Dodaj do ulubionych

Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:36
czy ktoś z Was kupił już tam mieszkanko?
pzdr
Kika
Obserwuj wątek
    • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 07.11.05, 11:35
      Przymierzam się dopiero. Jeszcze nie kupilłam, ale mam pytanie - czy masz juz
      umowe za soba - a jesli tak, to czy zmienilas cos na swoja korzysc ? Czy
      widzialas pozwolenie na budowę, kopię z wypisu ksiąg wieczystych dot. wlasności
      terenu, czy sprawdzałaś Trasbud w Krajowym Rejestrze Sądowym ? Jak potraktowano
      Cie w biurze, itp. ? Pzdr, Viola
      Jesli mozesz, odpisz na : violinka@polbox.com
      • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 07.11.05, 16:34
        ztego co wiem, umow jeszcze nie ma, wiec nie ma czego podpisywac

szkoda, ze okolica nieciekawa
        • Gość: viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 09.11.05, 15:54
          Nieprawda, powiedziano mi,że stale klienci podpisują umowy, tyle tylko, że
          jeszcze w zeszłym tygodniu nie było do czwartku pozwolenia na budowę. Sam wzór
          umów jest niezbyt , a raczej niekorzystny dla kupującego i warto go przerobić z
          prawnikiem i negocjować, bo niektóre punkty mówią tylko o
          odpowiedzialności...kupującego i o jego obowiązkach. Prawa ma ....sprzedający.
          Nie trzeba być fachowcem, aby to zobaczyć. Okolica przy ruchliwej ulicy
          zapowiada raczej hałas, a otoczenie samych bloków z wielkiej płyty nie jest
          zbyt "efektowne". Niemniej samo położenie na ciągu komunikacyjnym jest
          znakomite.
      • Gość: j24 Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.04.06, 16:02
        Nie znam szczegółów tej inwestycji, ani postanowień umowy, ale w kwestii
        gwarancji to mogę tylko powiedzieć, że kupującemu przysługują jeszcze
        uprawnienia z tytułu rękojnii za wady (art. 556 i nast. kodeksu cywilnego) w
        stosunku do kupującego. Można ich dochodzić w ciągu 3 lat od dnia wydania
        budynku kupującemu. Są one niezależne od tego czy jest gwarancja, czy jej nie
        ma. Rękojmia może jednak zostać wyłączona w umowie, więc na to też trzeba
        zwrócić uwagę.
    • agulha Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 07.11.05, 23:54
      A gdzie to powstaje? Moi rodzice mieszkają przy Billi (pardon, Elei) i znam te
      tereny, ale gdzie ma stać nowy budynek i kto jest developerem?
      • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 08.11.05, 10:40
        buduje TBS, ale jako developer, wiec nie czynszowki; gdzie? - jak w tytule-
        Wloscianska 15
        • mp23 Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 08.11.05, 12:14
          a jaki jest koszt 1m2
          i czy ten TBS ma jakąś stronę internetową?
          • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 08.11.05, 14:23
            5 tys. - ok
            przez wyszukiwarke: wloscianska 15
            • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 09.11.05, 15:46
              Witam,
              Na wstepie... buduje TRASBUD ... Ogolnopolskie TBS sprzedaje.
              Sprzedaje jako developer - wiec mieszkanka jak najbardziej własnosciowe
              Cena ok 4600 zł z metra, budynek (a raczej budynki, bo jeden 4 a 2gi 8 pięter
              polaczone lacznikem) beda blizej Broniewskiego.
              strona internetowa wloscianska15.pl
              Kserokopie dokumentow (nipy, regony, pozwolenie na budowe, WZORY UMOW) mozna
              sobie poogladac a nawet wziac w ich siedzibie na Chocimskiej 14.
              Okolica ... no coz... o gustach sie nie rozmawia... ja tam lubie spokojna
              okolice, a i metro bedzie blisko jak marymont oddadza (w przyszlym roku??)...
              Budynek chca oddac do konca marca 2007r.

---
              Pozdrawiam:
              Pawel
              • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 10.11.05, 10:10
                no wlasnie: wlasnosciowe, ale bez udzialu w gruncie, czy ktos moze wytlumaczyc,
                co to oznacza w praktyce?

okolica nie najgorsza, w koncu dwa kroki i sa sady zoliborskie, a stosunek
                odleglosci od centrum do ceny jest az niewiarygodny!
                • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 10.11.05, 16:55
                  OK, zaczynam nadawac...
                  Trasbud SP. z o.o. figuruje w KRS pod numerem 0000038173
                  Budowa sie toczy... wiec pozwolenie na budowe 131/2002 roku jest wazne... w
                  tbs'ie jest nawet dziennik budowy, jest tez odpis z ksiegi wieczystej.
                  Na miejscu jest projekt budowlany (do wgladu)
                  Co do własmosci bez udzialu w gruncie... w zasadzie to normalka przy użytkowaniu
                  wieczystym. Uzytkowanie wieczyste nie jest wlasnoscia - dziwny twor ale po
                  ostatnich wyborach prezydenckich widze ze ogolnie jestesmy dziwnym narodem :)

Pozdrawiam:
                  Pawel
                  • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 10.11.05, 17:04
                    Co do cen... jak narazie sa niskie, bo budowa jeszcze nie wyrosla ponad ziemię.
                    Jak zacznie sie coś dziać na budowie jestem przekonany ze ceny podskocza o
                    jakieś 20% (tak to zwykle bywa bo zainteresowanie gwaltownie wzrasta)

---
                    Jak zwykle:
                    Pawel
                    • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.05, 20:17
                      Ceny nie są wcale takie niskie, to tylko netto w stanie surowym. Wyjdzie ponad
                      5 tys. za m 2. A czy trwa tam budowa ? No, nic tam się nie dzieje i pozwolenie
                      sprzed kilku lat nie było chyba już ważne (czasem obejmuje tylko 2 lata !).
                      Skoro powiedziano mi tydzień temu, że NIE MAJĄ POZWOLENIA NA BUDOWĘ - TO
                      znaczy, iż NIE JEST WAŻNE TO SPRZED KILKU LAT, JASNE ? Niemniej podobno nowe
                      pozwolenie już jest , ale jakoś mieli trudności z jego przesłaniem mi na
                      faksie. Nie wiem, co o tym mysleć, warto znać trochę swoje prawa i być
                      ostrożnym. Przecież to chodzi o nasze bardzo duże pieniądze.
                      • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 14.11.05, 09:30
                        jak to netto? ja dostalam rozpiske, gdzie wychodzi niecale 4800/m2 brutto.jak
                        na te lokalizacje nie jest to drogo
                        • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 14.11.05, 11:55
                          Viola: moze przejdziesz sie do nich i dowiesz na miejscu... bo Twoje informacje
                          troszke zametu wprowadzaja... a prawda jest taka:

1. Ceny mieszkan: od 4607/m2 do 5114/m2 BRUTTO (za balkony sie nie placi a nie
                          sa male od 3,61 do 8,14) tak wiec Twoja cena 5000 netto jest ... sama wiesz

2. Budowa trwa - przynajmniej na papierze (jest dziennik budowy - do wgladu u
                          nich), ogrodzenie budowy = rozpoczecie budowy, a teren jak najbardziej
                          ogrodzony.

3. MAJA pozwolenie na budowe!!! J/W jest u nich w firmie - mozna sobie numer
                          spisac i sprawdzic... JASNE!! co do przeslania faxem... przesylasz u siebie w
                          firmie tak wazne dokumenty??? faxem??

4. Co do swoich praw!!! Masz 100% racje!!! Dlatego tez DAJA wzory umow!! Poza
                          tym umowa jest NOTARIALNA!!! Ja znam swoje prawa i wiem co z NOTARIALNA umowa
                          sie robi w razie byco... Poza tym do notariusza musza zabrac ORYGINALY
                          dokumentow (notariusz gwarantuje /takze majatkiem - chyna/ prawdziwosc umowy).

Pozdrawiam:
                          Pawel
                          • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 14.11.05, 12:17
                            Viola: a swoja droga kto powiedzial Ci ta rewelacje ze niby nie ma pozwolenia
                            na budowe ??? babeczka czy facet?

I jeszcze jedno... co to tego stanu surowego:
                            Standard "warszawski" znaczy sie developerski, w trakcie budowy mozna podpisac
                            aneks do umowy i wykonczyc sobie w/g wlasnego uznania (moze byc taniej bo VAT
                            developerzy beda mieli nizszy)
                          • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 14.11.05, 15:34
                            O braku pozwolenia na budowę słyszałam od dwóch panów i w trakcie kolejnej
                            rozmowy przez telefon jeden z nich powiedział, że właśnie dziś otrzymali to
                            pozwolenie (to było ok.tydzień temu i sam mi zaproponował przesłanie go na
                            faxie). Nie widzę nic niestosownego w nadesłaniu takiego dokumentu faxem i
                            chętnie zgodziłam się. Nie takie dokumenty wysyła się faxem, wierz mi. Niestety
                            umowę znam na pamięć, więc daruj sobie rady, abym po nią poszła do biura.
                            Właśnie umowa mnie przystopowała, chociaż można ją negocjować. Nie pisz mi o
                            umowie notarialnej, bo akurat mam coś niecoś do czynienia z prawem i zapewniam
                            Cię, że nic Ci nie da umowa, gdy np. budowa nie zostanie dokończona. Widziałam
                            już teren dawno, ale to , że jest ogrodzony jakoś mało mnie przekonuje, może
                            fakt, że narazie nic się nie dzieje, to dlatego, bo teraz po pozwoleniu dopiero
                            coś się zacznie...? Chciałabym mieć tyle optymizmu, co Ty. Najbardziej jednak
                            nie podoba mi się fragment umowy o braku odpowiedzialności za opóźnienia ze
                            strony Sprzedającego, a raczej brak tego zapisu. Nawet przy korekcie umowy i
                            tak może się okazać, że ten Vat i inne koszty mogą być większe, niż
                            odszkodowanie Developera. Wiesz, dmucham na zimne, choć to może innych złościć,
                            ale to jest duża inwestycja i warto być nastawionym gorzej, niż lepiej, to może
                            nie rozczarujesz się za bardzo, jak dostaniesz mieszkanie np. za 5 lat.
                            A co oznacza zapis, że gdy dokonane zostaną przez Kupującego lub na jego
                            zlecenie zmiany w mieszkaniu, to w przypadku rozwiązania umowy Kupujący będzie
                            zobowiązany do poniesienia kosztów związanych z przywróceniem lokalu do stanu
                            pierwotnego (par.26 pkt.2 umowy o wybudowanie i sprzedaż bez rat) ?. Chyba nie
                            chodzi tu o mieszkanie już zakupione ? Nie ma tam jasnego sformułowania,
                            niemniej bardzo chciałabym, aby ta inwestycja okazała się bardzo udana dla
                            dwóch stron, bo nawet po dzisiejszej lekturze w Rzeczpospolitej odnośnie
                            numerów z developerami- przychodzą myśli, że lepiej może kupić mieszkanie na
                            rynku wtórnym ? Co do cen netto i brutto - może macie rację, może nie
                            zrozumiałam czegoś, niemniej te ceny i tak zmienią się wielokrotnie - zwłaszcza
                            dla tych , którzy 70% zechcą spłącać przez 10 lat. (WIBOR 6 M + 4% - czy to
                            jest jasne ?)
                            • Gość: kalafior Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:09
                              Forumowicz Paweł jest pracownikiem TBS. Dzięki za prostowanie wielu informacji.
                              Interesowałem sie mieszkankiem w tej lokalizacji, ale boje się że dość
                              tendencyjnie napisana umowa (na korzyść Developera) i praktycznie brak
                              możliwości jej negocjacji, spowodują, że dam se spokój. Developer udziela
                              gwarancji nie na rok po oddaniu mi mieszkania, tylko na czas zgodny z gwarancją
                              udzieloną mu przez wytwórcę mat bud. Czyli jeśli minie rok budowy a materiały
                              były zużyte w początkowej fazie, to w III 2007 nie mam gwarancji. Trochę to
                              mało poważne ze strony TBS i Trasbudu!!!! Jest także wiele innych dziwnych
                              rzeczy: np płacenie czynszu 6,5 zł za mkw za mieszkanie we własnym
                              mieszkaniu!?!?!?
                              Co do pozwolenia na budowę to rzeczywiście go chyba nie ma. Jakoś nie mogę się
                              o nie doprosić...
                              • Gość: Pracuś Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:17
                                kto buduje dom 8 pieter i 4 w czasie 17 mies?
                                Trochę długo! Nawet biorąc pod uwagę miejsce inwestycji, czyli małą działkę tzw
                                plombę. A młode brzozy na wspomnianej działce są już całkiem wysokie i
                                ogrodzenia firmy Trasbud stoi tam już ładnych parę lat.Bardzo bym chciał
                                uwerzyć w rozpoczęcie tej inwestycji jeszcze w tym roku, nie mówiąc o jej
                                zakończeniu nawet w końcówce 2007 lub 2008. Życzę powodzenia
                                • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 15.11.05, 09:31
                                  Szok! Skad informacje ze jestem pracownikiem TBS'u??
                                  Co do czynszu 6,5 za mieszkanie to chyba nieporozumienie... czynsz ustala
                                  wspólnota mieszkaniowa i moze być nawet 20 zł/m2... jesli jesteś WŁAŚCICIELEM
                                  mieszkania - jestes czlonkiem wspolnoty mieszkaniowej.
                                  Jesli bierzesz kredyt pod hipoteke to chyba nie jestes wlascicielem
                                  (przynajmniej tak jest z samochodami)

Co do pozwolenia na budowe - po raz kolejny wyjasnie , ze JEST!!!

Co do pytania dotyczacego 17 miesiecy budowy... W budowlance ZAWSZE sa poslizgi
                                  i wcale sie nie dziwie trasbudowi ze "bezpiecznym" terminem jest 30 marca
                                  2007... cyt." Ostatni klucz chcemy oddac do 30 marca 2007r "

Swoja droga Viola ma racje piszac o gwarancj, widocznie zle zinterpretowalem
                                  umowe... nie dmucham na zimne i mam cicha nadzieje ze nic sie nie bedzie sypac...

Zreszta wszystko wyjasni sie pod koniec przyszlego tygodnia... jak ruszy budowa :)

Viola: Mam nadzieje ze spotkania wspolnoty mieszkaniowej (juz po zakonczeniu
                                  inwestycji) nie beda trwaly po 3 godziny i szybko dojdziemy do porozumien...

---
                                  Pozdrawiam:
                                  Pawel
                                  • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 15.11.05, 11:51
                                    Ja również przypuszczam, że chyba jesteś po stronie Sprzedającego, tak bardzo
                                    go bronisz, że nie widzisz, iż ja piszę o braku pozwolenia jeszcze sprzed ok.10
                                    dni-a o tym sami mi mówili !!! Twoje pytanie, kto udzielił mi takiej informacji
                                    nasuwa też podejrzenie, że może tym osobom dostanie się...? Nie wiem, ale skoro
                                    tak jest (nawet jeśli już jest nowe pozwolenie od tygodnia, o którym zagadkowo
                                    milczysz - i to jest ciekawe !) to Twoje przekonanie , że stare pozwolenie z
                                    2002 r. jest ważne nie ma sensu i nasuwa podejrzenie, że stoisz po drugiej
                                    stronie. Przecież skoro sami mi o tym mówili, to Ty jesteś w błędzie, albo po
                                    prostu pracujesz dla drugiej strony i wszystko by się zgadzało. Ja rozumiem
                                    wszystko, ale gdy piszesz, że tam budowa trwa, to mi już ręce opadają...Trochę
                                    się zapędziłeś. Najlepiej porób zdjęcia z tej budowy i je zaprezentuj - w końcu
                                    jak na te trzy lata, to już tam coś powinno wyrosnąć, czyż nie ? Otóż nie. Gdy
                                    dzwoniłam do developera, sama mu to powiedziałam, że nic się nie dzieje, a w
                                    odpowiedzi na to usłyszałam, że nie ma pozwolenia na budowę i wkrótce będzie.
                                    To było w tym miesiącu, a więc nie pisz o tym sprzed kilku lat, bo coś tu nie
                                    trzyma się kupy.
                                    I to, co napisał inny kandydat na kupującego o braku gwarancji po oddaniu
                                    budynku - nie niepokoi Cię, przecież podobno i Ty chcesz tam mieszkać ? Jak
                                    można po oddaniu budynku nie dać gwarancji ? To wszystko tylko niepokoi i
                                    powoduje brak zaufania do Sprzedającego. Coś tam zbuduje się, kiedyś tam, a Ty
                                    sobie radź sam w razie problemu, jak byłeś taki cały wcześniej happy....Byłoby
                                    fajnie, gdyby ktoś z tamtej strony sam nam tu powyjaśniał te sprawy, ale i tak,
                                    i tak znajdzie chętnych, którzy kupią te mieszkania, choćby na sprzedaż...
                                    A prawo konsumenckie mówi, że:
                                    Art. 568. § 1. Uprawnienia z tytułu rękojmi za wady fizyczne wygasają po
                                    upływie roku, a gdy chodzi o wady budynku - po upływie lat trzech, licząc od
                                    dnia, kiedy rzecz została kupującemu wydana.
                                    § 2. Upływ powyższych terminów nie wyłącza wykonania uprawnień z tytułu
                                    rękojmi, jeżeli sprzedawca wadę podstępnie zataił.
                                    § 3. Zarzut z tytułu rękojmi może być podniesiony także po upływie powyższych
                                    terminów, jeżeli przed ich upływem kupujący zawiadomił sprzedawcę o wadzie.

Art. 584. § 1. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady rzeczy
                                    sprzedanej na raty może być przez umowę wyłączona lub ograniczona tylko w
                                    wypadkach przewidzianych przez przepisy szczególne.
                                    § 2. Umowa nie może utrudnić kupującemu wykonania uprawnień z tytułu rękojmi.
                                    • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 15.11.05, 17:06
                                      Droga Violu...
                                      1. Nie jestem po zadnej ze stron i nie bronie siebie ,kupujacych czy developera.
                                      2. Na wlasne oczy widzialem pozwolenie na budowe (z 2002 roku).
                                      3. Za kazdym razem telefon odbiera ktos inny (bodajze 4 osoby pracuja na
                                      telefonie , 2 siedza w BOK)-stad moje pytanie
                                      4. Widze ze jestes dobrze obeznana w prawie (w sumie nie ma so sie dziwic,
                                      jestes urzednikiem panstwowym - pracownikiem Sadu Najwyzszego)
                                      5. Podnies opadniete rece - napisalem ze zgodnie z dziennikiem budowy trwa...
                                      tak nie inaczej - mi to wystarczylo - j/w odpowiedz sobie sama.
                                      6. Nie niepokoi mnie ... dlaczego... sama to wyjasnilas
                                      7. ... Byloby fajnie gdyby ktos z tamtej strony ... mozesz przeciez zadzwonic,
                                      wyslac zapytanie...

---
                                      Pozdrawiam:
                                      Pawel
                                      • Gość: kalafior Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:38
                                        kolejna "fajna" kwestia z umowy:
                                        "...zmiana powierzchni lokalu mieszkalnego nie przekraczająca 5% jego
                                        powierzchni nie stanowi zmiany niniejszej Umowy..."
                                        Kurcze, czyli jak chcę kupić mieszkanko 100 m kw , to TBS może mi okroić je
                                        o 5 m kw (np. łazieneczka) i wszystko bedzie cacy?
                                        Mam pytanie do wyjątkowo dobrze zorientowanego Pawła: czy bedziecie budować wg
                                        istniejących planów czy "na oko"? Pomylić się o 5 m kw to dużo! nawet w polskim
                                        budownictwie. Nawet nie zakładam drugiej wersji, tzn że ściany będą gumowe :)
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 17.11.05, 10:51
                                          Zaraz znowu bedzie ze jestem po stronie developera...

..."zmiana powierzchni lokalu mieszkalnego nie przekraczajaca 5% jego
                                          powierzchni nie stanowi zmianu niniejszej umowy i nie wymaga SPORZADZENIA ANEKSU..."
                                          wydaje mi sie ze nie masz racji i warto było dokończyć ten paragraf, nastepny
                                          punkt mowi: "... w praypadku kiedy zmianie ulegnie więcej niż 1,5% cena lokalu
                                          ulegnie stosownej zmianie"

Na moj rozume to jest tak:
                                          1. jak jesli metraz sie zmieni ponizej 1,5% to ta sama umowa bez aneksu (ta sama
                                          cena)
                                          2. jesli zmieni się wiecej niż 1,5% zwracaja roznice (ewentualnie doplacasz),
                                          bez aneksu
                                          3. Jesli zmieni się powyżej 5% to musi być aneks (byloby najlepiej, bo kazda
                                          umowe mozna nagocjowac :) <umowa zawarta, nie spelnili warunkow :>>>

Aha nie wiem czy BEDZIECIE budowac w/g istniejacych planow czy "na oko", ja mam
                                          plan mieszkania - stanowił załącznik numer 1 do umowy.
                                          Co do gumowych scian, nie sądze - odsyłam do załącznika numer 3 (standard
                                          wykończenia)

Zastanawia mnie czy tylko ja jeden przed podpisaniem umowy dokładnie
                                          przeczytałem ją, skonsultowalem z prawnikiem, znajomymi a po wszystkim
                                          negocjowalem ???
                                          Nie jestem alfa i omega i tez nie zauwazylem kwestii gwarancji, która zreszta
                                          Viola słusznie podkreśliła. Gdybym wiedzial wczesniej napewno bym negocjował!

Viola!! Pomocy!! - najlepiej wyjasnisz w/w kwestie - prosze, wypowiedz się.

---
                                          Pozdrawiam:
                                          Pawel
                                          • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 17.11.05, 14:44
                                            Chyba mnie przeceniasz, ale faktycznie ten problem jest jasny i dobrze go
                                            opisujesz w każdym punkcie. Należy pamiętać, że ściany gotowe, to nie sam
                                            beton. Niemniej aż 5% budzi podejrzenie, że coś zmienić mogą i na razie nie
                                            chcą jeszcze tego ujawniać - np. dwa wyciągi w domu zabierają miejsce i to
                                            zdarzyło się mojej kolżance na Trachominie. A miał być jeden wyciąg. Ale tak
                                            naprawdę, to chyba zbyt się boję, aby wejść w umowę.
                                            Czasem wydaje mi się, że strach przed 22% Vatem nakręca tylko sprzedaż, a w
                                            przyszłości okaże się, iż taki podatek u nas po prostu nie przejdzie. W krajach
                                            zachodnich podatek waha się chyba od 9%-19%. Jak poczytałam forum i opinie o
                                            innych developerach, to poczułam się zmęczona ich niesolidnością i
                                            nieuczciwością. Jeśli np. masz umowę, a okaże się , że tak naprawdę nie ma
                                            jeszcze pozwolenia, bo tamto może jest nieaktualne (a swoją drogą to samo budzi
                                            podejrzenie, że trzy lata trwała cisza) - to możesz mieć nie lada kłopot. Nie
                                            masz na nic wpływu. Mnie nawet powiedziano o odszkodowaniu w umowie, ale jak
                                            umowa jest sporządzona tak dla Kupującego "pod górkę" to jak zachowa się
                                            Sprzedający w przyszłości, zwłaszcza, że dziś odżegnuje się od wszystkiego, co
                                            dla nas istotne.
                                            Podobnie tracisz zaufanie do kogoś lubianego od pierwszego wejrzenia, gdy ten
                                            ktoś niemal od początku jest nie fair. Strach z nim wchodzić w bliższą
                                            zażyłość. Tak ja odebrałam umowy (wzięłam dwie). To , że mogą być poprawki jest
                                            O.K., ale sam fakt, iż w ogóle Sprzedający już na wstępie kombinował, to nie
                                            wróży dobrze - chociaż bardzo chciałabym się mylić. Dzisiaj oddałam wzory umów
                                            do przejrzenia nieoficjalnego prawnikowi z pracy, ale już sama wiem, że chyba
                                            bezpieczniej jest kupić mieszkanie na wtórnym rynku - oczywiście dość nowe.
                                            Trzymam kciuki za wszystkich ufnych. No i również za samego Sprzedającego.
                                            • Gość: kalafior Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:47
                                              myślę Pawle, że jednak jesteś pracownikiem TBS lub Trasbudu. Dzisiaj moja
                                              znajoma dzwoniła do TBS na Chocimskiej i zgłosił sie w słuchawce ... Paweł
                                              (nazwiska nie bedę wymieniał). Zbieg okoliczności? Nie sądzę! Twój poziom
                                              wiedzy na temat umowy i warunków TBS dalece wybiega poza nawet głęboka analizę
                                              umowy, zresztą fatalnej. Jeśłi już odkryliśmy karty, to może powiesz czy TBS ma
                                              wogóle chęci do negocjacji tej wadliwej umowy? Szczerze mówiąc nie mam czasu aby
                                              go marnować na puste dyskusje gdy założenie jest "my zostajemy przy swoim".
                                              Bardzo proszę o info.
                                              • Gość: Pawel Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 18.11.05, 10:16
                                                O kurcze... teoria spisku... moj brat ma na imie Leszek... napewno jest
                                                prezydentem !!! :))))))))))))))))))
                                                • Gość: kalafior Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:03
                                                  Pawle liczę na to, że wspomniany Leszek jest prezedytentem! Może to zmniejszy
                                                  ryzyko tej tranzakcji.
                                                  A propos, podczas ostatniej wizyty w TBS na Chocimskiej widziałem na ich kompie
                                                  otworzoną stronę tego forum i pewnego pana w ciemnym gajerku piszącego swój
                                                  komentarz. Miał na imie Paweł ale to przecież tylko teoria spisku, hehehehehe.

• Gość: abc26 Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 62.29.169.* 11.04.06, 14:20
                                                    any news? bo nie wiem czy wogole sobie zawracac glowe ta inwestycja? chociaz
                                                    lokalizacja dla mnie super.
                                                  • Gość: aaa Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.pagi.pl 12.04.06, 11:15
                                                    lokalizacjia jest super cena nie najgorsza tylko coś im kiepsko idzie z
                                                    budowaniem i jest możliwość wspólnej kawy w programie z Panią Jaworowicz.
                                                    Poczekamy zobaczymy może być wesoło.
                                  • Gość: Aga Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.ppwk.pl 08.11.06, 08:17
                                    oddać mieszkania mają ale 31 sierpnia .......
    • pozytywnewibracje Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 28.11.05, 14:41
      Jakos zamilkl ten watek, bo i na placu nic sie nie dzieje. Czy Pan Pawel, jako
      najlepiej poinformoany, wie cos na temat, kiedy pojawi sie jakis dzwig? Pani
      juz z miesiac temu mowila, ze za dwa miesiace cos sie zacznie, a tu nic...
      • Gość: Viola Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sn.pl 20.12.05, 15:32
        NO i własnie znów zajrzałam niedawno na teren "budowy" i to już po raz ostatni,
        bo tylko wiatr szaleje między śmieciami i kamieniami....

Od razu pojechałam na bielańską budowę Przyz Agorze 15 i tam od Pana Łukasza
        dowiedziałam się, że jest promocja i Jarbud 2 z Łomianek ma skończyć blok pod
        koniec przyszłego roku. Skorzystałam z oferty, mimo, że poprzedni wykonawca ma
        obciążoną hipotekę. Dziś złozyłam podanie o kredyt i myślę, że bedzie to dobre
        miejsce. Zostały tylko mieszkania od 49,93 m kw. wzwyż, garaż nieobowiązkowy.
        Zapłacę 3500 zł brutto za m kw. + za balkon ok.2500-3000 zł.
        Na budowie widać prace i widziałam harmonogram robót.
        Tel.do Jarbud 2 - 022 751 6608.
        Pozdrawiam, Viola
        • Gość: a Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:15
          Czy ktos wie cokolwiek nowego na temat tej inwestycji? Dzwonilem tam dzis i w
          marcu tego roku ma ruszyc budowa- opoznienie tlumaczono mi przeciagajacymi sie
          utrudnieniami przez mrozy..???

Czy to niewypal czy sa jakies szanse???
          • Gość: maximus Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 17:05
            Bylem tam w dniu wczorajszym i ani sladu jakiejkolwiek aktywnosci, choc pani w
            biurze OTBS zapewniala mnie o tym, ze prace rusza 15 marca. Zazdroszcze jej
            optymizmu biorac pod uwage ze ten termin uplywa za 3 dni...
            Aktualnie w rozmowach podaja sierpien 2007 jako termin oddania inwestycji,
            jednak juz w umowie przedwstepnej stoi wrzesien.
            Moim zdaniem szansa ze wywiaza sie i z tego terminu jest znikoma.
            • Gość: a. Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 57.66.76.* 13.03.06, 10:29
              Do maximus:

Zakupiles tam mieszkanie?
              Ja zastanawiam sie wciaz nad ta inwestycja - nawet jesli ma byc oddana nie w
              sierpniu 2007 a we wrzesniu. Inwestycja jest ciekawa, lokalizacja dobra (pomimo
              sasiadujacej trasy Torusnkiej) - kwestia odpowiednego wynegocjowania umowy i
              jej zawartosci tak by sie zabezpieczyc - jesli jestes rowniez zainteresowany ta
              inwestycja to napisz - moze razem da sie cos wskurac (aronw@poczta.fm).
              Myslalem o tym by przejzal ja prawnik.

a.
              • Gość: maximus Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 00:07
                Problem nie w tym czy oddanie bedzie w sierpniu czy wrzesniu, tylko czy w ogole
                to zmierza do jakiegos rozpoczecia. Powiem wprost: obawiam sie ze tych mieszkan
                po prostu nie wybuduja..:-(
            • Gość: Grzegorz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:15
              Jestem kandydatem na sąsiada. Wplacilem 1 ratę, zbliża sie druga, nie mam czasu żeby wpaść do Warszawy. Dajcie znać o zaawansowaniu robót
    • Gość: ela Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 22:31
      szukam sasiada ja tez
      • Gość: a. Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:24
        Droga Elu,

Czy kupilas juz mieszkanie w tej inwestycji? Czy mozemy sie jakos skontaktowac?
        Moj mail: aronw @ poczta . fm (bez spacji).

Pozdrawiam,
        arek
        • Gość: milo Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.com.pl / 217.153.27.* 28.03.06, 11:52
          Ja wczoraj byłem na placu budowy , nic sie nie dzieje . Podobnież dzisiaj mają
          przyjechać ze środowiska i ustalac drzewa do wycięcia. Wytną drzewa wiec będą
          mogli zaczynać budowę. Wcześniej mieli robic przyłącza ale też nic sie nie
          dzieje z przyłączami. Myślę że budowa powinna ruszyć na początku kwietnia bo z
          tego co wiadomo innych przeszkód typu mróz czy wycinka drzew już nie będzie i
          jest szansa na skonczenie w terminie. Takie budynki powinni zrobić do konca
          roku nawet .

Pozdrawiam
          Alek
          • Gość: Prawnik Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:51
            Tu szykuje się niezła kabała, hipoteka 3 000 000 zł? Niby nic ........
            Prace nie ruszają dlaczego .......
            Wsztko sprzedane .......
            Ale można kupić
            Będzie u P. Jaworowicz ?
          • Gość: prov Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.kosson.com 29.04.06, 12:07
            Już się dzieje. Ja mieszkam na przeciwko tej budowy, zaczęły się wykopy.
            Współczuje tylko tym co będą mieli mieszkania na trasę, bo ja mieszkam w
            starych blokach na Włościańskiej i trasę bardzo słychać. A jak nam urządzą tędy
            obwodnicę to już wogóle współczucia
    • Gość: abc26 Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 62.29.169.* 07.04.06, 09:47
      a w ktorym dokladnie miejscu ta budowa bo pod adresem Wloscianska 15 znalazlam
      stary wierzowiec. Czy to powstanie na placu na tylach Hali Marymonckiej???
      • Gość: aa Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.pagi.pl 10.04.06, 14:51
        ta inwestycjia wygląda sensownie ale czy wybudują?
      • Gość: qwerty Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.pagi.pl 09.06.06, 11:34
        co taka cisza na tym portalu?
        • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 19:03
          Witam. Przeczytałem wszystkie komentarze i szczerze mówiąc jako przyszły
          lokator jestem przerażony. Zgodnie z umową wpłacilem 30%, z końcem miesiąca
          oczekują na kolejne 10% a według stanu na dzień dzisiejszy nic tam się nie
          dzieje. Już miesiąc temu informowano mnie, ze właśnie wchodzi ciężki sprzęt, że
          wszystkie papierkowe sprawy są dopięte a tu nic. Najpierw były za duże mrozy,
          teraz chyba za duże upały a ktoś ciągnie korzyści z naszych pieniędzy - za
          chwilę będzie to 40% wartości mieszkania. Coś z tym trzeba zrobić póki nie jest
          za późno - coraz więcej takich cwaniaków co żerują na boomie mieszkaniowym -
          trzeba się skrzyknąć i coś z tym zrobić. Tym bardziej, że prawie wszystkie
          mieszkania zostały już wyprzedane. Ostateczny termin oddania gwarantują na
          sierpień 2007 - a co jeśli znów będzie sroga zima?
          • Gość: greg Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:10
            czy ktoś potrafi powiedzieć, czy w dołku pojawiła się choćby jedna ściana
            najniższego poziomu podziemnego parkingu? Do końca września miał być gotowy
            stan zero
            • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:50
              Wczoraj byłem na budowie i nic nie drgnęło. Pusto, cicho - nic się nie dzieje
              od miesięcy. Miesiąc temu i półtora uzyskiwałem w biurze na Chocimskiej te same
              informacje. Właśnie oto, już prezes załatwia sprawy logistczne, w dniu
              dzisjeszym trzeba to zobaczyć ...... - a było to miesiąc temu. Może za nasze
              pieniądze buduje, ale coś innego.
              • Gość: aaa Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 18.07.06, 11:34
                wreszczie budują - co tu tak cicho?
                • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:03
                  co budują - czy ktoś to widział? Bo jeśli słyszał to nieprawda.
        • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:48
          Naocznie sprawdziłem , że coś drgnęło. Przynajmniej pojawił się jakiś sprzęt
          i nietęgo wyglądające ludki. Cieć przyjezdny i stale wskazujący na spożycie -
          jak on tego dopilnuje? Ponoć też z przeszłością - zna Warszawę z Białołęki.
          Lepszy rydz, niż nic.
          • Gość: greg Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:34
            bylem tam w niedzielę 23.07. Zmienila się tablica informacyjna a na niej
            wykonawca i -o ile to nie literówka - inwestor (byl Trasbud - jest Transbud).
            Sprzętu przybylo ale postępu robót nie widać. Czy ktoś wie, skąd zmiany na
            tablicy?
            • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:57
              Z tą tablicą to dziwna sprawa. Przecież płacimy pieniądze firmie TRASBUD, która
              jest Sprzedającym, inwestorem jest OTBS. Skąd więc jeszcze TRANSBUD - taka
              firma też istnieje.
              • Gość: michal Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 29.07.06, 22:10
                Ja mieszkam tam w okolicy i chciałem zobaczyć co tam się buduje więc ja
                widziałem napis INWESTOR TRASBUD WYKONAWCA Ogólnopolskie TBS.
                • Gość: lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 04.08.06, 12:33
                  Witajcie.
                  dziś udało mi się ustalić kilka faktów w rozmowie z Panią z OTBS.
                  Otóż:
                  1. Ani Transbud ani OTBS nie są zrzeszeni w żadnym związku deweloperów,
                  inżynierów, budowniczych ani w ogóle nigdzie.
                  2. Inwestycja OTBS w Gdańsku na Osiedlu Kowale oraz na warszawskiej Woli ma
                  opóźnienie kilkunastomiesięczne z powodu nie otrzymania kredytu z Banku
                  Gospodarstwa Krajowego.
                  Niemniej, inwestycja na Włościańskiej 15 nie jest finansowana z tych samych
                  pieniędzy co inwestycje mieszkań TBS, więc być może nie ma to znaczenia poza
                  faktem, że OTBS do najsolidniejszych nie należy. Jednak - uzyskałam informację,
                  że inwestycja na Włościańskiej jest finansowana z pieniędzy wniesionych przez
                  przyszłych właścicieli oraz Z KREDYTU BANKOWEGO. zapytałam, czy mają już ten
                  kredyt i w odpowiedzi uzyskałam info, że JESZCZE NIE.

Czy ktoś wie jak nazywa się kierownik budowy?

podaję mojego maila, gdyby ktoś z osób które wniosły już pierwsze wpłaty,
                  chciał się nawiązać kontakt: lozanna@gazeta.pl
                  • Gość: ARTI Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.06, 15:04
                    budynek stac bedzie 70 metrow od trasy po ktorej 24h/dobe jezdza ciezarowki
                    itp., czy taki poziom halasu nawet dla mieszkan z oknami od podworka czyli
                    prostopadle do przebiegu trasy armii krajowej, to fajna akcja? zwlaszcza w nocy
                    kiedy spac przyjdzie przy szczelnie zamknietych oknach lub ze stoperami w
                    uszach? pisze bo malo o tym wspominacie...czyzby to nie mialo znaczenia?
                    • Gość: pasikonik Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.06, 15:05
                      jak daleko do metra na piechote bedzie? jaka to odleglosc, ktos wie?
                      • Gość: lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 04.08.06, 15:09
                        Od budowanej właśnie stacji Marymont jakieś 10 minut
                    • Gość: lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 04.08.06, 15:08
                      Co do postępów w budowie - wczoraj o 19h30 robotnicy jeszcze pracowali, jest
                      dziura w ziemi, coś tam się dzieje. Ale czy zdążą zrobić stan 0 na za dwa
                      miesiące, jak stoi w umowie? nie sądzę.
                      znalazłam artykuł z wyborczej sprzed kilku miesięcy:
                      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,73836,3363481.html
                      czy ktoś ma jakieś nowsze doniesienia nt. pozwolenia na budowę?
            • lozanna ile do tej pory zapłaciliście? 04.08.06, 15:20
              Czy wszyscy wnosiliście pierwszą wpłatę w wysokości 30%? A kolejne wpłaty w
              jakiej wysokości?
    • lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 05.08.06, 19:30
      Czy ktos wie, czy pozwolenie 131/2002, czyli to, ktore posiada Trasbud, jest
      jeszcze wazne, mimo, ze wydane 2.12.2002?

z innych informacji - kierownik budowy to Tadeusz Goledzinowski, zarejestrowany
      w Krajowej Izbie Budowniczych pod numerem MAZ/BO/5632/02.
      Kierownikiem Robot jest Konrad Klimkowski z firmy SOLETANCHE POLSKA. Nadzor
      Budowy Dariusz Warowny, MAZ/BO/0101/02

Dzis, czyli w sobote 5 sierpnia o 18h robotnicy grodzili plac budowy na ktorym
      stoi dzwig i jakies inne maszyny.
      • Gość: młody Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 08.08.06, 13:20
        ja byłem dziś na budowie i całkiem nieźle im to idzie a tak pozatym to co
        marudzicie za taka cene jak oni to sprzedają to można sobie kupić Tarchomin
        Ursus czy inną Białołękę. Punkt komunikacyjny bardzo dobry blisko metra i lasku,
        gorzej tylko będą mieli Ci co kupili mieszkania od trasy ale druga strona jest
        Ok. Tylko mieszkań fajnych tam już niema, ja się zastanawiam nad trzy pokojowym
        bo takie tylko tam zostały. A komu to nie odpowiada to polecam fajna inwestycjię
        przy Metro Wierzbno cena około 9000 tyś za metr kw i za balkon też każą dopłacić.
        • lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 08.08.06, 15:50
          punkt jest super, cena, choć nie niska, to do przełknięcia. nie o to chodzi.
          chodzi o pytanie, czy ta inwestycja w ogole powstanie. deweloper nie ma dobrej
          opinii... poza tym, 30% przy umowie przedwstępnej, to też sporo. Słowem, jest
          ryzyko.
          • Gość: młody Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 08.08.06, 16:01
            no jest ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje, niestety ja bym kupił tam
            jakieś fajne mieszkanko ale zostały same spady. To fakt, ze 30 procent na
            początek to troszkę dużo ale może jest możliwość negocjiowania umowy pewnie tak.
            Mysle, że jak wybuduja to potem będzie się załowało , ze się nie kupiło. Byłem u
            pani od sprzedaży mieszkań na budowie, kobieta jest mało zorietowana na temat
            ostatecznych warunków umowy ale twierdzi że zainteresowanie mieszkaniami jest
            duże i ludzie sie pytają nie wiem czy to podpucha czy tak rzeczywiście jest.
            Po za tym byłem ogladałem bieszkanie budowane na Bukowińskiej - zgroza nie dość
            że fatalnie wykończone to jeszcze 13 mieszkań na klatce i tylko jedna lub dwie
            windy wieć kazda inwestycjia ma coś nie tak. A jak tu będzie poczekamy zobaczymy.
            • lozanna Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów 08.08.06, 16:13
              ja też zastanawiałam się nad kupnem. zarezrwowałam nawet mieszkanie. jednak
              ostatecznie zrezygnowałam, zbyt wiele było znaków zapytania. po pierwsze, nie
              wiadomo, czy pozwolenie na budowę jest jeszcze ważne. otrzymano go w 2002 roku,
              a budowa ruszyła w tym roku. różne na ten temat słyszałam opinie. po drugie,
              trochę zdziwiłam się, że zostały jeszcze w sprzedaży kawalerki, mimo, że od
              początku sprzedaży upłynął blisko rok, to nie do pomyślenia u innych
              deweloperów. po trzecie, zerknij w ogłoszeniach w onecie na rynku wtórnym -
              masa osób wyprzedaje udział na Włościańskiej - dlaczego?
              miałam naprawdę ochotę na to mieszkanie, ale ryzykować 30% a może i więcej,
              gdyż następne 10% co dwa miesiące, a nie zgodnie z zaawansowaniem robót... poza
              tym, deweloper nie jest zrzeszony w żadnej organizacji, nie ma żadnych
              rekomendacji. co jeszcze? nie wiadomo, jaki to będzie standard, bo nic innego w
              warszawie jeszcze nie wybudował. Jego TBS na Woli ma już prawie dwuletnie
              opóźnienie...
              • Gość: Obserwator Podawajcie numery lokali IP: *.chello.pl 12.08.06, 16:55
                Czy oni nie sprzedają tych samych mieszkań kilku różnym osobom? Podajcie swoje
                numery lokali. Mój: D7
                • Gość: xyz Re: Podawajcie numery lokali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:34
                  próbowałem negocjować warunki wpłat kolejnych rat - nic z tego. Nie zgadzają
                  się. Za wpłacone już 30% i kolejne 10% na koniec lipca mamy nadal dziurę w
                  ziemi. Nie interesuje ich płatność według postępu prac - to jest podejrzane i
                  mało wiarygodne. Może z naszych pieniędzy finansują te opóźnione budowy, na
                  które nie dostali kredytów. Co do ceny, to nie jest ona mała, biorąc pod uwagę
                  standard i jak się okazuje mało rzetelnego wykonawcę. Chciałbym, by te złe
                  przypuszczenia okazały się nieprawdziwe - musimy się trzymać razem i wymieniać
                  uwagi - wtedy mamy większe szanse gdy coś będzie nie tak.
    • Gość: iza Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:41
      A czy ktoś z Was dowiadywał się czy są jakieś plany miasta względem działki pod
      nr 11???Tam jest obecnie śmietnisko, ruiny i gęste chaszcze. Czy tam za chwilę
      nie będzie jakiejś budowy? Ja jestem na razie kandydatką na sąsiadkę i badam
      sprawę od różnych stron. Pzdr
      • Gość: Artur Policja na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 08:25
        Witam

Nie jestem co prawda przyszłym lokatorem bloku przy
        ul. Włościańskiej 15, ale mieszkańcem innego bloku przy tej ulicy.
        Tak się składa, że z okna mam widok wprost na budowę,
        więc chcąc nie chcąc, codziennie, na bieżąco obserwuję postępy prac.
        Dziś rano na budowę przyjechała policja,
        po ich odjeździe robotnicy opuścili plac budowy. (o godz. 7:40).
        Nie wiem czy ponownie wrócili do pracy, być może tak.
        Proponuję jednak skontaktować się z biurem i dowiedzieć o co chodziło.
        Być może to nic poważnego, ale lepiej mieć pewność, że wszystko jest w porządku.

Pozdrawiam

Artur
        • Gość: iza Re: Policja na budowie IP: 195.42.249.* 18.08.06, 15:21
          Dzięki za sygnał.
          • Gość: młody Re: Policja na budowie IP: 81.15.170.* 19.08.06, 08:48
            ja się dowiedziałem, że było jakieś włamanie do baraku ale czy to prawda, może
            ktoś wie coś więcej?
            • Gość: stary Re: Policja na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:38
              Podobno okradzono firmę Soletanche.... Firma ta jest europejskim potentatem w
              dziedzinie budowli specjalnych, specjalizuje się m.in. w głębokich
              posadowieniach, budowlach podziemnych, ściankach szczelinowych itp.
              Zaangażowanie jej jest pierwszą dobrą wiadomością od czasu, gdy obserwuję (jako
              przyszły lokator) tą budowę.Dla zainteresowanych: www.soletanche.pl
              • Gość: xyz Re: Policja na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:19
                Co do kradzieży to przykre, zwłaszcza że przytrafiło się to firmie, która mogła
                być promyczkiem w tym niezbyt dotychczas pozytywnym obrazie budowy - to chyba
                jakieś fatum. A już liczyłem na same pozytywne wieści.
      • Gość: karina Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.zus.pl 24.08.06, 12:14
        Jeżeli chodzi o plany wobec działek obok to dowiedziałam sie, ze planują tam
        kolejne bloki więc będzie gęsto. A czy ktoś sprawdzał tego dewelopera, jego
        księgi rachunkowe i pozwolenia? Jak to wyglada?
        pozdr
        • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 28.08.06, 12:46
          Wiecie co widząć tą budowę to wcale mi nie wyżgąda, że skączą w następnym roku
          może trzeba się będzie zebrać i póść do Pana PREZESA troszkę mu wyłumaczyć jaki
          jest problem. Co wy na to?
          • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:16
            Hej kolego lub koleżanko xyz to ja - wymysl jakieś inne literki. Myślę,że na
            prezesa szkoda czasu - na razie. Cos tam się dzieje - pewnie, że niezbyt szybko
            jak na pieniądze, które niezależnie od postępu prac każą sobie płacić. Na 31.
            września ma być stan zerowy - wątpię. Tylko co wówczas z kolejną ratą. Umowa
            przecież obowiązuje obie strony. Co Wy na to? A co na to pan prezes? Może wtedy
            przyjdzie czas na spotkanie.
            • Gość: zzz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 31.08.06, 10:36
              witam....bylem zazenowany brakiem postepu i wybralem sie na rozmowe do pana
              prezesa, otorz ponoc jest wszystko w porzadku zakonczyly sie prace podziemne
              zwiazane z garazami i niby teraz maja rosanac pietra ?hmmmmm ... umowa o
              pozwolenie ponoc aktualna ale ja bym to sprawdzil raz jeszcze.prezes mocno
              przekonany ze wszystko w czasie oddadza....

czy ktos sie oreirntuje czy tam nie bedzie aby za glosno ,bo trasa pod
              oknem ,no i te spliny i ta elektrownia ?
              • Gość: stary Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 08:58
                wizytowałem budowę - ścianki szczelinowe zrobione ponoć na 14 m, teraz ryją
                dziurę w ziemi pod parkingi podziemne. Nie wiem tylko, dlaczego nie pracują w
                sobotę. Ponoć sąsiedzi są uciążliwi - może dlatego. Na mój gust jest nieźle
                • Gość: Ja Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 20.09.06, 15:23
                  Co tu taka cisza?
                  • Gość: WB Pare pytan na temat budowy na ul.Włościańskiej 15 IP: *.xdsl.is 24.09.06, 18:49
                    Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania dwu poziomowego na Wloscianskiej.
                    Chetnie bym uslyszal za i przeciw od "mozliwych" sasiadow ktorzy takze zakupili
                    tego typu mieszkania.
                    I do wszystkich sasiadow:
                    Jakie macie ostatnie inforacje dotyczace dat oddania kluczy?
                    Jak daleko (blisko) znajduje sie budynek od trasy i czy bedzie
                    jakies "odgrodzenie" wyciszajace ruch?
                    Na kiedy jest zapowiedziane oddanie stacji metra w poblirzu inwestycji? I w
                    jakiej odleglosci znajduje sie stacja metra od budynku?
                    Czy sa jakies dane na temat czynszu od m2?
                    Dziekuje serdecznie z gory za odpowiedzi.
                    • Gość: iza Re: Pare pytan na temat budowy na ul.Włościańskie IP: 195.42.249.* 25.09.06, 10:18
                      Ja też jeszcze niedawno zastanawialam się nad kupnem dwupoziomowego w tej
                      inwestycji. Jednak nie zdecydowaliśmy się. Główny powód, a zarazem główny
                      minus - trasa. Budynek będzie stal przy samej trasie, bliżej już postawić nie
                      można, bo musiałby stać na chodniku biegnącym wzdłuż trasy... Są tam wprawdzie
                      ekrany, ale one bardziej izloują mieszkania na parterze. Tiry jeżdżą non stop.
                      Ogólnie - im wyżej tym głośniej, a mieszkania dwupoziomowe są na 3/4 piętrze.
                      Inną sprawą, która mnie niepokoiła to ewentualne plany zagospodarowania działek
                      tuż obok tej inwestycji. Obecnie dosłownie dwa metry od placu budowy jest mała
                      działka, a na niej jakaś rudera, dalej niezagospodarowany teren porośnięty
                      krzakami. Może więc być tak, ze przez parę lat po wprowadzeniu na przeciwko
                      okien będzie budowa. Ponieważ działki są małe mogą postawić bloki bardzo
                      ciasno. Ale to oczywiście nie każdemu musi przeszkadzać...
                      Jeśli chodzi o przyszłą stację metra to jest to 10-minutowy spacer. Otwarcie-
                      bodajże początek 2008, aczkolwiek mogę się mylić.
                      Główny plus tej inwestycji, to wg mnie cena. Jak na tą lokalizację
                      niewygórowana.
                      Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji.
                  • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:59
                    Hej
                    Kupilem ostatnio 2 poziomowe mieszkanie na wloscianskiej.Uwazam ze byl to
                    trafny wybór, poniewaz znajomi mieszkajacy w poblizu mowili ze halas jest
                    niewielki, mozna sie przyzwyczaic.Obecnie mieszkam na pradze przy bocznej ulicy
                    a i tak nie spie przy otwartym oknie.Na wloscianskiej przy zamknietym tez nie
                    bedzie slychac.2 poziomowe daje ci poczucie przestrzeni i przypomina mieszkanie
                    w domu.punkt komunikacyjny jest swietny i nie znajdziesz lepszego w tej
                    cenie.Co wiecej nie znajdziesz lepszego nawet chcac doplacic 1 tys za metr
                    gdzie indziej.Wiem co mowie, bo szukalem mieszkania przez 2 miesiace.do centrum
                    jest tyle co z mokotowa.metro planuja oddac pod koniec roku.spacerkiem ok. 10
                    min, ale jak ci sie spieszy to dojdziesz w 5 min.kolejnym atutem jest bliskosc
                    parkow i miejsc zielonych.Duze sklepy w poblizu, wiec nie ma problemu z
                    zakupami.Ale jestem realista i sa oczywiscie minusy.Na 90 procent postawia blok
                    na tej dzialce obok.Takie sa prawa rynku.Ale przejechalem warszawe wzdluz i
                    wszez i zazwyczaj tak jest nawet w drogich apartamentowcach.kolejnym minusem
                    jest niepewny inwestor ktory nie moze pochwalic sie zadnymi innymi inwestycjami
                    w wawie.nie wiadomo wiec ile bedzie opoznienia, a zakladam ze na 99 procent nie
                    wyrobia sie na sierpien przyszlego roku.nie wiadomon jaki tez bedzie standard
                    budynku ani jak bedzie sie prezentowal, a niektorzy juz gania go za
                    stylistyke.czynsz nie wiem jaki bedzie stawiam ze ok 6zl.i to by bylo na
                    tyle.zdecydujcie sami.ja nie zaluje(jeszcze:))
                    pzdr.
                    • Gość: WB Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.xdsl.is 26.09.06, 23:30
                      Dzieki serdeczne za szczera opinie. Ja tez sie zdecydowalem na kupno i dzisiaj
                      podpisalem papiery. Podzielam Twoje zdanie co do plusow na pewno, a jesli
                      chodzi o minusy to zarzekali sie ze bedzie gotowe na czas... oczywiscie umowa
                      daje im mozliwosc trzech miesiecy opoznienia ale ze wzgledu na cene, jestem
                      gotow chwile dlozej poczekac. Mysle ze inwestycja, mieszkanie jest ciekawe, a
                      jesli chodzi o stylistyke to z wizualizacji wyglada przyzwoicie. No ale ja
                      patrze na te plusy bo jestem nowym "lokatorem," faktycznie zobaczymy co bedzie
                      z czasem. Dzieki jeszcze raz za informacje i do uslyszenia.
                      • Gość: Bart Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 02.10.06, 21:12
                        Witam serdecznie.Też razem z moją połową nabyliśmy dwu poziomowe mieszkanie w
                        budynku A. Myślę że żle nie będzie. Obserwuję budowę i myślę że tak żle nie
                        będzie. Wykonywałem stacje zasilajace w gaz dla osiedli Domdevelopment i
                        JWConstrution iwiem że oni też dają ciała a później nadrabiają bo inaczej banki
                        przestaną finansować im transze a to działa na ich szkodę. Więc myślę że będzie
                        dobrze. Pozdrawiam
                        • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:16
                          W tym przypadku wykonawca niczym nie ryzykuje bo umowy są tak skonstruowane, że
                          płatności ponoszą przyszli właściciele bez względu na postępy w budowie - to my
                          finansujemy tę budowę - w moim przypadku już 50% wartości mieszkania. A może
                          ktoś ma inne warunki? Jestem przekonany, że to co zrobiono dotychczas nie jest
                          warte tych 50%. Pozdrawiam.
                          • Gość: sprzedawca Sprzedam kawalerkę IP: *.chello.pl 12.10.06, 14:45
                            Może chce ktoś kupić kawalerke teraz 250 tys lub zamienie na grunt, jak będzie
                            wybudowana sprzedam za 300 tys - prawdziwa okazja. CSK
                            • Gość: 112 Re: Sprzedam kawalerkę IP: 81.15.170.* 12.10.06, 15:52
                              Napiszesz coś więcej o tej kawalerce ile metrów piętro itp.
                              • Gość: CSK Re: Sprzedam kawalerkę IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:43
                                PARTER 30,6
                        • Gość: poziomka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 18.10.06, 22:34
                          ale ale osiedle nie jest finansowane przez bank zaden!!!!!! finansuja z wlasnych
                          srodkow:( wiec nic nie wiadomo .... moga budowac dlugo
                          • Gość: ciekawy Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 19.10.06, 09:02
                            A może ktoś by odpowiedział patrząc na stan zaawansowania budowy i plany czy oni
                            się wyrobią do sierpnia czy to jest termin realny?
      • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 19.10.06, 10:30
        finansują z własnych środków? jesteś pewna?co do trasbudu, mój bank porozumial
        sie z ich bankiem i wyglada na to ze to solidna firma. a jesli chodzi o stan
        budowy to jak najbardziej jest mozliwe wyrobienie sie na sierpien, nie takie
        rzeczy stawia sie w rok. chociaz ja i tak zakladam opoznienie zeby sie nie
        rozczarowac.
        pzdr
        • Gość: KAZIK Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 81.15.170.* 20.10.06, 13:58
          czy ktoś zna adres internetowy TRASBUDU?
        • Gość: poziomka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 21.10.06, 01:18
          owszem mialam kupic tam mieszkanie...ale sprawdzilam ich i niestety nigdy
          wczesniej nic nie budowali czyli mina.... no i szef sie przyznal ze srodkow
          wlasnych to robia a to druga mina:( pytalam sie doradcow a to najgorsza z opcji
          ze nie finansuje ich nikt....Zastanowcie sie !!!!!!!!!!
          • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 17:13
            Jak to nikt ich nie finansuje - przecież wszystko pokrywają przyszli
            mieszkańcy.TRASBUD, co to za firma, co wybudowała - zachwala jakiś "ze" ,że
            niby solidna - skąd takie wieści???? Może jest współwłaścicielem. Na 30.
            września miał być stan zerowy - a tu co? Nadal wielka dziura a na budowie przy
            tak sprzjającej pogodzie - w środku tygodnia - dwóch robotników. Wpłaciliśmy
            już połowę należnych pieniędzy, z procentów można brać niezłe premie, to po cóż
            się spieszyć
            • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 23.10.06, 18:13
              hehe, bez kitu sie usmialem serio.nie jestem wspolwlascicielem:)) a ztym
              bankiem to chodzilo o to ze jak bralem kredyt to pytalem sie co sadza o tym
              trasbudzie. otoz bank ktory obsluguje trasbud powiedzial ze nie mial nigdy
              klopotow z nimi. i tyle.a z tym terminem na sierpien, to po prostu sie nie
              stresuj, i tak pewnie sie spoznia, wiec po co nerwy...
              pzdr
              • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:12
                w takim razie co to za bank - też bym skorzystał z kredytu w banku, który już
                wie z kim ma do czynienia zwłaszcza jeśli ma pozytywną opinię o wykonawcy.
                • Gość: panaque Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sysmex.pl 26.10.06, 11:03
                  właśnie skończyłam rozmowę z wykonawcą. Umowę podpisaliśmy latem tego roku. od
                  tego czasu rzeczywiscie było opóźnienie,ale związane z awarią elektryczną- tak
                  mi powiedziano. Natomiast, pamiętajcie, że najbardziej precyzyjne i
                  najtrudniejsze prace to te podziemne. Parking bedzie trzypoziomowy. Na pewno
                  opóźnią oddanie lokali do użytku, ale łączmy się :), aby zapobiec jakimkolwiek
                  machlojkom. Wybierając to mieszkanie, po długich poszukiwaniach, uznaliśmy tą
                  propozycję za optymalną- takiego mieszkania szukaliśmy, więc z pewnymi obawami
                  (dziś nigdy nic nie wiadomo),ale w pełni świadomi i radośni powalczymy, jesli
                  trzeba. Na razie mój kontakt z wykonawcą jest bardzo pozytywny. Choć jedna
                  informacja mnie zaniepokoiła...dziś usłyszałam, że do końca roku kalendarzowego
                  postawią fundamenty...a to chyba trochę mniej niż w umowie... Mam nadzieję, że
                  niedługo będziemy radosnymi sąsiadami :).pozdrawiam!
                  • Gość: Sąsiadka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.skyline.com.pl 26.10.06, 12:29
                    Moje bieżące informacje to ze nastąpi przesunięcie realziacji budowy na koniec
                    listopada 2007. Nie przewidują informowania wszystkich nabywców o tym fakcie,
                    jak równiez dostosowania wpłat do harmonogarmu.
                    • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.sgh.waw.pl 26.10.06, 13:05
                      witam

kredyt bralem w bp.w sumie to niedobrze ze juz teraz zakladaja opoznienie o 3
                      miechy. spodziewalem sie tego dopiero w przyszlym roku. jednak rzeczywiscie
                      prace podziemne sa najtrudniejsze wiec miejmy nadzieje ze pozniej rusza z
                      kopyta. chyba ze ich snieg zaskoczy:/
                      • Gość: Adam Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 01.11.06, 00:03
                        NIE KUPUJCIE TAM MIESZKANIA, TO ZŁODZIEJE, ŁUDZICIE SIĘ, ŻE JEDNAK TO WYBUDUJĄ
                        W ROZSĄDNYM TERMINIE - LUDZIE - ONI TO BUDUJĄ JUŻ OD 3-4 LAT, POCZYTAJCIE STARE
                        POSTY!!! NIE BRAĆ TEGO! niestety żerują na boomie mieszkaniowym oraz na strachu
                        ludzi przed utratą super okazji, jaką może sie wydawać ta inwestycja...

Ich druga Warszawska inwestycja ma już 2 lata opóźnienia, zastanówcie się czy
                        możecie zaakceptować taki poślizg, no i pytanie czy to tylko będzie poślizg
                        czy może większy wałek?

Całe szczęście prezes spólki z o.o. odpowiedzialnościa odpowiada swoim wlasnym
                        majątkiem, proponuję więc ewentualnie złożyć pozwy do sądu to może zmiękną i
                        zaczną traktować klientów poważnie, ja w każdym razie nie zamierzam jednak
                        kupić tam mieszkania - lepiej dołożyć nawet 2500zł za m2 a mieć mieskzanie niż
                        go nie mieć i płacić raty, pomyślcie o tym...

• Gość: xyz Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 12:57
                          Ja też niestety podchodzę do tematu pesymistycznie, choć niestety podpisałem
                          umowę na mieszkanie. Obawy moje uzasadnia fakt iż na budowie, mimo dotychczas
                          sprzyjającej aury - niewiele się dzieje. Mogły być jakieś nieprzewidziane
                          kłopoty (ponoć elektryka), ale nie widać by komuś zależało by opóźnienie
                          nadrobić. Wolałbym by moje pieniądze pracowały na moje konto, a nie leżały na
                          cudzym. Solidna firma winna aneksem zmienić terminy płatności, a nie czekać na
                          dalsze wpłaty, wzamian nic nie oferując. Teraz nadejdzie zima, śniegi, mrozy i
                          znów będzie pretekst tłumaczący opóźnienie - a przecież zimę mamy co roku. Co o
                          tym myślicie? Może najwyższy czas na jakieś zebranie.
                          • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:23
                            dzis dzwonilem do biura i opoznienie stanu zerowego bedzie 2 mies. czyli na
                            koniec listopada. beda sie starali nadrobic... aneksy do umowy mozna negocjowac
                            osobiscie. zreszta banki nie beda wplacac kolejnych transz nie widzac postepow,
                            wiec chyba beda negocjowac... Budowa na dobra sprawe zaczela sie w tym roku a
                            nie 4 lata temu, a to ze juz wtedy mozna bylo kupowac to nie nowosc. Norma, ze
                            sie teraz sprzedaje nie majac nawet pozwolenia na budowe, oczywiscie taniej, a
                            pozniej czeka rok na rozpoczecie. nie bede mydlil jednak nikomu oczu, nastawmy
                            sie na opoznienia! w biurze nie byli nawet w stanie powiedziec czemu jest to
                            opoznienie, bo awaria pradu to nie wymowka, poniewaz to sprawa sprzed kilku
                            miesiecy... w ostatecznosci rzeczywiscie trzeba sie bedzie chyba spotkac...
                            pzdr
                            • Gość: Adam Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:46
                              Polecam nagłośnic sprawę w mediach, tego na pewno się przestraszą, bo ciężko
                              będzie im cokolwiek w przyszłości sprzedać..
                              • Gość: ze Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 27.11.06, 10:27
                                Hej

Co tu tak cicho? co sie dzieje na budowie bo nie mialem czasu zajechac? wyrobia
                                sie ze stanem 0 do konca tego miesiaca czy kolejne opoznienie?

pzdr
                                • Gość: Sąsiadka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.skyline.com.pl 27.11.06, 13:59
                                  Cicho? Może żeby nie przeszkadząć w pracy budowniczym naszego domu. Teraz
                                  trwaja prace związane z zbrojeniem chyba najniższej kondygnacji garażu. W
                                  piątek widziałam 6 "gruch" z betonem, wiec pewnie też i betonowali podłogę.
                                  Jednak mimo że "coś" się dzieje to nie ma mowy o dotrzymaniu terminu.
        • Gość: p0oziomka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 30.01.07, 23:57
          haaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaa zenada ta cala wloscianska, jak ja sie ciesze ze nie
          utopilam swoich pieniedzy tam ./ buduja od 1,5 roku i nic jeszcze w listopsadzie
          prezes obiecywal mi ze do lutego beda 4 pietra :) i co ???????? guzik ,lipa po
          calosci ,wzieli wasza kase i swietnie nia inwestuja gdzie indziej a wy sobie
          jeszcze sporo poczekacie :)

nie oszukujmy sie to porazka kolejna na rynku developerskim!!!!!!!!!!!!
          • Gość: truskawka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:49
            Głupio Ci że nie zarobiłeś/aś 70% w rok jak ja?? Dam znać za rok jak sie
            mieszka, tylko obiecaj że nie będziesz płakać w domu i myśleć o okazji, której
            się nie wykorzystało. One more thing... nie szukasz sąsiadów, nie wpisuj się...
            pracujesz w pośrenictwie i nazywasz się butnie doradcą?? studiowałeś/aś PR na
            uczelni prywatnej i przyjął Cię jakiś developer?? znajdź sobie inne forum do
            mącenia.. nic tu nie wnosisz. OUT please.
            • Gość: poziomka Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 02.03.07, 23:57
              obawiam sie truskawko ze to ty bedziesz plakac ... i rwac wlosy z glowy
              utopilas kase...i wstyd sie przyznac ? ...wspolczuje .leppiej bierzcie nogi za
              pas...
    • Gość: helpdesk Re: Włościańska 15 Wwa-szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 03.11.06, 12:09
      Witajcie,
      w sierpniu interesowalem sie kupnem mieszkania przy wloscianskiej. mialem
      zarezerwowana kawalerke. jednak do transakcji nie doszlo, gdyz namnozylo sie
      zbyt wiele pytan bez odpowiedzi lub z odpowiedziami dzialajacymi na niekorzysc
      dewelopera.
      mam nadzieje, ze kazdy z was podejmujac sie zakupu mieszkania w tej inwestycji
      rowniez przeanalizowal wszelkie ryzyka.
      nie bylo dla nikogo tajemnicą, ze deweloper nie wybudowal w Warszawie jak dotąd
      nic. Na forum wielokrotnie pojawial sie watek kilkuletniego opoznienia na
      budowie na woli, jak rowniez problemow z pozwoleniem na budowe.
      zapisy umowy tez kazdy zna - terminy platnosci sa wielce niekorzystne dla
      kupujacych.
      a jednak - dewelper nie majac absolutnie zadnej renomy, na karku opoznienia w
      innych inwestycjach, zle skonstruowaną umowe, ogrodzony plac budowy z dziurą w
      ziemi, podczas gdy mial byc juz stan zero - znalazł na obecnym rynku chetnych
      na zakup mieszkan w tej, co tu duzo mówić, wysoce ryzykownej inwestycji.

Mysle, że pora abyście zaczęli interwencje i to nie pojedyńczo, indywidualne
      spotkania z prezesem, lecz żebyście dzialali razem i sprobowali zainteresowac
      zarowno media tym tematem, jak i lokale wladze.

zycze powodzenia.
      • Gość: WB Re: Włościańska 15 IP: 212.180.248.* 06.11.06, 19:12
        A moze napisac list od wszystkich proszacy prezesa o konkretne odpowiedzi. Ja
        wlasnie zalatwiam kredyt ale latwiej by bylo gdyby bylo troche wiecej
        optymizmu. Bylem dzis odwiedzic dziure i mimo wszystko mysle ze bedzie dobrze,
        (mimo ze z opoznieniem) lokalizacja jest extra i metrem jedzie sie z Centrum do
        Pl Wilsona przez 7 minut. Dodajmy 3 do stacji marymont i 5 minut spacerkiem od
        stacji. Nie jest zle. Jesli chodzi o chalas to jest wiele gorszych miejsc. No
        ale milo by bylo gdyby cos zaczelo sie dziac.
        Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
        • Gość: WB Re: Włościańska 15 Dobre Wiadomosci IP: 212.180.248.* 07.11.06, 18:13
          Bylem w OTBS i w Trasbud'zie i rozmawialem z Prezesami, Dyrektorami. Dzis
          dojechala na miejsce budowy stal. Jak narazie wykopanie tego dolu i wylanie
          fundamentow oraz wyciaganie wody (tam jest pare warstw funamentow) zajelo sporo
          czasu ale do Grudnia ma byc stan zero, czyli oczy zaczna nam sie cieszyc bo
          budynki zaczna rosnac a nie tylko sie "korzenic." Generalnie wydaje mi sie ze
          lata troche pochopnych opini i nie jest zle. Wszystko wykonuja i beda (no na
          razie takie mamy zapewnienia) poswiecajac wiele uwagi detalom. Generalnie
          naprawe wyszedlem z tamtad podbudowany i mimo ze trzeba byc realista to nie ma
          co tragizowac na zapas.
          Pozdrawiam i do uslyszenia.
          WB
          • Gość: ze Re: Włościańska 15 Dobre Wiadomosci IP: *.crowley.pl 07.11.06, 22:47
            tez mi sie wydaje ze na razie za wczesnie jeszce na interwencje reporterskie
            itp. popatrzcie co sie dzieje gdzie indziej i nie tragizujcie... pzdr
            • Gość: lila Re: Włościańska 15 Dobre Wiadomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:08
              hej,
              czy ktos wie co sie dzieje na budowie? czy widac jakies postepy?
              • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Dobre Wiadomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:36
                Od dwóch tygodni niestety nikt nic nie pisze, bo nie ma o czym. Inwestycja
                prawie stoi w miejscu. Byłem dwa dni temu i gołym okiem nie widać postępów.
                Chyba nikomu nie zależy by nadgonić zaległości, a pogoda niezwykle sprzyjająca -
                takiej nikt nie mógł przewidzieć, więc w czym problem? Mam porównanie z
                inwestycją na Ursynowie, gdzie planowałem w tym samym czasie zakup mieszkania,
                ale tam jescze czekali na pozwolenie. Teraz tylko pozazdrościć - budowa idzie,
                że aż miło. Tam też grzebali w ziemi, bo garaże dwupoziomowe. Nie znajduję więc
                żadnego usprawiedliwienia. Myślę, że korzystają z naszych pieniędzy w inny
                sposób.
                • Gość: ze Re: Włościańska 15 Dobre Wiadomosci IP: *.crowley.pl 06.12.06, 23:05
                  normalnie, po prostu, najzwyczajniej w swiecie, leca sobie z nami w ch..a.
                  nawet nie sa w stanie wytlumaczyc opoznienia! jak nie wyrobia sie do konca
                  grudnia ze stanem zerowym to wskaznik mojej tolerancji drastycznie spadnie i
                  pomysle o rozmowie z prezesem tego cyrku.
                  • Gość: Marcin Kolberg Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.06, 23:36
                    Witam,

Z tego co mi się wydaje, naszą kasą fiansują inną inwestycję na Woli (dwa lata
                    opóźnienia), tam tak naprawdę nic się nie dzieje, pogoda jak drut od 200 lat a
                    na budowie żywego ducha - musimy się zjednoczyć i iść do Prezesa - spotykamy
                    się w środę 13 grudnia na Chocimskiej przed wejściem o 16:00 trzeba zrobić dym,
                    bo oni zwyczajnie nie mają kasy i ratować to co można bo już chyba
                    wtopliliśmy...
                    • Gość: ze Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:40
                      czemu nie...zapisuje sobie w notesie i postaram sie byc. osoby chetne prosze o
                      wpisywanie sie.
                      pozdrawiam
                      • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:05
                        chętnie dołączę lecz może należałoby uprzedzić prezesa lub wręcz umówić
                        spotkanie, bo może nie będzie z kim rozmawiać - jeśli wszystko jak mówią jest
                        O.K. to na takie spotkanie powinni chętnie przystać i wytłumaczyć, w końcu to
                        nasze pieniądze inwestują. Szkoda czasu jeśli nie będzie kompetentnej osoby -
                        pań z biura mam dość bo mówią co im każą - to tylo pracownice. Dla ciekawości w
                        dzisiejszej Rzeczpospolitej - dodatek nieruchomości nadal figurują do sprzedaży
                        na Włościańskiej 15 mieszkania w cenie .... od 8 do 8,5 tys. za metr z terminem
                        oddania sierpień 2007.
                        • london7 Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! 12.12.06, 10:53
                          wiecie co czytam te maile, słusznie sie niepokoicie opóźnieniem, ale bez
                          paniki. Czasy kiedy jacys "deweloperzy" wiali z kasą minęły. Są tylko mniej lub
                          bardziej solidni, przeciez wiadomo że pozwolenie na budowe maja parę lat.
                          Pokażcie mi budowę w warszawie gdzie nie ma protestow, no chyba że działki sa
                          po 15tys zł za 1 metr od miasta? Dom Development ma po pół roku lub rok
                          opoźnienia w sprzedaży, tylko nikt o tym nie wie, bo zaczynają sprzedaż jak
                          wszystko mają zapięte na ostatni guzik. Na to im pozwala posiadanie kasy
                          (sprzedaja swoje mieszkania od 8 - 10 a na Bruna po 12tys zł za metr). Jak
                          czytam te bzdury że trzeba wiać albo lać to pusty śmiech. To ich pierwsza
                          budowa no i co z tego? A gdzie sie mieli nauczyć? Kupilismy te mieszkania po 5-
                          6 tys zł. Myślicie że okazje dostaje się dziś bez odrobiny ryzyka? Po co tyle
                          krakać.
                          • Gość: michał Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: 212.160.138.* 12.12.06, 11:00
                            Bardzo optymistycznie podchodzisz do tematu, tylko czy nie aby zbyt
                            optymistycznie ?

Z drugiej strony masz rację, póki nie ma opóźnienia to nie ma co się pieklić.
                            Tylko dziwne jest, ze mieszkania można jeszcze kupić i to w sumie za stosunkowo
                            rozsądną cenę (jak na te czasy rzecz jasna).
                            • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:19
                              ludzie, kto wy jesteście? Jakieś wtyki i obrońcy prezesa? Albo śpicie na
                              pieniądzach. Podpiszcie się imieniem i nazwiskiem oraz numerem kupionego
                              mieszkania, byśmy wiedzieli kto był takim optymistą jak okaże się, że prawda
                              jest inna. Jak to nie ma opóźnienia - jest i to widoczne, a poza tym nic się
                              nie dzieje, pomimo dotychczas sprzyjającej aury i ciągłych zapewnień,że
                              wszystko w porządku. Można spotkanie u prezesa jescze trochę odłożyć, ze
                              względu na gorący okres przedświąteczny. W styczniu jednak wrócić do tematu i
                              zrobić spotkanie z protokołem i potwierdzeniem pisemnym Sprzedającego o braku
                              jakichkolwiek problemów. W razie sprawy sądowej liczą się fakty a nie wzajemne
                              ustne zapewnienia.
                              • Gość: xx Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:18
                                Inni deweloperzy biorą kredyty na budowę na własne ryzyko - w tym przypadku
                                ryzyko jest nasze. To, że firma nie ma prktyki w budowaniu nie jest żadnym
                                wytłumaczeniem, chcąc zaistnieć pozytywnie na rynku powinna starać się robić to
                                rzetelnie - tak zyskuje się dobrą opinię na przyszłość.
                                co z tego, że ceny mieszkań idą w górę skoro wpłacone pieniądze mogłyby
                                zarabiać np. na giełdzie a nie finansować nie wiadomo co - bo z pewnością nie
                                naszą budowę.
                                • Gość: Marcin Kolberg Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.06, 21:01
                                  Witam,

Kupiłem mieszkanie A3, mój telefo 600 472 880 mam na imię Marcin, czekam na
                                  kontakt z Wami drodzy sąsiedzi i wspólne wyjście do Prezesa. NIestety dzisiaj
                                  oprócz mnie nie było nikogo.. i niestety uzyskałem tą samą informację, że
                                  kłopoty były przejściowe z związane z uzbrojeniem terenu i wszystko będzie
                                  ok....ale nie bardzo w to wierzę pozdrawiam wszystkich
                                  • Gość: Lelule Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.stat.gov.pl 15.12.06, 12:23
                                    Ja wam tylko powiem, że mieszkam blisko rudnickiego i mam obok budowę i tam
                                    furczyyyyy aż miło, widać, że wykonawca korzysta z pogody jak tylko może,
                                    robotnicy biegają jak w ukropie. Włościańska wygląda przy tym jakby meteor
                                    pierdyknął - dziura w ziemi i ogólny brak ludzi, cisza, spokój ehhh. W takim
                                    tempie to może za 10 lat coś tam stanie. I nie pocieszajcie się, że teraz jak
                                    ktoś z moich poprzedników napisał, że skończyły się czasy, że developer wziął
                                    kasę i się nie wywiązał - pamiętajcie, że w kapitaliźmie jest to normalne, że
                                    niektóre firmy się przewracają... Nie chodzi mi o sianie paniki ale to są Wasze
                                    pieniądze, więc nie dajcie się zbyć tanimi wymówkami i zacznijcie działać.
                                    • Gość: wrr Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: 212.160.172.* 15.12.06, 16:04
                                      jestem tego samego zdania co moj przedmowca, mijają miesiące, na budowie nic
                                      się nie dzieje, wolne mieszkania wciąż są do sprzedania na rynku, na co wy
                                      czekacie? az Prezes powie Wam - drodzy klienci, tak, zamierzamy was oszukac i
                                      przez najblizsze pare lat nie zbudowac tego pieknego bloku ani dwoch przy
                                      Wloscianskiej 15???
                                      nie rozumiem, zapłaciliście po 50% wartosci mieszkania albo i wiecej i nie
                                      rusza Was, że nawet garaż nie jest zbudowany???
                                      • Gość: xyz Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:00
                                        Popieram moich pesymistycznych przedmówców. Byłem na budowie i nic. kręci się
                                        dwóch robotników i udają, że coś robią. Na budowie już czas na zimę, a w
                                        związku z tym na przerwę, mimo że super pogoda krzyżuje plany. Należy
                                        wyegzekwować płatności i korzystać z procentów lub załatać inne zobowiązania.
                                        Przecież powinna być ..... zima.
                    • Gość: sasiad Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.centertel.pl 18.12.06, 21:27
                      w niedziele na budowie postawili zurawia.
                      Moze cos z tego bedzie, albo tylko prezes chcial troche uspokoic nastroje przed
                      swietami
                      • Gość: ze Re: Włościańska 15 Spotkanie u Prezesa_Ważne!!!!! IP: *.crowley.pl 18.12.06, 23:34
                        dziś dwa żurawie podobno stały.jeden na budowie a drugi na zewnątrz.informacje
                        niepotwierdzone-dziewczyna broniewskiego przejeżdżała.
                        • Gość: michal20005 Re: Włościańska 15 IP: *.chello.pl 19.12.06, 21:52
                          Na święta trochę fotek z budowy. Nie jestem przyszłym mieszkańcem tego budynku
                          ale mieszkam w tej okolicy i czasem spoglądem na Waszą budowę. Również
                          interesuję się budownictwem. zdjęcia z budowy
                          mickam.fotosik.pl/albumy/101241.html
                          Życzę Przyszłym Mieszkańcom Wesołych Świąt
                          • Gość: xyz Re: Włościańska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:36
                            Sympatyczny gościu Michale, dziękujemy Ci za zdjęcia i prosimy o następne co
                            jakiś czas. Co do żurawi (dźwigów) to asystują budowie już jakiś czas. Jesteśmy
                            chyba tak żądni dobrych wiadomości, że niewiele potrzeba do szczęścia, choćby
                            troszkę do przodu.
                          • Gość: ze Re: Włościańska 15 IP: *.crowley.pl 19.12.06, 23:24
                            dzięki za fotki.również wesołych świąt zyczę wszystkim.

ps.w sobote nie bylo zurawi, wiec chyba nie asystuja od dłuższego czasu...

pozdrawiam
                            • Gość: michal20005 Re: Włościańska 15 IP: *.chello.pl 21.12.06, 15:14
                              Byłem dzisiaj na spacerze przy budowie. Aktualnie stoi już dźwig-żuraw.
                              Prowadzone są prace z budową podpór pod strop. Następnie wylać strop i w górę.
                              Chyba będą 3 kondygnacje w dół parkingów? Na budowie aktualnie była przerwa bo
                              robotnicy wychodzili z terenu budowy do kontenerów. Naliczyłem około 12-15
                              robotnikow. Bądźcie dobrej myśli.
                              Zapraszam na porcję fotek mickam.fotosik.pl/albumy/101241.html

Pozdrawiam Wszystkich Przyszłych Mieszkańców
                              • Gość: WB Re: Włościańska 15 IP: 217.151.170.* 21.12.06, 16:04
                                Michale bardzo dziekujemy za zdjecia. Jesli bedziesz dalej zdjecia wysylal a
                                ja doczekam sie mieszkania to napewno zaprosze Cie na parapetowke,
                                dzieki ! :)

Mysle ze dobrym pomyslem by bylo dostac jakies konkretne informacje od prezesa
                                bo panie w biurze faktycznie musza robic tylko dobre minki.

Pozdrawiam przyszlych sasiadow i zycze Wesolych swiat!

• Gość: ze Re: Włościańska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 01:02
                                  Witam

dolaczam sie do podziekowan michal.
                                  zycze Wszystkim najlepszego i predkiego zakonczenia budowy

pozdrawiam
                                  • Gość: xyz Re: Włościańska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:53
                                    Drogi Michale od zdjęć. Wlewasz miód w nasze serca - zostaniesz honorowym
                                    przyjacielem przyszłych mieszkańców włościańskiej 15. Wesołych świąt.
                                    • Gość: Travis83 Re: Włościańska 15 IP: *.chello.pl 02.01.07, 11:47
                                      Zauważyłem, że lubicie zdjęcia z budowy, więc postanowiłem zrobić kilka dla
                                      was. Może się ucieszycie.