Gość: ABC IP: 217.96.20.* 10.01.05, 16:24 dom.gazeta.pl/dom/1,50836,1473076.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalfront Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 11.01.05, 09:06 jak zwykle prawda leży pośrodku, a sam taki certyfikat to jeszcze nie wszystko. obecnie np. prawie każdy developer szczyci się, że stosuje "kodeks dobrej praktyki..." czy jakoś tak. No to jak to się dzieje, że praktycznie każdy mniej lub bardziej rżnie klienta? Znam co najmniej dwie firmy które mają kilkanaście różnych dyplomów i certyfikatów i kilkadziesiąt procesów z klientami i problemy z UOKiK... zresztą poczytaj co np. o Dolcanie piszą jego klienci na tym forum - a tu proszę certyfikat dostali... ja na swojego developera póki co nie narzekam, ale nazwy nie podam, coby nie robić reklamy i nie zapeszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: 217.96.20.* 11.01.05, 09:45 A ja jestem klientem jednego z dewleloperów, o którym mowa w artykule. Firma ta po raz kolejny odebrała ten laur. Oprócz tego, na stronie dewelopera można znaleźć całą litanię innych wyróżnień i nagród. Uważasz, że dostali je za jajka? Na własnym przykładzie, oraz doświadczeniach innych mieszkańców naszego osiedla stwierdzam, że w tym wypadku takie wyróżnienie naprawdę im się należy za solidność, dotrzymywanie terminów, wysoką jakość wykonania i NORMALNE (jak na warszawski rynek) ceny. Jakby tego było mało obsługa fachowa i rzetelna. Może to dlatego, że firma nie jest ze STOLYCY i nie nabrała (i oby nie nabrała) "warszawskich nawyków". P.S. Bez obaw, nie jestem pracownikiem tegoż dewelopera i nie uprawiam tu krypto reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 11.01.05, 11:21 Nie no, jasne, nie mówię że wszyscy są niesolidni - chcę tylko powiedzieć, że często nagrody swoją drogą, a praktyka swoją. Np. JWC na które na tym forum wylano więcej pomyj niż na jakiegokolwiek innego developera (nie oceniam czy słusznie bo nigdy nawet nie byłem w bloku postawionym przez JWC ale chyba ci wszyscy ludzie nie zmówili się i dla hecy się z JWC nie procesują) dostało chyba właśnie "Teraz Polska" i chwali się wieloma innymi nagrodami... Super że Twój developer zasłużenie dostał swoją nagrodę. Mój nie ma nic takiego bo to chyba jego pierwsza inwestycja (może dlatego aż tak się stara) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: 217.96.20.* 11.01.05, 11:36 Masz rację. Zgadzam się co do JWC - całkiem niedawno w rankingu "rzepy" albo GW (nie pamiętam) ta firma znalazła się wśród dziesięciu najlepszych warszawskich deweloperów. Czytałam potem posty na tutejszym forum z komentarzami pełnymi zaskoczenia a czasem wręcz oburzenia. Może jednak nie wszyscy wiedzą, kto jest prezesem tej firmy i dlaczego banki wciąż chcą kredytować tego kolosa na glinianych nogach? Przecież to jasne, jak słońce, że to paskudna prywata i "polityczne" zagrywki ze strony autorów tego, pożal się Boże w/w rankingu. A co do naszych deweloperów: osiedle, o którym piszę to również pierwsza warszawska inwestycja tegoż dewelopera. Może właśnie w tej chęci pokazania się z najlepszej strony na nowym rynku tkwi tajemnica? Kto wie... Nie mniej jedak gratuluję równie udanego wyboru co do firmy budującej Twoje mieszkanie. Byle nie zapeszyć. :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 11.01.05, 12:02 He he... U mnie to też "pierwsza warszawska inwestycja tego developera" - może to ta sama firma i będziemy sąsiadami??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: 217.96.20.* 11.01.05, 12:46 Możliwe... Pod warunkiem, że piszesz o Białych Łąkach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anola Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: 195.187.51.* 21.04.05, 12:21 Proszę, powiedz, jaki to developer, bo ja własnie szukam rzetelnego - bo pilnie potrzebuję mieszania. Może coś wiesz na temat Wlodarzewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: *.sas.dk 11.01.05, 16:07 Hej Panowie, po co te tajemnice? Napiszcie o ktorych developerach piszecie. Po to chyba mamy to forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów IP: 217.96.20.* 11.01.05, 16:10 Ok, Aniu, ja piszę o FB ANTCZAK z Kalisza. www.antczak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 12.01.05, 09:20 no to niestety ABC, nie będziemy sasiądami, bo mój buduje na Bemowie... i oby się z czasem nie "zepsuł", czego i Tobie życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw888 Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 10.04.22, 23:59 bardzo dobrym deweloperem jest bravo deweloper, korzystam z ich usług od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
marcela789 Re: Dla szukających rzetelnych deweloperów 11.04.22, 00:02 zgadzam się, u mnie bravo developer to był strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś