notarialny. Nie może deweloper tak sobie sprzedać części wspólnej wspólnoty.
      • warszawiak1975 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 26.09.17, 00:36
        A z tym Lidlem to nie wydaje się wam dziwne.
        Inwestycja w Warszawie też jest powiązana z Lidlem.
        A czy deweloper może sobie tak sprzedać teren wspólnoty.
        Co na to zarządca? Przecież to można sprawdzić.
        Nie warto zostawiać takich spraw własnemu biegowi.
    • amicus66 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 09.05.17, 12:18
      Witam,
      podzielam uwagi poprzedników. Kupiłem tylko mieszkanie - 41 m - , a musze partycypować w kosztach utrzymania garażu i komórek, a przerażający jest projekt aktu końcowego " Budynek opisany w pkt.1 powyżej został ujawniony na podstawie nieprawidłowych dokumentów geodezyjnych" Proszę bardzo uważnie czytać dokument: co innego Umowa Deweloperska a co innego rzeczywistość. Mam nadziej i życzę Tobie, abyś nie przezywała tego co ja.
    • mieszkaniecppl Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 09.05.17, 13:10
      Lokalizacja fajna, wszędzie blisko i wszystko po ręką. Ładny projekt bloku i osiedla. Fajny pomysł z parkiem. Jednak rzeczywistość wygląda inaczej. Deweloper nie usuwa usterek w mieszkaniach i na klatkach schodowych. Zero reakcji na zgłoszone usterki. Zniszczone ściany na korytarzach, wieczne problemy z domofonami i teletechniką itd. Reklamacje, zgłoszenia i gwarancje to fikcja. Co miesiąc podwyżki czynszu których zarządca nie potrafi uzasadnić w logiczny sposób i poprzeć dokumentami. Brak parkingu dla osób które nie mają wykupionego garażu. Trzeba kombinować i szukać miejsca żeby zaparkować samochód. To tak tylko ogólnie. Jeśli nie zmieni się zarządca budynku i podejście dewelopera do mieszkańców to moim zdaniem lepiej szukać mieszkania w innej inwestycji.
      • misiulek2002 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 10.05.17, 09:59
        Przyznam szczerze, że jestem zszokowana. Nie spodziewałam się, że deweloperzy robią jeszcze takie rzeczy, przy obecnej konkurencji na rynku mieszkaniowym, żeby sobie pozwalać na takie machloje.
        • edit_mama Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 10.05.17, 21:19
          Ja też byłam zaskoczona tym bardziej że w Legionowie co chwila powstaje jakas Nowa inwestycja nie wspominając już o coraz bardziej popularnych domach bezczynszowych. Jest to druga inwestycja mieszkaniowa Budrem i z pewnosvia nie ostatnia bo ruszyła już sprzedaż mieszkań na Pradze ale to co robią w tej chwili na Inwestycji Projekt Park wola o pomstę do nieba. Przykładem może być tu fakt iż po podpisaniu pierwszego aktu notarialnego utworzyła się wspólnota tj. Deweloper wybrał na zarządcę swojego człowieka jako zarząd jednoosobowy i powstały już uchwały o których nikt poza deweloperem nie wiedział. mieszkncy nalezacy do wspolnoty nie zostali poinformowani o spotkaniu na którym jak się okazuje zapadły bardzo ważne decyZje. Reasumując Budren trzyma wszystko w garści i nie liczy się się mieszkańcami Projekt Park.
          • katarina50 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 11.05.17, 22:11
            witam, ja również jestem zainteresowana mieszkaniem w Projekt Park. Słyszałam również że są tam bardzo wysokie czynsze i problemy mieszkańców z zarządcą. Czy możecie coś na ten temat więcej powiedzieć. Z czego to wynika? Będę bardzo wdzięczna
            • edit_mama Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 11.05.17, 22:27
              tak to prawda - czynsze są bardzo wysokie. Wysokie koszty generuje m.in ochrona -która jest tu zbędna. niestety ale nie mamy dostępów do faktur i nie znamy realnych kosztów utrzymania nieruchomości ale większość mieszkańców jest zdania że są to koszty mocno zawyżone. Pytaliśmy o koszty naszego zarządcę, niestety kontakt z zarządcą jest bardzo ograniczony, odpowiada niechętnie, a konkretnych informacji nie chce udzielać. Poproszony o faktury nie przedstawił ich. Dodam jeszcze, że jest to zarządca znany na rynku legionowskim i nie ma dobrych opinii.
              • dadula98 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 12.05.17, 22:11
                Przestrzegam wszystkich zainteresowanych przed zakupem mieszkania w tej inwestycji i u tego Dewelopera-firmę Budrem z Ostrowa Wielkopolskiego.Wszyscy mili dokąd nie zgarną waszej kasy.Potem okazuje się,że ciężko podpisać akt przenoszący własność,bo to dokumenty nieprawidłowe,niezrozumiałe naliczenie udziałów,przehandlowany parking dla Lidla po oddaniu do użytkowania,który miał być dla tej inwestycji-to zresztą wynika z Umów Deweloperskich i decyzji pozwolenia na budowę i użytkowanie,dobudowane schowki w garażu po odbiorze przez nadzór budowlany,
                tak samo z miejscami w garażu i wiele innych przekrętów typu potajemne cesje wierzytelności (rzekomych długów) robione przez Dewelopera i Administratorkę w imieniu Wspólnoty-bez zgody pozostałych członków Wspólnoty i osób,których te rzekome długi dotyczą.Ludzie koszmar,ratunku,co za bagno.Przestrzegam przed tą mafią,trzymajcie się z daleka i omijajcie ich szerokim łukiem.Czynsze potwierdzam-,,warszawskie"albo i większe.No ale ktoś musi napchać kieszenie kasą ludzi nabitych w butelkę.
      • amicus66 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 17.05.17, 18:34
        Witam
        Także chciałem podpisać akt, ale to co przedstawili , wola o pomstą do nieba .Zadaje sobie jedno pytanie : Dlaczego uważają mnie za półgłówka ?
        Ostrzegam innych naiwnych - czytajcie ze zrozumieniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

eola o pomstw e do nieba,
        Zadaje sobie tylsako jedno pytabieDlaczego uważaj mnaioe za idioye ?:t
        • nanadi Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 26.06.17, 18:11
          Witam,
          Również nie polecam zakupu w inwestycji Projekt Park Legionowo..
          Chcieliśmy zakupić mieszkanie w tej inwestycji, okazało się po sprawdzeniu w Księdze Wieczystej nr konkretnego mieszkania, że jest już ktoś wpisany dokładnie na to mieszkanie!!! Ot tak nie wpisuje się nikogo do księgi wieczystej.
          Tłumaczenie developera: mieszkanie nr X to nie jest mieszkanie nr X !! A to, że sąd musi wyczyścić księgę, itd.
          A co kogo obchodzi, co sąd ma zrobić, jak się kupuje mieszkanie od developera, księga powinna być czysta.
          Zdecydowanie ODRADZAM.
        • ruda_pipi Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 25.09.17, 20:14
          Witam ja kupiłam miszkanie i w nastempnym tygodniu mam odbiur ale po pszeczytaniu tych wypowiedzi to się pszeraziłam prosze o jakieś informacje na temat księgi wieczystej bo jestem mlodą osobą i nieznam się na tym wszytkim z gury dziekuje
      • warszawiak1975 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 09.07.17, 15:18
        Czy mogę prosić o informację kto jest zarządcą tej wspólnoty?
        • dadula98 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 10.07.17, 21:41
          Jasne,najlepsza firma w mieście GREY LINE-Magdalena Gabrysiak-Kędzierska ,wybrana przez najlepszego Dewelopera w Polsce,ha ha....
          • warszawiak1975 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 25.09.17, 23:52
            A jesteście zadowoleni ze sposobu zarządzania?
      • warszawiak1975 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 26.09.17, 00:45
        Każdy wlaściciel ma prawo i obowiązek zgłaszać reklamacje w formie pisemnej do dewelopera.
        Dotyczy to zarówno części wspólnych jak i mieszkań.
        Proszę się zapoznać z materiałami jak skutecznie złożyć reklamcje do dewelopera i nie zostawiać tego zarzadcy.
      • miesiek89 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 30.10.17, 10:37
        zarządca sam się nie zmieni... mieszkańcy jako wspólnota muszą podjąć kroki i zmienić zarządcę.
    • roberto_wielki Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 26.06.17, 23:41
      A czy ktoś kupił / planuje kupić mieszkanie od tego dewelopera na Pradze w Warszawie? Jakieś opinie / wrażenia?
      • dadula98 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 28.06.17, 23:28
        A mało to Deweloperów w W-wie.Ja po takich wpisach i opinii klientów nic bym już od nich nie kupiła chyba ,że bochenek chleba...
    • inspex2 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 20.07.17, 11:13
      Plabujesz zakup mieszkania? Koniecznie sprawdź jak możemy pomóc: www.inspex.pl
    • jacy7777 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 05.08.17, 09:56
      Byłem ogladać mieszkanie. Cena za miejsce postojowe w garazu podziemnym = 29 tys, miesieczna oplata 120 zl. Skad takie ceny?
    • miesiek89 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 30.10.17, 10:31
      Witam

Jestem zainteresowana kupnem mieszkania u tego dewelopera.
      Tylko przeraża mnie miesięczna opłata za miejsce w garażu podziemnym? Czy ktoś wiem skąd taka wysoka cena? Średnia cena w Legionowie za utrzymanie miejsca w garażu podziemnym to ok 30 zł/ mies. a nie 120 zł/ mies.
    • woret Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 30.10.17, 15:15
      Męczy cię stary samochód. Skup aut S-car postara się rozwiązać ten problem. Jesteśmy firmą z którą dokonasz ekspresowej transakcji, pozbywając się zbędnego kłopotu. s-car.pl/
    • rolety3miastopl Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 07.01.18, 16:31
      Oferujemy Państwo kompleksowy zakres sprzedaży oraz montażu rolet wewnętrznych.

BEZPŁATNY I NIEZOBOWIĄZUJĄCY POMIAR
      BEZPŁATNA WYCENA

Nasze produkty pochodzą od renomowanych producentów w branży
      Wysoka jakość produkcji oraz pochodzenia materiałów jest dla Nas priorytetem
      Stawiamy na zadowolenie klienta
      Jesteśmy otwarci na negocjacje oferty w przypadku gdyby konkurencja przedstawiła lepszą
      Szybki czas realizacji, szybkie rozpatrywanie ewentualnych reklamacji

Firma zatrudnia przeszkolonych pracowników z obsługi sprzedaży oraz instalacji produktów roletowych,żaluzji
      100% zadowolenie klienta

Nasze prace można zobaczyć na profilu facebookowy:
      www.facebook.pl/rolety3miasto
      adres strony:
      www.rolety3miasto.pl
      email : bok@rolety3miasto.pl
      kontakt telefoniczny : 721509519

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ
    • lolita_90 Re: Projekt Park Legionowo inwestycja BUDREM 04.12.18, 18:14
      A widziałeś może projekty FeDeZu?

Nie pamiętasz hasła

lub ?