Dodaj do ulubionych

Pirelli Pekao na Okopowej (nowe)

29.09.06, 14:44
Nie wiem czy zwrociliscie uwage, ze budynek do ktorego przylega (w sensie doslownym, bo po
prostu okno w okno) to dawny hotel robotniczy budynek bez balkonow, te 2 budynki to najgorsza
menelownia na Woli, porownywalny chyba tylko z Praga. Mieszkalem na rogu Esperanto od urodzenia
przez 20 lat i zanm takie historie ze naprawde dziwie sie ludziom ktorzy beda tam mieszkac. Za
moich czasow w tym budynku byly 3 samobojstwa, wyrzucone babcie z okna, druga zepchneito ze
schodow, z ostatniego pietra wyskoczyla ciezarna, do tej pory pamietam kawalki mozgu na chodniku
pod klatka... A dzieci tych meneli chodzily ze mna do podstawowki 222, kolesie spod ciemnej
gwiazdy brrrr... Traumatyczne wspomnienia. Pamietam tez jak kiedys prowadzili jakies wykopki czy
badania na terenie gdzie stawiany jest budynek apartamentowca. Pamietam odkopane piwnice,
ludzkie szczatki... Z okien bedziecie mieli wspanialy widok na Cmentarz a generalnie caly Muranow
to dawne getto, ziemia przesiaknieta krwia i cierpieniem ludzi, i to sie czuje, wyjatkowa fatalna
atmosfera. Moze jeszcze przypomne ze na terenie klifu miescily sie jeszcze 12 lat temu Zaklady
Wkleslodrukowe, kompleks drukarni, cala gleba jest tam skazona olowiem i metalami ciezkimi.
Dziwie sie ludziom ktorzy laduje sie w takie miejsce za taka kase. Ale pewnie o tym niei wiedza.
Obserwuj wątek
    • ben333 Re: Pirelli Pekao na Okopowej (nowe) 29.09.06, 15:13
      No co ty serio???? A zwóróciłeś również swoją uwage na ten niezaprzeczalny
      fakt, że kiedyś tu było morze?
      • kruder76 Re: Pirelli Pekao na Okopowej (nowe) 29.09.06, 15:39
        ben333 napisał:

> No co ty serio???? A zwóróciłeś również swoją uwage na ten niezaprzeczalny
        > fakt, że kiedyś tu było morze?

A potem puszcza, gdzie niedźwiedzie biegały. Mówię wam - w życiu bym tam nie
        zamieszkał!
    • Gość: pete Re: Pirelli Pekao na Okopowej (nowe) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:36
      Do prayboy.
      Ja to jestem zadowolony , babcia zostawiła mi takie mieszkanko na Woli ,
      sąsiedztwo również można powiedzieć elitarne , robią sobie kibel z każdej
      klatki i śmietnika gdzie mogą wejść . Jeszcze 2 lata temu nie mogłem tego
      sprzedać za 3000 teraz poszło za 6000 (/m2). A to wszystko dzięki między innymi
      inwestorom z Okopowej.Znajomi niedawno kupili w Berlinie za takie pieniądze
      piękne mieszkanie.
      • Gość: trader Re: Pirelli Pekao na Okopowej (nowe) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:46
        ej, no u mnie na ulicy [Praga Pld] kogos zastrzelili, na podworku byla dziupla, a w piwnicy znalezli martwego goscia. Ale mieszka sie calkiem spoko, a z tego co obserwuje, to ludzie placa 6 kola za m2 z pocalowaniem reki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka