GoĹÄ: Leosia IP: *.waw.cdp.pl 23.04.02, 09:59 Podzielcie się swoimi opiniami i doświadczeniami z PKO Development. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Leosia Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 62.89.106.* 23.04.02, 14:14 Naprawdę nikt nie kupił mieszkania od tego developera??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WJ Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.cab.pl / 10.10.10.* 23.04.02, 15:55 Przeczytaj poprzednie wątki. Znajdziesz je sortując wypowiedzi w/g kolejności alfabetycznej. Jest sporo ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando Re: PKO DEVELOPMENT - gdzie są nabywcy??!! 13.05.02, 09:36 No właśnie, dziwne, że nikt się nie zgłasza-podobno sprzedano już duuużo mieszkań. Mój komentarz-poziom obsługi-choć pozornie OK-fatalny. Nikt nic nie wie, a jak już wie, to zaraz się okazuje, że wiedział źle. Od początku PKO nie jest nastawione na współpracę z klientem, tylko na maksymalizację zysku. Żeby klient sobie nie myślał, że jest górą, bo jest słaba sytuacja na rynku, na każdym kroku powtarzają jaką to mają rewelacyjną sprzedaż, szalone zainteresowanie ofertą itp. Zbyt wiele nerwów i rozczarowań kosztuje nas to mieszkanie, a to przecież dopiero początek... Kto zripostuje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: balonik PKO DEVELOPMENT - dni otwarte IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 18:03 Dni otwarte na Osiedlu Olszyny polegaly na wreczaniu klientom balonikow i materialow reklamowych. Pare zdezorientowanych panienek pokazywalo katalogi z projektami mieszkan i kompletnie nie potrafilo odpowiedziec na zadne konkretne pytania np. ktore z mieszkan juz sa sprzedane. Oczywiscie o obejrzeniu budowy tez nie bylo mowy. Wszystkich odsylano do biura. Na szczescie na kupno balonika jeszcze mnie stac i nie musze chodzic na dni otwarte, aby go zdobyc... a zeby popatrzec sobie na panienki, nie trzeba jechac az na Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ch omik Re: PKO DEVELOPMENT - dni otwarte IP: *.chomiczowka.net.pl 16.06.02, 21:22 ja się nie załapałam na baloniki:((( Poza tym-identico. Rozczarowujące... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robas Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.sejm.gov.pl 21.06.02, 17:16 Zgadzam się z poprzednikami. Pani, która mnie informowała o wolnych lokalach,na moją odpowiedź, że już kupiłem tu mieszkanie przestała się mną interesować. Powód - zadałem pytanie tzw. techniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.softax.pl 03.07.02, 10:51 A u mnie bez problemu załatwiono techniczne sprawy (w sumie niewielki problem) - bo tylko zmiana instalacji elektrycznej. Za to podpisałem umowę, której sformuowanie kilku punktów mi się nie podobało (szczególnie odnośnie zmian projektu M - po częsci też dlatego go nie zmieniłem) - nie bardzo dało się to przeskoczyć, albo mi w sumie tak mocno nie zależało. Nawet super umowa przed wszystkim nie zabezpieczy, tak czy inaczej ryzykuje się budując z developerem. A developer chyba względnie pewny, dopiero się rozkręca w Warszawie - Olszyny to I etap z trzech, a poza tym jest planowane osiedle na Ursynowie. Także może nie będzie tak źle. W końcu bankowi (prywatnemu) powinno zależeć na opinii. Aha i jeśli mam tam coś do załatwienia to są pomocni, chociaż już umowę podpisałem. Jeszcze jedno: nazwa developera to Pekao Development (www.pekao-development.com.pl). Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lala Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 217.153.76.* 25.06.02, 14:19 Jestem związana emocjonalnie z PKO Development, i cieszę sie, że obsługa to jedyny mankament tego developera, myślę, że to poprawią - sa mlodzi. Fajnie, że moje zainwestowane pieniądze nie ida na splatę innych inwestycji lub do innych rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cuba Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 14:41 Nie ma co się zachłystywać, że za tym wszystkim stoi tak znamienita firma jak PKO, co usypia czujność i czyni transakcję bezpieczną. Pragnę przypomnieć niesławny los PZU Development, za którą stała mocniejszy niż PKO PZU. Nie uchroniło to tego dewelopera z bożej łaski przed krachem grzebiącym kasę klientów. Tak więc czy to jest PZU, czy PKO czy inne PKP - gwaracji bezpieczeństwa nie ma. A tak na marginesie - ile mieszkań wybudował dotychczas ten gigant PZU Development, żeby zaskarbić sobie zaufanie rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
polesiak Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia 28.06.02, 14:36 PZU Development czy PKO Development? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: 217.11.133.* 02.07.02, 10:03 Ludzie! Czy wy naprawdę nie odróżniacie wielkiego państwowego molocha jakim jest PZU, którym kierują ludzie wybierania z klucza partyjnego, który jako jedyny ubezpieczyciel nie ma nawet ogólnopolskiej sieci komputerowej od prywatnej spółki jaką jest PEKAO, której menadżerowie rozliczani są przez akcjonariuszy z osiągniętych wyników i dbania o jej dobry wizerunek na rynku. W jednym przypadku liczy się krótkoterminowy interes partyjny (byle do najbliższych wyborów), a w drugim długoterminowy interes ekonomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hans.kloss.abwera Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia 28.06.02, 12:04 Gość portalu: Lala napisał(a): > Jestem związana emocjonalnie z PKO Development, i cieszę sie, że obsługa to > jedyny mankament tego developera, myślę, że to poprawią - sa mlodzi. Fajnie, że > > moje zainwestowane pieniądze nie ida na splatę innych inwestycji lub do innych > rąk. > PEWNA JESTEŚ????????????????????????????????? HI,HI,HI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myrka Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: 195.94.198.* 23.07.02, 14:25 Szanowni Panstwo z firmy Pekao Development: jezeli koniecznie chcecie podszywac sie pod zadowolonych klientow to miejcie chociaz odrobine wyobrazni i wysylajcie pochwalne maile z innego adresu niz 217.153.76.* Dla zainteresowanych fragment wczesniejszego wątku na ten sam temat kiedy zachwycona klientka okazala sie byc panią Dorotą Kos - Menadzerem projektu :) • Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.* Gość: Lora 22-02-2002 15:13 Człowieku skad takie informacje! W grudniu dokonałam zakupu lokalu ww inwestycji zostałam bardzo miło i fachowo obsłużona przez młody zespół pracujących tam ludzi, co prawda nie są zbyt tolerancyjni ponieważ osób impertynenckich i niegrzecznych nie obsługują, a z Pana słów wnioskuję, iż do tych Pan należy.Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach, gdyz z takim podejsciem do developerów i ciągłym ich szykanowaniem nie znajdzie się Pan na liście mieszkańców wyjątkowych osiedli mieszkaniowych. Duzo zdrowia • Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: *.cab.pl / 10.10.10.* Gość: Arnold 23-02-2002 10:59 Podziwiam tą pełną optymizmu chwalebną wypowiedź na cześć Pekao Development!!! Do pracowników działu sprzedaży nie mam najmniejszych zastrzeżeń, to rzeczywiście młodzi i mili ludzie, którym zależy na pracy, widać, że się starają, zwłaszcza jeśli nie mylę imienia p. Paulina. Ale to są tylko pracownicy niższego szczebla, którzy niewiele mogą. Poważne zastrzeżenia mam zwłaszcza do pani Doroty Kos z marketingu, która mimo bardzo miłej rozmowy wbrew temu co o mnie piszesz) i solennych zapewnień nie raczyła odpowiedzieć przez ponad dwa miesiące (e-mail wysłałem 6 grudnia 2001 i p. Dorota potwierdziła telefonicznie jego otrzymanie). Po kilku telefonach z przypomnieniami dałem sobie spokój. Poważne zastrzeżenia mam również do prezesów tej firmy ponieważ umowa jaką sporządzili chroni tylko i wyłącznie interes developera a nie klienta i jest nie do przyjęcia. Zainteresowanym mogę przesłać tą umowę przeanalizowaną przez prawnika, aż roi się od poprawek zaznaczonych na czerwono. Reasumując - Twoja chwalebna oda na cześć PD świadczy o tym, że jesteś ich pracownikiem albo podpisujesz w ciemno umowy nie zwracając uwagi na to co tam napisali. Konekwencje mogą być w przyszłości bardzo przykre, czego nikomu nie życzę. Ja wyszedłam z założenia, że lepiej stacić kilka tysięcy ulgi niż kilkadziesiąt tysięcy ulokowanych w szczerym nieogrodzonym polu, tutaj przypomnę, że budowa miała się rozpocząć w grudniu, a jeszcze na początku stycznia nie był znany wykonawca. • Re: nie kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.* Gość: Lora 25-02-2002 12:41 Zapraszam na teren budowy. Pozdrawiam • Re: kupujcie w PEKAO Development - W-wa Bemowo adres: 217.153.76.* Gość: Kos 25-02-2002 14:04 Szanowny Panie, doskanale pamiętam wszystkie rozmowy przeprowadzone z Panem jeszcze w zeszłym roku. Od samego początku był Pan do naszej Spółki bardzo uprzedzony (bez podania logicznej przyczyny), a Pana uwagi do wzoru naszej umowy były po prostu niegrzeczne i obraźliwe. Tutaj na forum nie jest to miejsce, żeby je cytować, bo ludzie kulturalni w ten sposób ze sobą nie rozmawiają. Ponadto nie życzę sobie, aby Pan wymieniał mnie na publicznym forum z imienia i nazwiska. Jak dotąd dokładałam wszelkich starań aby każdy klient wychodził z naszej Spółki zadowolony i zapewniam Pana że tak jest. Niektórych osób jednak nie sposób zadowolić, po prostu jest to niemożliwe... Ciekawi mnie tylko jedno: jeżeli jest Pan tak niezadowolony z firmy i obsługi to dlaczego nadal tak bardzo interesuje się Pan naszą inwestycją? Odwiedził Pan nasze stoisko na targach robiąc wiele niuprzejmych uwag mojej koleżance, podczas gdy przysłuchiwało się temu kilka zdziwionych osób. Jak dotąd wiele wysiłku włożył Pan aby Spółce Pekao Development przysporzyć złej sławy. Może jest Pan pracownikiem konkurecyjnej firmy, to by wiele tłumaczyło... Dorota Kos Menadżer Projektu Pekao Development Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczenia IP: *.plusgsm.pl 10.07.02, 23:11 Czy ktoś ostatnio podpisywał z nimi umowę? Na początku roku PD zostało strasznie "zjechane" na tej grupie, czy coś u nich sie zmieniło, czy tez dalej panuje soc-realizm? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:07 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Na początku roku PD zostało strasznie "zjechane" na tej grupie, czy coś u nich > sie zmieniło, czy tez dalej panuje soc-realizm? i co mam się teraz Ciebie czepiać, stary, że "sie" "tez" i "soc-realizm" pisze się jednak trochę inaczej ??? pozdrowienia raf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 23.07.02, 16:02 dzieki za zainteresowanie - od rana usiluje od ludzi cos wyciagnac na temat PEKAO Development Odpowiedz Link Zgłoś
melenka Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni 29.07.02, 12:20 Jestem weteranem jeżeli chodzi o wątki PKODev i mam jedno z głębszych doświadczeń nt. współpracy z tym developerem (przy okazji-pozdrawiam czujnych pracowników PKO, również tych zalogowanych, do których już nie zalicza się- wspominana powyżej - Pani Dorota Kos). Zgodna opinia moja i znajomych, którzy również tu inwestują- developer nieelastyczny, nie ma dyskusji nt. umowy, ceny etc. Inne drobiazgi do przejścia, choć np. teraz niewiele można załatwić, bo prezesi przebywają na urlopach... Słuszna uwaga, że żadna firma nie gwarantuje powodzenia (jeżeli w kontrolowanym przez Skarb Państwa PZU doszło do takich historii, to co dopiero prywatne spółki), ale na razie budynki pną się do góry, a nam nie pozostaje nic poza trzymaniem kciuków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: PKO DEVELOPMENT - Wasze opinie i doświadczeni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 16:15 melenka napisała: > Jestem weteranem jeżeli chodzi o wątki PKODev i mam jedno z głębszych > doświadczeń nt. współpracy z tym developerem (przy okazji-pozdrawiam czujnych > pracowników PKO, również tych zalogowanych, do których już nie zalicza się- > wspominana powyżej - Pani Dorota Kos). Zgodna opinia moja i znajomych, którzy > również tu inwestują- developer nieelastyczny, nie ma dyskusji nt. umowy, ceny to doświadczenia z jakiego okresu ? zastanawiam się właśnie czy nie podpisać z nimi umowy, chętnie posłucham co i jak, jeśli mozesz odpowiedzieć mi na kilka pytań to daj znać na priv rf@aereco.com.pl dzięki :) może będziemy sąsiadami pozdrowienia raf Odpowiedz Link Zgłoś