Dodaj do ulubionych

PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia

IP: *.waw.cdp.pl 23.04.02, 09:59
Podzielcie się swoimi opiniami i doświadczeniami z PKO Development.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leosia Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 62.89.106.* 23.04.02, 14:14
      Naprawdę nikt nie kupił mieszkania od tego developera???
      • Gość: WJ Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.cab.pl / 10.10.10.* 23.04.02, 15:55
        Przeczytaj poprzednie wątki. Znajdziesz je sortując wypowiedzi w/g kolejności
        alfabetycznej. Jest sporo ciekawych rzeczy.
    • orlando Re: PKO DEVELOPMENT - gdzie są nabywcy??!! 13.05.02, 09:36
      No właśnie, dziwne, że nikt się nie zgłasza-podobno sprzedano już duuużo
      mieszkań. Mój komentarz-poziom obsługi-choć pozornie OK-fatalny. Nikt nic nie
      wie, a jak już wie, to zaraz się okazuje, że wiedział źle. Od początku PKO nie
      jest nastawione na współpracę z klientem, tylko na maksymalizację zysku. Żeby
      klient sobie nie myślał, że jest górą, bo jest słaba sytuacja na rynku, na
      każdym kroku powtarzają jaką to mają rewelacyjną sprzedaż, szalone
      zainteresowanie ofertą itp. Zbyt wiele nerwów i rozczarowań kosztuje nas to
      mieszkanie, a to przecież dopiero początek...
      Kto zripostuje?
      • Gość: balonik PKO DEVELOPMENT - dni otwarte IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 18:03
        Dni otwarte na Osiedlu Olszyny polegaly na wreczaniu klientom balonikow i
        materialow reklamowych. Pare zdezorientowanych panienek pokazywalo katalogi z
        projektami mieszkan i kompletnie nie potrafilo odpowiedziec na zadne konkretne
        pytania np. ktore z mieszkan juz sa sprzedane. Oczywiscie o obejrzeniu budowy
        tez nie bylo mowy. Wszystkich odsylano do biura. Na szczescie na kupno balonika
        jeszcze mnie stac i nie musze chodzic na dni otwarte, aby go zdobyc... a zeby
        popatrzec sobie na panienki, nie trzeba jechac az na Bemowo.
        • Gość: ch omik Re: PKO DEVELOPMENT - dni otwarte IP: *.chomiczowka.net.pl 16.06.02, 21:22
          ja się nie załapałam na baloniki:((( Poza tym-identico. Rozczarowujące...
    • Gość: Robas Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.sejm.gov.pl 21.06.02, 17:16
      Zgadzam się z poprzednikami. Pani, która mnie informowała o wolnych
      lokalach,na moją odpowiedź, że już kupiłem tu mieszkanie przestała
      się mną interesować. Powód - zadałem pytanie tzw. techniczne.
      • Gość: piotrek Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.softax.pl 03.07.02, 10:51
        A u mnie bez problemu załatwiono techniczne sprawy (w sumie niewielki problem) -
        bo tylko zmiana instalacji elektrycznej. Za to podpisałem umowę, której
        sformuowanie kilku punktów mi się nie podobało (szczególnie odnośnie zmian
        projektu M - po częsci też dlatego go nie zmieniłem) - nie bardzo dało się to
        przeskoczyć, albo mi w sumie tak mocno nie zależało. Nawet super umowa przed
        wszystkim nie zabezpieczy, tak czy inaczej ryzykuje się budując z developerem.
        A developer chyba względnie pewny, dopiero się rozkręca w Warszawie - Olszyny
        to I etap z trzech, a poza tym jest planowane osiedle na Ursynowie. Także może
        nie będzie tak źle. W końcu bankowi (prywatnemu) powinno zależeć na opinii.

Aha i jeśli mam tam coś do załatwienia to są pomocni, chociaż już umowę
        podpisałem.

Jeszcze jedno: nazwa developera to Pekao Development
        (www.pekao-development.com.pl).

Pozdrawiam
        Piotrek
    • Gość: Lala Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 217.153.76.* 25.06.02, 14:19
      Jestem związana emocjonalnie z PKO Development, i cieszę sie, że obsługa to
      jedyny mankament tego developera, myślę, że to poprawią - sa mlodzi. Fajnie, że
      moje zainwestowane pieniądze nie ida na splatę innych inwestycji lub do innych
      rąk.

• Gość: cuba Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 14:41
        Nie ma co się zachłystywać, że za tym wszystkim stoi tak znamienita firma jak
        PKO, co usypia czujność i czyni transakcję bezpieczną. Pragnę przypomnieć
        niesławny los PZU Development, za którą stała mocniejszy niż PKO PZU. Nie
        uchroniło to tego dewelopera z bożej łaski przed krachem grzebiącym kasę
        klientów. Tak więc czy to jest PZU, czy PKO czy inne PKP - gwaracji
        bezpieczeństwa nie ma. A tak na marginesie - ile mieszkań wybudował dotychczas
        ten gigant PZU Development, żeby zaskarbić sobie zaufanie rynku?
        • polesiak Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia 28.06.02, 14:36
          PZU Development czy PKO Development?
        • Gość: Mario Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 217.11.133.* 02.07.02, 10:03
          Ludzie! Czy wy naprawdę nie odróżniacie wielkiego państwowego molocha jakim
          jest PZU, którym kierują ludzie wybierania z klucza partyjnego, który jako
          jedyny ubezpieczyciel nie ma nawet ogólnopolskiej sieci komputerowej od
          prywatnej spółki jaką jest PEKAO, której menadżerowie rozliczani są przez
          akcjonariuszy z osiągniętych wyników i dbania o jej dobry wizerunek na rynku. W
          jednym przypadku liczy się krótkoterminowy interes partyjny (byle do
          najbliższych wyborów), a w drugim długoterminowy interes ekonomiczny.
      • hans.kloss.abwera Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia 28.06.02, 12:04
        Gość portalu: Lala napisał(a):

> Jestem związana emocjonalnie z PKO Development, i cieszę sie, że obsługa to
        > jedyny mankament tego developera, myślę, że to poprawią - sa mlodzi. Fajnie, że
        >
        > moje zainwestowane pieniądze nie ida na splatę innych inwestycji lub do innych
        > rąk.
        >

PEWNA JESTEŚ?????????????????????????????????
        HI,HI,HI
      • Gość: myrka Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: 195.94.198.* 23.07.02, 14:25
        Szanowni Panstwo z firmy Pekao Development: jezeli koniecznie chcecie podszywac
        sie pod zadowolonych klientow to miejcie chociaz odrobine wyobrazni i
        wysylajcie pochwalne maile z innego adresu niz 217.153.76.*
        Dla zainteresowanych fragment wczesniejszego wątku na ten sam temat kiedy
        zachwycona klientka okazala sie byc panią Dorotą Kos - Menadzerem projektu :)

• Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.*
        Gość: Lora 22-02-2002 15:13

Człowieku skad takie informacje! W grudniu dokonałam
        zakupu lokalu ww inwestycji zostałam bardzo miło i fachowo obsłużona przez
        młody zespół pracujących tam ludzi, co prawda nie są zbyt tolerancyjni ponieważ
        osób impertynenckich i niegrzecznych nie obsługują, a z Pana słów wnioskuję, iż
        do tych Pan należy.Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach, gdyz z takim
        podejsciem do developerów i ciągłym ich szykanowaniem nie znajdzie się Pan na
        liście mieszkańców wyjątkowych osiedli mieszkaniowych.
        Duzo zdrowia

• Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: *.cab.pl /
        10.10.10.*
        Gość: Arnold 23-02-2002 10:59
        Podziwiam tą pełną optymizmu chwalebną wypowiedź na
        cześć Pekao Development!!! Do pracowników działu sprzedaży nie mam
        najmniejszych zastrzeżeń, to rzeczywiście młodzi i mili ludzie, którym zależy
        na pracy, widać, że się starają, zwłaszcza jeśli nie mylę imienia p. Paulina.
        Ale to są tylko pracownicy niższego szczebla, którzy niewiele mogą. Poważne
        zastrzeżenia mam zwłaszcza do pani Doroty Kos z marketingu, która mimo bardzo
        miłej rozmowy wbrew temu co o mnie piszesz) i solennych zapewnień nie raczyła
        odpowiedzieć przez ponad dwa miesiące (e-mail wysłałem 6 grudnia 2001 i p.
        Dorota potwierdziła telefonicznie jego otrzymanie). Po kilku telefonach z
        przypomnieniami dałem sobie spokój. Poważne zastrzeżenia mam również do
        prezesów tej firmy ponieważ umowa jaką sporządzili chroni tylko i wyłącznie
        interes developera a nie klienta i jest nie do przyjęcia. Zainteresowanym mogę
        przesłać tą umowę przeanalizowaną przez prawnika, aż roi się od poprawek
        zaznaczonych na czerwono.
        Reasumując - Twoja chwalebna oda na cześć PD świadczy o tym, że jesteś ich
        pracownikiem albo podpisujesz w ciemno umowy nie zwracając uwagi na to co tam
        napisali. Konekwencje mogą być w przyszłości bardzo przykre, czego nikomu nie
        życzę. Ja wyszedłam z założenia, że lepiej stacić kilka tysięcy ulgi niż
        kilkadziesiąt tysięcy ulokowanych w szczerym nieogrodzonym polu, tutaj
        przypomnę, że budowa miała się rozpocząć w grudniu, a jeszcze na początku
        stycznia nie był znany wykonawca.

• Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.*
        Gość: Lora 25-02-2002 12:41
        Zapraszam na teren budowy.
        Pozdrawiam

• Re: kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.*
        Gość: Kos 25-02-2002 14:04

Szanowny Panie,
        doskanale pamiętam wszystkie rozmowy przeprowadzone z Panem jeszcze w zeszłym
        roku. Od samego początku był Pan do naszej Spółki bardzo uprzedzony (bez
        podania logicznej przyczyny), a Pana uwagi do wzoru naszej umowy były po prostu
        niegrzeczne i obraźliwe. Tutaj na forum nie jest to miejsce, żeby je cytować,
        bo ludzie kulturalni w ten sposób ze sobą nie rozmawiają.
        Ponadto nie życzę sobie, aby Pan wymieniał mnie na publicznym forum z imienia i
        nazwiska. Jak dotąd dokładałam wszelkich starań aby każdy klient wychodził z
        naszej Spółki zadowolony i zapewniam Pana że tak jest. Niektórych osób jednak
        nie sposób zadowolić, po prostu jest to niemożliwe...
        Ciekawi mnie tylko jedno: jeżeli jest Pan tak niezadowolony z firmy i obsługi
        to dlaczego nadal tak bardzo interesuje się Pan naszą inwestycją? Odwiedził Pan
        nasze stoisko na targach robiąc wiele niuprzejmych uwag mojej koleżance,
        podczas gdy przysłuchiwało się temu kilka zdziwionych osób. Jak dotąd wiele
        wysiłku włożył Pan aby Spółce Pekao Development przysporzyć złej sławy. Może
        jest Pan pracownikiem konkurecyjnej firmy, to by wiele tłumaczyło...

Dorota Kos
        Menadżer Projektu
        Pekao Development
    • Gość: Piotr Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.plusgsm.pl 10.07.02, 23:11
      Czy ktoś ostatnio podpisywał z nimi umowę?
      Na początku roku PD zostało strasznie "zjechane" na tej grupie, czy coś u nich
      sie zmieniło, czy tez dalej panuje soc-realizm?
      • Gość: raf Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:07
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Na początku roku PD zostało strasznie "zjechane" na tej grupie, czy coś u
        nich
        > sie zmieniło, czy tez dalej panuje soc-realizm?

i co mam się teraz Ciebie czepiać, stary, że "sie" "tez" i "soc-realizm" pisze
        się jednak trochę inaczej ???

pozdrowienia
        raf
    • Gość: abc Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 23.07.02, 16:02
      dzieki za zainteresowanie - od rana usiluje od ludzi cos wyciagnac na temat
      PEKAO Development
      • melenka Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni 29.07.02, 12:20
        Jestem weteranem jeżeli chodzi o wątki PKODev i mam jedno z głębszych
        doświadczeń nt. współpracy z tym developerem (przy okazji-pozdrawiam czujnych
        pracowników PKO, również tych zalogowanych, do których już nie zalicza się-
        wspominana powyżej - Pani Dorota Kos). Zgodna opinia moja i znajomych, którzy
        również tu inwestują- developer nieelastyczny, nie ma dyskusji nt. umowy, ceny
        etc. Inne drobiazgi do przejścia, choć np. teraz niewiele można załatwić, bo
        prezesi przebywają na urlopach... Słuszna uwaga, że żadna firma nie gwarantuje
        powodzenia (jeżeli w kontrolowanym przez Skarb Państwa PZU doszło do takich
        historii, to co dopiero prywatne spółki), ale na razie budynki pną się do góry,
        a nam nie pozostaje nic poza trzymaniem kciuków.
        • Gość: raf Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 16:15
          melenka napisała:

> Jestem weteranem jeżeli chodzi o wątki PKODev i mam jedno z głębszych
          > doświadczeń nt. współpracy z tym developerem (przy okazji-pozdrawiam czujnych
          > pracowników PKO, również tych zalogowanych, do których już nie zalicza się-
          > wspominana powyżej - Pani Dorota Kos). Zgodna opinia moja i znajomych, którzy
          > również tu inwestują- developer nieelastyczny, nie ma dyskusji nt. umowy,
          ceny

to doświadczenia z jakiego okresu ? zastanawiam się właśnie czy nie podpisać z
          nimi umowy, chętnie posłucham co i jak, jeśli mozesz odpowiedzieć mi na kilka
          pytań to daj znać na priv rf@aereco.com.pl dzięki :)

może będziemy sąsiadami

pozdrowienia
          raf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka