Gość: kapat76 IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 03.12.04, 09:08 Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 03.12.04, 12:55 Mieszkasz sąsiedzie przy Myśliborskiej 62 Odpowiedz Link Zgłoś
kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 06.12.04, 14:46 Będę mieszkał od (jak dobrze pójdzie) od 08-09.2005 r. w czwartym budynku. A Ty już mieszkasz czy też oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 07.12.04, 13:31 Ja już mieszkam , w drugim budynku. Z tego co zaobserwowałem krzątali się jakiś czas temu dosyć intensywnie przy trzecim Przy twoim też coś robią jednak nie wygląda to na "wir pracy" Więcej dzieje się na parkingu Mamy coraz więcej miejsc do parkowania Są już pewnie i wasze. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 08.12.04, 12:45 Planowany termin oddania mojego budynku to sierpień 2005. Może przeciągnie się do września. "Moje miejsce parkingowe i PIWNICA już jest (jeśli miejsca będą rozdzielane tak, jak to mówił Domański i pokazywała na planie). A pytanie mam tylko jedno: jak długie było opóźnienie w Twoim przypadku i czy były jakieś usterki? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 08.12.04, 13:26 Hmm w przypadku pierwszych dwóch budynków można powiedzieć , że opóźnienie jeszcze narasta. Akty notarialne miały być podpisane w kwietniu tego roku a jeszcze ich nie mamy Pierwsze osoby wprowadzały się do budynków we wrześniu. Jeżeli idzie o wykończenie i usterki to nie było najgorzej choć oczywiście nie obyło się bez kłopotów. Dopilnuj by położyli ci równo tynki u mnie były z tym pewne kłopoty. Może nasze opóźnienie było spowodowane tym , że był to początek inwestycji i u was będzie lepiej zobaczymy Szczerze wam tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.12.04, 12:49 No, we dwóch na takim dużym osiedlu to będziemy mieli dosyć luźno ;-) Bo innych mieszkańców tu jakoś nie widzę. Ale może ktoś się odezwie z czasem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 13.12.04, 11:53 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorodny16@gazeta.p Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: 217.153.179.* 12.05.05, 14:23 Ja też kupuje mieszkanie w czwórce ale z pewnością nad Tobą. Czy umowe przedwstępną podpisałeś z notariuszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 20.12.04, 10:51 Witam! Czy coś się zmieniło na budowie? Ostatnio jak byłem, to pociągnęli mury 4 budynku do końca parteru (ale jeszcze nie położyli stropu) i dłubali coś wewnątrz 3 budynku. Czekam na wieści. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 21.12.04, 12:16 Cześć Coś tam dłubią przy czwartym ale bez przekonania Dzisiaj jak szedłem do pracy dochodziły stamtąd jakieś hałasy. Bardziej intensywnie pracują przy trzecim budynku , choć też mogliby się bardziej sprężać Przejdę się dzisiaj popatrzę i opiszę Ci wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 22.12.04, 09:11 Oki doki. Czekam, Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 22.12.04, 12:22 Chyba nie jest tak źle W czwartym budynku stawiają pierwsze piętro w piątym parter. Starają się też wykończyć trzeci Czyli coś się dzieje. Niestety nasze akty notarialne są mocno opóźnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 22.12.04, 13:17 Miło słysześ, że się coś buduje. Czy te opóźnienia są z winy developera? Czy może ma problemy z oddaniem budynku do użytku? Czy po prostu ktoś oczekuje na usunięcie usterek, zanim podpisze protokół odbioru mieszkania? - takie coś może znacznie opóźnić odbiór całego budynku, co skutkuje opóźnieniami w podpisywaniu aktów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 04.01.05, 13:11 Tak tylko podbiłem wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 07.01.05, 15:02 up Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 10.01.05, 12:40 Bardzo się cieszę że ten watek w końcu ruszył. Ja również jestem przyszłym sąsiadem z 4 bloku. Cierpliwie czekamy na oddanie i mamy nadzieje że już w lipcu będzie można wejść z szykowaniem łazienki albo kuchni. Mam pytanie do sąsiadów z 4 gdzie kupiliście mieszkanie bo my 5 na 1 piętrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.01.05, 15:55 Ja zakupiłem (jestem w trakcie zakupowania, bo płacę w transzach) mieszkanie nr 10 (II piętro z widokiem na halę produkcyjną Targfortu, może później z widokiem na okna sąsiadów z naprzeciwka). Byłem na budowie przed świętami około 29 grudnia i już stały ładne mury. Pojechałem znowu teraz w sobotę i okazuje się, że nic na budowie się nie ruszyło (a temperatura dodatnia i mieli stawiać dalej). Co do oddania, chciałbym być optymistą i wierzyć w oddanie budynku w czerwcu, a na pocz lipca podpisanie aktu notar. Potem szykowanie kwatery w lipcu, żeby pod koniec lipca - początek sierpnia zrobić "mycie parapetów". Ale wielkość opóźnienia 3 budynku nie wróży dobrze naszemu domkowi. :-( Szkoda. Chodzicie na budowę? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 10.01.05, 12:52 Acha i dla zainteresowanych ich strona www.tanie-mieszkanie.pl/source/pages/glowna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.01.05, 15:56 Jesteś naganiaczką z Targfortu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 11.01.05, 17:26 Przykro mi, że tak pomyślałeś, ale tą stronę wysłałam kwoli informacji i rozczaruję Cię nie czerpie z tego korzyści. Mi bardzo podobają się te budyneczki i chcę pomóc ludziom dokonać wyboru..... Co do budowy to faktycznie nie ruszyło nic z miejsca od swiąt, bo byliśmy dzisiaj w sprawie przeróbek jakie wprowadzamy w swoim domku, bo przejeżdzamy tam codziennie do pracy mieszkamy na Tarchominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 12.01.05, 08:10 My w swoim też planujemy "korektę" ścianek działowych, ale nie mamy czasu w dzień, żeby pojechać do targfortu i złożyć u nich plan mieszkania z naniesionymi zmianami. A w soboty nikogo nie ma :-(. Coś będzie trzeba wymyśleć, ale jeszcze nie wiem co. Głupio brać dzień urlopu po to, żeby przejechać się "na osiedle" i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 12.01.05, 12:18 Z tego co obserwuje na budowie to para idzie teraz w trzeci budynek Tynkują wewnątrz i na zewnątrz. Nas odgrodzili prowizorycznym płotem więc może niedługo będzie odbiór techniczny a pierwsi mieszkańcy dostaną do ręki akty notarialne. W czwartym powstaje pierwsze piętro a w piątym parter. Pogoda wam sprzyja :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 12.01.05, 14:12 Tiaaaaa, pogoda sprzyjająca, ale od 29 grudnia (inaczej mówiąc - od ubiegłego roku ;-) ) nic się nie zmieniło. Może nadrobią, jak oddadzą trzeci budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
mk9921 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 21.06.06, 23:08 mam prosbe czy moze ktos zebrac podpisy na temat doniczek stojacych na chodniku i utrudniajacych zycie wszystkim. moze to wkoncu zarzad ktory sam podejmuje decyzje co dla kogo jest lepsze zbierze podpisy a jezeli nie to mozewarto zastanowic sie nad zebraniem podpisow aby zmienic zarzad. wkoncu jestesmy wspolnota i to my wszyscy placimy za te doniczki i oplacamy zarzad. warto nad tym pomyslec skoro wiekszosci nie podoba sie ten pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Zwoliński Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: 193.59.91.* 26.06.06, 09:21 Bingo! Popieram. Tak trzymać. Przecież demokracja, jest to wyrażenie woli przez "TAK BARDZO AKTYWNIE UDZIELAJĄCĄ" się na osiedlu "większość" naszej społeczności. Zmienić ZARZĄD a przynajmiej niektórych jego członków (mam na myśli autora niniejszego). Po raz kolejny apeluję o podjęcie stosownych działań zmierzajacych do rozpoczęcia procedury przygotowawczej do rozpisania przedterminowych wyborów. Członek Zarządu z budynku 62A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Sroczyk Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: 193.109.212.* 26.06.06, 10:41 Podpisuję się pod wiadomością Pana Wiesława Zwolińskiego. też Członek Zarządu z budynku 62 A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok. Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 12:18 akurat Zwolinski to odpowiedni gosc i nadaje sie na to stanowisko aby byc w zarzadzie a donice nie sa takie tragiczne , według mnie powinno byc ich jeszcze wiecej bo i tak jezdza samochodami ludziska, w zyciu kultury sie ich nie nauczy. Przy klatce jest wiekszy odstep to tam wjedzie aby tylko przejechac, bo niektorzy to stawiaja sobie nadal samochody jakby tam mieli swoje miejsce parkingowe. a zarzad kasy nie bierze wiec sie nie wymadrzajcie, bo po wiekszosci postow widac ze z inteligencja i wiedza u was na bakier. spolecznie pracuje zarzad i dobrze ze jest taki Zwolinski co mu sie jeszcze chce cos zrobic na osiedlu za darmoche bo teraz jest taki swiat ze nikt nic za darmo nie zrobi wiec docencie inicjatywe spoleczna niektorych lokatorow a nie jatrzcie jade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spirits Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.06.06, 23:16 Ty chyba nie wiesz człowieku co piszesz. Po pierwsze samochody jeżdzą po drodze bo po to jest droga, co prawda wewnętrzna ale droga. Jak nie wiesz czym różni się droga od chodnika to zajrzyj do słownika. I nie wiedziałem że jeżdzenie po drodze to brak kultury. Czy długo nad tym myślałeś/aś. A to że nie płaci się zarządowi nie usprawiedliwia ich wszystkich pomysłów. Bo z jednej strony im sie nie płaci ale z drugiej za donice zapłacił każdy z nas. Jesli zarząd uważa że jak zaczniemy im płacić to zaczną się liczyć ze zdaniem innych to proszę podać propozycję. Ja nie jestem zwolenikiem pracy za darmo i nie miałbym nic przeciwko za płacenie zarządowi. Nie było by wtedy dziwnych maili pod tytułem co my się ich tak czepiami, przecież pracują społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok. Re: do spirits IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:16 posłuchaj inteligentny mieszkancu osiedla, mający małe mieszkanko w kredycie na 30 lat i to we franku bo na złotówke to za mała zdolośc, przyjezdny z zabitej dechami wsi, gdzie elktrycznośc podciagneli pare lat temu, pracujacy po 12 godzin w marnej pracy aby w zebach zaniesc rate do banku, jezdzacy starym gruchotem sprowadzonym z niemiec bo na nowy cie nie stac, majacy niedorozwoj szrych komorek, ktoremu wydaje sie, ze droga osiedlowa to autostrada i ze mozna sobie jezdzic, wjezdzac, parkowac bo taki jak ty prosty czlowiek, co mu sie wydaje, ze łyknał troszke wiekszego miasta, kupil mieszkanie bo bank dal 100% kredytu i dorzucil pare stówek na płytki z supermarketu, to takiemu jak ty wydaje sie, ze jest sie KIMS. WIELKIM INTELIGENTEM, WIELKIM PANEM Z MIASTA A prawda jest inna i zupełnie banalna zeby nie napisac przykra. Twoje posty swiadcza jakim małym jestes czlowieczkiem, tak przykrym ze az smiesznym. wiec ci wytłumacze istote działania wspoloty, zarzadu oraz istote drogi osiedlowej a najwazniejsze zasady zycia na osiedlu: po pierwsze droga osiedlowa to jest przede wszystkim droga przeciwpozarowa, na ktorej nie wolno parkowac, poniewaz zawsze o kazdej porze powinien byc swobodny przejazd w przypadku np. zasłabniecia starszej bpani czy choroby dziecka i musi podjechac karetka, wybuchnie pozar musi podjechac straz. A jak mieszkancy poustawiają samochody, te swoje 30 letnie mercedesy to w przypadku nieszczescia jak ma dojechac w/w pojazd? Kazdy ma miejsce parkingowe i to miejsce nie znajduje sie 20 km od mieszkania ze tak trudno ruszyc tyłek i zrobic pare krokow do bloku. nie! Taki manewr dla takich inteligentów jak ty jest zbyt trudny. Nie trzeba podjechac pod sama klatke, postawic samochod, najlepiej zeby z okna bylo widac. W kazdym bloku jest 16 mieszkan - 5 blokow = 80, a wiec jak sie postawi na drodze osiedlowej 80 samochodow to bedziemy fruwac.Na szczescie troche na osiedlu mieszka myslacych ludzi. a zarzad wybrała w głosowaniu wspolnota i dala im prawo do decyzji to tak jak na wyborach, inteligencie, idziesz glosowac na partie X, powstaje rzad i oni decyduja i nie pytaja ciebie o kazda rzecz czy im pozwalasz. Jezeli nie podobaja ci sie ich decyzje, to masz swoj glos i na zebraniu mozesz wniesc o zmiane zarzadu i jak wiekszosc przeglosuje to wybiora innych, ktorzy beda rzadzic lepeij, sprawniej itp.. a donice to kupili z pieniedzy lokatorow, ale tak jak na poczatku wspomnialem ze jestes gołodupcem to nawet zrozumiale jest ze kazda wydana złotowka to duzy uszczerbek w twoim budzecie domowym. zreszta ciekawe czy ty placisz reguralnie za czynsz, bo czesto tak jest ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje, i moze okazac sie ze masz zaleglosci w placeniu. spirits pochwal sie ile masz w domu ksiazek czy najwazniejsze urzadzenie to telewizor? proponuje troche poczytac, doksztalcic sie bo wtedy masz szanse na lepsza prace i kredyt splacisz nie w ciagu 30 lat ale wciagu 25. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spirits Re: do lok IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.06.06, 21:32 Z tego co piszesz to jesteś inteligentem warszawiakiem ktory ma w portfelu kase na mieszkanie i jezdzi nowym mercedesem. Mówiąc krótko w mózgu sie pomieszało od przybytku. Jak jestes taki kasiasty to czemu nie zafundowałeś tych donic? No i chyba masz problemy z czytaniem. Nie pisałem nic o parkowaniu samochodów na dłuższy czas. No chyba że jesteś przeciwko uzywaniu tej drogi w pełnym zakresie, czyli zakaz wjazdu. czy tak jest? P.S. Nie będę na forum Cie obrażał tak jak Ty mnie, bo znizenie sie do tego poziomu świadczyło by tylko o tym że pisałeś prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZABA Sciana i skosy na poddaszu IP: 217.153.224.* 05.07.06, 10:47 Witam mam dwa pytania "techniczne" dotyczace mieszkan na poddaszu 1) sciana miedzy pokojami czy mozna ja wyburzyc? jesli tak to w jakiej czesci? wiem ze z jakiegos powodu sciana ta powinna zostac nienaruszona w srodkowej czesci mieszkania ( tam gdzie przechodzi jakas podpora) niestety Pan kierownik budowy nie chcial ze mna rozmawiac i na wstepie powiedzial ze sciany wyburzyc sie nie da i koniec. 2) Czy ktos moze mi powiedziec na jakiej wysokosci od ziemi zaczynaja sie skosy na poddaszu? Rowniez od Pana kierownika dostalam informacje ze jest to okolo 120 cm od ziemi jednak jak porownuje ze zdjeciami na stronie internetowej to wysokosc ta wydaje mi sie nierealna. Bylabym wdzieczna gdyby ktos mieszkajacy na poddaszu zmierzyl najnormalniej i mi napisal. Bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedzi. ZABA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 12.01.05, 14:20 Przykro mi, ze tobie było przykro. A poza tym, to po czym wnioskowałaś, że mnie rozczarujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 13.01.05, 09:45 Chciałam udzielić info całkowicie bezinteresownie.... Co się tyczy mojego mieszkanka to ściany mamy już pobudowane i zarys balkonu. Teraz czekamy na wycenę ścianek działowyh po zmianach wprowadzonych i zastanowimy się czy mają to zrobić oni czy sami, wszystko zależy od ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.01.05, 10:42 O co chodzi z tą wyceną ścianek działowych? Czyżbyście robili sobie 3 pokoje z dwóch i zostanie zużyte więcej materiału? A czy jeśli się całkiem zrezygnuje ze ścianek działowych, to czy zwrócą ewentualną różnicę? (bo nie będzie przy ściankach ani robocizny ani materiału) My też przewidujemy pewne "korekty" planu, ale nie zakładam, że w związku z tym powstaną jakieś dodatkowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 13.01.05, 14:55 Witam Tez sie przymierzam do zakupu. Tylko jak narazie mam sporo watpliwosci. Jedna z nich jest to czy nie dokucza mieszkancom halas dobiegający z Modlinskiej ? Jakie przewidujecie koszty notarialne i w jakiej wysokosci sa oplaty ? pozdrawiam muki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.01.05, 17:20 Jeszcze tam nie mieszkam, więc na razie tylko moje przemyslenia: Do Modlińskiej daleko, wiec o to się nie martwię. Nie wiem natomiast, co to za hale fabryczne przy Mysliborskiej po drugiej stronie ulicy. Poza tym co do hałasu - Targfort będzie hałasował jeszcze przez 2-3 lata (dopóki nie wybuduje całego osiedla, są dopiero 3 budynki, ma być 10). Dopóki nie zakończy się budowa, trudno ocenić wpływ Modlińskiej na ciszę tego osiedla. Bardziej mnie martwi ul. Myśliborska - między 16.00 a 19.00 jest tam duży ruch i nikt nie jeździ 50 km/h. A co będzie jak zrobią 2-pasmówkę? Nie widziałem MPZP okolicy, ale wraz z budową mostu północnego może zachce się władzom miasta zmieniać komunikację. A Mysliborska to długa ulica i chyba dużo samochodów nią jeździ. Jak będzie za głośno, to się mieszkanko sprzeda. Jeszcze tak w Polsce nie było, żeby ceny nieruchomości poszły w dół. (jeszcze nie kupiłem, a już myślęo sprzedaży, hehehe) Jeśli myślisz o położeniu, to czy zastanawiałeś(aś) się w kwestii zakładu POLFA (czy jak to się nazywa) - czy w przypadku "niekorzystnego wiatru" będą jakieś uciążliwości związane z bukietem zapachowym? Co do kosztów notarialnych - wpisz w googlach "koszty notarialne" lub coś w tym stylu i na pewno znajdzie się stronka z kalkulatorem, który wszystko policzy, tylko trzeba będzie wpisać cenę zakupu nieruchomości. O czynszach nie wiem jakie są. Jak podpisywałem umowę wstępną (z Contalem) to mówili, że około 250 zeta (49,3 m kwadr). A jak przyszło do podpisywania umowy już tej konkretnej z developerem, to okazało się, że to będzie około 400 zł (ale to też jeszcze nie ustalone). Problem w tym, że koszty wywozu śmieci, wodociągi itp. są takie same jak w innych okolicach. Problem według mnie leży w KOSZTACH ZARZĄDZANIA nieruchomością. Ale tym będziemy się martwić, jak już kupimy mieszkanie i jak pozostałe osoby w bloku kupią mieszkanie. Jeśli się okaże, że za dużo sobie Targfort życzy za zarządzanie nieruchomością, to się zmieni zarządcę - niewielki problem. Taka wspólnota mieszkańców (np. jeden blok na 13 mieszkań) jest według mnie bardzo elastyczna. Wszyscy teraz liczą każdy grosz i jak zobaczą że zarządca bierze ful kasy i niewiele robi, to się szybko zmieni zarządcę. Byleby nie wpaść pod żadną spółdzielnię, bo to molochy, dla których mieszkaniec to nie klient, tylko truteń, którego trzeba się jak najszybciej pozbyć z biura. A u prywatnego zarządcy - co mu się powie - to będzie musiał robić, a jak nie, to "Do widzenia" i się znajdzie następnego. O, fuck, ale się rozpisałem. Pozdrawiam kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 14.01.05, 08:23 Bylem juz kilka razy na osiedlu, ogladalem juz mieszkanka, ale jeszcze umowy przedwstepnej nie podpisalem. Mieszkam teraz na Nowodworach i tam Polfe czuc raz na 3 miesiace (jak wiatr jest z "nieodpowiedniego" kierunku). Fakt ze to osiedle jest duzo blizej Polfy, ale wiatr przewaznie wieje od wisly, albo w zdluz wiec tym sie za bardzo nie przejmuje. Zastanawia mnie jeszcze jak zagospodaruja teren miedzy Mysliborska i obok osiedla. Ruch na Mysliborskiej, ktory juz teraz jest naprawde spory bedzie coraz wiekszy a dopoki nie bedzie zatwierdzonych planow budowy mostu polnocnego to trodno powiedziec czego bedzie sie mozna tam spodziewac. Jesli juz podpisales umowe to czy mozesz napisac w jakich transzach bedziesz wyplacal im pieniadze ? Jesli sie zdecyduje (a pewnie tak) to zalezy mi zeby wplacic jak najpozniej bo nie za bardzo mnie cieszy splacanie kredytu i wynajmowanie mieszkania w tym samym czasie :( pzdr muki mukis@NOSPAM.alpha.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 14.01.05, 10:14 Wpłacilismy już 2 transze, w sumie chyba 40% wartości mieszkania. Następne transze na koniec marca, kwietnia, maja, czerwca po ok. 10-15 % wartości mieszkania. Ostatnia transza 10% wartości w dniu podpisania aktu notarialnego. Co do kredytu - słyszałeś o czymś takim jak karencja? Nie jestem agentem od kredytów mieszkaniowych, ale trochę o nich wiem. Jak sobie zażyczysz karencję, to np. przez 12 miesięcy (zależy ile sobie zażyczysz) będziesz spłacał tylko odsetki. Jeśli jeszcze zażyczysz sobie uruchamianie kredytu w transzach, to płacisz odsetki od AKTUALNEGO zadłużenia, więc to niewiele wychodzi miesięcznie (przy kredycie 160.000 zł w CHF i 3,5% w stos. rocznym obciążenie miesięczne z tytułu odsetek wynosi od ok. 100 zł do 500 zł w miarę uruchamiania kolejnych transz kredytu). Wysokość i terminy transz ustal sobie z developerem. Ale zanim się z nim skontaktujesz - przeczytaj wszystko, co piszą na tym forum o umowach z developerami. Kształt naszej umowy z Targfortem ustalaliśmy chyba przez miesiąc, zanim podpisaliśmy ostateczną wersję. Według mnie trzeba zawrzeć wszystko, co się chce, a nie dać się zbywać tekstami w stylu: "To jest w kodeksie cywilnym, więc nie wpisujmy". Nasza umowa rozrosła się przez to z 5- ciu stron do 14. A teraz jak ją przeglądam, to chętnie jeszcze bym coś zmienił. Tak myślę, czy nie lepiej było wziąć prawnika za parę stówek, a potem podpisać umowę z developerem przez notariusza, ale to wygenerowałoby dodatkowe koszty. Zobaczymy jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 14.01.05, 11:52 Dzieki wielkie za wskazowki. Zaraz sie biore za studiowanie forum i chyba udam sie w takim razie i poprosze wzor umowy ktora maja przygotowana. Naniose swoje poprawki i wtedy bede z nimi negocjowal :) pzdr muki Odpowiedz Link Zgłoś
fox.molder Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 09.02.05, 12:19 Gość portalu: kapat76 napisał(a): > Kształt naszej umowy z Targfortem ustalaliśmy chyba przez > miesiąc, zanim podpisaliśmy ostateczną wersję. Według mnie trzeba zawrzeć > wszystko, co się chce, a nie dać się zbywać tekstami w stylu: "To jest w > kodeksie cywilnym, więc nie wpisujmy". Nasza umowa rozrosła się przez to > z 5-ciu stron do 14. A teraz jak ją przeglądam, to chętnie jeszcze bym coś > zmienił. Witam Państwa, Aktualnie jestem na etapie szukania mieszkania. Jako że robie to pierwszy raz, to wszystko jest dla mnie nowe i obce. Czy jest możliwość otrzymania mailem wzoru umowy, jaką udało Ci się wynegocjować. Sąsiadami prawdopodonie nie będziemy, bo aktualnie rozglądamy się za mieszkaniem w Otwocku (między innymi "wioska szwajcarska" Novum i Gwarant przy ul. Kraszewskiego), ale myślę, że wiele punktów takiej poprawionej umowy bardzo ułatwiłoby negocjacje. Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.02.05, 16:36 Daj maila, bo gołębiem Ci papieru nie puszczę. Poniedziałek - wtorek coś Ci podeślę, chyba że wcześniej zrobią to inni życzliwi. Nara kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
fox.molder Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 14.02.05, 09:42 Gość portalu: kapat76 napisał(a): > Daj maila, bo gołębiem Ci papieru nie puszczę. > Poniedziałek - wtorek coś Ci podeślę, chyba że wcześniej zrobią to inni > życzliwi. > Nara > kapat76 Poproszą na maila "gazetowego" (fox.molder@gazeta.pl) Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorodny16@gazeta.p Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.ichtj.waw.pl 12.05.05, 14:41 kapat - właśnie przygotowyje sie do podpisania umowy przedwstępnej - czy mógłbyś mnie poinformować jakie poczyniłeś zmiany w tej umowie w stosunku do orginału? Pozdrawiam dorodny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapatka78 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.vizja.edu.pl 14.05.05, 12:13 Kapat urlopuje się :-). Do pytań dorodnego ustosunkuje się we wtorek. Nie podpisywaliśmy umowy u notariusza ale z uwagi na narastające opóźnienia radzimy podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. Radzimy zawrzeć info o odsetkach ustawowych w związku z: 1)opóźnieniem oddania mieszkania do użytku i 2) opóźnieniem podpisania aktu notarialnego (bo to 2 osobne sprawy). Na przykładową umowę poczekaj do wtorku i podaj maila do siebie. Pozdrawiamy! Kolektyw Aktywistów Osiedla Myśliborska 64 (KAOMY) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 13.01.05, 18:52 My swoje mieszkanie pozmienialiśmy bardzo 1.Powiększyliśmy łazienkę do przedpokoju o jakies 35 cm do komina 2. W planowanej kuchni będzie pokój dla dziecka 3. Pokój bez balkonu podzielilismu na 2 czesci w jednej bedzie ciemna kuchnia a w drugim mała sypialenka ok.2.65 szeroka ale łożko 1,70 sie zmiesci Na początku myslelismy aby w salonie z balkonem zr bic aneks kuchenny ale zabierałby duzo miejsca wiec wykombinowalismy tak, jak to bedzie w rzeczywistosci to sie okaze, ale widzielismy juz cos podobnego w budynku nr2 i calkiem calkiem. Wszyskie przeróbki sa bezplatne, ale za nadwyzke scian trzeba dopłacić ile to sie okaze. Dlaczego kupowałeś mieszkanie od firmy Contal a nie na miejscu? Co się tyczy zapachów z Polfy Tarchomin to rzeczywiście czuć my mieszkamy jeszcze dużo dużo dalej a też wiatr do nas przygania, ale to jest dosc rzadko, codziennie tędy przejezdzamy do pracy 2 razy dziennie i czuc rzadziej niz raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 14.01.05, 10:26 Załatwialismy w Contalu, bo myslelismy, że oni są od tego, żeby sprzedawać te mieszkania. Dlatego umowę rezerwacyjną podpisaliśmy z Contalem (mają pełnomocnictwo do reprezentowania Targfortu), a już tą właściwą umowę o wybudowanie mieszkania podpisaliśmy z Targfortem. W sumie to wszystko jedno. Nie było żadnych haraczy za pośrednictwo. Macie dzidzię? Może wiesz, czy będzie gdzieś plac zabaw? Początkowo mówiono, że będzie za 5-tym budynkiem mały ogrodzony placyk z huśtawkami i piaskownicą. Teraz okazuje się, że będą tam miejsca parkingowe dla gości. Nie uważasz, że to trochę głupio, żeby dzieci bawiły się na klatce albo na parkingu między samochodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani szczyglica Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.edipresse.pl 18.01.05, 14:55 witacie moi (prawdopodobnie) przyszli sasiedzi :)) co prawda dopiero wczoraj odwiedzilismy biuro firmy, obejrzelismy plany, wstepnie porozmawialismy na temat tego co jest i co bedzie. temat bardzo nam sie podoba i dlatego postanowilam - po przeczytaniu wszelkich zawartych tu opinii - zapytac jeszcze o kilka rzeczy. jestesmy kompletnie "zieloni" w temacie czeggo mamy sie wystrzegac, na co zwracac uwage w umowie, na ci sie nie zgadzac, jakie warunki zaakceptowac. Nie chcielibysmy wdepnac w przyslowiowa kake ale komletnie sie na tym nie znamy :( spojrzcie prosze przychylnym okiem. i poradzcie cos. zgodnie z informacjami z contala, w tej chwili sa wolne dwa poddasza - w drugim i trzecim budynku i zastanawiamy sie co bedzie lepsze. i czy mozecie doradzic jakis bank? bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje, bardzo nam pomocne przy tez zyciowej decyzji. pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje, do zobaczenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 18.01.05, 17:53 Zanim zdecydujecie się na poddasze, radzę je najpierw obejrzeć (u kogoś, kto już takowe kupił np w 1 lub 2 bloku. My też mieliśmy ochotę jak najprędzej kupić - było wolne poddasze w 3 budynku - ale poszliśmy obejrzeć takie mieszkanko w bloku nr 1. Chodzi o to, że "skosy" zabierają bardzo dużo miejsca, a to nie są w sumie duże mieszkania i każdy metr się liczy. W związku z tym postanowiliśmy poczekać i kupić normalne bez skosów w 4 budynku (podobno będą gotowe w lipcu-sierpniu). Plusem tych poddaszy jest fakt, że można tam zainstalować w mieszkaniu kominek. Poza tym, z której strony to jest wolne poddawsze? Z tej, co widać kominy elektrociepłowni? Chyba już bym wolał widok na domki w drugim rzędzie osiedla. Ale o gustach się nie dyskutuje. W sprawie umowy z developerem - czytaj wszystko na forum gazety o sztuczkach developerów. Poza tym nie musisz umowy podpisywać od razu. Weź umowę do domu, przeczytaj, podyskutuj, jak czegoś nie rozumiesz, weź prawnika - myslę, ze za 300 - 500 zł wyrazi jakąś opinię na temat umowy i zaproponuje zmiany (chodzi mi o umowę o wybudowanie mieszkania itp, a nie o tą pierwszą umowę rezerwacyjną podpisywaną z contalem). Poszukaj projektów umów na necie. Stracić kasę i wpuścić się w maliny zawsze zdążysz, lepiej posiedzieć i pomarudzić trochę dłużej i mieć dobrą umowę, bo jak to gdzieś czytałem - umowa to jedyne narzędzie w ewentualnej (odpukać - puk puk) późniejszej walce z developerem. Co do kredytu - nic nie wytargujesz oprócz obniżenia prowizji przygotowawczej (jesli założysz konto osobiste w tym banku, gdzie bierzesz kredyt). A dopóki żaden bank mi nie zapłaci za reklamę, :-) , to nie powiem który jest najkorzystniejszy. Trzeba chodzić po bankach i dyskutować o ofercie, ale zawsze warto zacząć rozmowę od tego, czy ma się zdolność kredytową (bo po co na darmo strzępić język, jeśli później się okaże, że nie masz zdolności i z kredytu nic nie będzie). Jak ma się dochody odpowiednie (i niewielkie obciążenia) to wtedy można przebierać w bankach. Pytać o koszty prowizji, koszty ustanowienia zabezpieczeń, koszty zmian w umowie kredytowej, koszty przewalutowania, koszty zmiany harmonogramu, koszty wcześniejszej spłaty (i warunki), a nie poprzestawać na informacji typu: "rozpatrzenie wniosku ZA DARMO" lub "wcześniejsza spłata ZA DARMO". Za darmo to można w zęby dostać, a nie kredyt. - Takie są moje doświadczenia z pewnym bankiem. Jak pogrzebiecie w Kodeksie Cywilnym, Prawie Bankowym, Ustawie O Gospodarce Nieruchomościami, Rozporządzeniu MF w sprawie sposobu naliczania i wysokości opłat sądowych, to ....uuuuuuuuu ..... myslę, że bardzo by to pomogło w konstruowaniu umowy z developerem i rozumieniu pewnych kruczków w umowie kredytowej. Ale najważniejszy to chyba KC rozdział o umowach cywilnoprawnych. Daj maila, to poszukam naszej umowy z Targforem i rzucę Ci elektronicznie. Ale epistoła!!! Pozdrawaiam kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
los_szczyglos Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 19.01.05, 11:11 wooow, przeczytalam to wszystko z zapartym tchem :) moj mail: katarzyna.szczygielska@edipress e.pl z gory dziekuje ci za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 19.01.05, 12:13 Masz na mailu. chyba ten adres źle Ci się wpisał. Podejrzewam, że skorygowałem prawidłowo. Czekam na opinię. Pozdrawiam. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka_78 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 12:29 Cześć! Ja też jestem bardzo ciekawa opinii!!! Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
los_szczyglos Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 19.01.05, 14:58 zmartwiles mnie troche tym, ze jesli nie bede znala kodeksu cywilnego i kilkunastu innych publikacji, nie wynajme prawnika itepe moge zostac, ze tak powiem przerobiona. poza tym na prawde mialam ochote na poddasze a pan w contalu powiedzial, ze skosy sa tak minimalne, ze prawe ich nie widac. a ty mowisz, ze sa duze. wiec to tez nie najlepsza wiadomosc. w sobote jestesmy umowieni na miejscu i bedziemy zgladac. nie ukrywam, ze zalezy nam na tym by jeszcze w tym roku miec juz swoj wlasny tzw place to live ale jesli mam miec tylko uroczy widok na komin elektrocieplowni to dziekuje, poczekam. hmm rozwialy sie lekko moje marzenia o szybkim i latwym kupnie fajnego mieszkania. jeszcze nie raz bede Was - moi drodzy (oby) przyszli sasiedzi - prosic o ew. rade, komentarz. A. Pan z firmy powiedzial, ze w budynku 4 wolne sa poddasza, tzn. pokoje 13 i 14. i w 5 tez dwa ale numerow nie znam, bo i sie nie interesowalam skoro to najbardziej narozny budynek. czy orientujecie sie czy ta 13 i 14 maja na prawde beznadziejne polozenie? pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka_78 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 15:24 Hmmm...,moja rada jest taka, że dobrze byłoby gdybyście obejrzeli sobie poddasze. Myślkę że to kwestia upodobania. My początkowo byliśmy zauroczeni samą myślą o miszkanku ze skosami i możliwością wybudowania tam kominka, lecz po odwiedzinach w jednym z mieszkań w 1 budynku uznaliśmy że taki układ jest bardz niepraktyczny. Dla jednej lub dwóch osób jest tam sporo miejsca - jeśli umebluje się wnętrze bardzo skromnie (1 komoda i TV itp.).Jeśli będziesz chciała wstawić jakieś mebelki dla dziecka to możesz mieć z tym problem. Jednak jak wspomniałam to kwestia upodobania i .. może pomysłu na aranżację.Polecam odwiedziny w jednym z mieszkań, jeśli będziecie tam z osobą z firmy to nie powinno być problemu, poza tym mieszkańcy są tam życzliwi i na pewno pozwolą wam zajżeć do siebie. Powodzenia! Co do KC to jeśli nie czuje się na siłach postudiować przepisy to polecam konsultacje z prawnikiem. Poprawnie skonstruowana umowa z developerem to naprawdę duży sukces. Oszczędzicie sobie dodatkowych nieporozumień i kłopotów z realizacją inwestycji w przyszłości. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
los_szczyglos Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 19.01.05, 17:33 w sobote wszystko sie wyjasni. dziekuje i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 21.01.05, 11:59 Witam My juz ogladalismy poddasze ze 3 razy. I skosy sa naprawde spore. Zaczynaja sie okolo 80 cm od podlogi, koncza na wysokosci okolo 230 cm i wchodza w glab mieszkania na metr. Nie ma ich tylko na wewnetrznych scianach i tam gdzie sa okna. Co do rozstawu to analizujac rozklad okien nie wiele sie zmienia w porownaniu do mieszkan na nizszych pietrach. Problemem jest dla nas kuchnia. Siedze i kombinuje jak by mozna bylo tam ustawic meble i za nic nie moge sobie tego jakos wyobrazic. Skosy niestety beda w niej przytlaczaly i pozostawiaja bardzo ograniczona przestrzen na meble. Placi sie za 50 m2 a czuje sie jak w 40 :( Czy jest tu ktos, kto mieszka na poddaszu albo byl w juz urzadzonym takim mieszkaniu ? Moze jakies pomysly ? Kopat76 czy moglbys mi rowniez podeslac Twoja umowe ? Pisalem do ciebie na maila gazeta.pl ale niestety nie odpowiedziales. pozdrawiam muki mukis@NOSPAM.alpha.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 21.01.05, 13:51 Witam, Przyznam, że nawet nie zaglądam na to konto, ale umowę postaram się wysłać jak najprędzej - czyli w poniedziałek z rana na adres pod Twom postem. Pozdro. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 24.01.05, 07:57 Sorry, zapomniałem wziąć ze sobą umowy, więc nie prześlę dzisiaj. ostaram się jutro. Już wpisuję sobie w "przypominaniu". Pozdr. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 24.01.05, 08:24 Ok dzieki :) p.s. jest tu moze ktos kto mieszka, albo zna kogos kto mieszka juz na poddaszu na tym osiedlu ? pzdr muki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.01.05, 12:09 Witam! Daj mi jakiegoś innego maila, bo na ten wysyłałem z pięć razy i coś z tym adresem nie halo. Za każdym razem zwraca mi wiadomość do nadawcy, że nie może znaleźć takiego hosta. Daj inny mail. Pozdr. kapat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 25.01.05, 13:16 mukis@alpha.net.pl lub mukis@poczta.onet.pl pzdr muki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 19.01.05, 18:08 Po pierwsze primo: Nie mówiłem, że na pewno zostaniesz przerobiona, tylko że to ograniczy w dużym stopniu ryzyko zostania na lodzie (puk puk). Po drugie primo: Jak jeszcze raz napiszesz, że "...pan powiedział..." to pęknę ze śmiechu i więcej nic nie napiszę. Ile Ty masz lat, żeby opierać się na tym,co "pan powiedział"? Po trzecie primo: Pożyjemy, zobaczymy. Obejrzycie, może się Wam spodoba i będziecie mieli własne M? Sprawa gustu. Po czwarte primo: Na rynku nieruchomości nie ma "okazji" i nie da się kupić "szybko, dobrze i tanio". Nie ma promocji ani posezonowych wyprzedaży. Nie powinno się spieszyć z wtopieniem dużej kasy, ale jak ktoś chce, to ja nikomu nie zabraniam. Po piąte primo: Czytam dalej Twój post i ... znowu "pan z firmy powiedział...". Oto moja interpretacja tego, co pan powiedział: "Sprzedaliśmy już wszystkie mieszkania na parterze, na I piętrze, na II piętrze, zarówno w tych blokach wybudowanych, jak i w tych, które się budują. A nikt nie chce kupić tych na poddaszu. Skosy są takie, że ich nie widać - nawet nie zauważysz, jak wyrżniesz głową w ten "skos". Ale nic nie doradzam ani nie odradzam, bo nikt mi za to nie płaci. Każdy ma swój nos i niech węszy po swojemu gdzie mu najlepiej się śpi. Po szóste primo: Co do beznadziejności położenia - kominy są daleko na Żeraniu, a wcześniej zieleń i małe domki. A okna w mieszkaniach z drugiej strony budynku - będą wychodziły na budynki naprzeciwko (wkrótce powstanie drugi rząd budynków). Twój wybór - zieleń (blisko)i kominy (daleko) czy sąsiad z naprzeciwka patrzący Ci w talerz. A narożny budynek też ma wady i zalety (nie wiem jak ze szczelnością ścian i okien, ale prospekt z narożnego budynku chyba będzie ciekawszy niż z budynku "środkowego"). My już dokonaliśmy wyboru. A Wy? Jesli macie wątpliwości - jest setka developerów w Wawie i jest w czym wybierać. Życzę szczęścia i pozdrawiam obiektywnie. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 08.02.05, 07:59 Proponuję tak liczyć powierzchnię w mieszkaniu ze skosami (sprawdź w prawie budowlanym czy w innym, czy są na to jakieś normy): 100% ceny za powierzchnie od wysokości 1,90 m, a nie jak oni proponują na całości. Inne rozwiązanie to 50% ceny za powierzchnię między 1,4 a 2,2 m, a 100% za powierzchnie powyżej 2,2 m. Zapytaj, może zechcą ponegocjować. Taka to tylko propozycja zaciągnięta z innego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Siemieniec Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:03 i tu sie mylisz...cena piwnicy jak sie kupuje w firmie Targfort 5300 za 8,4 m2 i 5959 za 9.2 m2 a wiec przeplaciles:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.01.05, 08:20 A skąd Łaskawa Pani wie, ile dałem za piwnicę? Poza tym wstępną umowę o wybudowanie i zakup mieszkania podpisałem z Targfortem, a nie z Contalem, więc nie wiem gdzie mogłoby leżeć źródło ewentualnych różnic. Proszę (jeśli można) o wyjaśnienie. Pozdrawiam kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 14.01.05, 11:26 Jak narazie to sie nie interesowałam placem zabaw bo moja dzidzia ma 7 mc, ale słyszałam plotki że na przeciwko tych domków nad Wisłą będzie coś w rodzaju centrum rozryki rodzinnej. Niewiem na ile to prawda, ale się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka_78 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 17:27 Witam Sąsiadów! Ja również zamieszkam w 4 budynku.Ciekawa sprawa z tym centrum rozrywki rodzinnej, a gdzie o tym słyszałaś??? Ja jednak wolałabym aby moje dziecko miało swoje miejsce do zabawy blisko domu. Czytałam posty, bardzo przerabiacie to swoje mieszkanko, no cóż najważniejsze aby było wygodne... :-) POZDRAWIAM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 18.01.05, 18:13 Witam moich nowych sąsiadów. Odnośnie tego centrum rozywki to informacje nie są potwierdzone ktoś coś słyszał... Doszły mnie również plotki, że ma się zmienić wykonawca i novum się ma wynieść z Myśliborkiej. Najbardziej się zmartwiłam że jak szybko nie znajdą innego to mogą być opóżnienienia w naszych budynkach chociaż oni twierdzą że tak nie będzie bo ten termin byl brany na wyrost ze względu na srogą zimę, ale jak widać to zimy nie ma tego roku a budowa stoi w miejscu. Bardziej pracują przy 3 budynku jest ju pomalowany i coś dłubią przy balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 19.01.05, 17:43 Któregoś dnia poszedłem do targfortu zanieść plan ze zmianami do rozkładu scianek działowych i układu łazienki. Okazało się, że mimo iż zmiany są minimalne, to też będzie "wycena wprowadzanych zmian i ewentualna dopłata lub zwrot kasy" (obawiam sie, że prędzej na księżycu będzie disneyland niż zwrócą jakąś kasę w związku z np. mniejszą liczbą ścianek działowych). Poza tym życzą sobie dodatkowej kasy za postawienie ścianki działowej między kuchnią a dużym pokojem. Niech ich...... Na planie było uwidocznione miejsce na szafę wnękową więc myślałem, że tam będzie ścianka, wystarczy tylko załatwić "drewno i montaż". A tu zonk - jak zapłacisz, będzie ścianka. Może nie będzie to wszystko dużo kosztowało, napiszę na forum jak nam to wycenią. Wycenie również będzie podlegała czynność przesunięcia tzw. kibla z jednego rogu łazienki w drugi. Na każdym kroku bedą doić jak cholera. Zobaczymy na ile to wszystko wycenią. Dodam, że wprowadzane przez nas zmiany są minimalne. Jak dostaniemy kosztorys, to napiszę. Kolejny news: W mieszkaniach 2-pokojowych przewiduje się następujące drzwi: wejściowe ("antywłamaniowe"), drzwi do łazienki, do kuchni, do pokoju "małego", a do salonu już nie. Trochę dziwne. Ale na planie jak podpisywaliśmy umowę, to też ich chyba nie było, więc nie mam pretensji, tylko jestem zdziwiony. Tylko tak piszę, żeby nikt nie był zaskoczony. A teraz kuchnia: Już mówią, że nie będzie zlewu pod oknem (chociaż na planie jest pod oknem). Przesuwają zlewy na inną ścianę nikogo nie pytając o nic i "robią to za darmo" (komentarz własny :-))) Pytam, czy przesuną mi podłączenie kuchenki (elektrycznej) pod otwór komina (bo na planie jest kuchenka na całkiem innej ścianie niż komin - i jak tu zamontować okap?). Gość mi odpowiada, że nie wie czy tak można, czy "da się", że musi pogadać z elektrykiem...., Więc ja mu mówię, że już kupię te 3 metry kabla trójfazowego, niech mi tylko przesuną gniazdo. Gość powiedział, że zobaczy, co da się zrobić. Może da się załatwić bez zbędnych formalności, bo nie mam czasu po budowach ganiać i patrzeć im na ręce. Z firmą novum to prawda. Są jakieś zawirowania, tylko nie wiem z jakich powodów. Ma wejść nowy wykonawca, ale kiedy? Kto to wie. W związku z tym przewiduję oddanie mieszkań na koniec września, zamiast przewidywanego lipiec- sierpień. W związku z tym, że nie ma wykonawcy, nie ma komu sporządzić kosztorysu zmian i nie wiadomo, kiedy będzie coś wiadomo. Nie ma wykonawcy, budowa stoi w miejscu, i nie wiadomo, kiedy coś ruszy. Za dużo tych "nie wiadomo". Lubię wiedzieć, w co poakuję kasę, ale tu już są dwie niewiadome. Mam nadzieję, że moją niewiedzę jakoś uda mi się zwalczyć, oraz że mieszkania uda nam się nabyć w terminie przewidzianym w umowie, czego sobie i przyszłym sąsiadom życzę. P.S. Nie mam dokumentów poświadczających treść dzisiejszych rozmów, więc nie ma podstaw ku temu, żeby mi wierzyć. Jednocześnie moją intencją nie jest podkopywanie zaufania do targfortu. Dotychczas "mury rosły" jak tylko pozwalała na to pogoda. Obecnie jest -5*C i chyba nic i tak by nie robili na budowie, więc jeśli miała być zmiana wykonawcy, to chyba teraz jest najlepszy moment - jak jest mróz i beton zamarza w betoniarkach. Znów słowotok. Sorry, że zanudzam. Chyba założę bloga. Pozdrawiam. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 20.01.05, 08:11 W naszym przypadku chyba jest problem z wycena scianek bo novum już nie chce bo jak ma sie zwinac to nie ma sensu. Przyjdzie ktos nowy to niech sie martwi. Scianka pomiedzy kuchnia i pokojem rzeczywiscie jest odplatna bo jak twierdza nie ma jej na planach koszt w 2 bloku był ok.tys.zl. Nam powiedzieli że drzwi wcale nie bedzie beda tylko wejściowe do miszkania. Mnie tez juz wkurza ze nic sie nie posuwa i sie opózni a my czekamy na to mieszkanie jak na zbawienie bo gnieździmy się z dzieckiem w kawalerce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 20.01.05, 08:40 Nieźle się cenią - 1000 złociszy za kawałek ściany (i to nie nośnej, tylko działowej). U mnie wycena będzie jak będzie nowy wykonawca. Pożyjemy zobaczymy. Albo ich pochwalę albo zganię. Się okaże. My się "gnieździmy" w 2-pokojowym mieszkanku (40m kwad) we dwie osoby, ale też mam dosyć płacenia 1200 miesięcznie i nic z tego nie mieć. Pozdrawiam. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 21.01.05, 12:11 Ja rozmawialem przedwczoraj i przyblizony koszt scianki to powinien byc rzedu 300pln. Ale to wszystko sa slowa a wszystko sie okaze po podpisaniu umowy a wtedy juz nie za wiele bedzie do powiedzenia .... pzdr muki Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 21.01.05, 14:44 Ze swego doświadczenia wiem , że tego typu przeróbki taniej i lepiej zrobią wam ludzie z ekipy którą i tak wynajmiecie do wykończenia mieszkania. A jeżeli idzie o Nowum to Targfort rozstaje się z tą firmą od około roku. Podobno za nasze pieniądze które Targfort im wypłacił kończą swoje osiedle w Otwocku Jaka jest prawda diabli wiedzą. Na to że odbierzecie w terminie mieszkania raczej bym nie liczył W naszym przypadku terminy też były podawane z "rezerwą" na ostrą zimę i nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 21.01.05, 15:15 Mopit! Właśnie zabiłeś moje marzenia!!!! Jak mogłeś? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Siemieniec Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:34 Witam wszystkich zainteresowanych odnośnie budowy i kupna mieszkania przy osiedlu "Przy Trakcie Wislanym" zapraszam do biura firmy Targfort w godzinach popołudniowych. Wyjasniam: mieszkania na osiedlu sprzedaja pełnomocnik firmy Targfort Izabela Siemieniec. Natomiast firma Contal jest to firma z zewnątrz, która została zatrudniona do sprzedaży bloku 1 i 2 ale wziązku z powolna sprzedażą przez Contal firma Targfort postanowiła sprzedawać sama. Róznica jest w cenie piwnicy chociażby: FAKTYCZNA CENA PIWNIC 8,4 M2KOSZTUJE W FIRMIE TARGFORT 5300 BRUTTO, NATOMIAST 9,2 M2 5950 BRUTTO.Pozatym nigdzie na planach nie ma, ze zlew znajduję się pod oknem! Nie ma tez w ofercie drzwi wewnętrznych, natomiast wejscie do dużego pokoju zaprojektowane jest bez drzwi! ( według projektu architekta pana Rzepki) Jezeli są osoby zainteresowane wzorem umowy chętnie udostepnie. I proponuje nie martwic sie na zapas opóźnieniami, bo w 3 bloku w umowach kupujący mają date ostatecznego oddania 28 luty 2005.A dzis jak mi wiadomo jest 24 styczen 2005. Jezeli chodzi o koszt scianki - to samo postawienie miedzy pokojem a kuchnia kosztuje ok 300 zł , cene zawyza podłaczenie mediów na scianie w przypadku gdzy klient z kuchni robi mały pokoj, a kuchnię planuje w duzym na zasadzie aneksu.Pozatym Państwo kupując mieszkanie kupuja konkretny projekt z konkretnym rozstawieniem scianek więc przeróbki kosztuja i nikt w firmie TARGFORT NIE OPOWIADA, ŻE JEST TO ZA DARMO. PAŃSTWO KUPUJA MIESZKANIA ZE STANDARDOWYMI SCIANKAMI...JAK KOMUS SIE ZACHCE MIEC KOMINEK NA PODDASZU TO ZA TO NIESTETY MUSI ZAPŁACIC.Pozdrawiam wszystkich moich klientów zwłaszcza pania Ewę z bloku nr. 4 z mieszkania nr. 5 Izabela Siemieniec izasiemieniec@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.01.05, 08:15 Witamy serdecznie Panią z Firmy! Mam parę wniosków w sprawie Pani postu (może to Pani nazwać "upierdliwością, ale...). 1. Wstepną umowę kupna-sprzedaży podpisywalismy z Targfortem, a nie z Contalem, więc chyba nasza cena piwnicy nie powinna odbiegać od normy? 2. Cytuję: "Pozatym nigdzie na planach nie ma, ze zlew znajduję się pod oknem!" - BREDNIE!!!! Do umowy załączony mamy plan mieszkania, w którym zaznaczone jest położenie kuchenki (chodzi o pokazanie umiejscowienia gniazda prądu trójfazowego) i ZAZNACZONY JEST ZLEW POD OKNEM!!! (ale o to się nie upieram, bo wiem, że trudne może być przeciąganie instalacji pod okno) - sygnalizuję tylko fakt, że tak jest w projekcie) 3. Następny cytat: "Nie ma tez w ofercie drzwi wewnętrznych, natomiast wejscie do dużego pokoju zaprojektowane jest bez drzwi!" OKej, na planie nie ma drzwi do dużego pokoju - Tu ma pani rację, jednak DO ŁAZIENKI i DO DRUGIEGO POKOJU i DO KUCHNI SĄ DRZWI NA PLANIE (chyba że mamy dwa inne dokumenty, wówczas nie wiem kto ma rację). A może projekt każdego budynku (lub mieszkania) jest inny? Inne wnioski: Chwała Targfortowi, że można negocjować postać umowy - to plus tej firmy. Co do opóźnień - o tym możemy pogadać z mieszkańcami drugiego bloku. O bloku nr 3 nie mówmy, bo jeszcze budowa nie zakończona. Koszt ścianki 300 zł - to miło, że umiarkowana cena. Złożyłem projekt zmian w projekcie, pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam przyszłych (mam nadzieję, że od sierpnia) sąsiadów, jak również Panią I.S. Narazie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:47 Gość portalu: kapat76 napisał(a): > 3. Następny cytat: "Nie ma tez w ofercie drzwi wewnętrznych, natomiast wejscie > do dużego pokoju zaprojektowane jest bez drzwi!" OKej, na planie nie ma drzwi > do dużego pokoju - Tu ma pani rację, jednak DO ŁAZIENKI i DO DRUGIEGO POKOJU i > DO KUCHNI SĄ DRZWI NA PLANIE (chyba że mamy dwa inne dokumenty, wówczas nie > wiem kto ma rację). A może projekt każdego budynku (lub mieszkania) jest inny? Nie znam tej konkretnej umowy i tych konkretnycjh palnów, ale zdziwiłbym się, gdyby mieszkanie oddawane w stanie surowym (bez podłóg) miało zamontowane drzwi wewnętrzne. Tak samo na większości planów zaznaczony zlew, czy kuchenka, ale przecież kuchenki i zlewu nie dostaniesz z mieszkaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 09.02.05, 12:07 Taa ... szkoda , że pani Iza nie wkłada w wyjaśnienie naszych wątpliwości tyle energii co w namawianie do kupna mieszkań. Powinno to być w jej i Targfortu interesie. Drzwi do kuchni , łazienki i sypialni są montowane lecz wyglądają raczej paskudnie. Nowum zwinęła już z budowy swoje baraki co dalej ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 11.02.05, 16:34 Chodziło mi oto, że ktoś wciska kity, że nigdzie nie jest zaznaczony zlew, ani drzwi, ani .. itp. A wszystko to jest na planie (zlew i kuchnia oczywiście tylko po to, żeby pokazać umiejscowienie odpływów, rur i podłączeń elektr.). A na temat drzwi wewn. była rozmowa taka, że są na planie i będą w rzeczywistości (oczywiście minimalny koszt i kiepskiej jakości drzwi i futryny, ale będą), więc niech nikt nie wciska kitów, że coś jest tylko narysowane, a tak naprawdę to czegoś nie będzie. Oczywiście nigdzie nie upierłem się o to że ma być kuchenka ani o zlew, więc "co mi tu pan/pani imputuje???". Zdziw się, ale mis=eszkanie będzie z drzwiami wewn. A o zlewie i kuchence nie mówiłem że mają być, więc proszę Cię, nie tłumacz mi co dostanę, a czego nie dostanę. Pozdr. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka pytanie IP: *.chello.pl 30.11.06, 21:55 witam serdecznie, mam takie pytanko, czy do budynków jest podłączona instalacja gazowa, czy tylko elektryczna? Gaz zawsze jest tańszy niż prąd Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_75 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 25.01.05, 10:24 Pani Izo dziękuję za pozdrowienia i widzę że pojawiła się Pani na naszym forum. To miło że wyjaśniają się wszystkie obawy Z góry dzięki i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
5pg Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 25.01.05, 15:42 Czy wiecie jak daleko od tego osiedla ma przebiegać trasa mostu północnego? Most ma się łączyc z płochocińską, czy ktoś z was oglądał plany w urzędzie gminy? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.01.05, 16:57 A ja słyszałem, że most ma łączyć Pstrowskiego z Obrazkową. Pierwszy raz słyszę że ma się łączyć z Płochocińską. Gdyby to była prawda (że jednak Płochocińska) to byłoby troszkę nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
5pg Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 25.01.05, 20:00 dot. mostu północnego poszukałem i coś znalazłem nie za dużo ale coś, mapki niestety brak, most teoretycznie ma przebiegać ul. obrazkową ale.... pod tymi adresami pare uchwał dot. planu zagospodarowania przestrzennego osiedla PIEKIEŁKO www.bialoleka.waw.pl/gmina/mieszkania/opracowania.htm www.bialoleka.waw.pl/gmina/mieszkania/transport.htm pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.01.05, 20:33 Świetna sprawa, dzięki wielkie. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
los_szczyglos Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 26.01.05, 12:13 a ja nadal nie widzialam zadnego mieszkania. umowieni bylismy z panem z contala w poniedzialek. nie dosc, ze spoznil sie ponad pol godziny w zwiazku z czym musielismy stac i marznac przemieniajac sie w balwany. poza tym gdy przyjechal okazalo sie, ze juz jest za pozno i nie mozemy obejrzec budynku numer 3 poniewaz mieszkania sa w trakcie oddawania a kierownika budowy nie ma w zwiazku z czym nie ma kluczy a poza tym musialby miec zgode ktoregos z mieszkancow - a jej nie ma. nastepnie, w zwiazku z tym, ze zna na owym osiedlu dwie osoby, postanowil sie do nich dostac aby pokazac co i jak wyglada. ale pech chcial, ze owych osob nie bylo. ogladania bylo tyle, ze pozagladalismy ludziom w okna na parterze. no i stalismy godzine na mrozie. juhu juhu. niech zyje profesjonalizm firmy. bo do czego sluza telefony. przestaje mi sie to podobac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 26.01.05, 13:00 Tu na forum jest jakaś Pani Iza, która sprzedaje te mieszkania "z ramienia" Targfortu. Zaklikaj do niej, może jest konkretniejsza od contalowców- "cfaniakuf". Nie rozumiem. Jak taki gość się może umawiać na oglądanie mieszkania, nie mając jakiegoś mieszkania do pokazania?? Śmieszny facet. Coś kręci. A oglądanie mieszkania przez okno, to jak próbowanie lizaka liżąc przez papierek. Może jak mieszkania są puste i pomalowane na biało, to wydają się większe? A po umeblowaniu okazuje się, że się tam już nie ma gdzie ruszyć? Tym bardziej upewnia mnie to w przekonaniu, że dobrze by było obejrzeć wykończone, umeblowane mieszkanie (jeśli chodzi o mieszkanie ze skosami). Nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 26.01.05, 13:04 Tu jest kontakt do innego (niecontalowego) sprzedawcy: Izabela Siemieniec izasiemieniec@wp.pl Poczytaj parę wątków wyżej. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 14.02.05, 22:39 Witam ponownie, już powyjasniałem problemy i teraz moge pogadac o sprawach nastepnych. Widze że dyskusja trwa na temat zarządzania budynkami, z tego co mi powiedziano jak podpisywałem umowę rezerwacyjną to administrowanie budynkiem ma trwać 1 rok a potem ma być zakładana wspólnota, z tego co zrozumiałem to chyba 1 wspólnota na 1 budynek , ale mogęsię mylić , zastanawiam się też czy administowanie ma trwać 1 rok od daty odbiru budynku? czy całej inwestycji?. I tak przy okazji może ktoś z mieszkańców powiedział by jak wygląda czynsz w tej chwili i jakie tam są stawki i za co, oraz czy to jest drogo czy nie, bo generalnie nie wiem jak to wygląda cenowo. Aha , chciałbym nadmienić że dziękuję za wyczerpujące informacje i sprostowanie mojej wcześniejszej błędnej wiedzy na temat hipotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten "gosc" Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:51 Oglednie mówic lubi Pan potwierdzac nieprawde. Zgadza sie , czekal Pan a ja sie spoznilem. Nie napisal Pan jednak,ze bylem z Panem w caglym kontakcie telefonicznym, tlumaczac czemu to spoznienie zawdzieczam .Laczylem sie z Panem kilkakrotnie .na piec minut przed umowionym terminem spotkania rozmawialem z Panem stojac w polowie mostu Grota Roweckiego, przepraszajac za to ze jest slisko, ze samochody stoja i jakakolwiek jazda jest niemozliwa -dal mi pan 5 minut na zjawienie sie na miejscu. nadmienie tez ,ze ze srodmiescia wyjechalem z godzinnym wyprzedzeniem terminu spotkania, bo moim zwyczajem jest byc punktalnym .Pokornie prosze o wybaczenie ze nie skoczylem w nurt Wisly bo z pewnoscia wplaw byl bym szybciej.Zapomnial Pan jeszce o jednym, Byl pan umowiony pierwotnie na sobote i nie raczyl Pan powiadomic, ze pan nie przyjedzie, a czkano tam na Pana. Powie Pan klienient nasz pan i tak wlasnie wszystkich traktujemy. Umawiamy sie w dogodnych dla klientow porach nie baczac na to czy jest 20-ta wieczorem, czy niedziela. Czekamy godzinami na tych, ktorym nie przeszkadza ich wlasne spoznienie lub poprostu niepojawienie sie na umowionym spotkaniu. Drogi Panie - uprzejmosc obowiazuje obie strony. Zycze powodzenia oraz tego , aby sie PANU WRESZCIE COS SPODOBALO. z WYRAZAMI Szacunku Spóznialski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 27.01.05, 08:28 no i tam jest napisane: 1) adaptuje się istniejący układ drogowy, z wyjątkiem: - zachodniego odcinka ulicy Obrazkowej, w związku z projektowaną realizacją Trasy Mostu Północnego, oraz 5. Plan ustala przekształcenie ul. Obrazkowej w ulice lokalną oraz likwidację jej zachodniego odcinka w związku z projektowaną Trasą Mostu Północnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 27.01.05, 09:04 Może ten plan jest nieaktualny? A może.... Ale też nie wynika z niego, że do mostu będzie dojazd ulicą Kasztanową, Płochocińską czy też Familijną. Może dojazd do mostu będzie ulicą Porajów i Niegodziców, a z Obrazkowej zrobią "ulicę lokalną". Zadałem pytanie o most północny na forum "komunikacja". Zobaczymy, co ludzie popiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:09 powiedzcie coś o tych mieszkaniach, można jeszcze kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 27.01.05, 15:34 Parę linków, któryś może zadziała: www.tanie-mieszkanie.pl/source/ pages/glowna.htm albo wpisz w googlach targfort , contal , myśliborska... Coś na pewno się znajdzie. A czy mozna jeszcze kupić, to nie wiem, zapytaj Izy Siemieniec (sorry, jeśli przektęciłem nazwisko). Pzdr. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Siemieniec Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:26 Są jeszcze wolne mieszkania w 4 i 5 bloku na poddaszu na parterze w 5 bloku na 1 i 2 pietrze. Zapraszam kontakt mailowy izasiemieniec@wp.pl Pozdrawiam Iza Siemieniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 01.02.05, 17:48 No ludzie, napiszcie coś!!! Naprawdę nic się nie dzieje na Myśliborskiej????? Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 02.02.05, 13:27 Muszę Cię zmartwić. Przy waszych budynkach nic się nie dzieje. Może to wina pogody ale dopytał bym się o to u Pana Domańskiego. Mieszkańcy pierwszych budynków dalej nie mają aktów notarialnych na swoje mieszkania. Za to do trzeciego budynku wprowadzają się już pierwsi lokatorzy. Dziś czytałem że od marca polepszy nam się dojazd Mają w końcu oddać stację metra przy Placu Wilsona a E4 ma tam jeździć w szczycie co 2 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muki Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.cst.tpsa.pl 02.02.05, 14:33 A jakim autobusem bedziesz do przystanku E4 dojezdzal ? :) pzdr muki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 02.02.05, 17:26 A gdzie tam jest najbliższy E-4? Zatrzymuje się na Płochocińskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 03.02.05, 13:34 Obok widziałem post o czynszach na naszym osiedlu. Otóż obecnie płacimy zaliczki za wodę , grzanie i śmieci co pani administrator wyliczyła na 231,1 zł za miesiąc na lokal. Kwota jest rozbita na poszczególne media ale w tej chwili nie pamiętam ile za co dokładnie. Jednak np zaliczki na grzanie są w porównaniu z tymi które płacą moi znajomi bardzo wysokie. Właśnie wykłócam się z panią o to by obliczyła mi średni koszt ogrzania lokalu po pierwszym kwartale Jest to bardzo prosta rzecz Niestety z panią rozmawia się niezwykle ciężko Jest jakoś mało komunikatywna. Następną opłatą ma być opłata za zarządzanie i słyszałem że pani administrator chce sobie zażyczyć 4zł od metra. Mieszkańcy szykują bunt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 03.02.05, 16:48 ?????????????????!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 4 zł od 1 metra za samo zarządzanie??? Chyba źle zrozumiałem, bo to by było w sumie prawie 450 zł za 50 m mieszkanie!!!! Czyżby kobieta liczyła sobie 100% prowizji za przekazywanie opłat od właścicieli do dostawców mediów? Chyba te 4 złote za 1 metr to będzie całkowita opłata razem z mediami, ogrzewaniem, czynszem, KOSZTAMI ZARZĄDZANIA itp? Jeśli się mylę, to długo chyba ten zarządca nie porządzi. Spoko, znajdzie się kogoś, kto zażyczy sobie normalnych stawek. 2 złote za metr już by było lichwą, ale 4????? Ile was już jest w bloku? Macie wspólnotę? Zbuntujcie się i przegnajcie lisa z lasu. Pozdrawiam optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 04.02.05, 13:25 Nooo ... podobno ma to być tylko za zarządzanie Tak słyszałem. Teraz płacimy tylko za media Mieszkania nie są jeszcze naszą własnością więc nie płacimy za zarządzanie ale nie możemy też jeszcze założyć wspólnoty. Co do zarządcy to masz rację Nie wróżę tej pani dłłługiej kariery w naszej przyszłej wspólnocie. Wasze budynki co prawda tymczasowo nie pną się do góry ale to co zostało zbudowane ma już barierki na balkonach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 03.02.05, 13:09 Po śniadanku przyda Ci się mały spacerek. Brzuszek wolniej będzie rósł :-)) Najbliższy dla nas przystanek E4 to Ekspresowa Trzeba się nieco cofnąć ale odległość jest podobna jak do Płochocińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 04.02.05, 10:36 Witam, z racji tego że chce kupić mieszkanie na tym osiedlu to mam do was kilka pytań które mnie nurtują. 1. Czemu mieszkańcy pierwszych budynków nie mają jeszcze aktu notarialnego ? 2. Czy i mieszkańcy i przyszli mieszkańcy nie boją się , że na księdze wieczystej jest dług w wysokości 3,6 mil zł i jak się firma zwinie to bedą musieli go spłacić bo nie mają jeszcze aktów ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mopit Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 04.02.05, 13:28 Może Pani Iza odpowie .. bo to mieszkańców pierwszych budynków też interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2121 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:56 No...pani Izo! Co z tymi dluuuugami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 04.02.05, 17:36 Noż do czorta!!!!! Ja mam odpisy z ksiąg wieczystych, z których wynika, że nieruchomości, na których jest budowany budynek nr 4 oraz na którym będzie droga i parkingi nie są obciążone. Możesz podać do siebie telefon to rufnę, żeby naswietlić sobie kwestię? Dodatkowo, w listopadzie podpisując z nami umowę developer zobowiązał się (na piśmie), że nie będzie obciążał nieruchomości hipotekami. Z jakiego dnia jest wpis tych hipotek? mógłyś rzucić trochę więcej szczegółów? Mój adres: kapat@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 05.02.05, 00:57 Witam, no wiec sprawa wygląda tak , poprosiłem moją koleżanke z biura nieruchomości aby sprawdziła firmę, bo nie chce kasy w ciemno wywalac. I dostałem telefon rano że na hipotece jest dług w wysokości 3,6 albo 3,8 mil nie pamiętam dokładnie. Powiedziała mi że jak chce podpisywać umowe przedwstępną to tylko w postaci aktu notarialnego. W poniedziałek ma mnie zabrać do sądu hipotecznego tak abym sam mógł zobaczyć co i jak. Wic dajcie mi czas do poniedziałku abym zweryfikował na własne oczy to co tam jet napisane. Nie chce nikogo wprowadzać w błąd , przyjmijmy że na dzień dzisiejszy tylko to słyszałem ,a w poniedziałek potwierdzę lub przeprosze za zamieszanie, ok ? BTW. daje mi do myslenia tylko to że ludzie w budynkach oddanych tak dlugo czekaja na swoje akty. i czemu zmienia się inwestor ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 05.02.05, 09:52 Zwróć uwagę, że budowa jest prowadzona na nieruchomościach opisanych w kilku księgach wieczystych. Jeszcze raz sprawdziłem w domu umowę i odpisy z KW. Działy 4 były nieobciążone, w działach 3 były wpisy o wybudowanie mieszkań. W umowie Developer oświadczył, że za wyjątkiem tych ww. nie ma wpisanych innych ograniczonych praw rzeczowych, a poza tym w przedostatnim chyba punkcie umowy kupujący (czyli my) oświadczyliśmy, że wyrażmy zgodę na obciążenia nieruchomości Z WYJĄTKIEM USTANOWIENIA HIPOTEKI. W poniedziałek moja luba też idzie do sądu zbadać księgi - zobaczy kiedy wpisano hipotekę, i z jaką datą złożono wniosek o wpis tej hipoteki. MAm nadzieję, że się mylisz, ale.... pożyjemy, zobaczymy. A G D Z I E P A N I I Z A S I E M I E N I E C ? C Z Y O N A N I E M O G Ł A B Y N A M W S Z Y S T K I E G O W Y J A Ś N I Ć ? PANI IZO!!!! CZZEKAMY NA ODZEW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 05.02.05, 13:51 no to kilka spraw ktore jeszcze mi tu wyszły. 1. Rozmawiałem w Gminie Białołęka w wydziale architektury z Panią Lidią Pędrak (tel. do niej to 5103196)i powiedziała że nie mają kopii z TargForte o tym że są włąścicielami terenu ! 2. w sądzie hipotecznym jest na którejś z ksiąg informacja ze firma posługuje się w umowach nieprawidłowym numerem regonu (brak zera) i ma tydzien na poprawienie. 3. Gdzie jest wymagana przepisami budowlanymi tablica informacyjna na której jest napisane kto jest właścicielem, kto developerem i inne takie sprawy 4. tia cos jeszcze mialem w glowie i zapomnialem, jak sobie przypomnę to się jeszcze odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 05.02.05, 13:54 4. Czemu firma targforte posługuje sie mianem developera jeśli nie ma jej nigdzie w spisie developerów ? tak mozna ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 05.02.05, 18:21 Znalazłem tablice informacyjna takze przepraszam za ta , chodz nasuwa sie kolejne pytanie czenu generalny wykonawca który jest na tabkicy informacyjnej firma Novum z Kalisza odcina sie od tej inwestycji i nie chce powiedziec czemu jej juz nie realizuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:47 Jeżeli się odcina i nie chce powiedzieć to może ma coś na sumieniu ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.02.05, 10:11 Nazwa "developer" to nie jest nazwa zastrzeżona, nie trzeba się zapisywac do stowarzyszenia, żeby używać tej nazwy już potocznej (przyjęło się, że każdy, kto organizuje budowę, to developer). A w ogóle to przydałby się tu ktoś z Contala albo Targfortu i wyjaśnił wszystkie kwestie (np. Pani Iza S. lub Pan, Co Wyjaśniał Kwestię Spóźnień Na Spotkania Z Klientami. Myślę, że to by oczyściło atmosferę wokół inwestycji. CZY KTOŚ MNIE SŁYSZY???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta-sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:49 słyszy, słyszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta_sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:39 Oj oj ..... Gdzie firma TARGFORT mianuje się jako DEVELOPER ????!!!! Panie DZINGIZ "tak nie można ..." TARGFORT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta_sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:44 Proponuje walić do źródła i wyjaśniać wątpliwości !!! Np to, że Gmina nie ma kopii to może być wina GMINY a nie TARFORTU i zamęt się robi, że strach :-) itd ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.02.05, 10:03 Otóż dziś jest poniedziałek. Moja luba była dziś w sądzie, sprawdziła KW, na których buduje się nasz blok (nr 4) i nie było wpisów hipotek, nie było też złożonych do sądu wniosków o wpisy hipotek. Dowiedz się o które numery ksiąg wieczystych Ci chodzi, i wtedy będzie można coś wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:32 INWESTOR sie nie zmienia. Zmienia sie GŁÓWNY WYKONAWCA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.02.05, 13:50 A czy można wiedzieć, ile czasu ten wykonawca będzie się zmieniał i czy będzie to miało przedłożenie na terminy oddawania kolejnych budynków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta-sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:43 Bardzo proszę o sprostowanie na łamach formum bardzo ważnej nieścisłości ... Zabezpieczenie dotyczy INNEJ działki a mianowicie tej na której w tej chwili stoi hala TARGFORTU ( 72/4 ) Działka na której budowane są w tej chwili bloki ( czyli 72/6 przed podziałem )jest wolna od jakichkolwiek obciążeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2121 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:12 A co z aktami notarialnymi dla mieszkancow? Dlaczego to tak dlugo trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.02.05, 15:02 Brawo!!!!!!! Dzięki za wyjaśnienia, bo już zaczynałem się denerwować (chyba nie tylko ja). Może by coś jeszcze o przyczynach opóźnień ze sporządzaniem aktów notarialnych? No i jak z tym nowym wykonawcą? Pozdr. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta-sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:15 Opóźnienia wynikają z "opieszałosci" ludzi z Nadzoru Budowlanego. Niestety, czują się zupełnie "luźno" Ustawowy termin odpowiedzi na nasz wniosek upłyną pod koniec stycznia 2005. Potem kobitka była na L4 a jak wróciła - oświadczyła, że jeszcze NIE WIE ... "JA TU JESTEM KIEROWNIKIEM TEJ SZATNI I CO MI PAN ZROBI ? ..." Nie ma żadnych podstaw do posądzania TARGFORTU o mydlenie oczu nabywcom mieszkań - bo wszelkie formalności zostały dopełnione. A co do nowego wykonawcy - jak tylko będą konkretne i sprawdzone w 100 % wiadomości - damy znać. Po co teraz coś co nie musi być ostateczne. W każdym razie na pewno budujemy dalej :-) Myślę, że potwierdzone info "kto" - za kilka dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.02.05, 16:56 Wow! A to się wziął Przedstawiciel za robotę!!! Dzięki za rzeczowe wyjaśnienia. Mam nadzieję, że Przedstawiciel będzie zabierał głos zawsze, jak pojawią się jakiekolwiek niejasności czy wątpliwości. Pozdrawiam optymistycznie. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta_sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:18 Optymizmu nigdy nie zawiele :-) Będziemy odpowiadać w miarę naszych mozliwości - tta_sprzedawca i Izabela S. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 09.02.05, 20:16 tak , własnie o tej mowiłem czyli 72/4 na której jest zadłuzenie na kwotę 3,8 mil zł bod inwestycje na zbudowanie osiedla. a zgodnie z umową rezerwacji "punkt 1.1 Spółka Targfort oświadcza, że jest właścicielem działki gruntu powierzchni 6891m2 nr 72/4 z obrębu ........ punkt 1.2 na wyżej opisanej nieruchomości realizuje budowę osiedla wielorodzinnych domów mieszkalnych" czyli na tej zadłuzonej wynika z umowy. a dodatkowo w punkcie 1.3 jest podane zezwolenie na budowe nr 452/2001 i w tym zezwoleniu czytamy ze dotyczy ono działek 72/4 i 72/6 czyli na działce zadłuzonej . druga sprawa to budynki ktore powstaja czyli 4 i 5 sa na dzaiałkch jak mowi gosc kapat na działkach 72/9 72/14 72/15 a takich działek w ogole nie ma na pozwoleniu na budowe. Generalnie to nie znam sie za dobrze na tym i po prostu moje pytania wynikaja z ostroznosci a nie z tego zeby komus robic zla opinie. Prosze tylko o wyjasnienia. Dla mnie to sa wszystkie pieniadze jakie mam i jest to decyzja zyciowa wiec mam prawo zadbac o to zeby wszystko bylo ok, jesli kogos urazilem to nie bylo to moin zamiarem i przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 10.02.05, 07:59 Witam! Otóż ja nie posługuję się numerami działek i nie wiem, jakie nry działek są obciążone. Hipoteki nie wpisuje się na działkach, tylko w księgach wieczystych. Z odpisów KW, które posiadam i na podstawie wglądu do KW dokonanego w poniedziałek wnioskuję, iż nieruchomości, na której buduje się4 budynek nie jest obciążona hipoteką i nie złożono żadnego wniosku o wpis hipoteki. A co do numerów działek: sprawdzę dziś decyzję o podziale działek, może coś z tego wydłubię, zobaczymy. Na razie nie zabeiram głosu, napiszę w tej kwestii co ś jutro, jak skonfrontujęTwoje zastrzeżenia z posiadanymi przez mnie dokumentami. I nie przepraszaj za nic, bo tak powinno być, żeby każdy pilnował w co ładuje kasę (i się zadłuża w banku - jak ja - na 30 lat). Ogólnie mówiąc, to powinno się developerowi patrzeć na ręce przed podpisaniem umowy, po podpisaniu umowy i do podpisania aktu notarialnego. I niech wie, że ludzie pilnują inwestycji. Pozdrawiam Optymistycznie. kapat76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta_sprzedawca Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:05 taaaaak rzeczywiście .... Jest błąd ... Na umowie rezerwacyjnej nie wiadomo dlaczego ;-) pojawił sie błędny nr działki ( 72/4 tej na której stoi hala ) powinien być nr 72/6 gdyż na tej działce stoją domy. Przepraszam za błąd i niepokoje z tym związane !!! Pozwolenie dotyczy dwóch działek : 72/4 i 72/6. Obecnie realizowana jest częśc na działce 72/6 i z tej działki decyzją Burmistrza Gminy wydzielone zostały działki : 72/10/ 72/11, 72/12, 72/13, 72/14 ( są to kolejne działki na której stoją budynki ) oraz działki 72/9 i 72/15 ( ciągi pieszo jezdne m. budynkami oraz parkingi ) Decyzja oczywiście do wglądu. Nr tych działęk nie ma na pozwoleniu na budowę bo pozwolenie dotyczy działki nadrzędnej. Przedmiotowy błąd pojawił sie w umowie rezerwacyjnej, potem w zasadniczej umowie nie ma już mowy o działce 72/4. Ale niepokoje powstały i to przez naszą nieuwagę ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapat76 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.02.05, 10:00 Sprostowanie: spojrzałem jeszczse raz w umowę, Developer nie zobowiązał się, że nie będzie obciążał nieruchomości hipotekami. Oświadczył tylko, że w interesujących mnie KW nie ma obiążeń hipotekami, a w ostatnim punkcie umowy my zgodziliśmy się na wpisywanie obciążeń z ograniczonych praw rzeczowych, ZA WYJĄTKIEM HIPOTEKI. Jeśli by wpisał hipoteki, to bez naszej zgody. I byłby dym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tta Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:30 Witam i mam pytanie .... W które księdzie i w którym miejscu jest przedmiotowy zapis o zadłużeniu ???? A co do aktów proszę dzwonić i pytać się a nie siać POPELINY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzyngiz Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 09.02.05, 20:19 na 72/4 Odpowiedz Link Zgłoś
moniasz28 Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 07.02.05, 16:51 czy może na forum znajdują się przyszli mieszkańcy bloku 5? Odpowiedz Link Zgłoś
greg16v Re: Myśliborska 64 - Targfort - Szukam przyszłych 08.02.05, 00:17 witam przyszlych i obecnych sasiadow, mieszkamy sobie w 2 budynku i wszystko by bylo dobrze gdyby nie: 1. problem z przeciagajacymi sie aktami notarialnymi (pani Basia była chora i nie mial kto podbic protokolu odbioru technicznego) jak by nie bylo to nie jest domek jednorodzinny ale bez mała kilkadziesiat rodzin ktore placa kase za odsetki i ubezpieczenie bankowe z tytulu braku aktów not (hipoteki) i czekają nadal az ktos raczy zalatwic pozwolenie (a moze są jakieś problemy ? ? ) 2. pogloski o zadluzeniu i wpisach hipoteki 3. ochrony osiedla odciagnietej na koniec budowy calego osiedla 4. telefony internet kablowka -instalacje niby są (akurat bez inetu) ale same kable nic nie dają, kto nas podłaczy i kiedy i do czego nie wie nikt... 5. jak szybko zakonczy sie budowa calego osiedla i kto jest / będzie Wykonawcą też do konca nie wiadomo to są pytania do Przedstawiciela/ki Targfortu (mysle ze na poczatek to wystarczy) -prosimy o odpowiedz.... a rozwieje to wiele niepewnosci a moze i nieporozumien... Odpowiedz Link Zgłoś