Dodaj do ulubionych

co ROBI developer - kiedy brak wpłaty transzy ?

IP: *.wi / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:34
czesc.mam pytanie.podpisalem umowe z developerem.niestety od 6 tygodni czekam na decyzje ws. kredytu w banku (millenium). od 2 tygodni leca mi odsetki ustawowe.za tydzien - w umowie pisze ze developer ma prawo obciazyc mnie 10% kary i zerwac umowe. co zrobic ? co zrobi developer ?

adam
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: co ROBI developer - kiedy brak wpłaty transzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 01:47
      A nie prościej zamiast pytać nas to pogadać o tym z deweloperem? Powiedzieć że
      ty chcesz kupić to mieszkanie tylko że masz problem z kredytem, przecież nie
      jesteś pierwszy z tym problemem a i im raczej zależy żeby to mieszkanie
      sprzedać. Jak pogadasz to pewnie sie i dogadasz, jak nie pogadasz to pewnie i
      zerwą umowę - bo co to za klient który nie płaci i nie daje znaku zycia.
      • Gość: Monika Re: co ROBI developer - kiedy brak wpłaty transzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:31
        Najprościej jest sporządzic aneks do umowy w ktorym jest przesuniety termin 1
        wplaty. Ja mialam podobna sytuację - ze strony developera nie bylo zadnych
        problemów.
    • Gość: miciu10 Re: co ROBI developer - kiedy brak wpłaty transzy IP: *.iopan.gda.pl 30.03.05, 11:48
      Widzę, że nie tylko ja miałem takie problemy z millenium. Nie dość, że
      ślimaczyli się z wydaniem decyzji o przyznaniu kredytu, to jeszcze z niewiadomej
      przyczyny opóźnili o 10 dni wypłatę jednej z transz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka