Dodaj do ulubionych

Cokolwiek o SBM Merkury?????????

IP: 195.205.229.* 18.02.03, 14:34
Obserwuj wątek
    • Gość: ekke Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 17:26
      a co chcialabys wiedziec?
      moge tylko polecic...
      • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 19.02.03, 07:27
        Dziękuję za odpowiedź. Chciałabym wiedzieć, czy jest to wiarygodna
        spółdzielnia? Czy nie ma problemów z terminami oddawania mieszkań i później
        podczas użytkowania?
        • Gość: ekke Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: *.acn.waw.pl 19.02.03, 08:49
          Gość portalu: edytka napisał(a):

> Dziękuję za odpowiedź. Chciałabym wiedzieć, czy jest to wiarygodna
          > spółdzielnia? Czy nie ma problemów z terminami oddawania mieszkań i później
          > podczas użytkowania?

spoldzielnia jest bardzo przyzwoita,
          mieszkanie odebralam w terminie zapisanym w umowie,
          opoznilo sie podpisania aktu notarialnego, tzn. odbylo sie po 6 miesiacach,
          a spoldzielnia czesc kosztow zwiazanych z podpisaniem aktu wziela na siebie.

nie bylo problemow z przesuwaniem terminow platnosci, a nawet z odebraniem od
          nich nadplaconych pieniedzy z ksiazeczki mieszkaniowej - pieniadze oddali przed
          rozliczeniem ostatecznym - na moja prosbe
          bez klopotu mozna bylo wprowadzac zmiany - bez dodatkowych oplat

oplaty za uzytkowanie sa tez chyba nie wygorowane
          • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 19.02.03, 09:04
            Czy w rozliczeniu ostatecznym nie było żadnych niespodzianek? Wiesz,
            nasłuchałam się różnych ludzi. Czasem okazuje się, że trzeba np. dopłacać, bo
            mieszkanie ma większy metraż i temu podobne rzeczy.
            • kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? 19.02.03, 19:11

> Czy w rozliczeniu ostatecznym nie było żadnych niespodzianek? Wiesz,
              > nasłuchałam się różnych ludzi. Czasem okazuje się, że trzeba np. dopłacać, bo
              > mieszkanie ma większy metraż i temu podobne rzeczy.

prawde mowiac moje mieszkanie okazalo sie wieksze o niecaly metr2,
              ale nie stanowilo to dla mnie problemu,
              cena za m2 na koniec byla taka jak w umowie.

cos jeszcze?
              • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 20.02.03, 10:53
                to chyba wiem już dość dużo - dziękuję
                zerknę jeszcze tylko do księgi wieczystej gruntu, na wyniki finansowe SBM i
                statut i regulamin i wio
                • kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? 20.02.03, 15:18

> to chyba wiem już dość dużo - dziękuję
                  > zerknę jeszcze tylko do księgi wieczystej gruntu, na wyniki finansowe SBM i
                  > statut i regulamin i wio

a gdzie zamierzasz kupic mieszkanie? ...jesli mozna wiedziec?
                  • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 20.02.03, 15:23
                    Relaksowa I, na Dembego
                    Co myślisz o tej lokalizacji? Chyba całkiem ok?
                  • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 20.02.03, 15:34
                    jest tylko mały ból, mieszkanie będę miała na parterze, bo tylko przy parterach
                    nie ma obowiązku kupowania miejsc parkingowych i metr jest tańszy parę groszy
                    • kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? 20.02.03, 17:59

> jest tylko mały ból, mieszkanie będę miała na parterze, bo tylko przy
                      parterach
                      >
                      > nie ma obowiązku kupowania miejsc parkingowych i metr jest tańszy parę groszy

witaj sasiadko,
                      lokalizacja jest idealna, bo nie dochodzi szum od strony ken i wawozowej
                      a co do parteru ja np. nie narzekam - piekny widok na patio,
                      przy tym nowym budynku tez pewnie bedzie zielono, mimo ze jest 1.
                      • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 21.02.03, 08:05
                        troszkę mnie pocieszyłaś z tym parterem
                        tylko, że Ty masz okna na patio, to nie musisz się martwic
                        ja troszkę obawiam się o to, że nie będę mogła nic na balkonie zostawić na noc
                        (chociażby prania), mimo, że będzie ogrodzenie, ochrona podobno...
                        a może się mylę
                        co sądzisz o tej lokalizacji jeśli chodzi o bezpieczeństwo, włamania, itp.?
                        czy Merkury nie będzie miał nic przeciwko żaluzjom antywłamaniowym?
                        • kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? 21.02.03, 17:22

> troszkę mnie pocieszyłaś z tym parterem
                          > tylko, że Ty masz okna na patio, to nie musisz się martwic
                          > ja troszkę obawiam się o to, że nie będę mogła nic na balkonie zostawić na
                          noc
                          > (chociażby prania), mimo, że będzie ogrodzenie, ochrona podobno...
                          > a może się mylę
                          > co sądzisz o tej lokalizacji jeśli chodzi o bezpieczeństwo, włamania, itp.?
                          > czy Merkury nie będzie miał nic przeciwko żaluzjom antywłamaniowym?

co do wlaman - nie wiem, na razie nic mi sie nie przytrafilo,
                          i nie interesowalam sie tym problemem, nie pytalam tez nikogo.

co do zaluzji - u mnie ktos na parterze sobie takie zainstalowal,
                          czy spoldzielnia miala w tej kwestii cos do powiedzenia - nie sadze,
                          oni raczej chca isc na reke we wszystkim.

np. u nas wymyslili, ze do nawiewow wentylacyjnych wloza takie "mechanizmy",
                          zeby mozna bylo ustawiac nawiew w mieszkaniu, a nie na klatce.
                          no i wlasnie ostatnio to u nas instalowali, gdyby sami nie wyszli z ta sprawa,
                          to nawet nie wiedzialabym, ze z tym nawiewem mozna cos robic...
                          • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 22.02.03, 11:28
                            jak długo już tam mieszkasz?
                            nie znasz może kondycji finansowej spółdzielni (moze na walnych coś o tym
                            wspominali)?
                            jestem już praktycznie zdecydowana, tylko troszkę się obawiam o tę spółdzielnię
                            (teraz taki dołek gosp., że nic nie wiadomo)
                            ciekawa jestem, dlaczego na tym forum jest tak mało komentarzy na jej temat (to
                            dobrze, czy źle, a może zmowa milczenia???)
                            • kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? 22.02.03, 17:59

> jak długo już tam mieszkasz?

mieszkam od lipca ubieglego roku

> nie znasz może kondycji finansowej spółdzielni (moze na walnych coś o tym
                              > wspominali)?

dokladnie nie znam, ...podobno nie maja problemow
                              ten nowy blok juz prawie stoi, nie ma sie wiec chyba o co obawiac,
                              ale sprawdz ksiege wieczysta dzialki,
                              mowili jakis czas temu - przed rozpoczeciem budowy nowego budynku, ze jezeli
                              nie znajda chetnych "inwestorow", to sprzedadza te dzialke.

> jestem już praktycznie zdecydowana, tylko troszkę się obawiam o tę
                              spółdzielnię
                              >
                              > (teraz taki dołek gosp., że nic nie wiadomo)
                              > ciekawa jestem, dlaczego na tym forum jest tak mało komentarzy na jej temat
                              (to
                              >
                              > dobrze, czy źle, a może zmowa milczenia???)

gdy ja pytalam o te spoldzielnie, odezwala sie 1 osoba, ktora byla zadowolona
                              ponadto nie znalazlam na ich temat zlego slowa
                              a z tego, co obserwuje, najwiecej pisze sie o tych, ktorzy sie nie wywiazuja ze
                              zobowiazan.
                              a moze rzeczywiscie zmowa milczenia, zeby nie bylo duzej konkurencji...
                              w moim bloku sa osoby, ktore kupily juz kolejne mieszkania w tej spoldzielni
                              ale moze idz i popytaj ludzi, ktorzy mieszkaja w innych lokalizacjach?

• Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 12.03.03, 07:48
                                Witam
                                Mam jeszcze jedno pytanko
                                Doszedł mnie słuch, że ktoś, kto kupił mieszkanie w Merkurym, zdziwił się
                                bardzo przy ostatecznym rozliczeniu. Podobno musiał sporo dopłacić. Czy tak
                                było też w Twoim przypadku? Może się orientujesz, jak to wyglądało u innych
                                członków.
                              • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 13.03.03, 07:46
                                Dopłaty przy rozliczeniu ostatecznym, to jedna rzecz, o którą chciałabym
                                zapytać. Druga, to czynsz za mieszkanie 2 pokojowe z piwnicą (bez garażu). Jak
                                go szacujesz?
                              • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 13.03.03, 11:17
                                Boję się o to ostateczne rozliczenie, bo spółdzielnia ma kredyt w euro, a jak
                                wiesz euro strasznie poszło w górę. Czy różnice kursowe przełożą się na
                                ostateczny koszt? Jak uważasz?
                              • Gość: edytka Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: 195.205.229.* 14.03.03, 09:11
                                kaa1, żyjesz jeszcze? :-)
                                • Gość: kaa1 Re: Cokolwiek o SBM Merkury????????? IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 23:01

> kaa1, żyjesz jeszcze? :-)

żyję Edytko...
                                  co tam u Ciebie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka