Dodaj do ulubionych

BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW !!!!!

IP: 213.134.136.* 08.03.05, 17:59
Witajcie, chce nawiazac kontakt (kolejny juz raz) z osobami, ktore podpisaly
umowy z Bud-Profem na budowe mieszkania na gorczewskiej. Zalezy mi, zeby
wymieniac sie spostrzezeniami, uwagami i idt. Mysle, ze jest to szalenie
wazne w czasach, gdzie za wszyscy sie obawiaja, ze zostana oszukani
i "przekreceni" na kase. Przyznam sie, ze juz nie chce czytac o tym, jak bylo
na Lamanej. Po co zbednie sie denerwowac, tym bardziej, ze umowa juz zostala
podpisna. Chce tylko na biezaco dzielic sie danymi i nowinkami z budowy z
przyszlymi sasiadami. Licze, ze ktos sie wreszcie odezwie. Jest tam tyle
mieszkan a zero odzewu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kulago5 Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 217.153.179.* 18.03.05, 14:12
      No to się odzywam, umowę podpisaliśmy już w marcu 2004 i jak widzę budowa jest
      zaawansowana, bank przelewa kolejne transze, termin oddania mieszkań się
      zbliża i jest OK! mój e-mail kulago5@wp.pl
    • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 20.03.05, 09:11
      witam,
      strasznie sie ciesze z tego watku. zakupilam wraz z mezem mieszkanie w bud.I.
      Umowe podpisalismy juz dawno temu, w lutym 2004, gdy na placu budowy nie bylo
      jeszcze nic, a bloki byly tylko w planach. juz nie moge sie doczekac, kiedy w
      koncu nam oddadza nasze mieszkanko. poniewaz mieszkam niedaleko budowy czesto
      tam zagladam, moge wiec zdawac Wam relacje z tego co widze na biezaco! zreszta,
      teraz juz tak bardzo zmian nie widac, gdyz roboty przeniosly sie glownie do
      srodka a na zewnatrz niewiele sie dzieje. teraz pewnie przyspiesza roboty jak
      tylko zrobi sie cieplej. najwazniejsze, zeby mrozow juz nie bylo. no nic,
      czekam na jakies nowiny i na sasiadow, by dolaczyli do naszego grona.
      pozdrawiam goraco!

jaki macie termin oddania mieszkan?
      alicja
      • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 08:33
        Witaj, jak dobrze pójdzie top my odbieramy 30-06-2005r., blok B-4

Pozdrawiam
        • marzkraj Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 19.09.05, 11:18
          Ja już odebrałam mieszkanko w B4. Jestem sąsiadką z lokalu 26. A Wy?
          Pozdrawiam.Marzena
    • Gość: Slawek BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - Jaka umowa przedwst.?? IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.03.05, 09:09
      Wlasnie sie wacham, czy podpisac umowę? nie znam tgo developera - kusi
      natomiast cena, ktora obecnie w tej lokalizacji jest jeszcze atrakcyjna. Czy
      podpisywaliście umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Pozdrawiam,
      prawdopodobnie kolejny sąsiad ;-)
    • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 21.03.05, 09:38
      Nawet nie wiecie, jak bardzo sie ciesze :):):):), ze wreszcie ktos
      odpowiedzial. Juz myslalam, ze bede tam sama mieszkac. Kupilam mieszkanie w
      budynku B-3 i w sobote bylam na budowie, zeby zobaczyc jak prace ida do przodu.
      Chyba jest ok. Robotnikow cala masa i wszyscy cos robili a nie "podpierali
      lopaty". W moim mieszakniu zrobili wlasnie wylewki i teraz musze czekac 2-3
      tygodnie, zeby moc wejsc do mieszkania.
      Nie chce krakac i siac zametu ale caly czas siedzi mi w glowie jedna rzecz dot.
      umowy. A mianowicie - nie ma w niej daty podpisania aktu notarialnego.
      Wycztytalam w poprzednich watkach dot. naszego developera, ze jakas panna miala
      z tym duzy problem. Walczyla o ten akt 8 miesiecy i przez to miala problemy z
      bankiem. Wiecie cos o tym ?? Jak to wygladalo wczesniej ?? Zanim podpisalam
      umowe to zrobilam wywiad u mieszkancow na lamanej. A oni mowili zupelnie co
      innego. Twierdzili, ze nie mieli nawet najmnieszych problemow. Juz sama nie
      wiem co o tym myslec. Czekam na Wasze odpowiedzi. I dzieki ogroooomne za odzew.
      • Gość: Slawek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.03.05, 12:13
        Wiesz, warto wpisać termin podpisania aktu do umowy przedwstępnej, a najlepiej
        takową sporządzić w formie aktu notarialnego. Za przekroczenie tej daty
        oczywiście odsetki karne ;-)
        • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 21.03.05, 14:14
          ale czy probowales negocjowac zmiane umowy z Bud Profem ?? Z tego co ja wiem,
          to nie sa do tego sklonni. Moja umowe ogladal prawnik i powiedzial, ze jest
          calkiem ok. Natomiast przeoczylismy punkt dot. wlasnie aktu notarialnego. Nie
          wiem jak inni sasiedzi - czy udalo im sie cos zmienic w umowach.
          • Gość: Slawek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.03.05, 15:29
            Dziś będę o tym z nimi rozmawiał, a jakie efekty to napiszę jeszcze.
            pozdrawiam
          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 15.06.05, 15:59
            Witam, nam sie udało umiescić date podpisania aktu notarialnego,że odbędzie się
            to do 30-06-2006r.
          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 08:45
            ja wynegocjowałam datę podpisania aktu notarialnego, najpóźniej do 30-06-2006r.
            czyli najdalej rok po odbiorze mieszkania.

Pozdrawiam
            • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 16.06.05, 08:56
              Witam, jeśli można spytać, który lokal w B4 kupiliście. Pytam, bo jak my
              kupowaliśmy swój (tez w B4) to nam powiedzieli, że to ostatni. Wiem, że oni
              stosują takie chwyty, ale może sprzedali nasz dwa razy:) postawimy sobie mur jak
              w alternatywach:)
              • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 22.06.05, 08:52
                My kupilismy lokal nr. 7 - 46m2
                A wy ???
                • Gość: yellow Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:45
                  my nie
                  • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 22.06.05, 15:49
                    ale co wy nie ??
                • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 22.06.05, 14:47
                  No to nie bedzie muru:) My na parterze, 50m2. Pozdrawiamy:)
                  • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 22.06.05, 15:48
                    No to witam sąsiadów z doły, my na pierwszym piętrze.
      • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 21.03.05, 19:38
        Witam,
        ja również robiłam wywiad na Łamanej i nie wiem, czy natrafiłam
        na "niewłaściwe" osoby, czy może byli podstawieni ;-) ale nie słyszałam
        krytycznych uwag. Usłyszałam natomiast (tak powiedział jeden z mieszkańców), że
        na Łamanej zamieszkało kilka osób, które są strasznie marudne i czepliwe.
        Ludzie są różni, dlatego traktuję wypowiedzi osób niezadowolonych z
        przymrużeniem oka. Słucham wprawdzie co mówią, bo mają doświadczenie już z Bud-
        Profem i pewne ich uwagi mogą być bardzo cenne, ale mam w myśli cały czas fakt,
        że te osoby lubią mieć pretensje o wszystko.

Akty notarialne mają być podpisywane zaraz po oddaniu budynków, po odbiorze
        przez PINB, prawdopodobnie ma to nastąpić ok. grudnia, jak się ostatnio
        dowiedziałam.

Do bud. 1 mają wejść teraz tynkarze, potem wylewki. Ponoć za dwa miesiące mają
        skończyć ten blok. Równocześnie będą prowadzone prace przy parkingu, tarasie no
        i ostatecznie zagospodarowanie terenu.

Tak, robotnicy nie podpierają łopat, to pewne. U mnie w kuchni ;-) stały
        butelki po obciągniętych browarkach... Panowie poczuli się jak u siebie ;-) Mam
        nadzieję tylko, że ich popijanie nie wpłynie negatywnie na kształt moich ścian!
        Ale nie narzekam, bo może gdyby nie sączyli nasze domy nie wyrosłyby tak
        szybciutko.
        No nic pozdrawiam w takim razie wszystkich Sąsiadów.
        • wseiz Witam niedoszłych sąsiadów. 21.03.05, 22:55
          Witam niedoszłych sąsiadów
          Sam interesowałem się tą inwestycją i trochę mnie przeraziły posty z Łamanej.
          Nie wiem jak było tam faktycznie ale ci ”marudni” dawali konkretne przykłady. Po
          rozmowie z Bud-Profem i brakiem elastyczności (tj chciałem tylko podpisać umowę
          przedwstępną w formie aktu notarialnego – jeden z punktów tych „czepliwych”)
          zrezygnowałem. Nie wiem czy zrobiłem dobrze czy źle ale fakt iż nie chcieli
          pójść na cokolwiek co było przyczyną sporów na Łamanej mnie osobiście przeraziło.
          Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.
          Inwestor
        • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 22.03.05, 09:12
          Witam,
          ciesze sie, ze to forum zaczelo zyc. A co do "marudnych" to zgadzam sie z
          Alicja, ze zawsze znajda sie ludzie, ktorzy przyczepia sie do byle szczegolu i
          robia wielki dym z niczego. Zanim podpisalam umowe to przesledzilam wszystkie
          watki dot. Bud-Profu i pooczatkowo tez bylam troche zaniepokojona. Ale wydaje
          mi sie, ze zazwyczaj to Ci malo zadowoleni chca wyrazic swoja opinie. Natomiast
          jezeli wszystko jest ok, to przyjmujemy to jako standard i raczej o tym nie
          piszemy. No coz, jak na chwile obecna wszystko jest ok. Mialam drobne potyczki
          z panem Siwikiem przy podpisywaniu dokumentow z bankiem ale wszystko sie
          zakonczylo pomyslenie i nie robil mi wiekszych problemow. Moze Bud-Prof nauczyl
          sie czegos po przejsciach na lamenej.

Na naszym osiedlu jest znacznie mniej miejsca niz we Wlochach i zastanawiam sie
          jak oni zagospodaruja ten teren. Poprzednie osiedle wyglada calkiem ladnie
          dlatego mam nadzieje, ze nasze bedzie podobne. Tym bardziej, ze zaplacilismy za
          to nie male pieniadze. Martwie sie troche miejscami postojowymi. Jak
          podpisywalam umowe to nie bylo juz wolnych miejsc naziemnych a garaz byl dla
          nas troche za drogi. Wydaje mi sie, ze nie wysprzedali jeszcze wszystkich
          miejsc pod ziemia i za jakis czas zrobia na to obnizke. Nie chce martwic tych,
          co juz zaplacili za garaze ale slyszalam od wielu znajomych, ze ostatnio
          devwloperzy robia takie akcje. Tzn. np. po pol roku wysprzedaja miejsce
          parkingowe za pol ceny.

A wracajac jeszcze do tego czy firma jest solidna czy nie. Bylam na budowie z
          kolesiem, ktory zna sie troche na budowlance i potwierdzil, ze Bud Prof uzywa
          calkiem przyzwoitych materialow. Dodatkowo, gdzies w moim bloku, mieszkanie
          kupil pan, ktory zajmuje sie nadzorem budowlanym i interesuje sie wszystkim na
          biezaco. Tak wiec, moze nie beda odpadac nam tynki itd :):). Nawiazujac do
          pozostalych developerow - to chyba nie ma reguly co do ich dzialalnosci.
          Znajomi kupili mieszkanie w znanej i bardzo drogiej firmie, i co ??? Caly czas
          narzekaja, ze sciany krzywe, cos nie dziala a dodatkowo nie moga niczego
          zalatwic. Z kolei inna kolezanka kupila mieszkanie w JWC, ktora wiekszosc uwaza
          za jeden wielki syf. A ona jest zadowolona na maxa.

Ale sie rozpisalam, koncze juz i pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.
          PS. Niech szybciej robi sie cieplo to nasze tynki, wylewki itp beda lepiej
          schly :):):
          • wseiz Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 22.03.05, 09:55
            Witam ponownie :)
            Hmmmm strasznie chwalicie Bud-Prof, dał się namówić na podpisanie umowy
            przedwstępnej w formie aktu notarialnego? Z tym był, jak pamiętam najgorszy
            problem. Podobno na Łamanej Bud-Prof wypiął się na zapisy mówiące o odsetkach,
            wykończeniu mieszkania, sprzedaży garaży. Czytając o kantujących deweloperach i
            po rozmowach z prawnikiem szukałem solidnego dewelopera który chciał podpisać
            umowę przedwstępną u notariusza. Dwie inwestycje odpadły, ale trzeci miał fajne
            i niedrogie mieszkanie i był solidny.
            Inwestycja na Górczewskiej też była fajna ale ja się wystraszyłem dania komuś
            200 000 PLN na nic nie ważną prawnie umowę.
            A jak sytuacja z autostradą? Ostatnio Rzeczpospolita wymieniała inwestycje na
            Bemowie które są obok autostrady i ta inwestycja też była wymieniona.
            Pozdrawiam i obym się mylił w swoich podejrzeniach.
            • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:00
              Skoro nie kupiłeś tutaj mieszkania to nie siej teraz zamętu, Umowa jest ważna
              tak jak każda inna, akt notarialny to przeniesienie praw do mieszkania na
              ciebie a nie dowód na to że wpłaciłeś pieniądze.
              Umoe z Bud-Profem czytał prawnik u mnie w firmie i powiedział, żerjest ok.
              Udało mi sie wynegocjować date podpisanie aktu notarialnego i jest w porządku.
              A co do autostrady to widziałąm plany i bedzie ona daleko od budynków na
              Górczewskiej, więc nie ma sie o co martwić.

Pozdrawiam
        • Gość: XEWA Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 09:28
          Na kiedy macie podpisane odbiory mieszkan? To, ze maja byc akty notarialne w DO
          grudnia- juz slyszalam, ale odbior mieszkania jest zaplanowany duzo wczesniej.
          Zastanawia mnie termin odbioru technicznego- po nim dopiero mozna remontowac.
          Czy wiecie na kiedy jest on wyznaczony? Przynajmniej w przyblizeniu?
          • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 22.03.05, 10:34
            W moim przypadku - odbior mieszkania jest zapisany do konca czerwca.
            Odbior techniczny i odbior mieszkania to nie jest to samo ?? Zalecano mi
            odbierac mieszkanie z kim z nadzoru budowlanego, bo przez zwyklego laika wiele
            rzeczy moze zostac przeoczonych. A po podpisaniu protokolu przekazania
            mieszkania, wszelkie poprwawki juz trzeba robic na wlasny koszt.
            • Gość: Anissa Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eranet.pl 22.03.05, 12:46
              Alez Olu!

jakie na wlasny koszt? dewelopera obowiazuje 3-letnia GWARANCJA !!! Inna sprawa
              to ja wyegzekwowac....

Odbior techniczny to takie pol kroku dopiero, liczy sie tak naprawde moment
              podpisania aktu, w przypadku Lamanej ten moment odwlekl sie o osiem miesiecy w
              stosunku do umowy.

Pozdrawiam
              Anissa
            • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:18
              Odbiór mieszkania wiąże sie z odbiorem technicznym.
              Powinnaś mieć to napisane w Umowie, przeczytaj uważnie a jak nie to możesz
              zapytać u developera.

Pozdrawiam
          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:02
            Odbiór mieszkania wiąże się z odbiorem technicznym.
            To znacza data odbioru mieszkania jest równoznaczna z odbiorem technicznym.

Pozdrawiam
      • Gość: ssp Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 217.153.221.* 27.03.05, 12:23
        Witam Sąsiadkę,

Kupiłem mieszkanie w B-3, 4 pietro. Umowę podpisałem w listopadzie, jak widzę
        praca wre. Chłopaki sie starają.
        Zobaczymy co będzie dalej.
        Co do aktu to faktycznie nie ma terminu, niestety to praktyka nie tylko tego
        dewelopera. Co do banku prowdopodobnie będą wymagać przedłużenia ubezpieczenia
        na brak aktu notarialnego. Pozyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam
        ssp@wp.pl
      • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 15.06.05, 15:48
        Można poprosić o wpisanie daty do której najpóźniej ma być akt notarialny , np.
        tak jak u nas (30.06.2005)

Pozdrawiam
    • Gość: Pit37 Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.zywiec.plusnet.pl 22.03.05, 12:23
      Witam Was,
      ja również zrezygnowałem wczoraj z podpiasnia umowy z BudProfem, zapisy jakie
      tam funkcjonują wołają o pomstę, m.in. uzależnianie wielu kwestii w momencie
      podpisania aktu notarialnego - to niestety czysty szantaż, a o jakichkolwiek
      zmianach na korzyść klienta nie chcieli słyszeć. Sądzę, że są to jednak ciężko
      zapracowane pieniądze i oddawanie ich ot tak... Ja dziękuję i życzę mimo
      wszystko powodzenia!
      • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 22.03.05, 12:38
        Sasiedzi, co o tym myslicie ?????

Byc moze panikuje, ale znowu zaczynam myslec o tym, czy Bud Prof nie przekreci
        nas na kase. Moj prawnik widzial umowe i nie mial bardzo wiele zastrzezen.
        Oczywiscie byly punkty, ktore zostaly napisane jedynie na korzysc developera.
        Ale podobno wiekszosc umow jest tak pisana. Moj prawnik przegladal bardzo wiele
        takich umow i twierdzil, ze widzial znacznie, znacznie gorsze. A z
        mieszkaniami, odbiorem i aktami notarialnymi, kupujacy nie mieli problemow. Ale
        z drugiej strony ..... to wlasnie ciezko zapracowane pieniedze albo tak jak w
        moim przypadku - dlugoletni kredyt.
        Juz sama nie wiem co o tym myslec.
        • Gość: Anissa Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eranet.pl 22.03.05, 12:47
          Pytanie powinno chyba brzmiec nie: "czt nas nie przekreci" tylko "Na ile nas
          przekreci"... Ech....
        • Gość: Anissa Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eranet.pl 22.03.05, 12:49
          Czesc,

na pewno na iles tam was przekreci, pytanie tylko - na ile?

NIestety..
          Pociesz sie, ze nie jestes sama.... ;(
          • wseiz Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 22.03.05, 12:57
            Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego NIKT nie chce podpisać umowy
            przedwstępnej w formie AKTU NOTARIALNEGO???? I wymóc to na Bud-Profie. To jest
            najważniejsze!!!
            Tylko taka umowa ma według prawa polskiego jakąkolwiek moc.
            • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:36
              Nikt nie chce podpissywac umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego bo to
              sie wiaze z kosztami i czasem (no chyba, że masz na to czas i pieniadze)
              A poza tym umowa przedwstępna nawet u notariusza nie oznaca, że mieszkanie jest
              Twoje :(
              I od Umowy przedwtępnej możesz odstąpić do momentu do kiedy nie wpłynęly na ich
              konto pieniądze za mieszkanie (bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji- wiec
              po co akt notarialny ????
              Podpisuje sie Umowę przedwstępną (jest ona ważna prawnie jak każda inna),
              wpłacasz pieniądze, odbierasz technicznie mieszkanie i czekasz na akt(akt
              przekazuje prawa do właśności i wieczystego użytkowania gruntu)
              A Umowe przedwstęppna nawet w formie aktu notarialnego NIE DAJE TEGO !!!!!!.

Pozdrawiam i naprawde dowiedz sie najpierw takich rzeczy a nie siejesz zamęt i
              wprowadzasz ludzi w błąd.
          • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 22.03.05, 13:27
            mam sie pocieszyc tym, ze kogos rowniez oszukano (hipotetycznie, oczywiscie) ???
            Raczej nie ma sie z czego cieszyc.
            Pisalas tak, jakby to bylo pewne ze zostaniemi "przekreceni na kase". Skad taka
            pewnosc ?? Jakie sa Twoje doswiadczenia z Bud -Profem ?? Kupilas mieszkanie na
            lamanej ??
            • Gość: Anissa Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eranet.pl 22.03.05, 13:34
              Olu,

spokojnie... I tak juz kupilas, masz kredyt jak rozumiem...
              Mieszkanie na Łamanej kupilam, niestety...
              Mam je wprawdzie, miesziam, widok z okna ladny, spokojnie itd, ale wyszlo duzo
              drozej niz wynikalo z umowy ;( Niestety...
              Byly klopoty z bankiem...
              Ach, szkoda gadac...

Ale moze Ty bedziesz miala szczescie - nie musisz przeciez powtorzyc mojego
              schematu ;(

POzdrawiam
              Anissa
              • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:38
                Jak to wyszło drożej niż na Umowie???
                Odpisz proszę
                • Gość: Filip Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 217.153.131.* 23.07.05, 13:42
                  Wyszło drożej,
                  bo nasze mieszkanie na Łamanej "wyszło" Budprofowi większe.
                  Musieliśmy dopłacić prawie 7 tysięcy, choć zgodnie z prawem nie musieliśmy.
                  Ale ogólnie to nie narzekam na BudProf, poprawili prawie wszystkie niedoróbki,
                  osiedle jest bardzo zadbane (wszystko sprzątane 3 razy w tygodniu, zieleń
                  pielęgnowana na tip top) jest problem z windą w naszym bloku, ale to nie do
                  końca wina dewelopera.
                  Pozdrawiam,
                  Filip
        • Gość: Pit37 Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.zywiec.plusnet.pl 22.03.05, 14:32
          Ale glowa do gory, rozmawialem ze znajomym agentem nieruchomości - w Polsce
          (Wawie) to norma, powiedzial, że najważniejsze iż budynki stoją, co najwyżej
          trzebe będzie pójść na jakieś ustępstwa, może nawet dopłacić - niestety wciąż
          klient jest na straconej pozycji - tylko czy to nie wina po części samych
          klientów ...
          • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 22.03.05, 14:40
            moze masz racje, ze to wina samych klientow.
            Ale jezeli ktos chce Ciebe okantowac to zawsze znajdzie na to sposob
            • Gość: Pit37 Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.zywiec.plusnet.pl 23.03.05, 12:34
              Ola, glowa do góry, myślę, że będzie dobrze. Gdyby tylko były wolne mieszkania
              z oknami we właściwym kierunku, pewnie też bym podpisał umowę, taki jest rynek,
              popyt wciąż ogromny, więc jak nie jeden to drugi się zdecyduje. Pozozstały
              jeszcze lokale z oknami na północ-wschód, ale od strony podwórka ;-( - troszkę
              ciemne.
              • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 23.03.05, 16:35
                Dzieki za slowa otuchy :)
                Szkoda, ze nie bedziemy mieli takiego milego sasiada :(

Pozdrawiam i zycze udanych poszukiwan mieszkanka(oczywiscie z dobrym widokiem).
        • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 09:29
          Witaj,
          Powiem tak: ja też dawał tą umowę do czytania prawnikowi, poiwedział mi co
          mogłabym ewnetualnie negocjować i mi sie udało (akt notarialny najpóźniej do 30-
          06-2006r.).
          Umowa jak każda inna, ten sam system u developera (choć powiedział, że widział
          gorsze).
    • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 25.03.05, 08:20
      Wszystkim sasiadom - wesolych swiat :):):)
      • Gość: ssp Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 217.153.221.* 27.03.05, 12:37
        Właśnie wesołych swiąt.

PS rozmawiałem z Bankiem co do ewnetualnych dopłat za nadmetraż -
        <B>b</B>e<B>p</B>e<B>h</B> nie robi problemów aby zrobic aneks do umowy i
        włączyć te dopłaty do kredytu.

pozdr
        Slawek
        • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 30.03.05, 17:31
          Witam przyszłych Sąsiadów. :)
          Pomimo wielu negatywnych postów (zwłaszcza mieszkańców z Łamanej) jednak się
          zdecydowaliśmy - podpisujemy umowę. Owiane legendą negocjacje z prezesem
          faktycznie są koszmarne, ale troche udało się wynegocjować - wpisanie
          przewidywanego termiu podpisania aktu notarialnego i konieczność dwukrotnego
          poinformowania listem poleconym o odbiorze technicznym lokalu. Niby niewiele,
          ale zawsze coś... Oczywiście chcieliśmy nanieść wiecej zmian, ale urokliwy Pan
          Prezes ;) był nieugięty.
          Czy komuś udało się uzyskać informację/wpis do umowy o kosztach administrowania
          nieruchomością? Ja bardzo nalegałam na ten zapis, ale niestety nie udało się go
          wprowadzić. Podobnie było z uzyskaniem szczegółowej specyfikacji materiałów
          użytych do budowy. :(
          Mamy mnóstwo wątpliwości, ale myślę, że u innego dewelopera i tak nie byłoby
          lepiej. Chyba wszyscy stosują podobne sztuczki...
          Pozdrawiam wszystkich Sąsiadów, sczególnie tych z budynku B-5 :)

• Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 31.03.05, 18:24
            Rowniez witam.

Ja strasznie zaluje, ze nie pomyslalam o dodatkowym zapisie dot. aktu
            notarialnego. Troche sie boje, ze moga to odwlekac a przez to bede miec
            problemy z bankiem. No ale ... Polak madry po szkodzie :(.

Zgadzam sie z tym, ze z innymi deweloperami jest podobnie. Przesledzialm inne
            fora i ludzie maja podobne problemy z najprzerozniejszymi deweloperami (jak nie
            gorsze). Mam nadziej, ze u nas bedzie wszystko ok.

Pozdrawiam :)
            • Gość: K K Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.aster.pl 10.04.05, 20:44
              A może warto zwrócić się do stowarzyszenia "konsumentów", aby w Państwa imieniu
              wystąpili do Bud Profu? Zła odpowiedz Prof Budu może być kosztowna - moze
              zmienią swój stosunek?
              Nie mam na Górczewskiej mieszkania, ale oglądałem z zewnątrz. Widok z zewnątrz
              jest OK.
              Pozdrawiam
    • Gość: Kasia i Piotrek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.itpp.pl 11.04.05, 22:06
      Witamy Wszystkich !:-) Właśnie jestesmy w trakcie podpisania umowy przedwstepnej.
      Super, ze jest takie forum i mozna sie jeszcze zastanowic.
      Bedziemy chcieli cisnac ich na okreslenie dokladnej daty podpisania umowy
      przyzeczonej. Czy jest jeszcze cos na co powinnismy zwrocic ugage?
      Moze poruszyc jakis temat, ktory jeszcze nie zostal wyjasniony (czynsze itp.).
      Pozdrawiamy wszystkich przyszlych :) sasiadow.

• Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 15.04.05, 11:12
      Witam sasiadow (szczegolnie milo - nowych :)

bylam wczoraj na budowie i .... musze przyznac, ze wszystko idzie do przodu. W
      pierwszym budynku zaczeli juz nawet klasc terakote na klatce. Ciezko mi
      okreslic czy ladna czy mniej ladna :) bo bylo juz troche ciemno ale chyba
      bedzie ok. Zamontowane sa juz rowniez drzwi do wind.
      Jedyna rzecz, ktora mnie zaniepokoila - sasiadowi odpadl kawal tynku z
      sufitu !!! Mam nadzieje, ze to byl jedyny taki przypadek i nie zacznie sie nam
      teraz wszystko sypac.
      Pozdrawiam i czekam na Wasze spostrzezenia i uwagi.
      • herbal1 Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 19.04.05, 11:49
        Witam wszystkich,

zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Bud Profe. Czy ktoś ich kiedykolwiek
        sprawdzał? Hipoteka, krs itd. Ja kiedyś kupiłem mieszkanie i musiałem podpisać
        akt z 6.000.000 hipoteką. spółdzielnia rozsypała się a większość wpisów do
        księgi wieczystej nastąpiła po oddaniu budynku przed podpisaniem aktu. Być może
        przed podpisaniem aktu wygra z nimi sprawę i będzie się mógł wpisać????
      • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 22.04.05, 15:08
        Ja też mam pozytywne spostrzeżenia.
        Przy okazji wizyty na budownie poprosiliśmy o zmianę położenia siły do kuchni
        elektrycznej i zabudowanie jednej ze ścian. Nie było to nigdzie formalnie
        zapisane, a jednak zostało wykonane, i to bez przypominania, praktyczne "od
        ręki".
        Trochę przestraszył mnie post Oli - odpadające tynki to ofekt prac w wilgoci i
        zimnie. Z jednej strony wszyscy cieszymy się, że prace idą tak szybko, ale z
        drugiej może się to okazać niekoniecznie szczęśliwe.
        Czy ktoś jeszcze zauważył u siebie problem z odpadającymi tynkami, czy jest to
        odosobniony przypadek?

Pozdrawiam,
        Sąsiadka
        • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 25.04.05, 08:29
          Witam wszystkich,

w sobote bylam na budowie. W mojej klatce (B3) widac, ze wyrownane zostaly
          sufity i robia schody. W budynku obok (tam gdzie jest biuro) klada juz terakote
          na klatce. Tak wiec, moze uda im sie oddac mieszkania na czas.
          Mam jedno pytanie posrednio zwiazane z budowa. Wiem, zeby miec dobra ekipe
          glazurnikow to trzeba ich odpowiednio wczesniej zamowic. Tylko na jaki termin ?
          Czy macie jakies sygnaly, ze 100 % dostaniemy klucze zgodnie z umowa ?
          Pozdrawiam wszystkich
          P.S. Sasiadko - w mieszkaniu obok (tam gdzie odpadl tynk) juz jest wszystko ok.
          Mam nadzieje, ze u pozostalych nic sie takiego nie dzieje. Licze, ze wszystkim
          bedzie nam sie dobrze i bezproblemowo mieszkalo :):):)
          • Gość: Lemur Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.devs.futuro.pl 02.05.05, 18:33
            Witam serdecznie Szanownych Sąsiadów :) Mój blok to B-3. Od razu może poruszę
            interesujące mnie tematy z rozmów z deweloperem. Licze na Wasze opinie.
            1) jak to często bywa, pewnie przy odbiorze mieszkań okaże się, że mieszkanko
            tajemniczo zwiekszyło swój rozmiar (tzn. uszczupliło o parę tysięcy nasze
            kieszenie) - czy słyszeliście,aby gdzie indziej wliczano do powierzchni
            użytkowej kanały wentylacyjne ? Bo u nas ma tak podono być. Zastanawiam się, co
            tam sobie urządzę :). Chyba to lekka przesada, żeby w ten sposób podnosić
            wielkość metrażu (oczywiście, kto wyżej mieszka, ten szyby wentylacyjne ma
            większe). Przecież to powinna byc część wspólna nieruchomości,
            2) deweloper ma zarządzac naszymi budynkami podobno aż 3 lata. To oczywiście
            doskonała pokusa, aby podkręcać trochę commiesięczne opłaty za zarząd
            budynkami - musimy koniecznie liczyć każdy grosz i porównywac ofertę
            wolnorynkowych zarządców,
            3) temat rzeka - akty notarialne - podobno mają być podpisywane pod koniec tego
            roku - naciskajmy, aby sie nie opóźniło (pewnie większość z nas płaci
            ubezpieczenie do czasu wpisu lokalu do KW),
            4) po podpisaniu aktów notarialnych, z mocy prawa ukonstytuowuje się wspólnota
            mieszkaniowa - polecam tekst ustawy o własności lokali oraz opis innych
            podobnych zagadnień - Rzeczpospolita z 2 maja 2005 (Vademecum),musimy byc
            świadomi swych praw.

A tak w ogóle to jestem z Bud-profu zadowolony. Choć, jak zwykle diabeł tkwi w
            szczegółach, a te przyjdą wraz z oddawaniem mieszkań. Mam głęboką nadzieję, że
            im też zależy na dobrej marce i naszym zadowoleniu.
            Czekam z niecierpliwością na Wasze komentarze. Pozdrawiam
            • Gość: Sąsiad Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.spray.net.pl 03.05.05, 02:19
              Wspólnota niestety może powstać dopieropo wydzieleniu jednego lokalu - to może
              nastąpić po ujawnieniu budynku w księdze Wieczystej - a to po (m.in.) oddaniu
              do użytkowania. Czyli droga przed nami długa.
              Zarządzanie przez 3 lata to normalny zabieg deweloperów. Bo na te pierwsze 3
              lata budynek, windy, drzwi i wszystko inne ma gwarancje i rękojmie więc
              zarządzanie to czysty zysk - a potem niech wspólnota sobie płaci. Ale miejmy
              nadzieję że to będzie nasz jedyny problem.
              Żeby usprawnić komunikację (na wypadek powstania jakichkolwiek problemów)
              proponuję stworzyć skrzynkę kontaktową:

Oto ona: budprof@interia.pl

Wszystkich przyszłych mieszkańców proszę o przysyłanie swoich adresów e-
              mailowych na tą skrzynkę.

Obyśmy musieli korzystać z niej tylko w przypadku informowania o
              parapetówkach :)

Pozdrawiam,
              Sąsiad
              • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 05.05.05, 12:08
                Czesc,
                widze, ze nasze forum zaczelo zyc. Straaasznie mnie to cieszy.
                Zakladajac to forum, liczylam na to, ze bedziemy sie jednoczyc wlasnie w
                sprawach typu - akty notarialne. Tym bardziej, ze z lamanej bylo kilka nie
                pochlebnych opinii w tej kwestii.
                Jak u Was wyglada sprawa faktur za kolejne platnosci ?? Ja co miesiac
                praktycznie walcze z paniami w biurze, ktore sa srednio mile i malo
                zorientowane. Czekam zawsze ponad miesiac na f-re a jest mi to potrzene do
                uruchomienia kolejnych transz w banku. Oni sie spozniaja z dokumentami, a co za
                tym idzie, ja sie spozniam z kolejnymi wplatami. Jeszcze nikt sie o to nie
                przyczepil ale ...

P.S. Szczegolnie milo witam Ciebie Lemurze - bo bedziemy mieszkac w tym samym
                budynku. Bylam w sobote na budowie. Na naszej klatce juz prawie polozyli
                terakote.
            • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 05.05.05, 12:19
              Nie slyszalam, zeby do metrazu wliczaly nam sie kanaly wentylacyjne. Od kogo
              masz takie info ??

A co do wspolnoty - na lamanej chcieli sami zarzadzac osiedlem i z tego co wiem
              to nie bardzo im sie to udalo. Raczej jeszcze trwaja o to walki. Ale nie znam
              szczegolow.

I jeszcze jedno. Przed podpisaniem umowy, wszyscy w Bud-Profie byli bardzo
              mili, pomocni. Natomiast teraz jak musze zalatwiac te cholerne faktury to
              stwierdzam, ze obsluga jest malo profesjonalna.
              Ale i tak nie jest tak zle. Nie bede sie czepiac. Moze to tylko ja mam takie
              przejscia z paniami w biurze.
              Pozdrawiam wszystkich :):)
              • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 11:52
                Witam, wydaje mi sie, że na okres gwarancji, rekojmi i tp. co trwa 3 lata ,
                dobrze żeby oni zarządzali osiedlem:)))
            • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 11:18
              Witaj,
              Ja też póki co nie mam zastrzeżeń do Bud-profu.
              Myslę, że po odbiorze technicznym, można by było sie spotkać i omówić co nie co.
              Termin moglibyśmy ustalić na forum jakos w nie długim czasie.

Pozdrawiam
        • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 11:13
          Wiatm, no my niestety podpisaliśmy umowe na początku maja i już nie dało rady
          nic zmienić.
          Ale chodzilimy na budowe i nie widizmy żadnych odpadających tynków w przyszłym
          naszym mieszakniu ani innych nie pokojacych rzeczy.

Pozdrawiam z budynku B-4
    • exatel Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 13.05.05, 16:00
      Trafilo mi sie prawie ostatnie mieszkanie w B3. W poniedzialek mam podpisac
      umowe. Czy moge probowac jakos ja zmodyfikowac. Z tego, co czytalem nie jest
      ona zbyt precyzyjna i korzystna dla nas - kupujacych. Co naprawde udalo Wam sie
      wynegocjowac?
      Pzdr Tomek
    • pimpeli Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 18.05.05, 22:59
      juz prawie zdecydowalismy się na mieszkanko nr 24 w bloku b3, ale pozostajemy
      wierni Pradze i własnie tu kupiliśmy:-) Ciekawa jestem czy ktos juz kupil "24"??
      • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.34.* 24.05.05, 21:48
        Witam przyszlych sasiadow. Jutro podpisujemy umowe. Juz sie mamy bac czy
        jeszcze?:) Na ten moment wszystko wyglada dobrze, ale czy to nie zbyt piekne by
        moglo byc prawdziwe? Pozdrawiamy!
        • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 30.05.05, 09:13
          Bylam w piatek na budowie. Mieszkania w budynku B-3 maja oddawac zgodnie z
          planem tzn. pod koniec czerwca albo na poczatku lipca.

Pozdr.
          • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 30.05.05, 09:57
            Strasznie się cieszę, że będzie wszystko planowo, przynajmniej jeśli chodzi o
            B3. U mnie tzn. w B1 będzie opóźnienie. Do końca czerwca skończą mieszkania
            (jeszcze nie wszystkie są otynkowane) a potem reszta. Więc trochę to potrwa.
            Nasz termin to koniec lipca (choć w umowie jest to 30.06). Zobaczymy jak będzie.
            Pozdrawiam
            Alicja
            • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 30.05.05, 23:03
              Witam
              Zakupilismy z żoną mieszkanie w B4, oddanie jest planowane na 30 czerwca, lub
              jak pisze Ola na początek lipca, w zasadzie wszystko jest już gotowe, pozostały
              tylko niewielkie prace wykończeniowe i dopieszczanie. Pozdrawiam wszystkich
              sąsiadów:).
              • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 31.05.05, 13:28
                Witam wszystkich;
                Czytam Wasze posty z lekką zazdrością, nasz budynek -B5- jest jeszcze "w
                rosole" w porównaniu z innymi. Planowany termin odbioru jest na koniec lipca,
                ale coś marnie to widzę. W prawdzie mieszkania są prawie skończone, ale na
                klatce nie ma jeszcze tynkow ani wylewek. A przeciez wszystko musi jeszcze
                zdążyć wyschnąć :(
                Czy bywa na tym formum ktoś jeszcze z naszego budynku? Widzę sporo postów
                sąsiadów z "szybszych" budynków, a z naszego jakoś nic. Czy tylko ja
                zdecydowałam się na mieszkanie w tym bloku? :)))
                Pozdrawiam.
                • Gość: Lemur Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 17:11
                  Witam serdecznie,

Ożywienie forum wskazuje na zbliżający się koniec czerwca/lipca.
                  Czy macie może jakieś informacje dotyczące B-3, a w szczególności, czy juz
                  tynki na ścianach w mieszkaniach są suche?

Ponadto jeszcze jedno pytanie: czy działa grupa dyskusyjna na interii.pl ?

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
                  • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 31.05.05, 23:06
                    Byliśmy dzisiaj, tak zobaczyć sobie z daleka, ewidentnie budowa dobiega końca.
                    Zastanawiam się czy dużo ludzi wprowadzi się na samym początku. Bo my z żoną
                    będziemy starali się jak najszybciej. Obiło nam się o uszy, że okolica jest
                    zamieszkana przez młodych ludzi, nowe budynki powinno być przyjemnie:).
                    Pozdrowienia dla fajnych sąsiadek i sąsiadów (to ostatnie pozdrowienie to nie
                    moja inicjatywa a żony:)).
                    • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 01.06.05, 09:56
                      Witam wszystkich sasiadow,

w budynku B-3 chyba wyschly juz tynki. Przynajmniej na to wyglada. Powiedziano
                      mi, ze mieszkanie zostane oddane na samym poczatku lipca. Oczywiscie biore na
                      to poprawke i zamawiam ekipe remontowa na ok. 15-20 lipca. Zeby usprawnic
                      odbior mieszkan, trzeba zglaszac usterki w polowie czerwca, tak zeby ekipa
                      mogla to naprawic przed podpisaniem protokolu.

Ojjj, sasiedzi juz jestesmy blisko wlasnych mieszkanek. Trzeba pomyslec o
                      gigantycznej parapetowce (dla forumowiczow :)).

Pozdrawiam
                      Ola
                      • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 01.06.05, 11:56
                        Witajcie i Ty Olu witaj, skad wiesz o tym zglaszaniu usterek w polowie czerwca?
                        Pisze sie na parapetowke. Pozdrawiam:)
                        • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.40.* 01.06.05, 12:25
                          Cześć Ole, moja żona też ma na imię Ola, świetnie się składa w perspektywie
                          przyszłych sąsiedzkich zażyłych kontaktów:)). Kochani sąsiedzi, czy
                          wykupywaliście to malutkie pomieszczenie "gospodarcze"?
                          • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 01.06.05, 13:16
                            Ja wykupiłam pomieszczenie gospodarcze.
                          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:19
                            Witajcie,
                            tak my wykupiliśmy, zawsze sie przyda dodatkowy kont na graty.
                            Pozdrawiam
                        • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 01.06.05, 15:05
                          O zglaszaniu usterek wiem, od goscia, ktory siedzi w biurze i z nim sie
                          zalatwia tego typu sprawy. Ale ta informacja dotyczy tylko budynku B-3. Nie
                          wiem jak jest z pozostalymi.
                          A odnosnie pomieszczonek gospodarczych - nie kupowalam.
                          Jezeli mozecie to napiszcie czy kupowalisci miejsca parkingowe naziemne czy
                          miejsca w podziemnym garazu. Czy sa osoby, ktore nic nie kupily ?
                          • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.34.* 01.06.05, 15:07
                            My mic nie kupilismy. Poczekamy, moze troche te w podziemnym potanieja:) Ale ja
                            zabawna jestem! A tak w ogole to ja jestem zona s. Wstretny podrywacz:)
                            • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 01.06.05, 16:11
                              A my kupiliśmy i podziemne miejsce parkingowe i pomieszczenie gospodarcze.
                              Jak szaleć to szaleć :)))

Pozdrawiam.
                              P.S. Ciągle czekam na głos kogoś z B-5 :((
                            • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.40.* 01.06.05, 16:47
                              Nie zgadzam się, nie możesz być moją żoną bo ja z żoną kupiłem pomieszczenie
                              gospodarcze a nie nic. Zostaliśmy "zastraszeni", że jest kilku chętnych na to
                              pomieszczenie - hehehe - i pojawiła się wizja sąsiada elektronika, który więcej
                              czasu będzie spędzał w tej komórce niż w domu:).
                              • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.34.* 01.06.05, 17:17
                                Gapo, o pomieszczeniu pomocniczym pisalam wczesniej. Jedziesz do Slonia?
                                Przepraszam za ta prywate.:)
                          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:21
                            Czesc,
                            kupiliśmy pomieszczenie gospodarcze, nie kupowaliśmy ani garazu ani miejsca
                            naziemnego.
                            Mamy nadzieje, że poki co bedziemy parokowac na parkingu ogólnie dostępnym a
                            moze potem sie cos pomysli o garazu (moize stanieje) , bo jak narazie to moim
                            zdaniem przegięcie cenowe.

Pozdrawiam
                      • Gość: Lemur Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.devs.futuro.pl 02.06.05, 19:09
                        to u kogo ta parapetówa i kiedy ?
                        • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.34.* 02.06.05, 20:38
                          No wlaśnie, kiedy, oto jest pytanie:) Może prezes nam odpowie:) Może sierpień
                          już da radę. Pozdrawiamy,
                          • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 02.06.05, 22:34
                            Witam Brać Sąsiedzką!

Mam dwa pytania:
                            Czy ktoś z Was ma mieszkanie w B1? Byłoby miło poznać kogoś ze swojej klatki...
                            Jeśli chodzi o odbiór techniczny, to się na tym znacie i sami sobie będziecie
                            radzić, czy może weźmiecie ze sobą kogoś, kto jest specjalistą? Ponoć można taką
                            osobę za opłatą zatrudnić. Niby piszą w różnych gazetach na co zwrócić uwagę
                            przy odbiorze, ale bo ja wiem, boję się, że coś przeoczę i potem będę musiała na
                            własną rękę naprawiać...
                            To by było na tyle moich pytań.
                            Co do parapetówy, to ja się pewnie na sierpień nie wyrobię, ale kto pierwszy
                            mieszkanie urządzi zaprasza do siebie ;-)

Pozdrawiam,
                            Alicja
                            • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 02.06.05, 22:57
                              Tak, mamay zamiar wzbogacić nasz skład o wujka mojej żony, co nauczał w budowlance
                              więc pojęcie jakoweś ma.
                              • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 03.06.05, 08:34
                                Witam;
                                My też zamierzamy posiłkować się przy odbiorze technicznym zaprzyjaźnionym
                                inżynierem budowlanym. :)

A'propos spraw technicznych - czy w Waszych mieszkaniach też są takie krzywe
                                otwory na drzwi? Możliwe, że futryny wyrównają te "łuczki", ale nie bardzo
                                jestem co do tego przekonana. Czy ktoś ma podobny problem i poruszył już go z
                                prezesem? Niem wiem czy robić z tego problem czy pozostawić energię na
                                ważniejsze sprawy? :)

Czy mierzyliście już swoje mieszkania? Nasze, według pomiarów mojego męża,
                                będzie sporo większe (około 3 metry kw!)od wielkości podanej w umowie. Jest w
                                niej w prawdzie zapis, że różnice wielkości może wynosić +/- 5%, ale podobno to
                                wcale nie oznacza, że zmienia to cenę mieszkania. Nam prezes powiedział jednak,
                                że jeżeli mieszkanie będzie mniejsze to oddadzą nam kasę, a jeśli większe to
                                musimy dopłacić.
                                Co sądzicie o tym zapisie w umowie? Według mnie nie jest on jasno i czytelnie
                                sformułowany. Chociaż zapewne i tak przyjdzie nam dopłacić za "nadmetraż" to
                                warto byłoby się dowiedzieć czy na pewno prawo nas do tego obliguje. Ktoś coś
                                wie na ten temat?
                                Pozdrawiam,
                                Magda
                                • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 03.06.05, 10:15
                                  Czesc,
                                  przyznam, ze Magda troche mnie przestraszyla. Dodatkowe 3 m kw to prawie 12
                                  tys. No pieknie, jak u mnie tez tak bedzie to meble do kuchni beda musialy
                                  troche poczekac na zakup :):) .
                                  Nie wiem jak to jest prawnie ale z tego co sie zorientowalam po znajomych,
                                  wynika, ze wszyscy doplacali za dodatkowe metry. Wiec, cos w tym jest.
                                  A wiecie moze, ile kosztuje "wypozyczenie" inspektora budowlanego, ktory bedzie
                                  mogl mi towarzyszyc przy odbiorze mieszkania ?
                                  • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 03.06.05, 14:45
                                    Cześć;
                                    Olu, nie chciałam cię przestraszyć :)) Ja też nie bylam zachwycona tymi
                                    pomiarami, bo przecież to tylko dodatkowa kasa, mieszkanie wcale nie wygląda
                                    przez to na większe.
                                    Ale na pocieszenie: z tego co pamiętam z rozmowy z prezesem, wyrównanie opłat
                                    związanych z nad lub podmetrażem następuje dopiero przy podpisywaniu aktu
                                    notarialnego, czyli najwcześniej w grudniu. Może więc twoja kuchnia zostanie
                                    umeblowana zgodnie z planem ;)
                                    Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu
                                    Magda
                                    • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:26
                                      Witaj, sparwa z nadmetrażem wyglada tak- jesli wyjdzie ze musisz doplacic to
                                      musisz to zrobic do odbioru technicznego (czyli do dnia odbioru mieszkania)- to
                                      wiem bo sama mam taką sytuację.
                                      A jak są Tobie winni (to niewiem).

Pozdrawiam
                                  • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 03.06.05, 16:30
                                    Cześć
                                    Podawali jakiś czas temu w GW, że taki inspektor pomagający w odbieraniu
                                    mieszkania kosztuje jakieś 200-400 zł. Jeżeli wśród znajomych nie znajdziemy
                                    specjalisty, czy kogoś, kto po prostu wie jak się do sprawy zabrać, to pewnie
                                    zapłacimy takiemu fachowcowi.
                                    Troszkę się zdenerwowałam i krzywymi drzwiami i kilkoma metrami więcej. Muszę to
                                    koniecznie sprawdzić. Dawno już w mieszkaniu nie byłam, a nawet nie wiem, czy
                                    teraz można tam wchodzić. Czy ktoś jeszcze zauważył jakieś niedociągnięcia?

pozdrawiam
                                    Alicja
                                    • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 03.06.05, 17:15
                                      Witam wszystkich, a może hurtowo wynajmiemy takiego specjalistę po promocyjnej
                                      cenie (jak hurtowo:))Tylko głośno myslę, nie wiem czy w ogóle jest taka
                                      mozliwość.Pozdrawiam i też się stersuję dodatkowymi metrami:)
                                      • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:29
                                        My poprosilismy o zmierzenie mieszkania, wczesniej i wiemy, że do odbioru
                                        technicznego mamy 1,23 m wiecej.
                                        Czy tak jest to się okaże na odbiorze technicznym.
                                  • Gość: Magda&Grzegorz Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eds.net 19.08.05, 14:15
                                    Witamy! My sprawdzaliśmy i zatrudnienie inspektora nadzoru budowlanego kosztuje
                                    500 PLN netto (płatne z góry). W razie potrzeby podam namiary gdzie można go
                                    zamówić. My zrezygnowaliśmy i bierzemy znajomego "specjalistę".
                • Gość: Magda&Grzegorz Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.eds.net 19.08.05, 13:37
                  My też będziemy mieszkać w B-5, także pozdrawiamy wszystkich najbliższych
                  sąsiadów, a szczególnie 4 piętro.
                  • Gość: bart Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.abcdata.pl 19.08.05, 14:13
                    No bardzo mi miło poznac sąsiadów :D
                  • kkama Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 31.08.05, 09:58
                    My tez sie meldujemy: B5, II piętro.
                    Razem z torwarzystwem dla córeczki ;)) Tomek ma 1.5 roku.
              • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 11:55
                Witam sąsiada ja byłam na budowie czoraj u nas w bloku jest juz prawie
                skonczone, są juz drzwi zamontowane.
                Nic nam nie mówiono o opóźnieniu więc miejmy nadzieję, że będzie w porządku.

Pozdrawiam
                • Gość: P Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 212.75.100.* 02.11.05, 12:32
                  wszytkim miłego zamieszkania!!!!
    • Gość: azja Zagospodarowanie terenu IP: *.citibank.com 03.06.05, 19:43
      Witam wszystkich, jestem sąsiadką z przeciwka (PRK7) i mam do Was pytanie. Czy
      wiecie jak developer zamierza zagospodarować te ogromne tarasy pomiędzy Waszymi
      budynkami? Jestem ciekawa bo moje okna wychodzą wprost na nie.

Pozdrawiam
    • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 04.06.05, 16:56
      Witam, byliśmy dzisiaj na budowie. Są do podpisania umowy ze STOENem. To tak dla
      informacji. Pozdrawiamy:)
    • Gość: Szrek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.29.137.* 06.06.05, 15:19
      Witam wszystkich,
      Załuje ze dopiero teraz znalazałam to forum - w kazdym razie kupilam mieszkanie
      w B3 na Górczewskiej i ciesze się ze są osoby, z którymi mozna wymieniac
      informacje. Moim
      zdaniem BUD-PROF jest w miarę OK, zwłaszcza po tym co słyszałam o innych
      deweloperach od znajomych (mam nadzieje ze nie zapeszę!!). Z tego co widze to
      budują z dobrych materiałów i robią to na pierwszy rzut oka solidnie. Dobrze
      tez, ze wykonują swoje prace terminowo. Martwi mnie tylko ze nie ma jeszcze
      windy, ale mam nadzieje, ze przed tym jak wszyscy zaczniemy robic remonty to
      bedzie ona zainstalowana, bo trudno mi sobie wyobrazic noszenie materiałów
      własnymi rękami powyzej parteru.

A poza tym to chciałabym prosic wszystkich o ozywioną dyskusje - jak tylko ktos
      czegos sie dowie to niech pisze tak zeby był czas na ewentualna reakcję. Choc
      teraz moim zdaniem BUD-PROF nie daje powodów do obaw to trzeba trzymac rekę na
      pulsie. Nasza siła moi drodzy w tym (co nie jest pewnie szczególnie odkrywcze),
      żeby działać razem bo samemu chyba nie mamy co liczyć na uporanie się
      ewentulanymi problemami(dobra juz lepiej nie kracze;0)pozdawiam wszystkich i
      apeluje: PISZCIE KOCHANI PISZCIE!

• Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 06.06.05, 15:35
        Witam;
        Coś ostatnio przypada mi rola "wieszcza" złych wiadomości. Najpierw te krzywe
        drzwi i dodatkowe metry, a teraz muszę was zmarwtić windami- prezes powiedział
        mi, (jeszcze przy podpisywaniu umowy), że windy zostaną uruchomione dopiero
        wtedy jak już wszyscy się wprowadzą!!! Powodem tego genialnego pomysłu jest
        obawa przed zniszczeniem wind materiałami remontowymi itp. Prezes powiedział,
        że wykorzystał ten patent już na Łamanej i pomimo (oczywistych poniekąd) skarg
        mieszkańców nie uruchomiono wind w czasie prac remontowo-adaptacyjnych w
        mieszkaniach i dzieki temu windy nie zostały poniszczone.
        Jest w tym być może pewna logika, ale przeraża mnie wizja noszenia glazury,
        teraktoty i wszelkich innych "drobiazgów" na 3 piętro.
        Może się zbuntujemy? :)))

Pozdrawiam,
        Magda

P.S. Czy umowy ze Stoenem mają już podpisywać wszyscy czy tylko Ci szcześliwcy
        z pionoera - B-3?
        • Gość: K Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:03
          Witam, jestem z Łamanej.
          Ja targałem paczki z glazurą, terakotą, wannę, kibel, worki z Atlasem, itd. na
          5 piętro...
          Fakt - windy są niezniszczone, ale ściany na korytarzach trochę obtłuczone.
          pozdrawiam
          K.
        • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 06.06.05, 17:14
          Co do umów ze STOENem to nie wiem czy juz wszystkich to dotyczy. My jesteśmy z
          B4 i mamy podpisać. Pozdrawiam:)
          P.S Chociaż problem z windami mnie nie dotyczy - parter. Ale jestem z Wami
          sercem i duchem:)
          • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 06.06.05, 17:40
            Oluśka;
            To może w ramach samopomocy sąsiedzkiej wypożyczysz męża to targania
            glazury? :)))))

Pozdrawiam,
            Magda
            • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.34.* 06.06.05, 17:43
              Da radę, 95 kilo żywej wagi:)W końcu sie chłopina na coś przyda:)Pozdrawiam
              • Gość: s Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 80.72.40.* 07.06.05, 17:49
                Teraz już 89 kg:). Pamiętajcie ludzie o umowach ze stoen'em (w tym tyg. do
                załatwienia) bo potem każą wam to robić na własną rękę, albo za to płacić, tak
                coś przebąkiwał typ z wąsami.
          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:34
            No właśnie już pilą o podpisywanie Umów, podpisaliście ??
            My mamy mieszkanie na I pietrze w B-4 i nie zamierzam targac wszystkiego na
            plecach.
            Będzie bunt :)))
        • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:32
          Pomimo tego, że kupiliśmy mieszkanie na I piętrze to nie podoba mi sie pomysl
          braku wind.
          Buntujmy się bo co maja powiedziec ludzie z 6 piętra ??
          • Gość: Szrek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.29.137.* 16.06.05, 14:25
            Co prawda troche się boje cokolwiek pisać bo ostatnio jakiś GBUR straszliwie na
            mnie nakrzyczał, ale popieram pomysł buntu z windami. Tylko niestety od samego
            gadania windy sie nie zainstaluja. Dzwoniłam z interwencją do prezesa ale tylko
            mnie skrzyczał i powiedział, ze to nie wchodzi w rachubę. nie mam jakoś pomysłu
            co dalej.
      • Gość: Szrek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.29.137.* 07.06.05, 18:00
        Ale umowy ze Stoenem podpisujcie dopiero po dokładnym przeczytaniu, bo wcale
        bym się nie zdziwiła gdyby wśród postanowień znalazło, się i takie, że w
        przypadku nieuregulowania faktur za 2 kolejne miesiące w ramach sankcji
        zobowiązujecie się do dobrowolnego i nieodpłatnego przekazania mieszkania
        developerowi ;0) Kto wie do czego czarujący Pan S. jest zdolny ;0)?
        • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 07.06.05, 18:04
          Czarny humor, ale kto wie czy nie na miejscu:)Pozdrawiam:)
        • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 08.06.05, 08:36
          Ale powiedzcie, czy ktoś do Was zadzwonił z BUD-PROFU i poinformował o
          podpisywaniu umów ze Stoenem? Do mnie nikt nie dzwonił, a przecież nie jestem
          jasnowidzem i nie mogę wiedzieć, że właśnie takowe są do podpisania. A to, że
          wiem o tym od Was, to tylko Wasza dobra wola. Może po prostu powinnam bywać w
          biurze raz na tydzień i pytać? Więc nie wiem, czy B1 też teraz podpisuje, czy
          ktoś mnie poinformuje, czy może sama mam się pofatygować i zapytać (na szczęście
          daleko nie mam)?
          Pozdrawiam
          • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 08.06.05, 09:19
            Zgadzam sie z Alicja. Jestem zdziwiona postepowaniem pracownikow Bud-Profu dot.
            Stoenu. Zero telefonu czy nawet informacji umieszczonej gdzies na terenie
            budowy. Widze, ze zaraz bedziemy porzebowali szklanej kuli. Czy ktos z Was jest
            dobrze poinformowany, z ktorego budynku mieszkancy powinni sie stawic ?
            Moze przed odbiorem mieszkania albo podpisywaniem aktu notarialnego bedziemy
            musieli sie nauczyc wrozyc z fusow :).
            Ale wlasnie na tym przykladzie widac, ze nasze forum jest super potrzebne.
            Pozdrawiam wszystkich goraca
            A i jeszcze jedno. Z tego co wczesniej wyczytalam, wnioskuje, ze Pan
            S.zafunowal nam darmowa silownie. Zacznijmy trenowac bicebsy bo glazura jest
            ciezka, oj ciezka. A u mnie - trzeba bedzie wniesc na 4 pietro. Bedzie sie
            dzialo :):).
            • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 08.06.05, 12:00
              Witam;
              Do nas też oczywiście nikt nie zadzwonił.
              Chociaż nasz budynek ma być oddawany dopiero pod koniec lipca i akcja ze
              Stoenem może nas jeszcze nie dotyczyć, to może się okazać, że podobna sytuacja
              będzie przy odbiorach mieszkań. Ktoś dowie się przypadkiem i dopieo od niego
              dowie się reszta. A przecież nie wszyscy mieszkancy korzystaja z Forum. Hm, nie
              podoba mi się to...
              Ola, nas czeka wnoszenie na 3 piętro. Najchętniej zatrudniłabym do tego jakiś
              tragarzy. Może jak zatrudnimy ich hurtem to będzie taniej? :))))
              Pozdrawiam
              • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 08.06.05, 13:54
                Witam Sąsiadki, z tym STOEN-em to się nie denerwujcie. Mam teraz wyrzuty, bo
                może wprowadziłam Was w błąd. My byliśmy w sobotę na budowie i przypadkiem się
                dowiedzieliśmy.Ale nie wiem czy to dotyczy wszystkich (my to B4).Może
                niepotrzebnie panikujemy. Byłam tam dzisiaj z tymi umowami i dowiedziałam się,
                że mamy już adres. B4 to Górczewska 226A, a kod pocztowy 01-460. Nie wiem czy to
                bardzo istotna informacja, ale przekazuję. Pozdrawiam:)
                • Gość: sąsiadka Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 08.06.05, 14:09
                  Gratuluję posiadanie adresu. A my też już mamy? Ja też chcę! :))))
                  Chyba wyśle męża na budowę bo ostatnio żadnych "niusów" nie mam, wszystkiego
                  dowiaduję się od was...

Pozdrawiam,
                  Magda
                • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 08.06.05, 14:11
                  "B4 to Górczewska 226A, a kod pocztowy 01-460. Nie wiem czy to
                  bardzo istotna informacja, ale przekazuję."

Bardzo istotna informacja! Fantastycznie, dzięki temu czuję, że moje mieszkanie
                  jest coraz bliżej mnie... :))

Pozdrawiam
                  • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 08.06.05, 16:16
                    dziewczyny, ja tez tak chceeeeee :) (tzn. miec adres)
                    Chyba musze sie wybrac na budowe. Jak bede miala nowe wiesci to ekspresem
                    zamieszcze je na naszym forum.
                    Pozdrowionka
                    • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 08.06.05, 17:50
                      Cieszę się, że sprawiłam Wam radość tą wiadomością:)Odkupiłam winy po STOEN-ie.

Pozdrawiam:)
                      P.S Już się nie mogę doczekać Naszego babskiego spotkania przy "kawce", a
                      panowie z glazurą na górę, na górę:)
                      • Gość: Sąsiadka.... Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:08
                        Witam,
                        czytam codziennie to forumo naszym isiedlu i ciesze sie, ze ludzie sa badzo
                        pozytywnie nastawienieni do siebie i łączą się solidarnie przeciwko prezesom :)

*istotna kwestia dla mnie jest informacja o adresie.... czy mozecie mi wyjasnic
                        co z naszymi kredytami?? jesli w umowie przedwstepnej jest adres Gorczewska 228
                        a w efekcie jest Gorczewska 226 to dla kogo idzie ta kasa i za czyje mieszkanie
                        ja place?? Prosze Was Kochani wyprowadzice mnie z błędu .

a co do silaczy to pociesze wszystkich .. mnie czeka 6 pietro:) i juz sama
                        zycze sobie powodzenia :)

pozdrawiam sąsiadów :)
                        • Gość: Marcin Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.25.160.* 08.06.05, 19:42
                          witam wszystkich

jeszcze nie jestem sasiadem ale powaznie zastanawiam sie nad kupnem. z waszych
                          postow wynika ze na razie wszystko idzie w miare ok i to mnie w sumie cieszy ze
                          nie dzieje sie nic niepokojacego. bylem kilka dni temu na budowie ogladc
                          mieszkania i wygladaja calkiem fajnie. z ciekwaszych rzeczy jakie sie
                          dowiedzialem to rzeczywiscie windy beda nieczynne conajmniej do pazdziernika...
                          troche to idiotyczne..(w bloku obok "presige" wylozyli cala winde plytami
                          pilsniowymi i zostawili dziure tylko na guziki z pietrami i nie bylo problemu.)
                          pani z biura zapowiedziala ze podpisania aktu notarialnego moge sie
                          spodziewac "w pierwszej polowie przyszlego roku". a to troche pozno...
                          Bardzo zachecala mnie do ewentualnego nabycia miejsca na parkingu podziemnym,
                          ewidentnie slabo im schodza, a miejsc jest tyle co mieszkan. chyba trzeba
                          poczekac na jakas promocje.
                          pozdrawiam
                          • Gość: Ania Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.25.160.* 08.06.05, 19:51
                            hej
                            mam pytanie do was pytanie jak jest z bezpieczenstwem w okolicy tej inwestycji?
                            nie jestem z warszawy i do tej pory czytałam raczej o bemowie jako o wielkim
                            blokowisku z bandami dresiarzy. sama najblizsza okolica wydaje sie bardzo
                            przytulna ale juz np bloki na preciwko po 2 stronie gorczewskiej nie robia
                            najlepszego wrazenia.
                            pozdrawiam
                            Ania
                            • alicja.z Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 08.06.05, 22:27
                              Witam,

> nie jestem z warszawy i do tej pory czytałam raczej o bemowie jako o wielkim
                              > blokowisku z bandami dresiarzy. sama najblizsza okolica wydaje sie bardzo
                              > przytulna ale juz np bloki na preciwko po 2 stronie gorczewskiej nie robia
                              > najlepszego wrazenia.

Ja mieszkam po tej "2 stronie Górczewskiej" ;-) a jednak zdecydowałam się na
                              zakup mieszkania w (prawie) tym samym miejscu. Znaczy to tylko tyle, że albo się
                              przyzwyczaiłam do okolicy i "ziomale" mi nie wadzą, albo wcale nie jest tu tak
                              niebezpiecznie i strasznie. Uważam, że lokalizacja jest naprawdę znakomita
                              (pętle autobusowe, Kampinos, Ratusz itd.) i spokojna. Tam, przy Bud-Profie są
                              same nowe osiedla, więc "dresy" nie siedzą pod klatkami i nie włóczą się po nocy
                              pijani. Tam mieszkają w większości młode małżeństwa z dziećmi. ("Dresy" pojawią
                              się pewnie dopiero jak te niewinne dzieci podrosną ;-) więc mamy przed sobą
                              kilka spokojnych lat). A tak na serio, to dla mnie Bud-Prof na Jelonkach to
                              najlepszy wybór.
                              No, więc Górczewską polecam.
                              To tyle,
                              pozdrawiam
                          • Gość: s jak sprawiedliwy Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 08.06.05, 20:03
                            Osobiście zakupiłem na parterze więc z lekkością mogę się wypowiedzieć na temat
                            wind:). Generalnie windy mogą udźwignąć jakiś tam ciężar, średnio jest to koło
                            600 kg. Niby sporo ale obawiam się, że nikt nie liczyłby ile waży jego glazurka
                            a potem słychać byłoby narzekania dlaczego głośno chodzi, dlaczego się zacina. W
                            razie problemów z windą narzekania będą uzasadnione. Jeżeli chodzi o zniszczenia
                            kabiny (otarcia, porysowania) problem byłby jak zresztą piszesz do przeskoczenia
                            i to dzięki komuś, kto wymyślił dyktę:). Sąsiada, który kosztował prosiłbym o
                            dodanie trzech groszy na ten temat.
                        • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 08.06.05, 19:49
                          To chyba dla banków nic nowego, że adres w umowie przedwstępnej różni się od
                          ostatecznego adresu. Tak mi się wydaje. Ale najlepiej dowiedzieć się
                          bezpośrednio
                          w banku. Pzdrawiam:)
                          P.S Zapozdrawiam się na śmierć niedługo:)
                          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 14:54
                            Też mi sie tak wydaje ale dla świetego swojego spokoju, upewnij sie w Banku -
                            jak oni to traktuja :)))
                        • Gość: Szrek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.29.137.* 08.06.05, 20:34
                          Ja mam kilka watpliwosci i pytan:

1. czy tylko u mnie uchylne jest tylko jedno ze "skrzydeł" w każdym oknie i
                          balkonie?
                          2. czy ktos wie gdzie znalezc te normy dotyczace liczenia powierzchni
                          mieszkania? ja wiem tylko, ze sa 2 metody (i)liczy sie powierzchnie bez tynków,
                          (ii) z tynkami ale za to z szachtami. U nas zastosowano ta druga metode
                          (Podobno jest to na nasza korzysc ;)))), a ja tam Panu S. wierze ;))))))). A
                          tak w ogole to co to jest ten szacht: czy tylko przestrzen z rurami czy tez
                          otaczajaca ją ścianka. To moze ma duze znaczenie jak sie płaci prawie 4.000 PLN
                          za m2.
                          A przeciez zgodnie z zasadami: na przyklad sciana oddzielajac aneks od duzego
                          pokoju, czy duzy pokój od sypialni nie wchodzi do powiedzchni mieszkania? To
                          moze te sciany otaczajace rury idace w kuchni i lazience, tez nie powinny byc
                          liczone? Fajnie byloby znalezc jakas normę w tym zakresie. Ja rzuciłam okiem na
                          Prawo Budowlane ale nic takiego nie znalazłam.

A ku przestrodze (ale bez cienia sadystycznej checi siania wszechogarniającej
                          paniki, słowo!) wspomne tylko, ze z tymi rurami to jest niezły problem, bo tak
                          naprawde w kazdym z naszych mieszkań rury idące od podłogi do sufitu stanowią
                          NASZA WŁASNOŚĆ (przy załozeniu, ze szacht sie bedzie liczył do powierzchni przy
                          obmiarze mieszkania), a nie czesc wspólną. U siostry mojej kolezanki bylo tak
                          samo i potem jak jej sie cos stalo z licznikiem, to jej administracja
                          powiedziała, ze to jest JEJ CZESC RURY i niech sobie to sama naprawia.

3. Podobno nie ma byc podzielników ciepła na kaloryferach i to bedzie tak, ze
                          zbiorczą "fakturę" za ciepło, bedzie sie jakoś tam dzieliło w stosunku do
                          liczby mieszkań i proporcjonalnie do ich powierzchni. To dobrze czy żle? Ma
                          ktos jakies doswiadczenie w tym zakresie?

Co do wind to moje zdanie jest takie - To nam najbardziej zalezy na tym zeby
                          one byly sprawne, ładne, czyste i nowe. Sama tez bym pewnie dostała furii
                          gdybym zobaczyła ze jakis bezmylny budowlaniec wrzuca do nich 6 ton
                          porozrywanych worków z cementem. Ale sory, chyba nie mamy po 6 lat zeby nie
                          wiedziec, ze nad tymi naszymi "robotnikami" trzeba czuwac i ich pilnowac? Mysle
                          ze gdyby do windy wsiadlo 2 panów trzymając pudło z glazura i by z niej potem
                          wysiedli to chyba nie byłby jakis wielki problem i powód do demolki?

• Gość: Tomek Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.25.160.* 08.06.05, 23:54
                            Witam

> 3. Podobno nie ma byc podzielników ciepła na kaloryferach i to bedzie tak, ze
                            > zbiorczą "fakturę" za ciepło, bedzie sie jakoś tam dzieliło w stosunku do
                            > liczby mieszkań i proporcjonalnie do ich powierzchni. To dobrze czy żle? Ma
                            > ktos jakies doswiadczenie w tym zakresie?

Bez wielkiego zagłębiania się w szczegóły, mam kumpla który pracuje w branży
                            ciepłowniczej i bardzo polecał to rozwiązanie. to dobra wiadomość, taki sposob
                            rozliczenia jest znacznie korzystniejszy, o ile wszyscy sąsiedzi nie będą całą
                            zimę zostawiać kaloryferów ustawionych na "5" przy otwartym oknie.

pozdro
                          • Gość: oluska Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: *.sasiedzi.pl 09.06.05, 09:21
                            A ja nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że pani w Bud Prof-ie mówiła,
                            że będą podzielniki kosztow na kaloryferach. Musimy o to jeszcze dopytać.Ja
                            osobiście nie mam najlepszych doświadczeń z tymi urządzeniami. Pozdrawiam:)
                          • Gość: Magda(sąsiadka) Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 09.06.05, 12:18
                            Witam;
                            Chyba zaczne podpisywać się imieniem bo za dużo tych "sąsiadek, pogubić się
                            mozna :) ...
                            Szrek, rozwieję Twoje wątpliwości dotyczące okien - uchylne otwieranie sie
                            tylko jednego skrzydła to nie jest usterka, po prostu zamontowano nam okna tego
                            typu. Miałam takie okna w dwóch poprzednich mieszkaniach i nie było to całkiem
                            wygodne rozwiązanie. Zupełnie nie przeszkadzało, że drugie skrzydło się nie
                            uchyla.
                            Strasznie mnie zamotałyście z tym mierzeniem mieszkań, normami itp. :))) nie
                            wiem jak Wy, ale ja nic z tego wszystkiego nie rozumiem i obawiam się, że i
                            tak 'jego wysokość prezes' pomierzy tak jak będzie mu wygodnie, licząc,
                            poniekąd słusznie, na naszą niewiedzę. Z tego co mówił mi znajomy inżynier nie
                            ma jednej obowiązującej normy pomiarów dlatego deweloper może bezkarnie wybrać
                            taką jaka mu pasuje, ale też pocieszał mnie, że te metody tak na prawdę nie
                            różnią się jakoś drastycznie. Mieszkanie 50 metrowe nie spuchnie do 60
                            metrów ;)))

Bardzo się cieszę, że mamy już adres. Jesteśmy coraz blizej do SWOJEGO
                            DOMKU :))) Myślę, że nie ma powodu do stresu z tym, że rzeczywisty adres jest
                            inny niż ten w umowie. Z tego co pamietam umowa z bankiem precyzuje,
                            że "finansuje zakup nieruchomiści określonej w "mowie Rezalizacyjnej... jako:
                            (i tu adres z umowy)". Sądzę, że taki zapis oznacza, że finalny adres nie musi
                            się pokrywać z adresem Umowy Realizacyjnej.

Pozdrawiam,
                            Magda

To kiedy na kawkę? :)))))
                            • Gość: Magda Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 09.06.05, 12:37
                              Zamotałam się z tymi oknami- napisałam, że
                              "Miałam takie okna w dwóch poprzednich mieszkaniach i nie było to całkiem
                              > wygodne rozwiązanie. Zupełnie nie przeszkadzało, że drugie skrzydło się nie
                              > uchyla."
                              Oczywiście miałam na myśli, że BYŁO to całkiem wygodne itd. Sorki.
                              Magda
                          • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 15:07
                            Niewiem co to jest szacht ?? Wiem co to jest szlichta -bo chyba o to ci chodzi-
                            jest to to czym pokryte są ściany (przynajmniej w byudynku B-4) na I piętrze w
                            naszym lokalu.
                        • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:50
                          Kredyt dostajesz na inwetycje , wiec na adres pierwotny, jak dostaniesz appeiry
                          z dokładnym adresem to pewnie trzeba bedzie dostarczyc to do banku i bedzie
                          wiadomo ze zaplcilas za ten lokal(albo ktos inny zaplacil za Twoj a ty za
                          jego) :)))
                          Współczuje z targaniem materialow :/.
                • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:47
                  No to mamy już adres - fajnie :))))
                  Tylko my jeszcze nieweim czy dostaniemy kredyt - nie fajnie :((((
            • marta4u Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! 16.06.05, 13:37
              To dziwne bo do nas dzowniono i mówiono o tym, że trzeba przyjechać podpisać
              Umowę.
              Może trafiliśmy na solidnego pracownika :)))
    • Gość: Magda Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 62.148.92.* 13.06.05, 13:22
      Witam;
      Czemu taka cisza na forum???

Mam nowe wieści odnośnie wielkości mieszkań - według słów szefa budowy (czy
      kimkolwiek jest pan, który na codzień jest w biurze na budowie) tylko 3
      pokojowe mieszkania urosły względem planów w znaczący sposób czyli o jakieś 2
      metry. Mieszkania 2 pokojowe będą miały minimalne wahania, a kawalerki będą
      nawet troszkę mniejsze od planów, czyli deweloper odda ich wlaścicielom kasę.

W B-3 są już drzwi do mieszkań, a w mieszkaniach zamontowane kontakty.
      Trochę wam zazdroszczę :)))

Pozdrawiam,
      Magda
      • Gość: Ola Re: BUD PROF - GORCZEWSKA 228 - SZUKAM SASIADOW ! IP: 213.134.136.* 13.06.05, 13:50
        Witam,

Madziu, lejesz miod na moje serce. Bardzo sie ciesze, ze moje mieszkanko nie
        uroslo zbyt mocno (ufff). Wlasnie jestem po podpisywaniu umow ze Stoenem i w
        zwiazku z tym dowiedzialam sie jaki mam adres :):):).
        Jeszcze tylko ok. 3 tyg. i dostaniemy (my z B-3) klucze do naszych mieszkanek.
        No i sie zacznie - trzymanie za kieszen :).
        Mam pytanie, ktore nie dotyczy bezpo