Dodaj do ulubionych

Pruszków - Osiedle przy Pałacu

17.01.07, 14:49
Świetna lokalizacja
Świetna architektura
Świetna cena (od 4800 brutto)

www.longbridge.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:09
      czyżby tereny dawnego Porcelitu? Wszystko pięknie, tylko dlaczego osiedle
      zamknięte? W samym centrum miasta???
      • Gość: madi105 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 213.76.146.* 10.10.07, 10:29
        witam.
        interesuje mnie cena mieszkań na tym osiedlu, nie moge sie dodzwonic
        • Gość: ania Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:51
          Dzwon pod 608 51 22 23
          Jak sie dodzwonisz daj znac ile teraz kosztuje m2
          • Gość: madi105 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 213.76.146.* 10.10.07, 15:50
            cena mieszkań w I etapie budynek od A do C 6500ZŁ M2
            cena budynku D od 7000 m2 do 7600 m2

pozdrawiam
            • Gość: qwerty Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.ptim.net.pl 10.10.07, 21:24
              widziałem już w prasie ogłoszenie o rozpoczęciu sprzdaży 2 etapu z
              nowymi wizualizacjami - ciekawe jakie tam ceny?
            • Gość: anita Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 07:31
              To jeszcze sa wolne miejsca w budynku A i C?
              Fajnie mieli Ci co kupili w pierwszych 2 tyg sprzedazy,zimą.
              MOj znajomy kupil na 3 pietrze fajne mieszkanko z widokiem na
              Palacyk a cena juz z Vatem cos ok 5.100zl/m2. To to sie rozumie.
              Za 7.600zl to sie nie oplaca! To chora cena.
              Jeszcze na dodatek budynek D jest wysoki i najmniej atrakcyjny.
              Reszta osiedla tez ma byc juz wyzsza. Sympatyczniej i milej sie
              mieszka w mniejszych (A,B) C bedzie kolo zjazdu do garazy wiec nie
              wymieniam

To paradoks,ale nasympatyczniejsze mieszkania (bud A i B) sprzedali
              najtaniej ;)
              Z drugiej strony developer sie ladnie zachowal. Podobno byly jakies
              listy spoleczne. Wszyscy z tej listy kupili taniej.

Ja dostalam oferte od EBB (tez bylam zapisana z pol roku wczesniej u
              Pani w kajeciku) ale mniej korzystna, na to osiedle kolo PKP. W
              Promocji cena m2 mieszkanka ktore mnie interesowalo to 6000zl/m2 z
              Vat
              Standard nizszy niz w Osiedlu pod Palacem i lolalizacja gorsza
              • Gość: dorn Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:50
                Tak wszystko jest ok tylko nalezy dodac ze ceny mieszkan wzrastaly
                wraz z wysokoscia piętra "im wyzej tym drozej".Ja osobiscie mialem
                rezerwacje na ostatnim pietrze w budynku B.Lecz zrezygnowalem na
                rzecz budujacego kawalek dalej EDBUDU roznica wynosila ok 35 000tys
                na jego korzysc wiec ta kwota mnie przekonala.A ze bede mial
                mniejszy balkon i troche gorszy standart coz.Longbridge kazal sobie
                zaplacic sowicie za balkony!
                • Gość: anula Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:38
                  Nie wszystkie balkony byly duze w Longbridge i za 3 pietro bylo
                  lekko ponad 5 tys/m2,ale tylko na poczatku.
                  Nie obawiasz sie jakosci Edbudu?
                  • Gość: qwerty Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.icm.edu.pl 12.10.07, 09:00
                    jakie ceny w 2 etapie?
                    • Gość: zalosne Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 88.220.50.* 12.10.07, 09:57
                      qwerty, umiesz czytac?
                      na dole jest napisane:

cena mieszkań w I etapie budynek od A do C 6500ZŁ M2
                      cena budynku D od 7000 m2 do 7600 m2
                      • Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 194.246.124.* 12.10.07, 11:08
                        a ty chyba mylisz cyfry - jedynkę z dwójką ...
                        • Gość: dorn Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:21
                          Czy mam watpliwosci ? Jak kazdy chyba ma m pewne obawy ale nie
                          slyszalem aby Edbud spartaczyl jakies osiedle np.jak multi hekk w
                          Piasecznie.A swoja droga jaka masz gwarancje ze na waszym osiedlu
                          wykonawca nawet tak znany nie spartaczy czegos? ;(
                          pozdr.
                        • Gość: dorn Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:21
                          Czy mam watpliwosci ? Jak kazdy chyba ma m pewne obawy ale nie
                          slyszalem aby Edbud spartaczyl jakies osiedle np.jak multi hekk w
                          Piasecznie.A swoja droga jaka masz gwarancje ze na waszym osiedlu
                          wykonawca nawet tak znany nie spartaczy czegos? ;(
                          pozdr.
                          • Gość: marek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 09:11
                            STRABAG to jedna z najlepszych firm budowlanych na naszym rynku.
                            Obawa jest jesli chodzi o partactwo ale mysle ze znikoma. Zreszta
                            wystarczy spojrzec na budowe, wyglada niezwykle profesjonalnie.
                            Np budowa osiedla developera Kastel przy WKD tragedia
                            Developer jest slowny, swietnie sie z nim wspolpracuje, mozna
                            podpisywac umowy w formie aktu not., nie podniosl cen mieszkan mimo
                            wzrostu cen mat.budowl.
                            Osiedle ma byc o wysokim standardzie, elitarne. Swietnie
                            zlokalizowane z zabytkowym Palacykiem i starodrzewem. Zobaczymy jak
                            bedzie...
                            Ja jestem dobrej mysli.
                            • Gość: ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 17:57
                              Piszesz,ze mozna podpisywac umowy w formie aktu notarialnego.A jest
                              ktos kto taka umowe podpisal ?Cos mi sie wydaje,ze nie.
                              • Gość: (L) Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:10
                                dodzwonic sie do Longbridge jest niesamowicie ciezko. Wam tez?
                                • Gość: kindżu Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 217.17.47.* 16.10.07, 22:16
                                  pozdrawiam
                                  tak dodzwonic się tam zawsze bylo ciężko.
                                  Ja też nie słyszałem żeby ktoś podpisał umowę w formie aktu
                                  notarialnego!?.A myślę że wiele osob tego chce.Czy warto ??
                                  wystarczy wpisać w wyszukiwarkę google zdanie np. umowa przedwstepna
                                  w formie aktu notarialnego i poczytać.Jesli komus sie niechce to
                                  wszyscy na okolo trabią ,żę tak i nie szkoda tych paru groszy na
                                  notariusza jeśli kupuję sie mieszaknie za 450-500,000 prawda?
                                  Dlaczego deweloper nie podpisuje z nami umów formie aktu,przecierz
                                  obiecał to w umowie!!!!
                                  I kochani jak czytacie czyjeś wypowiedzi to spójżcie tez na adres IP
                                  z jakiego pisze ten ktoś i ja np.olewam to co pisze ten ktoś co
                                  najpierw pisze jako x za chwile jako y ,a wrzeczywistości pisze z
                                  jednego komputera .KTO Jest z apodpisaniem umowy w formie aktu ? ja
                                  tak a wy????

• ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 17.10.07, 11:01
                                    Ja tez jestem za, tylko LongBridge zupelnie nas olal jezeli chodzi o
                                    sprawe podpisywania umow w formie aktu.
                                    • Gość: darek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:57
                                      II etap ruszyl
                                      • Gość: madzia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 88.220.50.* 18.10.07, 11:26
                                        Konkurenci Longbridge w Pruszkowie krzycza ok 6200-6900zl za m2
                                        Tu podobno II etap 7500zl

Przesada!!!!!!!!!!!!
                                        • magister11 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 18.10.07, 12:08
                                          nie chcę nikogo przesadnie martwić, ale na dniach rusza w pobliżu
                                          zupełnie nowa inwestycja - ceny ok. 7.200/m2 brutto
                                          • Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 194.246.124.* 18.10.07, 13:23
                                            zdradź gdzie ..... kto buduje ????
                                            • Gość: zosia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 88.220.50.* 18.10.07, 14:00
                                              gdzie? 7200zl?
                                              Hirny? Oni sa tansi,dzwonilam
                                              • magister11 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 18.10.07, 14:55
                                                macie w pruszku szeroki wybór mieszkań po 6000- 6500 poco wam za
                                                ponad 7?
                                                • Gość: zosia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 21:13
                                                  magister! a wal sie na cyc
                                                  • magister11 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 18.10.07, 22:29
                                                    Gość portalu: zosia napisał(a):

> magister! a wal sie na cyc

chyba źle się zrozumieliśmy...ale skoro tak mówisz to...też się
                                                    wal !! :-)

(cokolwiek to w Twoim języku znaczy)
                                                  • Gość: swat Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 10:07
                                                    magister11 i zoska wlacie sie razem tymi cycami ;)
                                                  • Gość: zosia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:18
                                                    swat a powalisz sie z nami cycami?
                                                  • Gość: pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 18:28
                                                    Jak jest taki poziom ludzi, którzy kupują mieszkanie w Longbridge- to naprawdę
                                                    wspólczuję...
                                                  • Gość: zosia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 19:39
                                                    magister to miejscowy nieudacznik, bez obaw. Nie stac go na
                                                    mieszkanie w Longbridge
                                                  • Gość: ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 11:51
                                                    Ja tez juz sobie wspolczuje jak czytam te wpisy.Mam nadzieje,ze nie
                                                    bede miala takich sasiadow w klatce.
                                                  • magister11 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 21.10.07, 12:18

> magister to miejscowy nieudacznik, bez obaw. Nie stac go na
                                                    > mieszkanie w Longbridge

Wręcz przeciwnie! :-)

A co do Twojego poziomu, to jest to właśnie typowy poziom szczurków
                                                    ze wsi przyjeżdżających do stolycy. Pogratuluj ode mnie rodzicom za
                                                    to jak Cię wychowali w kwestii odnoszenia się do innych ludzi. :-)
                                                  • Gość: swat Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 17:06
                                                    zoska pewnie podaj tylko miejsce i godzine a przybede napewno :)
                                                  • Gość: zigi Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 77.113.67.* 24.10.07, 11:27
                                                    ma ktos najnowsze foty z budowy osiedla?
                                                  • Gość: Czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:21
                                                    Jutro powinny być na eNieruchomosci.pl :)
                                                  • Gość: zigi Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: 77.113.28.* 25.10.07, 10:50
                                                    czarneslonce, ty tez zakupiles tam mieszkanko?

Mam jeszcze do Was pytanie, dlaczego nie ma konstruktywnej, ciekawej
                                                    rozmowy. Nic Was tu nie nurtuje? Niczego sie nie obawiacie?
                                                  • czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 25.10.07, 11:55
                                                    Nie, nie kupiłem tam mieszkania.
                                                    Zajmuję się tą inwestycją z racji tego, co robię zawodowo.
                                                    A co to jest, to na priv, gdyby ktoś chciał wiedzieć:)
                                                  • Gość: obserwator Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.chello.pl 14.11.10, 21:21
                                                    niestety developer nie jest skłonny do żadnych negocjacji cenowych ....
                                                  • Gość: x Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 09:14
                                                    I trzeba się liczyć że powstanie więcej budynków niż planowano, będzie małe piekiełko.
                                                  • Gość: Lucas Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.home.aster.pl 06.11.12, 10:27
                                                    Nie zgadzam się ! Widocznie negocjować trzeba umieć :) mi Developer ładnie zszedł z ceny, także zachęcam do "targowania" :)
                                                  • Gość: jaaa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 20:50
                                                    W pełni się z Tobą zgadzam! Ja tez uważam, że przy odpowiednim podejściu mozan fajną cenę wynegocjowac, tym bardziej, że ,muszę przyznać osoby z biura sprzedazy są wyrozumiałe i ugodowe i...cierpliwe! Żeden moj mail i telefon nie pozostał bez odpowiedzi. No ale wiadomo, rynek jest cięzki, musza dbac o klienta.
                                                  • Gość: ? Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 195.116.31.* 18.08.09, 11:52
                                                    Jak Wam sie mieszka na tym Osiedlu? Wrazenie robi...
                                                  • Gość: czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 217.153.117.* 21.08.09, 12:46
                                                    Czy pani Agnieszka Litwińska w dalszym ciągu pracuje w LongBridge?
                                                  • Gość: ;) Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 94.75.112.* 25.08.09, 18:32
                                                    A kto to? Taka ladna Pani pracuje tam w Biurze przy Osiedlu.
                                                    Ta nizsza czarna...
                                                    ;)
                                                  • Gość: czarne Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 217.153.117.* 25.08.09, 20:25
                                                    Czy ładna czy nie - nie ma znaczenia w tym przypadku.
                                                    Pani Agnieszka byłą (albo jest nadal - i tego właśnie chcę się dowiedzieć)
                                                    kierownikiem marketingu i sprzedaży. I przydałoby mi się dowiedzieć, czy dalej
                                                    jest, czy też już nie:)
                                                  • Gość: anna Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 195.116.31.* 26.08.09, 09:50
                                                    a po co ci to info z Pania Agnieszka?
                                                    Pani Ela widze ze dalej pracuje i ma mieszkanie w budynku A
                                                    A dzis rano widzialam jak jakas męta odlewala sie kolo tego sklepu
                                                    spozywczego w budynku A.

GDZIE JEST OCHRONA????
                                                  • czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie 26.08.09, 18:38
                                                    Gość portalu: anna napisał(a):

> a po co ci to info z Pania Agnieszka?
                                                    Oj kurcze... po co, po co;PPP
                                                    Biznes;)))
                                                    No to wie ktoś, czy nie?;))

> Pani Ela widze ze dalej pracuje i ma mieszkanie w budynku A
                                                    > A dzis rano widzialam jak jakas męta odlewala sie kolo tego sklepu
                                                    > spozywczego w budynku A.
                                                    To chyba dobrze, że koło, a nie w środku;DDD

• Gość: ewa bud. D Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 195.116.31.* 01.09.09, 13:56
                                                    Podobno juz podpisuja akty not...
                                                    Ktos podpisal?
                                                  • Gość: Ania Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 18:54
                                                    Ja podpisałam, ale na osiedlu obok.
                                                  • ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie 02.09.09, 21:44
                                                    Ja podpisałam dzisiaj.
                                                  • Gość: ewa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 195.116.31.* 03.09.09, 10:05
                                                    serio podpisalas? A jaki koszt jest aktu notarialnego od lokalu o
                                                    wartosci 400 000 tak na oko?
                                                  • Gość: ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 20:41
                                                    Tak serio!Moim zdaniem drogo.Ja za ok. 200 tys zaplacilam ponand
                                                    2600 zl i ciekawostka jest taka,ze sa akty tylko na mieszkania i
                                                    komorki, akty na miejsca postojowe beda oddzielne w pozniejszym
                                                    terminie.
                                                  • Gość: galy Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: *.chello.pl 05.09.09, 07:55
                                                    zalezy jakie oko wielkie czy male
                                                  • Gość: Tomek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-opinie IP: 83.238.13.* 07.09.09, 11:18
                                                    Ewa za mieszkanie o wart. 400 000zł taksa notariusza: 2370zł +VAT,
                                                    wypisy - 5szt x 12str x 6zł/str +VAT = 439,20zł no i opłaty sądowe
                                                    360zł. Czyli w sumie 3690,60zł minus rabat notariusza;)
                                                  • radoslavvv Re: Pruszków - akty 16.09.09, 09:50
                                                    Podpisal ktos jeszcze akt notarialny?
                                                  • Gość: ja Re: Pruszków - akty IP: *.pruszkow.mm.pl 17.09.09, 20:04
                                                    radoslavvv napisał:

> Podpisal ktos jeszcze akt notarialny?

tak
                                                  • Gość: dfh Re: Pruszków - akty IP: *.ptim.net.pl 17.09.09, 21:58
                                                    i gdzie ten 2 etap?!
                                                  • Gość: aaa Re: Pruszków - akty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 12:50
                                                    Na wiosne. Nie wiadomo tylko którego roku.
                                                  • Gość: gość Re: Pruszków - akty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.09, 00:22
                                                    Czy wybraliście jako wspólnota zarządcę Waszej nieruchomości? Jeśli
                                                    tak, to co to jest za firma?
                                                  • Gość: (L) Re: Pruszków - akty IP: 195.116.31.* 05.10.09, 14:00
                                                    Nie mamy jeszcze wspolnoty, czekamy az wszyscy podpisza akty
                                                    obecnie jest jakas firma narzucona przez Developera. Nazwy nie
                                                    pamietam...
                                                    A dlaczego pytasz?
                                                  • Gość: xl Re: Pruszków - akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 22:00
                                                    Wspólnota zawiązuje się z chwilą podpisania pierwszego aktu.
                                                  • Gość: Ewa Re: Pruszków - akty IP: 195.116.31.* 06.10.09, 09:18
                                                    oficjalnie zebrania nie bylo wiec sie nic nie zawiazało
                                                    ;)
                                                  • Gość: xl Re: Pruszków - akty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 14:10
                                                    Nie musi być zebrania - może być jeden właściciel i deweloper który posiada nie
                                                    sprzedane lokale.
                                                    www.rp.pl/artykul/69906.html
                                                  • Gość: do dziela Re: Pruszków - akty IP: 94.75.114.* 06.10.09, 18:43
                                                    to teraz trzeba zebrac czlonkow i wy...obecnego zarzadce bo czynsze
                                                    dosc sporych rozmiarow...!!!
                                                  • skancar1 Re: Pruszków - akty 08.10.09, 15:20
                                                    a skąd wiesz, że jak przyjdzie nowa firma zarządzająca to będzie
                                                    taniej ???
                                                  • Gość: do dziela Re: Pruszków - akty IP: 94.75.114.* 08.10.09, 19:05
                                                    wiem bo mam porowanie u znajomych w Pruszkowie czy wwie u placimy
                                                    duzo wiecej!
                                                  • skancar1 Re: Pruszków - akty 09.10.09, 10:35
                                                    Witam,

nie można porównywać w ten sposób zaliczek, że tu czy tam jest
                                                    taniej. Przeciez na wysokość zaliczki wpływ ma wiele czynników
                                                    uwarunkowanych konkretną inwestycją np: czy jest ochrona, ilość wind
                                                    do konserwacji, ilość bram garażowych do konserwacji, czy jest
                                                    kotłownia czy miejski węzeł cieplny, etc.
                                                    I co najważniejsze jak duża jest inwestycja (ile mieszkań) bo im
                                                    więcej mieszkań do partycypowania w kosztach tym mniejsze mogą być
                                                    zaliczki,

pozdrawiam
                                                  • Gość: zania Re: Pruszków - akty IP: 195.116.31.* 12.10.09, 11:03
                                                    U moich znajomych w Pruszkowie-Malichy 74m2 maly blok na 4 rodziny,
                                                    ogrzewanie miejskie, brak windy, brak ochrony, sa garaze podziemne i
                                                    placa 300zl u nas za 82m2 580zl !!!
                                                  • Gość: Izabela Re: Pruszków - akty IP: *.home.aster.pl 20.09.12, 12:26
                                                    Tak, ja podpisałam akt notarialny, wszystko jest jak należy :)
                                                  • arisa75 Życzliwi sąsiedzi ???? 27.10.09, 22:44
                                                    Bardzo dziękuję sąsiadowi, który o siódmej rano zgłasza do straży miejskiej "niewłaściwie" zaparkowany samochód. Może wypadałoby wcześniej zwrócić uwagę, że zaparkowane auto bardzo przeszkadza.
                                                  • Gość: Sammuel Re: Życzliwi sąsiedzi ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 23:39
                                                    Czy samochód był zaparkowany na psiej kupie ?
                                                  • Gość: xxl Re: Życzliwi sąsiedzi ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 08:39
                                                    W garażu podziemnym? jak oni tam weszli, to łobuzy.
                                                  • Gość: enek Re: Życzliwi sąsiedzi ???? IP: 195.116.31.* 28.10.09, 14:22
                                                    Bravo

JA bym co 5 minut dzwonil. Kretyni parkuja wszedzie, na trawnikach,
                                                    pod zakazem, bezposrednio przed wjazdem na osiedle...
                                                    Sam bede dzwonil jak tylko zobacze tak zaparkowane auto

• Gość: andrew Re: Życzliwi sąsiedzi ???? IP: 94.75.114.* 15.11.09, 21:11
                                                    Ostatnio koles jakis notorycznie zastawia wjazd na Osiedle. Porazka
                                                    Trzeba dzwonic!!!
                                                  • Gość: rado Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 17.11.09, 13:43
                                                    Czytaliscie w najnowszym WPR o Pałacyku?
                                                    Tez sie nie moge doczekac jego renowacji...
                                                    Ale w tych czasach Developer pewnie bedzie sie migal az sie zawali
                                                    ;(

www.gazetawpr.pl/BoxInfoPositions/1471//all/Osiedle-Przy-Palacu-Bez-Palacu!.html
                                                  • Gość: ada Re: Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 04.12.09, 09:07
                                                    Czy ktos zna wlasciciela lokalu nr 16 na Osiedlu przy Palacu?
                                                    Robotnicy tam pracujacy to jakis koszmar.
                                                    Glosno odkrecana muzyka i wiercenie czy walnie ciezkimi narzedziami
                                                    po godzinie 20 a zgodnie z decyzja Zarzadzajacego ta nieruchomoscia
                                                    mozna halasowac przy remoncie do godz. 18
                                                  • Gość: Gość Re: Remont Pałacyku IP: *.pruszkow.mm.pl 05.12.09, 19:21
                                                    Nie ma co szukać właściciela, wystarczy zgłosić sprawę ochronie i niech ruszą dupę aby uciszić debili, w końcu za coś im płacimy.
                                                    A ostatnio po 20-stej to było kucie w lokalu usługowym pomiędzy marketem Arbo i biurem podróży. Próbowali wykuć otwór w stropie, w celu zamontowania kolejnej klimatyzacji w naszym garażu. Nie użyli do tego wiertarki tylko ciężkiego młota pneumatycznego, gdybym nie przerwał im tego działania, mogliby zrobić niezłą demolkę... A swoją drogą już możnaby ukarać właściciela tego lokalu za próbę tak bezmyślnej dewastacji. Mam nadzieje że sprawa dojdzie do Administracji
                                                  • Gość: eryk Re: Remont Pałacyku IP: 94.75.114.* 05.12.09, 23:24
                                                    a tak na marginesie, kto im pozwala montowac te klimatyzacje w
                                                    garazu?
                                                    to jakas paranoja!

Co do ochrony to ich praca polega na wylegiwaniu sie. Notorycznie
                                                    zwracam im uwage by nie pozwalali parkowac przed wjazdem na Osiedle
                                                    (przed szlabanami). Ostatnio ktos postawil tam wielkiego SUV-a z
                                                    lewej strony tez cos stalo i ledwo sie mozna bylo przecisnac.
                                                    Rece opadaja
                                                  • Gość: j Re: Remont Pałacyku IP: *.ptim.net.pl 06.12.09, 14:10
                                                    wiadomo cos już kiedy rusza 2 etap?
                                                  • Gość: wfe Re: Remont Pałacyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 14:14
                                                    Jest już oferta sprzedaży mieszkań z drugiego etapu ( ok 5500 brutto m2 ). Rusza budowa drugiego etapu.
                                                  • Gość: !!! Re: Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 04.01.10, 14:34
                                                    Jakie 5500zl??? Dzwonilem 6000zl /m2
                                                  • Gość: abc Re: Remont Pałacyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:18
                                                    nareszcie - szukam ok. 100 m2 z duuużym tarasem w okolicy, a wybór
                                                    bedzie pewnie spory...
                                                  • Gość: wpr Re: Remont Pałacyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:05
                                                    Przynajmniej w reklamie jest 5500
                                                  • Gość: ewa Re: Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 05.01.10, 13:35
                                                    od 5500zl ale to nierealne.
                                                    Wiekszosc mieszkan jest po 6-6,5 tys za m2

II etap jest mniej kameralny, to raczej spore bloki.
                                                    Ciekawe jak po wybudowaniu III etapow bedzie wygladal ten teren
                                                    zielony z drzwami ;) Pewnie dzieciarnia to zadepcze ;)
                                                  • Gość: h Re: Remont Pałacyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 15:50
                                                    będzie druie osiedle staszica. Tylko za płotem.
                                                  • Gość: Zuzia Re: Remont Pałacyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 17:24
                                                    Ja wytargowałam 4900, ale za duże mieszkanie trzypokojowe.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: inz. Re: Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 07.01.10, 14:04
                                                    Gość portalu: h napisał(a):

> będzie druie osiedle staszica. Tylko za płotem.

CO TY OPOWIADASZ. STASZIC TO PORAZKA. WIELKA PLYTA I BEZ POJECIA
                                                    PROJEKTOWANA OSIEDLE. ZNAM SIE NA TYM.
                                                    PRZY PALACU POROJEKTOWALI JEDNI Z LEPSZYCH ARCHITEKTOW W WWIE. JAK
                                                    NA RAZIE NR 1 W PRUSZKOWIE. WYGLADA SLICZNIE. DO TEGO W CENTRUM
                                                    MIASTA I SASIEDZTWO PALACYKU...
                                                    BOMBA! CALOSC BEDZIE PRZEZ LATA PIEKNIE SIE PREZENTOWAC
                                                  • Gość: gd Re: Remont Pałacyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 16:21
                                                    > MIASTA I SASIEDZTWO PALACYKU...
                                                    > BOMBA! CALOSC BEDZIE PRZEZ LATA PIEKNIE SIE PREZENTOWA

zwłaszcza jak dowali ludu. 2 etap to pikuś w porównaniu z tym co
                                                    zrobią w 3. Na ich stronie jest mapka pogladowa , widziałeś
                                                    inżynierze?
                                                  • Gość: jws23 Re: Remont Pałacyku IP: *.centertel.pl 08.02.10, 14:14
                                                    No po 20.00 można się zgodzić, że to za późno troszkę ale po 18.00? To żart?
                                                    6-22 zgodnie z obowiązującymi zapisami prawa spółdzielczego nie ma ciszy nocnej.
                                                    W ramach remontów trzeba mieć trochę wyrozumiałości przecież ktoś wyremontuje i
                                                    zapadnie cisza. Ludzie o co chodzi.
                                                  • Gość: jacek Re: Remont Pałacyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 07:56
                                                    Pewnie poczekają aż się zawali i wybudują na jego miejscu następny mrówkowiec.
                                                  • Gość: roman Re: Remont Pałacyku IP: 195.116.31.* 07.01.10, 14:01
                                                    Zuzia wytargowalas 4900 z podatkiem? Te bujdy to mozesz opowiadac
                                                    ale nie tutaj.
                                                    Niedawno chcieli 7 tys za m2. Moj kumpel kupil w 2008 za 5050zl m2
                                                    ale to byla promocja dla pierwszych osob decydujacych sie na zakup.
                                                    Kupil 76m2.

• Gość: andrew Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: 195.116.31.* 28.01.10, 09:56
                                              Mam pytanie do firmy zarzadzajacej Osiedlem przy Palacu.
                                              Skoro rozstawiliscie klomby betonowe przed blokami A,B i C to nie
                                              moznaby konsekwetnie tego pilnowac? Klomby sa poprzesuwane i parkuja
                                              miedzy nimi samochody. Wczoraj zona nie miala jak przejechac wozkiem
                                              z dzieckiem. Moze warto postawic tez znak zakazu zatrzymywania sie.
                                              Wtedy bedzie mozna dzwonic po straz miejska!
                                              I jeszcze to miejsce przed szlabanem przy wjezdzie na osiedle.
                                              Jak stanie tam samochod to powodzenia przy bezpiecznym wyjedzie z
                                              Osiedla!!!
                                              • Gość: XXL Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:44
                                                Tylko to nie jest teren osiedla tylko teren miasta więc z tymi znakami to spokojnie, Inwestor pożałował miejsca więc problem jest palacy. Ciekawe jak będzie wyglądała sprawa parkowania, szczególnie w dni targowe od strony ul. Ceramicznej? Czarno to widzę.
                                                • Gość: gd Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 14:06
                                                  lepiej powalczcie, żeby wprowadzili to i na waszej ulicy:
                                                  wiadomosci.wpr24.pl/recepta_miasta_na_problemy_z_parkowaniem_parkometry

• Gość: xxl Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 21:04
                                                    Przecież na ulicy nikt nie parkuje.
                                                  • Gość: lolas Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: 195.116.31.* 29.01.10, 09:04
                                                    XXL przestan glupio ironizowac!

Prusa w tym artykule jest objete parkometrami, oby Prusa 35
                                                    ;)
                                                    Jedni beda za jak np mieszkancy ale za to drudzy przeciw czyli
                                                    restauracje i punkty uslugowe
                                                  • Gość: xxl Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:04
                                                    > Prusa w tym artykule jest objete parkometrami, oby Prusa 35

Ale tylko skrzyżowania z Armii Krajowej, tak na prawdę bez rozwiniętej komunikacji miejskiej ( której w Pruszkowie nie ma ) taki projekt nie ma racji bytu.

> XXL przestan glupio ironizowac!

Widzę parę problemów i bynajmniej nie wszystkie są zawinione przez mieszkańców okolicznych bloków:
                                                    1. mała ilość miejsc parkingowych przy punktach usługowo/handlowych - tu wina leży po stroni architekta
                                                    2. parkowanie przed budynkiem samochodów mieszkańców waszego budynku ( drugi samochód w rodzinie, czasami nie opłaca się wjeżdżać bo za chwilkę wyjeżdżam )
                                                    3. parkowanie przez pracowników punktów usługowo/handlowych ( bardzo wiele pojazdów )
                                                    4. parkowanie gości którzy Was odwiedzają

• Gość: fds Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:42
                                                    > ;)
                                                    > Jedni beda za jak np mieszkancy ale za to drudzy przeciw czyli
                                                    > restauracje i punkty uslugowe

restauracje?! nie chciałyby więcej miejsca na chodniku, zeby latem
                                                    rozstawic ogródki? To ja dziękuję za tkaie restauracje.
                                                  • Gość: lolas Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: 94.75.112.* 29.01.10, 18:20
                                                    co do parkowania przed blokami na Prusa 35 to 2/3 samochodow
                                                    zostawiaja mieszkancy bloku po przeciwnej stronie ulicy

To jak postawia parkometry W Centrum bedzie meksyk w okolicy
                                                  • Gość: Pruszkowiak Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:43
                                                    Droga i parking przy niej są publiczne.
                                                    I i nic wam do nich przeflancowane ze wsi matoły.
                                                  • Gość: h Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.ptim.net.pl 30.01.10, 10:15
                                                    Jesteś w kompletnym błędzie. Własnie fakt, że jest publiczna
                                                    oznacza, że każdy kto płaci podatki w Pruszkowie ma prawo do
                                                    wnoszenia uwag, bo ją finansuje.
                                                  • Gość: Pruszkowiak Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 17:12
                                                    Przecież wy dalej w większości jesteście zameldowani w swoich wioskach. W
                                                    Pruszkowie nie płacicie żadnych podatków i nic nie wnosicie, pasożytujecie tylko
                                                    na tych którzy podatki płacą.
                                                    Przyzwyczajeni do zasad obowiązujących na waszych rodzimych gumnach bezczelnie
                                                    przy usiłujecie zawłaszczać przestrzeń wspólną, do której nie macie żadnych praw.
                                                  • Gość: f Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.ptim.net.pl 31.01.10, 10:14
                                                    > Przecież wy dalej w większości jesteście zameldowani w swoich
                                                    wioskach

Widziałem gdzieś dane, że ponad 60^ kupujących w nowych osiedlach to
                                                    dotychczasowi mieszkańcy Pruszkowa. Przyjezdni wprowadzają się
                                                    raczej do bloków takich jak naprzeciw. Pamiętaj, że w takich bloka
                                                    żył do niedawna prawie 100% mieszkańców większych miast.
                                                  • Gość: xxl Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 20:36
                                                    Ale Wy jesteście dziecinni - my, wy, oni, tamci, rodowici, z tych bloków, z tamtych bloków, ocieplonych i nieocieplonych, przyjezdni, mijscowi - ale głupota. Nigdy nie będzie dobrze jeżeli w tak prostym temacie tworzymy podziały. Gratuluję - miejscowy.
                                                    p.s
                                                    pozdrawiam "przyjezdnych"
                                                  • Gość: zygi wpr Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: 195.116.31.* 17.02.11, 09:27
                                                    Problem jest widoczny, ale ze zle zaparkowanymi samochadami na Prusa 35. Na trawniku, na calej szerokosci chodnika oraz w miejscu gdzie teraz buduja nowe bloki. Tam jest trawnik i zakaz zatrzymywania. Ja grzecznie zwracam uwagę. Jak nie skutkuje rysuje karoserje, przebijam opony. Dobry sposob to wylać farbe olejna na przednia szybe. Jak sa mrozy rano koleś ma maly problem. Irytuje mnie koleś z Renault Laguny. Jak zwrocenie uwagi nie pomoze. Bedzie zalował ze postawił na trawniku czy na calej dlugosci chodnika. Zona z wózkiem ma problem przejechac.
                                                    Trzeba tempić buractwo przyjezdne! Won do Ryków i innych wiosek
                                                  • Gość: Przyjezdny Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: 195.248.72.* 26.04.13, 12:49
                                                    Najgorszymi burakami są tacy jak Ty, niewżna czy miejscowi vzy przyjezdni
                                                  • Gość: Jarosław Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.home.aster.pl 12.09.12, 09:59
                                                    Nie wiem skąd te wszystkie negatywne wpisy? Bo ja z dodzwonieniem się problemu nie miałem, a umowe mam w formie aktu.Widać niektórzy szukają dziury w całym. Wg. mnie wszystko jest jak najbardziej w porządku.
                                                  • Gość: Zuzka Re: Problem z parkujacymi wszedzie samochodami... IP: *.home.aster.pl 06.11.12, 10:12
                                                    Ja również umowę mam w formie aktu notarialnego. Innej raczej bym nie podpisała. Nie wiem czego Wy się tak boicie? Niepotrzebnie wprowadzacie zamęt i niepokoicie innych. Boicie się, to nie kupujcie i tyle. No stresss :)
        • Gość: mm Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.1.telkab.pl 25.04.09, 22:49
          co taka cisza?
          • Gość: Asia Czarna rozpacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:31
        • anna_freud Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena 26.04.10, 11:46
          longbridge.pl/inwestycje/przy_palacu/mieszkania.php?lang=pl
          tu jest wszystko o cenach mieszkan. Longbridge różnicuje ceny na
          podstawie budynków.
        • Gość: Aldona Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-cena IP: *.147.71.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 22:09
          cena 5580 zł/m2
      • Gość: andrzej Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: 195.116.31.* 12.10.09, 11:05
        Apel do Zarzadcy i mieszkancow! Psy i koty nie powinny sie zalatwiac
        na terenie naszego patio i terenu wew. Jesli juz cos takiego sie
        wydarzy wlasciciel musi usunac odchody. Tak sie nie dzieje
        To powazny problem. Mysle ze kwestia wychowania.
        Ludzie opamietajcie sie i zacznijcie dbac o swoje osiedle!!!!
        • Gość: Jurek Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 15:17
          Po prostu wychodźcie z psami i kotami na sąsiednie osiedle.
          Niech tam srają, a nie na naszym ogrodzonym osiedlu.
          Zapłaciliśmy to ma być porządek.
          • Gość: dog Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: 94.75.114.* 12.10.09, 18:24
            Jurek, pieknie uczysz mieszkancow swego osiedla. Powinni sprzatac po
            tych psiarach a jak nie wiatrowka i ogien z balkonu
            • Gość: Jurek Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 20:40
              Okoliczna hołota nich się w nie swoje sprawy nie wtrąca.
              • Gość: ss Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: *.ptim.net.pl 12.10.09, 23:13
                Niech srają na osiedlową zieleń przy blokach spółdzielni
                mieszkaniowej. Tam jest syf i tam jest dobre miejsce.
                • Gość: ania Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: 195.116.31.* 13.10.09, 09:39
                  to moze zaglosujmy za uchwala wspolnoty gdzie maja srac?
                  ;)
                  moim zdaniem nie powinny psy w ogole srac
                  • Gość: Ela Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 19:53
                    Czym wy karmicie te psy ze te kupy tak śmierdzą ?
                    • Gość: lenka Re: Osiedle przy Pałacu psy i koty IP: 195.116.31.* 14.10.09, 13:41
                      Ludzie opamietajcie sie! Poziom tej dyskusji jest zenujacy
                      Trzeba pilnowac i zwracac uwage tym wyprowadzajacym psy i tyle
                      To nasz wspolny teren i ja np nie zycze sobie by zalatwialy sie na
                      nim psy
                      Jak ktos sie decyduje na zwierze, niech dba o takie sprawy
                      • Gość: Vitek.wawa Załóżcie sobie osobny wątek o psich kupach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 17:26
                        Banda osiedlowych koprofili czy co ?
                        • Gość: reksio Re: Załóżcie sobie osobny wątek o psich kupach. IP: 94.75.114.* 18.10.09, 16:37
                          Psia Kupa dobrem Narodu
      • Gość: renka Osiedle przy Pałacu II etap IP: 195.116.31.* 29.03.10, 14:57
        Cos wiadomo kiedy ruszy budowa II etapu? Dzwigow i robotnikow nie
        widac...
        Ceny ok 6000zl ? Ktos sie dowiadywal?
        • Gość: h Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: *.ptim.net.pl 29.03.10, 20:41
          bo to jest jakaś ściema - od roku zapowiadają, że zaraz-zaraz rusza
          buodwa i nic. Coś musi być nie tak...
          • Gość: gość Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: 83.238.13.* 30.03.10, 10:16
            Ceny na bilbordach od 5418zł/m2.
            A budowa chyba ma ruszyć w czerwcu
            • Gość: w Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:58
              taaa jasne, ile już było takich zapowiedzi
              • Gość: ania Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: *.pruszkow.mm.pl 30.03.10, 18:48
                Edbud upadł !!!! Osiedle Zdroj Pruszkow
                • Gość: marek Edbud upadl? IP: *.pruszkow.mm.pl 05.04.10, 22:22
                  Jak to upadł?
                  • Gość: ania Re: Edbud upadl? IP: *.pruszkow.mm.pl 09.04.10, 23:06
                    w sadzie zlozyli wniosek o upadłość
        • dtyler Re: Osiedle przy Pałacu II etap 08.05.10, 09:13
          Podpisana umowa z wykonawcą na 2 etap, termin realizacji 21 miesięcy

www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/osiedle-przy-palacu-w-pruszkowie-realizuje-warbud_67345.html
          • Gość: abc Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: 194.169.228.* 08.05.10, 12:54
            przecież już zrobiono garaże podziemne i potem budowa stanęła na rok
            czasu

to że podpisano jakiś papier nic zatem nie oznacza
        • Gość: Kaktus Re: Osiedle przy Pałacu II etap IP: *.147.71.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 22:11
          Już się rozpoczeła faza I
    • Gość: czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:20
      Ano dlatego, że właśnie takich osiedli poszukuje teraz większość nabywców.
      Inwestycja zapowiada się rewelacyjnie, podobno mają też odnowić pałacyk.
      Byłoby miło.
      Jedno, co mnie trochę zasmuciło, to strona www, na której jest tak naprawdę nie
      mniej-nie więcej, niż folder reklamowy. I w dodatu dość nieczytelnie wygląda na
      monitorze...
      No i mail podany w ogłoszeniu nie działa. Niby to dopiero pierwszy oficjalny
      dzień inwestycji, ale jak na profesjonalną firmę, a na taką inwestor wygląda -
      przynajmniej z wizualizacji inwestycji tak wynika - to takie szczegóły, jak
      pożądna strona, czy działąjące maile ,powinny być dopięte na ostatni guzik.
      Trochę mi się to kojarzy z "Wilanów ONE". Też początki były podobne...
      Ale życzę powdzenia:)
      Zapowiada się sympatycznie:)
      • Gość: tac pyt. do mieszkancow Pruszkowa IP: *.chello.pl 17.01.07, 21:40
        Porcelit - czy to sa jakies tereny przemyslowe?
        • Gość: Czarneslonce Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:33
          To BYŁY tereny przemysłowe - produkowano tam kiedyś różne porcelanowe (lub
          pseudo-porcelanowe - zdania na ten temat są podzielone) kubeczki,spodeczki,
          cukierniczki i inne tego typu historie...
          Ale jest tam teraz przede wszystkim dużo drzew:)
          I bardzo ładny, mimo że już trochę zaniedbany pałacyk, któren jednakoważ ma być
          podobno odrestaurowany przez inwestora, a w którym teraz jest biurosprzedaży
          inwestora.
          Pzdr
          • arkadiusz.lipiec Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa 18.01.07, 10:39
            Moim zdaniem lokalizacja jest niezła, może troszeczkę ustępuje okolicom
            Kraszewskiego/Kopernika ale zapowiada się toto ładnie.

Niech tylko zrobią coś z infrastrukturą dojazdową - jak nie poszerzą alei
            Jerozolimskich to przy tym napływie ludzi miasto stanie.
            • Gość: Czarneslonce Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:26
              Miasto już stoi:) A kiedy robili remont Prusa - była masakra;] Na szczęście to
              już za nami. A swoją drogą - ciekawe, czy odcinek Prusa za Armii Krajowej
              będzie remontować miasto, czy inwestorzy, czyli LongBridge i budujący nieopodal
              Edbud.
              Tak było z Miry Zimińskiej, odcinek pomiędzy Prusa a Wojska Polskiego miał
              wyremontować DOR, czyli developer budujący Park Anielin. Co prawda nie do końca
              im się to udało, bo mieli odnowić i poszerzyć, a jedynie chodniki wymienili,
              ale w swej naiwności wierzę, że na wiosnę dokończą:)
              Ale generalnie pomysł dobry, żeby dawać pozwolenie na budowę dużej inwestycji
              uwarunkowane koniecznością zrobienia czegoś dla tzw. dobra publicznego:)
              Aleje mają być remontowane stopniowo - teraz zaczął się, albo lada moment
              zacznie remont odcinka do Popularnej, a potem do Łopuszańskiej. Remont i
              poszerzenie. No i na koniec kilkupoziomowe wiadukty na skrzyżowaniu Alei z
              Łopuszańską. Czy potem pójdą dalej w kierunku Pruszkowa - tego nawet najstarsi
              górale na razie nie wiedzą.
              Na szczęście niedługo ma być rozpoczęta budowa autostrady, której odcinek
              Pruszków - Warszawa będzie BEZPŁATNY!!!

A czy rejon Kraszewskiego-Kopernika lepszy niż porcelit, to już kwestia gustu:)
              Moim zdaniem akurat nie, ale każdy lubi to, co mu się podoba:)
              • magister11 Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa 18.01.07, 15:56
                No i na koniec kilkupoziomowe wiadukty na skrzyżowaniu Alei z
                > Łopuszańską. Czy potem pójdą dalej w kierunku Pruszkowa - tego nawet
                najstarsi
                > górale na razie nie wiedzą.

Jak nie wiadomo, jak wiadomo. Kilka tygodni temu samorząd województwa
                rozstrzygnął o projektach realizowanych w ramach funduszy unijnych na lata 2007-
                13. Będzie zrobione m.in.:

1. Aleje Jerozolimskie - po 3 pasy z Warszawy do Pruszkowa
                - po 2 pasy przez CAŁY Pruszków

2. Paszkowianka - już w tym roku ma zacząć się budowa tej obwodnicy Pruskzowa.

Jeszcze tylko bilet aglomeracyjny, nocne połączenia autobusowe i jest
                pięknie! :-)
                • Gość: Czarneslonce Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:00
                  Jeśli tak będzie w rzeczywistości - to PIĘKNIE:)
                  Acz ja wolę poczekać, aż rozstrzygnie się przetarg na projektowanie i wykonanie.
                  Ale zakładamy, że będzie.
                  Więc za kilka lat - pa,pa, kłopoty z dojazdem w godzinach szczytu:)
                  • magister11 Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa 18.01.07, 16:18
                    Jest piękniej niż myślisz. Już w tym roku zaczyna się budowa trasy Salomea-
                    Wolica (równoległa do Alej, ale od południa).

PRawdziwym wypasem będzie jednak powstanie części południowej obwodnicy
                    Warszawy - trasy S-2

całokształt widać tu: www.siskom.waw.pl/main.html

Przy takich inwestycjach witamy nowych przybyszów z otwartymi ramionami! :-)
                    • Gość: Czarneslonce Re: pyt. do mieszkancow Pruszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:17
                      Generalnie zawsze witamy przybyszów z otwartymi ramionami:)
                      Ale oczywiście te inwestycje pozwalają nam te ramiona otworzyć szerzej;]

No rzeczywiście pięknie jest:)
      • Gość: Truteń Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.147.71.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 22:15
        Może za 10 lat odnowią Pałacyk, napewno nie przy realizacji etapu II
        i też nie wiadomo, czy będzie realizowana całość.
        • Gość: bv Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 09:12
          na razie wcale nie zaczęli jeszcze budowy II etapu, a jedynie
          niewielką jego część. Widać że mają poważne obawy, czy się w ogóle
          sprzeda.
          • Gość: andrzej Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 24.06.10, 09:54
            Tradycjne wpisy, jak to Polsce zazdrosc i zawiść.
            Puknijcie sie w glowy. Przez fachowcow ta inwestycja zostala uznana nr w
            Pruszkowie. Jak komus nie pasuje niech nie kupuje i tyle!
            Mozecie przeciez wybrac Lipowa Ostoje na bagnach i kolo torów WKD czy Grafitowe
            Osiedle z pieknym sasiedztwem wstretnego dworca czy ulicy Stalowej i fabryki
            ołówków. Do wyboru do koloru hehehe