Dodaj do ulubionych

PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 17:40
chętnie nawiaże kontakt z osobami, które podpisały umowę na etap pierwszy
Olszynki na Bemowie ... w końcu może będziemy sąsiadami ;) myślicie, że
skąńczą w grudniu ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ch omik Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.chomiczowka.net.pl 20.08.02, 21:48
      Hej ho! Jest nas już dwie/óch/oje:) Gdzie są następni odważni? Który budynek?
      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:01
        chomik cze, wacham się między I a II etapem budynek 1.. mieszkania niestety od
        frontu a nie od osiedla, no i te, które są wyżej są porezerwowane.. zostają na
        pierwszym piętrze tuż nad usługami a z tym to już tak do końca nie wiem ...
    • Gość: Piotr Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.plusgsm.pl 20.08.02, 22:19
      Gość portalu: raf napisał(a):

> skąńczą [ciach]

Odlotowa pisownia. Ale rozumiem, że na szkoły brakło czasu, gdy człowiek
      składał na mieszkanie...

• Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 10:03
        stary, zapisz się do Ligi Walki z BŁENDAMI Ortograficznymi ... powodzenia
        • Gość: Piotr Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.plusgsm.pl 21.08.02, 21:59

> stary, zapisz się do Ligi Walki z BŁENDAMI Ortograficznymi ... powodzenia

Strata czasu.
          Życzę większego poczucia humoru, stary...
          • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 09:35
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Życzę większego poczucia humoru, stary...

moje poczucie chumoru objawia się dopiero po dłuższej znajomości :)
            pozdrowienia
            raf
            ps.
            to ktoś się zdecydował na te pekao ? bo ja dziś zwiedzam budowę :))
            • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT po zwiedzeniu budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 08:32
              no budowa jak budowa :) dziwne ale mieszkanie które oglądałem wyglądało jakby
              było dużo mniejsze niż metraż zakłada... ale może dlatego, ze nie było jeszcze
              ścianek dachowych a kręciło się po całej przestrzeni z 15 robotników :) .. +
              (plus) coś się na budowie dzieje - (minus) sami nie wiedzą czy zdążą na
              grudzień ...

jak myślicie czy mieszkanie nad usługami to duże niebezpieczeństwo ? (hałasu,
              ruchu ect itp itd)

pozdrowienia
              raf

wciąż mam nadzieję, że ktoś też się decyduje na mieszkanie w Olszynie ... i
              pogada na ten temat ... jak nie to będę miał tu niezły pamiętnik :))
              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 09:55
                nowe rafy, pani z biura PD jakoś nie kwapi się z pokazaniem pozwolenia na
                budowę i wpisu do księgi .. oki będę kombinował sam te dokumenty ale nie jest o
                zbyt optymistyczne...

pozdrowienia
                raf

ps
                podobno 70% mieszkań sprzedanych... czy nikt z moich przyszłych sąsiadów nie
                korzysta z internetu ??? o zgrozo ...
                • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 07:34

> podobno 70% mieszkań sprzedanych... czy nikt z moich przyszłych sąsiadów nie
                  > korzysta z internetu ??? o zgrozo ...

o zgrozo chyba nikt ...
                  ale też PD nie wywalczy wyższych cen tylko dlatego, że oferuje instalację
                  internetu ;)

pozdrowienia
                  raf

ps
                  ładna pogoda powinna przyjać sprzyjać budowie, ciekawe czy potwierdzą się
                  pogłoski o problemach generalnego wykonawcy ...
                  • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 16:55
                    pamiętnika ciąg dalszy... :)

dziś nawet nie można się dodzwonić do biura ... czyżby tylu klientów ? i
                    wszyscy bez internetu...

sąsiedzi zgłoście się !
                    już mam plan wykupić www.olszyny.pl bedziemy mieli miejsce do dyskusji o ile w
                    ogóle posługujecie się komputerem ... oby

pozdrowienia
                    raf

• Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 12:27
                      o światłości, jest lepsza lokalizacja w drugim etapie :)) i to samo biuro PD
                      zgłosiło się z tą informacją :)) punkt dla nich ...

chyba założę nowy wątek sąsiedzi etap II :))

pozdrowienia
                      raf
                      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 07:50
                        ale słońce :)
                • Gość: Piotr Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.polkomtel.com.pl 30.08.02, 09:03

> nowe rafy, pani z biura PD jakoś nie kwapi się z pokazaniem pozwolenia na
                  > budowę i wpisu do księgi .. oki będę kombinował sam te dokumenty ale nie jest
                  o
                  >
                  > zbyt optymistyczne...

Tak wszyscy tu plują na JWC, a gdy u nich kupowałem lokal, to do umowy był
                  komplet wymaganych dokumentów (pozwolenie, info nt. firmy z rejestru)
                  Ale niewątpliwie PKO ma wyższość finansową nad JWC, przynajmniej
                  psychologicznie...
                  • Gość: sadfs Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.plusgsm.pl 30.08.02, 23:28
                    Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Gość portalu: raf napisał(a):
                    >
                    > > nowe rafy, pani z biura PD jakoś nie kwapi się z pokazaniem pozwolenia na
                    > > budowę i wpisu do księgi .. oki będę kombinował sam te dokumenty ale nie j
                    > est
                    > o
                    > >
                    > > zbyt optymistyczne...
                    >
                    > Tak wszyscy tu plują na JWC, a gdy u nich kupowałem lokal, to do umowy był
                    > komplet wymaganych dokumentów (pozwolenie, info nt. firmy z rejestru)
                    > Ale niewątpliwie PKO ma wyższość finansową nad JWC, przynajmniej
                    > psychologicznie...
                    • Gość: Pablo Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.plusgsm.pl 30.08.02, 23:33
                      Hej,

jestem jednym z odważniejszych klientów PKOD. I etap.
                      Mam nadzieję, że ożywimy ten wątek.
                      Czy macie jakieś spekulacje nt. zakończenia w terminie inwestycji?
                      Trochę odwagi...
                      hej
                      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 22:13
                        Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Hej,

:)

> jestem jednym z odważniejszych klientów PKOD. I etap.

co masz na myśli : "odważniejszy" ?

> Mam nadzieję, że ożywimy ten wątek.

mam też taką nadzieję ... może koniec wakacji spowoduje napływ chętnych do
                        dyskusji o PD

> Czy macie jakieś spekulacje nt. zakończenia w terminie inwestycji?

3 miesiące poślizgu ?? ale to tylko spekulacje [;)] bo narazie wygląda, że
                        budują szybko, jestem pod wrażeniem budowania narożnika... szybko to idzie ...
                        ale teraz bardziej interesuje mnie etap II ...

> Trochę odwagi...

czy Pablo ma już umowę ? (tak z ciekawości pytam by wysondować czy
                        zaangażowanie jest na tyle duże by myśleć o www.olszyny.pl jako witrynie
                        osiedlowej)..

> hej

pozdrowienia
                        raf
                        • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 16:39
                          pozdrowienia,
                          tak się tylko wpisuję czekając na odpowiedx Pablo i na powrót z wakacji tych co
                          to zdecydowali się już na mieszkanie w PD :)

raf

ps
                          no i wątek będzie łatwiej dostrzegalny :)
                          • Gość: pablo Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.plusgsm.pl 03.09.02, 00:56
                            hej,

odpowiadam wreszcie. zdecydowałem się na podpisanie umowy pomimo ze faktycznie
                            developer do najbardziej elastycznych nie należy (choc teraz zdaje się że
                            zeszli z cen mniej nęcących lokali - parter etc. Moje doświadczenia z czasow
                            podpisywania umowy (marzec)pokrywają sie z wcześniej zamieszczanymi na forum
                            (także w innych wątkach), czyli
                            1. "marketing" symapatyczny, lecz mało kompetentny (zatrudniani studenci z
                            łapanki, często "rotujący")
                            2. załatwienie nierutynowej sprawy wymaga dotarcia do managmentu co nie jest
                            proste
                            Jednak mimo to wierze że będę w terminie (grudzień plus ewent. góra 3 mce - tak
                            wynika z umowy) mieszkał w nieżle położonym osiedlu wybudowanym przez
                            wiarygodnego inwestora.
                            Tempo owszem imponujące, choć głowy nie dam czy się wyrobią do zimy. (jescze
                            nie ma okien w budynkach, do tego elewacje, instalacje wewnętrzne- w toku, nie
                            mówiąc o zagospodarowaniu pobojowiska pobudowlanego)
                            Pomysł z www cool - jestem za
                            pozdrawiam Pablo
                            • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT sąsiedzi bez internetu ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 09:25
                              cześć Pablo,

trzymam kciuki, żeby udało się z grudniem ... wtedy rosną moje szanse na
                              czerwiec ...

ciekaw jestem jak szeroka będzie "nasza" ulica odgradzająca nas od ogródków
                              działkowych ... a w związku z tym jak dużo będzie miejsca przed osiedlem ...

druga rzecz ciekawa to normalny ruch w okolicy w dzień pracy ... dziś
                              przejeżdżałem obok koło 8 i nie był to jakiś dramat choć : po pierwsze
                              primo : jeszcze nie wszyscy wrócili z wakacji a po drugie primo jak już zbuduje
                              się Zielone Mieszkanko i JW to będzie dużo ludzi w okolicy :)

pożyjemy zobaczymy

pozdrowienia
                              raf

ps
                              no więc poczynię kroki w kierunku www.olszyny.pl chyba taki adres byłby
                              adekwatny, jak myślisz ?
                              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT wideodomofon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 09:32
                                i jeszcze jedno... na planach instalacji dostrzegłem coś takiego jak
                                wideodomofon .. cos słyszałeś na ten temat ??
        • Gość: smieszek Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:24
          ha,ha
        • Gość: były mieszkaniec Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: 217.8.168.* 16.06.03, 15:51
          miałem tam zamiar kupic mieszkanko, ale na moje pytanie o autostrade ok 150 m
          od bloków, przedstawicielie PKO D nabrali wody w usta. Sprawdzając w wydziale
          urbanistyki. Bedzie tam AUTOSTRADA!!!!
    • Gość: Monika Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.pegasus.com.pl 03.09.02, 12:33
      Zamierzam kupić mieszkanie na osiedlu Olszyny. Czy sprawdzaliście dokładnie
      developera? Byłam tam ostatnio - i jak na razie stoją ściany... Czy mają szansę
      oddać mieszkania w grudniu?
      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 12:38
        ja decyduję się na II etap .. jestem w trakcie sprawdzania :) jak będę miał
        konkrety to dam Ci znać :)

pozdrowienia
        raf

ps
        która część Cię interesuje ?
        • Gość: Monika Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.pegasus.com.pl 03.09.02, 12:42
          Ja dopier jestem ma etapie dowiadywania się na temat samej inwestycji - chociaż
          w niedzielę byłam na budowie. Gdybyś znał namiary na firmę wykonawczą - nazwę
          itp. mogłabym dowiedzieć się u znajomej architekt od inwestycji - obiecała mi,
          że pojedzie tam i wypyta też dokładnie znajomych. Tak się składa, że pracuję w
          branży budowlanej... Zamierzam kupić mieszkanie na parterze w I etapie...
          • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 12:50
            nazwa wykonawcy teraz wypadła mi z głowy ale słyszałem, że firma w miarę
            solidna tyle, że czasami drobne opóźnienia może mieć ...

jest tabliczka na budowie z ich wszystkimi namiarami, jak będziesz przejeżdzać
            to zawsze można spisać :)

pozdrowienia

raf

ps
            to Twoje upatrzone mieszkanie to takie od strony podwórka z wieeeeelkim
            tarasem ?
            • Gość: Monika Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.pegasus.com.pl 03.09.02, 12:54
              Jeszcze nie wiem dokładnie które... spotykam się dopiero w piątek z
              developerem, to które mam zarezerwowane ma chyba najmniejszy taras ze
              wszystkich :-) ale jest dosyć ustawne, wśród mieszkań na wyższych piętrach nie
              ma już zbyt dużego wyboru, a zależy mi na tym żeby jak najszybciej się tam
              wprowadzić. W niedzielę rozmawiałam z ochroną, oprowadzili mnie po budowie i
              mówili, że zaczęli budować w kwietniu, więc w 4 miesiące na pewno skończą. Nie
              wygląda źle, zaczęli już tynkować...
              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 13:14
                tynkują ? aa to chyba te mieszkania bliżej lasku :) będziesz miała więc widok
                na piaskownicę lub na oczko wodne :)) tak przynajmniej to wygląda na
                makietce ...

pozdrowienia
                raf
                • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT - wykonawca STEBUD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 13:32
                  nazwa generalnego wykonawcy to STEBUD - szukam teraz info na ich temat ...

pozdrowienia
                  raf
                  • Gość: Monika Re: PEKAO DEVELOPMENT - wykonawca STEBUD IP: *.pegasus.com.pl 03.09.02, 15:50
                    Czy podpisałeś już umowę? będę wiedziała coś więcej raczej dopiero w przyszłym
                    tygodniu...
                    • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT - wykonawca STEBUD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 15:54
                      ja jestem zdecydowany, moje propozycje drobnych korekt już są w PD :) czekam na
                      odpowiedź ...

myślę, ze dogadamy się :))
                      • Gość: Monika umowa IP: *.pegasus.com.pl 03.09.02, 16:02
                        jak wygląda umowa? Konsultowałeś ją z prawnikem? Masz jakieś namiary?

podaję mojego maila: mmonas@wp.pl

pozdrawiam
                        m.
                        • Gość: raf Re: umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 16:20
                          umowa nie jest zła ... jutro postaram Ci się dać jakieś info ... wzór umowy
                          dostaniesz zresztą prawie od ręki w biurze PD (do wglądu lub na zawsze) :)

pozdrowienia
                          raf
                          • Gość: raf PEKAO DEVELOPMENT - OLSZYNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 13:50
                            hmm byłe dziś przy budowieale żeby ktoś robił tynki to nie widziałem ... inna
                            sprawa, ze sporo ludzi się kręci i wszyscy pracują :))

pozdrowienia
                            raf

ps
                            mały czerwony samochód ?
                            • Gość: Monika Re: PEKAO DEVELOPMENT - OLSZYNY IP: *.pegasus.com.pl 05.09.02, 16:44
                              Podpisales juz umowe? Nie pamietam jak to dokladnie bylo z tymi tynkami, ale
                              moj tata mowil, ze juz zaczeli... :-)Slyszalam od znajomych, ze teraz sa jakies
                              ubezpieczenia w bankach (chyba PKO BP), ze jesli developer zbankrutuje i nie
                              wybuduje ci domu to odzyskujesz swoje pieniadze - cos na zasadzie funduszow
                              powierniczych na Zachodzie...

Jutro spotykam sie tam w biurze, ale pisales cos o uslugach na parterze? Cos
                              wiecej?

Pozdrawiam:-)
                              m.
                              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT - OLSZYNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 22:46
                                jak spojrzysz na makietkę lub zdjęcie przed budową to po lewej i prawej stronie
                                od frontu osiedla są takie śmieszne wjazdy dla wózków ... tam znajdują się
                                usługi... wszyscy twierdzą , że "nieinwazyjne" : jakiś bank (oby bez napadów),
                                fryzjer, kiosk ruchu tego typu użytki ... ciekawe co by się tam w sumie
                                utrzymało wobec konkurencji pobliskiego C-ra ...

a może Klub Osiedlowy ? he he he

pozdrowienia
                                raf

ps
                                co do umowy dam znac w poniedziałek, ciekawe jak uda Ci się wizyta w biurze
                                PD ...
                              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT - konkurs na nazwe ulicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 22:49
                                skoro i tak niewiele osób czyta te posty to zrobimy sobie mini konkursik na
                                nazwę ulicy frontowej przed osiedlem Olszyny, wszak Obrońców Tobruku to gdzieś
                                na tyłach za płotem ;)

moja propozycja

ul. Safari

:)
                                pozdrowienia
                                raf
                                • Gość: czwartek Re: PEKAO DEVELOPMENT - konkurs na nazwe ulicy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.09.02, 21:02
                                  ULICA FRONTOWA - DOBRA SUGESTIA. CHYBA, ŻE SĄ INNE ALTERNATYWY ;)
                                  • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT - konkurs na nazwe ulicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 23:32
                                    FRONTOWA bardzo mi się podoba ... niby od frontu osiedla ale w pobliżu mamy
                                    powstańców śląskich i obrońców tobruku a to się z wojną łączy :)) no z
                                    frontem :) a że w pobliżu lotnisko to i front atmosferyczny zyskuje na
                                    znaczeniu :))

agresywność 1 pomysłowość 10 ;)

pozdrowienia
                                    raf

ps
                                    czy ktoś widział pozwolenie na budowę PD i odpis księgi wieczystej (wietrzystej
                                    czyli frontowej hehehe)?
                                    • Gość: monika pozwolenie IP: *.netx.waw.pl / 192.168.1.* 07.09.02, 09:23
                                      tak, ja widzialam te dokumenty, nie sprawdzalam jeszcze ich, ale powierze te
                                      kwestie zaprzyjaznionej architekt - mam je jakby co do wgladu nawet, bo o nie
                                      poprosilam. podpisales juz umowe? poinformowali mnie wczoraj w biurze, ze I
                                      etap zostanie oddany w styczniu, ew. lutym najprawdopodobniej... moja
                                      przyjaciolka, ktora zainwestowala w warinnvest twierdzi, ze to znak, ze nie
                                      powinnam inwestowac... Czy jest jakas mozliwosc aby umowa chronila przed
                                      ewentualna klapa?

milego dnia :-)
                                      m.
                                      • Gość: raf temat nawiązujący do poprzedniej wypowiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 11:18
                                        mam kopie pozwolenia i wypisu z księgi ... małe wątpliwości budzi współwłasność
                                        gruntu z Gminą Bemowo .. ale prawnicy twierdzą, że to nie przeszkadza w umowie
                                        z PD ..

co do opóźnienia to pewnie można próbować do umowy wprowadzać zapisy o
                                        odsetkach karnych ... w umowie jest taki punkt, że budowa może się przeciągnąć
                                        z powodu zdarzeń niezależnych od PD .. myślę, że interpretacja tego punktu
                                        winna być jasna dla każdej ze stron... np. rozumiem, że jakiś urząd będzie
                                        opieszały ... ale dokumenty PD nie wskazują na to żeby były z tym problemy ...

z drugiej strony wolałbym aby nikt mi nie mówił, że wykonawca ma jakieś kłopoty
                                        np. splajtował bo to akurat wydaje się być jak najbardziej zależne od PD w
                                        końcu to oni dobierają sobie firmy wykonawcze :))

myślę, że nawet jak będzie opóźnienie to nic się nie stanie a skoro decydujesz
                                        się na I etap to w najgorszym przypadku przynajmniej dostaniesz betonowe ściany
                                        bo to już stoi :))

;) żartuję

bardziej interesuje mnie zapis o kosztach zarządu nieruchomością przez PD do
                                        końca 2005 czyli do końca inwestycji ... rozumiem, że stawki za wodę itp mogą
                                        być zmienne i nie zależne od zarządcy ale jego koszty administracyjne nie
                                        powinny być zbyt wygórowane skoro zarząd ten jest narzucany ... a tego w umowie
                                        nie ma i HIPOTETYCZNIE można sobie wyobrazić, ze ktoś kto ma złą wolę mógłby
                                        wtedy nakazać płacić DUŻE pieniadze ...

proszę spojrzeć na kłopoty ludzi z OAZY tym razem DD, którzy z lekkim
                                        zdziwieniem przyjeli pierwsze rachunki za czynsz ...

pozdrowienia
                                        raf

ps
                                        a jak Tobie podobało się przyjęcie w biurze i ogólnie rozmowa ?
                                      • Gość: raf klapa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 11:22
                                        a co do ochrony przed klapą to prawdopodobnie chroniłby jedynie rachunek typu
                                        escrow czyli nasze pieniądze idą do banku na oddzielny rachunek ... developer
                                        organizuje sobie pieniądze swoje lub kredyt ... nasze pieniądze przelewane są
                                        na konto developera dopiero gdy przekazuje nam notarialnie mieszkania ...

tak to wygląda w cywilizowanym świecie

a u nas jakiś baran z turcji mami ludzi 6 MLD USD inwestycją w Białej Podlasce
                                        (lotnisko, tor formułu1 itp) .. zgadniej za czyje pieniądze chce to robić ??

zapewniam Cię że nie za swoje :))
                                        tak więc nasze problemy to pikuś z przekrętami wokół więc pewnie escrow szybko
                                        do nas nie wejdzie ..

pozdrowienia
                                        raf
                                      • Gość: pablo Re: pozwolenie IP: *.plusgsm.pl 08.09.02, 21:21
                                        hej,
                                        długo się nie odzywałem. Pozdrawiam
                                        Nawiązując do rzetelności developera...
                                        W umowie, którą podpisałem jakiś czas temu widnieje zapis mówiący o naliczaniu
                                        odsetek za zwłokę w oddaniu inwestycji. Umowa przewiduje (zwracam na to uwagę),
                                        wypłacanie odstetek karnych przez pekaesdev dopiero po 3 mcach (100 dniach)od
                                        zawartej w umowie daty. Znamienne... wobec czego spekulacje nt. oddania lokali
                                        w syczniu, lutym nie ruszają mnie szczególnie. Założyłem wcześniej, że
                                        mieszkanie dostanę do końca marca.
                                        Budowa ruszyła dość późno (poczatek roku)i zapis, o którym piszę wydaję się być
                                        nieprzypadkowy. (tzn. jak się uda to grudzień- mocno napięty termin, jeśli nie
                                        to mamy 3 mce rezerwy). Z tego co mówił mój prawnik, to częsty zabieg. poza tym
                                        w interesie developera jest jak najwcześniejsze zakończenie budowy (o ile z
                                        założenia nie ma to być ostatnia budowa, co do czego nie mam wątpliwości.)

Pozdrawiam,
                                        Pablo
                                        • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 22:23
                                          w której części będziesz mieszkał ??
                                          • Gość: pablo Re: pozwolenie IP: 217.153.119.* 09.09.02, 17:36
                                            1 etap, budynek nr 1. - ten przy "Frontowej".
                                            • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 15:10
                                              Gość portalu: pablo napisał(a):

> 1 etap, budynek nr 1. - ten przy "Frontowej".

byłem wczoraj koło budowy i wygląda na to, że Twój kawałek cały już stoi :))
                                              szczęściarz z Ciebie ..

ja zasadzam się również na budynek 1 ale etap 2 też od frontowej :)

pozdrowienia
                                              raf

• Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 10:10
                                                Heja
                                                Postanowiłam zareprezentować część "od podwórka" by nie świadczyło, że ta część
                                                zupełnie wymarła jeszcze przed zamieszkaniem.
                                                Dla mnie DP szykuje mieszkanko w I etapie w Jedynce.
                                                Na budowę ostatnio nie chodzę by się nie denerwować szybkością posuwających się
                                                prac i nie rozpraszać chłopaków w czasie pracy. Dajmy możliwość im się
                                                wykazać :)
                                              • Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 10:14
                                                Heja
                                              • Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 10:17
                                                Heja
                                                • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 10:37
                                                  witamy część od podwórka :)
                                                  czyżby z takim wieeelkim tarasem ? kiedy grill ? ;)

pozdrowienia
                                                  raf
                                                  lewa frontowa

• Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 11:08
                                                    Niestety taki taras będą mieć sąsiedzy z dołu,
                                                    chociaż właściwie jakąś drabinkę linową się spuści
                                                    i można czuć się jak u siebie,
                                                    tak więc zapraszam na grilla powiedzmy w lutym (mam nadzieję, że chopcy się
                                                    wyrobią). Odpowiada termin?

• Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 11:12
                                                    pewnie, zwłaszcza jak będzie ten termin odpowiadać również właścicielom
                                                    tarasu :))

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 11:20
                                                    ich obecność nie jest konieczna,
                                                    doskonale sobie poradzimy,
                                                    jako atrakcja będzie jazda figurowa na lodzie -
                                                    przygotuj łyżwy
                                                  • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 11:49
                                                    figurówki mnie nie rajcują ale biorąc pod uwagę rozmiary tarasów to jak się
                                                    zaprosi jeszcze kilu sąsiadów to mozna rozegrać jakiś mecz hokejowy o Olszynowy
                                                    puchar :)))

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    umowę masz już podpisaną ?
                                                  • Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 13:27
                                                    a może zaprosimy Małysza na pokaz skoków z parteru?

Ad Ps
                                                    Tak podpisałam pod koniec lipca, a ty jeszcze zastanawiasz się?
                                                  • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 13:39
                                                    Małysz kontuzjowany, a w lutym to będzie śmigał po 3 kulę więc chyba nie skuszą
                                                    go grilowane kiełbaski ...

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    umowa to kwestia godzin
                                                  • Gość: puci Re: pozwolenie IP: *.pzuzycie.com.pl 11.09.02, 13:49
                                                    Jeśli kontuzja się utrzyma bądź będzie miał słabą lokatę,
                                                    to takie kiełbaski będą super propozycją dla niego,
                                                    zresztą takie chucherko z niego, że wyjdzie mu to na zdrowie.
                                                    Może dorzuci zupki bądź czekolady do imprezy :)

To na godzinach jakie mieszkanko zniknie z oferty DP?
                                                  • Gość: raf Re: pozwolenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 14:08
                                                    od frontowej II etap 1 budynek

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: czwartek Re: pozwolenie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.09.02, 23:33
                                                    Ja (MY) może?? też będziemy waszymi sąsiadami (w I. etapie).
                                                    Mieszkanie: od Ul. Frontowej? ale od podwórka. (na razie zarezerwowaliśmy
                                                    mieszkanie)
                                                    Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów
                                                  • Gość: raf www.olszyny.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 08:15
                                                    hello puci + inni przyszli mieszkańcy inwestycji PD

czy jesteście zainteresowani stronką www ? www.olszyny.pl szukam chętnych do
                                                    współtworzenia bo samemu to ciężko ... mogę załatwić adres i wstępną budowę ale
                                                    póxniej chciałbym żeby było więcej chętnych do administrowania i dodawania
                                                    danych :))

pozdrowienia
                                                    rf

• Gość: czwartek Re: www.olszyny.pl IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.09.02, 23:38
                                                    Strona www ? Jest: www.bemowo-olszyny.pl, może się podczepimy - takie
                                                    wspomożenie sprzedaży ;)) Wymiana opinii i wrażeń

czwartek i czwartkowa
                                                  • Gość: raf Re: www.olszyny.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 08:35
                                                    witam być może sąsiadów :)

stronka bemowo-olszyny oczywiście jest ale to stronka developera :) a ja mam na
                                                    myśli stronkę LOKATORÓW :) czyli sąsiadów :)

zalinkujemy do bemowo-olszyny z pewnością bo w sumie ładna stronka a i ładnie
                                                    prezentuje schemat osiedla ...

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    podpisałem umowę ... teraz bank
                                                  • Gość: raf www.olszyny.info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 10:19
                                                    ostatecznie zdecydowałem się na domenę www.olszyny.info

bardziej lokalnie i łatwiej będzie zapamiętać :)) w sumie mamy tam INFOrmować o
                                                    tym co się dzieje w OLSZYNAch ;)

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: cwartek Re: www.olszyny.info IP: 194.181.0.* 13.09.02, 12:11
                                                    A CO SIĘ DZIEJE? PRZEDSTAWICIEL DEVELOPERA, KTÓRY
                                                    SPRZEDAJE NAM MIESZKANIE POWIEDZIAŁ, ŻE NIEDŁUGO MAJĄ
                                                    ZORGANIZOWAĆ "DZIEŃ OTWARTYCH DRZWI". MAM JESZCZE PYTANIE
                                                    - JAK WEJŚĆ NA BUDOWĘ?
                                                    czwartek
                                                  • Gość: raf Re: www.olszyny.info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 14:38
                                                    Gość portalu: cwartek napisał(a):

> A CO SIĘ DZIEJE?

narazie nic się nie dzieje prócz budowy ;)
                                                    ja myślę już o latach następnych gdy to puci będzie organizował u sąsiada z
                                                    dołu mecze hokeja a sąsiedzi będą wymieniać się informacjami co tam słychać ...
                                                    taki osiedlowy network i forum watki typu jak uciszyć psa sąsiada i czy p.
                                                    Zygmunt co to zwykle siedział na ławce wyjechał czy nie, małe referendum na
                                                    temat koloru piasku w piaskownicy i typu rybek wpuszczonych do sadzawki no i
                                                    gdzie można kupić pozwolenie na ich odłów :) takie tam

PRZEDSTAWICIEL DEVELOPERA, KTÓRY
                                                    > SPRZEDAJE NAM MIESZKANIE POWIEDZIAŁ, ŻE NIEDŁUGO MAJĄ
                                                    > ZORGANIZOWAĆ "DZIEŃ OTWARTYCH DRZWI".

nie słyszałem chętnie się wybiorę

MAM JESZCZE PYTANIE
                                                    > - JAK WEJŚĆ NA BUDOWĘ?

proponuję rozmawiać z biurem PD, skontaktują Cię z kierownikiem budowy i na
                                                    wyznaczoną godzinę będziesz mógł sobie w asyście robotnika obejrzeć swoje
                                                    przyszłe gniazdko o ile oczywiście już stoi :)

> czwartek

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: raf Re: www.olszyny.info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 08:16
                                                    no i klamka zapadła :) umowa podpisana a teraz skuiam się na obserwacji
                                                    poczynań inwestora :))

narazie wygląda że mogą powiesić wiechę na pierwszym etapie ...

pozdrowienia dla sąsiadów z I etapu
                                                    w oczekiwaniu na drugi

raf
                                                  • Gość: czwartek Re: www.olszyny.info IP: 194.181.0.* 16.09.02, 15:46
                                                    Gratuluję!
                                                    My podpisujemy lada dzień (na razie mieszkanie jest
                                                    zarezerwowane)
                                                    czwartek
                                                  • Gość: czwartek Re: www.olszyny.info IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.09.02, 19:26
                                                    DOSTAŁEM WIADOMOŚĆ, ŻE TERMIN ODDANIA I ETAPU JEST PRZESUNIĘTY NA MARZEC.
                                                    SPOWODOWANE JEST TO ? PODOBNO ? ZMIANĄ WYKONAWCY. CIEKAWE DLACZEGO DEVELOPER SIĘ NA TO ZDECYDOWAŁ
                                                    PROSZĘ PISAĆ JEŻELI KTOŚ MA PODOBNE INFORMACJE.

czwartek
                                                  • Gość: raf wykonawca out ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 21:39
                                                    aa wykonawca out ? już coś wcześniej słyszałem, że mają problemy ale
                                                    równocześnie były informacje, że wciąż mają budować ..

sprawdzę jutro co z tym wykonawcą ale I etap wygląda na doprowadzony pod
                                                    dach ...

moze dlatego tak się speszyli z budową, oddać coś i do widzenia ...

wybiorę się chyba jutro na budowę

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    a co z tymi drzwiami otwartymi ??
                                                  • Gość: czwartek Re: wykonawca out ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.09.02, 22:22
                                                    Teraz jak wykonawca sobie poszedł, to chyba wszystkie drzwi są otwarte ;))

Może ktoś zna jakieś szczegóły np. kto będzie nowym wykonawcą. Co sknocił dotychczasowy, że wyleciał.

Czwartek
                                                  • Gość: raf Re: wykonawca out ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 22:53
                                                    no cóż skoro właśnie dziś wpłaciłem pierwszą, nie małą, ratę to pozwalam sobie
                                                    uruchomić wszelkie kanały sprawdzajace i o wynikach będę informował tutaj

chciałbym zamieszkać we wrześniu :)

zmiana może być traktowana dwojako :

primo PD dba o nas i widząc nieudolność wykonawcy zmiania na lepszego
                                                    primo secundo :) PD robi machlojki i szuka na czym by tu oszczędzić (patrz
                                                    znikający wideodomofon)
                                                    primo tertio PD nie może się dogadać z wykonawcą i dla własnego dobra go zmienia
                                                    primo quattro wszyscy mają problemy a szefostwo banku P już szykuje się do
                                                    upadłości ...

z dwojaków zrobiły się czworaki

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    zastanawiająca była uwaga Pana architeka, że z tą ekipą to ścian w kształcie
                                                    łuku lepiej nie ryzykować... ciekawe czy miał na myśli starą czy nową ekipę :)))
                                                  • Gość: raf STEBUD OUT ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 08:43
                                                    a jednak, byłem przed chwilą przy budowie ... zamknięta .. ochrona Juventusu
                                                    pilnuje wejścia jacyś ludzie gromadzą się .. będzie pikieta ?

ciekawe co powie PD

tutaj niebawem więcej informacji

bez pozdrowień zwłaszcza dla PD za brak informacji

raf
                                                  • Gość: raf POLIMEX CEKOP IN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 10:35
                                                    podobno nowym wykonawcą ma być Polimex cekop , zainteresowanych odsyłam na ich
                                                    stronę www.polimex-cekop.pl , napewno są większą firmą niż Stebud, podobno to
                                                    zmiana na lepsze ...

Polimex ma kilka firm zależnych i pytanie czy robić dalej będzie sam Polimex
                                                    czy np. LPBP Przemysłówka Lublińska ...

sprawdzam teraz co tam Polimex wcześniej budował :)

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: puci Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.pzuzycie.com.pl 17.09.02, 11:15
                                                    Heja
                                                    Nie było mnie kilka dni i cóż się tu narobiło :(
                                                    Nie wiem, czy mam płakać czy iść z siekierką pod PD.
                                                    Człowiek wymarzył sobie swoje cudowne przytulne gniazdko (w sam raz na zimę)
                                                    a będzie musiał namiot rozstawić i robotników pilnować.

PS. Gratulacje dla raf za poczyniony krok ku przyszłości :))

• Gość: raf Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 11:22
                                                    dzięki za gratulacje ale to było lekko w*** wczoraj daję przelew dziś nie ma
                                                    robotników :)

pozdrowienia
                                                    raf

ps

pierwsze sprawdzenie Polimexu Cekop daje wynik negatywny np. Przemysłówka
                                                    Lubelska jest raczej out, żle się tam dzieje, Mostostal Siedlce też nie bardzo
                                                    ciekawe kto bedzie to robił

ps 2

osoby z biura czytające ten wątek SPRAWDŹCIE dokładnie ten Polimex ... to że
                                                    jest spółką giełdową nie znaczy że będziemy mieli mieszkania !!
                                                  • Gość: puci Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.pzuzycie.com.pl 17.09.02, 12:51
                                                    więc to przez ciebie, pewnie zażądałeś czegoś niemożliwego i PD musiał wymienić
                                                    ekipę.

Dzwoniłam do PD, termin grudniowy przesunięty na koniec marca z 2-miesięczną
                                                    rezerwą, zatem w najgorszym scenariuszu maj nas przywita. Obecnie jest
                                                    inwentaryzacja w związku przekazaniem budowy między wykonawcami.
                                                    Mają poinformować w razie potrzeby ankesu do umowy.

Chyba trzeba się upić..............
                                                  • Gość: raf Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 13:15
                                                    tak, też słyszałem o inwentaryzacji ... będę jeszcze dzisiaj przy budowie to
                                                    dam znac co i jak ..

co do nowego wykonawcy to sprawę będę drążył choc narazie wszyscy potwierdzają,
                                                    że lepiej zmienić teraz niż brnąć dalej z nieudacznikiem i bankrutem

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: czwartek Re: POLIMEX CEKOP IN IP: 194.181.0.* 17.09.02, 13:32
                                                    LUDZIE!!!!!
                                                    JA MAM DZIŚ PODPISAĆ UMOWĘ. DO WCZORAJ BYŁEM SZCZĘŚLIWY, TERAZ ....

CZWARTEK
                                                  • Gość: puci Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.pzuzycie.com.pl 17.09.02, 13:58
                                                    ojej powiedzcie coś bardziej optymistycznego ..............
                                                    bo człowiek zaraz ze sznurkiem za spacer sie wybierze :(
                                                  • Gość: raf Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 14:03
                                                    optymistycznie można powiedzieć że I etap właściwie stoi a inspektor nadzoru
                                                    twierdzi, że w zimę będą grzać przynajmniej w części budynków co sugerowałoby
                                                    wstawienie przynajmniej okien i instalacji grzewczej :))

tyle optymizmu wystarczy ??

pozdrowienia
                                                    raf
                                                  • Gość: Paweł Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.10.02, 16:48

> optymistycznie można powiedzieć że I etap właściwie stoi a inspektor nadzoru
                                                    > twierdzi, że w zimę będą grzać przynajmniej w części budynków co sugerowałoby
                                                    > wstawienie przynajmniej okien i instalacji grzewczej :))
                                                    >
                                                    > tyle optymizmu wystarczy ??
                                                    >
                                                    > pozdrowienia
                                                    > raf
                                                    Pozdrawiam sąsiada i informuję ,że budowa trwa tylko w zwolnionym
                                                    tepie,opóżnienie 1 etapu wyniesie 3miesiące.termin zakończenia prac na
                                                    wszystkich budynkach(jeśli chodzi o stan surowy) jest liczony na dzień31
                                                    kwiecień.
                                                  • Gość: Ela Re: POLIMEX CEKOP IN IP: *.sn.pl 07.03.03, 14:22
                                                    kolego kwiecień zawsze ma tylko 30 dni
    • Gość: czwartkowa Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: 212.244.157.* 17.09.02, 14:09
      Uszy do góry.
      Nie jest tak źle jak by się mogło wydawać w końcu na pewno kiedyś skończą tą
      budowę a to, że może w przyszłej 10 latce, no cóż...
      Optymistyczne tylko jest to, że jak na razie cena jednego metra2 nie wzrosła.
      POZDRAWIAM
      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 14:31
        cena w górę ?? za opóźnienia to powinni zwracać :)

pozdrowienia
        raf
        • Gość: czwartek Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: 194.181.0.* 17.09.02, 14:44
          NOWY WYKONAWCA! NOWA CENA!
          SPÓŁKA GIEŁDOWA MUSI SIĘ WYKAZAĆ PRZED AKCJONARIUSZAMI I ZDOBYĆ PIENIĄDZE NA
          DYWIDENDY.
          SĄDZĘ, ŻE JEST PRAWIE DOBRZE, W KOŃCU NIKT NIE UKRYWAŁ ZMIANY WYKONAWCY, "PD"
          POSTAWIŁ SPRAWĘ JASNO. POMYŚLCIE O PLUSACH (KTÓRE OCZYWIŚCIE NIE POWINNY
          PRZESŁANIAĆ WAM MINUSÓW ;) ) PRZEPROWADZKA NA WIOSNĘ - PRZYNAJMNIEJ NIE BĘDZIE
          ZIMNO W RĘCE I MOŻNA SADZIĆ KWIATKI NA BALKONIE.

CZWARTEK

• pablo_paolo Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi 17.09.02, 14:58
            hej,
            nie odzywałem się długo (Pablo to ja), lecz w tej sytuacji nie sposób się
            zareagować.
            Skąd się biorą spekaulacje nt. podniesienia cen? Umowa zdaje się nie
            przewidywać takiej możliwości.
            Ponadto, czy PD wydało jakiś oficjalny komunikat w tej sprawie, czy też klienci
            mają się sami z nimi kontaktować i szukać ochłapów informacji, ponieważ
            developer ma ich w d... ?

• Gość: raf cena IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 15:28
              niee, jeśli chodzi o cenę o tylko takie przypuszczenie, ineczej mówiąc plotka i
              dywagacja oparta o doświadczenia innych..

zgadzam się, że zmiana wykonawcy nie powinna obchodzić lokatorów o ile standard
              i cena i termin wykonania zagwarantowane umową nie ulegnie zmianie

czy polimex czy marsjanie
              wybudują twe mieszkanie
              problem małym mi się jawi
              byle wiosną z sąsiadami
              opić parapetową sprawę ...

pozdrowienia
              raf
              • Gość: piatek Re: IP: *.novartis.com 17.09.02, 16:20
                Witam!
                Ja wlasnie w przyszlym tygodniu mam podpisac umowe z PD. Poczta pantoflowa
                dowiedz sie o tym, co sie dzieje na mojej budowie - PD nie raczylo mnie
                poinformowac. Czy myslicie, ze w zwiazku z waznymi zmianami mam szanse
                negocjowac wysokosc 1-wplaty, mysle o wplaceniu mniej np. 10% reszte po
                wybraniu kolejnego wykonawcy? Rety zaczynam sie denerwowac a to dopiero
                poczatek drogi ...
                Pozdrawiam
                piatek
                • Gość: raf Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 16:58
                  są podstawy do negocjacji :) ja bym próbował choć w moim przypadku byli dość
                  kategoryczni co do ceny :(

teraz macie podstawę do jakiejś negocjacji powodzenia

raf
                  • Gość: CZWARTEK Re: IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.09.02, 21:46
                    SPOKOJNIE - CENA GWARANTOWANA - DZISIAJ PODPISALIŚMY UMOWĘ.

CZWARTEK&CZWARTKOWA
                    • Gość: raf Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 21:52
                      we wtorek gratulacje dla Czwartków :)

a rabatu nie chcieli dać za dodatkowe stresy ??
                      coś więcej na temat nieoczekiwanej zmiany miejsc w wykonawstwie mówiono przy
                      podpisywaniu ??

pozdrowienia dla sąsiadów

raf
                      • Gość: raf info od PD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 10:00
                        szkoda, że żaden z developerów wtym PD nie ma zwyczaju informować na bieżąco o
                        postę pach prac czy ewentualnych zmianach ..
                        a może by tak PD zrobiło ten pierwszy wyjątek ??

na ładnej stronie rzetelne informacje
                        to naprawdę uwiarygadnia :)

pozdrowienia

raf
                • Gość: piotrek (m) Re: IP: *.softax.pl 18.09.02, 09:57
                  Gość portalu: piatek napisał(a):
                  > Czy myslicie, ze w zwiazku z waznymi zmianami mam szanse
                  > negocjowac wysokosc 1-wplaty, mysle o wplaceniu mniej np. 10% reszte po
                  > wybraniu kolejnego wykonawcy?

Jak ja się zabierałem za kupno mieszkania to oprócz rezerwacji 2-3 dniowej była
                  także dłuższa (1-3?)-miesięczna. Tylko przy tej rezerwacji trzeba było wpłacić
                  3% ceny. I tak zrobiłem. Potem to się wliczało już do ceny, ale przez pewnien
                  czas ryzyko mniejsze. Może idź tą drogą.

Piotrek
                  • Gość: czwartek Re: IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.09.02, 20:21
                    Polecam, sami tak zrobiliśmy. Bank zgodził się rozpatrywać wniosek kredytowy na podstawie umowy rezerwacyjnej zawartej na 1 miesiąc. Bezpieczniej ;)
                    Pracownik Pekao Development lojalnie poinformował nas o zaistniałej sytuacji i zapytał czy chcemy podpisać umowę przedwstępną - to jest chyba przełom w stosunkach developer - klient?

czwartek
                    • Gość: piatek Re: IP: *.novartis.com 19.09.02, 09:31
                      DZieki za info i wskazowki.
                      Mam pytanie do osob, ktore juz podpisaly umowe, czy dostaliscie aneksy w
                      zwiazku ze zmiana daty ukonczenia inwestycji? Jak to wyglada? Czy te trzy m-ce
                      obsuniecia to termin, ktory oni sobie zastrzegli w umowie? Jak z waszymi
                      odsetkami za nieterminowosc?

Piatek
                      • Gość: raf aneksy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 20:46
                        ja nie dostałem aneksów tylko zapewnienie, ze mimo opóźnienia I etapu II ma być
                        na czas ... w sumie znacznie mniej do zrobienia niż w I etapie ...

pozdrowienia
                        raf
                        • Gość: raf kredyt w Banku PEKAO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 12:40
                          wpierw powinno być kilka linijek niecenzuralnych słów...

jeśli tak ma wygladac obsługa i zasady dla podesłanych klientów od
                          WSPÓŁPRACUJĄCEGO developera to ja pierniczę i nie zazdroszczę tym co po prostu
                          chcą kredyt ...

pomińmy sprawę, ze nie ma oddzielnego pomieszczenia gdzie można by spokojnie
                          usiąść i porozmawiać to pracownicy najwyraźniej mają gdzieś to co robią a
                          klient, który w efekcie ma im podarować (odsetki) ponad 100 000 PLN jest po
                          prostu zbędnym intruzem ..

gdyby nie fakt że mi się spieszy, nie zobaczyli by moich pieniędzy

pozdrowienia
                          raf

ps
                          INFO DLA DEVELOPERA
                          jeśli podajecie w swoich materiałach o współpracy z Bankiem i polecacie go
                          zadbajcie, zeby w Banku była osoba odpowiedzialna za obsługę podesłanych
                          klientów ...

z marketingu bania

• Gość: czwartek Re: kredyt w Banku PEKAO IP: 194.181.0.* 20.09.02, 13:37
                            Trzeba było się zapytać – napisałbym, z którymi bankami warto rozmawiać.
                            W ciągu ok. 2 tygodni byłem chyba w większości banków oferujących kredyty
                            budowlano-hipoteczne.
                            Na pewno należy unikać PEKAO S.A. niby bank związany z Developerem, a
                            dowiedzieć się o szczegóły bardzo trudno, pracownicy mają chyba na szkoleniach
                            wpajane - „KLIENT TWÓJ WRÓG”. Lepiej unikać PKO BP – luuudzie!!! w dwóch
                            oddziałach spotkałem się z takim szczytem niekompetencji, że sceny z filmów
                            Bareji to mały pikuś.

Pozdrawiam

czwartek
                            • Gość: raf budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 11:57
                              jak myślicie czy w poniedziałek zjawi się nowa firma na budowie ??

pozdrowienia
                              raf

ps
                              www.olszyny.info już zostało zarejestrowane, już niebawem zaproszę was na
                              stronkę lokatorów Olszyn :) mam nadzieję, ze przyszła wspólnota będzie
                              zainteresowana rozbudową takiego serwisu
                              • Gość: czwartek Re: budowa IP: 194.181.0.* 23.09.02, 13:51
                                Mamy poniedziałek, i ... zaczęło mnie dręczyć pytanie: Czy coś się ruszyło na
                                budowie? (A raczej - czy ktoś się rusza na budowie? )

Ktoś, coś wie?

Pozdrawiam

czwartek
                                • Gość: pablo Re: budowa IP: 217.153.119.* 23.09.02, 15:43
                                  hej
                                  Przerywam wasze udręczenie - przejeżdzałem dziś ok. 14 "frontową" i nie udało
                                  mi się dojrzeć nikogo sprawiającego wrażenie pracującego na budowie.
                                  Czy otrzymaliście jakieś oficjalne info od developera w sprawie rewolucji przy
                                  budowie (w zeszłym tygodniu zarzekali się, że wkrótce wszyscy klienci otrzymają
                                  stosowne informacje)

Pozdrawiam,
                                  Pablo
                                  • Gość: czwartek Re: budowa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.09.02, 19:34
                                    Byliśmy, widzieliśmy - ruch na budowie jest. Poprzednia firma wywozi swoje maszyny.;)) Podziwialiśmy załadunek (jakiegoś takiego, dużego czegoś ? wyglądało jak silos).

Ale chyba ktoś pracuje ? stoją nowe maszyny (silosy?), których jeszcze 2 tygodnie temu nie było. W ?mieszkaniach? też stoją jakieś maszyny ? chyba do tynkowania.

Jesteśmy dobrych myśli ? wiara nas nie opuszcza

czwartek i czwartkowa
                                    • Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 20:30
                                      ja na budowę zajrzałem wieczorem ale ruchu żadnego już nie było a i śladu
                                      obecności robotniczej również .. jakiś niebieski samochodzik był zaparkowany
                                      koło zabudowań kierownika budowy ... czyli ktoś był na terenie :)

za to uśmiechniętą załogę biura PD widziałem w niedzielę na targach
                                      mieszkaniowych na torwarze ...

jutro znowu wpadnę na budowę :)

pozdrowienia
                                      raf
                                      • Gość: bemowianka Re: budowa IP: 212.69.68.* 24.09.02, 10:31
                                        Jestem mieszkanką Bemowa i średnio raz w tygodniu przejeżdżam obok waszej
                                        budowy udając się do Carrefoura. Niestety żadnego postębu w budowie osiedla
                                        Olszyny od jakiegoś miesiąca nie widzę.My również mieliśmy tam kupować
                                        mieszkanie ale koniec końcem nie zdecydowaliśmy się. Moja koleżanka też była
                                        napalona ale jak sie dowiedziała, że jakiś wykonawca się wycofał z robót to
                                        wreszcie kupuje na budowie obok "Zielone mieszkanko".
                                        Pozdrowienia.
                                        Bemowianka
                                        • Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 12:24
                                          ja jestem na budowie co dwa dni i w okresie sprzed tygodnia postęp prac był
                                          widoczny ... teraz jest inaczej ...

czy ktoś widział dzisiaj czy był jakiś ruch ??

pozdrowienia
                                          raf
                                          • Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 08:08
                                            wieczorem przejeżdżałem koło budowy ..

hmm coś rozkopują na Frontowej ... czyżby OKOPY ??

;)

pozdrowienia
                                            raf
                                            • Gość: czwartek Re: budowa IP: 194.181.0.* 25.09.02, 09:03
                                              Rozliczenia pomiędzy wykonawcami mogą potrwać od 1 do 3 tygodni (takie
                                              uzyskałem informacje). Pierwszy tydzień już minął. Ale spokojnie – skoro
                                              poprzednia firma zabiera już swoje „zabawki” – to wydaje się, że wszystko jest
                                              ok. i rozliczenia pomiędzy wykonawcami dobiegają końca.
                                              Inwestor jest jak na razie "niewzruszony" i ma pieniądze na budowę. PD
                                              odmiennie do JWC (budowa obok, też od ul. Frontowej) nie sprzedaje
                                              mieszkań „wirtualnych”, by z tak uzyskanych środków rozpocząć budowę. Buduje za
                                              własne pieniądze, a to, że nie robi promocji, wyprzedaży czy też nie dorzuca do
                                              kupionych mieszkań prezentów w postaci powierzchni gospodarczych, parkingu czy
                                              fontanny na balkon może świadczyć, że finansowo ma się – co najmniej - nieźle.
                                              Zresztą zaczyna następną inwestycję na Ursynowie i nie sądzę, by była ona
                                              finansowana ze środków uzyskanych ze sprzedaży mieszkań na Bemowie.

CZWARTEK
                                              • Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 09:11
                                                hello Czwartek :)

powiało mocnym marketingiem... ale zgodzę się z Tobą, że od wodotrysków i
                                                promocji ważniejsze jest "mieszkanie jak w Banku" i fajni sąsiedzi ..

pozdrowienia
                                                raf

ps
                                                dlaczego tylko pani w BANKU, która jest wymieniona w ulotce PD i banku jako
                                                odpowiedzialna za kontakt utrzymuje, ze bank i developer nie mają ze sobą nic
                                                wspólnego ??

kolejna bania z marketingu
                                                • Gość: raf www.olszyny.info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 09:44
                                                  stronka już działa choć oczywiście jest w budowie

teraz znajdziecie tam order budowniczych i link do PD

czekam na propozycję co winno się znaleźć na naszej stronce, ankieta ? księga
                                                  gości ? jakie działy ? itp itd ..

jak nic będzie dla wspólnoty :))

pozdrowienia
                                                  raf
                                                • Gość: czwartek Re: budowa IP: 194.181.0.* 25.09.02, 10:09
                                                  Dlaczego od razu marketingiem – piszę co wiem.
                                                  PEKAO S.A. (z tego co wiem) jest 100% udziałowcem PEKAO DEVELOPMENT – ot i
                                                  tylko tyle wspólnego ;)) mają ze sobą te dwie firmy. Zresztą z licznych rozmów
                                                  z przedstawicielami banków wiem, że nie tylko PEKAO S.A. chciało współpracować
                                                  z PEKAO DEVELOPMENT przy udzielaniu preferencyjnych kredytów na zakup
                                                  nieruchomości na Bemowie i ... jak można zauważyć nikt inny nie współpracuje
                                                  (taki mały monopol). Polecam przejrzenie ofert innych Developerów – tam klient
                                                  ma do wyboru 3-4 banki oferujące kredyty na „preferencyjnych warunkach”.

Pozdrawiam
                                                  CZWARTEK

• Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 10:12
                                                    masz rację - na dodatek jak to zwykle w monopolu bywa (patrz np. TP sa)jakość
                                                    obsługi pozostawia wieeeele do życzenia :)

pozdrowienia
                                                    raf

ps
                                                    czekam na propozycje co do olszyny.info
                                                  • Gość: czwartek Re: budowa IP: 194.181.0.* 25.09.02, 12:51
                                                    Może tak FORUM przenieść na stronę Olszyny.info. A może zdjęcie ciecia ...
                                                    przepraszam - Gospodarza Domu. Właśnie czy na osiedlu jest przewidziana
                                                    instytucja tradycyjnego ciecia?

Małe pytanko odnośnie strony, którą robisz - ten order to dla developera, czy
                                                    dla wykonawcy.

Czwartek
                                                  • Gość: raf Re: budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 15:42
                                                    order jest dla nas za cierpliwość i pobłażliwość :))

pozdrowienia
                                                    raf
                                  • Gość: dominik Re: budowa IP: 195.117.110.* 25.01.03, 11:19

o czym wy piszecie ? BUDOWA STANELA ? ZAWSZE KIEDY PRZYCHODZIŁEM DO PD
                                    PATRZYLME NA PLANY I MARTWIŁO MNIE ŻE MAJĄ MAŁO MIESZKAŃ SPRZEDANYCH MOZE
                                    BRAKUJE IM KASY ? JW OBOK ZAORALO ZIEMIE I SPRZEADLI 4 BUDYNKI !!!! POSZLY JAK
                                    ŚWIERZE BUŁKI !!
                              • donatexik Re: budowa 21.08.14, 09:51
                                nowebudowy.waw.pl/ fajny blog o nowych inwestycjach który opisuje wspomnianą tutaj sytuację :) Nieruchomości to bardzo ciekawy temat
                          • Gość: A Re: kredyt w Banku PEKAO IP: *.acn.waw.pl 25.09.02, 18:19
                            Witam, dzis dopiero zobaczylam Was na forum. No coz. Po pierwsze kredyty w
                            pekao odradzam - podejmuja decyzje skandalicznie dlugo bez wzgledu na fakt, ze
                            bank tak szumnie wspolpracuje z developerem (jesli ktos mysli, ze to trwa
                            tylko miesiac, to sie myli). Tlumaczenie jest rozne, a wina generalnie lezy po
                            stronie zarowno banku jak i developera, a ty czlowieku cwicz swoja cierpliwosc.
                            Wraz z mezem kupilismy mieszkanie w budynku 1 etap 2. Faktycznie zauwazylismy
                            ostatnio mniejsze postepy na budowie, zaskoczyl nas jednak fakt zmiany
                            wykonawcy (chyba za bardzo zajeci bylismy kredytem). Nie pozostaje chyba nic
                            innego, jak miec nadzieje ze wszystko bedzie dobrze?

Jutro sprobujemy sie cos wiecej dowiedziec. Pozdrawiam.
                            • Gość: raf Re: kredyt w Banku PEKAO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 20:04
                              witam sąsiadów,
                              ja też mam budynek 1 etap 2
                              podobno ten etap ma zostać zakończony bez opóźnień...
                              tak mówią

co do pekao
                              wszystkie dokumenty złozyliśmy, zdolność mają i sprawa przestaje mnie
                              interesować ... teraz muszą się dogadać między sobą

pozdrowienia
                              raf
                              • Gość: A&K (poprzednio A) Re: kredyt w Banku PEKAO IP: *.acn.waw.pl 26.09.02, 19:34
                                Do raf'a i innych: witamy sąsiada! Ogladalismy www.olszyny.info - zapowiada
                                sie ladnie. Kiedy przewidujesz umiescic na niej cos bardziej konkretnego?

Info od developera uzyskane dzisiaj: w przyszlym tygodniu maja wysylac pisma
                                do wszystkich nt. zmiany wykonawcy (na polimex cekop). Przewiduja jedynie
                                opoznienia co do etapu I (marzec). Tego nalezalo sie z reszta spodziewac - w
                                umowach zastrzegali to sobie, wiec nic ich to nie kosztuje sobie przeciagnac
                                na maksa. CO do pozostalych etapow twierdza, ze oddadza w terminie, ale i tak
                                zakladamy, ze nie czerwiec tylko nawet wrzesien.

Powodzenia z kredytem w takim razie.

P.S. szkoda tych videofonow
                                • Gość: czwartek Re: kredyt w Banku PEKAO IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.09.02, 22:18
                                  Videofony były planowane, ale - jak poinformowano w PD - jedynie w projekcie architekta, a nie w budowie ;)).
                                  Ciekawe co jeszcze zmieni się w trakcie budowy - mam nadzieję, że nie rozkład mieszkania ;).
                                  Czekamy na info stronę.
                                  PS
                                  Raf.PEKAO SA to nienajlepszy pomysł, szczególnie jeżeli nie załatwią sprawy twojego wniosku do czasu wpłacenia następnej raty. A wtedy co? Liczysz na Świętego Mikołaja?
                                  Pozdrawiamy
                                  czwartek i czwartkowa
    • Gość: Bohdan Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.leh.ptd.net 27.09.02, 06:14
      Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow !!!
      Mam mieszkanie w 2 etapie budynek 2.
      Pracuje obok na budowie i mam dobry kontakt z chlopakami. Moj szwager kladzie
      tam zaprawe i twierdzi ze wszystko bedzie napewno na czas. Dlatego spie
      spokojnie.
      Trzeba bedzie sie spotkac przy jakims literku Bolsa i obgadac przyszle wspolne
      zabawy. NIe mam tylko pewnosci co do wyciszenia scian. Corka kupila sporo
      wierze Saony zz 4 mega glosnikami i nie wiem czy nie bedzie przeszkadzac
      sasiadom glosna muzyka Szazy ale mysle ze jakos wsrod sasiadow sie dogadamy ..
      Pozdrawiam i do zobaczenia na placu.
      ps. obsluga w PD byla przemila.
      • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 20:47
        witam sąsiadów

nie obiecuję ale weekend się zbliża to i może przy stronce podłubię

z niecierpliwością czekam na pismo o zmianie wykonawcy, ciekaw jestem kto tak
        naprawdę będzie to robił.. jak juz kiedyś pisałem PC ma kilka spółek zależnych
        i możemy trafić lepiej lub gorzej ..

pismo pismem ale czy coś się dzieje na budowie ??

co do dużych głośników mam nadzieję że nie będą skierowane w moją
        sypialnię :))) no i może nie Szaza ale jak jeden głośnik będzie dominować to
        zwsze na olszyny.info będzie można zagłosować co chemy rano słuchać :))) he he
        he

jak myślicie czy oczko wodne na tyłach osiedla (przynajmniej tak wygląda na
        makietce) również zniknie jak videofony ??

pozdrowienia
        raf

co do kredytu to poczekamy zobaczymy, co ja mogę poradzić jak bank jest
        opieszały ? po ostatnich utarczkach i tak jakby przyspieszyli ...

w końcu to chyba bankowi powinno zależeć na obsłużeniu klienta ... chyba że
        znowu mamy prl
        • Gość: A&K Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 27.09.02, 22:30
          Raf, co do ew. rozpatrzenia wniosku przez bank po terminie wpłaty kolejnej
          raty - wystosuj odpowiednie pismo do developera (zakładam, że nie będziesz
          musiał). W końcu współpracują ze sobą, więc niech załatwiają to między sobą.

No właśnie, czy ktoś był ostatnio na budowie?

a&k
        • Gość: czwartek Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.09.02, 23:25
          Witamy sąsiadów!

Byliśmy widzieliśmy ? coś jakby się ruszyło. Zdaje się, że wstawiają okna i tynkują ściany w mieszkaniach.
          Widzieliśmy okopy na Frontowej. Zdaje się, że te ?okopy? to pod naszą kanalizację.

Pozdrawiamy i współczujemy przeprawy z bankiem

Czwartek i Czwartkowa
          • Gość: A&K Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 29.09.02, 18:15
            Byliśmy tam dzisiaj, żeby zobaczyć na własne oczy. Faktycznie wstawiają okna,
            ale chyba nie w budynku 1, tylko w tym na tyłach? Kładą też tynki w
            mieszkaniach od Frontowej (czy to aby ta kolejność?). Okopy są doprawdy
            imponujące. Na budynku wywiesili reklamę Polimex'u, więc już chyba zakończyli
            proces wymiany wykonawcy.

Pozdrawiamy,

A&K
            • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 00:45
              ostatnio nie miałem czasu podjechać na budowę więc dzięki za info o pracach, aż
              miło ...
              czy ktoś już dostał to oficjalne pismo z PD ??

pozdrowienia
              raf

ps
              wpadnijcie na www.olszyny.info są zmiany
              • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 14:21
                odwiedziłem dziś rano budowę... ale okopy !!
                i rzeczywiście okna w najdalszym budynku są wstawione

życzymy powodzenia lubelskiej Przemysłówce (oddział PolimexCekop), który będzie
                nam to wykańczał ..

niedługo powinienem mieć więcej info na ich temat to dam znać

pozdrowienia
                raf
              • melenka Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi 30.09.02, 15:14
                Witam i gratuluję postępów!! Nie zaglądaliśmy na forum jakiś czas - a tu takie
                zamieszanie! Prawie, że wyprzedzamy w ilości postów JWC:))
                Jak wspominałam kiedyś - jestem prawdziwym weteranem forum nt. PD (zaczęło się
                chyba w grudniu ub.r.). Jestem I-etapowcem "tego budynku z tyłu" jak ktoś go
                poetycko opisał, czyli V.
                No cóż, prawie już się przyzwyczailiśmy do wszelkich niespodzianek fundowanych
                przez PKODEV i zmiana wykonawcy (i w konsekwencji - opóźnienie) niczego złego -
                poza totalnym zburzeniem naszych planów i apopleksją - nie zdziałała. Mam
                nadzieję, że zarząd kreatywnie ustosunkuje się do listu przez nas wystosowanego.

A co do obiecanego listu od PKOD to owszem- jeżeli należycie do grupy
                uprzywilejowanej- znajdziecie go (no, tylko awizo) w swoich skrzynkach
                pocztowych. Jest on bardziej niż lakoniczny, "uprzejmie informuje" w nawiązaniu
                do art....umowy(sic!) iż termin z przyczyn od nas niezależnych (sic!) uległ
                przesunięciu na dzień 31 marca 2003r. A wszystko to z troski o naszych
                klientów. Ani słowa o tym jaki to wykonawca etc.
                My - z troski o developera - pytaliśmy już jakiś miesiąc temu - kiedy doszły
                nas słuchy o zastoju, potwierdzone przez speca z banku, w którym ubiegaliśmy
                się o kredyt - o ewent. opóźnienia... Cały czas nie za bardzo możemy zrozumieć
                jak, wobec wyprzedzenia prac w maju, nagle 3 miesiące później uzbierało się 3
                miesięczne opóźnienie? Ale okazuje się, że nic nie jest czarno-białe.
                Podobnie jak techniczne plany mieszkań. Nagle nieoczekiwanie spuchły nam
                piony... A przez co? Bo Obrona Cywilna urządza schrony w pomieszczeniach
                garażowych! Takie rewelacje! Nie będzie videodomofonów? Nic to - zawsze możesz
                uciec do schronu (nawet mi się zrymowało:). Nieźle - na 3 miesiące przed
                planowanym oddaniem mieszkań okazuje się, że plany nie są aktualne. Czy to w
                ogóle możliwe? Tutaj tak. A - co gorsza- marketing pozostawałby - gdyby nie
                nasze informacje na ten temat- w nieświadomości, że to, co sprzedają, wygląda
                nieco inaczej...
                Pozdrawiam przy okazji wszystkich pracowników tego działu:-), którzy nas
                zdążyli poznać...
                A także przyszłych sąsiadów - może znajdzie się ktoś z V?
                • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 15:26
                  wow,
                  schrony ?? ale fajnie, może urządzimy tam jakiś kącik pamięci wojennej :))

gdzie mają się one mianowicie mieścić ??

pozdrowienia
                  raf
                  • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 15:27
                    i jeszcze co do schronów..
                    czy wszyscy się w nich zmiescimy jak wejdą arabowie ??
                    raf
                  • Gość: czwartek Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: 194.181.0.* 30.09.02, 15:37
                    No cóż – upewnia mnie to tylko w przekonaniu, że ulica od frontu powinna
                    nazywać się ul. Frontowa.
                    okopy – są,
                    schrony – mają być,
                    dodatkowo niedaleko są lub były stajnie Legii Warszawa. W wypadku mobilizacji z
                    mieszkańców "Olszyn" zostanie pewnie utworzony szwadron lekkiej kawalerii.
                    Mieszkańcy! Lance w dłoń!

czwartek
                    • Gość: raf Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 15:52
                      żebyśmy tylko nie musieli przemianować ją na ul. Poległych ...

pozdrowienia
                      raf
                      • Gość: A&K Re: PEKAO DEVELOPMENT etap I grudzień sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 30.09.02, 20:11
                        Zawsze możemy spróbować urządzić tam klub w stylu Alternatywy 4 ;-)
                        • Gość: raf budowa info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 08:58
                          info z dzisiejszej porannej wizyty :

okopy coraz większe i uwaga mały przekop w poprzek w kierunku ogródków
                          działkowych .. (na szczęście zakopany i można przejechać) prawdopodobnie ciągną
                          tam wodę albo wylewają nieczystości ..

w okopy wsadzane są długie czarne rury ..(woda, gaz ??)

ruch jest większy wokół budowy niż na samej budowie

okopy są dość długie i sięgają aż terenu budowu JWC a tam niespodzianka ..
                          zaczynają równać grunt i pewnie niedługo zaczną kopanie ...

to miałoby nawet sens bo pewnie wszystkie inwestycje będą miały wspólne media ..

dobra informacja : pomiędzy terenem zajętym i równanym przez JWC a naszym jest
                          jakieś 100 m ziemi niczyjej .. (tzn jest to prawdopodobnie ziemia po
                          WarszawskimTBS, który zbankrutował)

w tylnych budynkach okna ZACZYNAJĄ wstawiać ale nie jest cały jak myślałem
                          zrobiony

co do etapu trzeciego musze zmartwić zainteresowanych ale widać tylko wyrównany
                          grunt i ciężko jednak ocenić czy fundamenty już są ..

to tyle
                          pozdrowienia
                          raf

ps
                          w sumie pracownicy PD mogliby też podawać nam tu informacje o nowych
                          wydarzeniach .. byłby to pozytywny ewenement na skalę krajową, októrym pewnie
                          parę gazet by napisało .. :)
                          • Gość: A&K Re: budowa info IP: *.acn.waw.pl 01.10.02, 19:46
                            Na pewno chodzi on nasze media. Nie dziwi mnie fakt, że tak się wokół tego
                            kręcą. Znając nasz klimat nigdy nie wiadomo, kiedy chwyci taki mróz, że nie
                            będą w stanie nic wykopać, zakopać, czy co tam jeszcze. Nie zmienia to jednak
                            faktu, że mogliby ruszyć tyłki i zająć się także budynkiem nr 1 i np. też
                            wstawić tam okna itp. itd.

Co do PD, to nie należy od nich zbyt wiele wymagać, skoro nawet swoją strone
                            ledwo update'ują.

Pozdrawiamy,

A&K

p.s. www.olszyny.info wygląda coraz lepiej...
                          • Gość: A&K Re: budowa info IP: *.acn.waw.pl 01.10.02, 19:52

> info z dzisiejszej porannej wizyty :
                            >
                            > okopy coraz większe i uwaga mały przekop w poprzek w kierunku ogródków
                            > działkowych .. (na szczęście zakopany i można przejechać) prawdopodobnie
                            ciągną
                            >
                            > tam wodę albo wylewają nieczystości ..
                            >

Apropos nieczystości..., mam nadzieję, że nie załatwiają swoich potrzeb w
                            nowowybudowanych lokalach, bo jak sobie czasem poczytam na innych listach w
                            forum, to mnie ciarki przechodzą

A&K
                            • Gość: raf Re: budowa info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 09:29
                              codzienna poranna wizyta na budowie :

okopy coraz większe
                              kilku ludzi porusza się po konstrukcji budynku ale raczej chyba tylko po to by
                              obejrzeć okopy z góry ...

u sąsiadów nie dzieje się nic

co do nieczystości na budowie to też mam nadzieję, że robotnicy mają "kibel jak
                              w banku" parafrazując hasło naszego PD

pozdrowienia
                              raf
                            • Gość: czwartek Re: budowa info IP: 194.181.0.* 02.10.02, 11:06
                              I znowu wszystko zależy od latryny. Jak to na froncie .... robót.
                              Postępy na budowie (wg informacji uzyskanych od PD):
                              1. tynkują
                              2. podłączają kanalizację
                              3. pracę rozpoczynają elektrycy
                              Niestety – dla nas – wszystkie wymienione „dobre wiadomości” dopiero na końcu
                              obejmą budynek nr 1 (czyli nasz). Na pierwszy ogień idą budynek 5 i 2.
                              Chociaż, może to i dobrze, bo wykonawca nabierze doświadczenia
                              przy „wykańczaniu”J) pozostałych budynków (trzeba być optymistą).

Pozdrawiam

czwartek
                              • Gość: raf www.olszyny.info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 08:04
                                znowu drobne zmiany

czy macie pomysły na jakieś konkretne działy ??

pozdrowienia
                                raf

ps
                                jeśli ktoś będzie na budowie proszę o info niestety do końca tygodnia raczej
                                tam już nie zajrzę :)
                                • Gość: czwartek Re: www.olszyny.info IP: 194.181.0.* 03.10.02, 13:01
                                  Strona olszyny.info zapowiada się miło. Zastanowimy się nad jakimiś
                                  propozycjami. Mamy nadzieję, że "historia osiedla" będzie długa i jak najmniej
                                  burzliwa ;)).

Postaramy się zajrzeć na budowę, chociaż, jak po pracy zbieramy się żeby tam
                                  pojechać to jest już dosyć ciemno – a jupiterów PD chyba tam nie zainstalował?
                                  Na pewno napiszemy jak postępują prace – jeżeli oczywiście coś dojrzymy.

czwartek i czwartkowa
                                • Gość: A&K Re: www.olszyny.info IP: *.acn.waw.pl 03.10.02, 19:09