Dodaj do ulubionych

Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek...

IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 25.06.02, 10:22
Tak jak obiecalam, zakladam nowy watek.

I na poczatek pytanie do tych ktorzy mieszkaja juz na osiedlu - jak stoi sprawa
sieci internetowej, telewizyjnej i telefonicznej?
Korzystacie ze Spraya?
Pozdrawiam:-))
Obserwuj wątek
    • Gość: taurus Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 195.94.222.* 25.06.02, 13:09
      Aneta: Korzystam z telefonu i tv. To drugie ma sygnal dosc zlej jakosci.
      Zobacze czy uda mi sie to reklamowac.

P. Bolinski: Prosze wyjasnic zasady korzystania z tzw. miejsc parkingowych dla
      gosci, za ktore placimy ponad 2zl/mies. Ostatnio moj gosc musial zaparkowac na
      plytach w okolicach placu zabaw. Kiedy zapytalem ochrone dlaczego, stwierdzili,
      ze nie ma miejsca na parkingu. Czyzby nagle zjechalo sie tylu gosci, ze ich
      zabraklo? Otoz nie - ochrona wydziela podobno kluczyki do miejsc mieszkancow.
      • Gość: janek Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 213.158.197.* 26.06.02, 16:59
        Nie jestem Panem Bolińskim ale.. wkurza mnie takie myslenie jak Twoje. Nie
        potrafisz zorozumieć, ze miejsca nie ma bo jest wiecej samochodów niż miejsc?
        Trzeba było sobie wykupic kilka miejsc parkingowych dla siebie i Twoich gosci.
        A tak to sie odp...
        Janek
        • Gość: taurus Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.arthurandersen.com 26.06.02, 17:13
          Chyba jestes jakims frustratem, ktory nie posiada miejsca parkingowego ani
          garazu i teraz musi parkowac poza osiedlem. Jak wiedziales, ze nie bedzie dla
          ciebie miejsca parkingowego to nie trzeba bylo kupowac tu mieszkania. Teraz nie
          narzekaj.
          Poza tym chyba nie sledzisz na biezaco tego forum. P. Bolinski obiecywal
          specjalne miejsca parkingowe dla gosci. Jezeli ich nie ma to skad taka pozycja
          na wydruku oplat?
        • Gość: Dziubek Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 217.153.119.* 01.07.02, 10:06
          Gość portalu: janek napisał(a):

> Nie jestem Panem Bolińskim ale.. wkurza mnie takie myslenie jak Twoje. Nie
          > potrafisz zorozumieć, ze miejsca nie ma bo jest wiecej samochodów niż miejsc?
          > Trzeba było sobie wykupic kilka miejsc parkingowych dla siebie i Twoich gosci.
          > A tak to sie odp...
          > Janek

Nie wiem skąd się tu wziąłeś „janek” ale z takim poziomem kulturalnym jaki
          prezentujesz może powinieneś się spełniać na jakimś erotycznym czacie, tam na
          pewno znajdą się ludzie z Twojego kręgu..... Nie pozdrawiam, i jak nie masz nic
          do powiedzenia to się tu nie loguj....
          Oby jak najmniej takich jak ty....
    • Gość: Stynka Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 217.153.112.* 25.06.02, 14:06
      Dzięki za podjęcie męskiej decyzji i utworzenie nowego wątku, stary był
      już "nieobsługiwalny".

Ja też mam pytanie o Spraya - ale najbardziej zależy mi na informacjach o
      stałym łączu 1Mb: czy działa, jak szybko, czy bezusterkowo itp???

proszę o info
      Justyna
      • sloggi Re: Zielone Zacisze Turret Poland - etap B pyta 25.06.02, 16:34
        Mam pytanie, po jakim czasie od momentu otrzymania kluczy zaczynają działać
        media. Na co mam zwrócić uwagę odbierając klucze ? Jaka jest stawka czynszu ?
        • Gość: Aneta Re: Zielone Zacisze Turret Poland - etap B pyta IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 26.06.02, 08:28
          sloggi napisał(a):

> Mam pytanie, po jakim czasie od momentu otrzymania kluczy zaczynają działać
          > media. Na co mam zwrócić uwagę odbierając klucze ? Jaka jest stawka czynszu ?

Po odbiorze kluczy z protokolem odbioru idziesz do Stoenu (bodajze na Oszmianska)
          i tam podpisujesz umowe na dostawe pradu. Z kwitkiem od nich idziesz na osiedle i
          pan elektryk podlacza Ci prad, gaz tez musisz sobie zalatwic - tu czeka Cie
          wizyta w dziale obslugi klienta gazowni, nie pamietam na jakiej ulicy ale wiem ze
          dosc daleko od nas. A wode masz od razu.
          Kwestie telefonu, TV itp zalatwisza odzielnie.
          Co do czynszu - wedlug moich obliczen na dzien dzisiejszy placimy okolo 8 zl za
          m2.

• Gość: Dziubek Do Pana Bolińskiego IP: 217.153.119.* 01.07.02, 10:57
            Drogi Panie Boliński
            Mam pytanie dotyczące kortu tenisowego. Podejrzewam że kort nie jest własnością
            ZZ nr 1, więc kto zajmuje się jego serwisowaniem, i kto płaci za ewentualne
            jego uszkodzenia. Niestety w trakcie użytkowania pojawiły się problemy z
            słupkiem i mocowaniem siatki, nie wiem komu to zgłosić oraz kto będzie
            dokonywał bieżących napraw i konserwacji. Obawiam się że tą „zachętę dla
            przyszłych klientów ZZ” wybudowano nie bardzo zastanawiając się jak będzie ona
            funkcjonować za pół roku. Wiadomo w sumie że na jej miejscu powstanie budynek
            następnej fazy i wkrótce nie będzie kortu, ale póki jest byłoby nieźle
            utrzymywać go w dobrej kondycji. Fakt faktem iż podczas użytkowania się niszczy
            i pomimo moich próśb u ochrony ludzie z juwentusa nie są w stanie stwierdzić
            kto ostatni był na korcie i bawił się siatką..... Proszę o jakieś wskazówki
            gdzie dzwonić i z kim rozmawiać.

P.S.
            Faktycznie tamten wątek trochę się zapchał więc mam nadzieję że wszyscy jego
            uczestnicy odnajdą nowy adres. A co się dzieje z Panem „Aniołem” czyżby
            doczekał się zmiennika?

Wszystkim życzę miłych wakacji.

Dziękuję

Dziubek (Pan)

dziubek@idea.net.pl
            • Gość: Aneta jaka sucha trawka:-((( IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 01.07.02, 11:08
              Troche mi smutno jak patrze na te sucha sianowata trawe za oknem (na tarasie
              nad garazami). Ktos zaniedbal podlewania - nieladnie... A bylo tak pieknie:-)))

• Gość: zzmetro Re: Do Pana Bolińskiego IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.07.02, 13:17
              Witam na nowym wątku , niedługo już się chyba pogubię...

1. Ad. miejsc dla gości - jest ich równo 18 [ na wysokości IV i V ] klatki i
              ochrona ma obowiązek wydawać do nich klucze [ o ile oczywiście miejsca te nie
              są zajęte ] . O ile mielibyście Państwo jakiś bieżący problem z ochroną - uwagi
              powinniśmy zgłaszać natychmiast do ich koordynatora - p. Mariusza Wrzeszcz
              0605 998 071.

2. Kort . Przeprowadzka kortu nastąpi raczej dopiero po wybudowaniu etapu III
              osiedla - to znaczy , że powinien nam służyć dosyć długo .
              Zastanawiamy się nad niewielką odpłatnością , która pozwoliłaby sfinansować
              naprawy , konserwacje itp. - np. 5 - 7 zł. / godzinę .

Ostatnio np. jakiś Arnold tak mocno naciągnął siatkę , że skrzywił konstrukcję .

• Gość: bk Re: Zielone Zacisze Turret Poland - etap B pyta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 14:47
          Mam pytanie do wszystkich którzy podpisali już wstępne umowy na zakup
          mieszkania w etapie B: Co myślicie o tym co dzieje się na budowie? Chodzi o
          sprawę firmy Gobex oraz stanowisko TP?
          • Gość: kokon Re: Zielone Zacisze Turret Poland - etap B pyta IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 14:16
            na poczatku troche sie wystraszylem, ale ktos juz na forum pisal ze ponoc
            podwykonawcy kontynuuja robote, slyszalem w zz ze istotne jest zeby dokonczyli
            dach (stan surowy otwarty czy cos takiego) a pozniej moglaby spokojnie
            wykanczac inna firma, problem w tym ze jesli nie dokoncza dachu podwykonawcy to
            nowa firma moze niezbyt chetnie chciec wykonywac prace o innej specyfice (dach
            to nie to samo co wykonczeniowka), musieliby to robic inni specjalisci a ponoc
            to tylko 2-3 tygodnie roboty

proponuje zeby informowac sie na biezaco jesli ktos z nas (mam nadzieje
            przyszlych mieszkancow etapu b)bedzie na miejscu, dowie sie czegos nowego,
            zauwazy ruch na budowie. ale generalnie to chyba nie ma sensu sie zbytnio
            zamartwiac...

mam nadzieje ze w te akcje wlaczy sie takze samo zzmetro i bedzie informowac na
            biezaco o postepach w "sprawie"

pozdr
    • sloggi Opłaty po odebraniu kluczy 01.07.02, 12:58
      Jak ukończą budynek ( b ) na jakie opłaty i jakiego rzędu mam być przygotowany ?
      • Gość: zzmetro Re: Opłaty po odebraniu kluczy IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.07.02, 13:24
        O ile Metropolitan Address zarządzał będzie Etapem B - wysokość tych opłat nie
        będzie wyższa od Etapu A - raczej powinna być nieco niższa - dla 2 etapów.

Naturalnie najistotniejszym składnikiem opłat są miedia : prąd , woda ,
        ścieki , ogrzewanie - których wysokość określają nasze "czebole" STOEN ,
        MPWiK , SPEC .

Pozdrawiam
        SB
        • sloggi Re: Opłaty po odebraniu kluczy 01.07.02, 13:43
          Gość portalu: zzmetro napisał(a):

> O ile Metropolitan Address zarządzał będzie Etapem B - wysokość tych opłat nie
          > będzie wyższa od Etapu A - raczej powinna być nieco niższa - dla 2 etapów.
          >
          > Naturalnie najistotniejszym składnikiem opłat są miedia : prąd , woda ,
          > ścieki , ogrzewanie - których wysokość określają nasze "czebole" STOEN ,
          > MPWiK , SPEC .
          >
          > Pozdrawiam
          > SB

Dziękuję za odpowiedz.
          Rozumiem, ale co płacę - jakieś opłaty notarialne, itp ?
          • Gość: Aneta Re: Opłaty po odebraniu kluczy IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 02.07.02, 09:13
            Oplaty notarialne to inna bajka. Nie zalezy to od MA.
            Koszt spory - wiadomo wysokie stawki.... Szczegolowe wyliczenia napewno
            dostaniesz od Turreta (ale poki co za wczesnie na kalkulacje, odbierzecie
            mieszkania pewnie tak jak my w styczniu-lutym wiec w tym terminie podadza Wam
            wysokosci oplat)
      • Gość: Dorka Re: Opłaty po odebraniu kluczy IP: *.acn.waw.pl 26.07.02, 15:17
        Witam!
        Jestem ciekawa jak wyglada sprawa z notariuszem. Czy ja musze korzystac z uslug
        przydzielonego przez dewelopera czy moge soebie to zalatwic prywatnie? I jak to
        jest z tym 22% vatem na miejsca parkingowe? W koncu mamy ten vat placic, czy
        mozna zmusic US do zwrotu?

Pozdrowinka.
    • Gość: Tomek Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.07.02, 18:08
      Witam wszystkich. Nie było mnie jakiś czas w W-wie więc chciałbym zapytać, czy
      fakt złożenia informacji o stanie liczników znalazł jakieś odbicie w działaniu
      administracji czy może coś przegapiłem. Spodziewałem się wyliczenia różnicy
      między zaliczką a zużyciem rzeczywistym i informacji wraz z przypisem lipcowym.
      Czy coś się dzieje, czy każdy musi się sam o to upominać, wyliczać itd ?
      Dzięki za informacje. Pozdrawiam.
      • Gość: hana Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.stat.gov.pl 03.07.02, 13:24
        Informacja z administracji: we wrześniu nastąpi rozliczenie rzeczywiste wody.
        Opłaty za mc-e 07 i 08 bez zmian.
        • Gość: Sławek Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.saint / 10.218.8.* 03.07.02, 16:15
          Gość portalu: hana napisał(a):

> Informacja z administracji: we wrześniu nastąpi rozliczenie rzeczywiste wody.
          > Opłaty za mc-e 07 i 08 bez zmian.

Witam,

zastanawiam się wobec powyższego, po co był organizowany odczyt liczników wody na
          31/05? Sądziłem, że znajdzie to odbicie najpóźniej w opłatach za lipiec. Bo jeśli
          dobrze rozumiem zwrot "odczyt kwartalny ", jak było napisane w zawiadomieniu, to
          kolejny takowy nastąpi teraz 31/08. Naprawdę pięknie widać jak można skomplikować
          proste rzeczy.... lub bawić się z nami w kotka i myszkę.

Sławek

• Gość: Kasia miejsca dla gości IP: *.proszynski.pl / *.proszynski.pl 04.07.02, 08:15
            Dzień dobry, panie Boliński

Mam pytanie: czy miejsca dla gości są numerowane? A jeśli tak - to jakie mają
            numery?
            Pytam o to, ponieważ większość tych miejsc, które wg. mnie są dla gości, są
            stale zajmowane przez te same samochody (raczej mieszkańcow niż gości)...
            Czy więc ja się mylę (uważając miejsca lokatorów za miejsca gościnne), czy po
            prostu przymykamy oko i pozwalamy lokatorom, którzy nie wykupili miejsc
            parkować na miejscu dla gości, a gości wysyłamy na placyk na końcu osiedla (czy
            dobrze pamiętam, że stoi przed nim znak zakazu wjazdu?)
            • Gość: taurus Re: miejsca dla gości IP: 195.94.222.* 04.07.02, 09:49
              Takich praktyk, o ktorych piszesz, mialem okazje doswiadczyc na skorze moich
              gosci.
              • Gość: Stynka Re: miejsca dla gości IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.07.02, 12:30
                A jest to jeszcze tym bardziej denerwujące, że w naszych ostatnich wyliczeniach
                opłat znalazła się pozycja "opłata za miejsca dla gości", czyli wszyscy
                ponosimy koszty, a nasi goście nie mogą tam zaparkować.

Justyna
                • Gość: taurus Re: miejsca dla gości IP: 195.94.222.* 04.07.02, 13:18
                  Podnosilem ten temat pare postow wyzej. Oto, co P. Bolinski odpowiedzial:
                  "1. Ad. miejsc dla gości - jest ich równo 18 [ na wysokości IV i V ] klatki i
                  ochrona ma obowiązek wydawać do nich klucze [ o ile oczywiście miejsca te nie
                  są zajęte ] . O ile mielibyście Państwo jakiś bieżący problem z ochroną - uwagi
                  powinniśmy zgłaszać natychmiast do ich koordynatora - p. Mariusza Wrzeszcz
                  0605 998 071."
    • Gość: taurus Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.pzuzycie.com.pl 10.07.02, 15:11
      Mam 2 pytania:
      1. Kiedy otrzymamy karty wstępu i będzie można skorzystać z furtki?
      2. Kiedy odbędzie się spotkanie mieszkańców z administracją i TP?
      • czahor Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... 10.07.02, 15:55
        Witam,
        z doswiadczenia zdobytego na tym forum wiem, że:
        1. karty będą za 2 tygodnie;
        2. dyr. Zabojszcz negocjuje warunki wynajęcia sali w UG Targówek.

Wiem jedno:
        "Jesli sami nie zorganizujemy oficjalnego spotkania wspólnoty mieszkaniowej, to zarówno na karty jak i na
        prawdziwe obniżenie opłat bedziemy czekać do u... smierci". Odwlekanie decyzji o zebraniu leży tylko w
        interesie Turreta, MA, itp, to oni zgarniają pieniadze i robią co chcą. Dopóki nie zbierzemy się razem, to nic nie
        zwojujemy w pojedynkę.

Ps. Co do kilkumiesięcznego negocjowania sali w UG Targówek, to proponuję spotkać sie na placu zabaw - tylko
        niech każdy przyniesie ze soba krzesełko, pogoda ostatnio dopisuje...

Z powazaniem

Czarek

• Gość: Dziubek Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 217.153.119.* 11.07.02, 09:32
          Witam wszystkich sąsiadów
          Widzę że plażowo się zrobiło na naszym forum, nie dziwota w końcu pogoda nie
          sprzyja przesiadywaniu przed komputerem. Przeczytałem dwa ostatnie posty.
          Obawiam się że w okresie wakacji nie ma co liczyć na załatwienie czegokolwiek
          zarówno ze strony T.P. MA. jak też w gronie wspólnoty wiele osób wyjechało i
          zapewne ci ludzie nie chcą by pierwsze spotkanie odbyło się bez ich obecności.
          Pozostaje nam wszystkim rozkoszować się słońcem i spokojnie czekać końca
          wakacji..... Skoro już tu jestem to chciałbym się podzielić spostrzeżeniami
          odnośnie korzystania z naszego kortu tenisowego. Faktycznie nie jest on
          własnością wspólnoty ale nie znaczy to iż można go dewastować. W trakcie
          ostatniej partyjki tenisa musiałem przyprowadzić ochronę by mogła na własne
          oczy przekonać się jak poprzedni użytkownicy w debilny sposób zniszczyli
          mocowania bramek. Nie mieści mi się w głowie iż można tak działać. Co prawda
          jest możliwe odtworzenie zapisanego materiału z nagrań wideo ale przy
          nieuregulowanych warunkach korzystania z kortu nie ma po co gonić ludzi, bo za
          naprawę też chyba nie będzie miał kto zapłacić. Szkoda, przyznam się szczerze,
          bo taki teren to dobrodziejstwo dla naszego osiedla, ale jak widzę podejście
          niektórych (żal mi energii na ich dosadne określenie) „użytkowników” to wydaje
          mi się że przestaniemy mieć gdzie grać na długo przed tym jak T.P. postawi w
          tym miejscu budynek następnej fazy.
          Życzę wszystkim udanych wakacji, dobrej pogody i miłego wypoczynku.
          My wyjeżdżamy w sobotę i mam cichą nadzieję że aura nam będzie sprzyjać

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
          • Gość: Aneta Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 11.07.02, 10:33
            Podzielam opinie Pana Dziubka:-) W wakacje nic nie uda nam sie ustalic:-(
            Czekamy wiec na wrzesien:-)
            Ja rowniez zycze sasiadom milych wakacji i pieknej pogody:-)
            Pozdrawiam goraca (ufff...co za upal)
            Aneta
          • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 212.76.37.* 12.07.02, 11:48
            Drogi (Panie)Dziubku ,

Myslę , że nawet w temperaturze > 30 C powinniśmy spróbować coś załatwić .
            Moja robocza koncepcja [ przyjmując Pańskie uwagi wyżej jako generalnie
            słuszne ] to zawiązanie ZZ Tenis Clubu.
            Członkowie opłacają miesięczną składkę oraz ustalają reguły korzystania z
            kortu .

Jak Pan z pewnością wie nie ma szans na objęcie boiska całodobowym
            monitoringiem ochrony , choć oczywości sprawdzę czy np. z obrazu kamer będziemy
            mogli zidentyfikować sprawcę / ów opiwywanego przez Pana wandalizmu .

O ile w podobnych sytuacjach Pan lub inni nasi lokatorzy będziecie wzywać
            ochronę proszę zażądać od nich sporządzenia protokołu zajścia .
            Administracja i zarządca wyegzekwują od niego koszty wszelkich napraw .

Serdecznie pozdrawiam
            SB
            • Gość: Stan Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 213.17.165.* 12.07.02, 20:25
              Panie Boliński,

Korzystając z Pana "pojawienia" się na forum, po raz n-ty zapytam się : kiedy
              będą karty zbliżeniowe????
              Dołączam się do życzeń udanych wakacji!!
              Pozdrawiam, Stan
            • Gość: KASO Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: *.inteligo.com.pl 17.07.02, 12:06

> Drogi (Panie)Dziubku ,
              >
              > Myslę , że nawet w temperaturze > 30 C powinniśmy spróbować coś załatwić .
              > Moja robocza koncepcja [ przyjmując Pańskie uwagi wyżej jako generalnie
              > słuszne ] to zawiązanie ZZ Tenis Clubu.
              > Członkowie opłacają miesięczną składkę oraz ustalają reguły korzystania z
              > kortu .

A w klubie trzeba Prezesa, Księgową, etc. i ustalenia na co zostaną
              przeznaczone składki. Czy nie lepiej na początek, aby strażnicy wydajacy klucze
              notowali nazwisko (i numer lokalu mieszkalnego) osoby, która bierze klucz?
              Każdy wchodząc na kort widzi w jakim jest stanie i powinine od razu zgłosić
              ewentualne dewastacje, po liście osób korzystajacych można dojść do tego kto
              ewentualnie dokonał zniszczeń i nie wydac klucza delikwentowi na raz następny
              (jeżeli nawet nie egzekwować zwrotu kosztów ewentualnie poniesionych napraw).

pozdr. K.
              • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 212.76.37.* 18.07.02, 16:55
                Racja , mo może księgowa ...

Zarząd przyszłego Klubu powinien w naszym przekonaniu określić następujące
                kwestie :

1. Zasady indywidualnego użytkowania kortu . Obecnie np. p. A. może zabawiać
                się piłką 5 godzin i nikt inny nie ma szans na skorzystanie w tym czasie z
                boiska .

2. Odpłatność z tytułu indywidualnego korzystania z kortu pozwaljącą finansować
                nieuniknione inwestycje i naprawy - kort/boisko nie są własnością Wspólnoty.

3. Ew. współpracę z trenerem / nauczycielem dla dzieci.

Obecnie Ochrona notuje nazwisko i numer lokalu osoby pobierającej kluczyk ,
                tyle że zaraz po ' tenisistach ' wchodzą na boisko dzieci a potem ' koszykarze '
                co dosyć skutecznie uniemożliwa identyfikację o co dopiero udowodnienie
                zniszczeń .

Pozdrawiam
                SB

• Gość: Stan Re: Zielone Zacisze Turret Poland - nowy watek... IP: 195.6.159.* 19.07.02, 09:39
                  Panie Boliński,

Może mi Pan wreszcie odpowiedzieć na pytanie, które przewijało sie powyżej :
                  KIEDY BEDA KARTY ZBLIZENIOWE?

Dziękuję, Stan
    • Gość: Tomek Kultura i TP IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.07.02, 09:36
      Witam wszystkich. Jestem mieszkańcem I klatki. W piątek holl na parterze i
      winda zostały "upiększone" tzn. zaśmiecone gałązkami z kwiatków, które zostały
      wniesione do lokali TP. Śmieci pozostały na sobotę i niedzielę, no bo przecież
      pracownicy TP nie poniżą się na tyle, żeby po sobie posprzątać. Jestem
      rozczarowany tak żenująco niskim poziomem kultury.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Dziubek Sierpniowe spotkanie mieszkańców. IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.07.02, 22:23
        Niech mi ktoś łaskawie wytłumaczy od kiedy wisi notatka o planowanym spotkaniu
        wspólnoty ZZ i dlaczego ustalono termin dokładnie w połowie okresu urlopowego,
        czy komuś zależy na tym by przyszło jak najmniej mieszkańców? Ludzie ja
        naprawdę nic nie rozumiem!!! Podobno spotkanie miał zorganizować TP, dzwonię
        tam a oni mi mówią że trzeba rozmawiać z zarządcą on coś wie...... bo to nie
        oni organizują...... „to jakieś robocze spotkanie mieszkańców a nie wspólnoty”
        Szanowny Panie Boliński O CO CHODZI???!!!

Spragniony informacji

Dziubek (Pan)
        • Gość: Sławek Re: Sierpniowe spotkanie mieszkańców. IP: *.saint 29.07.02, 10:02
          Witaj Dziubek,

ogłoszenie o zebraniu wisi w I klatce od piątku 26/07/02. No cóż, ponad 2
          miesiące temu przewidywałem, że tak właśnie będzie (patrz: I wątek ZZ) i
          zebranie zorganizują w środku urlopów. Zadałem, jak sie okazało retoryczne
          pytanie, czy komuś na tym zależy.

Mimo to uważam, że zebranie powinno się odbyć nawet w okrojonym składzie, bo
          kiedyś w końcu trzeba zacząć działać.

Czy TP mógłby tą drogą poinformować nas jeszcze przed zebarniem ile umów
          notarialnych zostało podpisanych?

Ja potwierdzam swój udział w zebraniu.

Sławek

• czahor Re: Sierpniowe spotkanie mieszkańców. 29.07.02, 12:43
            Witam Was,
            też będę miał szczęscie uczestniczyć w spotkaniu (spotkanie jest 01.08.2002 a Ja wyjeżdżam na urlop
            02.08.2002).
            Jeżeli ktos miał jeszcze wątpliwosci co do intencji p. Bolińskiego i spółki, to teraz już nie ma.
            Czy jest fair informowanie o spotkaniu na mniej niż tydzień przed terminem?
            Potwierdziło to tylko, że tak naprawdę mają mieszkańców w d... . Chodzi jedynie o wyciągnięcie kasy, jak
            najmniejszym kosztem i niestety naszym kosztem...
            • Gość: Dziubek Bez Paniki IP: 217.153.119.* 29.07.02, 16:03
              Witam wszystkich ponownie. Rozmawiałem dzisiaj z Panem Bolińskim w sprawie
              proponowanego na 1 sierpnia spotkania. Faktycznie potwierdzono iż spaotkanie ma
              mieć charakter czysto roboczy, chodzi o to by wszyscy którzy dzwonią, lub piszą
              na forum o swoich problemach mogli je przedstawić bezpośrednio adresatom, czyli
              wymienionym na zawiadomieniu firmom. Zapewniono mnie jednocześnie iż oficjalne
              spotkanie wspólnoty ma się odbyć po sezonie urlopowym. Nie jestem pewnien ale
              chyba dobrze się stanie jeśli teraz wyajśnimy sobie kilka spraw tak " na
              goraco" aura sprzyja.... Do Czachor, nie ma co psów na nich wieszać to nie TP
              organizuje spotkanie wspólnoty, lecz ona sama, czyli jak stwierdzimy wszyscy iz
              czas sie spotkać oficjalnie to lista do zarządcy z takim pragnieniem i
              podpisami chyba 10% i do dzieła.....

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
              • czahor Re: Nie ma paniki 30.07.02, 15:19
                Gość portalu: Dziubek napisał(a):

> Do Czachor, nie ma co psów na nich wieszać to nie TP
                > organizuje spotkanie wspólnoty, lecz ona sama, czyli jak stwierdzimy wszyscy iz
                >
                > czas sie spotkać oficjalnie to lista do zarządcy z takim pragnieniem i
                > podpisami chyba 10% i do dzieła.....
                >
                > Witaj,

1. To, że TP nie organizuje spotkania to wiem i wiedziałem;

2. Pan Boliński utrudnił spotkanie się wspólnoty, poprzez wciskanie, od paru miesięcy, tekstów: "TP
                negocjuje wynajęcie sali w UG Targówek". I tak czekalismy, aż nadeszły wakacje...

Pozdrawiam

• Gość: Dora Re: Bez Paniki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 13:44
                Hejka!

Ekstra, ze odbedzie sie spotkanie. Oficjalne czy nie, zawsze bedzie mozna
                obgadac Gobex i Turret. Moze do konca wrzesnia cos sie ruszy, bo jak na razie
                przez sierpien wstawili 5 okien. Paranoja!!

Pozdrowionka
            • Gość: zzmetro Re: Sierpniowe spotkanie mieszkańców. IP: 212.76.37.* 30.07.02, 11:02
              Szanowny Panie,

Treść i ton pańskiego postu mocno mnie zasmuciły.

1. Zebranie letnie organizujemy nie po to by nie organizować zebrania po
              wakacyjnego , lecz aby przedstawić nowym i starszym lokatorom szerszą
              problematykę Osiedla , odpowiedziec na pytania , wyjaśnić wątpliwości i
              przedstawić osoby odpowiedzialne za poszczególne serwisy branżowe .

2. ' Zgarniają kasę ' - będę Panu szczerze zobowiązany jeli znajdzie Pan na
              terenie stolicy podobny do naszego zespół osiedlowy z podobnie niskimi
              stawkami - tak za zarządzanie , jak i serwisy branżowe oraz ochronę .
              Jeżeli ma Pan konkretne uwagi do jakiejkolwiek pozycji kosztowej naszego planu
              gospodarczego b. proszę przekazać osobiście [ lub na forum ] p. Scholl
              [zarządcy ] - obiecuję , że odniesiemy się do Pańskich sugestii b. poważnie .

Istotnym elementem naszego spotkania z mieszkańcami ZZ będzie niestety fakt ,że
              wielu lokatorów b. poważnie zalega z bieżącymi płatnościami .
              Jak Państwo wiecie Wspólnota finansuje sie wyłącznie sama i obecny stan
              jakkolwiek nie dramatyczny mocno nas jednak niepokoi .

Pozdrawiam , oczekując konkretnych wniosków i sugestii.
              SB
              • Gość: Sławek Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe IP: *.saint 30.07.02, 11:46
                Do p. Bolińskiego

Oto kilka konkretnych pytań, na które chciałbym uzyskać odpowiedź na zebraniu.

Pozycje kosztowe:

1. Woda - dlaczego jest ciągle naliczana od metra kwadratowego lokalu oraz w
                jakim celu organizowny był odczyt liczników w maju?

2. Nieczystości bytowe - dlaczego rozliczane są od metra kw. zamiast od osoby.

Inne:

3. Czystość budynku - niektóre miejsca wyglądają na nietkniete od wielu tygodni
                (np. odpowietrzniki garażowe lub listwy nad nimi biegnące)

4. Ochrona - zasady wjazdu gości na osiedle i parkowania ich samochodów. Panuje
                tu duża dowolność, np. jedni z moch gości nie mogli w ogóle wejść na osiedle, a
                inne osoby wchodziły niekontrolowane, poza tym wersje zmieniają się w
                zależności od osób pełniących dyżur.

5. Ile jest podpisanych umów notarialnych (ilościowo i procentowo do ogółu) na
                Osiedlu.

Mam nadzieję, że na te i inne pytania dostanę i dostaniemy konkretną
                odpowiedż, wiele z nich przewijało się wielokrotnie na forum bez echa.Myśle, że
                będzie to wyznacznikiem sensu zorganizowania tegoż spotkania.

Pozdrawiam

Sławek
                • Gość: zzmetro Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe IP: 212.76.37.* 30.07.02, 14:41
                  Szanowny Panie ,

Te i z pewnością inne pytania omówimy w trakcie spotkania .
                  na marginesie , kwestie dostępu na teren Osiedla czy sposobu naliczania stawek
                  opisywałem już kilkakrotnie , ale p. Scholl omówi je na spotkaniu raz jeszcze.

Pozdrawiam
                  SB
                  • czahor Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe 30.07.02, 14:57
                    Szanowny Panie Boliński,

1. Kwestia wejscia / wjazdu na teren osiedla już dawno została omówiona (i to kilkakrotnie), chodzi raczej
                    o jej wdrożenie i utrzymywanie w firmie ochraniającej !!!;

2. Przecież Pana firma (MA) ma wkład w zarządzaniu nieruchomoscią, więc pobieracie pieniążki z konta
                    wspólnoty - tym bardziej nie rozumiem oburzenia na słowa "zgarniają kasę";

3. Cieszę się,że Pan zareagował na słowa "zgarniają kasę", bo np. na "karty magnetyczne" czy "ilosć
                    podpisanych aktów" już dawno Pan przestał;

Z poważaniem
                  • czahor Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe 30.07.02, 14:57
                    Szanowny Panie Boliński,

1. Kwestia wejscia / wjazdu na teren osiedla już dawno została omówiona (i to kilkakrotnie), chodzi raczej
                    o jej wdrożenie i utrzymywanie w firmie ochraniającej !!!;

2. Przecież Pana firma (MA) ma wkład w zarządzaniu nieruchomoscią, więc pobieracie pieniążki z konta
                    wspólnoty - tym bardziej nie rozumiem oburzenia na słowa "zgarniają kasę";

3. Cieszę się,że Pan zareagował na słowa "zgarniają kasę", bo np. na "karty magnetyczne" czy "ilosć
                    podpisanych aktów" już dawno Pan przestał;

Z poważaniem
                    • Gość: Stan Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe IP: 195.6.159.* 30.07.02, 15:27
                      Witam,

Myslę Panie Boliński, że nie ma się co oburzać o to co napisał kolega.
                      Jak i on, cieszę się, że Pan zareagował.
                      Ponieważ na moje pytanie na temat KART ZBLIZENIOWYCH, Pan nie raczył
                      odpowiedzieć - wybierając co sympatyczniejsze posty.
                      Nieprawdaż?

Mam nadzieję, że jednak Pan przeczyta i odpowie - a może nawet swoją kartę
                      zbliżeniowa znajdę w skrzynce??

Dziękuję, Stan
                      • Gość: zzmetro Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe IP: 212.76.37.* 30.07.02, 18:11
                        Drogi Stanie,

Przy odpowiedziach na posty nie kieruję się wygodą bądź jakąś polityką
                        Po prostu firma nasza nie ma bezpośredniego wpływu na bardzo wiele aspektów
                        związanych z Zielonym Zaciszem.
                        Kwestia kart zbliżeniowych na przykład leży w gestii Turret'a , który nie ze
                        swojej winy , finalizuje ją z wykonawcą tj. JUVENTUS'em.

Kwestie udziałów nie stanowią żadnej tajemnicy, na dzień dzisiejszy mamy
                        zawarte bodaj 122 akty , dokładne zestawienie udziałów - do 4-go miejsca po
                        przecinku przedstawimy na zebraniu.

Pozdrawiam
                        SB
                        • Gość: Stan Re: Konkretne pytania na spotkanie sierpniowe IP: 195.6.159.* 30.07.02, 19:36
                          Świetnie, ale to PAN, Panie Boliński nam obiecał te karty, - już daaaawno temu.
                          Więc chyba mogę kierować to zapytanie do Pana - nic Pan nie mówił o
                          zmianie "osoby odpowiedzialnej" za to.
                          Mnie nie interesuje czyja jest to wina, - tylko chcę mieć konkretny termin -
                          ponieważ czas "cierpliwości" juz upłynął.
                          Konkretny termin z którego można rozliczyć i obciążyc kosztami winnego.

Z pozdrowieniami, Stan
    • Gość: Dorka VAT I INDEKSACJA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 16:59
      Otrzymałam dzis od Turretu list z rozliczeniem indeksacyjnym (ok. spodziewałam
      sie) a w nim równiez rozliczenie podatku vat. Kiedy w kwietniu pytałam sie
      ksiegowosci dewelopera kiedy zaplacimy vat (7%)od mieszkan, dowiedzialam sie,
      ze przy odbiorze mieszkan bedzie rozliczenie. A dzis dostalam list z
      zaleglosciami vatu w kwocie kilku tys. zl do zaplacenia w ciagu 21 dni. Czy ja
      jestem przewrazliwiona, czy innym tez sie to nie podoba?

Prosze o wypowiedz osob, ktore rowniez otrzymaly ten list i sie niepokoja.

Pozdrawiam wszystkich. ktorzy tak jak ja zakupili mieszkanko w etapie B. oraz
      pozostalych.

Dorka

• sloggi Re: VAT I INDEKSACJA? 06.08.02, 09:12
        Kwota VAT zwaliła mnie z nóg.
        Czy Ci ludzie z Turretu myślą, że w ciągu 21 dni wytrzasnę 3,5 miesięcznych
        poborów ?
        • Gość: kokon Re: VAT I INDEKSACJA? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 19:07
          sluchajcie - o co chodzi z tym wyrownaniem vat? przeciez vat mial byc wliczony
          w cene mieszkania i kazdorazowo wykazywany na fakturach po wplacie kolejnej
          raty, rozumiem ze jest indeksacja (w tej identyfikacji w sposob naturalny
          znajduje sie te 7% vatu) ale zeby mialyby to byc jakies straszne kwoty liczone
          w tysiacach zlotych to chyba absurd

troche jestem zaniepokojony bo dopiero niedawno podpisalem umowe z turretem i
          pismo z wyliczeniem indeksacji czeka mnie dopiero po III kwartale i wolalbym
          sie przykro nie rozczarowac bo absolutnie nie spodziewalem sie jakis sporych
          doplat...
    • Gość: Wojtek Forum IP: 213.17.165.* 01.08.02, 21:57
      Witam,
      Mam pytanie do uczestnikow forum - czy nie wygodniejsza bylaby mailowa lista
      dyskusyjna? Jest wiele darmowych serwerow, niektore dzialaja przyzwoicie, daja
      tez wiecej mozliwosci niz portal Gazety. Poza tym nie trzeba samemu zagladac na
      www (choc mozna) - wiadomosci dostaje sie mailem.

Pozdrawiam,
      Testujacy lacze Spraya :)
      Wojtek
      • Gość: Kasia o czym mówiono na zebraniu? IP: *.proszynski.pl 05.08.02, 13:51
        Drodzy sąsiedzi,
        czy ktoś z was był na spotkaniu z Turretem 1 sierpnia? Czy możecie napisać co
        zostało omówione/ustalone?
        • Gość: Aneta a ja bylam na urlopie.... IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 05.08.02, 15:35
          Bardzo sie ciesze ze odbylo sie (???) spotkanie. Mam nadzieje ze KTOS napisze
          co sie tam dzialo, o czym rozmawialiscie itp.

Przy okazji: byloby milo gdyby o takich spotkaniach informowac mieszkancow z
          ODPOWIEDNIM wyprzedzeniem oraz nie organizowac takowych w sezonie urlopowym.
          Bardzo chcialam byc na tym spotkaniu ale niestety komunikat o nim oraz samo
          spotkanie odbylo sie w czasie moich wakacji.

• Gość: Aneta Re: a ja bylam na urlopie.... IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 16.08.02, 15:04
            Przepraszam, czy KTOS moglby napisac co sie dzialo na spotkaniu 1 sierpnia??
            Pozdrawiam:-)
            • Gość: taurus Re: a ja bylam na urlopie.... IP: *.arthurandersen.com 16.08.02, 15:55
              Kazdy jest chyba rozleniwiony wakacyjna atmosfera w miescie ;)

Spotkanie mozna podsumowac w kilku punktach:
              1. Ochrona - jaki jest zakres odpowiedzialnosci Juventusa. Okazalo sie ze
              standardowy czyli zaden, dopoki wykonuja prace rzetelnie (systematyczne
              obchody, noszenie ubran sluzbowych :), trzezwosc na posterunku). Poza tym
              jakies malzenstwo probowalo wykazac sie swoja erudycja i zagiac Pana od ochrony
              pytaniami o ubezpieczenia m.in regresywne.
              2. Czystosc i sprzatanie - ogolne narzekanie na jakosc. Ma byc "lepiej".
              3. Gobex - narzekanie na pekajace sciany i usuwanie zgloszonych usterek.
              Powyzsze malzenstwo wytargowalo nawet remont swojego mieszkania, bo przez
              osiadajacy budynek popekaly im sciany w mieszkaniu! Nie wiem czy ten targ
              bedzie skuteczny, bo przeciez budynek osiada zawsze i to bez winy wykonawcy.
              3. Kwestie finansowe - jeden starszy pan upierdliwie pytal dlaczego nie placimy
              tyle ile np. na przeciwko w spoldzielni. :)
              4. Dwie osoby skarzyly sie na dzialanie administracji - konkretnie ksiegowosci,
              ale to sporadyczne przypadki i nie ma o czym mowic.
              5. Po srodku osiedla nie bedzie pawilonu handlowego, bo nie byloby chetnych na
              prowadzenie biznesu jedynie dla mieszkancow ZZ.
              6. W miejscu wiezowca bedzie podobno punktowiec o wysokosci reszty blokow
              trojkata.
              7. Kiedys zostana wydrukowane karty zblizeniowe.
              8. Kiedys zostanie zmieniony sposob obliczania zaliczki za wode.
              9. Zaproponowano samoopodatkowanie mieszkancow korzystajacych z kortu w celu
              utworzenia funduszu odnowy kortu tenisowego ;)

Poza tym bylo pare osob (najczesciej starszej daty), ktore wysuwaly bzdurne
              zarzuty np. nie chca placic za wywoz kontenerow bo juz skonczyly remontowac
              mieszkanie...
              • Gość: Wojtek Re: a ja bylam na urlopie.... IP: 213.17.165.* 17.08.02, 21:28
                Gość portalu: taurus napisał(a):
                > 8. Kiedys zostanie zmieniony sposob obliczania zaliczki za wode.

Z tego samego spotkania wynika, że podobno w okolicach września ma być drugi
                odczyt i wówczas zostanie rozliczone faktyczne zużycie.

Do tego można dodać, że formalne zebranie wspólnoty ma szansę odbyć się w
                okolicach października.

Pozdrawiam,
                Wojtek
                • Gość: taurus Re: a ja bylam na urlopie.... IP: 213.17.165.* 17.08.02, 22:29
                  dzieki za uzupelnienie - spoznilem sie na spotkanie.
      • Gość: marcinka Re: Forum IP: *.tele2.pl / 10.76.175.* 12.08.02, 11:41
        Mail, który nie jest związany z ogólnym narzekaniem na ZZ, ale może kogoś
        zainteresuje.

Sprzedam tanio NOWY fotel, styl angielski, kremowa tapicerka, zdjemowane
        pokrowce, 300 zł, zdjęcie na życzenie mailem, kontakt: marcinka5@hotmail.com
    • Gość: Tomek Do jeżdżących komunikacją miejską IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.08.02, 12:31
      Uwaga !!! W autobusach jadących z Bródna pojawiają się złodzieje kieszonkowi.
      Pilnujcie się. Szczególnie uważajcie w na kolesi z reklamówkami i z ubraniami
      na rękach.
    • Gość: Tomek Czego boi się ochrona ??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.02, 12:09
      Witam wszystkich.
      Jakiś czas temu był poruszany temat psich odchodów. Otóż nie tylko psy
      załatwiają się na trawnikach. Zdarza się to także lokatorom. Myślicie może, że
      w takiej sytuacji można liczyć na wsparcie ochrony. Otóż nie! Pozostaje nam
      rozwiązywać problem samodzielnie. Pracownicy ochrony najwyczajniej w świecie
      boją się zwrócić uwagę takiemu komuś gdyż może to się niekorzystnie dla nich
      zakończyć. Krótko mówiąc lepiej nie narażać własnej d... Co wy nato? Za co my
      płącimy ?
      • Gość: Sławek Re: Czego boi się ochrona ??? IP: *.saint 19.08.02, 14:12
        Cześć,

ochrona boi się i innych rzeczy, np. grubo po północy zwrócić uwagę
        balangującym na potęgę sąsiadom ( + tańce w ogródkach nad garażami i palenie
        papierosów).

Sławek
        • Gość: taurus Re: Czego boi się ochrona ??? IP: 195.94.222.* 19.08.02, 15:19
          Podajcie numery mieszkan lub nawet nazwiska tych osob na forum. Na pewno nie
          zapomnimy o nich na najblizszym zebraniu wspolnoty.
          Innego sposobu nie widze.
          • Gość: Tomek Re: Czego boi się ochrona ??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.02, 15:50
            Niestety nie znam ani numeru lokalu ani nazwiska. Wszystko co wiem na temat
            tego osobnika (od ochrony) to fakt, że jest on bliskim znajomym "prezesów" TP i
            MA oraz to, że podobno jeździ rządowym sdamochodem. Może w ten sposób uda się
            go zidentyfikować.
            • Gość: taurus Re: Czego boi się ochrona ??? IP: 195.94.222.* 19.08.02, 16:49
              Rzadowym? To chyba ta lancia, ktora widzialem chyba przed 2 klatka.
              Popros ochrone o wiecej szczegolow.
              • Gość: zzmetro Re: Czego boi się ochrona ??? IP: 212.76.37.* 19.08.02, 17:22
                Drodzy Państwo,

To nowy wątek . Na Osiedlu nie ma osób , o statusie wyłączającym je
                z regulaminu , nawet jeśli będą poruszać się rządowym BMW a nie Lancią .

Jak pisałem o tym wcześniej procedura w stosunku do wszystkich 'zajść' jest
                jednakowa tj.:

- zasygnalizowanie 'zajścia' ochronie,
                - w przypadku braku reakcji lub reakcji nie wystarczającej telefon
                do Koordynatora Ochrony z ramienia JUVENTUS - p. Wrzeszcz 605 998 071
                lub centrala Juventus 843 11 11.

O ile środki podjęte przez Ochronę ocenicie Państwo jako niewystarczające -
                prosimy o zgłoszenie takiego faktu Zarządcy lub Administratowi , zaś my
                będziemy tak ochronę jak ewentualnego lokatora dyscyplinować .

Jeżeli 'zajście' nie zostanie nikomu zgłoszone niestety może spotać je
                wyłącznie byt wirtualny i - przepraszam - absurdalne plotki o znajomych
                prezesów .

Pozdrawiam
                SB
                • Gość: Tomek Re: Czego boi się ochrona - do ZZ IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.02, 17:59
                  Plotki o prezesach są tylko cytatem słów pracownika ochrony. Co do zgłoszenia
                  zajścia to reakcja ochrony była żadna. Proszę mi odpowiedzieć jakie skutki
                  przyniesie złożenie oficjalnej skargi do Juwentusa lub Administratora?
                  Zwolnienie ochroniarza? Nie chciałbym się, mimo wszystko, do tego przyczynić.
                  Wybaczy Pan, ale nie wierzę, że Administrator lub ktokolwiek inny poza nami-
                  lokatorami kiwnie palcem w tej i podobnych sytuacjach.
                  • Gość: Stan Re: Czego boi się ochrona - do ZZ IP: 213.17.165.* 19.08.02, 22:42
                    Witam,

Pozwolę się dołączyć do rozmowy.
                    Jeśli chodzi o "imprezy" - to wydaje mi się, iż jest to dozwolone w pewnych
                    warunkach - z zachowaniem norm. I fajnie byloby zawiadomic sasiadow, ze moze
                    być "trochę" głośno...
                    Natomiast temat ochrony : znajomy zostawił mi podczas urlopu wiertarkę u
                    ochrony, która "zniknęła" gdy chciałem ją odebrać. Koordynator "Juventus"'a
                    powiedział mi, że firma nie ponosi żadnej odpowiedzialności - i mogę
                    się "dogadać" z ochroniarzami - którzy tą wiertarkę odebrali.
                    Nie podobał mi się ton i sposób rozmowy z Panem Koordynatorem - tak, że będę to
                    załatwiał drogą oficjalną - poprzez administrację - a "nie po cichu".
                    Czekam tylko, że by ochroniarz (skądinąd całkiem sympatyczny) mi potwierdził,
                    że nie może tej wiertarki oddzyskać.
                    Chciałbym, żeby Panu Koordynatorowi nie wydawało się, że "załatwię to z
                    ochroniarzem i jakoś będzie" - a on nie będzie się mieszał.

Pozdrawiam serdecznie, Stan
                • Gość: Monika Re: Czego boi się ochrona ??? IP: *.proszynski.pl 20.08.02, 11:11
                  Szanowny Panie Boliński,

nie o markę samochodu tu chodzi, lecz o fakt, że wspomniany mieszkaniec ZZ ma
                  DOŚĆ ZAŻYŁE stosunki z ochroną, czego nie da się ukryć i co procentuje jego
                  wymiernymi korzyściami...

Pisze Pan, że "Na Osiedlu nie ma osób, o statusie wyłączającym je z
                  regulaminu". Tak powinno być, ale tak nie jest.

Uspokójmy się z tymi procedurami - ochrona nic nie zrobi, niezależnie czy to
                  zgłosimy jej czy też nie, a przy okazji może i nam się oberwać za to, że
                  cokolwiek od nich chcemy.
                  Panowie z ochrony zajęci są dochodzeniem komu to ostatnio pożyczyli kartę do
                  garażu i kto jej nie zwrócił... Swoją drogą interesujące - nie wiedziałam, że
                  takowe są wypożyczane, do momentu gdy ochroniarz zadzwonił pod mój numer
                  domagając się zwrotu karty.

Pozdrawiam.

• Gość: Aneta Ale atrakcje:-)) IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 20.08.02, 12:21
                    Ale fajne wiesci: rzadowe BMW, zazyle stosunki z ochrona i jeszcze lokatorzy
                    zalatwiajacy swe potrzeby fizjologiczne na osiedlu... no,no... za chwile sie
                    wreszcie przeprowadzam na ZZ wiec juz szykuje sie na te atrakcje:-)))

I jeszcze jedno - czy zagladacie na strone ZZ:
                    troll.se.com.pl/dcp ???
                    [url=troll.se.com.pl/dcp/]STRONA ZZ:-)[/url]

To nasza osiedlowa strona, jest tam forum, moze tamto forum szybciej dziala???

I dziekuje za info co dzialo sie na sierpniowym spotkaniu:-)

Pozdrawiam
                  • Gość: zzmetro Re: Czego boi się ochrona ??? IP: 212.76.37.* 20.08.02, 14:52
                    Droga Pani Moniko,

Jednym z elementów 'procedury' jest zgłoszenie uwag administracji / zarządcy
                    ew. niżej podpisanemu po wyczerpaniu opcji podstawowych.
                    Raz jeszcze powtarzam , że ani my ani z pewnością TP nie stosujemy i nie
                    będziemy stosować odrębnych zasad dla wybranych .

Ochrona ma wyraźnie określony zakres obowiązków i jeśli nie będzie go potrafiła
                    realizować - po prostu rozwiążemy z nimi umowę - tym bardziej , że ochronie
                    płacicie Państwo [ Wspólnota ] - a nie MA czy TP.

Inną kwestią jest na ile ochrona może i jest w stanie wpajać np. deficytową
                    kindersztubę i elementarne zasady współżycia ...

Pozdrawiam
                    SB
                    • Gość: Tomek Re: Czego boi się ochrona ??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.08.02, 15:35
                      Panie Boliński.
                      Proszę o opisanie sposobu postępowania administracji w sytuacji
                      typu "zanieczyszczenie" trawnika lub podobnej. Załóżmy, że ochrona nie wykazuje
                      chęci współpracy, lokator zgłasza oficjalną skargę na ochronę oraz wskazuje
                      bezpośredniego winowajcę. I co dalej? Skarga najprawdopodobniej zostanie
                      przekazana do Juwentusa, a co z winowajcą. Jakie instrumenty macie w ręku, żeby
                      go ukarać? Grzywna, pouczająca rozmowa, chłosta, pogrożenie palcem? Obawiam
                      się, że nie zrobicie nic.
                      • Gość: zzmetro Re: Czego boi się ochrona ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 16:23
                        Drogi Panie Tomaszu,

Myślę , że nie docenia Pan naszych talentów mediacyjnych oraz duszpasterskiej
                        siły p. Władysława Scholl'a.

Pozdrawiam
                        SB
                • Gość: lilas Re: Czego boi się ochrona ??? IP: XBSVR* / 40.0.96.* 05.09.02, 12:50
                  Ochrona boi sie chyba wielu rzeczy.
                  Ja mam nastepujace zarzuty do nasze "wspanialej" ochrony:
                  1. Ochrona wpuszcza na osiedle kazdy samochod, ktory podjedzie pod szlaban,
                  ktory bardzo czesto jest otwarty.
                  2. Ochrona bardziej sie interesuje towarzystwem dzieciakow z V klatki niz
                  pilnowaniem osiedla. Aby zajestrowane bylo jego obchodzenie terenu oddaje swoj
                  identyfikator dzieciakowi na rowerze, ktory objezdza wszystkie punkty kontrolne
                  3. Codziennie widze w budce ochroniarzy towarzystwo, ktore nie pracuje w
                  ochronie, co wg mnie utrudnia prace ochroniarzy
                  4. Spotkalem sie rowniez z opisywanym wczesniej oddawaniem moczu przez ekipy
                  remontujace lub przyszlych mieszkancow. Ochrona nie reaguje na takie przypadki,
                  mimo ze to wszystko widzi.
                  5. Po osiedlu ponadto porusza sie duzo osob bez identyfikatorow a ochrona nawet
                  nie zapyta kim dana osoba jest i do kogo przyszla.

Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie praca ochrony poprawi sie, gdyz placimy
                  za nia spore pieniadze.
    • Gość: Aneta A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 02.09.02, 09:11
      Witam Sasiadow:-)
      Wyciagam ten watek, bo dawno nikt z nas sie tu nie odzywal.
      Etap B i zwiazane z nim klopoty opanowaly to forum:-)
      Mam pytanie i jednoczesnie propozycje:
      Kiedy odbedzie sie planowane spotkanie wrzesniowe???
      A moze bysmy zorganizowali jakies mniej oficjalne spotkanie, jakis gril czy
      cos...
      Mysle ze warto by bylo sie poznac:-)
      Co Wy na to?
      Pozdrawiam:-)))

• Gość: zzmetro Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.09.02, 09:50
        Pani Aneto , Drodzy Państwo !

Na koniec września [27,28,29 ?] wstępnie zaplanowaliśmy 'grill zapoznawczy'
        - Turret stawia piwo + mięsko , lokatorzy - ??? .

Chcielibyśmy by impreza ta o , z natury rzeczy , plenerowym charakterze
        połącznona została z np. sadzeniem dodatkowych drzewek na Osiedlu - być może
        dedykowanych konkretnym 'sadownikom' - np. platan Aneta :-)).

Ciekaw jestem Waszych opinii i sugestii odnośnie programu takiej imprezy .
        Mam nadzieję , że idea nie zostanie oceniona jako ,bareizm XXI wieku' !

Pozdrawiam
        SB
        • Gość: Aneta Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 02.09.02, 10:58
          > Na koniec września [27,28,29 ?] wstępnie zaplanowaliśmy 'grill zapoznawczy'
          > - Turret stawia piwo + mięsko , lokatorzy - ??? .

No, nareszcie jakas inicjatywa:-) Fajnie ze ze strony TP i MA:-)
          Termin - jak dla mnie ok.

> Chcielibyśmy by impreza ta o , z natury rzeczy , plenerowym charakterze
          > połącznona została z np. sadzeniem dodatkowych drzewek na Osiedlu - być może
          > dedykowanych konkretnym 'sadownikom' - np. platan Aneta :-)).

Drzewko chetnie posadze:-)
          Pozdrawiam

• Gość: lilas Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: XBSVR* / 40.0.96.* 05.09.02, 13:07
          Bardzo dobry pomysl.
          Podspisuje sie pod nim w 100%.
          Dodatkowe drzewka to rowniez super sprawa.
      • Gość: hana Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.stat.gov.pl 02.09.02, 11:13
        Dobry pomysł, data też.
        • beatka33 Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) 02.09.02, 12:59
          Gość portalu: hana napisał(a):

> Dobry pomysł, data też.

A co z etapem B. Słyszałam o "wieczorku" zapoznawczym. Kiedy będzie?
          • Gość: malkontent Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 02.09.02, 13:33
            beatka33 napisała:

> Gość portalu: hana napisał(a):
            >
            > > Dobry pomysł, data też.
            >
            > A co z etapem B. Słyszałam o "wieczorku" zapoznawczym. Kiedy będzie?

Będzie jak skończą. W tym tempie to gdzieś ok. 2010 - wrzesień.
          • Gość: zzmetro Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: 212.76.37.* 02.09.02, 17:26
            Pani Beato,

Do wieczorku / grill'a zapozanawczego - dla lokatorów etapu A najchętniej
            doproslibyśmy naszych Klientów z Etapu B - w końcu już wiosną [ a nie później -
            Malkontencie ] - będziecie Państwo sąsiadami .

Pozdrawiam
            SB
            • Gość: malkontent Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 03.09.02, 09:22
              Zobaczymy
              • Gość: zzmetro Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 03.09.02, 12:28
                Drogi Malkontencie ,

Pewnie ,że zobaczymy !
                A co gdybyśmy troszkę podyskutowali co w trakcie takiego spotkania chcielibyśmy
                zrobić - załatwić ?

Pozdrawiam
                SB
                • Gość: Lokator Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.man.polbox.pl 03.09.02, 16:13
                  Witam,
                  Omowic mozna wiele rzeczy, chociazby kwestie kart wejsciowych na osiedle, ktora
                  ciagnie sie od samego poczatku. Jak na razie nie przedstawiono zadnego spojnego
                  wytlumaczenia kto/dlaczego/co stoi na przeszkodzie, ze jeszcze tego nie
                  zalatwiono. Wiadomo tylko ze w sprawe zamieszany jest Turret i Juventus...

Kiedys bylo tez duzo szumu wokol wewnetrznej sieci komputerowej z niezaleznym
                  szybkim laczem na swiat. Warto moze na takim spotkaniu wysadowac
                  zainteresowanie lokatorow.

Podoba mi sie rowniez pomysl z sadzeniem drzewek. Sa jakies 'plany
                  zagospodarowania przestrzennego' w tym zakresie? Moze by tak posadzic szpaler
                  drzewek pomiedzy chodnikiem przy ulicy Sw.Wincentego a ogrodzeniem osiedla? Tak
                  jak jest zrobione z drugiej strony ulicy. Czy tez ten teren znajduje sie juz
                  poza 'jurysdykcja' Wspolnoty???

Pozdrawiam!
                  • Gość: Wojtek Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.spray.net.pl 03.09.02, 21:24

Drzewka warto posadzić, o ile będą mniej rachityczne niż te dotychczas.
                    I tym milej będzie kontynuować przy grillu.
                    Weekend 28 września też uważam za dogodny termin.
                    Problemów na spotkanie z pewnością nie zabraknie, tym bardziej że po wakacjach
                    przybyło samochodów i lokatorów.

Pozdrawiam sąsiadów.
                    Wojtek
                    • Gość: Dziubek Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: 217.153.119.* 04.09.02, 09:11
                      Witam serdecznie
                      Szanowny Panie Boliński proszę mi wytłumaczyć, co zostało zrobione w sprawach,
                      o których była mowa na sierpniowym spotkaniu wspólnoty. Mam na myśli tarasy
                      zielone, które rzekomo miała obejrzeć “komisja” i stwierdzić czy faktycznie
                      robota została źle zrobiona i czy należy ją poprawiać w ramach gwarancji. Drugi
                      problem to kwestia nielegalnego parkowania mieszkańców na miejscach dla gości i
                      to, co usłyszałem od zarządcy jako odpowiedź. Z tego, co zrozumiałem to
                      planujecie Państwo wprowadzić zakaz wjazdu na teren osiedla mieszkańcom, którzy
                      nie mają wykupionego miejsca parkingowego. Niepokoi mnie jedna rzecz, jakim
                      prawem zarządca chce dyktować warunki użytkowania osiedla bez porozumienia z
                      mieszkańcami? Wydaje mi się, że jesteście Państwo zatrudnieni by wykonywać wolę
                      wspólnoty a nie ją kreować. Osobiście NIE CHCĘ, aby takie pomysły wprowadzane
                      były bez konsultacji z mieszkańcami. Popieram wspólne spotkania pod warunkiem,
                      że któreś z ustaleń będzie realizowane w przeciwnym wypadku jest to
                      przysłowiowa para w gwizdek.

Pozdrawiam serdecznie

Dziubek (Pan)
                      • Gość: zzmetro Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.09.02, 08:46
                        Drogi Dziubku , [ sorry - brzmi dziwnie ] ,

1. Przegląd tarasów , wszystkich części wspólnych oraz usterek w lokalach jest
                        naturalnie zaplanowany i odbędzie się w ciągu najbliższych dni .
                        Powodem przesunięcia jego realizacj były znane Państwu z pewnością trudności
                        GOBEX'u a głównie niejasna sytuacja - czy to właśnie oni będą naszym partnerem
                        dialogu i prac poustrkowych.
                        Ponieważ jak wiadomo GOBEX zostaje - odpowiedzialny jest za usunięcie
                        wszystkich niedociągnięć budowlanych i nasza firma na 100% dopilnuje , że tak
                        się stanie .

2. Parkowanie [ "nielegalne" ].
                        To kwestia bardziej zawiła . Obowiązuje nas Regulamin Osiedla , który wyraźnie
                        określa , że jest ono dozwolone wyłącznie w miejscach wyznaczonych
                        zaś właściciele aut parkujących poza nimi muszą liczyć sie nawet z konsekwencją
                        ich odholowania na płatny parking.

- Po pierwsze wynika to z zatwierdzonej przez odpowiednie władze organizacji
                        ruchu na Osiedlu , która musi zagwarantować określoną przepustowość pasa
                        drogowego i dostęp służb miejskich do obiektu .
                        Nie chcę w pogodny weekend wywoływać nastroju grozy , ale wszyscy stale
                        słyszymy , że ktoś np. spłonął w swoim mieszkaniu bo tarasujące wjazd auta
                        uniemożliwiły dojazd straży pożarnej .

- Musimy respektowac prawa nabywców miejsc postojowych .
                        Jest to przecież nie tylko prawo do postawienia na miejscu posotojowym
                        np. choinki ale również do zagwarantowania właściwego dostępu do takiego
                        miejsca .
                        Parkowanie aut np wzdłuż parkanu Gobex'u może dość skutecznie korzystanie z
                        takiego prawa utrudnić.
                        W naszym przekonaniu absolutna swoboda parkowania jednych - np. pod płotem
                        dosyć brutalnie naruszałaby tak prawa lokatorów jak i przepisy prawa.

Rozumiemy rozżalenie tych lokatorów , którzy nie wykupili miejsc postojowych
                        ale Osiedle ma ograniczoną powierzchnię i konkretne warunki zabudowy
                        [konieczność zachowanie 60% pow.biologicznie czynnej ] co niestety uniemożliwia
                        np. dobudowę miejsc postojowych.

- Na terenie Osiedla znajdują się 22 miejsca postojowe "dla gości" oraz
                        porowizoryczny ale dosyć pojemny parking dla ekip remontowych - wykorzystywany
                        w dużej mierze przez lokatorów .

- Kilka tygodni temu Turret wystąpił z propozycją :
                        - rozłożenia na raty zakupu miejsca w garażu - 12 m-cy
                        - z opcją odkupu miejsca naziemnego w cenie 12,200

Z wyrazami szacunku
                        SB

• Gość: Dziubek Dziękuję za odpowiedź IP: 217.153.119.* 06.09.02, 12:04
                          Z tarasami poczekamy - zobaczymy, z parkingami jest tak jak Pan mówi i zdaję
                          sobie z tego sprawę. Nie jestem rozżalonym klientem, który nie ma miejsca
                          parkingowego złożyłem nawet do dyrekcji Turretu swoją propozycję zamiany
                          naszego miejsca postojowego na garażowe i spokojnie oczekuję odpowiedzi. Jednak
                          decyzja zakazu wjazdu na osiedle lokatorom, którzy nie wykupili sobie miejsc
                          parkingowych powinna być moim zdaniem przedyskutowana na forum podczas
                          spotkania, a nie wprowadzona bez wcześniejszej konsultacji. Zastanawiam się
                          również nad taką opcją – czy możliwe jest wydzierżawienie od gminy terenu przed
                          ogrodzeniem i zorganizowanie tam parkingu na okres zanim gmina znajdzie kasę i
                          rozbuduję nam ulicę Św. Wincentego. Wiem, że pomysł nie jest nowy i jeśli już
                          go w gminie poruszano to Pan zapewne zna finał tych rozmów.

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                          • Gość: stewald Re: Dziękuję za odpowiedź IP: *.mis 06.09.02, 13:59
                            Nie zgadzam się z tym, że temat zakazu wjazdu lokatorom nie posiadającym
                            miejsca parkingowego należy przedyskutować. Po prostu jeżeli samochód nie ma
                            możliwości zaparkowania na osiedlu to nie należy go wpuszczać i uważam że jest
                            to temat bezdyskusyjny, ponieważ taki pojazd może powodować zagrożenie na
                            osiedlu a w takim przypadku raczej się nie dyskutuje.
                            Co do ul. Św. Wincentego to gmina już raczej nie znajdzie kasy na jej
                            rozbudowę, ponieważ po nowym roku przestanie istnieć. Jeżeli nie udało się tej
                            sprawy załatwić w tym roku u gminy to można będzie spróbować jeszcze raz w
                            przyszłym roku już w nowym ustoju Warszawy.
                            • Gość: Dziubek Re: Dziękuję za odpowiedź IP: 217.153.119.* 06.09.02, 15:17

Dogi Stewaldzie powiedz to ludziom, którzy przywiozą dzieciaki z przedszkola,
                              albo zakupy z marketu, może nawet płytki gresowe... Sam nosiłem wiem, jaka to
                              frajda. A dźwiganie tego spod gminy to naprawdę wyczyn.
                              Ja nie dyskutuje na temat sensowności tych decyzji problem jest bardziej
                              złożony niż się wydaje, nie wystarczy krzyknąć „jestem za”. To są decyzje
                              dotyczące zasad funkcjonowania osiedla, a takie decyzje podejmuje wspólnota a
                              nie wynajęty zarząd, zaraz się okaże, że w ślad za tym pójdą inne
                              rozporządzenia np. nakaz chodzenia w kaloszach w dni powszednie miedzy 10 a 17.
                              Czasy dyrektyw mamy uż chyba za sobą, a może nie.....?
                              Wydaje mi się ze rozbudowa ulicy Św. Wincentego nastąpi tak czy inaczej.
                              Jeszcze to potwierdzę.

Z wyrazami szacunku

Dziubek (Pan)
                              • Gość: stewald Re: Dziękuję za odpowiedź IP: *.mis 08.09.02, 14:58
                                Zakaz wjazdu nie może oczywiście być bezwarunkowy, wiadomo że nikt ci nie
                                będzie kazał nosić płytek z pod gminy. Jednak nad zakazem wjazdu nie ma co
                                dyskutować, ponieważ jak napisałem jest to sprawa bezpieczeństwa. Taki zakaz
                                po prostu musi być wprowadzony, do dyskusji bedą oczywiście szczegóły czyli na
                                jakich warunkach będą wpuszczane osoby nie posiadające miejsc parkingowych w
                                przypadkach szczególnych np. właśnie dowóz płytek itp. Nikt nikomu
                                kategorycznie nie zabroni zakazu wjazdu na osiedle, chodzi tylko o to żeby
                                taki samochód miał gdzie stanąć, można przecież wyznaczyć np. miejsca
                                parkingowe z tych dla gości do czasowego parkowania np. do pół godziny to
                                wszystko jest oczywiście do dyskusji i uregulowane to być musi, ponieważ
                                samochodu który nie ma gdzie zaparkować wpuszczać nie wolno i to jest chyba
                                jasne. Ciekawe co byś zrobił gdyby np. taki samochód zablokował ci wyjazd
                                swojego?
                                Jeżeli chodzi o ul. Św. Wincentego to nie za bardzo wiem o jaką modernizację
                                ci chodzi, z tego co się orientuję to w naszym rejonie została ona już
                                zmodernizowana i w dalszych planach jest budowa jej dalej od ul. Kondratowicza
                                w stronę Głębockiej do CH Targówek, w tym roku zostało już właśnie
                                zmodernizowane pod tym względem skrzyżowanie Św. Wincentego i Kondratowicza.
                                • Gość: zzmetro Re: Dziękuję za odpowiedź IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 08.09.02, 16:46
                                  Drodzy Panowie,

Generalnie chodzi nam o to o czym właśnie pisze Stewald .
                                  Mam nadzieje że (Pan0 Dziubek ni sądził , że naszą ambicją jest
                                  np. wprowadzenie zakazu wjazdu dla lokatorów bez miejsca
                                  postojowego .
                                  Wjazd - tak , parkowanie - nie !

Pozdrawiam
                                  SB
                                  • Gość: lilas Re: Dziękuję za odpowiedź IP: XBSVR* / 40.0.96.* 09.09.02, 10:31
                                    A czy w zwiazku z tym, ze niektorzy zamieniaja swoje miejsca naziemne na garaz
                                    owe naziemne sa w sprzedazy?
                                    Jak wyglada wtedy jego sprzedaz? Czy jest to oddzielna umowa, notariusz, KW itp?

• Gość: lilas Re: Dziękuję za odpowiedź IP: XBSVR* / 40.0.96.* 09.09.02, 10:15
                                  Wincentego beda poszerzac.
                                  Przy naszym budynku zostanie tak jak jest ale w strone cmentarza beda robic po
                                  dwa pasy w kazdym kierunku.
                                  Z tego co wiem to bedzie zmieniony wjazd na nasze osiedle. Bedziemy wjezdzac w
                                  miejscu gdzie teraz znajduja sie szklarnie.

Moze tam zrobia budke straznika przed szlabanem!!!
                  • Gość: zzmetro Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.09.02, 08:46
                    Drogi Lokatorze ,

1. Karty. Wszyscy mamy nadzieję , że do zebrania temat zostanie rozwiązany
                    2. Internet . Właściwie najchętniej założyłbym nowy wątek poświęcony tej
                    kwestii. Dziś spotykam się z TP SA , która chciałaby nas 'operować'.
                    Jeśli postujący wiosną entuzjaści internetu wrócili już z wakacji odezwijcie
                    się do mnie [674 59 15 ; -76 ] !!!
                    2. Jestem za sadzeniem nawet 50 - letnich baobabów, tylko że one kosztują.
                    Jeśli ktoś z lokatorów ma ,namiar' na niedrogie i efektowne sadzonki - również
                    proszę o kontakt !
                    3. Teren za płotem należy do Gminy/ZDM . Złożyliśmy juJ 2 miesiące temu pismo
                    z prośbą o wyrażenie przez te szacowne organy formalnej zgody na obsadzenie
                    pasa przy ogrodzeniu.
                    Do chwili obecnej nie ma odpowiedzi ...
                    Mam nadzieję , że 86 monit sprawę popchnie.

Pozdrawiam
                    SB

• Gość: Sławek Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: *.wan.pl 05.09.02, 12:44
                      Witam,

chciałbym poruszyć sprawę pomieszczeń gospodarczych znajdujących się na każdym
                      poziomie naszego budynku. Ja takowego nie posiadam (niestety nie załapałem
                      się ...) i nie ukrywam, że po pół roku mieszkania staje się to dla mnie coraz
                      bardziej uciążliwe. Oczywiście wiedziałem na co się godzę, lecz realia są
                      zawsze bardziej namacalne niż przeczucia. Chodzi tu o tak banalne sprawy jak
                      trzymanie w domu 3 rowerów, o innych "piwnicznych" rzeczach nie wspominając.
                      (Szczególnie w kontekście mieszkania na parterze - rowery. Jak dotąd nie ma
                      odpowiedzi od TP, jaka jest odpowiedzialność Juventusu za rzeczy pozostawione
                      na balkonie).
                      Ciekawi mnie, czy innym Sąsiadom brak pomieszczenia zwanego piwnicą przeszkadza
                      i czy TP miałby w tej materii jakąś propozycję np. wygospodarowanie miejsca na
                      wozownię rowerową lub uwzględnienie takowej w dalszych planach.

Pozdrawiam.

Sławek
                      • Gość: lilas Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: XBSVR* / 40.0.96.* 05.09.02, 13:26
                        A moze by tak dla lokatorow o podobnych problemach udostepnic za jakas drobna
                        odplata pomieszczenia na parterze w kazdej z klatek. Z tego co widze nie sa one
                        wogole uzywane (poza administracja) a mozna by je wykorzystac do przechowywania
                        np. rowerow.
                        Druga rzecz to z tego co wiem sa jeszcze jakies wolne pomieszczenia, gdyz jak
                        podpisywalem umowe 2 miesiace temu to bylo jeszcze z czego wybierac. Trzeba
                        tylko odpowiednio porozmawiac z biurem sprzedazy.
                        • Gość: kasia pomieszczenia gospodarcze IP: *.proszynski.pl 06.09.02, 07:47
                          Gość portalu: lilas napisał(a):

> > Druga rzecz to z tego co wiem sa jeszcze jakies wolne pomieszczenia, gdyz
                          jak
                          > podpisywalem umowe 2 miesiace temu to bylo jeszcze z czego wybierac. Trzeba
                          > tylko odpowiednio porozmawiac z biurem sprzedazy.

a co to znaczy - "odpowiednio porozmawiać"? Chętnie się dowiem, bo podpisywałam
                          umowę 10 m-cy temu i pomieszczeń juz nie było
                          • Gość: zzmetro Re: pomieszczenia gospodarcze IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.09.02, 09:01
                            Drodzy Państwo,

1. Wszystkich , zaintrygowanych "możliwością" odpowiedniego porozmawiania z
                            działem sprzedaży zapraszam do naszego biura.
                            Pracownicy chętnie udokumentują historię sprzedaży każdego z takich miejsc
                            które naturalnie jużklika miesięcy temu zostały zbyte .

2. Udostępnienie przez TP lokali na parterach jest raczej nieralne . Wyposażone
                            są one w łazienkę i przeznaczone na lokale użytkowe [ 2 z 4 już w zasadzie
                            sprzedane ].
                            Spróbujemy - wspólnie z architektami Turreta - zastanowić się nad
                            zagospodarowaniem jakiejś części obiektu nad wózkownię/rowerownię.

Pozdrawiam
                            SB
                          • Gość: lilas Re: pomieszczenia gospodarcze IP: XBSVR* / 40.0.96.* 09.09.02, 10:19
                            Trzeba pojsc i pogadac w biurze.
                            Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli osoby sprzedajace (mowie tu o tych z
                            doswiadczeniem a nie o nowych) poszukaja i pogrzebia w swoich papierach to cos
                            wynajda.
                            Owocnych rozmow zycze.
                    • tommyd Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) 16.09.02, 11:12

> Drogi Lokatorze ,
                      >
                      > 1. Karty. Wszyscy mamy nadzieję , że do zebrania temat
                      zostanie rozwiązany
                      > 2. Internet . Właściwie najchętniej założyłbym nowy
                      wątek poświęcony tej
                      > kwestii. Dziś spotykam się z TP SA , która chciałaby
                      nas 'operować'.
                      > Jeśli postujący wiosną entuzjaści internetu wrócili już
                      z wakacji odezwijcie
                      > się do mnie [674 59 15 ; -76 ] !!!
                      > 2. Jestem za sadzeniem nawet 50 - letnich baobabów,
                      tylko że one kosztują.
                      > Jeśli ktoś z lokatorów ma ,namiar' na niedrogie i
                      efektowne sadzonki - również
                      > proszę o kontakt !
                      > 3. Teren za płotem należy do Gminy/ZDM . Złożyliśmy juJ
                      2 miesiące temu pismo
                      > z prośbą o wyrażenie przez te szacowne organy formalnej
                      zgody na obsadzenie
                      > pasa przy ogrodzeniu.
                      > Do chwili obecnej nie ma odpowiedzi ...
                      > Mam nadzieję , że 86 monit sprawę popchnie.
                      >
                      > Pozdrawiam
                      > SB
                      >
                    • tommyd Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) 16.09.02, 11:18
                      Jeszcze raz bo porzedną wersję zjadł serwer gazety :-/

> Drogi Lokatorze ,
                      >
                      > 1. Karty. Wszyscy mamy nadzieję , że do zebrania temat
                      zostanie rozwiązany

Czekamy z utensknieniem
                      > 2. Internet . Właściwie najchętniej założyłbym nowy
                      wątek poświęcony tej kwestii. Dziś spotykam się z TP SA ,
                      która chciałaby nas 'operować'.

U mnie działa łącze Spraya. Dość dobrze. Jedyne problemy
                      jaki miałem to dogadanie się, z niekoniecznie wiedzącym o
                      czym mówi, panem na temat zwrotnego dns i to że jak coś
                      padnie w weekend to naprawią w poniedziałek. Na szczęście
                      dość wcześnie rano.

> 2. Jestem za sadzeniem nawet 50 - letnich baobabów,
                      tylko że one kosztują.Jeśli ktoś z lokatorów ma ,namiar'
                      na niedrogie i efektowne sadzonki - również

A może udało by się przechwycić drzewa usuwane z budów. O
                      ile wiem to wycięcie takiego drzewa kosztuje sporo
                      pieniędzy więc może wspólne sfinansowanie przeprowadzki
                      drzewa by się opłaciło.

--t
      • Gość: lilas Re: A moze spotkanie?, oficjalne lub nie:-)) IP: XBSVR* / 40.0.96.* 05.09.02, 13:03
        Bardzo chetnie.
        Czekam tylko na jakas date. Moze teraz dopoki jest cieplo...
        • Gość: Dziubek zzmetro proszę o interwencję IP: 217.153.119.* 09.09.02, 10:21
          Witam wszystkich serdecznie
          Szanowny Panie Boliński chciałbym zapytać, jakie przewidziane są środki
          zaradcze w przypadku lokatorów, którzy nie stosują się do przyjętych zaleceń. W
          ubiegły piątek zadzwoniłem do ochrony z pytaniem czy kort jest wolny.
          Odpowiedziano mi, iż jest wolny, ale lokator nie chce zwrócić klucza. Okazuje
          się, iż przedsiębiorczy mieszkaniec naszego osiedla zabiera klucz z rana,
          oddaje go swojemu dzieciakowi a sam jedzie do pracy. Po powrocie nie ma zamiaru
          nawet ruszyć swojego d.....ska żeby ten klucz zwrócić mimo iż ochrona w mojej
          obecności dzwoniła do nie go 3 razy.
          Pytanie moje jest następujące, jak należy postępować z takimi ludźmi, czy w grę
          wchodzi uniemożliwienie na przyszłość pobierania kluczy takim osobom? Proszę o
          interwencję w tej sprawie, żeby w przyszłości nie miały miejsca podobne
          incydenty.

Szanowny Panie, ( o którym mowa powyżej), proszę przyjąć do wiadomości, iż kort
          nie jest własnością wspólnoty i obowiązują Pana wszystkie ustalenia, jakie w
          tej kwestii sprecyzował TP i MA. Ubytki w swoim wychowaniu proszę uzupełnić we
          własnym zakresie.

Życzę miłego dnia

Dziubek (Pan)
          • Gość: lilas Re: zzmetro proszę o interwencję IP: XBSVR* / 40.0.96.* 09.09.02, 10:27
            Zgadzam sie z tym. Czesto z kortu nikt nie korzysta natomiast ochrona klucza
            nie ma, gdyz jakis lokator go nie zwrocil.

Rowniez prosze o interwencje.
            • Gość: zzmetro Re: zzmetro proszę o interwencję IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 09.09.02, 15:19
              Szanowni Panowie,

1. W dniu dzisiejszym praekazałem Ochronie arkusz , na którym odnotowywać ona
              będzie wszelkie pobrania i zwroty kluczy na boisko.
              Proponuję by czas rezerwacji kortu nie mógł być dłuższy niz jedna godzina.
              Jeżeli oczywiście po upływie godziny nie pojawi się nikt inny chętny do gry
              - gramy dalej.

2. Jutro wspólnie z koordynatorem Juventusa opiszemy powyższe celem
              wprowadzenia do regulaminu Ochrony.

3. Jutro dorobimy 2 komplety kluczy dla Ochrony :
              - o ile dany lokator zarezerwuje sobie kort np. na godzinę 16.00 a następny
              pojawi się na korcie o godzinie 16.10 - naszym zdaniem Ochrona powinna mieć
              prawo do otwarcia ,swoim, kluczem kortu i umożliwenia gry - po 15 minutowym
              spóźnienia .
              Chcielibyśmy uniknąć rezerwacji , na wszelki wypadek '.

Prosiłbym przy okazji zainteresowanych [ głównie tenisistów ] do zaproponowania
              terminu w którym moglibyśmy się spotkać w Biurze Sprzedaży i ustalić prawdziwy
              regulamin korzystania z kortu.

Nie jest naszą ambicją regulowanie 'ukazami' właściwie jakichkoliwek zasad
              określających zasady współżycia na Osiedlu , zaś z drugiej strony ze względów
              oczywistych pierwszy ruch musi należec do nas.

Pozdrawiam , oczekując propozycji - co np. czwartek 18.00 ??
              • ka-wa śmieci pod drzwiami 10.09.02, 08:11
                Panie Boliński

czy możemy wywiesić na klatkach schodowych duże, wyraźne ogłoszenia, że na
                terenie osiedla znajduje sie śmietnik i że otwarty on jest całą dobę? Niby to
                takie oczywiste, a jednak okazuje sie, ze nie dla wszystkich: niektórzy
                lokatorzy zamiast wynieść tam śmieci, ustawiają je pod swoimi drzwiami.
                Oczywiście rozumiem sytuację, kiedy ktoś np. wystawia śmieci pod drzwi, wraca
                do przedpokoju po klucze czy założyć buty i za chwilę wychodzi. Ale czy
                naprawdę śmieci muszą stać na klatce cały dzień albo dłużej?
                Wczoraj, kiedy wychodziałam do pracy, widziałam worek ze śmiećmi pod drzwiami
                naprzeciwko. Wracałam - worek stał. Wychodziłam dziś rano - worek również stał.
                Bardzo to przyjemne, że obecnie buduje się bloki bez zsypów - na klatkach
                schodowych nie śmierdzi i nie ma robactwa, ale cóż... widać niektórym wcale by
                to nie przeszkadzało.
                • Gość: zzmetro Re: śmieci pod drzwiami IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 10.09.02, 10:55
                  Drogi Lokatorze,

Oczywiście [ choć do dziś nie wydawało mi się to oczywiste i konieczne ]
                  informację taką w dniu dzisiejszym opublikujemy .

Bardzo prosimy o przekazanie administratorowi lub nawet na forum numeru
                  mieszkania ,brudaska' - odbędziemy z nim stosowny dialog.

Przy okazji wątku śmieci pozwalam sobie przypomnieć , że zgodnie z życzeniem
                  uczestników ostatniego zebrania zinstalowaliśmy na Osiedlu pojemniki do
                  segregacji śmieci - oszczędzajmy ! - pieniądze i środowisko.

Pozdrawiam
                  SB

• czahor Re: dodatkowe miejsca postojowe 10.09.02, 14:41
                    Panie Bolinski,

prosze przeczytać jeszcze raz swoją wypowiedź z dn. 06.09.2002 :

"- Musimy respektowac prawa nabywców miejsc postojowych .
                    Jest to przecież nie tylko prawo do postawienia na miejscu posotojowym
                    np. choinki ale również do zagwarantowania właściwego dostępu do takiego miejsca .
                    Parkowanie aut np wzdłuż parkanu Gobex'u może dość skutecznie korzystanie z
                    takiego prawa utrudnić.
                    W naszym przekonaniu absolutna swoboda parkowania jednych - np. pod płotem
                    dosyć brutalnie naruszałaby tak prawa lokatorów jak i przepisy prawa."

Moje miejsce parkingowe jest na wprost dodatkowych miejsc dla gosci wzdluż parkanu Gobex'u. Fakt ten
                    skutecznie utrudnia mi korzystanie z niego. Nie wspomnę o trudnej przeprawie jakim jest wjazd i wyjazd
                    z miejsca post. dla mojej żony.
                    Nie wyobrażam sobie komfortowego korzystania z mojego miejsca w momencie, gdy na powyższych
                    miejscach staną samochody gosci.

Wnoszę o zlikwidowanie wyznaczonych miejsc pod parkanem Gobex'u !!!
                    I tak nie pełnią one wyznaczonego celu, bo zabezpieczenie przed wjazdem na nie jest chybionym
                    pomysłem. Nie trzeba pobierać kluczyka żeby stanąć na nich.
                    • Gość: lilas Re: dodatkowe miejsca postojowe IP: XBSVR* / 40.0.96.* 10.09.02, 15:35
                      Zgadzam sie z Czachorem.
                      Parkowanie na tych miejscach jest utrudnione a przeciez zaplacilismy za nie.

Uwazam tez, ze te miejsca dla gosci powinny byc lepiej zabezpieczone, gdyz
                      obecnie bez pobrania kluczyka kazdy moze zaparkowac co jeszcze bardziej
                      utrudnia parkowanie na moim miejscu.
                      Ponadto ochrona informuje, ze na te miejsca pod parkanem nie ma kluczykow i
                      goscie tam parkowac nie moga, jesli nie tam to gdzie.
                      • Gość: zzmetro Re: dodatkowe miejsca postojowe IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 10.09.02, 18:19
                        Drodzy Państwo,

I ja zgadzam się z Czahorem !
                        Jutro spotykam sie z Koordynatorem Ochrony Juventus, celem
                        wręczenia mu instrukcji dotyczącej bezwzględnego przestrzegania
                        zasad dotyczących parkowania na Osiedlu , tj.:

- parkowanie tylko na mijscach wyznaczonych ,
                        - zakaz parkowania dla mieszkańców na miejscach dla gości
                        - jednocześnie informujemy , że miejsca wzdłuż płotu
                        [ wyznaczone i oznakowane przez Turret ] nie będą miejscami
                        parkingowymi tj. ochrona nie będzie wydawać do nich kluczy .

Pozdrawiam
                        SB
                • Gość: Aneta Re: śmieci pod drzwiami IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 11.09.02, 09:19
                  Calkowicie sie z Toba zgadzam. Na osiedlu sa smietniki i kazda cywilizowana
                  osoba wyrzuci swoje smiecie do kontenerow a nie ustawi je pod drzwiami.
                  Problem w tym, ze wielu mieszkancow jeszcze nie mieszka na ZZ, w ich
                  mieszkaniach urzeduja robotnicy wykanczajacy mieszkanie a na ich kulture
                  niestety nie mamy wplywu. Moze wiec tym brudaskiem nie byl lokator tylko
                  robotnik...
                  • Gość: Dziubek Jak moge zarezerwowac kort? IP: 217.153.119.* 11.09.02, 12:29
                    Szanowny Panie Boliński, czy możliwe jest już rezerwowanie kortu na określoną
                    godzinę i czy w związku z tym ochrona otrzymała odpowiednie instrukcje?
                    Korzystając z okazji bardzo proszę o podanie mi numeru telefonu do ochrony,
                    jeśli takowy nasi ochroniarze już posiadają.

Dziękuję

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                    • Gość: zzmetro Re: Jak moge zarezerwowac kort? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 11.09.02, 19:11
                      Drogi Panie ( Dziubku ),

1. Chyba nie wytrzymam i Pana zdekonspiruję.
                      2. Umówiliśmy się z Panem - i oczywiście wszystkimi chętnymi , których raz
                      jeszcze gorąco zapraszam - na jutro tj. czwartek 9. 18.00 do mnie do biura
                      sprzedaży , na spotkanie w sprawie regulaminu kortu.
                      Chciałbym by nasze ustalenia były w s p ó l n e .

3. Moja i Turret'a propozycja to ponadto wprowadzenie symbolicznej [5 zł]
                      za godzinę opłaty za korzystanie z kortu . Opłata ta finansowałaby remonty ,
                      konserwacje i drobne zakupy .
                      Przypominam , że kort nie jest własnością Wspólnoty i dalsze jego
                      funkcjonowanie bez zapewnienia minimalnego choćby zaplecza finansowego
                      będzie niezwykle trudne .

Pozdrawiam
                      SB
    • Gość: Tomek W sprawie czystości i Juwentusa IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.09.02, 12:58
      Witam wszystkich.

Kilkanaście dni temu zwróciłem uwagę na fakt ciągłego zanieczyszczania chodnika
      przy bramie przez pracowników ochrony (fusy z kawy, woreczki po herbacie
      expresowej, pety). Fakt ten zgłosiłem Panu Administratorowi. I wszystko
      potoczyło się jak należy, sprawa została załatwiona, brudy zostały sprzątnięte.
      Jednak uwagi Administratora zostały już chyba zapomniane a raczej zlekceważone.
      Panowie z budki znów wylewają fusy itd. Zwracam się z prośbą do P. Bolińskiego
      o załatwienie tej sprawy tak, aby już nie wracała.

Pozdrawiam.
    • Gość: lilas Miejca parkingowe dla gosci IP: XBSVR* / 40.0.96.* 13.09.02, 11:12
      Serdeczne gratulacje dla Pana Bolinskiego i TP za zalatwienie sprawy.
      Teraz jest naprawde super.
      Dzis i wczoraj widzialem tylko jeden samochod, ktory byl zaparkowany w miejscu
      dla gosci.
      Pan SB nie wlozyl karteczki za wycieraczka a do innych tak. Moze to jakis
      specjalny lokator...

Ciesze sie, ze juz jest porzadek.

POZDRAWIAM
      • Gość: zzmetro Re: Miejca parkingowe dla gosci IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 13.09.02, 13:53
        Dziękuję za słowa uznania.
        Jest to oczywiście początek pewnego procesu , który będzie kontynuowany.
        Jeden lokator ma rzeczywiście ' przejściowo ' specjalny status
        wynikający z faktu , że nie odebrał on do chwili obecnej zakupionego miejsca
        parkingowego i TP przyznał mu prawo do zatrzymywania się na miejscu gościnnym.
        W najbliższych dniach i ta sytuacja powinna być unormowana .

Pozdrawiam
        SB
    • Gość: Kasia kort tenisowy IP: *.proszynski.pl 13.09.02, 12:41
      czy można sie dowiedzieć co zostało wczoraj ustalone w sprawie kortu?
      • Gość: zzmetro Re: kort tenisowy IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 13.09.02, 14:02
        Pani Katarzyno ,

W załączeniu - dla wszystkich Państwa oczywiście - regulamin kortu ustalony
        wczoraj przez TP .
        Niestety mimo mojego zaproszenia w inauguracji ZZ Tennis Club wziął udział
        jedynie Dziubek ( Pan ).

ZASADY KORZYSTANIA Z KORTU TENISOWEGO

NA OSIEDLU ZIELONE ZACISZE

I. ZASADY OGÓLNE

Kort / boisko posadowiony jest na działce należącej do firmy Turret Poland Sp.
        z o.o. i stanowi jej własność .

1.Prawo do korzystania kortu przysługuje w y ł ą c z n i e lokatorom osiedla
        Zielone Zacisze i pracownikom firmy Turret Poland .
        Każdy użytkownik kortu zobowiązany jest do przestrzegania niniejszego
        regulaminu oraz do stosowania się do poleceń ochrony , bądź administracji
        Osiedla .

2.Osoby postronne mogą korzystać z kortu jedynie w wyjątkowych , uzgodnionych
        z administracją osiedla , bądź Turret Poland przypadkach .

3. Korzystanie z kortu możliwe jest po :
        - wpisaniu się do rejestru ,
        - uzyskaniu klucza od ochrony ,
        - uiszczeniu opłaty : 5 zł / godzinę – do zaplombowanej puszki .

4.Przedstawiciel Turret Poland w obecności administracji osiedla i chętnych
        lokatorów dokonywać będzie komisyjnego otwarcia zaplombowanej puszki i
        przeliczenia zgromadzonych w niej pieniędzy – sporządzając stosowny protokół.
        Zebrane środki przeznaczone będą na usuwanie usterek , bieżące konserwacje i
        inne zakupy związane z eksploatacją kortu .

5.Agent ochrony wydając klucz – odnotowuje w zeszycie:

- numer lokalu Lokatora ,
        - imię i nazwisko Lokatora ,
        - dzień i godzinę wydania klucza .

6.Agenci ochrony wydają klucz jedynie osobom pełnoletnim

7.O ile Lokator życzy sobie by z kortu korzystały jego nieletnie dzieci
        zobowiązany jest wypełnić i podpisać odpowiednią deklarację [ do
        otrzymania w administracji lub ochronie ] w której potwierdzi pełną
        odpowiedzialność za ewentualne szkody wyrządzone przez dzieci.

8.Dzieci do lat 12 korzystać mogą z kortu wyłącznie pod opieką osób dorosłych .

9.Lokator zobowiązany po zakończeniu gry zwrócić klucz ochronie i wpisać się do
        zeszytu .

10.O ile po zakończeniu gry na kort wchodzi następny użytkownik , Lokator
        opuszczający kort zobowiązany jest powiadomić o tym fakcie ochronę i wpisem do
        zeszytu potwierdzić zakończenie korzystania z kortu.

11. Zwrot klucza Agent ochrony odnotowuje w zeszycie w odpowiedniej
        rubryce.

12.Ewentualne nieprawidłowości w korzystaniu z kortu Agenci ochrony
        zobowiązani są raportować pisemnie administracji Osiedla – nie później niż 24
        godziny po ich wystąpieniu.

13.Każdy Lokator ma prawo do zarezerwowania kortu na okres jednej godziny
        dziennie.
        Kontynuacja gry po upłynięciu rezerwacji jest dozwolona o ile nikt inny nie
        wyrazi chęci uprawiania sportu na terenie kortu.

14.O ile Lokator , który zarezerwował kort na konkretną godzinę spóźni się
        dłużej niż kwadrans , ochrona ma prawo wydać klucz następnej chętnej osobie .

II. ZASADY SZCZEGÓŁOWE

1.Kort użytkować można w godzinach 6.00 – 22.00.

2.Na teren kortu wchodzimy wyłącznie w obuwiu sportowym.

3.Zabronione jest picie alkoholu i palenie papierosów .

4.Każdy użytkownik zobowiązany jest do zachowania czystości i usunięcia śmieci
        powstałych w trakcie jego pobytu .

5.Użytkownik kortu zdejmując siatkę , bądź przestawiając bramki , zobowiązany
        jest do przywrócenia ich po zakończeniu gry do stanu pierwotnego .

6.Każdy użytkownik zobowiązany jest do natychmiastowego sygnalizowania ochronie
        bądź administracji wszelkich zauważonych nieprawidłowości , bądź usterek lub
        zauważonych zniszczeń.

7.Turret Poland zastrzega sobie prawo do wystąpienia z roszczeniem o naprawę
        ewentualnych szkód wobec osób , które ich dokonały.

8.Turret Poland zastrzega sobie również prawo do wydania Ochronie zakazu wstępu
        na teren kortu osobom , które nie przestrzegają regulaminu i powszechnie
        przyjętych zasad współżycia.

Warszawa, 12 września 2002 r.

Turret Poland Sp. z o.o. Administracja Osiedla
        Zielone Zacisze I

Dr Jacek Zabojszcz Władysław Scholl
        Dyrektor Generalny Zarządca

Pozdrawiam
        SB

• Gość: Dziubek intenet na osiedlu IP: 217.153.119.* 13.09.02, 14:44
          Drogi Panie Boliński
          Proszę o przedstawienie na forum koncepcji dostępu do internetu za
          pośrednictwem łącza, które proponuje nam TPSA, Na wczorajszym spotkaniu
          przedstawił mi Pan w zarysie pomysł wydzierżawienia przez wspólnotę łącza od
          telekomunikacji, co w konsekwencji pozwoliłoby nam mieć dostęp do internetu za
          znacznie mniejsze pieniądze niż obecnie proponuje nam firma Spray. Mnie
          osobiście pomysł bardzo przypadł do gustu, a po Pańskich dokładniejszych
          wyjaśnieniach poznamy opinie pozostałych uczestników tego forum. Poczta
          pantoflową nie da się w tej kwestii osiągnąć porozumienia.

Szkoda że na wczorajszym spotkaniu byłem jedynym przedstawicielem lokatorów.

Pozdrawiam serdecznie

Dziubek (Pan)
          • Gość: zzmetro Re: intenet na osiedlu IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 13.09.02, 15:44
            Drogi Dziubku ( Panie ),

1. Dzięki za założenie nowego wątku. Mam nadzieję , że ożywi on uśpione
            zainteresowanie internetem i sprawi , że odezwą się mocno postujące wiosną
            Lokatorzy .

2. jak Państwu obiecywaliśmy / informowaliśmy 'dialogowaliśmy' dosyć długo z
            TPSA i de facto są już na Osiedlu.
            Nasz wybór jest naturalnie taki :
            - czekamy aż TPSA przedstawi nam propozycje cennikowe zbliżone na nich
            usługi [ pewnie niezbyt odległe od SPRAY'a ]
            - organizujemy własną sieć 'osiedlową'.
            Ja uważam , że opcja druga jest dla lokatorów o wiele korzystniejsza i dlatego
            chciałbym , żeby skontaktowali się ze mną zainteresowani i w miarę kompetentni
            lokatorzy , z którymi moglibyśmy przejść do prac organizacyjnych , ofertowych
            itp.

W przyszłym tygodniu chciałbym zorganizować zebranie w tej materii - może
            czwartek g. 18.30 ??

Pozdrawiam
            SB
            • Gość: Sebastian Re: intenet na osiedlu IP: *.icm.edu.pl / *.tele2.pl 15.09.02, 16:09
              Jestem bardzo zainteresowany siecia osiedlowa.
              Mysle, ze to super sprawa ale pod warunkiem, ze internet nie bedzie dzialal
              wolniej niz przez telefon. Poza tym mysle, ze kazdy z nas ma swoje zasoby,
              ktore bylby sklonny udostepnic dzieki czemu mielibysmy spory zastrzyk ciewawych
              rzeczy.
              Sam moge zaoferowac naprawde wiele swoich zbiorow z sieci.
            • Gość: Wojtek Re: intenet na osiedlu IP: *.spray.net.pl 16.09.02, 23:32
              Sieć osiedlowa brzmi dość atrakcyjnie, choć póki co korzystam z łącza Spraya i
              przynajmniej z prędkości jestem zadowolony.

> W przyszłym tygodniu chciałbym zorganizować zebranie w tej materii - może
              > czwartek g. 18.30 ??

Chętnie wziąłbym udział w spotkaniu, ale najbliższy czwartek odpada. Może
              piątek ? Sobota ?

Przy okazji: jak rozwija się sprawa ew. spotkania mieszkańców w ostatni weekend
              września ?

Pozdrawiam,
              Wojtek
              • Gość: Sebastian Re: intenet na osiedlu IP: XBSVR* / 40.0.96.* 17.09.02, 10:36
                Chyba wszystkim nie dopasujemy.
                Ja akurat nie moge w weekend. Jesli jednak spotkanie odbedzie sie bez mojej
                obecnosci to prosze o informacje na forum o ustaleniach.
                Ja sie z reguly na wszystko zgadzam.
              • Gość: Dziubek Re: intenet na osiedlu IP: 217.153.119.* 17.09.02, 10:38
                Popieram czwartek, w sobote,lub niedziele lokatorzy wyjeżdżają z Warszawy.
                Wiadomo że wszystkim termin nie bedzie pasować, stawię się kiedy proponuje
                zzmetro, obym tym razem nie był jedynym uczestnikiem....

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                • Gość: Tomcio Re: intenet na osiedlu IP: *.datastar.pl 18.09.02, 09:11
                  Nie bedzie (Pan) jedynym uczestnikiem... Rowniez sie pojawie, gdyz jestem
                  bardzo zainteresowany sprawa internetu na osiedlu.

Pozdrawiam
                  Calkiem nowy lokator
                  • Gość: Sebastian Re: intenet na osiedlu IP: XBSVR* / 40.0.96.* 19.09.02, 11:06
                    Ja tez sie pojawie.
                    Czekam tylko na potwierdzenie dzisiejszego spotkania przez pana SB.
                    Czy aktualna jest godzina 18:30?
          • Gość: Be@ Re: intenet na osiedlu IP: *.tele2.pl / 10.76.175.* / *.kra.warszawa.supermedia.pl 18.09.02, 12:41
            Czy spotkanie w sprawie internetu odbędzie się w czwartek o 18.30 ? Kilka osób
            wyraziło swoje zainteresowanie, ale niestety data nie została ostatecznie
            potwierdzona. Czy na to spotkanie TPSA zdąży przygotować już swoją ofertę ?

• Gość: zigi Re: intenet na osiedlu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 17:06
              Czy wiadomo już coś i sieci osiedlowej .
              i ofercie TP sa .
    • Gość: Sebastian Zimno, brrrr !!! IP: XBSVR* / 40.0.96.* 16.09.02, 13:57
      Czy u Was tez jest tak zimno w mieszkaniu???
      Moze to tylko u mnie nie grzeja jeszcze.

Wczoraj bylo naprawde chlodno.
      • Gość: zzmetro Re: Zimno, brrrr !!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 16.09.02, 14:26
        Ciepełko powinno już do mieszkanek napływać

SB
        • Gość: Sebastian Re: Zimno, brrrr !!! IP: XBSVR* / 40.0.96.* 17.09.02, 10:22
          Cos nie naplywa.
          Kolejna noc byla zimna. Mam nadzieje, ze dzis juz bedzie cieplo.
          • Gość: Tomek Re: Zimno, brrrr !!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.09.02, 11:18
            Witam.

Mieszkam w pierwszej klatce. Kaloryfery są ciepłe od piątku. Inna sprawa to ich
            temperatura. Nie jest zbyt wysoka ale jak dla mnie wystarcza z zapasem (na
            razie na dworze nie jest bardzo zimno). Przy okazji chcę zwrócic uwagę na stan
            wyregulowania aparatury dostarczającej ciepło do nieszkań na podstawie
            temperatury na zewnątrz. Otóż w poprzednim sezonie grzewczym jedynie w miesiącu
            lutym w moim mieszkaniu było na tyle ciepło, że mogłem sam decydować o
            temperaturze regulując dopływ wody do kaloryferów. Póżniej sytuacja uległa
            pogorszeniu (nocami było za zimno mimo maksymalnych ustawień zaworów). Pan
            konserwator powiedział, że automatyka została właśnie tak wyregulowana na
            polecenie administracji i tylko na jej polecenie może zostać wyregulowana
            inaczej (nie ma żadnego problemu technicznego). Interwencje u ówczesnego
            administartora zakończyły się niczym poza wysłaniem do mnie hydraulika na
            kontrolę kaloryferów. Pan hydraulik potwierdził to, że zimno może być jedynie z
            powodu stanu automatu. Na szczęscie przyszła wiosna i nie było się o co kłócić
            ale ten sezon dopiero przed nami. Zwróćcie uwagę na temperaturę swoich
            kaloryferów. Ja w tę zimę nie zamierzam marznąć.

Pozdrawiam.