Dodaj do ulubionych

Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow

IP: *.acceptus.pl 04.05.05, 12:49
Dobra wiadomosc - tydzien temu rozpoczela sie budowa (wykonawca Erbud) i maja
za soba juz pierwszy dol pod fundamenty:) Mieszkamy calkiem blisko
inwestycji, takze mozemy ja sledzic na biezaco.
Szukam osob - przyszlych sasiadow (nasz lokal to D-24) - z ktorymi chetnie
nawiazemy kontakt. Wspolnie bedzie nam latwiej dzielic sie informacjami, a
moze rowniez, w razie czego podzialac u developera, jesli zajdzie potrzeba.
Obserwuj wątek
    • Gość: fifa Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 06.05.05, 14:47
      Ciesze się ze już zaczęli. Bądzmy w kontakcie.
      • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 06.05.05, 15:42
        Jak bedzie sie cos ciekawego dzialo na budowie, to dam znac. Pozdrawiam
        • Gość: Sasiad Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.05, 21:12
          Witam.
          Tez kupilismy mieszkanie z zona w klatce C.

Proponuje pojsc zobczyc za budowe i posluchac zab.

Pozdrawiam
          Rafal
          • Gość: Magda Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: 217.153.187.* 21.09.05, 08:57
            Witam,
            My też kupiliśmy mieszkanie w klatce C. Witam sąsiadów ;))))
            • jan-w Postęp prac budowlanych. 21.09.05, 22:14
              Budują wam już 5 piętro...

żartowałem ;-)). Chyba osłona ogrodu na dachu. Ale kusiło mnie, żeby z dementi,
              poczekać 24 godziny.
              • Gość: Majki Re: Postęp prac budowlanych. IP: *.orange.pl 22.09.05, 14:14
                Zartownis;)
            • bora12 Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 27.09.05, 11:30
              na którym piętrze?

bo my też w klatce C (na pierwszym)
              • Gość: Mikołaj cegła to czy nie ? IP: *.aster.pl 29.09.05, 17:27
                Mam pytanie. Czy ściany zewnętrzne są robione z pełnej cegły czy pustaka
                ceramicznego ? Z tego co się orietuję pełna cegła nie jest zbyt dobrym
                materiałem jeżeli chodzi o kwestie izolacji cieplnej.
                • jan-w Re: cegła to czy nie ? 29.09.05, 18:18
                  Na parterze, fragmenty z pełnej cegły. Na pozostałych piętrach, jak na moje
                  niefachowe (ale doświadczone) oko - Wieneberger Porotherm. Chyba najlepsze co
                  może byc. Szybko zabudowują.
                  • Gość: Mikołaj Re: cegła to czy nie ? IP: *.aster.pl 30.09.05, 20:51
                    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie do Państwa dotyczące
                    kosztorysu za zmiany architektoniczne. Czy ktoś takowy otrzymał, ze szczególnym
                    uwzględnieniem dokładnego rozbicia kosztów na pozycje ?
                    • Gość: Majki Re: cegła to czy nie ? IP: *.acceptus.pl 03.10.05, 13:40
                      Ja od 2 miesiecy czekam na kosztorys i chwilowo nie dostalem zadnej informacji.
                      • Gość: Mikołaj Re: cegła to czy nie ? IP: *.eranet.pl 04.10.05, 11:43
                        Otrzymaliśmy odpowiedź od Błiga razem z kwotą za zmiany architektoniczne,
                        poprosiliśmy o wyszczególnienie co za ile, ale nie możemy się doczekać na
                        odpowiedź. Stawki wg naszej wiedzy są z kategorii baaaaardzo wysokich.
                        Prawdopodobnie bardziej się opłaca kupić jak stoi i potem dokonac zmian. Dodam
                        jeszcze, że nasze zmiany nie są bardzo daleko idące i więcej usunęliśmy niż
                        dodaliśmy do projektu.
                        • Gość: GG Re: cegła to czy nie ? IP: *.lukas.com.pl 04.10.05, 12:24
                          My też dostaliśmy wycenę, i jest ona bardzo wysoka. Stawki za samą zmianę są
                          jednak dosyć niskie. Najwięcej płacimy za projekt zmian, który musi być
                          wykonany przez ich biuro
                          • Gość: Mikołaj zmiany architektoniczne IP: *.eranet.pl 04.10.05, 14:04
                            Pozwoliłem sobie na zmianę tytułu tego wątku. Projekt nie musi byc wykonany
                            przez ich biuro, tylko przez dowolnego architekta byle z uprawnieniami - ich
                            biuro musi to zatwierdzić i jest to koszt około 900 PLN. Mam pytanie czy ktoś
                            próbował z nimi negocjować - stawki są wg mnie dość wysokie ( same zmiany
                            architektoniczne kosztują u nich 3500 PLN bez wykonania prac) Czy dostaliście
                            szczegóowy wykaz prac + ceny, czy tylko ogólną kwotę ?
                            • Gość: GG Re: zmiany architektoniczne IP: *.lukas.com.pl 04.10.05, 14:09
                              Tylko ogólną kwotę. Ale u nas całkowity koszt - projekt+zatwierdzenie+roboty to
                              jest około 3K. Negocjować nie próbowałem - nie bardzo mam na to czas.
                              Pzdr
                              g
                              • Gość: WLI Re: zmiany architektoniczne IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.10.05, 20:27
                                Dostałem rozbicie cenowe kosztorysu: 150 zł za prace dodatkowe + 2100 zł za
                                zmiany ich architekta. Jeżli dam im projekt zatwierdzony z uprawnieniami
                                architekta to cena spada do 900 zł. Negocjować trzeba.
                                • Gość: Mikołaj Re: zmiany architektoniczne IP: *.eranet.pl 06.10.05, 09:39
                                  A masz rozbicie na to co wchodzi w skład pracy architekta ?
                                  • Gość: e-03 Re: zmiany architektoniczne IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 06.10.05, 12:50
                                    Witam Wszystkich!
                                    Rozmawiałem z deweloperem, przekazałem iż kwota za zaakceptowanie zmiany
                                    projektu mogłaby być w cenie mieszkania, to nie wyglądłoby to tak cieciowo, tym
                                    bardziej, żę nie słyszałem o deweloperach gdzie za zmiany takie się dopłaca...
                                    Deweloper tłumaczy, że nie ma projektanta na "etacie" :D
                                    Czekam jeszcze na wycene zmian!!! Zakładam się o browar, że min. 2000pln :)
                                • Gość: Majki Re: zmiany architektoniczne IP: *.orange.pl 06.10.05, 15:15
                                  Duzo zmian wprowadziles, bo my troche poprzesuwalismy scian i zastanawiamy sie
                                  jak mocno nas to po kieszeni uderzy?
                                  • Gość: Mikołaj Re: zmiany architektoniczne IP: *.eranet.pl 06.10.05, 15:41
                                    My mamy wyliczony koszt zmian na ok 1000 PLN ( robocizna i materiały ) .
                                    Najwięcej kosztują zmiany architektoniczne ponad 3000 PLN to jest jakiś koszmar.
                                    • jan-w Re: zmiany architektoniczne 06.10.05, 17:07
                                      Mój developer, doliczał tylko koszt zwiększonej powierzchni ścian. A w moim
                                      przypadku, zmniejszonej powierzchni, nawet odliczał ! Ale to był wyjątkowo (?)
                                      przyzwoity developer. :-) Budynek wam rośnie w tempie ekspresowym. Chyba chcą
                                      zamknąć ściany, przed zimą, a potem dłubać w środku.
                                      • jan-w Re: zmiany architektoniczne 10.10.05, 15:47
                                        Patrzę z balkonu, wysilam oczy, na dachu macie 2 drzewka (?). Czyżby to była
                                        wiecha ?
                                        • Gość: e-03 opinia na temat dewelopera IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 13.10.05, 11:39
                                          Chciałbym opisać moją sytuację, myślę że da do myślenia tym którzy szukają
                                          mieszkania i zastanawiają się nad opinią na temat dewelopera. Z mojego punktu
                                          widzenia deweloper wyglądał na dobrą firmę, pod kątem kredytu nie robili
                                          problemu, aczkolwiek przez cały czas miałem wrażenie, że ktoś ma rozwolnienie i
                                          nadaje tempo w stylu "szybko, szybko, bo kolejka jest do pana mieszkania"...
                                          To było pierwsze dziwne wrażenie... Następny krok to projekt i zmiany...
                                          Walka między moim architektem a ich projektantem trwała miesiąc, za akceptację
                                          projektu chcieli ok. 600pln... Nie znam dewelopera gdzie tak naliczają...
                                          Negocjacje wyglądały tak jakby zmiana mocowania umywalki miała zmienić cały
                                          budynek... Finalnie mój projekt wygląda tak, żę sćiany których nie chcę to ok.
                                          nie będą budować, ale jężeli coś mają zmienić i zbudować inaczej to już jest
                                          problem. Aby coś się działo dalej i aby deweloper się odczepił od projektu,
                                          zapłacę za scianę, którą mi wybudują po to aby ją zburzyć i zrobić po oddaniu
                                          mieszkania tak jak zaprojektował mój architekt...... Moja opinia jest taka,
                                          deweloper jest nastawiony na szybką sprzedaż mieszkań, a potem robią problem o
                                          każdą rzecz po to aby szybko zamknąć temat i trzepać pieniądze na następnej
                                          inwestycji, a taka moja ścianka to dla nich "zawracanie dupy". Jak już
                                          sprzedali mi mieszkanie to mają gdzieś to czy chce mieć tak czy siak...
                                          Mają już większość pieniedzy na koncie i gó.. ich obchodzi klient !!!!!!!!!!!
                                          Deweloper powinien informować, że nie można zmieniać projektów i nie było by
                                          problemu. Najchętniej bym się pozbył tego mieszkania, bo już mi niedobrze jak
                                          dostaję kolejnego mejla, żę jakieś zmiany w projekcie to za duży problem...
                                          Chyba lepiej zmieniać teraz, jak nic nie ma w środku niż później demolować
                                          lokal !!!!!!!!!!!!!!! .... a to dopiero początek :D
                                          • Gość: e-03 możę jakiś meeting sąsiedzki ??? IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 13.10.05, 11:43
                                            Z okazji "angielskiej" pogody proponuję spotkanie przy piwku, obgadać
                                            dewelopera i wymienić się neewsami :D !!!
                                            • Gość: Majki Re: możę jakiś meeting sąsiedzki ??? IP: *.orange.pl 13.10.05, 16:19
                                              Jestem za:) Nawet proponuje ten weekend, gdyz w przyszly wyjezdzamy.
                                              Ewentualnie pozniejszy termin.
                                          • Gość: Vik Re: opinia na temat dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:51
                                            Miałam podobne wrażenie, jak interesowałam się mieszkaniem w tej inwestycji.
                                            Szybko, szybko, szybko, bo kolejka czeka...
                                            Nie miałam nawet dwóch dni na zastanowienie i podjęcie, jak dla mnie BARDZO
                                            WAŻNEJ decyzji w życiu...
                                            Tym poganianiem mnie zniechęcili.
                                            Pozdrawiam.
                                            • Gość: e-03 Re: opinia na temat dewelopera IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 13.10.05, 12:09
                                              :D dokładnie, ja olałem dewelopera MPRO przy polu mok. Tam było to samo, a do
                                              tego Pani Uprzejma tak się sadziła, że ich olałem "na miejscu" :D
                                              Błig ma przynajmniej miłą Panią, która "urabia" kupującego :)
                                          • Gość: GG Re: opinia na temat dewelopera IP: 195.205.44.* 13.10.05, 13:35
                                            A u mnie nie było problemu. Wysłaliśmy zmiany opracowane przez naszego
                                            architekta. Zaakceptowali wszystkie z wyjątkiem jednej małej spawy, która nie
                                            była zgodna z jakąś normą. Dzwonili i wyjaśniali wszystko. Żadnych
                                            przepychanek. Co prawda później musiałem dosyć dużo zapłacić za to, że projekt
                                            musieli pchnąć przez ich ludzi ale z tym się liczyłem przy kupnie mieszkania -
                                            dostałem mieszkanie z pewnym układem i jak to zwykle bywa, jak chcesz coś
                                            więcej to trzeba zapłacić, tak to już jest. Jakbyś nic nie zmieniał - nie
                                            zapłaciłbyś ani grosza więcej.
                                            • Gość: Majki Re: opinia na temat dewelopera IP: *.orange.pl 13.10.05, 16:31
                                              My podobnie nie mielismy dotychczas wiekszych problemow. Mielismy dosc duzo
                                              interwencji w sciany itp. Zmiany zostaly zaakceptowane, za wyjatkiem drobiazgow
                                              wynikajacych z norm. Dodatkowo umiescilismy ubikacje za daleko od rur, ale
                                              przeprojektowalismy to. Jeszcze nie wiem ile to bedzie kosztowalo, bo na wycene
                                              czekamy od ponad miesiaca, ale jak juz dostaniemy info, to jezeli nie bedziemy
                                              sie zgadzali - bedziemy negocjowac.
                                              Irytujacy jest czasem brak reakcji ze strony BI, ale jakos sobie z tym radzimy:)
                                              • Gość: GG Re: opinia na temat dewelopera IP: 195.205.44.* 13.10.05, 16:37
                                                Mam takie same doświadczenia. Wprowadziliśmy bardzo duże zmiany i z pomyłek to
                                                jedynie umieściliśmy włącznik światła za blisko prysznica (musi być co najmniej
                                                60cm odgległości). Poza tym, oprócz kilku innych wpadek developera (króre
                                                bardziej mnie rozśmieszyły niż zmartwiły) nie było żadnych problemów. A z tym
                                                brakiem reakcji to bym raczej to sformułował jako opóźniona rekacja. W tej
                                                chwili zajmują się parterem i I (a może już i drugim piętrem). Im wyżej tym
                                                później się tym będą zajmować.
                                                A negocjować trzeba zawsze. Ja niestety nie miałem możliwości.
                                                • Gość: yaro Re: opinia na temat dewelopera IP: *.aster.pl 13.10.05, 19:04
                                                  Witam wszystkich. Musze przyznac, ze z pracy BI jestem zadowolony. Wlasnie
                                                  podpisalem akt notarialny, bardzo w porzo. Poza tym osoba, ktora zajmuje sie
                                                  moim mieszkaniem bardzo mi pomogla przy zmianach w umowie przedwstepnej. Co do
                                                  zmian architektonicznych to mam a little problem, ale tez wydaje mi sie, ze mi
                                                  pomoga. Wiec przylaczam sie do opini Majkiego i GG. Z newsow:
                                                  - rzeczywiscie na dachu wisi juz wiecha
                                                  - wciaz nie wiadomo, czy adresem bedzie Welniana czy Stryjenskich (to niuans,
                                                  ale swoja droga ktora byscie woleli?)
                                                  - zostaly tylko trzy mieszkania do sprzedania w Ogrodach Kabackich

pozdra
                                                  • Gość: e-03 Re: opinia na temat dewelopera IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 18.10.05, 21:38
                                                    ...nie zmieniam projektu, poddałem się... następne mieszkanie kupie na pewno u
                                                    innego dewelopera...
                                                  • Gość: yaro Re: opinia na temat dewelopera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.05, 23:06
                                                    Jasne, Twoje prawo. Pzdr
                                                  • Gość: Majki Re: opinia na temat dewelopera IP: *.acceptus.pl 19.10.05, 17:09
                                                    :( Swoja droga, chetnie bym kiedys zobaczyl jakie zmiany chciales naniesc, ze
                                                    spotkalo sie to z takimi problemami.
                                                  • Gość: e-03 Re: opinia na temat dewelopera IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 20.10.05, 12:03
                                                    mozemy sie umowic na papieroska wieczorem kolo budowy to przywioze wydruki :D
                                          • jan-w Re: opinia na temat dewelopera 13.10.05, 19:03
                                            A coś konkretniej o tych zarzutach ? Absolutnie nie sugeruję że tak jest w twoim
                                            przypadku, ale z rozmów z ludźmi wiem że często mają pretensje do developerów,
                                            zupełnie niesłuszne. Ja nie jestem developerem, ale zdążyłem sie zorientować,
                                            jak ciężka jest ich współpraca z niektórymi klientami, którzy wyobrażali sobie
                                            że dostaną coś co nie było zapisane w umowie, a potem mają pretensje, że ich
                                            wyobrażenia się nie spełniły. Podkreślam raz jeszcze: to nie jest atak
                                            personalny. Życzliwie obserwuję waszą budowę i ciekaw jestem jaki jest stan
                                            faktyczny.
              • Gość: Magda Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: 217.153.187.* 25.10.05, 14:13
                Kupiliśmy mieszkanie na III p. w klatce C. Podobno w listopadzie organizują
                spotkanie w Ogrodach..;))
                • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.orange.pl 25.10.05, 18:31
                  Witamy w gronie sasiadow:)
                  • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 28.10.05, 18:33
                    Dzisiaj przywieźli okna. Ładne, ciemnobrązowe. Kilka dni temu kanały wentylacyjne.
                    • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 30.10.05, 17:03
                      To bardzo dobra wiadomosc:) Co prawda lekko sie niepokoimy, ze sciany juz robia
                      na 1-szy i 3-cim pietrze, a na naszym drugim w klatce D jeszcze nie ma - pewnie
                      sie doczekamy:)
                      • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 04.11.05, 21:50
                        Zabudowują drugie. Co prawda nie wiem gdzie jest klatka D. Czy to ta gdzie jak
                        mówią robotnicy ma być dodatkowy parking na drugim piętrze ? ;-)))
                        • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.orange.pl 06.11.05, 23:24
                          Ale sie ubawilem;-)
                          Tak, rzeczywiscie zabudowuja drugie i juz nawet w naszym mieszkaniu pojawily
                          sie slady scian zewnetrznych:-) Klatka D jest po prawej stronie od "flagi"
                          Erbud.
                          • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 07.11.05, 14:50
                            W pierwszym etapie jest coraz więcej osadzonych okien.
                            • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.stacje.agora.pl 08.11.05, 13:39
                              Jeśli ktoś czeka na wycenę zmian architektoniczny i chce mieć pojęcie, o jakie
                              pieniądze może chodzić zmian architektonicznych, to nie jest mało - u mnie za
                              wszystko (nowy projekt plus prace budowlane) trochę ponad 5 tys.

pzdr
                              • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: 195.205.44.* 08.11.05, 14:13
                                U mnie to wyszło około 3K (Yaro musiałeś nieźle namieszać :-), mamy w końcu
                                takie same mieszkania).
                                Z moich doświadczeń to radzę Wam dodatkowo zwracać szczególną uwagę na aneksy,
                                które będziecie podpisywać. U nas zdarzyło się w nim sporo błędów. Nie
                                uwzględniono kilku zmian, które proponowaliśmy - nie było to winą BI tylko
                                biura projektowego. Przeoczyli kilka poprawek i nie nanieśli ich na projekt
                                wyknonawczy (mimo, że były w przesłanym przez nas projekcie). Ale BI przeprosił
                                i odpowiednie dokumenty są już w przygotowaniu. Jest więc OK ale sprawdzać
                                trzeba wszystko.
                                • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.stacje.agora.pl 08.11.05, 17:52
                                  Piszę z pamięci: Zwaliłem ścianki oddzielające kuchnię od salonu, trochę
                                  poprzestawiałem ścianę między obiema łazienkami, dołożyłem jedną umywalkę i
                                  dodatkowe "WC" w mniejszej łazience, do tego hol zrobiłem w kształcie łuku,
                                  dodatkowe gniazda elektryczne, RTV i internet, dodatkowe punkty oświetlenia, w
                                  tym na balkonie, ale wszystkie pomieszczenia stoja jak stały.A może za drogo
                                  chcą ode mnie???
                                  GG, dzięki za uwagę o aneksie. Czy możesz jak najszybciej, chociaż ogólnie
                                  napisać co pozmieniałeś. Będę wdzięczny. Dziex
                                  pzdr
                                  • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.crowley.pl 09.11.05, 00:01
                                    My także wyrzuciliśmy ścianki pomiędzy kuchnią a salonem. Połączyliśmy łazienki
                                    w jedną, dodaliśmy miejsce na bidet. W korytarzu ydzieliliśmy miejsce na
                                    schowek a w rogu utworzymy garderobę. Pozmienialiśmy lekko położenie śian w
                                    pokojach. Do tego dodaliśmy gniazda elektryczne i oświetlenie.

Pzdrawiam

P.S.
                                    Yaro jeśli chcesz mogę Ci na maila wysłać plan w jpg
                                    • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.05, 08:04
                                      Byłoby exta. Mail to: yaro32@gazeta.pl. Niestety, ja nie mogę Ci się
                                      zrewanżować od razu, bo nie mam wersji elektronicznej planu. GG a co Ci
                                      wycenili najdrożej. U mnie aż 1,5 tys. kosztuje dodatkowe gniazdo RTV i
                                      internet, i chyba to mi tak nabiło koszty, no ale trudno. Czekam na maila.
                                      Pozdra
                                • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 10.11.05, 09:42
                                  U nas wyszlo 4,2 tys. Jestem natomiast lekko poirytowany faktem, ze za
                                  naniesienie zmian, czyli wykonanie projektu zamiennego, placi sie projektantowi
                                  BI 2400pln. Ciekawy jestem za co? Dostaja od nas profesjonalnie wyrysowany
                                  projekt, przygotowany przez architekta wnetrz (tylko bez uprawnien budowlanych)
                                  i jedyne co musza zrobic to go skopiowac albo zalaczyc do projektu wykonawczego
                                  z wlasnym podpisem. Macie jakis pomysl na poradzenie sobie z tym?
                                  • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.05, 09:04
                                    Żadnego pomysłu na to nie mam, choć mnie też zdziwiło, że BI daje na nas
                                    zarabiać biuru architektonicznemu, developer raczej powinien stać po naszej
                                    stronie i nie pozwolić tak zdzierać. Ale rady chyba na to nie ma... no może
                                    rezygnacja z wszelkich zmian:-(

pzdr
                                    • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 00:25
                                      GG.Masz już wstawione wszystkie okna szczęściarzu...
                                      pzdr
                                      • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.crowley.pl 15.11.05, 08:01
                                        No to parapetówkę można już urządzać :)
                                        Yaro dzięki za info. Ja na razie nie mam jak dojechać do Wawy i oglądnąć. Będę
                                        dopiero za 3 tyg. Wszelkie informacje mile widziane.

Ach te delegacje...

Pozdrawiam
                                        • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.stacje.agora.pl 15.11.05, 16:18
                                          Mam pytanie, i sądząc z lektury forum najprecyzyjniej odpowie mi Jan-W.
                                          Otóż południowa część mojego mieszkania (podobnie ma inny uczestnik tego forum
                                          GG) ma ściany o konstrukcji żelbetowej wypełniane -jak pisał Jan-W -
                                          Porothermem, co podobno jest b. dobrym materiałem. Zachodnia ściana naszych
                                          mieszkań na całej powierzchni jest z żelbetonu (nawet nie wiem, czy używam
                                          dobrej nazwy tej szarej substancji). Czy to znacznie gorzej, niż ściany
                                          wypełniane tym Porothermem, czy nie?
                                          pzdr
                                          • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 15.11.05, 16:50
                                            Oczywiście gdyby ściany były tylko z żelbetonu, to by było tragicznie (Wielka
                                            płyta II). Na szczęście wczoraj przyjechała olbrzymia ciężarówka, z olbrzymią
                                            przyczepą, ze styropianem. Przypuszczam (co najmniej) że tym styropianem, będą
                                            okładać od zewnątrz, ściany betonowe. Na styropian pewnie siatka i tynk, lub coś
                                            szlachetniejszego. Dziękuję za uznanie, polecam się na przyszłość ;-)
                                            • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 15.11.05, 19:17
                                              Przeprowadziliśmy właśnie wizję lokalną (ja i mój pies - co dwie głowy, to nie
                                              jedna). Zachodnie ściany betonowe, są bardzo cienkie. Na pewno będą ocieplane.
                                      • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.orange.pl 15.11.05, 20:02
                                        No rzeczywiscie szczesciarz, bo z tego co widzielismy w swoim mieszkaniu w
                                        sobote, to nam zapomnieli zostawic otworu okiennego w salonie;-) Jest tylko
                                        miejsce na drzwi balkonowe. No chyba, ze maja taka technologie, ze najpierw
                                        zamurowuja, a pozniej wycinaja:-) Juz interweniowalismy.
                                        • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 21:41
                                          Do Jana-W: Dzięki jestem spokojniejszy. Tak mnie zresztą zapewniali, że będą
                                          ociepać, ale jakoś bardziej ufam ludziom w necie - co "dwie głowy" na forum, to
                                          nie jeden developer:)
                                          Do Majki: Sorki za wyrażenie, ale to chyba jakieś jaja są, jeśli naprawdę
                                          zapomnieli o oknie. To jak na razie większej wtopki nie zaliczyli. Dobrze, że
                                          zauważyłeś teraz, bo tak się wprowadzić potem do mieszkania bez jednego okna,
                                          to chyba mało fajne:) Mam nadzieję, że wprowadzenie zapomnianego przez BI okna
                                          nie będzie wymagało kolejnego projektu zamiennego... i kolejnych 2,4 tys. zł:(
                                          (Majki wiem, że to średni dowcip, ale piszę celowo, bo developer z pewnością
                                          śledzi forum, więc niech wie, co myślimy o tych opłatach)
                                          pzdr
                                          • Gość: yaro Do Jana-W IP: *.stacje.agora.pl 16.11.05, 12:02
                                            Jeszcze jedno pytanie. Rozumiem, że porządnie ocieplona, otynkowana ściana
                                            żelbetowa spełnia normy porządnego budownictwa mieszkaniowego. Będę wdzięczny
                                            za każdą uwagę. Jeszcze raz dzieki.
                                            pzdr
                                            • jan-w Re: Do Jana-W 16.11.05, 17:02
                                              Tak myślę, chociaż budowlańcem nie jestem. Sam spędziłem jedną zimę w segmencie
                                              z jedną ścianą betonową pokrytą styropianem (sąsiad jeszcze nie mieszkał, a
                                              developer był na tyle porządny, że poczuł się w obowiązku, zapewnić mi normalne
                                              warunki) i nie miałem powodów do narzekań. Z ciekawostek: Na dachu pierwszego
                                              etapu, widać płomienie. Ale to nie pożar. Przywieźli dziś ciężarówkę papy i
                                              zapewne robią izolację na dachu.
                                          • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 21:11
                                            Jest nowa, listopadowa gazetka na stronie Ogrodów Kabackich.
                                            • Gość: yaro Mamy adres - ul. Stryjeńskich 1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 21:17
                                              Jak w tytule postu, mamy adres - ul. Stryjeńskich 1. Tak jest napisane pod sam
                                              koniec gazetki.
                                              • cegiel Re: Mamy adres - ul. Stryjeńskich 1 23.11.05, 14:05
                                                O, to fajna jest ta numeracja przy ul. Stryjenskich, bo zaraz po waszym numerze
                                                1 sa numery 13, 13A, 13B, 13C i 13D (osiedle Viterry).
                                                • cegiel Re: Mamy adres - ul. Stryjeńskich 1 23.11.05, 14:09
                                                  Aha, przypomnialo mi sie wlasnie, ze wladze dzielnicowe chca miedzy waszym
                                                  budynkiem a osiedlem Viterry umiescic jakies lokale uslugowe. Beda wiec pewnie
                                                  ogrodki piwne nad oczkiem wodnym o adresach Stryjenskich 3, 5, 7, 9 i 11 - musi
                                                  byc przeciez konkurencja.
                                            • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 23.11.05, 16:10
                                              Są okna na 4 piętrze. Jestem lepszy od gazetki.
                                          • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 25.11.05, 10:08
                                            Dziura na okno sie pojawila. Co prawda krzywa, ale licze, ze ja porzadnie
                                            zrobia po osadzeniu okna.
                • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: 10.203.3.* 26.10.05, 12:21
                  Klatka F też wita:)
    • Gość: sasiad Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 20:57
      up
      • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 15.05.05, 12:52
        witam ja również mam mieszkanie w klatce C
        • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 15.05.05, 12:54
          czy ktoś się orientuje, czy te drzewa od viterry będą wycięte czy zostawione?
          • Gość: sasiad Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.05, 23:18
            Nistety nie wiem.

Cos nasze forum nie cieszy sie popoularnoscia, czyzby wszyscy byli tak
            zapracowani.
            Jakies newsy ?
            Pozdrawiam
            R.
            • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 18.05.05, 12:47
              Nie wiem, jak wyglada sprawa z drzewami, natomiast z kolejnych wiesci z budowy,
              to z tego co widzialem "zalewaja dziure betonem":)
              Postaram sie po dlugim weekendzie zawiesic gdzies w sieci zdjecia z budowy.

Pozdrawiam,
              Michal
            • Gość: fifa Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 19.05.05, 13:00
              nie rozumiem tej ziemi skladowanej za ogrodzeniem. co to jest?
              • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 20.05.05, 00:23
                na forum kabaty-moczydło ktoś pisał, że to na jakąś drogę wewnętrzną, ale nie
                jest to żadna pewna informacja
                • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 21.05.05, 21:13
                  To ja pisałem o drodze wewnętrznej, ale miałem na myśli stertę ziemi po drugiej
                  stroanie ul. Wełnianej. Sądząc po wielkości wykopów i planach Ogr,Kab. między
                  viterrą a OK skłądowany jest nadmiar ziemi usuniętej do wykonania szalunków,
                  przeznaczonej do wykonania dziedzińca po zakończeniu budowy. Jestem bliskim
                  sąsiadem. Natomiast dziwię się że wy - płacący BI za mieszkania w tych blokach
                  (bardzo ładnych) nie żądacie wyjaśnień od developera, tylko zgadujecie na forum.
                  To wy płacicie, oni zarabiają. Macie prawo do wszelkich informacji. Pozdrawiam
          • gugul Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 18.05.05, 17:37
            A jak wolisz? Ja jestem z Viterry i chcialbym zeby te drzewa zostaly. I zeby
            razem z oczkiem wodnym stworzyly mizerne ale jednak ladne i zadbane pasemko
            zieleni. Nie wierze jednak w realnosc tej wizji - gmina na pewno nic dobrego
            tam nie zrobi. Najlepiej byloby wykupic te dzialke na spolke z wami, ale to tez
            nierealny pomysl.
            • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 19.05.05, 06:58
              oczywiście wolałbym żeby zostały. Szczerze mówiąc nie wiem jakie są plany, na
              razie to widzę, że znalazły się poza ogrodzeniem naszej budowy. Czy sądzisz, że
              na tej działeczce coś jeszcze da się wcisnąć? Poza tym słyszałem (forum Kabaty-
              Moczydło) o jakichś planach gminy w zakresie rewitalizacji stawów na ursynowie,
              ale nie wiem czy to odnosi się również do tego oczka.
              • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 20.05.05, 12:10
                Z tego co czytalem na roznych forach, to ponoc to oczko ma byc rewitalizowane,
                natomiast ile w tym prawdy - nie mam pojecia. Chwilowo nie wyglada ono
                specjalnie zachecajaco.
                Co do drzew, to z tego co sie orientuje, na ich wycinke jest potrzebne
                specjalne pozwolenie, wiec skoro dotychczas nie zostaly ruszone, to raczej nic
                sie z nimi juz nie stanie.
    • Gość: Karolina Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.futuremedia.pl 18.05.05, 19:25
      czesc, Ja dopiero zamierzam kupic tam mieszkanie ale bardzo prawdopodobnie
      zostaniemy sąsiadami... pozdrawiam
      • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 20.05.05, 12:06
        Zapraszamy do naszej przyszlej wspolnoty:)
    • Gość: fifa Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 19.05.05, 13:05
      Podpisaliscie juz akt notarialny? Bo my jestesmy umówieni na początek czerwca.
      • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 20.05.05, 00:22
        ja na razie dostałem tylko informację, że niedługo będą umawiane terminy.
        • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 20.05.05, 12:05
          Dostalismy dokladnie taka sama - czekamy na kontakt ze strony developera,
          ewentualnie przyjdzie sie przypomniec.
    • Gość: Marcin Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 20.05.05, 23:02
      Witam wszystkich przyszłych mieszkańców Ogrodów Kabackich

Cieszę się że powstało takie forum. Ja ze swoją dziewczyną kupiliśmy mieszkanie
      w klatce B. Z tego co wiem to jeziorko z żabkami ma być rewitalizowane przez
      developera, przynajmniej takie informacje uzyskałem z firmy która sprzedaje
      mieszkania- ale zapytam o to jeszcze samego developera. My też mieszkamy całkiem
      niedleko (Imielin) więc zaglądamy tam co niedzielę, więc będziemy informować na
      bieżąco. Może jakieś wspólny wypad na piwo przyszłych sąsiadów?

Marcin
      wozniak_m@wp.pl
      • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 23.05.05, 09:56
        Jestem za:) Domyslam sie, ze najtrudniej bedzie znalezc wspolny termin.
        Proponuje koncowke czerwca.
        Moznaby wykorzystujac okazje zebrac wszystkie pytania do developera, ktore mamy
        i wyslac jedno wspolne zapytanie (nawiazujac do propozycji jana).
        • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 30.05.05, 12:50
          ja również popieram spotknie przy piwie, a dla osób nie mieszkających w pobliżu
          informacja: na placu budowy zmontowano w zeszłym tygodniu dźwig, także chyba
          prace posuwają się do przodu
          • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 31.05.05, 12:20
            Powiem wiecej. Jest dzwig i sa juz uzbrajane fundamenty.

W okolicach bazarku jest kawiarnia/pub z widokiem na budowe:) To moze byc dobre
            miejsce na spotkanie.
    • Gość: Mi Nie boicie się ruchu na Wąwozowej i Stryjeńskich?? IP: *.chello.pl 30.05.05, 22:57
      Mieszkając w Ogrodach Kabackich trzeba liczyć się z rozbudową ul. Wąwozowej i
      Stryjeńskich (4 pasy , kat. drogi G). Czy nie obawiacie się tego? A co z
      przyszlym Kościolem przy Rybaltów? Ma mieć wysokośc 28 m. czyli na ok. 7 pięter
      i dodatkowo dzwonnica 40 m. wysokości na rogu Welnianej, Wąwozowej.
      • Gość: Majki Re: Nie boicie się ruchu na Wąwozowej i Stryjeńsk IP: *.acceptus.pl 31.05.05, 12:24
        Szczerze powiedziawszy lekko sie tej rozbudowy obawiam, natomiast z zalozenia
        od strony stryjenskich planujemy salon, wiec jesli jakos dodatkowo wygluszymy
        od tej strony okna, to nie powinno to przeszkadzac. Najwazniejsze, zeby w
        sypialni bylo cicho.
        • Gość: bora Re: Nie boicie się ruchu na Wąwozowej i Stryjeńsk IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 31.05.05, 12:57
          Ja mam okna na podwórko, a z drugiej strony gdzies między żabim stawem a
          Viterrą, więc mam nadzieję, że ani jedno ani drugie nie będzie zbytnio męczące
    • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.crowley.pl 01.06.05, 22:09
      Sergecznie witam wszystkich,
      W najblizszym czasie bede podpisywal umowe przedwstepna na zakup mieszkania w
      inwestycji OK. Z tego co wiem umowa ta ma miec forme aktu notarialnego. Czy
      ktos z Was wie moze jakie sa oplaty przy podpisywaniu takiej umowy. Chodzi mi o
      oplaty notarialne, wpisy do ksiag itd.
      Bede ogromnie wdzieczny za pomoc
      Pozdrawiam wszystkich (przyszlych sasiadow i pozostalych)
      g
      • Gość: sasiad Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.ssmb.com 02.06.05, 08:13
        VAT 288,42
        Oplata sadowa 2336,8
        Notariusz 1311

Suma 3936,22
        Plus Wypis 40
        Pozdrawiam sasiad
        • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 02.06.05, 09:34
          Wielkie dzieki za odpowiedz.
          Czyli w sadzie i notariuszowi trzeba będzie zapłacic dwa razy...
          Zdziercy
          g
        • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 02.06.05, 21:10
          Opłaty są zróżnicowane zależnie od wartości przedmiotu umowy. Podane opłaty to
          przykład dla tego konkretnego mieszkania.
          • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 02.06.05, 22:33
            nie wiem jak inni, ale ja tez dostałem dzisiaj zaproszenie do notariusza
            • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 03.06.05, 10:41
              My tez dostalismy zaproszenie:)
              Dodatkowo w tym momencie te oplaty, ktore wnosimy to jest polowa tego co
              powinnismy uiscic. Druga polowa po odbiorze mieszkania i podpisaniu aktu, czyli
              nie placimy dwukrotnie za to samo tylko 2x50%.
              • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 03.06.05, 12:23
                to znaczy, że przy odbiorze kolejne 4 tys. ?
                czy ktoś już analizował treść dokumentu, macie jakieś uwagi?
                • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 03.06.05, 12:41
                  Z tego co nam przekazano, to ta pozniejsza oplata notarialna bedzie troche
                  wyzsza niz obecna, natomiast roznice beda niewielkie.
                  • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 03.06.05, 13:02
                    Jeszcze jedno pytanie, nie zwiazane bezpośrednio z notariuszem: Czy BI ma
                    rachunek powierniczy?
                    • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 03.06.05, 14:05
                      Nie ma.
                      • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 03.06.05, 14:11
                        To jak im sie noga powinie to mozna niezle wtopic...
                        • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 03.06.05, 16:46
                          Miedzy innymi ze wzgledu na zwiekszenie bezpieczenstwa sa te akty notarialne,
                          ktore aktualnie sa w trakcie podpisywania. Dodatkowo maja juz za soba pierwsza
                          inwestycje "rezydencja Renoir", w ktorej mieszkaja moi znajomi i jest bardzo
                          fajna. Idac dalej, sa rozpoczete dwie nastepne inwestycje (na
                          srodziemnomorskiej i przy BUW). Jasne, ze bez rachunku powierniczego mozna
                          powiedziec, ze jest pewne niebezpieczenstwo, ale tez firma nie jest jakims
                          krzakiem, tylko jednym z wiekszych developerow chocby we francji.
                          Szukalismy dosc dlugo mieszkania i wreszcie zdecydowalismy sie na "Ogrody
                          Kabackie", gdyz spelnialy te oczekiwania, ktore mielismy w stosunku do miejsca
                          w ktorym bedziemy mieszkac.
                          • Gość: fifa Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 01.07.05, 20:54
                            niestety nie mogliśmy być na kamieniu więgielnym. jakie są wrażenia?
                            • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 08.07.05, 13:55
                              Nie bylem osobiscie, tylko moja druga polowa pojawila sie na imprezie. Ponoc
                              bylo sympatycznie. Ze strony developera najwyzsze wladze, namiot z jedzonkiem z
                              grilla i kilku przyszluch sasiadow:)
                          • Gość: Maja Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.edipresse.pl 08.07.05, 12:57
                            Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Ogrodach. Zniecheca mnie oczywiscie
                            brak rachunku powierniczego. Wiecie moze dlaczego go nie ma? Czy ktos z was
                            orientuje sie, jaka ma byc planowana wysokosc czynszu? Ew. jaki czynsz placa
                            mieszkancy przy Rosola? Pozdrawiam maja
                          • Gość: agnieszka Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.chello.pl 16.08.05, 17:37
                            witam!ja własnie po długich godzinach spedzonych na poszukiwaniu mieszkania
                            znalazłam to swoje wymarzone-ogrody kabackie."poluje"na mieszkanie w budynku
                            E na parterze z ogrodkiem.Niestety nie moge odszukac nic co pozwoliłoby mi
                            ustalic czy mieszkanie to jest bez białego montazu ,czy go juz tez
                            posiada.Ciekawa jestem takze czynszu?Własnie starałam skontaktowac sie z
                            dewelopmerem poprzez meila,wiec byc moze umowie sie na ta sobote w celu
                            uzyskania jak najwiekszej ilosci informacji.Moze jednak uda mi sie dowiedziec
                            od Was czegos wiecej wczesniej,bo prawde powiedziawszy juz nie moge sie
                            doczekac!I czy to prawda ze koniecznie trzeba kupic garaz???
                            • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 16.08.05, 17:57
                              www.ogrodykabackie.pl/index.php?p=680
                              A na pytanie o wysokość opłat eksploatacyjnych (czynszu we własnym mieszkaniu
                              nie płacisz), żaden developer ci z góry nie odpowie. To zależy od różnych
                              decyzji mieszkańców: Jak duża ochrona, firmy obsługujące i zarządzająca itp.
                              • Gość: agnieszka Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.chello.pl 16.08.05, 21:37
                                dziekuje janie ,jednak nie rozumiem tej strony,tzn:czy są to opłaty dodatkowe
                                czy wliczone jest to juz w koszt za 1m2?
                                • jan-w Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 17.08.05, 09:55
                                  To jest możliwość, za osobną dopłatą.
        • Gość: Majki Pytanie odnosnie oplat IP: *.acceptus.pl 16.06.05, 12:32
          Czy ktos z Was juz podpisywal akt notarialny w tej inwestycji?
          Mam pytanie o oplaty, ktore wnosiliscie. Nam za 68 metrow chca zainkasowac:
          1188 taksy notarialnej
          261 VAT
          3496 oplaty sadowej
          60 wypis
          Cos mi sie nie zgadza z tym, co komunikowane bylo wczesniej i stad moje pytanie
          ile i za jaka wielkosc mieszkania bylo u Was.
          • Gość: bora Re: Pytanie odnosnie oplat IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.06.05, 15:54
            to dziwne bo u mnie za wieksze ok 4 tys.
            • Gość: Majki Re: Pytanie odnosnie oplat IP: *.acceptus.pl 17.06.05, 17:15
              Ale placiles juz, czy tyle Ci powiedzieli, ze jest do zaplaty?
              • Gość: bora Re: Pytanie odnosnie oplat IP: *.aster.pl 20.06.05, 21:46
                płaciłem
                • Gość: Majki Re: Pytanie odnosnie oplat IP: *.acceptus.pl 23.06.05, 11:20
                  Ok, sprawa zalatwiona:) Tez jestesmy juz po podpisaniu aktu. Blednie zostala
                  nam przeslana kwota i notariusz nas poinformowal, ze do zaplacenia w sumie mamy
                  nie cale 4000. Dzieki.
    • Gość: Majki Zdjecia z budowy IP: *.acceptus.pl 02.06.05, 09:56
      Pod adresem www.ogrodykabackie.republika.pl znajdziecie kilka zdjec z budowy.
      Postaram sie, aby w miare postepow prac pojawialy sie aktualne fotki.
      • Gość: bora Re: Zdjecia z budowy IP: *.aster.pl 02.06.05, 22:36
        Fajnie, bo na stronie firmowej to chyba sie nie doczekamy:)
    • agnesss_m Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 04.06.05, 14:55
      Witam, jestem w trakcie kupowania mieszkania w klatce E, zalatwiam wlasnie
      formalnosci, rowniez chetnie poznam sasiadow i podziele sie biezacymi
      imformacjami.
      Pozdrawiam serdecznie
      moj mail:
      destiny@interia.pl
      • Gość: SR Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.chello.pl 07.06.05, 22:11
        up
        • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.crowley.pl 07.06.05, 23:26
          up?
          Nie rozumiem. Czy mógłbyś rozwinąć myśl...
          • Gość: SR Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.ssmb.com 08.06.05, 18:51
            A co tu do rozumienia ...
            Podbiłem watek do góry żeby forum było aktywne .

• Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 10.06.05, 10:35
              to co z tym spotkaniem mili państwo. proponuje ustalic jakis termin i miejsce z
              wyprzedzeniem, bo później się okaże, że nikomu nie pasuje. Może weekend 25-26
              czerwca i gdzieś w pobliżu budowy.
              • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.idea.pl 10.06.05, 15:40
                Proponuje 26 czerwca w godzinach popoludniowych. Przy bazarku, ktory jest w
                poblizu budowy jest kafejka, wiec moze byc dobrym miejscem na spotkanie.
                • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 10.06.05, 18:33
                  ja popieram, tylko którą dokładnie knajpkę masz na myśli?
                  • agnesss_m Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow 11.06.05, 10:17
                    jestem za :) czy chodzi o knajpke na rogu za bazarem?
                    • Gość: Majki Spotkanie - "po sasiedzku" IP: *.acceptus.pl 13.06.05, 10:53
                      Dokladnie o te mi chodzi. Nazywa sie Cafe Vinkiel. Jezeli potrzeba bardziej
                      ekstremalnych doznan, to na samym bazarku sa namioty z piwem z "rdzenna"
                      ludnoscia:)
                      • agnesss_m Re: Spotkanie - "po sasiedzku" 13.06.05, 13:54
                        he he no to kiedy sie spotykamy ?
                        Wiem, gdzie jest knajpa,jak bedzie pogoda, to mozna sie przeniesc pod parasole
                        na bazarku :)
                        • Gość: GG Re: Spotkanie - "po sasiedzku" IP: *.lukas.com.pl 13.06.05, 14:17
                          A o czym będzie gadane? Bo w obecnej chwili to chyba tylko można popatrzyć jak
                          chłopaki pracjują :-)
                        • Gość: Majki Re: Spotkanie - "po sasiedzku" IP: *.acceptus.pl 13.06.05, 14:20
                          Proponuje 26 czerwca o 18-tej.
                        • Gość: Majki Kto bedzie na spotkaniu w niedziele? IP: *.acceptus.pl 23.06.05, 11:29
                          Poniewaz nie znalazlem innych propozycji, spotkanie odbedzie sie w niedziele
                          26.06 o godz. 18 w cafe Vinkiel (to taki lokal przy bazarku, naprzeciwko
                          naszych przyszlych ogrodow).
                          Celem spotkania jest poznanie sie, nawiazanie kontaktu, wymiana dotychczasowych
                          doswiadczen i ewentualne spisanie pytan, ktore "grupowo" chcemy zadac
                          developerowi.
                          Dajcie znac kto bedzie, zebysmy sami nie "kwitli" pod parasolami:)
                          • Gość: bora Re: Kto bedzie na spotkaniu w niedziele? IP: *.aster.pl 27.06.05, 07:13
                            my niestety nie mogliśmy się pojawić. był ktoś czy tylko wy :)
                            • Gość: bora Re: Kto bedzie na spotkaniu w niedziele? IP: *.aster.pl 27.06.05, 07:14
                              a wogóle to dostaliśmy zaproszenie na wmurowanie kamienia węgielnego.
                            • Gość: Majki Re: Kto bedzie na spotkaniu w niedziele? IP: *.acceptus.pl 27.06.05, 09:20
                              Z racji tego, ze nikt nie odpowiedzial, to tez sie nie pojawilismy. No nic,
                              moze nam wyjdzie spotkanie innym razem:)
                              Moze to wmurowanie kamienia, bedzie dobrym czasem na spotkanie:)
    • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 16.06.05, 15:39
      Nie wiem czy widzieliście ale na oficjalnej stronie pojawiła się gazetka :-)
      www.ogrodykabackie.pl/index.php?ak=1
      • Gość: bora Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.06.05, 15:55
        :)))) niektóre teksty pod zdjęciami jak z "czterdziestolatka"
        • Gość: maja Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.edipresse.pl 08.07.05, 12:58
          Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Ogrodach. Zniecheca mnie oczywiscie
          brak rachunku powierniczego. Wiecie moze dlaczego go nie ma? Czy ktos z was
          orientuje sie, jaka ma byc planowana wysokosc czynszu? Ew. jaki czynsz placa
          mieszkancy przy Rosola? Pozdrawiam maja
          • Gość: Majki Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.acceptus.pl 08.07.05, 14:09
            Juz nie pamietam dlaczego nie ma rachunku powierniczego, ale swego rodzaju
            zabezpieczeniem jest umowa podpisywana w formie aktu notarialnego, gdzie
            developer zobowiazuje sie do wybudowania danej inwestycji.
            Na Rosola za 60 metrow mieszkania i 2 miejsca garazowe czynsz wynosi kolo 550
            pln.
    • Gość: Majki Wazne dla osob wyplacajacych kredyt w transzach IP: *.acceptus.pl 08.07.05, 14:16
      Nie wiem czy wiecie, ze w sytuacji, gdy przelewacie kolejna transze, to w
      momencie, gdy jej wartosc przekracza rownowartosc 10 000 Euro, to mozna
      negocjowac kurs (tylko trzeba o tym powiedziec przy skladaniu dyspozycji).
      Jakie to ma konsekwencje? Mamy kredyt w CHF i przy wyplacie negocjowanej
      podnioslo nam to kurs wymiany o 3 gr.
      Tak wyglada sytuacja w BPH - nie wiem jak w innych bankach, ale domyslam sie,
      ze podobnie.
      • agnesss_m Re: Wazne dla osob wyplacajacych kredyt w transza 08.07.05, 16:23
        wielkie dzieki za to info, jak dobrze pojdzie to za kilka dni wplacamy pierwsza
        transze i bedzie to wlasnie bank BPH...
        pozdrawiam!
    • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 17.08.05, 11:53
      Witam wszystkich,

Mam pytanie odnośnie zmiany rozkładu mieszkania. Do 20 sierpnia, zgodnie z
      zawiadomieniem wysłanym przez BI, musimy złożyć naszą propozycję rozkładu.
      Propozycja jest już na ukończeniu. Różni się ona jednak zasadniczo od oryginału
      (łącznie z rozmieszczeniem oświetlenia, przełączników, hydrauliki). Chciałbym
      więc zapytać czy ktoś już podobną zmianę developerowi zaproponował i ile (czy
      wogóle) go to kosztowało.
      Pozdrawiam wszystkich
      g
      • Gość: yaro Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.aster.pl 17.08.05, 23:23
        My z narzeczona złożyliśmy przed tygodniem. Na razie nie mamy odpowiedzi, więc
        pewnie analizują. Z tym, że jeśli chodzi o układ ścian niewiele zmienialiśmy.
        Sporo natomiast namieszaliśmy w punktach świetlnych i elektrycznych. Czekamy.
        Przyznaję, że na razie jesteśmy z BI zadowoleni.
        pzdr
        • Gość: GG Re: Ogrody Kabackie - szukam przyszlych sasiadow IP: *.lukas.com.pl 18.08.05, 15:02
          Z tego co wiem, to jeszcze nie analizują. Wszystkie poprawki, hurtem, wysłane
          zostaną w piątek do wykonawcy i tam będą wyceniane.
          pzdr
          g
          • Gość: yaro